מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לתפקיד לאחר חופשת לידהג15/12/2010
לפני צאתי לחופשת לידה עבדתי שנה+ כמנהלת פרוייקטים בבנק, דרך חברת השמה.
בבנק ביקשו כי אחזור לעבוד לפני תום 26 השבועות המגיעים לי. אלרח בחינת הנושא החלטתי כי אינני מעוניינת לקצר את חופשת הלידה. המנהלת שלי בבנק אמרה לי מפורשות כי המשמעות היא שכנראה לא אוכל לחזור לעבוד בבנק, שכן הם אינם יכולים לחכות לחזרתי ולכן עליהם להביא עובד מחליף.
האם הבנק כמעסיק בפועל לא מחויב להחזיר אותי לעבודה? במידה ומפטרים אותי מהן זכויותי?
אני חוששת שחברת ההשמה תמצא לי תפקיד זמני לחודשיים עליהם היא מחויית על פי חוק ואז תפטר אותי, האם אני יכולה להציע לחברה לפטר אותי ולשלם לי חודשיים הודעה מוקדמת, כדי להמשיל לטפל בביתי ברציפות מבלי לשלוח אותה לחודשיים למשפחתון/מטפלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לתפקיד לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010שלום לך,
שאלתך מורכבת ומכילה מספר שיקולים משמעותיים.
עקרונית, נראה כי המעסיק עובר על החוק בהתנהלותו, ועל מנת לקבל החלטה מושכלת כיצד לנהוג, יש צרך בפגישת ייעוץ מסודרת ספציפית ומעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשי עבודה חסרים בגלל מחלהנורית15/12/2010
שלום. שמי נורית וסיימתי בשנה שעברה לעבוד בתור הסטאז' שלי לסיום הלימודים במשרד החינוך.
מייד, עם תום חובת הסטאז' שלי נכנסתי להיריון והשלושה חודשים הראשונים של ההיריון היו קשים שבעקבות כך לא תפקדתי ולא יכולתי לחפש עבודה חדשה.
לא היה לי צורך לקבל אישור מחלה על אותה תקופה כי בכל מקרה לא עבדתי באותו זמן בשום מקום.
מייד עם חזרתי לתפקד, בתום שלושת חודשי ההיריון הראשונים, מצאתי עבודה, ובגלל חובות שקשורות ללימודים שנשארו לי ביקשתי מרופאת המשפחה שלי אישור רטרואקטיבי על הזמן שלא הרגשתי טוב ולא יכולתי להגיש עבודות.
הרופאה נתנה לי אישור בו נכתב שבתקופה הנ"ל לא חשתי טוב בגלל ההיריון בידיעתה.
האם אישור מסוג כזה יכול לעזור לי עם הביטוח לאומי ע"מ להשלים לשנה את שלושת חודשי העבודה שחסרים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה חודשי עבודה חסרים בגלל מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010נורית שלום,
האישור הרפואי חסר משמעות, דכן הבדיקה היא לגבי המועדים בהם הופרשו עבורך דמי ביטוח לאומי. נא ראי את הנוסח על פי החוק:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה מוקדמתדנה14/12/2010
שלום,
אני מעוניינת לצאת לחופשת לידה כ-3 שבועות לפני התאריך המשוער.
1. כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק על כך?
2. האם אני צריכה לתת הסברים או אישורים מהרופא או שפשוט מותר לי להחליט על דעת עצמי שזהו רצוני?
3. מהי הפרוצדורה לכך הן מבחינת המעסיק והן מבחינת הביטוח לאומי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה מוקדמת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010דנה שלום,
להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.
אינך תלויה ברצון הטוב של איש - הדבר נתון לבחירתך, כאמור לעיל.
אישור מהרופא צריך להיות לעניין תאריך הלידה המשוער, ולא יותר מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום פנסיה במהלך חופשת לידהגנית14/12/2010
האם במהלך חופשת לידה, חובה על המעסיק לשלם את פריימת הפנסיה. (הוא משלם עבורי 5% תגמולים ו-8.33% פיצויים) ?
אני החלטתי לא לחזור לעבוד לאחר חופשת לידה, האם עדיין חייב לשלם?
בנוסף, מגיע לי פיצויים עפ"י חוק, והבנתי שהוא מושך אותם מכספי הפיצויים בפוליסה, עדיין אין לו את כל הכסף, האם הוא חייב להשלים לי לפיצויים מלאים? או רק מה שנצבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום פנסיה במהלך חופשת לידה - תגובה
ככל שאת ממשיכה את ההפרשות - גם המעסיק מחוייב, ללא קשר לשאלה האם תשובי לעבודתך או תתפטרי בסוף.
לגבי הפיצויים - ככל שאינך חתומה על סעיף 14, הרי שעל המעסיק חובה לבצע לך השלמות למה שקיים בקרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום פנסיה
כרמית עומר11/04/2011שלום!
אני מועסקת חמש שנים במקום עבודה. יצאתי לחופשת לידה למשך חמישה חודשים.
המעסיק שלי מבקש שאשלם לו את כל ההפרשות ששולמו מצידו ומיצידי.
האם אני צריכה לשלם לו על כל התקופה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום פנסיה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011כרמית שלום,
להבא - נא פתחי שרשור חדש.
את מחוייבת רק להעביר את חלקך בהפרשות, והוא צריך לשאת בחלק שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום פנסיה
כרמית עומר20/04/2011האם אני צריכה לשלם למעסיק את החלק שלי במהלך כל החמישה חודשים?
ומה קורה עם החודשיים הנוספים האם אני צריכה לשלם את החלק שלו?
אשמח לתגובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת המעסיקשירלי14/12/2010
אני בחופשת לידה שעוד מעט מסתיימת.אני עובדת פעמיים בשבוע ומרוויחה בערך 1500 ש"ח בחודש.המעסיק הודיע לי שאחזור רק לפעם בשבוע.(הוא בכלל לא שש שאחזור). אני רוצה להגיש נגדו תביעה מאחר ויש הרעת תנאים .כמה פיצויים עלי לדרוש ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עלי
שירלי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעת המעסיק - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010תמר שלום,
על פניו אכן נראה כי המעסיק עובר על החוק. לא ניתן להסביר על רגל אחת כמה לתבוע, מה גם שלא די כמה לתבוע, אלא בעיקר איך לבסס את עילות התביעה בצורה נכונה.
נראה כי זאת ניתן יהיה לעשות בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי משרה לאחר חל"דחנה14/12/2010
שלום רב,
הנני עובדת בחברה כ- 11 שנים. לאחר 3 שנים של טיפולי פוריות נקלטתי להריון וילדתי. אני אמורה לסיים את חל"ד בעוד כשבוע, מנהל החברה זימן אותי לפגישה עימו בנושא חזרתי לעבודה.......... (עד כמה שידוע לי הוא מעוניין להחליף את תפקידי בתפקיד אחר).
התפקיד האחר כלשונו הוא קידום!!! ואני איני מעוניינת בו!!
האם על פי חוק הוא רשאי לכך??? למרות שבתפקיד החדש אין שינוי בשכרי
אני מעוניינת בכך !! אני רוצה לשוב למשרתי הקודמת.
אנא תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי משרה לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010חנה שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אורכה של חופשת הלידהסיוון13/12/2010
מה אורכה של חופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אורכה של חופשת הלידה - תגובה
למי שילדה לאחר מרץ 2010 ומלאה לה שנת עבודה מלאה אחת לפחות:
ללידת עובר יחיד - 14 שבועות בתשלום, 12 שבועות ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה כולל חופשת הלידה?
סיוון12/01/2011ואם יש לי 9 חודשים עבודה + 3 חודשי חופשת לידה, האם זה נחשב כשנת עבודה?
ואז אני יכולה לנצל את ה-12 שבועות ללא תשלום גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה כולל חופשת הלידה? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011לא, המועד נספר עד ללידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מראש יש להודיע על התפטרותלאה13/12/2010
שלום
חזרתי לפני יומיים לעבטדה אחרי חופשת לידה
אני עובדת במקום הזה כבר חמש שנים ואני רוצה לעזוב עקב טיפול בילד
כמה זמן התראה אני צריכה לתת למקום העבודה
האם שבוע לפי חוק זה מספיק ?
לתשובתכם אודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן מראש יש להודיע על התפטרות - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010לאה שלום,
תקופת ההודעה המוקדמת במקרה שלך עומדת על 30 ימים לפחות (אלא אם הארכת את התקופה בהסכמה ביניכם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדי כוח אדם הריוןאינה קאן13/12/2010
אני מועסקת בחברת תרופות גדולה דרך חברת כוח אדם (מיקור חוץ). החוזה שלי מוגדר לשנה. בתחילת העבודה נאמר לי שלאחר שנה יחפשו לי משרה חדשה. כעת אני בהריון ואמורה ללדת מספר חודשים לאחר סיום החוזה. מותר לפטר עובדת בהריון בתנאים אלה?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדי כוח אדם הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010אינה שלום,
יש לבחון את תקופת העבודה ואת החוזה, האם מדובר בתקופה קצובה, האם רצופה, האם נעשו הארכות, וכדומה - לכל קריטריון יש משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדי כוח אדם והריון
אינה קאן13/12/2010תודה על התשובה. התקופה היא שנה בדיוק. לא היו הארכות או משהו דומה. נאמר שהתפקיד ניסיוני אך כעבור שנה ינסו למצוא לי תפקיד אחר אם זה יבוטל. בחוזה כתוב בדיוק שנה. העסקה רצופה. מותר להם להפסיק את העסקתי בתנאים אלה אם אני בהריון ואמורה ללדת לאחר תום החוזה???? אני דואגת שלאור מצבי הם לא ימהרו לחפש לי תפקיד אחר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי????????
אינה קאן14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות הנוגעות לזכויות אישה בהריוןשרון13/12/2010
שלום,
אני בחודש שביעי להריוני, עובדת מזה כ- שנתיים במקום עבודתי. עבדתי דרך עובדי המדינה כשנה ו-8 חודשים ובגלל סיום חוזה לאחר 22 חודשי העסקה כעובדת זמנית (משרה מלאה) פוטרתי, קיבלתי פיצויים והועברתי ישר להעסקה אצל קבלן.
כרגע הוארך לי החוזה אצל הקבלן עד הלידה שזה בעצם פתוח אין תאריך. אני צפוייה ללדת במרץ כך שחצי שנה העסקה אצל הקבלן תהיה לי.
הבוס שלי במחלקה בה אני מועסקת מעוניין להחזיר אותי להיות עובדת מדינה לאחר חופשת הלידה אך מבחינת החוק במקום עבודתי טוענים שצריכה להיות חצי שנה הפסקה של משוכרת דרכם ולכן חשבתי שהתשלום מהקבלן לא קשור אליהם(ז"א נחשב כחצי שנה הפסקה דרכם) אבל ההנהלה טוענת שכן כי הם מפרישים לקבלן גם כסף.
האם החופשת לידה + הארכה לחצי שנה במידה וארצה להאריך תוכל לאפשר לבוס שלי למשוך אותי בחזרה להיות עובדת מדינה?? זו תחשב החצי שנה הפסקה דרך מקום עבודתי? הרי משכורת תהיה מביטוח לאומי. זה נורא חשוב לי לדעת כי אף אחד לא יודע לענות לי על שאלות.
אסור גם לפטר אותי חודשיים לאחר חופשת הלידה נכון? ז"א שחייבים להחזיר אותי לעבודה.
אם אני חוזרת לעסוק אצל קבלן התנאים כמובן יהיו פחותים, שעת הנקה תהיה לי?
חופשים אין לי בכלל, אומרים לי שאם אני לוקחת יום חופש זה על חשבוני כי דרכם רק אחרי חצי שנה מגיע לי ימים ברצף.. אבל עד שתמולא חצי שנה אהיה לקראת הלידה.
מצטערת על אורך ההודעה.
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות הנוגעות לזכויות אישה בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010שרון שלום,
שאלותייך רבות וספציפיות מאוד, ומטבע הדברים לא ניתן להשיב עליהן באופן מקצועי על גבי הפורום.
על מנת לקבל תשובות מלאות לשאלותייך, עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות,.דמי לידהנטע13/12/2010
שלום...
בת 34 בהריון שבוע 26. תאריך לידה משוער סוף מרץ.
אני עובדת כשכירה במקום מסודר יותר מ7 שנים.
1.רציתי לדעת מה גובה דמי הלידה שישולמו לי ? האם עושים ממוצע של 10 חודשים אחרונים? או 3 חודשים אחרונים?
2. אם קיבלתי העלאה במשכורת ויתנו לי אותה מחודש הבא (וגם יתנו רטרו' מאוקוטובר) האם יעשו חישוב לפי המשכורת החדשה?
3. אם גובה המשכורת שלי ברוטו 6500 האם דמי הלידה יהיו לפי הברוטו ? או שמורידים מיסים , ביטוח לאומי וכו'?
4. אם אני יוצאת לשמירת הריון, ביטוח לאומי ישלם לי רק אם זה היה מינימום 30 יום?? כלומר אם יצאתי לשבועיים לא ישלמו לי כלום?
תודה רבה מראש!!!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות,.דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010נטע שלום,
1. לפי שלושת החודשים המלאים האחרונים.
2. ראי סעיף קודם.
3. השכר הינו זהה - הברוטו אותו ברוטו, וההורדות אותן הורדות.
4. נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי עפ"י חוק אני צריכה להודיע עלצ'וצ'נה13/12/2010
יצאתי לחופשת לידה באמצע חודש ספטמבר.
במהלך החופשה החליף אותי מישהו, מראש הודעתי לו כי אינני יודעת מתי אחזור מחופשת הלידה, וייתכן שכלל לא אחזור.
כרגע אמרתי לו שעד פסח בטוח שלא אחזור, אך יתכן שלא אחזור בכלל, ויתכן שאחזור בתום תקופה של שנה.
עד מתי עפ"י החוק אני צריכה להודיע למעסיק/לממלא המקום בעבודה על אורך חופשת הלידה/פיטורין?
אשמח לתשובה מהירה ככל שניתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי עפ"י חוק אני צריכה להודיע על - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010שלום לך,
באופן עקרוני ככל שמלאה לך יותר משנה, הרי שחופשת הלידה באופן אוטומטי מוארכת עד 6 חודשים. אם תרצי להאריכה עוד, מוטב ליידע מוקדם ככל הניתן, ורצוי לא פחות מחודש טרם המועד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצוייםסיוון12/12/2010
שלום רב,
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש וכעבור שבוע משהתחלתי לעבוד נכנסתי להריון.
בזמן הלידה אני יעבוד במקום העבודה בדיוק 9 חודשים.
שאלתי היא כזאת, האם אני יכולה להודיע שאני לא חוזרת לעבודה לאחר חופשת הלידה ולמרות שלא עברה שנה מתחילת העבודה במקום האם אני זכאית לפיצויים ממקום העבודה? ולקבל אבטלה מביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי..
סיוון13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפיצויים - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010סיוון שלום,
עבודה בת שנה היא תנאי סף לזכאות לפיצויי פיטורים.
יחד עם זאת, ולאור העובדה כי תקופת חופשת הלידה נכללת בותק, הרי שככל הנראה תמלא לך שנה בתום חופשת הלידה, ואז תוכלי להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים והבראה (ככל שתתפטרי בעילות המזכות על פי חוק כמובן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמלות מכירהניני12/12/2010
שלום רב,אני עובדת במכירות באותה חברה מזה מס' שנים.
השכר שלי מורכב מבסיס וחלקו הגדול יותר מעמלות, חלקן נגזרות מעיסקאות שנתיות שנסגרות מראש כשבכל חודש יוצאת חשבונית על החלק היחסי וחלקן נגזרות מעיסקאות נקודתיות לאותו החודש.
אני כעת בחופשת לידה אך יש לי מס' עיסקאות שסגרתי בתחילת השנה כעיסקה שנתית אך התשלום על העיסקה כאמור מתחלק ל-12 בחוזה חתום מראש אך ללקוח חשבונית שיוצאת כל חודש. ואז אני מקבלת את עמלתי.
האם אני זכאית לקבל לאחר סיום חופשת הלידה את העמלה על החודשים בהם הייתי בחופשת לידה רטרואקטיביתבגין העיסקאות שניסגרו מראש?
אנא תגובתך המהירה
בברכה,
רחלי
חזור למעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמלות מכירה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010רחלי שלום,
באופן עקרוני, מאחר והעמלות הן בגין מכירות שנעשו שלא בתקופת חופשת הלידה, הרי את זכאית להן בשוטף, והדבר לא אמור לפגוע בדמי הלידה - מוטב להתייעץ עם רו"ח בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום עבודה חדש בתחילת הריוןויולט12/12/2010
שלום,
בסוף נובמבר הייתי בראיון עבודה והודיעו לי שאכן התקבלתי :) תחילת העבודה תהיה בתחילת חודש ינואר על בטוח. בראיון לא ידעתי שאני בהריון ונתגלה לי רק פחות משבוע לאחר הראיון שהנני בהריון. המנהל שראיין אותי וקיבל אותי לעבודה מכיר אותי מעבודה קודמת בעברי ואני בחששות האם לספר לו ביום הראשון לתחילת עבודתי שאני בהריון או לחכות עד החודש החמישי? אני לא רוצה להגיעה למצב שאת כל תקופת ההריון שלי אבלה בבית מובטלת. האם בכל ראיון עבודה שאעבור כרגע אצטרך להודיעה למראיין שאני בהריון? במידה ואינני אומרת האם אני צריכה לחשוש שהדבר יביא לאי קבלת העבודה?
מודה מראש על התשובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום עבודה חדש בתחילת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2010סמדר שלום,
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אגב, אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)