מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב דמי לידהדנה03/01/2011
אני בחודש התשיעי להריוני וצפויה ללדת ב"ה במהלך החודש הקרוב
במהלך 45 יום- בחודשים נובמבר ודצמבר- לא עבדתי בשל שביתה שחלה על כלל העובדים במקום עבודתי. בהתאם לזאת תלושי השכר בחודשים אלו אינם משקפים כלל את ההכנסה הקבועה שלי.
הבנתי שאפשר להציג אישורים בפני בטל"א בכדי שתקופה זו לא תילקח בחשבון בחישוב דמי הלידה. שאלתי היא, אילו אישורים צריך להציג? מתי אפשר להגיש אותם? למי? והאם יש צורך בהעברה של יותר מ 10 תלושי שכר אחרונים לביטוח לאומי.
כמו כן, בהתחשב בכך שבשלושה חודשים קודם לשביתה היו חופשות חגים וכן הייתי בחופשה שנתית, האם יש אפשרות לבקש להביא גם תקופות אלו בחשבון ולחשב את דמי הלידה על פי תלושי שכר קודמים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/01/2011דנה שלום,
את עניין השביתה כדאי כבר בתביעה לדמי לידה לכתוב, כדי שלא יהיו אי הבנות.
את עניין החופשות והחגים - לא סביר שיפחיתו, אולם לא מזיק לנסות לבקש - באותו האופן (אולי כדאי לכלול הכל יחד בדף מקדים לתביעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותאודליה03/01/2011
חזרתי לעבודה 4 חודשים לאחר שילדתי ועכשיו בני כבר בן 8 חודשים.
אני חושבת עכשיו על התפטרות ולחזור לטפל בילד בבית. האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין ואם כן, עד כמה זמן לאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד חן שטיין04/01/2011ליה שלום,
ככל שההתפטרות תהיה עד 9 חודשים לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (מומלץ להתפטר לאחר 8 חודשים לצורך מיצוי ההודעה המוקדמת, ועל מנת ללכת על הצד הבטוח). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פיצויי הפיטורין
אודליה05/01/2011אני כבר 8.5 חודשים אחרי, יש לך מושג אם זה עדיין רלוונטי אם אתפטר עכשיו?
לגבי גובה פיצויי הפיטורין - לפני הלידה עבדתי במשרה מלאה ולאחר הלידה חזרתי לחצי משרה בחצי שכר, האם אקבל פיצויי פיטורין לפי השכר האחרון שלי (אני עובדת בחברה כבר 6 שנים), או לפי חישוב משוקלל עם השכר שהיה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פיצויי הפיטורין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/01/2011ליה שלום,
בסיטואציה שלך יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית על מנת לראות מה הדרך הנכונה ביותר לפעול בנסיבות, ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים על פי בקשה לאחר חופשת הלידהגילי02/01/2011
האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שלי לפטר אותי אחרי החופשת לידה כדי שאני אוכל לחתום אבטלה מבלי לחכות את ה90 יום??... או שהוא לא יכול על פי חוק.. ( אני כמובן לא מתכוונת להתלונן ושום דבר כי זה ככה בקומבינה מה שניקרא)..
אני רוצה להישאר בבית חצי שנה לפחות.. אבל הבאסה זה שרק אחרי החופשת לידה אני רוצה להתפטר ( או אם יהיה אפשרי לבקש שיפטרו אותי..) ואז לחכות 3 חודשים עד לאבטלה זה לא נותן לי כלום כי אני רוצה להתחיל לחפש עבודה חדשה ולא לשבת בבית אחרי החצי שנה..
שורה תחתונה.. האם זה אפשרי ככה?. לעשות הפוך על הפוך כזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים על פי בקשה לאחר חופשת הלידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/01/2011גילי שלום,
ההסדרים אליהם תגיעי עם המעסיק הם ביניכם.
הוא בכל מקרה יהיה חשוף במקרה כזה, ובנוסף, המוסד לביטוח לאומי מוודא כי אכן מדובר היה בפיטורים, ולעיתים אף מערים קשיים במקרים מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - פיטורין בהסכמה - דחוףדנה02/01/2011
בהמשך לשאלתי,
מה לגבי מענק לידה במקרה שכזה?
בברכת יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - פיטורין בהסכמה - דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/01/2011כל זכויותייך יפגעו, במידה ולא תמשיכי לעבוד ולא יהיה בידך אישור מהתמ"ת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהסכמה - דחוףדנה02/01/2011
שלום רב,
נמצאת בתחילתו של הריון, לאחר שנתיים וחצי של טיפולי IVF.
לאחר שיחה עם המעבידה הישירה שלי, קיימת בפניי האופציה ל"פיטורין בהסכמה" ממקום עבודתי.
במידה ואני בוחרת באופצייה זו, מהן הזכויות הקיימות בפניי במקום עבודתי, מה מגיע לי מבחינת החוק? מה אני צריכה לדרוש ממקום עבודתי על מנת שלא אצא פגועה ואקבל את שמגיע לי בצורה מלאה וללא חוסרים?
במידת הצורך, מה עליי לעשות מול ביטוח לאומי, משרד התמ"ת וכיוצא בזה.
זקוקה לעזרתך בדחיפות...
בברכת יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהסכמה - דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/01/2011לטעמי, אין כל כדאות כלכלית בפיטורין בהסכמה.
בנושא ביטוח לאומי - לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, במידה ואין בידי מקום העבודה לפטרך, ולכן בכל מקרה על המעסיק לפנות לקבל אישר מהתמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני כן זכאית?
דנה02/01/2011שלום רב שוב,
אם כן למה אני זכאית?
פיצויי פיטורין, שחרור כול הקופות, מכתב פיטורין שאיתו תיהיה באפשרותי לחתום אבטלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני כן זכאית? - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/01/2011כפי שכתבת לפיצויי פיטורים, שחרור הקופות, אך לגבי דמי אבטלה אני בספק אם יאושר לך, לאור אי קבלת היתר לפיטוריך, למרות שנעשים הם בהסכמתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לעבודה בתחילת הריון והסתבכותויולט31/12/2010
שלום,
בסוף נובמבר הייתי בראיון עבודה והודיעו לי שאכן התקבלתי :) תחילת העבודה תהיה בתחילת חודש ינואר על בטוח. בראיון לא ידעתי שאני בהריון ונתגלה לי רק פחות משבוע לאחר הראיון שהנני בהריון. המנהל שראיין אותי וקיבל אותי לעבודה מכיר אותי מעבודה קודמת בעברי. המנהל התקשר אליי ביום חמישי הזה ואמר לי לקבוע פגישה עם מנהלת כוח האדם בחברה, התקשרתי וקבעתי פגישה ביום שני הקרוב ב - 11:00 בבוקר וגם התקשר לעדכן אותי אודות יום גיבוש שיתקיים ביום רביעי הקרוב. יש לציין שכבר רואים עליי שהנני בהריון ואני מנסה להסתירו בכל מצב אפשרי. התקשרתי לש.י.ל בכדי להתייעץ האם להגיד לו שהנני בהריון או לא לספר והם אמרו שמתוך יושר והגינות עדיף להגיד למעסיק וע"פ חוק אני מחוייבת להגיד בחודש ה - 5. אני במהלך כל התקופה כל הזמן התלבטתי האם לומר או לא לפני או להגיד ביום הראשון של העבודה. משהו אמר לי בתוכי להתקשר ולהגיד לו על הריון - התקשרתי לספר לו ואמרתי שני מעוניינת להיות ישרה ולא להסתיר דברים ושאני בהריון והוא אמר לי מזל טוב ובאיזה תאריך אני אמורה ללדת ועניתי לו שבערך באמצע אוגוסט ואז הוא טען שבחודש הזה הוא הכי צריך אותי כי יש הרבה עבודה ויחשוב על זה בסופ"ש ויחזור אליי. מאותו רגע חשכו פניי ואני בחששות כבדות שהוא לא יעסיק אותי, אינני מעוניינת להשאר כל תקופת ההריון תקועה בבית ולהיות בכל ראיון בפחד גדול בגלל המצב. במידה ואקבל תשובה שלילית ממנו האם יש משהו שאני יוכל לעשות נגד המנהל או החברה?
מודה מראש על התשובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה לעבודה בתחילת הריון והסתבכות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011ויולט שלום,
את בנקודה קריטית - מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ בדחיפות בעניין, עוד טרם ניהול השיחה עם המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא כ"כ קשורה לפורוםLיצן קטן אחד31/12/2010
אם לא תוכלו לענות לי,אשמח אם תפנו אותי למקום הנכון...
באופן עקרוני,כאשר גבר/אישה (האם זה משנה?) נאלץ להתפטר ממקום עבודתו עקב מחלה של בן/בת הזוג,האם הוא זכאי לפיצויי פיטורים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא כ"כ קשורה לפורום - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011שלום לך,
אכן לא שייך לפורום, אך אוכל לעזור, שכן אני מטפלת גם בתיקים מהסוג הזה (שכן מדובר בדיני עבודה). לצורך בחינת הזכאות יש לבחון את המחלה, מהותה, השפעתה העתידית, והאם אומנם מחייבת טיפול צמוד. מומלץ טרם ביצוע צעד בלתי הפיך, לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת לקבל החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטרתי ואני בהריון..ספיר30/12/2010
פוטרתי היום, ואני בהריון (מתחילה חודש שלישי). המעסיק אינו יודע על ההריון.
אני עובדת במקום כ-5 חודשים.
מה הם הזכויות שלי? האם אני יכולה לתבוע אותו? האם אני יכולה לקבל אבטלה?
כמה ימי התראה אני אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוטרתי ואני בהריון.. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011ספיר שלום,
אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, ואי ידיעת המעסיק על ההריון אף מגינה עליו יותר בנסיבות.
עלייך לקבל התראה בת 5 ימים, ודמי אבטלה - ככל שיש לך את מלוא חודשי העבודה הנדרשים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריםזיו30/12/2010
אשתי ילדה ביוני ואמורה בימים הקרובים לעזוב את מקום עבודתה הקודם ולהתפטר לצורך טיפול בילד .
1. באחת ההודעות בפורום נאמר שאם ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד אין צורך בהודעה מוקדמת למעסיק ? זה נכון ? - והאם אם אשתי קיימה מס' שיחות עם המעסיק והבהירה לו שלא תחזור לעבוד - אבל לא העבירה מכתב , האם חוק ה-30 יום חל רק מרגע העברת המכתב באופן רשמי ? או אשתי יכולה כעת לשלוח כביכול רטרואקטיבי שסיום עבודה היה נניח לפני כ-חודש ב 25/11 וכך מהיום , ה- 27/12 ההתפטרות שלה תיכנס לתוקף ?
2. קראתי שכספי הפיצויים אמורים להימסר כ 15 יום לאחר סיום ההתקשרות בין העובד למעסיק - כניסת תאריך ההתפטרות לתוקף . יש חוק או משהו ( הלנת שכר וכו' ) - אם זה נמשך מעל ל- 15 יום ?
3. לאשתי היה בשנה האחרונה לפני יציאתה לחופשת לידה ביטוח מנהלים . כספים אלו גם מגיעים לה בנוסף לכספי הפיצויים הרגילים ממקום עבודתה (שכר חודשיX מס' השנים שעבדה) ?
בברכה זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011זיו שלום,
1. יש צורך בהודעה מוקדמת, הודעה בעל פה נחשבת אף היא (אם כי כדאי לגבותה בכתב כפי שציינת, למועד הרטרואקטיבי).
2. כן, ריבית הלנה.
3. כן, היא זכאית גם לכספי ביטוח המנהלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
זיו02/01/2011תודה על התשובה .
1. זאת אומרת , שאני יכול לכתוב עכשיו מכתב שבו אשתי מודיעה שהיא מתפטרת לצורך טיפול בילד ע"פ התאריך של ההודעה הטלפונית , ולשלוח את המכתב למעסיק של אשתי , ואז ע"פ חוק אשתי זכאית לקבלת כספי הפיצויים תוך בעצם 15 יום מכניסת ההתפטרות לתוקף ? - בסה"כ 45 יום ? - ממי אני דורש את ריבת ההלנה ?
2. והאם כספי הפיצויים הם חישוב מס' השנים כפול משכורת ממוצעת ? - ואין לזה קשר לזה שיש לה גם ביטוח מנהלים ? זה שני תשלומים נפרדים ?
בברכה זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי חופשת לידה- האם כדאי?יונית29/12/2010
שלום לך,
הועסקתי במינוי לשנה בלבד על ידי חוקר באקדמיה, אשר במהלכה נכנסתי להריון ויצאתי לחופשת לידה בסיומה של אותה שנת עבודה.
כעת חופשת הלידה שלי הסתיימה וביקשתי לשוב לעבודה, אך נאמר לי על ידי החוקר המעסיק בתוך המסגרת האקדמית כי אין לו צורך ויכולת להעניק לי תקן לשנה נוספת. הדבר לגיטימי בעיניי כיוון שההעסקה כוונה מלכתחילה לשנה בלבד.
העניין הוא שהמקום האקדמי בו הועסקתי הודיע לחוקר כי הוא אינו יכול לפטרני, והוא מחוייב להעסיק אותי במשך 77 יום ורק אז הוא רשאי לפטר אותי.
ובכל מקרה, הוא מחוייב לשלם לי על 77 יום. האם זה נכון?
החוקר פנה אליי (למרות שאינו רשאי לעשות זאת, אבל זה בסדר מצידי), וציין כי האלטרנטיבה היא שאתפטר כדי לטפל בתינוק ואקבל את אותם 77 ימים ופיצויי פיטורין ממקור תקציבי שאיננו החוקר עצמו. כלומר, שאזכה לאותן הזכויות רק שהוא לא יאלץ לשלם עליהן. האם זה נכון?
בכל מקרה, אני לא רוצה שהוא יפגע, כיוון שחוזה ההעסקה בינינו היה ידוע וברור שמיועד לשנה בלבד, ואין סיבה שהוא ישלם על תקופת העסקה נוספת שהוא אינו זקוק לה ואין לו תקציב לממן אותה.
האם אוכל לקבל את עצתך איך כדאי לפעול במקרה זה?
המון תודה!!
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחרי חופשת לידה- האם כדאי? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011יונית שלום,
עיקר שאלתך אינה משפטית, אלא מצפונית - ובכך את צריכה להקשיב לליבך.
מכל מקום, על מנת לדעת למה את זכאית בכל מקרה, על מנת לקבל החלטה מושכלת יותר, ייתכן וכדאי לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדאמא29/12/2010
הייתי אמורה לחזור לעבודה ב- 16 לינואר 2011, והודעתי למעסיק שלי ב- 22 לדצמבר (טלפונית) כי אני לא חוזרת לעבודה, ובמקביל הכנתי מכתב התפטרות מתאים אך טרם מסרתי לו אותו. האם יש עם זה בעיה חוקית כלשהי מבחינת זמן ההודעה? תודה על תשובתך הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עקרונית די בהודעה טלפונית, אולם כדאי להעלות את הדברים על הכתב באופן כזה שתצויין ההודעה מיום 22 לדצמבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים מהעבודה דחוף!!!!ש....29/12/2010
שלום לכולם רציתי להתעייץ איתכם אני עובדת בגן פרטי 4 חודשים וכרגע אני בהריון בחודש3 אחרי טיפולי פוריות הורדתי את שעות העבטודהמ שלי מ-8 שעות ביום ל4.5 שעות ביום כעת לאחר חופשת מחלה עקב דלקת בגרון התקשרתי למעסיקה שלי להגיד לה על חזרתי והיא אמרה שהיא לא יודעת אם היא רוצה שאני יחזור כי ההריון "משבש" לה תעבודה הבדיקות שלי החופשים שלי רציתי לדעת מה הזכויות שלי כי הבנתי שאם אני לא עובדת 6 חודשים יש לה זכות לפטר אותי ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים מהעבודה דחוף!!!! - תגובה
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם ככל שהפיטורים הינם עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על הפיטורים בנסיבות אלה, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
אני סבורה כי עלייך לפנות לפגישת ייעוץ בהקדם על מנת להתנהל נכון ולנסות להגן על זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות, בתקופת ההריון או אחרי לידהלבנית לונטל29/12/2010
אני בהריון בתחילת חודש שישי
אין לי כוונה לחזור למקום העבודה שבו אני עובדת היום כמעט 4 שנים
בכוונתי לטפל בתינקת בבית לפחות עד גיל שנה
מתי עלי להודיע למעסיק שלי
האם עוד במהלך תקופת ההריון? במידה וכן כמה זמן עלי להודיע לו מראש
או רק אחרי הלידה
כמובן שברצוני לקבל את כל הפיצויים המגיעים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות, בתקופת ההריון או אחרי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011לבנית שלום,
עקרונית נשים רבות מעדיפות למצות את זכויותיהן ולהתפטר חודש לפני תום חופשת הלידה, כך שיחפוף חודש זה את תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה וקבלת דמי אבטלהשילת29/12/2010
שלום רב,
במזל טוב נולד לי בן, הודעתי למקום העבודה שאני נשארת בבית עד הגיעו לגיל 7 חודשים. בעוד כחודשיים אני אמורה לחזור לעבודה אך החלטתי שאני רוצה להתפטר ולחפש מקום עבודה בעיר מגוריי.
בעבודה הנוכחית אני עובדת מ- 8:30- 16:30= 8 שעות ביום. עם תורנויות של ימי שישי.
ברצוני להתפטר בגלל שאני רוצה להפחית משרה ולא לעבוד בימי שישי.
1. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים?
2. איך אני צריכה לכתוב את מכתב ההתפטרות?
3. והאם אני זכאית לדמי אבטלה מרגע שאתפטר עד שאמצא עבודה חדשה, או שיש זמן המתנה עד שאני אוכל לקבלם?
תודה מראש על תשובתכם :)
שילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה וקבלת דמי אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/01/2011שילת שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. גם הרצון להפחתת משרה עונה על הגדרה זו (ככל שבמקום העבודה הנוכחי לא יכולים לצמצם לך את המשרה כנדרש).
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחת שימוע לפני פיטורין בהיריוןרמה28/12/2010
שלום רב,
אני עובדת בחברת הייטק מה 20/07/10 ונמצאת בשבוע ה 26 להיריון.
הבוס שלי שלח לי במייל זימון לשיחת שימוע בשל אי עמידה ביעדי מכירות.
יש לציין שעוד שלושה שבועות ימלאו לי במקום העבודה 6 חודשים.
הבנתי שהוא יכול לפטר אותי אבל זה יכול לעלות לו ביוקר מכיוון שזה סמוך ל6 חודשים .
אם הוא אכן מפטר אותי מה ניתן לעשות ? האם יש לי אפשרות לתביעה ?
האם אהיה זכאית להגיש תביעה לביטוח הלאומי ? אהיה זכאית לדמי לידה ?
עזרו לי אני בחששות נוראיות...
תודה מראש
רמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחת שימוע לפני פיטורין בהיריון - תגובה
תשובה לשאלתך זו קיבלת ממני בהמשך לפנייה הטלפונית שלך אלי.
כאמור, ככל שטרם מלאו לך 6 חודשי עבודה, וככל שהפיטורים הינם לא בשל ההריון, הרי שאין מדובר בפיטורים אסורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)