פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חל"ת ופיטורין
    מירב
    15/11/2010

שלום רב!

ילדתי בחודש מאי 2010 והנני מתכננת לחזור לעבודתי בינואר 2011.
    מאחר ותינוקי היה מאושפז (ילדתי בלידה מוקדמת), חופשת הלידה שלי הוארכה עד לתחילת אוקטובר ומאז הנני נמצאת בחל"ת... עד ינואר, כאמור.

מאחר והחוק החדש לא חל עלי (עבדתי עד ליום הלידה 11 וחצי חודשים), חופשת הלידה שלי מסתיימת בחודש אוקטובר (כולל תקופת הארכה בשל אשפוז תינוקי) ולא לאחר חצי שנה מיום הלידה.... (תקנו אותי אם אני טועה...!!)

שאלתי היא, מתי המעביד רשאי לפטר אותי ע"פ חוק? האם תקופת החל"ת נספרת לעניין חופשת לידה בכל הנוגע לפיטורין- כלומר, מניין 45 ימים (+ 30 הודעה מוקדמת) מתחילים להיספר עם חזרתי לעבודה בינואר או מתום תקופת הלידה, קרי מחודש אוקטובר???

כמו כן, עד מתי אני יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין?

שאלה אחרונה- שעת הנקה-
    אני עובדת 3/4 משרה (6 שעות ביום)- האם אהיה זכאית לחלק היחסי משעת הנקה??

תודה מראש,
    מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת ופיטורין

הוספת תגובה

• חל"ת ופיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/11/2010

מירב שלום,
    מיום שובך (גם מחל"ת) חלה הגנה מפיטורייך, וזאת עד 60 ימים (ולא 45 - כך היה לפני התיקון לחוק). בנוסף, אם תפוטרי לאחר 60 ימי ההגנה, הרי שתהיי זכאית גם להודה מוקדמת בת 30 ימים, שלא יכולה לחפוף.

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).

לשעת הנקה זכאית רק עובדת משרה מלאה, אין אפשרות לקבל באופן יחסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה
    רוזית אלגם
    14/11/2010

שלום,
    עזבתי את מקום עבודתי לאחר חופשת הלידה על מנת לטפל בתינוקת שלי והתחלתי לחתום אבטלה. האם אני חייבת לקבל עבודות שמציעים לי בלשכה? מה קורה במצב שלא מציעים לי משרת אם?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

רוזית שלום,
    עקרונית עלייך ללכת לכל הפנייה, שכן אחרת הדבר ייחשב סירוב, ותישלל זכאותך לדמי אבטלה. לרוב, לא נשלחים לעבודות מהר כל כך, וגם אם נשלחת - אין הדבר אומר שדווקא את תתקבלי לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה חוקי?
    א'
    14/11/2010

שלום רב, אני עובדת כ4 שנים במקום עבודה שעובד במשמרות, במשך 3 שנים המשמרות שלי מעולם לא השתנו והיו קבועות מהשעה- 6-14 כעת נכנסתי להריון ועקב ריבוי הנשים בהריון (5 בנות מתוך יחידה של 200 אנשים) החליטו שהנשים בהריון יעשו גם משמרות צהריים מהשעה-14-22 ונקבל 4 משמרות במקום 5 (מה שתמיד הייתי רגילה לעשות),מכיוון שאנחנו תופסות מקומות ישיבה במשמרת והשאר עובדים קצת יותר קשה, מיותר לציין שזוהי משמרת קשה מבחינת השעות מאחר ובשעת הערב המוקדמות אני כבר בקושי מתפקדת כי אני מאוד עייפה.
    האם זוהי הפלייה כלפיי רק בגלל שאני בהריון אני צריכה לעשות משמרות אחרות שלא עשיתי בעבר ולרדת בכמות המשמרות?
    סליחה על האורך, אשמח לתשובה.
    בכבוד רב, א'

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה חוקי?

הוספת תגובה

• האם זה חוקי? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

שלום לך,
    על פניו, ההוראה החדשה אינה חוקית שכן משמעותה שינוי תנאים אסור בהריון, ואף כשלעצמה עלולה להוות הרעת תנאים.
    עלייך להתנגד למהלך, ואם בכך לא יהיה די - לפנות לייעוץ פרטני על מנת לדעת כיצד נכון לפעול בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמלת שמירת היריון רטרואקטיבית
    אודליה
    14/11/2010

היי ליאת,
    אשמח לקבל חוות דעתך. א
    אני עובדת במקום עבודתי מזה כ-6 שנים.
    לפני כשנתיים ילדתי את ביתי, ההריון היה כרוך באשפוז בן חודשיים ימים וחודש נוסף מנוחה בבית.
    רופא הנשים המליץ לי לקבל שמירת היריון אולם לאחר בדיקה מול הנהח"ש שלנו הוסבר לי שיש באפשרותי לנצל את ימי המחלה שלי ואין צורך ממשי בשמירה. אי לכך, ומאחר ואז לא הובאו לידיעתי כל המשמעויות הכרוכות בכך,נוצלו בעבורי כ-90 ימי מחלה בגין אותם ימים.
    עם זאת, לאחרונה מדיניות החברה בה אני עובדת שונתה וכיום הם אינם מאשרים שימוש בחסר של ימי מחלה (בניגוד למה שהונהג עד כה) ועל כן אני כיום שרויה עם ימי מחלה מעוטים במיוחד ועם ילדה קטנה שימי מחלתה עולים על ימי הצבירה שקיימים אצלי והיריון נוסף שגורר גם הוא ימי מחלה.

שאלתי-
    האם יש באפשרותי לבקש ניצול ימי שמירת היריון עבור ההיריון הקודם באופן רטרואקטיבי?
    האם ישנן אופציות אחרות שאוכל להשתמש בהן על מנת להשיב לי לפחות באופן חלקי את ימי המחלה שנוצלו בגין אותם ימים?

המון תודות

הוספת תגובה

• השאלה הופנתה לליאת אך כמובן אודה על

אודליה
    14/11/2010

התייחסות כל אחד ממנהלי הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמלת שמירת היריון רטרואקטיבית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

אודליה שלום,
    לא ניתן בשלב זה להחזיר את הגלגל לאחור, שכן התביעה לשמירת הריון מתיישנת תוך שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענקים ודמי לידה
    יהלי
    14/11/2010

שלום,
    אני עובדת במקום עבודה מסודר ומקבלת את כל התנאים הסוציאליים.
    בשנת תשע"א יצאתי ללימודים, חלקם בסיבסוד של מקום העבודה. החודש וחודש הבא אני אמורה להגיש חשבוניות תשלום עבור הלימודים כדי לקבל החזר של כסף לתלושי המשכורת עבור הלימודים, מדובר סה"כ בתוספת של 4000 ש"ח.
    חשוב לציין שאני נמצאת בחודש השמיני להריוני ואמורה לצאת לחופשת לידה בינואר. האם התוספת הזו עבור ההחזר ללימודים תכלל גם בדמי הלידה?

תודה רבה,
    יהלי

לקביעת תור
    סגירה
    מענקים ודמי לידה

הוספת תגובה

• מענקים ודמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

יהלי שלום,
    באופן עקרוני התוספת הזאת לא אמורה להיכלל בדמי הלידה, שכן אין מדובר במענק, אלא בהחזר הוצאה, אך אין לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר שכבר שבתי לעבודה
    יפעת
    12/11/2010

שלום רב,
    ביתי כיום בת 7 חודשים, ואני חזרתי לעבודה לפני כחודשיים.
    ברצוני להתפטר.
    האם עדיין החוק מאפשר לי להתפטר בטרם ימלאו לביתי 9 חודשים (עם מתן הודעה של חודש מראש, כמובן),
    ולקבל פיצויים מהמעסיק, וכן לקבל דמי אבטלה, למרות שכבר שבתי לעבודה?
    בנוסף, האם ימי חופשה נצברים גם במהלך חופשת הלידה (כולל הארכת חופשת הלידה ללא תשלום)?
    בתודה מראש,
    יפעת.

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר שכבר שבתי לעבודה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    14/11/2010

יפעת שבוע טוב,

עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר בגין טיפול בילד ולהיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים, ולאור העובדה כי חזרת לעבודתך, הנך מחויבת ליתן למעסיקך הודעה מוקדמת על פי חוק.

בנוגע לדמי אבטלה - היות והתפטרת לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, אלא רק לאחר 90 ימי המתנה, ובלבד שמגיעה את ללשכת התעסוקה וחותמת.

ימי חופשה לא נצברים בחופשת הלידה ולא בחופשה ללא תשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון והרעת תנאים
    טובה
    11/11/2010

שלום רב,
    אני בשבוע 32 להריוני, והחל משבוע 28 אני נמצאת בימי מחלה בבית עקב בעייה רפאית הקשורה להריון .
    עד עתה שולמו לי ימי מחלה, אך כעת, משעברו 30 יום, אני אמורה להיחשב בתוך תקופה של שמירת הריון, אך עדיין לא מילאתי את הטפסים הנחוצים לביטוח לאומי .
    שאלותיי הן :
    - האם המעסיק חייב לשלם לי משכורת על סמך ימי המחלה שלי, כל עוד לא הוגדרתי ע"י ביטוח לאומי כשמירת הריון ? הרי רק לאחר אישור מביטוח לאומי כי הם מאשרים לי שמירה, אני עוברת "לידיים שלהם" נכון ?
    - יש לי נייד מהעבודה,(אני עובדת במקום הנ"ל מעל 5 שנים ) והמעסיק דורש לקבלו חזרה כיוון שמביא לי מחליפה, והוא טוען כי אין לי צורך בנייד כשאני בבית.
    האם מותר לו לעשות כך ?
    אשמח לתגובתכם המהירה .

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון והרעת תנאים

הוספת תגובה

• שמירת הריון והרעת תנאים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

טובה שלום,
    אם יוכרו הימים כשמירת הריון - ישלם אותם המוסד לביטוח לאומי. אם לא - המעסיק, כימי מחלה.
    לגבי הנייד - אין תשובה חד משמעית. הדבר תלוי בהסכם העבודה ובאמור בו, ובנהוג במקום העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    אורלי
    11/11/2010

שלום רב!
    עבדתי במקום עבודה 5 חודשיים מה 1.1.2010 ועד סוף חודש 5 ופוטרתי מעבודתי.
    באמצע חודש 6.2010 התחלתי לחתום אבטלה.ב20.7.2010 הבנתי שאני בהריון והמשכתי לחתום.חתמתי עד סוף חודש 10 ,בחודש 11 מצאתי עבודה מיזדמת שבא הודיעו לי מראש שהם צריכים אותי לחודש בילבד.כלומר אני בדצמבר יכולה להמשיך לחתום את 40 הימיים שנותרו לי מהזכאות לאבטלה(138 ימיים)
    אני אמורה ללדת בחודש מרץ 2011 .
    ידוע לי תנאי הזכאות לחופשת לידה 10 חודשיים מתוך 14 וכו..
    מה קורה במיקרה שלי האם תיהיה מגיע לי חופשת לידה מלאה זאת אומרת האבטלה תילקח בחשבון ?האם תגיע לי חצי חופשת לידה? ברגע שאני יולדת במרץ עד לאיזה חודש הם יקחו אחורה כדי לחשב את ה14 חודשיים שקדמו ליום הקובע?
    אני ישמח מאוד לקבל תשובה ספציפית למיקרה שלי ,מיכיוון ששאלתי וכל אחד אמר משהו אחר.
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

אורלי שלום,
    שאלתך מורכבת מידי וספציפית מידי למענה כללי בפורום. הכי בטוח יהיה לפנות למוסד לביטוח לאומ ולשאול - בידיהם כל הנתונים של העסקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום חופשת לידה
    carmi35
    11/11/2010

שלום,
    לפני חצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כאשר אני אמורה ללדת בימים הקרובים.
    לפני כן עבדתי 4 שנים במקום עבודה אחר ממנו יש לי מכתב המאשר ששולמו עבורי דמי ביטוח לאומי בכל 4 השנים שעבדתי בו.
    האם אני זכאית לתשלום בחופשת הלידה מביטוח לאומי ואיך זה מתבצע?

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום חופשת לידה

הוספת תגובה

• תשלום חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

שלום לך,
    על פניו, נראה כי קיימת לך הזכאות לדמי לידה.
    ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום דמי חופשת לידה

carmi35
    14/11/2010

תודה רבה על התשובה.
    האם אני צריכה לפנות ל-2 מקומות העבודה ב-10 חודשים האחרונים ולמלא טפסים או שזה נעשה באופן אוטומטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום דמי חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

שלום לך,
    עלייך לפנות ולתת לכל אחד ממקומות העבודה למלא את הדף הרלוונטי בטופס התביעה של דמי הלידה (תוכלי להוריד את הטופס מהאתר של המוסד לביטוח לאומי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ריאם
    11/11/2010

שלום,
    אני עובדת בחברה כבר שנה ו3 חודשים היו לי צירים מוקדמים והיום האחרון שעבדתי בו 30.6 וילדתי ב 19.8,לא בקשתי הקדמת חופשת לידה אבל יש לי אישור ריפואי בסך 44 ימי מחלה (רופא המשפחה שלי) עדיין לא שלחתי את התביעה שלי,הבנתי שאם אני רוצה שמירת הריון אז אני צריכה אישור רופא מומחה לנשים...ואין לי!! ואני לא רוצה שיחשבו לי החודש האחרון שבעצם לא עבדתי בו,מה אני יכולה לעשות במקרה זה???

תודה מראש והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שמירת הריון ללא אישור רופא נשים

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

ריאם שלום,
    אכן בעיה, כיוון שהאישור אינו של רופא נשים.
    יש לבחון ענניינך באופן פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תורנויות והנקה
    ענבל
    10/11/2010

שלום רב,
    סיימתי זה עתה את חופשת הלידה שלי. אני עובדת כרופאה מתמחה, עבודה הכוללת גם תורנויות בבית החולים שאורכן 24 שעות. האם כאם מניקה אי זכאית להקלות כלשהן בכך (קשה לי לראות כיצד אוכל להמשיך להניק במצב זה...) תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תורנויות והנקה

הוספת תגובה

• תורנויות והנקה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

ענבל שלום,
    לאחר הלידה, את זכאית אך לשעת הנקה ובתנאי שאת עובדת משרה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר חופשת לידה-סיום חוזה
    נינה
    10/11/2010

שלום,
    האם אני זכאית לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה עקב סיום החוזה שלי מול מקום העבודה, כלומר, קיבלו אותי לעבודה זמנית כשהייתי בשבוע 27 להריון כמובן שהם ידעו והחתימו אותי על חוזה זמני שבו אני עובדת עד תאריך מסויים ולאחר התאריך הזה אני מפסיקה לעבוד.
    היום אני בשבוע 36 ומחר זה היום האחרון שלי לעבודה ואני יוצאת לחופשת לידה מוקדמת כיביכול ורציתי לדעת האם לאחר מכן מגיע לי לחתום אבטלה

בברכה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר חופשת לידה-סיום חוזה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

נינה שלום,
    ככל שאת עונה על כל יתר תנאי הזכאות לאבטלה, הרי שסיום עבודתך זה נחשב כפיטורים, ולכן עקרונית יש לך זכות לקבל פיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלת ופיצויי פיטורין
    רחלי
    10/11/2010

יצאתי לחלת בנובמבר 2009, ילדתי בספטמבר 2010, לא חזרתי למקום עבודתי, האם אני יכולה להודיע על התפטרות לצורך טיפול בילדי והאם אני זכאית לקבל פיצויי פיטורין?

לקביעת תור
    סגירה
    חלת ופיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• חלת ופיצויי פיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

עקרונית - כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות ניוד לאחר חופשת לידה
    שני
    10/11/2010

שלום,
    אני חזרתי מחופשת לידה המעסיק שלי מזה שבועיים מנייד אותי ממחלקה למחלקה, המחלקה הראשונה היה תפקיד זהה לזה שעבדתי קודם, אך האחרונה אינה זהה כלל לתפקידי זה שעזבתי לפני צאתי לחופשת לידה. אציין כי המקום בו עבדתי קודם הלידה צומצם. יש לציין שהמעסיק שלי נייד אותי גם במהלך ההריון (וגם לאחר שהתמת לא אישר את פיטוריי.) האם גם לאחר חזרתי מחופשת לידה עלי לפנות לתמת? על ניוד בין המחלקות שגורם לי לעוגמת נפש רבה מאד.
    (מבחינה כספית ל נפגעתי עדין)

שני.

הוספת תגובה

• זכויות ניוד לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

שני שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    חסויה
    10/11/2010

יש לי שאלה בבקשה הבנתי שחופשת הלידה שאם זכאית לקבל על תאומים היא 17 שבועות, אם ברצוני להתפטר מהעבודה עקב הטיפול בילדים אפשרי להתחיל בהליך ולהגיש כבר מכתב התפטרות אחרי 3 חודשים שאני בחופשת לידה או שאני צריכה לסיים קודם את כל חופשת הלידה ואז להגיש? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

שלום לך,
    תוכלי אומנם לעשות זאת קודם, אך מומלץ כי סיום העבודה יהיה בסיום חופשת הלידה ולא לפני, שכן אז התקופה נחשבת בותק לצורך חישוב הפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה