מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין ופיצויים לאחר חופשת לידהאביטל07/11/2010
שלום רב.
עבדתי בחברת כח אדם 7 חודשים אחר כך נכנסתי להריון והחברה לא יכלה לפטר אותי בעקבות ההריון, בסופו של דבר עבדתי שם שנה ו-4 חודשים עד ללידת בתי.
עכשיו אני לקראת סוף חופשת לידה, ואני מעוניינת להתפטר כדי להישאר בבית ולטפל בבתי.
שאלתי היא האם החברה חייבת לי פיצויים? אם כן כיצד נערך החישוב לדמי הפיצויים? והאם אני צריכה לכתוב מכתב על התפטרותי ובו דרעשה לפיצויים?
אשמח לתשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין ופיצויים לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010אביטל שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הלידהמיכל07/11/2010
שלום
אני שוקלת להתפטר לאחר שבני יהיה בן 6 חודשים
יש לי שתי שאלות בנוגע להתפטרות לאחר הלידה
1. מתי המועד האחרון להודיע למעסיק על התפטרותי, כך שאוכל לקבל את הפיצוים?
2. במידה והסיבה לפיטורין היא טיפול בתינוק, האם אני יכולה להתחיל לעבוד במקום אחרי במיידית לאחר ההתפטרות?
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010מיכל שלום,
1. על ההתפטרות להיות עד 9 חודשים מיום הלידה.
2. עבודה במקום אחר אפשרית רק אם יש הקלה ושיפור משמעותי המאפשר טיפול בילד (שעות עבודה קצרות יותר, וכו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - כיצד להגיש בקשה?תמר07/11/2010
שלום רב!
1. ע"מ להגיש בקשה לשמירת הריון מבט"ל האם צריכים לקבל אישורים על 30 ימים רצופים כולל סופ"ש או על 30 ימי עבודה רצופים?
2. האם את הטופס של בט"ל שיש להגיש למילוי הרופא אפשר למלא בתום התקופה? כתוב משהו על שבועיים רטרואקטיבית שלא לגמרי ברור לי?
3. האם כדאי/צריך לצרף אישורים נוספים מלבד טופס זה? את כל תעודות המחלה או ההמלצות למנוחה שניתנו במהלך התקופה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - כיצד להגיש בקשה? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010תמר שלום,
1. ימים קלנדרים ולא ימי עבודה.
2. כדאי למלא בזמן אמת.
3. אין חובה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה לעבודה מחופשת לידרחל לוי07/11/2010
חזרתי לעבודה במשרד עורכי דין שבו אני עובדת 4 שנים
חזרתי והתאומות שלי בנות 8 חודשיים אבל חזרתי לעבודה כבר חודשיים לאחר חל"ת
האם מגיע לי פיצוי פיטוריים ? דחוףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חזרה לעבודה מחופשת ליד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010רחל שלום,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים, תקופת ההודעה המוקדמת תבוא במניין הותק רק אם עבדת בה בפועל.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת היקף משרהדנה07/11/2010
שלום,
אני עובדת כסייעת בבית ספר בכיתה לחינוך מיוחד כשהמעסיק שלי הוא העירייה. בשנת הלימודים הנוכחית התחלתי לעבוד בבית ספר חדש מכיוון שבבית ספר הקודם הילדים סיימו את לימודיהם ועברו לתיכון אך יחד עם זאת את ההעברה ביקשתי לעשות לבית ספר הספציפי הנוכחי. בחופש הגדול,בבד בבד או ימים ספורים אחרי גילוי ההריון שלי, אמרו לי בכח אדם שאעבוד השנה פחות שעות שבועיות (30 שעות במקום 33 שעות בשנה שעברה - הם מגדירים זאת בתלוש כ-90% משררה במקום 96% משרה). אמרתי להם שהייתי רוצה יותר שעות אך נאמר לי שזה לא מאושר ולא אפשרי. באותו זמן עדיין לא רציתי לשתף אף אחד בהריוני ולא אמרתי כלום בנושא. את המשכורת הראשונה על חודש ספטמבר קיבלתי משום מה על פי 96% משרה (אולי בטעות וגם חשבתי לתומי שאולי הם החליטו להשאיר לי את זה כך) אך היום קיבלתי תלוש משכורת על חודש אוקטובר כבר לפי 90% משרה כמובן עם שכר יותר נמוך. יחד עם תלוש השכר על אוקטובר קיבלתי עותק מכתב שאומר שהחל מיום 1.9.10 היקף משרתי השתנה ושעל מחלקת השכר לשלם את משכורתי בהתאם. יצויין כי לפני חודש בדיוק הודעתי לכח האדם על הריוני (אגב, היום אני בחודש חמישי). שאלתי היא מה עלי לעשות כעת? האם במקרה שלי מותר להם לפי החוק להפחית את היקף המשרה? העניין הוא כפי שציינתי, שכשאמרו לי בעל פה על כך בחופש הגדול לא אמרתי כלום על ההריון - האם זה רלוונטי? אם אסור להם להפחית, האם עלי לעדכן אותם שוב על הריוני ולדרוש את המגיע לי?
תודה רבה! ומתנצלת על אורך השאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת היקף משרה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010דנה שלום,
המקרה מורכב וספציפי מידי למענה כללי, אלא בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה לאחר התפטרות לצורךלולי07/11/2010
שלום,
אני מתגוררת ברמת גן ועבדתי באשדוד. התפטרתי עקב הטיפול בבתי. .בשלב זה אני נשארת עמה בבית.
שעות העבודה במקום עבודתי הקודם הן מינימום 8-16:60, כאשר נדרשת גם כשעה נסיעה לכל כיוון בנוסף לשעות העבודה.
שאלתי היא האם לאור שעות העבודה המרובות אני זכאית לדמי אבטלה מיד עם תום חופשת הלידה? או שאצטרך להמתין 90 יום?
בתודה מראש
לולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה לאחר התפטרות לצורך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010לולי שלום,
על המוסד לביטוח לאומי להחליט האם מקרה זה נכנס לגדר החריגים המצדיקים את ביטול תקופת ההמתנה בת 90 הימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני אמורה לעשות?
לולי09/11/2010האם עלי להגיש בקשה מיוחדת לביטוח לאומי? מה התהליך במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתה של לולי
דנה10/11/2010הייתי מעוניינת לדעת מה עלי לעשות:
האם לגשת ללשכת התעסוקה? האם לביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתה של לולי - תגובה
עו``ד חן שטיין11/11/2010דנה שלום,
בעניין זה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני אמורה לעשות? - תגובה
עו``ד חן שטיין11/11/2010בהגשת התביעה לדמי אבטלה, עלייך לציין זאת, תוך בקשה להכיר בך מיידית כזכאית לגמלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי לידה משני מעסיקיםמאיה07/11/2010
שלום
אני ילדתי ב 5/8/10 ולפני הלידה עבדתי בשתי מקומות עבודה, בסופר פארם למשך שנה וחצי והמקום השני בבי"ס פרטי למשך 10 חודשיים. בתביעה שלי שלחתי את הטפסים משתי המקומות בצירוף כל האישורים הדרושים, אך שולם לי כמעט חצי סכום רק מדמי הלידה ולא לפני החישוב והציפיות שלי ? האם זה חוקי מה צריך לעשות בנושא. הגשתי אתה טביעה לפני שבועיים רק ! האם הם ישלמו לי ההשלמה בלי לבקש ? האם מגיע לי עוד כסף ?
אשמח לקבל מענה בהקדם
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי לידה משני מעסיקים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010מאיה שלום,
יש לבחון לגבי כל אחד ממקומות העבודה כי התקיימו תנאי הסף לזכאות.
על פניו, מדברייך, מתקבל הרושם כי במקום העבודה השני לא התמלאו תנאי הזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותטוהר07/11/2010
ברצוני לדעת ילדתי השנה באפריל 2010 הארכתי את חופשת הלידה עד 1בספטמבר כמה נשאר לי לקבלת שעת הנקה? ואם שחזרתי בספטמבר אני יכולה לעזוב כיום אם אני מעוניינת להוציא את הילד מהגן? יש מכתב פיטורים ופיצויים אם אני עוזבת? במרץ אהיה 4שנים של עבודה, בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010טוהר שלום,
ראשית יש לבחון האם העסקתך הינה במשרה מלאה, שכן רק אז קמה זכאות לשעת הנקה, וזאת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הוארכה חופשת הלידה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ מהיום בו הסתיימה חופשת הלידה כחוק).
לעניין פיצויי הפיטורים - אין הבדל אם תפוטרי או תתפטרי לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה - בשני המקרים תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
ההבדל הוא מול המוסד לביטוח לאומי.
אם תקבלי מכתב פיטורים - דינך כמפוטרת, ותהיי זכאית לחתום מייד ולקבל דמי אבטלה ללא תקופה המתנה.
אם לא תקבלי מכתב פיטורים ותתפטי מיוזמתך - יהיה עלייך להמתין 90 ימים מיום החתימה הראשונה על מנת שתקום הזכאות לקבל דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמת בהתפטרות אחרי חל"דליאור07/11/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודה כ- 6 שנים. אני כרגע בחופשת לידה וברצוני להתפטר על מנת לטפל בתינוק. לפני יציאתי לחופשת לידה העברתי חפיפה למחליפה (התפקיד הוא תפקיד חשוב וגדול בארגון), המחליפה לא ממש מסתדרת עם המנהלים והיא עומדת לעזוב. בהנחה שעליי לתת 30 ימי הודעה מוקדמת האם יש למעביד אפשרות לבקש ממני לחזור לעבודה באותו זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת בהתפטרות אחרי חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010ליאור שלום,
כן, הוא רשאי לדרוש עבודתך בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת, אבל את מצד שני יכולה להאריך את חופשת הלידה ולחפוף אותה לתקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך לידהשיר07/11/2010
אני עובדת מזה 5 שנים במקום עבודה, וכרגע אני גם בהריון- חודש 5 וגם סטודנטית. אני מעונינת להתפטר עקב קושי ועומס. משכורת ממוצעת שנה אחורה היא סביב 6000 ברוטו, 5200 נטו. במידה ואמשיך לעבוד עד הלידה (ב"ה) מכיוון שהורדתי % משרה , משכורתי נטו תהייה בערך 3000 נטו.
השאלה היא, מה אני אפסיד אם אתפטר? מחברים אני כל הזמן שומעת שכדאי לי למשוך עד הסוף אחרת זכויותיי ייפגעו. אך מקריאה באתרים שונים, למיטב הבנתי אני רק ארוויח...
5200* 3 חודשים לעומת 3000* 3 חודשים
אני טועה???
ולגבי פיצויים- אם אני מתפטרת בהריון אני זכאית אולי?? אני מנסה לעשות חישובי רווח והפסד..אשמח לעזרה!!
נ.ב- דמי לידה מחושבים לפי נטו או ברוטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות במהלך לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010שלום לך,
1. מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
2. קשה מאוד לענות באופן כה כללי לעניין זכאותך לדמי הלידה - מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או להמשיך לעבוד עד הלידה. אוסיף ואציין כי יש פתרונות אחרים תחת התפטרות - ומומלץ בחום לנסות לבחון אותם טרם התפטרות.
ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהיעל07/11/2010
אני עובדת במקום עבודה שנתיים ולאחר 3 וחצי חודשים של חופשת הלידה עבדתי מהבית במשך 4 חודשים אולם עכשיו אני מעוניינת להתפטר האם אני זכאית לפיצוי פיטורין (כלומר כאילו פיטרו אותי ולא התפטרתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות או פיטורים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/11/2010יעל שלום,
לעניין פיצויי הפיטורים - אין הבדל אם תפוטרי או תתפטרי לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה - בשני המקרים תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
ההבדל הוא מול המוסד לביטוח לאומי.
אם תקבלי מכתב פיטורים - דינך כמפוטרת, ותהיי זכאית לחתום מייד ולקבל דמי אבטלה ללא תקופה המתנה.
אם לא תקבלי מכתב פיטורים ותתפטי מיוזמתך - יהיה עלייך להמתין 90 ימים מיום החתימה הראשונה על מנת שתקום הזכאות לקבל דמי אבטלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן הריוןרימה05/11/2010
שלום!
אני עובדת במקום עבודה הנוכחי כמעט חצי שנה. לאחר כחודש וחצי היריתי והודעתי לבעלי החברה שאני הרה בשבוע השימיני להריון (כאשר על הההריון נודע לי). יש לי מספר שאלות לגבי נושא זה:
1. האם הם יכולים לפטר אותי כעת (למרות שאני עובדת כבר חצי שנה, ולא הסתרתי מהם את ההריון).
2. החברה שאני עובדת בה היא חברת בת של חברה קיימת. אם חברת-בת נסגרת, האם יש להם עילה לפטר אותי, למרות שהחברה הראשית ממשיכה להתקיים?
3. האם יש להם זכות לאלץ אותי לצאת לחופשה ללא תשלום לתקופה של חודש- חודשיים, והאם התקופה הנ"ל תכלל התקופה של 10 מתוך 14 חודשים לפני לידה לצורך דמי חופשת לידה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בזמן הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו07/11/2010רימה שלום,
חל איסור לפטר עובדת הריון ללא אישור משרד התמ"ת.
גם אם חברת הבת נסגרת, חלה על החברה החובה לפנות לתמ"ת לבקש אישור.
אין הם יכולים לאלץ אותך לצאת לחופשה לתקופה האמורה, אלא אם ישלמו לך בעד ימים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהדיקלה05/11/2010
שלום,
יש לי 3 שאלות קצרות וחשובות, אודה על תשובות:
1. בתאריך 28.8.10 ילדתי. מתי אני אמורה לחזור לעבוד מבלי להאריך את החופשה?
2. שעות העבודה שלי הינם 9:00-18:00 ואני לא יכולה להמשיך עד שעות מאוחרות לעבוד. אם ומעסיקיי לא יאשרו לי לקצר שעות אני אאלץ להתפטר. במידה ואתפטר - מהם זכויותיי?
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו07/11/2010דיקלה שלום,
לאחר 14 שבועות.
הנך זכאית להתפטר על מנת לטפל בילדך ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים. דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות- פנייה חוזרתברטה04/11/2010
שלום רב .
במזל טוב ילדתי ב 9/10 בת מקסימה בשם נויה ...
(יצאתי לחופשת לידה מוקדמת ב 1/9)
הייתי שמחה לקבל מענה על כמה משאלותיי :
ניהלתי מוקד שירות במשך 5 שנים ואני לא מעוניינת לחזור לאחר חופשת הלידה .
1. בפבואר 2011 יהיו לי 5 שנים בעבודה , מתי כדאי להגיש את מכתב הפיטורים, האם כדאי להמתין שיהיה לי ותק מלא של 5 שנים ?
2. ברצוני לציין במכתב ההתפטרות כי סיבת פיטוריי למען טיפול בילדה ,
האם אני יכול לעבוד במקום אחר לאחר סיום יסחי עם מקום העבודה הקודם ?
3. מה לגבי חתימה בלשכה (אבטלה) ? האם מגיע לי לחתום ?
תודה מראש
ברטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות- פנייה חוזרת - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו07/11/2010ברטה שלום,
מזל טוב.
על פי חוק הנך יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה בעילת "טיפול בילד" ולהיות זכאית לדמי אבטלה.
1 - החלטה שלך, היות והנך יכולה להמתין עד שימלאו לך 5 שנים, ולהאריך את חופשת הלידה.
2. בנושא עבודה במקום אחר - מעסיקך, היה ותעבדי באותם תנאים בהם עבדת, יוכל לדרוש את כספי הפיצויים, היות ועילת ההתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים הינה טיפול בילד.
3 - הנך יכולה לחתום, אך זכאות לקבלת דמי אבטלה, הינה לאחר 90 ימים מיום שהתפטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותברטה04/11/2010
שלום רב .
במזל טוב ילדתי ב 9/10 בת מקסימה בשם נויה ...
(יצאתי לחופשת לידה מוקדמת ב 1/9)
הייתי שמחה לקבל מענה על כמה משאלותיי :
ניהלתי מוקד שירות במשך 5 שנים ואני לא מעוניינת לחזור לאחר חופשת הלידה .
1. בפבואר 2011 יהיו לי 5 שנים בעבודה , מתי כדאי להגיש את מכתב הפיטורים, האם כדאי להמתין שיהיה לי ותק מלא של 5 שנים ?
2. ברצוני לציין במכתב ההתפטרות כי סיבת פיטוריי למען טיפול בילדה ,
האם אני יכול לעבוד במקום אחר לאחר סיום יסחי עם מקום העבודה הקודם ?
3. מה לגבי חתימה בלשכה (אבטלה) ? האם מגיע לי לחתום ?
תודה מראש
ברטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו07/11/2010ניתנה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)