מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידהסיון11/10/2010
היי,בני בן 3 חודשים,לפני הלידה עבדתי כשנה ואני מעוניינת להישאר כרגע בבית לצורך טיפול בילד.האם במידה ויינתן לי מכתב פיטורין ממקום העבודה בהסכמה של 2 הצדדים וכמובן ללא תביעות מצידי,תהיה לי האפשרות לחתום אבטלה ללא צורך בהמתנה של 90 יום?ובמידה ולא,ממתי נספרים 90 הימים?
תודה,והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין12/10/2010סיון שלום,
אכן, במקרה של התפטרות יש תקופת המתנה בת 90 ימים מיום סיום יחסי עובד - מעביד או מיום ההתייצבות בלשכת התעסוקה - המאוחר מבין השניים.
בפיטורים, גם במתכונת שציינת, אין כל תקופת המתנה אלא זכאות מיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
סיון12/10/2010שלום חן שטיין ותודה על התשובה
אני מבקשת לדקדק יותר בשאלה מכיוון שאני לא מעוניינת שתיווצר אי נעימות,במידה ובאמת אקבל מכתב פיטורים,וזה לאחר שניתנו לי דמי לידה מביטוח לאומי,האם ביטוח לאומי לא יכולים לסרב לבקשה מכיוון שכביכול לא ניתן לפטר אישה לאחר לידה?תודה על התשובה והמשך יום נפלא
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010סיון שלום,
לא ניתן לצפות את התנהלות המוסד לביטוח לאומי.
יחד עם זאת, מניסיון לקוחות משרדי - לא קרה לי עוד שלא קיבלו עובדות אלה את דמי האבטלה מיידית גם בפיטורים לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה לבעל המלווה את אישתו ללידהJAGO10/10/2010
האם ימי המחלה הראשונים מתוך השבעה שזכאי הבעל לזקוף על חשבון ימי המחלה מחושבים במלואם או לפי השיעור החלקי כמו ימי מחלה ממש כלומר 75% מהיום הרביעי ו37.5% לימים השיני והשלישי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה לבעל המלווה את אישתו ללידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010שלום לך,
לפי תקנות דמי מחלה, הבעל רשאי להעדר על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לצורך נוכחות בלידה; לעניין זה, "לידה" - מתחילת הופעתם של צירי לידה ועד 24 שעות מתום הלידה.דין תשלום דמי המחלה - כימי מחלה רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות פיצוייםאיילי10/10/2010
3שנים בעבודה אני אחרי לידה 4חודשיים לא מעוניינת להמשיך לעבוד רוצה לטפל בביתי איך אני יכולה לקבל את הפיצויים מה לעשות להודיע על התפטרות??
האם המעסיק חייב להביא לי פיצויים על ה3שנים?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות פיצויים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010איילה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שלום לך
איילי11/10/2010הי תודה על תשובתך אך האם אני צריכה לבקש את הפציויים או שזה מובן???
מה אני צריכה לעשות להגיד שאני מתפטרת לצורך טיפול בילדה
האם הוא חייב לשלם לי את הפיצויים ??והאם הזמן של החופשת לידה נכנסת לזמן הוותק שלי בעבודה ??אני מקווה שזה לא מאוחר להגיד ילדתי ב17למאי 2010תודה רבה לך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שלום לך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
כאמור, ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
חופשת הלידה היא חלק מהותק (החלק של ה 14 שבועות שבתשלום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה בחזרה מחל"תהדס10/10/2010
שלום
חזרתי בחודש ספטמבר מחל"ת של שנה לאחר חל"ד. ותק של 12 שנה בחצי משרה. האם אני זכאית לדמי הבראה שבד"כ משולמים בחודש יולי? ואם כן לכמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה בחזרה מחל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010הדס שלום,
בחל"ת נצברות זכויות רק בשבועיים הראשונים. כל יתר התקופה אינה צוברת זכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידהמ.מ10/10/2010
שלום ברצוני לדעת אם אני זכאית לדמי חופשת לידה,
עבדתי במקום עבודה כ18 חודשיים, פיטרו אותי וחודש שלם חתמתי בלישכת העבודה וקיבלתי דמי אבטלה , לאחר כחודש התחלתי עבודה חדשה ונכנסתי להריון.. כשאלד אהיה 9 חודשיים בדיוק במקום העבודה הנוחכי.האם אני אהיה זכאית לחופשת לידה ולקבל עבורה תשלום דמי לידה...??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריון בחודש חמישיחסוי10/10/2010
צהריים טובים,
שלום, שמי יעל ואני בת 32 אם לילד + בהריון בחודש חמישי.
עבדתי במקום עבודתי הקודם 18 חודשים (במהלכם ילדתי את בני הבכור) ובמקום הנוכחי אני עובדת ארבעה חודשים (ברצף עם מקום העבודה הקודם). כאמור, אני בחודש חמישי להריוני וכרגע התבשרתי כי ,לצערי , אני מפוטרת על רקע של חוסר מקצועיות...
אני עתידה ללדת בעז"ה לקראת סוף פברואר 2011 (26/2/11).
יש לי מספר שאלות:
1. האם חוקי לפטר אותי בשלב זה של ההריון (וותק של ארבעה חודשים בלבד...)
2. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? (קשה לי להאמין שאוכל למצוא עבודה בחודש חמישי+...)
3. מה קורה עם דמי הלידה? האם אהיה זכאית בכלל? במידה ולא - מדוע, במידה וכן - כיצד יחושב?
סליחה על "מבול" השאלות, אני עדיין בשלבי עיכול הבשורה, קשה לחשוב בהגיון כרגע...
תודה מראש ויום טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון בחודש חמישי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010יעל שלום,
1. לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
2. על פניו, נתונייך, עולה כי ככל הנראה שכן.
3. לעניין הזכאות לדמי לידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה בהמשך...
חסוי11/10/2010עו"ד ליאת בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה.
בנוגע לסעיף 1 - יש לי אפשרות להוכיח שהפיטורים הם על רקע ההריון? הם מנסחים זאת כ"פיטורים על רקע של חוסר מקצועיות" מצידי.
בנוגע לסעיף 2 - אני חייבת לציין שהחוק ממש לא ברור. בהנחה שאני מסתמכת על "15 חודשים מתוך 22 שלפני היום הקובע" - האם צריך רצף עבודה ממש עד יום הלידה? האם הגיוני שלא אעבוד בארבעת החודשים שלפני יום הלידה (נובמבר-דצמבר-ינואר-פברואר) ובכל זאת אהיה זכאית לדמי הלידה? ובמידה ואהיה זכאית לדמי אבטלה, האם אפשר להחשיב אותם כשכר שמשולם עבורי ומופרש דמי ביטוח לאומי בעדם ואז כן אהיה זכאית ? (זאת במידה שהחוק מאלץ לעבוד עד יום הלידה ממש).
אשמח לתשובותייך...
תודה ויום טוב,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד ליאת בבקשה תעני לי....תודה!!
חסוי12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה והמשך תשובה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010יעל שלום,
1. זוהי שאלה עובדתית שרק את יכולה לענות עליה. ניתן לבחון זאת לעומק במסגרת פגישת ייעוץ.
לגבי דמי הלידה - יש את החוק החל ואת הפסיקה הנוהגת, ולעיתים לא מתעוררות בעיות, אך לא ניתן לדעת זאת מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי וזכויות לאחר חזרה מחופשת לידהזיו מתן תורה10/10/2010
שלום.
אשתי ילדה ב 20.6.2010 בן זכר בשעה טובה .
המעסיק שלה ביקש ממנה לחזור לעבודה ב 01.12.2010
כמה שאלות :
1. האם אישתי צריכה לגיש בקשה לקיצור חופשת לידה לצורך התחלת עבודה ב 01/12 ? (אשתי מעוניינת לחזור בתאריך זה)
2. האם מתאריך זה 01/12 ובמשך 45 יום , אסור על מעסיקה לפטר אותה או למסור לה הודעה מוקדמת לפיטורים ? זה נכון ? זה 45/60 יום ?
3. מעסיקה של אישתי מצפה ממנה לחזור לעבוד באותם שעות 8-17 , אולם אישתי הודיעה לו כי לא תוכל לעבוד בשעו תאלו כי אליה להוציא את הילד מהמעון לפני השעה 1700 ולכן היא תוכל לעבוד רק בשעות 0830 עד 1530 . האם חייב המעסיק להענות לשעות שאישתי דורשת ? האם מותר לו לפטר אותה או לפגוע בשכרה בגלל שינוי השעות ? והאם במידה ואישתי מסרבת לעבוד בשעות הרגילות והוא כבר רמז שהוא לא יוכל להעסיק אותה ושתחפש לה מקום אחר . האם עדיין הוא מחוייב להעסיק את אישתי למשך 60/45 יום + 30 יום של ההודעה המוקדמת ? (אשתי עובדת מעל ל-4 שנים)
ושאלה אחרונה - אם אשתי מחליטה להתפטר בגלל שינוי השעות ואי התאמה בין השעות לטיפול בילד והשארתו במעון , האם היא יכולה להודיע על התפטרותה לפני חזרתה לעבודה ב 01/12 ? והאם הפיצויי פיטורים שהיא תקבל יכללו את ה 45 יום ו-30 יום של ההודעה המוקדמת או לא ?
בברכה והמון תודה . זיו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי וזכויות לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010זיו שלום,
1. אם המעסיק ביקש לחזור באותו המועד, הרי שאין צורך בהודעה על קיצור.
2. אכן, חל איסור על פיטורים או הרעת תנאים משך 60 ימים משובה לעבודתה.
3. על אישתך לשוב לעבודתה באותה המתכונת כפי שעבדה טרם יציאתה לחופשת לידה. ככל שהיא תבחר שלא לעשות כן, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות ולא פיטורים, ותקופת ה 60 ימים אינה רלוונטית ואינה חלה.
4. על ההתפטרות ניתן להודיע בכל עת, מומלץ כחודש לפני מועד החזרה אם אין רצון לחזור לעבודה בפועל.
5. פיצויי הפיטורים יכללו את חופשת הלידה, ועבודה בפועל, אם היא תעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
זיו מתן תורה11/10/2010נפגשנו עם המעסיק שלה והוא אמר לה שמתכונת הנוכחית הוא לא יכול לשנות לה את השעות , מה שככל הנראה לא מתיר לאישתי ברירה אלא כנראה להתפטר אם היא רוצה להמשיך לטפל בילד ואפילו כדי שתוכל להכניס ולהוציא אותו מהמעון .
המעסיק אמר לה אפילו שתתחיל לחפש מקומות עבודה קרובים יותר עם שעות שיהיו נוחות לה .
במידה ואישתי תחליט באמת לעבור מקום עבודה לצורך הקרבה ושעות יותר נוחות ,
האם יש משמעות אם היא תגיד שהיא מתפטרת או שתגיד למעסיקים שלה שבעצם יפטרו אותה אם הם לא יכולים לשנות א תהשעות לטובתה ?
אישתי עובדת שם מבערך יוני 2006 . זאת אומרת שהיא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים רק עבור 4 שנים נכון ? כביכול 4 משכורות לא ? או שיש איזה משמעות בנושא ל- 45 יום שלאחר חופשת לידה ?
והאם במידה והיא תתפטר היא תהיה זכית גם להחזר על הימי חופשה שנותרו לה ועל ימי המחלה ?
בברכה בעל דואג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
עו``ד חן שטיין12/10/2010זיו שלום,
כאמור, לפי הדין עליה להתפטר, אלא אם המעסיק שלה יסכים ללכת לקראתה ולפטר אותה.
פיצויי הפיטורים, אם המשכורת קבועה, הם שכר אחרון במכפלת הותק.
בסיום יחסי העבודה פודה המעסיק בכסף את ימי החופשה הצבורים ודמי ההבראה.
60 הימים שמגיעים לאחר הלידה רלוונטיים רק בפיטורים, ולא במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
זיו מתן תורה13/10/2010יש משמעות לימי המחלה שנותרו לאישתי ? או שאין להם ערך כספי בהתפטרות/פיטורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010ימי מחלה לא ניתן לפדות בכסף, אלא אם חל הסכם קיבוצי מיוחד המקנה זכות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בהריוןחדשה10/10/2010
שלום,
אני בתחילתו של ההריון השני וטרם הודעתי בעבודה.
ברצוני לדעת מהם הזכויות שלי כאשר מקום העבודה נסגר בעיר שבא אני גרה
ועובר למקום אחר רחוק יותר, באותן שעות עבודה.
הרי זה ברור כרגע שלא אוכל לעשות את הנסיעות הרחוקות הללו בהריון כל יום
והאם יש משהו בחוק שבא לקראתי?
אני עובדת במקום העבודה כבר 3 שנים. מתוכם שנתיים ומשהו בתור עובדת חברה.
אשמח לתשובה במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010שלום לך,
שאלתך קשה ביותר.
באופן עקרוני, אין התייחסות בחוק לגבי ריחוק מקום העבודה בהריון, שכן נהיר כי זה לא נעשה כנגדך ולא קשור בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היא האם אוכל לדרוש ממקום
חדשה11/10/2010הטבה כלשהיא עכשיו שאני בהריון?
הרי לא אוכל לעשות את הנסיעות הללו כל יום.
האם יש משהו שבא לקראתי בחוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היא האם אוכל לדרוש ממקום - תגובה
עו``ד חן שטיין12/10/2010כאמור, בחוק אין התייחסות למקרה זה, ולכן אין מקור חוקי לדרישת הטבות ו/או התחשבות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהמיכאלה10/10/2010
שלום לכם,
אני חודש שישי להריוני, והרופא נתן לי 7 ימי חלה עקב בעיות ורידים חמורות .
הוא אמר לי לחזור אליו אחרי ה- 7 ימים למעקב.
השאלה שלי- האם הימי מחלה יכולים לפגוע לי בחישוב דמי הלידה שאני אמורה לקבל ?
הבנתי כי מחשבים את דמי הלידה לפי המשכורת של 3 חודשים אחרונים .
מצד שני, רו"J אמר כי החישוב נעשה לפי 10 חודשים אחרונים .
אני מפחדת כי הדבר יפגע לי אח"F בדמי הלידה. מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010החישוב נעשה על פי שלושת החודשים האחרונים.
מכל מקום, גם אם מדובר בהפחתת שכר שנבעה מדמי מחלה בהריון, הרי שניתן לבקש מהמוסד לביטוח לאומי שלא יתחשב בכך בנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךענבל09/10/2010
שאלה אחרונה ברשותכם,מכיון שבחודשים האחרונים החל מספטמבר עבדתי 4 שעות ביום אך בפועל עבדתי יותר 5-6 בגלל כל הויכוח עם המנהל,האם עדיף לי לתבוע את הביטוח הלאומי על דמי הלידה יחד עםפ אישור רפואי על השלמה שעות העבודה או האם אני יכולה בגלל ספט' שהיה חודש חגים ואני לפי מה שנאי יודעת אמור הלצאת לחל"ד ב10.11 באם אני הבנתי את החוק נכון אני יכולה לבקש שיחשבו לי לפי 3 חודשים יוני יולי אוג'? ואז לא אצטרך בעצם לתבוע שום הפרשים להשלמת שעות.ואם אני רשומה כעובדת משרה מלאה ואני בפועל עובדת רק 5-6 שעות בים ומקזזים לי את השעות האם יחשבו לי בביטוח לאומי דמילידה לפי מה שהייתי אמורה לקבל או לפי מה שקיבלתי בפועל במשכרות?
תודה רבה על תשומת הלב,
בברכה
ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010ענבל שלום,
שאלה זו הינה ספציפית מידי, ולא ניתן להשיב עליה באופ כזה, אלא בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסכת השפלות+יציאה מוקדמת לחל"דענבל09/10/2010
שלום רב, הנני בשבוע 29 להריוני. במהלך כל ההריון שידעתי את מנהלי האישי זכיתי ליחס משפיל שכלל צעקות בפורום מול כל העובדים אמירות פוגעניות ויחס שלילי מאוד שלאחר בירור נדמה כי יחס זה מגיע לכל אישה הנכנסת להריון במקוםפ עבדותי (מכיון שרוצים שתתפטר).
לאחר שנמצא בעיה רפואית מסוימת הוגדרו לי 4 שעות עבודה ביום,העבודה שלי במרכז שירות לקוחות בטלפון מורכבת משיחות אונליין (6 שע') ושיחות חוזרות ללקוחות בטיפול (בעיקרון 3 שע' אך בד"כ מתארכות ל5-6 שע') מכיון שקיבלתי אישור עבודה ל4 שעות המנהל שלי החליט כי אלו 4 שע' אונליין מענה וכי כל השאר באחריותי למרות שהסברתי לו מספר פעמים כי הדבר לא נכון!! הוא מתעקש עימי לא רציתי להמשיך בויכוח ולכן החלטתי שאסטרטגיית עבודתי תיהיה מורכבת מכך שאנסה ככל שביכולתי לענות לכמה שיחות שאפשר ולתת מענה סופי בשיח הללקוח על מנת שלא אצטרך לחזור אליוי אחרי 4 שע' ולהשאר בעבודה.המנהל שלי לא מקבל את האסטרטגיה הזו וכל הזמן מעביר אותי מסכת השפלות הכוללת צעקות מול כל העובדים כולל צעקות בטלפון הנייד בזמן האישי שלי בבית וטענות שאינני עומדת ביעדים של העבודה ועליי לשקול האם להמשיך לעבוד במקום,הויכוח הגיע לכדי כך שביום שישי האחרון נאמר לי שוב אותם הדברים בפורום צעקות מול כולם ועניתי כי אינני מתכוונת להתפטר לפני הלידה וכי אני עושה ויעשה ככל שביכולתי לעמוד ביעדי המנהל טען כלפייבצעקות רמות שאם יש לי רק לקוח אחד לחזור אליו זה לא מקובל עליו וכי עליי לקוחת יותר שיחות משמע שגם אם זה יעלה לי בלחזור לעוד3-4 לקוחות, ואז המנהל אמר לי כי עצם זה שאני לא לוקחת מספיק שיחות בשעה וכל ענייני הוא ללכת הביתה מבלי שיהיו לי הרבה לקוחות לחזור אליהם פוגע לו ולבכירים שלו במשכורת.(הם מקבלים בונוסים על כמות שיחות שהצוות עושה).לאחר דכאון שלם בכל השבת החלטתי לצאת לחופשת לידה מוקדמת,מתי אוכל לקחת אותה?מתי אני אמורה להודיע עליה?הבנתי שישנם טפסים שאמורים לחתום לי עליהם ממקום העבודה לגביי תשלום דמי הלידה ואני מפחדת שבגלל שיש ביני לבינו כ"כ הרבה בעיות הוא ימנע את זה ממני כי המוקד שלנו בירושלים והכ"א בראש העין,האם אני חייבת להחתים את מקום העבודה?מלבד זאת אני יודעת מראש שלא אחזור לשם לאחר חופשת הלידה האם אני חייבת להודיע על כך עכשיו או שאני יכולה לאחר חופשת הלידה?בנוגע לדמי הלידה מביטוח לאומי,עבדתי ב22 חודישם האחרונים אך לא במקום עבודה אחד ויש לי את כל תלושי המשכורת כמו כן ביררתי מול ביטוח לאומי שאין לי חובות,מה אני זכאית?-והאם יש השפעה על דמי הלידה אם לבעלי יש חוב בביטוח לאומי (שהוא מסדיר אותו אבל לוקח זמן)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכת השפלות+יציאה מוקדמת לחל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010ענבל שלום,
ראשית אדגיש כי אינך חייבת לסבול את מסכת ההשפלות, והיציאה לחופשת לידה מוקדמת היא אכן פתרון יאה.
תוכלי לצאת לחל,ד 49 ימים טרם מועד הלידה המשוער כפי שנקבע ע"י רופא.
המעסיק יהיה חייב למלא את הטפסים, אין מדובר ב"רצונו" או ב"טובה" שהוא עושה.
אם בכוונתך להתפטר לאחר לידה - מומלץ להודיע על כך 30 ימים טרם סיומה, על מנת לחפוף את החופשה עם תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים על שאלתי??..איילי09/10/2010
דחוף לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא עונים - שימי לב
עו``ד חן שטיין09/10/2010תשובה מהיום, שעה 21:02
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת התשובה???טל.?
איילי09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפסים לתביעת גמלת שמירת הריוןאיליין09/10/2010
אני נמצאת בשבוע 34 בהריון עם תאומים. לא עובדת משבוע 29 לאחר אישפוז בגלל צירים מוקדמים.
האם יש טפסים נוספים, מלבד טופס התביעה וטופס האישור של הרופא שמורידים
מהאתר של ביטוח לאומי, שיש להגיש יחד אם התביעה לגמלת שמירת הריון?
האם יש צורך לצרף את חופשות המחלה שקיבלתי לתקופה של 30 יום שקדמה להגשת התביעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפסים לתביעת גמלת שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2010שלום לך,
עקרונית אלה הם הטפסים שיש להגיש, בצירוף לתלושי שכר רלוונטיים ואישור המעסיק, אם כי ייתכן והמוסד לביטוח לאומי יידרוש טפסים נוספים, ואם כן, תצטרכי לפעול על פי בקשתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן חופשת לידהאמא אחת08/10/2010
שלום רב,
אני בחופשת לידה וגיליתי שאני שוב בהריון.
ב2 ההריונות הקודמים הייתי בשמירת הריון כל תקופת ההריון עקב בעיה בריאותית שהחמירה וכך יהיה גם בהריון הזה. (בין 2 ההריונות הקודמים חזרתי לעבודה)
השאלה היא- מה קורה במצב כזה?
האם ביטוח לאומי יאשר לי גמלה לשמירת הריון?
ואם כן- איך מחשבים את גובה הגמלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2010שלום לך,
כל שמירת הריון עומדת בפני עצמה, ואין כל בעיה בשמירה בכל הריון.
גובה הגמלה הינה לפי השכר, ועד מקסימום השכר הממוצע במשק (בדיוק כפי שחושבה לך הגמלה בשמירת ההריון הקודמת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא אחת10/10/2010תודה על התשובה המהירה
יצא לי קצת לקרוא על הנושא וקראתי שאוכל להיות זכאית לשמירת הריון בהנחה שעבדתי 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקודמים להפסקת העבודה בגין השמירה.
בפועל- אני לא עובדת כבר 11 חודשים (שמירה ארוכה+חופשת לידה) ולכן לא מקבלת משכורת אלא גמלה מביטוח לאומי, כך שלפי ההתניה הזו לא מגיע לי גמלה.
האם ידוע לך משהו על ההתניה הזו?
אני מניחה ששמירת הריון מיד לאחר חזרה העבודה (אחרי חופשת לידה) זה מצב יוצא דופן
המון תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010טלי שלום,
שימי לב לנוסח התנאי - לא מדובר בהכרח על עבודה, אלא על חודשים בהם הופרשו דמי ביטוח לאומי, וההבדל הוא עצום. גם בתקופת חופשת הלידה וגם בשמירת ההריון ממשיכים להיות מופרשים עבורך דמי ביטוח לאומי, כך שלא צפויה להיות בעיה. לצורך קבלת תשובה ודאית ומוסמכת, מומלץ להפנות את השאלה ישירות למוסד לביטוח הלאומי, אשר ייבחנו את נתונייך הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהרונה08/10/2010
אני עובדת 40 שעות לפי שעה - מזכירה במשרד עו"ד.
האם אני זכאית לשעת הנקה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2010לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הוארכה חופשת הלידה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ מהיום בו הסתיימה חופשת הלידה כחוק).
יש לבחון האם את עובדת משרה מלאה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה - 4 חודשים ממתי ?
שאול14/11/2010היי
חופשת הלידה האורכה לחצי שנה (הארכה ללא תשלום) .
האם 4 חודשים הם מתום ב 3 וחצי חודשים (חופשה לידה בתשלום) או מתוך הארכה ?
תודה,
שאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה - 4 חודשים ממתי ? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/11/2010שאול שלום,
יש לבחון האם חופשת הלידה הוארכה, או שמא היתה זכאות לחופשת לידה בת חצי שנה לפי התיקון החדש לחוק (תוכל לעמוד על ההבדים באמצעות המאמר בעניין שנמצא באתר האינטרנט שלי).
באופן עקרוני, שעת הנקה הינה לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה כחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)