פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעבודה בשני מקומות
    עינת
    18/10/2010

שלום רב,
    אני כעת בשמירת הריון כבר מזה חודש, ועתידה ללדת בסוף נובמבר.
    אני עובדת בשני מקומות -
    - האחד במשך שנה וחצי, בהתחלה בחצי משרה ומיוני ב 80% משרה.
    - המקום השני הוא אוניברסיטה בה התחלתי להיות מועסקת במרץ 2010 (סמסטר ב). בחופשת הקיץ לא לימדתי כי לא היה קורס, וכעת אני שוב מועסקת והייתי אמורה ללמד (סמסטר א), אלא שנכנסתי לשמירה ולכן יש לי מחליפה.

שלוש שאלות:

1. האם מותר לי לחזור לאחת העבודות (ההוראה) בתום 14 שבועות של חופשת הלידה, ואילו למקום העבודה הראשי לחזור בתום חצי שנה תוך שמירה על זכויותיי? האם מקום העבודה הראשי יכול לא לאפשר לי זאת ולדרוש חזרתי גם לעבודה בו? האם הוא צריך להיות מיודע על חזרתי למקום המשני?

2. האם לאור הוותק המועט שיש לי ואי הרציפות בהעסקה ובתלושי השכר במקום העבודה המשני (אוניברסיטה) יתכן שלא אקבל דמי שמירת הריון ודמי לידה עבור מקום עבודה זה? יש לציין שמבחינת האוניברסיטה אני עדיין מועסקת והם ממלאים לי טופס מעביד לשמירת הריון עבור ביטוח לאומי.

3. לגבי מקום העבודה הראשי - האם לצורך חישוב דמי לידה ביטוח לאומי בודק את שלושת תלושי השכר האחרונים מלפני שמירת ההריון או מלפני הלידה? אם עברתי בחודש יוני ל 80% משרה, האם אלו התלושים שייחשבו לי בחישוב דמי הלידה?

תודה מראש על המענה!
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי לידה לעבודה בשני מקומות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    18/10/2010

שלום לך,
    לגבי העבודה השניה - על מנת שגם היא תחשב לצורך דמי הלידה, עליה לעמוד באופן עצמאי בדרישות הסף לצורך הזכאות לקבלת דמי לידה.
    הארכת חופשת הלידה צריכה להיות אחידה.
    השכר הקובע לדמי לידה הינו עקרונית השכר טרם שמירת ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאית או לא זכאית לדמי לידה?
    חסוי
    18/10/2010

שלום. פוטרתי בהריון , בחודש חמישי+. הוותק שלי במקום הנוכחי הוא סה"כ ארבעה חודשים (יולי - אוקטובר), כך שלצערי זה חוקי. שאלתי נוגעת לזכאות לדמי הלידה: אני עתידה ללדת בעז"ה בסוף פברואר (עוד ארבעה חודשי עבודה ) וקשה לי להאמין שאעבוד עד אז. עבדתי ברצף (בשני מקומות עבודה שונים + חופשת לידה לבני הבכור ) מינואר 2009 כלומר שנה ועשרה חודשים (22 חודשים). האם אהיה זכאית לדמי לידה לפי החישוב של 15 חודשים מתוך 22 שלפני "היום הקובע" - בהנחה שזה חוקי שהיום הקובע לגביי הוא היום, יום הפיטורים?
    **** אני רוצה לציין שאני בעלת שליטה בחברה בע"מ על שמי (100% מניות החברה הן שלי) אני לא עובדת בה ומעולם לא הוצאתי תלושים על שמי. בעלי עובד בה מאז הקמתה לפני כשנה וחצי. האם זכוייתי נגעות משום כך?*****
    אשמח לתשובה, סליחה על עומס הנתונים....

תודה ויום טוב!

הוספת תגובה

• זכאית או לא זכאית לדמי לידה? - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    18/10/2010

הנוסחא לזכאות לדמי ליה הינה - דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הנ"ל - :10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

כמו כן במידה ופוטרת ובידך מכתב פיטורים ותלושי שכר, תהיי זכאית לדמי אבטלה ולדמי לידה מלאים, היה ולא ימצאו עבורך משרה מתאימה.

לעניין הפיטורים - היה ופיטוריך נעשו בשל הריונך, תהיי זכאית לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, קרי בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד אורנה תודה!!!

חסוי
    27/10/2010

עו"ד אורנה,
    ראשית תודה שהשבת לי, הדברים בהחלט מעודדים...
    שנית,ברצוני להתייעץ איתך טלפונית האם הדבר אפשרי? פניתי ל"נציבות שיוויון זכויות בעבודה" אבל, לצערי, נענתי שעליי להוכיח כי הפיטורים נעשו על רקע ההריון. איך ניתן להוכיח זאת באופן מעשי???? הרי ברור שלא יודו שזו הסיבה לפיטוריי.
    לפני הפיטורים נערך לי שימוע ושם אמרתי כי ברור לי שהסיבה לפיטוריי היא ההריון והאחראית משאבי אנוש ממש התלהמה כנגדי...אך עדיין אין לי הוכחה מעשית שזו הסיבה לפיטורים.
    אשמח לשוחח איתך טלפונית, במידה והדבר אפשרי.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד אורנה תודה!!! - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    29/10/2010

בבקשה.

פרטיי באתר.

שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    חסויה
    18/10/2010

שלום בקרוב אלד בעזרת השם תאומים ויש לי שאלה לגבי דמי לידה.
    מיוני 2010 אני נמצאת בשמירת היריון וכבר המצאתי לביטוח לאומי שהגשתי את הטפסים טופס של המעסיק לגבי ההכנסות בשלושה החודשים האחרונים שאלתי היא כשאגיש בקשה לדמי לידה האם אצטרך לפנות שוב למעסיק שימציא טופס לגבי ההכנסה שלי? או שיהיה אפשר לשלוח להם את אותו טופס מבעבר?
    עוד שאלה בבקשה הבנתי שאפשר לצאת לחופשת לידה 4 חודשים בגלל שזה תאומים איך מציינים את זה לביטוח לאומי כי ראיתי את הטופס שלהם לדמי לידה ולא מצאתי סעיף כזה.
    שאלה אחרונה בבקשה האם אצטרך לצרף להם 3 תלושי עבודה אחרונים למרות שאני בשמירת היריון? ואם כן איזה תלושים של עכשיו או שלפני שהייתי שמירת היריון? תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הריון תאומים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

שלום לך,
    עקרונית לכל תביעה טופס ייעודי עבורה, אבל ייתכן ששווה לנסות...
    כאם לתאומים בעצמי, אני מכינה אותך לכך שרוב המקומות לא ערוכים להתמודדות עם תאומים... לכן, בטופס אין סעיף כזה, אבל עלייך לציין זאת במפורש על הטופס.
    התלושים - לפני שמירת ההריון (שכן בשמירה כלל אין לך תלושים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    שלי
    18/10/2010

שלום,
    אני חוזרת לעבודתי כעת לאחר חצי שנה בחל"ד.
    לפני החל"ד עבדתי במשרה מלאה, 8 שעות וכעת אני חוזרת לעבוד 7 שעות.
    למשך כמה זמן מגיעה לי שעת הנקה? האם זה אומר שאקבל משכורת בחודשים אלה כאילו אני עובדת 8 שעות ביום?
    בנוסף, יש לי שתי אופציות להגדרת תפקידי ולמשכורת:
    א. הגדרת משכורת עבור משרה מלאה של 8 שעות ואני אקבל אותה בהתאם לאחוז המשרה שלי
    ב. הגדרת 7 שעות העבודה כמשרה מלאה ובהתאם המשכורת.
    האם יש הבדל בין ההצעות מבחינת זכאותי לשעת הנקה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת הנקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

שלי שלום,
    ראשית יש לבחון האם העסקתך הינה במשרה מלאה, שכן רק אז קמה זכאות לשעת הנקה, וזאת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.
    אופי הגדרת השכר הינו מורכב יותר, ומטעם זה לא אוכל להשיב במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מכתב הפסקת עבודה
    איילי
    17/10/2010

שלום אני אחרי לידה התפטרתי לפני 3ימים ביקשתי מהמעביד לשלוח לי מכתב הפסקה שאוכל לחתום בלשכה כי חבל על הזמן גם ככה זה 90יום מה לעשות האם יתנו לי לחתום גם אם אין לי מכתב ????אני זקוקה לכסף וזה גם ככה לחכות המון זמן ...תודה רבה והאם אם הוא שולח בפקס זה מספיק או שצריך מקורי תודה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי מכתב הפסקת עבודה

הוספת תגובה

• לגבי מכתב הפסקת עבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

איילת שלום,
    ראשית, גשי לחתום גם ללא המסמך האמור, חבל על הימים שחולפים.
    שנית, מספיק העתק בפקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    Lיצן קטן אחד
    17/10/2010

ילדתי ב-7/10. דיברתי עם מקום העבודה שלי וביקשתי את הטופס של המעסיק בשביל להעביר לביטוח לאומי לקבלת דמי הלידה, ונאמר לי כי הטופס ישלח אלי בדואר.
    שאלתי אותם האם יהיה עלי לצרף תלושים אחרונים או משהו כזה לבקשה לביטוח לאומי ונאמר לי שאין צורך בכך.
    1)האם אכן אין צורך לצרף תלושים אחרונים, ומספיק הטופס של המעסיק+הטופס שצריך למלא של ביטוח לאומי?(שראיתי שניתן למלא באיטרנט)
    2)אומנם ילדתי ב-7/10, אך התאריך האחרון בו עבדתי היה 24/9. מה-26/9 הייתי במעקבים יום-יומיים שלא איפשרו לי לעבוד, וכמובן שיש בידי אישורי מחלה מתאימים לתאריכים 26/9-5/10. האם עלי לצרף את האישורים הנ'ל לבקשה לביטוח לאומי ולבקש כי יעשו את חישוב דמי הלידה לפי המשכורות של חודשים יוני-יולי-אוגוסט, שהיו חודשי עבודה מלאים?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

שרית שלום,
    1. עקרונית אכן די בכך, אולם ייתכן כי המוסד לביטוח לאומי בכל זאת ידרוש תלושים.
    2. בהחלט, כדאי לבקש זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    פולינה
    17/10/2010

אני מבינה שמגיעה לי בהריון 40 שעות לצורך בדיקות
    אם לא ניצלתי זאת ניתן להמיר אותם בימי מחלה או שזה פשוט אבוד לי?
    ואם ניתן אז פשוט להגיד למקום עבודה שאני רוצה להמיר אותם לימי מחלה.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/10/2010

פולינה שלום,
    שעות הבדיקה לא ניתנול להמרה - אם לא מימשת, שעות אלה אבודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    מיה
    17/10/2010

הי
    לי יש כ 20 ימי מחלה מצטברים שאותם אני רוצה לממש ליפני החופשת לידה, אני כרגע בשבוע 30 האם אני חייבת אישור מרופא או שאפשר לנצל אותם כמו ימי חופשה.
    שאלה נוספת בנושא, הרי עקב חישוב ימי המחלה לפי אחוזים זה מקטין את השכר החודשי האם דבר זה עלול להשפיע לי על חישוב דמי הלידה מביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/10/2010

מיה שלום,
    עלייך לתמוך ימים אלה באישור רפואי מתאים.
    זה עלול להשפיע, אך ניתן לבקש מביטוח לאומי שלא יתחשב בימים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת ההמתנה - התפטרות מסיבה מוצדקת

לנה
    07/11/2010

לפי הידוע לי, אם ההתפטרות היא מסיבה מוצדקת, אז אין תקופת המתנה. וטיפול בתינוק היא סיבה מוצדקת. האם אני טועה? האם יש עוד תנאים שצריכים להתקיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    בטי
    17/10/2010

שלום,

התפטרתי מעבודתי לפני שמלאו לבתי 9 חודשים, ולכן אני מבינה שאני זכאית לפיצויי הפיטורין, ולחתום בלשכה לאחר 90 יום.
    הבעיה היא שמצאתי עבודה ואני אמורה להתחיל לעבוד יום אחרי שאני עוזבת את מקום העבודה הנוכחי שלי. זו עבודה יותר קלה שתאפשר לי לטפל בבתי וגם יותר קרובה למקום מגורי.
    היה ואני נכנסת לעבודה הזו ורואה שגם היא לא נוחה לי ולא מאפשרת לי טיפול בביתי, אם אעזוב, האם עדין אהיה זכאית לחתום אבטלה 90 יום אחרי שאעזוב את המקום החדש? או שהזכאות לחתום אבטלה היא רק אם עזבתי מקום נוכחי של 8 שנים.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• התפטרות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/10/2010

בטי שלום,
    את לא מרעה את מצבך במקרה של תחילת עבודה במקום אחר, שכן כעת את מתפטרת, וגם שם אם תהיי מתפטרת, הרי שלא יהיה שינוי במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת

בטי
    17/10/2010

אבל כעת אני מתפטרת עקב לידה, ואח"כ אתפטר בלי סיבה... זה לא שונה המצב מבחינת חתימה על אבטלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

לא,
    התפטרות הינה התפטרות (השוני עליו את מדברת הינו מול המעסיק מבחינת פיצויי הפיטורים, ולא מול ביטוח לאומי). תקופת ההמתנה בת 90 ימים תחול בשני המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה בתקופת ההמתנה בת 90 יום

לנה
    04/11/2010

אודה אם תוכלי לפרט על מה בדיוק הכוונה ב"תקופת ההמתנה של 90 יום". כלומר מרגע שאני מתפטרת, מתי אוכל להתחיל לחתום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה בתקופת ההמתנה בת 90 יום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/11/2010

את ניגשת מייד ללשכת התעסוקה, אבל תקום לך זכאות לדמי אבטלה רק לאחר 90 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חל"ד
    דנית
    16/10/2010

שלום רב,

אני עובדת משרה מלאה במקום עבודה יחסית חדש (10 חודשים)
    האם זה נכון כי רק אם אכנס להיריון אחרי שנה לפחות מיום שהתחלתי לעבוד במקום העבודה\ אהיה זכאית להאריך חל"ד מעבר ל 3 חודשים? כמו כן כמה זמן מבחינת החוק מחוייבים לשמור לי על אותו תפקיד לאחר שאאריך את חל"ד?
    אודה על תשובתך,
    דנית

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חל"ד

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/10/2010

דנית שלום,
    אין חובה לעבוד שנה שלמה טרם הכניסה להריון על מנת להיות זכאית לח"ת, אלא הדרישה היא כי ביום הלידה ימלאו לך למעלה מ 12 חודשים כדי שתקום לך הזכאות.
    על המעסיק להשיבך לתפקידך ולאותם התנאים משך 60 ימים לכל הפחות (אותם גם לא ניתן לחפוף בתקופת ההודעה המוקדמת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בהריון שבוע 40 +
    קרן
    16/10/2010

שלום,
    אני בהריון בשבוע 40 +3
    מה 5/7 אני נמצאת בתאונת עבודה וכבר נגמרו לי הימים לתאונת העבודה ,הרופאה מוציאה לי חופשת מחלה רגילה שאלתי היא האם אני צריכה להמשיך את המחלה הרגילה עד שאלד ?,כיצד זה ישפיע לי הדמי לידה?
    מבולבלת מאוד ,אשמח לתשובה מהירה
    תודה מראש
    קרן

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בהריון שבוע 40 + - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/10/2010

קרן שלום,
    עקרונית, החישוב נעשה על פי שלושת החודשים האחרונים.
    מכל מקום, גם אם מדובר בהפחתת שכר שנבעה מדמי מחלה בהריון, הרי שניתן לבקש מהמוסד לביטוח לאומי שלא יתחשב בכך בנסיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    מיטל
    16/10/2010

שלום.
    עבדתי 10 וחצי חודשיים לפני שילדתי ברצוני לדעת אם אני יכולה להאריך את חופשת הלידה אפילו אם עבדתי קצת פחות משנה?

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/10/2010

מיטל שלום,
    למרבה הצער, אינך זכאית להאריך את חופשת הלידה, שכן אין לך הותק המינימאלי של שנת עבודה. מובן כי בהסכמת המעסיק, אם ייתן הסכמתו לכך, תוכלי לצאת לחל"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, בעיה!
    טל
    16/10/2010

שלום רב,
    אני חזרתי לעבודה לאחר לידה (ילד שלישי) כבר במאי, ז"א כשהילד היה בין 5 חודשים
    בתחילה חזרתי לחצי משרה ולאט לאט הבוס שלי ביקש שאחזור לעבוד במשרה מלאה
    היום, הבן שלי בן 10 חודשים ולי מאוד קשה להסתגל למשרה מלאה, בעלי עצמאי ועובד המון שעות ואני
    המון זמן לבדי עם שלושת ילדיי וקשה לי לתפקד כך
    דיברתי עם הבוס שלי שאמר לי :בסה"כ ילדת ילד מה את מתנהגת ככה? חזרת לעבודה איטית יותר ועם פחות drive
    ועכשיו את רוצה לעבוד פחות שעות? המערכת זקוקה ליותר שעות ולא פחות!
    שאלתי היא : האם אני זכאית להתפטר ולקבל דמי אבטלה? אני יודעת שהחוק הוא עד 9 חודשים מהלידה,
    אבל ניסיתי לעבוד משרה מלאה והדבר ממש ממש קשה לי, אני מגיעה הביתה ללא אוויר לנשימה וללא כוח לתפקד!
    חשבתי שיהיה לי קל יותר, אבל לא כל הדברים קראו לי התכנונים שלי...
    אני רוצה לחזור לעבוד אפילו שעה אחת פחות על מנת שיהיה לי קל יותר וגם את זה הבוס שלי לא מאשר
    האם יש מה לעשות?

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, בעיה! - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    16/10/2010

תשובתי לא תועיל לך לצערי.

החוק מאפשר התפטרות לצורך טיפול בילד על מנת להיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים הינה עד 9 חודשים מיום הלידה, ולא יותר מכך.

הנך יכולה כמובן להתפטר, אך לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. לגבי דמי אבטלה, במידה ולא יכוונו אותך לעבודות אחרות בלשכת התעסוקה תהיי זכאית לאחר תקופת המתנה בת 3 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה בעקבות אשפוז הילוד
    דרלין
    14/10/2010

שלום לכולם,

בני אושפז מיד לאחר לידתו ל- 47 יום כ- 6.5 שבועות). ידוע לי שמגיעה לי הארכה של חופשת הלידה בתשלום. מכיוון שהילד זקוק לטיפול צמוד שלי אני זקוקה לתקופת החל"ת המקסימלית הקבועה בחוק. השאלות שלי הן:
    - האם במקרה כזה נספר החל"ת מתום ההארכה של חופשת הלידה? כלומר, אם מגיע לי ע"פ החוק חל"ת של שישה חודשים, האם סך ההיעדרות מהעבודה יהיה 14 שבועות חופשת לידה+ 4 שבועות הארכה בתשלום+שישה חודשים?
    - האם על המעסיק לשלם את התנאים הסוציאליים בתקופת ההארכה?

בתודה מראש על תשובתכם.

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה בעקבות אשפוז הילוד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/10/2010

דרלין שלום,
    ההארכה נחשבת כחופשת לידה לכל דבר ועניין, ולכן החל"ת מתחילה בסופה, ותקופה זו ממשיכה לצבור זכויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה ושמירה
    טובה
    14/10/2010

שלום רב,
    אני בתחילת חודש שביעי להריוני, ובעקבות בעייה שיש לי באגן, הרופא נתן לי 14 ימי מחלה, כאשר אמר לי לחזור אליו בתום ה- 14 יום כי יש אופציה לשמירת הריון .
    השאלה שלי- האם לאחר 14 יום במידה ואקבל שמירה מהרופא לעוד 14 יום, ייחשב הדבר כשמירת הריון ? איך אני מגישה תביעה לביטוח לאומי ?
    האם הדבר יכול לפגוע לי בדמי לידה או בפיצויים ?
    כרגע יש לי רק ימי מחלה, הוא אמר שאם המצב לא ישתפר הוא ירשום לי שמירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה ושמירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/10/2010

תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה