מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה על התשובה
ע.20/10/2010מכך חששנו, אך ניאלץ להחליט מהר.. :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לעורכי דין...אתם עוזרים מאוד..איילי13/10/2010
אני 5חודשיים אחרי לידה עדיין בחופש לא מתכוונת לחזור לעבודה היום דיברתי עם המעסיק ואמרתי לו שאני מתפטרת הוא אמר שלא חושב שיביאו לי את הפיצויים אני עובדת 3שנים במקום.
האם אני צריכה לקבל לפי חוק או שזה בחירה של המעסיק???
הבנתי שמעל מרחק מסויים הם חייבים להביא לי פיצויים למשל אם עברתי דירה מהו המרחק לפי חוק???
ואיך אפשר להוכיח להם ???חוזה שכירות ??לשנות ת.ז???תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחים לסייע :-) - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/10/2010ככל שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד, אין שיקול דעת למעסיק וחובה עליו לשלם את הפיצויים.
לעניין מעבר מקוםם המגורים - ראי מאמר מסודר באתר האינטרנט שלי. בקצרה אומר כי אין די בהעתקת מקום המגורים - יש צורך בהתקיימות תנאים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לעוד ליאת
איילי14/10/2010הי ,האם זה בטוח לפי חוק שהוא חייב לשלם לי מהסיבה טיפול בילד ראשון???
שאני אדע פשוט להגיד לו את זה ..כי כשהתפטרתי הוא אמר שהוא לא חייב לשלם זה זכות למי שרוצה ...אז איך אני גורמת לו לשלם לי את הפיצויים???
חייבת עזרה זקוקה לכסףף הזה מאוד...אגב התינוקת שלי נולדה פגית אם יש קשר לצור שאני צריכה לטפל בה...תודה רבה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2010איילת,
אין משמעות האם זה ילד ראשון או לא.
תשובתי הקודמת בעינה עומדת.
אם את מרגישה שאת צריכה וודאות גדולה יותר, יהיה נכון לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת בה ייבחנו נתונייך הספציפיים ותוכלי לקבל הדרכה וייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה מוקדמת על התפטרות לאחר לידה
ע.19/10/2010שלום רב,
בנוגע לדיון זה, האם ההודעה המוקדמת צריכה להיות עד 8 חודשים לאחר הלידה כך שההתפטרות (הפסקת העבודה בפועל) נכנסת לתוקפה לאחר 9 חודשים או שמא הודעה על התפטרות יכולה להינתן למעביד עד 9 חודשים, ואז ה "נזק" היחידי הוא קיזוז ימי ההודעה המוקדמת מסכום הפיצויים?
המון תודה מראש.
ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמועד הקובע להתפטרות לטיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין20/10/2010הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאיםשרון13/10/2010
לפני כחודש הודיעו לי במקום העבודה שלי כי הם מעבירים אותי מתפקידי לתפקיד אחר. אני בשבוע 12 להריוני והודעתי למנהלת שלי על ההריון. מקום העבודה משאיר אותי עם אותם אחוזי משרה ושכר אך התבקשתי לעבוד יומיים בשעות אחה"צ והערב.עד כה עבדתי בשעות הבוקר בלבד. האם אני מחוייבת להסכים או ששינוי זה מוגדר כהרעת תנאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/10/2010שרון שלום,
על פניו שינוי זה מהווה הרעת תנאים אסורה. מומלץ לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרילנס בהריוןגל13/10/2010
שלום,
אני בשבוע ה 15 להריון. אני עובדת שנה בחברת הפקות ומוגדרת כפרילנס.
העבודה הנה אינטנסיבית ביותר וכוללת לעיתים ימי עבודה של 14-15 שעות.
מאד קשה לי, לעבוד כמו קודם ואחרי 9 שעות עבודה אני מתעייפת.
האם החברה רשאית לפטר אותי או לקצץ במשכורתי כי אין באפשרותי
לעבוד כמקובל במשרד?
המשכורת שלי הנה משכורת גלובלית ולא כוללת שעות נוספות.
לא קיים ביני לבין המעסיק חוזה אלא רק חוזה שבע"פ...
אודה על תשובה מהירה,
אני באמת נגמרת וקורסת תחת העול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרילנס בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/10/2010גל שלום,
השאלה מהי מהות היחסים (אשר התשובה עליה תשליך על כל יתר שאלותייך וזכויותייך) - שאלה זו הינה מורכבת ומשתנה מאוד ממקרה למקרה, ולמעשה יהיה עליך להוכיח כי מתקיימים יחסי עובד ומעביד על מנת לזכות בהגנות החוק.
על כן, יש לבחון את השאלה בנסיבות המקרה שלך על פי מכלול הפרטים ומאפייני ההעסקה - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ בלבד.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה דחופהמיכל13/10/2010
ליאת שלום
ב-תחילת נוב' ילדתי.
ב 19/1 הסתיימה חופשת הל. בתשלום.
ב 20/1 החלה חל"ת ל 12 חודש.
ב 1/8 הודעתי בע"פ על התפטרות לטיפול בילד.
המעביד הוציא לי היום מכתב שהוא מאשר שהודעתי ב 1/8 על התפטרות לצורך טיפול בילד.
ב 14/9 התייצבתי לראשונה בלשכת העבודה.
האם נכון שאין נדרשת מצידי הודעה מוקדמת על ההתפטרות כיון שפיזית לא הייתי בעבודה אלא בחל"ת ?
האם נכון שאת דמי האבטלה אתחיל לקבל רק ב 14/12 - 3 חודשים לאחר ההתיצבות בל. התעסוקה.
האם המסמך מעבודתי לגבי ההתפטרות הוא תקין או שעלי לכתוב בעצמי מכתב התפטרות לצורך המ. לבטוח לאומי ?
האם התפטרות ב 1/8 נכנסת מיידית לתוקף ?
האם הצירוף של התפטרות ב 1/8 והתייצבות ב 14/9 מזכה בדמי אבטלה.
עבדתי עד ללידה כשנה וחצי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה דחופה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010יעל שלום,
אכן תקופת ההודעה המוקדמת יכולה לחפוף את החל"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםדנה13/10/2010
שלום
התפטרתי מעבודתי כעבור 7.5 שנים אחרי לידה. יצאתי לחופשת לידה ב 22/7 ואת מכתב ההתפטרות לטובת הילדה, כולל הדרישה לפיצויים הגשתי ב 12/9 מתוך ידיעה למתן התראה מראש למעסיק.
קיבלתי את מכתב סיום העסקתי מול החברה ושם נרשם כי התקבלה בקשתי וסיום היחסים החלו ב 12/9(ללא ההתראה) .
מה לגבי הפיצויים.? אם כך הייתי אמורה לקבלם? (הייתי אמורה לקבלם עד 15 יום מתאריך סיום העסקתי).
מה עם דמי אבטלה, האם עלי לגשת עכשיו? בתום חופשת הלידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010דנה שלום,
כן, היה עלייך לקבל את פיצויי הפיטורים בסיטואציה זו.
עלייך לגשת ללשכת התעסוקה מייד עם סיום חופשת הלידה. קחי בחשבון כי מאחר והתפטרת, יש לך תקופת המתנה בת 90 ימים טרם תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לפני לידהסילביה13/10/2010
שלום,
1. האם מגיעים פיצויי פיטורין גם לאשה שהתפטרה לפני הלידה (ועזבה את מקום העבודה כחודש לפני התאריך המשוער)?
2. האם מגיעים לאותה אשה דמי לידה ומאיפה מקבלים אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לפני לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010שלום לך,
1. מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
2. קשה מאוד לענות באופן כה כללי לעניין זכאותך לדמי הלידה - מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או להמשיך לעבוד עד הלידה. אוסיף ואציין כי יש פתרונות אחרים תחת התפטרות - ומומלץ בחום לנסות לבחון אותם טרם התפטרות.
ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לפני לידה
סילביה14/10/2010אני כנראה לא אתפטר לפני הלידה אחרי מה שכתבת...
עוד שאלה קטנה - האם אני יכולה להודיע למעביד כי אני רוצה לצאת לחופשת לידה כחודש לפני התאריך המשוער? קראתי שאפשר להתחיל את חופשת הלידה ששה שבועות לפני התאריך המשוער ואני רק רוצה לוודא שזה נכון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לפני לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/10/2010אכן, מדובר בחופשת לידה מוקדמת, וניתן לצאת אליה 49 ימים טרם מועד הלידה המשוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןניבה13/10/2010
האם כאשר אני מגישה לביטו"ל תביעה בגין שמירת הריון אני מקבלת את אותו השכר החודשי שלי בעבודה? או שמא השכר שלי נפגע מכך?
כמו כן לאחר מכן כאשר ביטו"ל משלם לי עבור חופשת הלידה האם תהיה פגיעה עקב תשלום השמירה מביטוח לאומי?
האם עדיף לפדות ימי מחלה צבורים במקום לפנות לביטוח לאומי, האם מותר לי עפ"י חוק לבקש מהמעביד לפדות את השמירה מימי המחלה ולא לשלוח התביעה לביטו"ל?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010ניבה שלום,
בשמירת הריון ניתן לקבל גמלה מהמוסד לביטוח לאומי, בגובה השכר החודשי, ועד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8,200 ש"ח נכון להיום).
עקרונית דמי הלידה משולמים על פי השכר בפועל, כפי שהיה לפני שמירת ההריון.
זכותך להשתמש בימי המחלה הצבורים טרם הפעלת שמירת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון- סכרתנועה12/10/2010
שלום
רופא נשים שלי נתן לי בחודש שישי שמירת הריון בשל סכרת הריונית לא מאוזנת
חולשה והתעלפויות , הגשתי טפסים לביטוח לאומי , אבל הם מושכים זמן ואני עדין לא קיבלתי שכר כבר שלושה חודשים
האם יש מצב שהרופא בביטוח לאומי לא יאשר את השמירה שהקנקולוג נתן לי ?
תודה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון- סכרת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010נועה שלום,
תמיד יש אפשרות, אך עלייך להמתין להחלטתם. ככל שהם מתמהמהים עם ההחלטה, תוכלי לפנות ולבקש את זירוז הטיפול בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי עבודהעדי12/10/2010
היי...
רציתי לדעת אם החוק שאומר שאסור למעסיק להעסיק עובדת החל מחודש חמישי להריונה בשבתות וחגים מתייחס גם לשישי? או רק מכניסת השבת? אני עובדת 6ימים בשבוע אני בחודש שמיני והייתי רוצה להוריד את יום שישי יש אפשרות כזאת? האם זה נחשב להקטין את אחוז המשרה? היום אני עובדת משרה מלאה 6 ימים בשבוע 7 שעות ביום
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי עבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010עדי שלום,
עקרונית, מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק (כניסת שבת עד צאת שבת) אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
כמובן שאם לא תעבדי בפועל, גם לא תהיי זכאית לשכר בגין שעות אלה, וזה נתון לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום חופשת לידהצביה12/10/2010
שלום,
אני יצאתי לחופשת לידה מוקדמת בתאריך 25.06.10
ילדתי את ביתי ב 31.08.10 אני לא מעוניינת לחזור למקום העבודה שבו עבדתי שנה והם גם לא מעוניינים בחזרתי ובעצם הכל נעשה ללא מילים ומובן להם שאני לא חוזרת ופשוט דרכינו נפרדו כשעזבתי לחופשת הלידה למרות שלא נאמר להנהלה בפירוש שאני לא חוזרת.
אני מעוניינת לכתוב מכתב התפטרות בכדי לקבל את הפיצויים שמגיעים לי.
באיזה תאריך הסתיימה בעצם חופשת הלידה שלי?
והאם אני צריכה לתת התראה של חודש מראש?
מה זה אומר אם חופשת הלידה הסתיימה אני צריכה לחזור לעבודה למרות שאף אחד לא מעוניין בכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010צביה שלום - עלייך למנות 14 שבועות במדוייק - זה אורכה של חופשת הלידה בתשלום, ו 12 שבועות נוספים ללא תשלום.
כן, עלייך לתת הודעה בת חודש מראש, שיכולה לחפוף את חופשת הלידה, או חל"ת. אופציה אחרת היא בהסכמה הדדית של שני הצדדים לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותבטי12/10/2010
שלום
חזרתי מחופשת לידה + חל"ת ולאחר חודש בערך הודעתי על התפטרות.
האם אני מחויבת לעבוד עוד חודש מהיום שהודעתי על התפטרות, למרות שחזרתי מחל"ד ?
יש לי יותר מ 30 ימי חופש, האם מותר להם לא לאפשר לי לצאת לחופש למרות שאני מבקשת.
הם הציעו לפדות לי את הימים בכסף אבל אני רוצה לנצל את הימים ולהיות בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010בטי שלום,
1. כן.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהנטול11/10/2010
שלום רב
הבנתי שדמי הלידה מחושבים לפי ממוצע שלושת חודשי העבודה האחרונים. האם מדובר במשכורת נטו או ברוטו? האם הסכום שאקבל הוא לפי ממוצע נטו או ברוטו של המשכורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - נטו או ברוטו
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010שלום לך,
השכר מחושב על פי הברוטו, אולם אין זה רלוונטי כלל, שכן החישוב זהה.
השכר שקיבלת צפוי להיות גם השכר המשולם לך בתקופה זו (בהפחתת 4% על פי חוק - מכל הקצבאות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה אחרי חופשת לידהאביזה11/10/2010
שלום- אני נמצאת קרוב לסיום חופשת הלידה שלי. הבוס שלי שהוא קרוב משפחה, מתכנן לפטר אותי אחרי חופשת הלידה. לי זה מתאים כי אני רוצה לחפש עבודה קרובה לבית ושעות יותר גמישות. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיד אחרי החופשת לידה? מתי אני צירכה לגשת ללשכת התעסוקה ומתי להגיש את התביעה לדמי אבטלה? האם יש סכנה למעסיק, קרוב משפחה, בגלל שפיטר אותי מיד אחרי חופשת הלידה ולא שילם דמי הודעה מוקדמת? ממתי צריך להיות מכתב הפיטורין והאם הוא חייב לציין בתביעה למה הוא פיטר אותי?
מעריכה את עזרתכם
אביזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010אביזה שלום,
המהלך אותו אתם מתכונים לבצע הינו מסוכן, שכן אינו תואם את הוראות החוק, ועלול לסכן את זכאותך לדמי הלידה בכללותם, והן את המעסיק, בעיקר בגלל הקירבה המשפחתית.
מומלץ בחום לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית בעניין על מנת לכלכל נכון את הצעדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר רק דבר אחרון
אביזה12/10/2010מאוד מעריכה את המענה המהיר ועל העלאת העניינים, רציתי לדעת אם אני מתפטרת בגלל המרחק הרב של העבודה ושעות העבודה הארוכות שלא מאפשרות לי לטפל בילדה אם אצטרך עדיין להמתין תקופת המתנה של 90 יום ואם ביטוח לאומי יאשרו לי את הדמי אבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר רק דבר אחרון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/10/2010ייתכן וזה יוכל להיכנס בגדר החריג ואז תבוטל תקופת ההמתנה - יש לבחון את הנתונים לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר שירות מילואיםשירלי11/10/2010
שלום,
במסגרת קיצוצים במקום עבודתו של בעלי,הוא פוטר.
בעלי הודיע להם כי בעוד כשבוע הוא צפוי להיות בשירות מילואים.
בהתאם לכך הם הודיעו לבעלי כי הפיטורים שלו יכנסו לתוקף כשלושה שבועות מתום 30 הימים שלאחר תום שירות הפיטורים שלו.
מאחר ובעלי עובד כשבע שנים במקום העבודה הרי שהוא זכאי להודעה מוקדמת של 30 ימים ולא 3 שבועות.
ממקום עבודתו נמסר לו כי למנין 30 הימים של ההודעה המוקדמת מתווסף גם השבוע שעובר למילואים מהרגע שהודיעו לו על פיטוריו ועל כן הוא בעצם קיבל את 30 הימים של ההודעה המוקדמת.
האם ניתן לעשות זאת?
כמו כן, אני ילדתי כשבועיים לפני הפיטורים, האם יש בכך עילה לפיצויי פיטורים מוגדלים?
יודגש כי בעלי פוטר אך ורק לצורך קיצוצים ולא עקב רמה מקצועית נמוכה כי אם להיפך הוא אף קיבל בונוסים ומתנות על עבודתו הטובה עובר לפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר שירות מילואים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010שירלי שלום,
על פניו, לבעלך זכאות לתשלום חודש נוסף בגין תקופת ההודעה המוקדמת.
אין רלוונטיות ללידתך ולפיצויי הפיטורים של בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהחוה11/10/2010
שלום
האם מגיעה לי חופשת לידה במקרה ואני מסיימת את חוזה העסקתי כשלושה חודשים לפני הלידה?
במקום העבודה אעבוד 12 חודש, ואיני מעוניינת לחדש את החוזה, למרות שהבנתי שעל פי חוק אוכל לדרוש זאת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת עבודה קצובה
עו``ד חן שטיין12/10/2010חוה שלום,
יש לבחון את תקופת העבודה ואת החוזה, האם מדובר בתקופה קצובה, האם רצופה, האם נעשו הארכות, וכדומה - לכל קריטריון יש משמעות.
סיום עבודה שלושה חודשים טרם חופשת הלידה אינו מומלץ כלל, ואף עלול לפגוע בזכויות מסויימות. מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית טרם נקיטת פעולות, על מנת לקבל החלטה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)