מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים בחופשת לידהלילך27/10/2010
האם אני יכולה לבחור אם שעת ההנקה תהיה בתחילת יום או בסיומו או שזו החלטת המעביד ואיפה זה כתוב במדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010לילך שלום,
עקרונית זו החלטת המעסיק. העניין מוסדר בחוק עבודת נשים - תוכלי למצוא אותו באתר האינטרנט שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - כיצד לפעול?מיכל27/10/2010
בוקר אור לכם,
אני בשבוע 29 להריון (תאומים) והרופא הוציא אותי לשמירת הריון. הוא הגיש לי טופס ואמר שאותו אני צריכה להעביר לביטוח לאומי.
מכיוון שאני חדשה בנושא, אשמח לדעת מתי עליי להגיש את הטופס של הרופא והאם עליי לצרף אליו טפסים נוספים, ולאיזו מחלקה עליי לשלוח בביטוח לאומי?
בנוסף, הבנתי שההחזר מתבצע ע"פ ממצוצע המשכורות של 3 החודשים האחרונים - מה קורה במקרה בו באחד מהחודשים הנ"ל השכר שלי היה נמוך בצורה משמעותית בשל חוסר בימי חופש שקיזזו לי מהשכר?
יש דרך שביטוח לאומי יתחשבו בכך ויחשבו את הממוצע ע"פ המשכורות המלאות שלי מחודשים אחרים?
אשמח לתשובתכם בנושא כי אני לא יודעת כיצד לפעול...
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - כיצד לפעול? - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010מיכל שלום,
לעניין הגשת התביעה - ראי הנחיות מדוייקות באתר המוסד לביטוח לאומי.
לעניין שמירת ההריון (כמו גם דמי הלידה)- הגמלה מחושבת לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חופשת לידהטלי26/10/2010
שלום רב,
חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשיים של חופשת לידה ,אני עובדת במלון והדרישות הן לעבוד שישי ,שבת,חגים והמון שעות נוספות.
שאלתי היא אם אני מתפטרת בעקבות סיבות אלו על מנת שאוכל לחזור הביתה לבת שלי ולגדל אותה מגיע לי פיצויים? והאם הפיצויים מגיעים לי גם אם אני עוזבת לטובת עבודה עם פחות שעות?
אשמח לתשובתך בהקדם.
בברכה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010טלי שלום,
תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה.
עקרונית, ככל שבעבודה החדשה מתאפשר לך לטפל בילד, כאשר בעבודה הקודמת לא התאפשר לך לעשות כן, כפי שתיארת, והמעסיק הקודם לא הסכים להתאמת המשרה לצרכייך כאם, הרי שקמה לך הזכות להתפטר תוך קבלת פיצויי הפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים מיד לאחר חופשת הלידהריקי26/10/2010
שלום, עבדתי כפקידה במקום עבודתי במשך שנתיים כאמור נכנסתי להריון ועכשיו סיימתי חופשת לידה. לפני כחודש התקשר אלי המעביד ואמר שאינו מוצא לי תפקיד (את התפקיד שלי עושה היום אחות של אישתו) ולכן לצערו לא אוכל לחזור לעבוד, כאשר דרשתי ממנו בנוסף לפיצויים חודש הודעה מוקדמת ומכתב שאיתו אוכל ללכת ללשכה הוא אמר שאינו מוכן ואם הוא כבר משלם אז הוא מעדיף שאני יחזור לעבוד ומן הסתם לאחר 3 חודשים יפטר אותי. לצערי לא הקלטתי אותו, והיום כעבור חודש (כנראה שהוא למד טוב את החוק) הוא פתאום טוען שאינו פיטר אותי ושאם אני רוצה, אני יכולה לחזור לעבוד למרות שסביר להניח שהוא לא באמת חושב שאני יחזור הרי אני יודעת שהוא יפטר אותי לאחר 3 חודשים, יש משהו שאני יכולה לעשות, זה שאחות של אישתו עובדת במקומי יכולה לעזור לי? או שפשוט אכלתי אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים מיד לאחר חופשת הלידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010ריקי שלום,
ללא ראיות על שהיה, הרי שמדובר במילה שלך נגד מילה שלו, ולא הייתי ממליץ להיכנס למלחמה בסיטואציה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהג26/10/2010
לקחתי חודש חל"ת בתום חופשת הלידה ואינני מעונינית לחזור לעבודה שאלתי היא האם ברגע שאני מתפטרת מקום העבודה מחוייב לתת חודש קרי רכב + פאלפון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010שלום לך,
התנאים בתקופת ההודעה המוקדמת מושפעים ראשית מהשאלה האם מדובר בעבודה בפועל (ואז את זכאית) או חלף הודעה מוקדמת - ואז יש לבחון את הסכם העסקתך ומה התייחסותו לכך, ולפעול על פיו, או אם יש נוהג בחברה שמאפשר זאת, ניתן להישען גם עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידה והמשך טיפוליעל25/10/2010
שלום רב,
אני חוזרת למקום עבודתי לאחר חופשת לידה אך עם צל של פיטורין ברקע מכיוון שהמערכת/ הבוס החדש שלי מעוניין לעשות שינוי ארגוני ורמז לי שבכוונתיו לפטר אותי.
אני מעוניינת להמשיך ולעשות טיפולים על מנת להרחיב את המשפחה והמצב העכשוי לצערי משנה את התמונה מכיוון שרציתי להמשיך לעשות טיפולים. האם אני יכולה בכל זאת להמשיך למרות רצונות המעסיק אולי לפטר אותי ופשוט להודיע להם מיד עם חזרתי לעבודה על כוונתי לעשות טיפולים ?מתי כדאי ואיך להודיע ? האם בכתב? ולהביא גם מכתב מרופא.
האם הם יוכלו לפטר אותי בכל זאת ולטעון שרמזו לי שאין לי תפקיד במערכת אז מדוע אני נכנסת לטיפולים?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה והמשך טיפול - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010יעל שלום,
שאלתך מורכבת וספציפית (משפטית ואסטרטגית כאחד).
על כן, לא ניתן להשיב באופן כללי בפורום, אלא בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי בעל בטיפולי פוריותיעל25/10/2010
שלום רב,
אישתי ואני עברנו טיפולי פוריות אשר במהלכם המעסיק שלי פיטר אותי ולא ידעתי שיש חוק שאוסר על כך. האם יש לי עילה לתבוע אותו גם היום בדיעבד? במידה וכן, על איזה סכום פיצויי מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי בעל בטיפולי פוריות - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010יעל שלום,
לצורך קבלת החלטה האם קיימת עילת תביעה, יש לבחון האם גם הבעל עבר טיפולים, מתי ביחס לפיטורים, האם המעסיק ידע, וכו.
משכך, נראה כי הסוגייה מתאימה לפגישת ייעוץ אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים - למי צריך להודיע ?רוני25/10/2010
הי
מספיק להודיע לממונה הישיר על התחלת טיפולים ?
אם אני מביאה רק אישור מחלה ולא מודיעה למעביד זה מספיק ?( מטעמי דיסקרטיות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים - האם ליידע ואת מי - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010רוני שלום,
ביכולתך למסור רק אישור מחלה מבלי ליידע, אבל זה עלול בעתיד לפגום בהגנה הנתונה לך כעובדת בטיפולים.
ראי מאמר באתר האינטרנט שלי בעניין, וכך תוכלי לקבל החלטה מושכלת כיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהדנה25/10/2010
כשמדובר על חישוב דמי הלידה על פי 3 חודשי העבודה המלאים האחרונים, האם מתייחסים למשכורות ברוטו? (אני עובדת שכ"ש)
כלומר, האם נכללים בחישוב גם תוספות כגון דמי נסיעה וכו'?
ומה לגבי פדייה של ימי מחלה ו/או חופשה בחודשים הללו? האם הערך שלהם יכלל בחישוב?
(אני לא עובדת שבוע עבודה מלא, לכן כביכול אוכל להוסיף לכל שבוע עבודה יום חופש אחד, וכך להגדיל את המשכורת בחודשים הללו).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/10/2010שמרית שלום,
כן, מתייחסים לשכר ברוטו, לרוב זה כולל את התוספות, אולם עלייך לבדוק ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל וודאות לגבי מה שייכלל או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמרית28/10/2010התוספות פחות קריטיות עבורי, אך תודה.
האם יש תשובה מוחלטת לגבי ימי חופשה ומחלה שפודים בשלושת החודשים האחרונים?
שוב תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקפיצה לשאלת ההמשך שאולי פוספסה
שמרית31/10/2010תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהיעל25/10/2010
שלום
אני שוקלת לעזוב את מקום עבודתי.
ילדתי את בני לפני שמונה חודשים ושבועיים.
האם אני זכאית לקבלת פיצויים מלאים במידה ואני מודיעה שבוע לפני תשעה חודשים (כאשר אני מחוייבת על הודעה מראש של 30 יום)?
כלומר האם החוק אומר שאני יכולה לתת הודעה התפטרות גם יום לפני התשעה חודשים ועדיין לקבל את כל הפיצויים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו25/10/2010אכן, על פי חוק, הנך יכולה להודיע על התפטרותך לצורך טיפול בילד, עד 9 חודשים מיום הלידה.
זכרי, שעליך ליתן הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בהיריוןמיקה24/10/2010
אני מודעת לזכאותי ל 40 שעות שמגיעות לי במהלך תקופת ההיריון לצורכי בדיקות וביקורים במרפאות .
האם ימי מחלה הקשורים לתקופת ההיריון נכללים ב 40 שעות הללו או שיש חוק אחר לגבי ימי מחלה בהיריון ?
תודה
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהיריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו24/10/2010ימי מחלה לא נכללים ב - 40 שעות המותרות לך לבדיקות, ובהריון אין תוספת של ימי מחלה.
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בחודש שני להריון-האם זכאיתסיון24/10/2010
שלום,
לצערי, התפטרתי באמצע אוגוסט בחודש השני להריון(לא ידעתי עדיין שאני בהריון...) ופתחתי ישר ע.מ שעד עכשיו לא מכניס שום אגורה. הייתי בכייף חוזרת להיות שכירה אך כבר רואים את הבטן, ואף מעסיק לא ייקח אותי בחודש רביעי. האם אני זכאית לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה? (כמובן שאצטרך לסגור את תיק ה- ע.מ). אנא עזרתכם הדחופה!!!
תודה רבה, סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בחודש שני להריון-האם זכאית - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו24/10/2010על מנת לקבל דמי אבטלה, הנך אמורה להציג מכתב פיטורים, מה שאין בידיך, וכן תלושי שכר רצופים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מגיעים לי דמי לידה?יפית23/10/2010
עבדתי בחמש שנים האחרונות רצוף.
באפריל 2010 ילדתי את בני וקיבלתי דמי לידה . חזרתי לאחר חופשת הלידה ל-3 חודשים לעבודה ופוטרתי ובכוונתי לחתום אבטלה, האם בשל הריון נוסף אהיה זכאית לדמי ללידה? וכיצד האם היו מחושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מגיעים לי דמי לידה? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/10/2010יפית שלום,
קשה לדעת בדיוק האם תהיה לך הזכות לדמי לידה, שכן יש צורך בנתונים רבים נוספים, אולם תוכלי לפנות בשאלה מתאימה למוסד לביטוח לאומי, בידיו מלוא נתונייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת שעות עבודה במהלך ההריוןלולה23/10/2010
על פי החוק, רק החל מהחודש החמישי להריון, מוטל על המעסיק האיסור להשאיר עובדת שעות נוספות.
יש לי שלוש שאלות בנושא:
האחת, מה מוגדר כ"שעות נוספות"? האם זה על פי החוזה מול המעסיק, או מוגדר בחוק - שיש שעה ביום (נגיד - חמש או שש בערב), שאחריה זה נחשב שעות נוספות, או שאחרי מספר שעות עבודה ביום כל שעה היא שעה נוספת (נגיד - יום עבודה הוא תשע או עשר שעות ומעבר לזה זה שעות נוספות)?
השנייה, במידה ועובדת בהריון מעוניינת לבקש מהמעסיק צמצום או הגבלה של שעות העבודה כבר בתחילת ההריון ולפני החודש החמישי, האם יש סעיף כלשהו בחוק שמגבה אותה ועליו היא יכולה להישען בבקשתה זו?
השלישית, נשים במהלך הריון צריכות לנוח יותר ולהימנע מלחץ נפשי. האם אישה שיום העבודה שלה הוא באופן קבוע עמוס מאוד ובעל אופי מלחיץ, יכולה לבקש צמצום או הגבלה של שעות העבודה על רקע העובדה שמקום העבודה אינו בעל אופי המתאים לעובדת בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלת שעות עבודה במהלך ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/10/2010לולה שלום,
1. שעות נוספות מוגדרות בחוק - ראי פירוט בעניין זה באתר האינטרנט שלי.
2 + 3. לא, לעובדת בהריון אין זכות מוקנית לבקש צמצום שעות, אלא אם הדבר מגובה באישור רפואי מתאים המחייב זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר חופשת לידהיפית22/10/2010
פוטרתי בחודש שמיני יחד עם שאר העובדים כי המעסיק אצלו עבדנו לא זכה במכרז
לאחר חופשת הלידה חזרתי למעסיק ל-90 יום היות ותמת לא אישר את פיטורי
המעסיק לא עשה מאמץ לשלב אותי בתפקיד שלי - למרות שהיו לו משרות בתחום עיסוקי
כמו כן פגע לי בתנאים בחוזה שלי עמו בטענה כי אינני עובדת באותו תפקיד, האם זה חוקי?
רוב ה-90 יום ישבתי בחוסר מעש תוך התעקשות מצידו שאהיה כל שעות עבודה המשרד. האם יש כאן עילה לתביעה? (פיטורין בהריון, ללא מאמץ כנה לשלב אותי בעבודה, "יבוש", פגיעה משמעותית בחוזה ובשכר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/10/2010יפית שלום,
ככל שהיתה פגיעה בשכר או בתנאים, ייתכן ויש עילת תביעה, אולם זאת ניתן יהיה להעריך באופן מקצועי ורציני בפגישת ייעוץ ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)