מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהחסויה05/09/2010
שלום,
אני עובדת במקום העבודה הנוכחי מזה שנתיים שנה שעברה בתאריך הזה קיבלתי דמי הבראה,
ביוני 2010 יצאתי לשמירת היריון עד הלידה דצמבר 2010 שאלתי היא האם החודש מגיע לי דמי הבראה ואם כן למי לפנות למעסיק או לביטוח לאומי? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה
עו``ד חן שטיין05/09/2010שלוםלך,
אכן מגיע, ועלייך לפנות בעניין זה למעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובת הודעה למעסיק בדבר הריוןעינת05/09/2010
הבנתי שחובת ההודעה למעסיק הינה החל מחודש חמישי להריון בלבד, באיזה שבוע בדיוק שכן היום מקובל להשתמש בשבועות..
בתודה ולהשתמע, עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעסיק
עו``ד אורנה שמריהו06/09/2010החל מחודש חמישי, ספרי את השבועות, 4 שבועות לחודש, ולכן, מהשבוע ה - 20 הנך אמורה ליידע את מעסיקך על הריונך.
ברכת שנה טוה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשה עקב אישפוז הולד - שאלה.נטע05/09/2010
תודה על פורום אינפורמטיבי ומועיל. שאלה פרוצדוראלית.
מה שמעניין אותי הוא ספירת הימים.
לדוגמא: תינוק שנולד ביום שני ב-1500 ומשוחרר שבועיים אחר כך ביום שני ב-1200 - היה בבית חולים 15 ימים? יש הבנה האם הספירה היא לפי שעות, תאריכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניין מועדים
עו``ד חן שטיין05/09/2010נטע שלום,
מניין הימים הוא כבכל דבר אחר - כל דקה מעבר לחצות הינה יום חדש (תוכלי לראות זאת בקלות גם במועדי הקבלה והשחרור הטפסים הרפואיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהמור05/09/2010
שלום רב,
חופשת הלידה שלי אמורה להסתיים בחודש אוקטובר ואני חושבת להאריך אותה.
מתי המועד האחרון בו אוכל להודיע למעסיק על ההארכה?
במידה ובתקופת ההארכה ארצה שוב להאריך האם אפשרי? ואם כן עד מתי חובה עלי להודיע על כך בפעם השניה?
בתודה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על הארכה
עו``ד אורנה שמריהו06/09/2010מן ההגינות ליידע את מעסיקך, מייד עם קבלת רצונך להאיך את חופשת הלידה ולצאת לחל"ת.
בברכת שנה טובה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשה לבעל בזמן הלידהרגינה04/09/2010
האם מגיעה לאב חופשה כלשהי על חשבון המעסיק/ ביטוח לאומי במהלך ההריון ו / או הלידה? ואם כן, כמה ימים?
היכן ניתן למצוא אסמכתא כתובה שאוכל להציג בפני המעסיק?
(לא מדור על חופשת לידה אלא ימי חופשה בעת הלידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה - בעל בלידה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2010רגינה שלום,
לפי תקנות דמי מחלה, הבעל רשאי להעדר על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לצורך נוכחות בלידה; לעניין זה, "לידה" - מתחילת הופעתם של צירי לידה ועד 24 שעות מתום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זכויות לאחר לידהתמי04/09/2010
שלום רב,
אני עובדת למעלה משנה במקום העבודה שלי,
כאשר אצא לחופשת לידה בחודש הבא אהיה עם וותק של שנה ושלושה חודשים.
במהלך ההריון חפץ הבעלים לפטר אותי אולם משהבין כי אין לו אפשרות חוקית המשיך להעסיקי באותם התנאים.
אין לי עניין ורצון לחזור למקום העבודה ברט שמעסיקי ייפטר אותי לאחר 60 יום ברגע שיוכל חוקית.
שאלתי היא לגבי דמי האבטלה -
זה מאוד לא פייר שנכפה עלי לעזוב את מקום עבודתי ולא לקבל דמי אבטלה או הכנסה כלשהי ולחכות זמן המתנה של 90 יום במידה ואתפטר מרצוני. איני יכולה להרשות לעצמי להישאר ללא הכנסה כלשהי.
השאלה היא האם כדאי לי להתפטר מיד עם הלידה ואז למעשה להיות זכאית לדמי אבטלה מיד עם סיום חופשת הלידה (כלומר, עם המתנה של 90 יום).
כלומר, האם ההתפטרות שלי מיד לאחר הלידה תפגע בי באיזו אופן או שזה ייתן לי סיכוי טוב יותר "לרשום" זמן המתנה של 90 יום ולהיות זכאית לדמי אבטלה מיד עם סיום חופשת הלידה,
וכך לא לפגוע בהכנסה שלי?
האם אני יכולה לבקש מהמעביד שלי שייפטר אותי מיד עם סיום חופשת הלידה (גם אני לא רוצה לחזור) וכך למעשה הוא יבטיח לעצמו שאני לא אחזור.
האם במצב כזה אהיה זכאית לדמי אבטלה מייד עם סיום חופשת הלידה?
אני עובדת עצות לגבי מיקסום הזכויות שלי ובעיקר ההכנסה שלי בתקופה הקרובה.
אם המעביד רוצה לפטר אותי כיצד אני יכולה להבטיח לעצמי הכנסה מיידית לאחר תום חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010תמי שלום,
תקופת ההמתנה לא יכולה לחפוף את חופשת הלידה.
פיטורים מזכים באופן מיידי בדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
תמי05/09/2010הבנתי.
תודה על תשובתך.
אז בכדי "לזכות" בדמי אבטלה מיידים לאחר תום חופשת הלידה אני צריכה מכתב פיטורין מהמעביד שלי, נכון?
האם המעסיק שלי יכול לתת לי מכתב פיטורין מיידי עם תום חופשת הלידה או שאני חייבת לחזור לעבוד ורק לאחר 45 יום הוא יכול להודיע לי על פיטורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2010תמי שלום,
המעסיק יכול לתת לך מכתב פיטורים כבר עכשיו, אם כי על פי חוק הוא מחוייב להמתין 60 ימים (ולא 45). אם הוא מקדים את המועד, הוא חשוף לטענות נגדו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הריוןמרי03/09/2010
שלום
הילד שלי כבר בן חצי שנה ובתקופת ההריון עבדתי עד תחילת חודש תשיעי יצאתי לשמירת הריון וילדתי
הודעתי למעסיק שאיני חוזרת לעבודה ברצוני לשאול לגבי דמי אבטלה האם מגיע לי?
וכמה זמן לאחר לידה אני יוכל לקבל כסף עבור דמי האבטלה אם אני התפטרתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010מרי שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לעניין תקופת הזכאות לדמי לידה - הדבר תלוי בנתונייך האישיים (גיל, מס' ילדים, תעסוקת הבעל, וכדומה) - זאת תוכלי לברר במוסד לביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעלילך02/09/2010
שלום אני נשואה ואם לילדה בת שנה וארבע אני עובדת בחברת שיווק במשרה חלקית כחודש ולפני שבועיים גיליתי שאני בהריון.
ברצוני לדעת אם מותר למעביד לפטר אותי?
ומה זכויותי כאישה בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לפני שמלאו שישה חודשי עבודה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010לילך שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לעובד עונתיאולגה02/09/2010
הנני עובדת בשדה תעופה כדיילת קרקע עבודה אשר מאופיינית בעונתיות אשר בחודשי החורף היקף המשרה והשכר יורדים ביותר מ 50%. ילדתי בחודש אפריל כך שדמי הלידה שלי חושבו לפי המשכורות הנמוכות. בזמן הריון ראיתי באחד האתרים תשובה של עו"ד כאשר הוא רשם שאם העבודה הינה עונתית ישנה אפשרות לחישוב דמי לידה לפי 10 חודשי העבודה. בפנייתי לביטוח לאומי נומר לי שהחוק לא קיים. השאלה שלי היא האם טעיתי בענין קיומו של החוק ואם לא מה עליי לעשות כדי ליישמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010גם אני לא שמעתי על חוק כזה. נשמע לי יותר כמו הירהורי לב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אולגה05/09/2010האם זה קיים בהוראות של דיני עבודה? כי אני לא היחידה ששמעה על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאולגה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2010אולגה שלום,
חריגים תמיד יש - עלייך לבדוק זאת מול ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על פיטורים לאחר חופשת לידהבטי02/09/2010
שלום,
אם אני מעוניינת להתפטר מעבודתי לאחר שחזרתי מחופשת לידה (עקב שעות לא נוחות),
עד מתי אני צריכה להודיע למעסיק ?
אני עובדת אצל המעסיק 10 שנים.
בתי בת חצי שנה.
אם היא תהיה בת 9 חודשים, ב 1.3.11
אני צריכה להודיע ב 1.2.11 ולתת להם עוד חודש או שאני יכלה להודיע ב 1.3.11 , לעבוד עוד חודש ולקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי.
אני מעוניינת לעבוד עד הדקה ה 90...כי אני צריכה את הכסף.
מתי ניתן לחתום אבטלה אחר כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד הקובע להתפטרות לטיפול בילד
עו``ד חן שטיין02/09/2010בטי שלום,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר.
לדמי אבטלה תהיי זכאית 90 ימים לאחר מועד סיום יחסי עובד מעביד או מיום ההתייצבות בלשכה - המאוחר מבין השניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דמי לידה שמגיע ליליטל02/09/2010
3 שנים אני בעבודה, אני צריכה ללדת באוקטובר והחודש האחרון שלי בעבודה לפני שאני יוצאת לחופשה זה ספטמבר שזה מלא בימי חג והמשכורת שלי תהיה נמוכה מאד יחסית לחודשים הרגילים. השאלה איך הם מחשיבים את דמי הלידה שמגיע לי? לפי כמה חודשים לפני זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד חן שטיין02/09/2010ליטל שלום,
החישוב נעשה על פי שלושת החודשים המלאים האחרונים, אך חודש החגים לא אמור להשפיע, שכן חל תשלום על החגים ממילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדמי לידה
ליטל03/09/2010קודם כל תודה על התגובה
אני עובדת לפי שעות ואיני מקבלת משכורת על החגים כי אני לא עובדת בחגים
אז האם חודש זה נחשב לשלושת החודשים האחרונים או שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום על חגים
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010ליטל שלום,
א. כן, זה נחשב.
ב. יחד עם זאת, אין דבר כזה לא לקבל שכר על החגים שלא עובדים בהם (למעט חריגים), שכן על פי חוק חלה חובת תשלום עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידהדנה02/09/2010
שלום
במקום עבודתי צברתי וותק של כמעט 8 שנים.
כרגע אני בחופשת לידה (ילדתי ב 22/7) . לגבי המשך עבודתי במקום העבודה הנוכחי רציתי לדעת אם באפשרותי קיימת האופציה לדרוש לגבי תפקיד אחר, מורחב יותר עם משכורת גדולה יותר ובאם המעסיק לא יקבל זאת האם אוכל להתפטר לצורך טיפול בילדה.אינני מוכנה לחזור לתפקיד הקודם שלי מאחר וכיום אני רוצה לעבוד במקצוע שלי. ואם האופציה כרגע לא קיימת , רוצה להישאר עם ביתי ולגדלה.
דבר נוסף, במידה ואני מתפטרת ומחליטה להישאר עם הילדה, אחרי כמה זמן אוכל לקבל דמי אבטלה? ומה עלי לעשות?
בנוסף, לגבי הודעה למעסיק מתי עלי להודיע לו על התפטרותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בעילה כלכלית והתפתחותית
עו``ד חן שטיין02/09/2010ורד שלום,
ראשית אציין חד משמעית כי עילה כלכלית ו\או הרצון להתקדם או להתפתח בתפקיד שוללת חד וחלק את הזכאות לפיצויים בנסיבות אלה, גם אם אח"כ תחליטי להתפטר עקב טיפול בילד.
לכן, עלייך לגבש כבר כעת את העמדה שלך, ואולי לשאוף לתפקיד אחר במקום אחר, ובתנאי שיהיה מדובר בתנאי עבודה אשר מאפשרים לך יותר טיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן מעט קודם, למשל, או עבודה בקרבה לבית המאפשרת זאת), או לחילופין - להישאר עם הילד בבית מספר חודשים ואז להמשיך למקום אחר.
אם את מתפטרת - יש לך 90 ימי המתנה טרם קבלת דמי אבטלה (שימי לב שמניין הימים מתחיל עם התייצבותך בלשכה). על ההתפטרות יש להודיע 30 ימים קודם למועד הרצוי, אלא אם יש הסכם הקובע תקופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה02/09/2010לגבי האבטלה. באם אני מודיעה על התפטרותי בימים הקרובים(כחודשיים לאחר תחילת חופשת הלידה) מתי עלי להתייצב בלשכת העבודה למתן דמי אבטלה?
תוך כמה זמן אקבל את דמי הפיצויים ממקום עבודתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לורד
עו``ד חן שטיין02/09/20101. מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.
2. על פי חוק - תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
דנה02/09/2010שתהיה שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין02/09/2010שנה טובה גם לך ולמשפחתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף!!ש.מ02/09/2010
כהמשך למה שכתבתי על פיטורי בחופשת לידה(אני מורה והפיטורין נעשו ביולי...
פניתי שוב למעסיק שאני רוצה לחזור והוא אמר במפורש שאני מפוטרת מחוסר התאמה מקצועית וכדו'
האם יש פירצה שנותנת לו לגיטמציה לפיטורי?? ומה לעשות הפיטורים הע"פ ולא בכתב.[
וכך אין לי גם אבטלה. ואני אמורה לפרנס משפחה...
בבקשה ענו לי בדחיפות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בחופשת לידה
עו``ד אורנה שמריהו02/09/2010החוק אוסר על מעסיקך לפטרך בחופשת הלידה, ולאחריה במשך 60 יום.
ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי בנושא, על מנת לדאוג לזכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת....מירב02/09/2010
שאלה נוספת-
לאור נסיבות האשפוז, החל ממתי עלי לגשת ללשכת התעסוקה ולחתום בדרישה לדמי אבטלה?
האם רק בתקופת החל"ת?
תודה מראש,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
עו``ד חן שטיין02/09/2010בתום סיום יחסי עובד מעביד בפועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה בשל אשפוז תינוקתמירב02/09/2010
שלום רב,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ביוני 2009 וילדתי את ביתי, בלידה מוקדמת, בחודש מאי 2010, כך שלא הספקתי להשלים 12 חודשים עבודה רצופים אצל המעביד.
מאחר וילדתי מוקדם מהרגיל, שהינו בפגייה כחודשיים נוספים (8 שבועות), עד ששוחררנו הביתה.
כיצד מתיישב תיקון 46, במצב של הארכת חופשת לידה בשל אשפוז התינוקת?
האם אני זכאית לחופשת לידה בת 14 שבועות בתשלום+5 שבועות בערך (?) בתשלום בשל תקופת האשפוז (אלא אם החישוב שלי שגוי...) וגם להארכה נוספת בת 12 שבועות חל"ת?
כיצד מחשבים במקרה שלי את הארכת חופשת הלידה?
ובכלל, מה ההבדל בין חל"ת (במקרה של עובדת שעבדה פחות משנה) לבין הארכת חופשת לידה (12 שבועות) ללא תשלום?
אודה על תשובתכם!
תודה מראש,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה עקב אשפוז התינוק
עו``ד חן שטיין02/09/2010מירב שלום,
מאחר ולא מלאה לך שנת עבודה טרם הלידה, הרי שהתיקון כלל אינו רלוונטי לגבייך.
את זכאית ל 14 שבועות דמי לידה + הארכה בשל האשפוז.
ההארכה בגין האשפוז לפי המוסד לביטוח לאומי הינה:
יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.
אשפוז ממושך של הנולד
יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת":
תקופת האשפוז
הארכת החופשה (נוסף על ההארכה שצוינה למעלה)
6 שבועות לפחות
שבוע אחד
8 שבועות לפחות
2 שבועות
10 שבועות לפחות
3 שבועות
12 שבועות לפחות
4 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)