פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טופס תביעה לדמי לידה של ביטוח לאומי
    Lיצן קטן אחד
    30/09/2010

שלום רב!
    יצא לי לעיין בטופס הנ'ל באתר האינט' של בט"ל, ושמתי לב כי צריך למלא בטופס את התאריך שעד אותו יום עבדתי.
    נניח ויצא לי לעבוד עד תאריך מסוים-ולא חזרתי לעבודה משום שהייתי במעקב צמוד (לא שמירת הריון) שחייב אותי ללכת לבדיקות כמעט מדי יום,ולא איפשר לי להמשיך לעבוד, והבאתי למעסיק שלי אישור מחלה על ימים אלו-אך טרם ילדתי נכון לאותו יום שבו הפסקתי לעבוד בדיעבד.
    האם אני צריכה לרשום את אותו תאריך שהיה היום האחרון שבו עבדתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תביעה לביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שרי שלום,
    הדבר הנכון לעשות הוא לפרט במדוייק את התשתלשלות העניינים כפי שפירטת כאן, על מנת להימנע מטעויות מיותרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה..שאלת המשך

Lיצן קטן אחד
    03/10/2010

האם יש טעם לצרף לבקשה לביטוח לאומי את אישורי המחלה על אותם ימים שלא עבדתי בהם, אולם טרם יצאתי לחופשת הלידה?
    או שכדאי גם לצרף הסבר בכתב?

כי קראתי באיזשהו מקום שאם אחד משלושת החודשים שקדמו ליציאה לחופשת הלידה לא היה חודש עבודה מלא, ישנה אפשרות לבקש כי יעשו חישוב לפי 3 החודשים שלפני כן, כלומר שאם בעיקרון צריכים לחשב לי לפי יולי אוגוסט ספטמבר (כי אני אצא לחל"ד במהלך אוקטובר), אולם חודש ספטמבר לא היה חודש עבודה מלא בגלל חגים+אישורי מחלה שיש לי, אוכל לבקש שיעשו חישוב לפי יוני-יולי-אוגוסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-) המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/10/2010

תוכלי לבקש, כן.
    גם מהסיבה הזאת חשוב לא רק לצרף את האישורים, אלא גם להסביר במלל נלווה, על מנת למנוע טעויות או אי הבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרטריונים לשמירת הריון
    רותם
    30/09/2010

שמי רותם , נשואה , עברתי גרידה לפני שבועיים , בשל אי התפתחות העובר וחוסר דופק.
    אני במעקב אצל הרופא המטפל שלי , ר' נשים.
    רציתי לדעת האם במידה ויש המלצה מרופא הנשים לקבל שמירת הריון לאחר מצב כזה ( יש לי המוםן חרדות וחששות ממה שקרה ) אני יכולה לגשת ולתבוע שמירת הריון?

אני מדברת גם על הפן הרפואי ( ההפלה שקרתה, החרדות וההרגשה הנלווית אליה ) וגם על הפן התעסוקתי ( אני עובדת במשרד אמנם אך יש בו הרבה לחץ , וקימות מכיסא ושרות לקוחות רב ) וכן על הצד הרגשי בו אני נתונה?

אשמח לקבל מידע מלא בנושא, כמה זמן אפשר לקבל שמירה, ומה אני אמורה לעשות?

ממש תודה וחתימה טובה ושנה טובה לכולם
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    קרטריונים לשמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

רותם שלום,
    איש אינו נביא, ולא ניתן לדעת מה יקבע המוסד לביטוח לאומי בעניין, שכן הקביעה משתנה ממקרה למקרה, וכל מקרה נבחן לגופו.
    באופן כללי, אוכל לומר לך בכלליות שהמבחן הוא האם נשקפת סכנה לעובר או לאישה ההרה, וזאת שאלה רפואית עליה יכול להשיב רק רופא הנשים מוסמך, כמובן.
    בשמירת הריון ניתן לקבל גמלה מהמוסד לביטוח לאומי, בגובה השכר החודשי, ועד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8,200 ש"ח נכון להיום).
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינו מינימום 30 ימי שמירה רצופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מהעבודה במהלך חל"ת
    מיכל
    29/09/2010

שלום.

אני בחופשת לידה כבר שבעה חודשים והחלטתי להתפטר מעבודתי. הודעתי כבר למנהלת שלי על עזיבה והיא אמרה לי שאם ארצה אוכל להאריך את החל"ת עד לפני תום השנה מיום הלידה או להתפטר (כרצוני).
    כרגע לא עשיתי דבר מלבד שיחה איתה וולא שלחתי מכתב פיטורין. אני אמורה לחזור לעבודה ב- 1.10 והמנהלת שלי האריכה את החל"ת בעוד כשבוע עד שאחליט. מה עליי לכתוב במכתב הפיטורין (הפסקת עבודה או התפטרות לצורך טיפול בילד) ומתי אוכל לחתום בלשכת העבודה ולקבל דמי אבטלה.

לתשובתכם אודה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

מיכל שלום,
    היזהרי ממלכודת - אם תאריכי את חופשת הלידה לשנה ואז תתפטרי - תאבדי את הזכאות לפיצויי הפיטורים!
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

הרבה הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התאריך הקובע להתפטרות

אורית
    04/10/2010

שלום,
    חזרתי לעבודה אחרי 7 חודשים של חופשת לידה + חל"ת. חזרתי לעבודה לפני חודש ובני בן 8 חודשים וקצת. האם אני יכולה להודיע על התפטרות חודש מראש, אבל תאריך ההתפטרות הוא זה שקובע?
    כלומר, אם אודיע עכשיו ועוד חודש זה תופס, הוא כבר יהיה מעל 9 חודשים.
    או אם אני מודיעה עכשיו כשהוא לפני 9 חודשים, זה תופס ואני רק מחויבת לעבוד שם חודש נוסף בגלל ההודעה המחייבת?

תודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות בדיקות והתפטרות לאחר לידה
    דנה
    28/09/2010

שלום,
    אני עובדת על פי שכ"ש, ארבעה ימים קבועים בשבוע. על פי רוב יוצא שאני עובדת
    100-140 שעות בחודש (זה כמובן תלוי בחגים וכו').

אני יודעת שבהריון אני זכאית ל-40 שעות בדיקות עליהן אני יכולה לקבל שכר למרות העדרות מהעבודה. סביר להניח שסך זה רלבנטי למשרה מלאה.
    האם אני, שאיני עובדת משרה מלאה, זכאית גם כן לשעות כאלו, ואם כן לכמה? איך מחשבים את החלקיות?

אני ככה"נ מתכוונת לא לחזור לעבודתי לאחר חופשת הלידה.
    אם אודיע למעסיק על כך עוד לפני הלידה (מבחינה אנושית זה נראה לי יותר הגיוני) ולא ברגע האחרון כשחופשת הלידה עומדת להסתיים, האם אני פוגעת בצורה כלשהי בזכויות שלי? אם אני מודיעה על כך מראש, האם זה אומר שתאריך הפיטורין שלי הוא לפני הלידה או בסוף חופשת הלידה?

תודה וחג שמח.

הוספת תגובה

• שעות בדיקה והתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שמרית שלום,
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
    עקרונית, המועד המיטבי ביותר להודעת ההתפטרות למי שאינה מעוניינת לחזור, הינה חודש לפני תום חופשת הלידה, לצורך חפיפת ההודעה המוקדמת עם חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להבהרה

שמרית
    03/10/2010

לגבי שעות הבדיקות:
    להיכן אני משתייכת בסעיף זה? אני כאמור עובדת 4 ימי עבודה בשבוע, כ-8 שעות בכל יום עבודה.
    ברור שבסה"כ אני עובדת יותר ממי שעובדת שבוע עבודה מלא של 4 שעות יומיות, אבל איך מתייחסים לעובדה כי אני עובדת "רק" 4 ימים בשבוע?

תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שמרית שלום,
    על פי החוק, הרי שאם אינך עובדת שבוע עבודה מלא, אינך זכאית להעדרות זו.
    הראציונל לגביו שאלת, הוא שעובדת שלא בשבוע עבודה מלא יש לה את היום הפנוי לצורך בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לפטר עובדת בתנאים הבאים
    אורנה
    28/09/2010

כמו שאומרים למטבע יש שני צדדים...
    אני בעלת צהרון . בתחילת החודש קיבלתי עובדת חדשה בתפקיד אחראית קבוצה בצהרון. במסגרת עבודתה היא אחראית על כ-35 ילדים ,אחריות מלאה וטוטלית.
    לאחר תחילת שנת הלימודים כלומר כעשרה ימים לאחר תחילת עבודתה הודיעה לי העובדת שתאלץ להעדר מעבודתה בחופשת סוכות, בגלל טיפולי פוריות.
    אציין,שהעובדת חשה ברע עד כדי כך שהדבר פגע בעבודתה עם הילדים מספר פעמים החודש. כאשר קיבלתי אותה לעבודה היא לא אמרה לי דבר על כוונתה להעדר בחופשת סוכות למרות שכבר ידעה זאת.
    כמובן שאחלתי לה בהצלחה בטיפולים ואני אכן מאחלת לה זאת בכל ליבי.
    אני לא מרוצה מהתפקוד שלה כאחראית קבוצה בצהרון , יכול להיות שהלחץ הנפשי הקשה עליה,בכל אופן תפקודה היה לקוי
    האם החוק מחייב אותי להמשיך בהעסקתה? אציין שוב היא עובדת אצלי פחות מחודש
    תודה

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בטיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

אורנה שלום,
    לעניין עובדת הנמצאת בטיפולי פוריות הדין אף מרחיב יותר מאשר לעניין עובדת בהריון, בכל הנוגע לתקופת ההגנה. כך, על אף שהעובדת מועסקת אצלך רק כחודש, הרי שעקרונית חל איסור לפטר אותה ללא היתר ממשרד התמ"ת, בכפוף לך שהתקיימו בה מלוא תנאי הסף לתחולת ההגנה.
    ניתן למצוא מספר פתרונות אפשריים לסוגייה זו - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    איציק
    28/09/2010

האם זה נכון שאם אישתי לא ניצלה בכלל ימי מחלה אז זה מתקזז משמירת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון וימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

איציק שלום,
    לא, זה לא נכון - לאור תיקון שהיה בחוק, ראשית העובדת לבחור האם לנצל ימי מחלה או שמירת הריון - לשיקולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה ללא מכתב
    דניאלה
    27/09/2010

שלום רב,אני מסיימת חופשת לידה בעוד כשבוע.
    הודעתי לפניי כשבועיים למעסיקה שלי שאינני חוזרת לעבודה בחברה ושאני בינתיים אשאר עם התינוקת ובמקביל אחפש עבודה קלה ונוחה יותר במקום עבודה אחר(אני עובדת מעל ל-200 שעות בחודש במקום מרוחק מרחק של שעה נסיעה ממקום מגוריי).
    היא ביקשה שאחשוב על זה ואודיע לה במייל את החלטתי. שלחתי לה מייל באותו הערב ורשמתי שהחלטתי סופית ואני מתנצלת ואשתף פעולה איתה ועם החברה הישנה שלי בכל מקום עבודה שאבחר לעבוד בו ושהיא יקרה לליבי ועוד ועוד.
    שוחחנו ושאלתי אם יש צורך במכתב רשמי והיא אמרה שלא והכל בסדר.
    יש לי התכתבויות במיילים שבהן היא מתחייבת לשלם לי את כל כספיי הפיטורים וכל הקרנות ועוד ועוד.
    היו התקשרו אליי מחברת הביטוח שבה אני מבוטחת ואמרו לי שהיא משכה את כל כספיי הפיצויים שהופקדו לזכותי.
    שהתקשרתי לברר היא אמרה שהיא התחרטה ולא מתכוונת לשלם לי את הכסף ושלא העברתי מכתב רשמי שכתוב בו שהתפטרתי כדיי לטפל בילד ולכן אני מפסידה בטוח בבית משפט.

אני אובדת עצות. אני בתהליכים מול מקום עבודה אחר שאתחיל לעבוד בו עוד חודשיים-שלושה ובו אוכל לעבוד מהבית והמשרדים נמצאים עשרים דקות מביתי-מרחק הליכה.

1.האם בגלל שלא הגשתי מכתב רשמי(היא לא רצתה כזה) הכל אבוד?
    2. היא גם אמרה לי שאין צורך שאחזור לשבועיים הודעה מוקדמת שאני צריכה על פי חוק והיא גם לא מתכוונת לשלם לי על ההודעה המוקדמת.
    אודה לעזרתכם.

הוספת תגובה

• ניסיון לשלול פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

דניאלה שלום,
    דבר לא אבוד.
    התנהלות בריונית זו של המנהלת עתידה לעלות לה בסוף ביוקר.
    מומלץ ביותר לקבוע פגישת ייעוץ אישית בעניין, על מנת להימנע מטעויות נוספות ולצורך הבטחת הכספים להם את זכאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    צביה
    27/09/2010

שלום רב,
    אני יצאתי לחופשת לידה מוקדמת בתאריך 27.06 את הבת שלי ילדתי ב 31.08 ובעצם כבר עברו שלושת החודשים לחופשת הלידה.
    בחודש יולי 2009 התחלתי לעבוד במקום עבודתי והיום אני לא מעוניינת לחזור לעבודה בגלל רצוני להיות עם הילדה בבית עוד כחצי שנה לפחות.

מספר שאלות:
    1. כיצד אני מודיעה על כך למעסיק? איך בעצם לנסח את המכתב?
    2.מה מגיע לי על פי החוק מהמעסיק? כדי שאוכל לדעת האם קיבלתי הכל...
    3.האם מגיע לי אבטלה? ומה קורה במצב שמציעים לי עבודה בלשכת העבודה למרות שברצוני להיות איתה בבית? האם אפשר לסרב (התינוקת בת חודש)

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

צביה שלום,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
    מגיע לך מהמעסיק את כל הזכויות להן זכאי מפוטר (חופשה, הבראה, פיצויים, וכו').
    כמתפטרת, בניגוד למפוטרת, תהיי זכאית לקבל אבטלה רק לאחר תום 90 ימי המתנה, מיום התייצבותך לראשונה בלשכת התעסוקה, ולא תוכלי לסרב למשרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים
    נטלי
    27/09/2010

שלום, אני נמצאת בחופשת לידה ורוצה להאריכה בעוד 3 חודשים (חל"ת). האם למעביד אסור לפטר אותי במשך 60 יום אחרי 14 שבועות או אחרי שאני חוזרת מחופשת לידה כולל החל"ת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• איסור פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

נטלי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפטרך מיום שובך, בין אם מדובר בחופשת לידה, ובין אם מדובר בהארכה ללא תשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בהריון
    ילי
    27/09/2010

שלום בהריון חודש שני בני נכנס למעון וכשחיפשתי עבודה גיליתי שאני בהריון אני נמצאת ביישוב קטו ן שבו כולם מכירים את כולם וקשה להסתיר הריון ואני יודעת שאם אספר לא אקבל עבודה מה לעשות אין לי מקצוע ורוב העבודות הן פיזיות האם עליי לדווח מה שכן אני בהריונות זכאית לשמירה בגלל הריון בסיכון אך אין עליי איסור לעבוד פשוט בעברי מחלה שבריגרסיה אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בהריון

הוספת תגובה

• הודעה על הריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/09/2010

ילי שלום,
    חלה עלייך חובה חוקית להודיע על ההריון רק החל מחודש חמישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת לאחר חופשת לידה
    מירי
    26/09/2010

שלום,

התחלתי לעבוד בחברה מסויימת בחודש שני להריוני ולא הודעתי על כך למעביד.
    בחודש רביעי להריוני הודעתי למעביד על הריוני ולאחר חודש יצאתי לשמירת הריון עקב בעיות בריאותיות.
    כעת אני בחופשה ללא תשלום שלאחר חופשת לידה. האם המעביד חייב להחזיר אותי לעבודה למרות שלא עבדתי אצלו 6 חודשים?

הוספת תגובה

• השבה לעבודה לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    27/09/2010

שלום לך,
    על פניו חובה על המעסיק להשיבך לעבודתך.
    ייתכן ותעלה השאלה האם חוק עבודת נשים חל או לא נוכח העובדה כי לא היו שישה חודשי עבודה בפועל, אולם זאת ניתן לפתור גם באמצעות חוק שיוויון הזדמנויות.
    אם המעסיק יגלה התנגדות להשבתך, עלייך לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות באמצע הריון
    אני
    24/09/2010

אני היום בחודש רביעי להריון. אני רוצה להתפטר (ז"א להפסיק לעבוד בעוד חודש, כי אני צריכה להודיע חודש מראש)... האם החישוב שישולמו לי דמי לידה אם שילמו עליי 10 מתוך 14 חודשים תקף? (כי עבדתי יותר מ10 חודשים, וזה יוצא 4 חודשים לפני הלידה), או שאני צריכה לעבוד ממש עד הלידה, אחרת לא ישלמו לי דמי לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות באמצע הריון

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/09/2010

שלום לך,
    1. מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
    2. קשה מאוד לענות באופן כה כללי לעניין זכאותך לדמי הלידה - מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או להמשיך לעבוד עד הלידה. אוסיף ואציין כי יש פתרונות אחרים תחת התפטרות - ומומלץ בחום לנסות לבחון אותם טרם התפטרות.

ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
    דודי
    23/09/2010

שלום,
    אישתי מסיימת ב 7.10 את תכופת השלילה (90 יום)לאחר חופשת הלידה שהסתיימה ב 7.7, ותתחיל לחתום בלישכה.
    לכמה זמן היא יכולה לחתום בלישכה? אם יש לה מקצוע, הם חייבים למצוא לה עבודה בתחום ?
    תודה וחג שמח,
    דודי

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד חן שטיין
    23/09/2010

דודי שלום,
    הזכאות לדמי אבטלה משתנה בהתאם לנתונים ספציפיים רבים (גיל, מס' לדים, מצבו התעסוקתי של בן הזוג, וכדומה). תוכלו לקבל מידע רחב בעניין זה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות צמצום היקף המשרה על דמי לידה
    פוקוס
    22/09/2010

שלום,

אני עובדת במקום העבודה כ-4 שנים. נמצאת כרגע בשבוע 12 להריוני.

החברה המעסיקה היא חברת אחזקות שבימים אלו מוכרת את אחזקותיה העיקריות.

המעסיק דורש ממני להתחייב כעת לרדת לחצי משרה ב-3 החודשים שלפני הלידה עקב הצמצום בפעילות.

הנני מוכנה לשקול ירידה זמנית בהיקף משרה ובשכר אשר לא תפגע בזכאות לדמי לידה ואבטלה לאחר הלידה. האם קיימת אפשרות מעין זו?

שאלה נוספת, האם חישוב דמי הלידה מתבסס אך ורק על השכר ב-90 הימים שלפני הלידה?

תודה,

הוספת תגובה

• פגיעה בהיקף המשרה בהריון

עו``ד חן שטיין
    23/09/2010

שלום לך,
    לא קיימת אפשרות כזאת, והפגיעה הזאת תהייה פגיעה ישירה בדמי הלידה (וגם בדמי האבטלה אם תחליטי לא לשוב לעבודה).
    יתר על כן, ממילא חל איסור על המעסיק להקטין את היף המשרה בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה בתשלום
    טלי
    21/09/2010

שלום. אני אמורה ללדת באמצע דצמבר . השאלה היא כזאת: איזה חודשי משכורת יקחו בחשבון לקביעת סכום של חופשת לידה בתשלום? משכרורות ספטמבר-אוקטובר-נובמבר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה בתשלום

הוספת תגובה

• חודשים לחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    23/09/2010

טלי שלום,
    אכן, ככל שדצמבר לא יהיה חודש עבודה מלא, הרי שהוא לא יבוא בחשבון, ויחושבו שלושת החודשים שקדמו לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה