פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור לגבי חל"ת
    Lיצן קטן אחד
    16/09/2010

שלום רב!
    יש לי מספר שאלות-מקווה שלא יצא ארוך מדי..
    1)קראתי שאישה עבדה לפחות 24 חודשים במקום עבודתה,יכולה לצאת לחל"ת עד רבע ממס' החודשים, כלומר 6 חודשים במקרה הזה.
    האם 6 החודשים הללו של חל"ת הם מעבר לחופשת הלידה הרגילה שבתשלום של 14 שבועות?
    2)אני צפויה ללדת בשבוע-שבועיים הבאים.האם המעסיק שלי "לוקח בחשבון" שאני יוצאת ל-26 שבועות (מתוכם ה-14 בתשלום)?ורק אם אני חוזרת לפני אני צריכה להודיע משהו כמו 3 שבועות לפני שאני מתכננת לחזור?
    3)האם ה-12 שבועות הנוספים ל-14 בתשלום נחשבים כחלק מהחל"ת שכתבתי בסעיף 1?

תודה על התשובה וההתייחסות :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור לגבי חל"ת

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שרי שלום,
    1. נכון, והיה תיקון לחוק, לפיו די בותק של 12 חודשים לכך. תקופה זו הינה נוסף ל 14 השבועות, אך עד מקסימום שנה מיום הלידה בכל מקרה.
    2. אכן כן - כך לפי חוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר (שאלת הבהרה)

Lיצן קטן אחד
    19/09/2010

שאם עבדתי לפחות שנתיים אני זכאית ל-6 חודשי חל"ת וזאת מעבר ל-14 שבועות בתשלום?
    ולמעשה מתוך ה-6 חודשי חל"ת הללו ישנם את ה-12 שבועות מתוך ה-26 שבועות של חופשת הלידה שאינם בתשלום?

אגב-במידה ואני מחליטה גם לקחת את ה-12 שבועות (לאחר ה-14 שבתשלום)+חל"ת לתקופה של נניח חודש/יים-האם בתום החופשה המעסיק חייב להחזיר אותי למקום העבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שרי,
    לא אוכל להשיב לך ספציפית לגבייך, שכן אין בידי נתונייך המלאים, ויהיה זה לא מקצועי לעשות כן. ראי את תשובתי הקודמת בעניין.
    לעניין ההשבה - כן, היא קיימת בשובך וזאת לכל הפחות ל 60 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...אחדד את דבריי

Lיצן קטן אחד
    19/09/2010

אני עובדת במקום עבודתי שנתיים ו-3 חודשים
    ממש בקרוב צריכה לצאת לחופשת לידה
    אני יודעת שהיא יכולה להיות 26 שבועות,כאשר רק ה-14 הראשונים בתשלום.
    מה שאני לא מבינה זה,לגבי החלק של חל"ת:
    הלא כתבת לי שניתן לקחת חל"ת עד רבע מסך התקופה שעבדתי (היינו 6 חודשים).
    עכשיו-ישנם הלא את ה-12 שבועות (הנוספים ל-14 הראשונים, לא בתשלום)-האם הם נחשבים כחלק מהחל"ת של 6 החודשים?
    כמו כן האם אני צריכה להודיע (וכמה זמן מראש) לבוס שלי על כוונתי לקחת חל"ת?האם הוא יכול שלא לאשר לי, או לחילופין לא לאפשר לי לחזור לעבודה, ואז זה נחשב כמו פיטורין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה לאחר צמצום משרה
    שרה
    15/09/2010

לאחרונה צמצמתי את משרתי לפחות מ-100%. האם זה פוגע בזכויותי במהלך ההריון ולאחר הלידה? (למשל בזכאות לחל"ת, שעת הנקה, העדרות לבדיקות הריון).
    תודה.

הוספת תגובה

• צמצום משרה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שרה שלום,
    אם הצמצום היה קשור בהריון - ייתכן ולא.
    אחרת - צפויה פגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים

שרה
    21/09/2010

האם זה מבטל זכאות לחל"ת לאחר חופשת הלידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בדמי הלידה

עו``ד חן שטיין
    23/09/2010

לא, אבל דמי הלידה יהיו בהתאם (כך שהפגיעה היא עקיפה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה פיצויים
    שי לי אטיאס
    15/09/2010

שלום רב, עבדתי כשנה וחצי במקום עבודה (שנה עבודה, חופשת לידה, וחזרה לחודשיים+ פיטורים). האם מגיעים לי פיצויים על סך משכורת אחת או על סך משכורת וחצי? קיבלתי היום את הפיצויים ונראה לי שהסכום נמוך מדי (שווה למשכורת אחת ולא למשכורת וחצי). תודה רבה, שי לי

לקביעת תור
    סגירה
    גובה פיצויים

הוספת תגובה

• תשלום פיצויי פיטורים

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

הפייצויים האמורים להשתלם לך הינם בגין כל תקופת עבודתך. קרי משכורת X מס' חודשי העבודה לחלק ל - - 12.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שעות נוספות
    ויויאן
    15/09/2010

שלום..אני בהריון בשבוע 24 ובאוקטובר יש לי מטעם העבודה סמינר של 3 ימים במקום מרוחק- משהו כמו 4 שעות ממקום מגוריי, ללא שום דבר בקרבת המקום. אנו צריכים להיות שמם 3 ימים ו2 לילות ולהעבור הכשרות למיניהן. מהבוקר עד שעות מאוחרות של הערב.
    שאלתי היא כך: האם המנהלת יכולה להכריח אותי להגיע לסמינר?? אני כבר אהיה בשבוע 28 ואין בקרבת מקום רופא או מרפאה ...ויש נסיעה ארוכה ושעות רבות של עבודה...

אשמח לקבל תשובה...

בתודה

ויויאן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שעות נוספות

הוספת תגובה

• סמינר

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

הריון אינו מחלה, ובמידה והסמינר הינו לצורכי העבודה, איני רואה סיבה מדוע לא תשתתפי בו, אלא אם תבלי אישור מרופא שאינך יכולה לנסוע נסיעות ארוכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אמרתי ש..

ויויאן
    16/09/2010

הריון הוא מחלה..אבל חשבתי שמעביד לא יכול לדרוש מאישה בהריון שעות נוספות- לעבוד 10-12 שעות ביום לאורך 3 ימים ברציפות במקום מרוחק ללא רופאים בקרבת המקום..ואם חס וחלילה לא ארגיש טוב?!?!
    לזה התכוונתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בשעות נוספות

עו``ד אורנה שמריהו
    19/09/2010

החוק אוסר על מעסיק להעסיק עובדת בהריון כשהינה מעל לחודש החמישי בשעות נוספות.

לכן, הנך יכולה לטעון כי אינך יכולה לצאת לסמינר לאור העובדה כי הנך נמצאת בחודש החמישי ואינך יכולה לעבוד שעות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה זמנית בזמן חל"ת
    רותם
    15/09/2010

שלום רב,

עבדתי במקום העבודה הנוכחי שלי מעל שנתיים ויצאתי לחופשת לידה. כעת החלטתי להעריך את החופשה בשלושה חודשיים נוספים.
    האם אני יכולה לעבוד בעבודה זמנית אחרת בזמן החל"ת?
    במידה וזה חוקי, האם אני מחוייבת להודיע למעסיקים הקבועים שלי?
    במידה ואחליט לבסוף להתפטר ולחתום אבטלה לפי איזה משכורת יקבע הסכום?
    תודה ושנה טובה!
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה זמנית בזמן חל"ת

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

בהיותך בחל"ת והנך מבקשת לעבוד, עליך לבקש אישור, היות והחל"ת ניתן לך עקב לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וראיון עבודה
    גלית
    14/09/2010

אני עובדת כיום אולם מחפשת עבודה חדשה.
    קיבלתי זימון לראיון עבודה לתפקיד שאני ממש רוצה ואני בטוחה גם כי אצליח בו מאד.
    אני כעת בשבוע 10 להריון- לא הודעתי על כך במקום העבודה הנוכחי ונראה לי גם כי לא אומר זאת בראיון כי אני מאמינה שלמרות שזה לא חוקי- לא יקבלו אותי לעבודה בגלל זה (ורק ימציאו לי תירוץ אחר).
    יחד עם את אני חוששת כי חוסר הגילוי בשלב הראיון (והיה ואתקבל) יתפרש לרעה אצל המעסיק העתידי. בנוסף זמן ההעסקה שלי אצלו יהיה מאד גבולי מבחינת 6 חודשים של ותק.
    שאלותיי הן:
    1. מה כדאי לעשות בראיון?
    2. אם אכן אתקבל ואודיע זמן מועט אח"כ על הריוני- האם יוכל המעסיק לפטר אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וראיון עבודה

הוספת תגובה

• גילוי הריון בעת ראיון

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

לא חלה עליך החובה ליידע בשעת ראיון את עובדת הריונך.

היה ותפוטרי בגלל הריונך אזי מקום העבודה יפעל בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, האוסר אפלייה מטעם הורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מראש לטובת טיפול בילד
    מצפה לתינוק
    14/09/2010

שלום לכם,

לאחרונה הודעתי במקום עבודתי על היותי בהריון והתבקשתי לחזור עם תשובה לממונים עליי בדבר אורך חופשת הלידה המבוקש.

אני יודעת מראש שלא אחזור לעבודתי וזאת בשל מעבר לחו"ל עקב עבודת הבעל הצפוי מספר חודשים לאחר הלידה.
    יחד עם זאת, ידוע לי כי במקרה ואתפטר לאחר הלידה אוכל לקבל פיצויים על פי החוק, עפ"י הסעיף של התפטרות לטובת טיפול בילד (ואכן למספר חודשים אטפל בילד בבית לפני נסיעתנו, אך אין כבר טעם לשוב לעבודה שמערבת עבודה לאורך זמן עם לקוחות קבועים).

במידה ואני מודיעה כבר עכשיו, מראש ועוד לפני הלידה שבכוונתי להתפטר לאחר הלידה - האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
    אני מעדיפה להיות הוגנת כלפי מקום העבודה ולומר מראש שאין בכוונתי לחזור, אך הזהירו אותי שבמקרה כזה לא אוכל לבקש פיצויים.
    האם בכל מקרה אהיה זכאית לדמי לידה?
    והאם במידה שלא אהיה זכאית לפיצויים במידה ואודיע מראש על התפטרות צפויה, אוכל לקבל במקום זה דמי אבטלה למספר חודשים?

הוספת תגובה

• חופשת לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

אינך מחוייבת ליידע את המעסיק מהי תקופת חופשת הלידה המבוקשת.

לא ממליצה לך להודיע כעת, ואף לא להתפטר כעת, היות ובמידה ותעשי זאת, תפסידי חלק מזכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי זכויות לאחר לידה
    דליה
    14/09/2010

שלום,
    אני צריכה ללדת בעוד פחות מחודש ויש לי כמה שאלות לגבי הזכויות לאחר הלידה:

1. המעסיק שלי ידוע כעושה פעולות בלתי חוקיות "קטנות" ובמהלך ההריון הפעיל עלי לחצים בלתי חוקיים להתפטר מיוזמתי, אולם לא "נשברתי" לטובת דמי לידה ואני כבר לקרראת ביום ההריון.
    להלן השאלות שלי:
    בתלוש המשכורת האחרון החליט המעזיק שלי לנכות לי מהשכר בנטו קרוב ל - 1,000 ש"ח בגלל שהייתי חולה שלושה ימים וסיפקתי לכך אישור רפואי.
    הוא טוען שמותר לי להיעדר רק יום אחד בחודש ולכן החליט לנכות לי מהשכר 1,000 ש"ח עבור שני ימי היעדרות.

א. האם זה חוקי? לא מגיע לי ימי מחלה עפ"י חוק? אני רוצה לציין שיש ברשותי 9 ימי מחלה לזכותי.
    ב. מה שיותר מטריד אותי - זה לגבי דמי לידה מביטוח לאומי!
    אני יודעת שמגיע לי דמי לידה אך אני צריכה להציג שלושה תלושים אחרונים עדכנייים
    החשש שלי זה שביטוח לאומי ייתן לי דמי לידה נמוכים יותר מהמגיע לי בגלל אותו חודש נוכחי שהמעביד שלי החליט לנכות לי מהשכר בגלל היעדרות לצורך מחלה.
    כיצד אני יכולה להתגבר על זה על מנת שדמי הלידה שלי לא ייפגעו? (זה מאוד משמעותי עבורי כלכלית....)
    האם הם אכן מסתכלים על ניכוי בנטו או שהם מתייחסים לברוטו as is?

2. שנית - אני מעריכה שהמעביד שלי ייפטר אותי לאחר שאחזור לעבודה ברגע שיוכל מבחינה חוקית.
    במידה וכן - הוא יכול לפטר אותי לאחר 45 יום. נכון?
    ואז למעשה לתת לי הודעה מוקדמת של 30 יום לפיטורין כפי שהחוק מחייב אותו.
    א. האם אני חייבת להגיע לעבודה במהלך ההודעה המוקדמת של 30 יום לפיטורין?
    ב. במידה והתפטרתי מיוזמתי לטובת טיפול בילד - האם המעביד חייב לשלם לי פיצווי פיטורים מהרגע שבו התפטרתי או מהרגע שבו ילדתי? כלומר, כיצד פיצויי הפיטורין מחושבים - מרגע הלידה או מרגע ההתפטרות?
    ג. בנוסף - האם מגיע לי
    ד. שאלה אחרונה - כשאני חוזרת לעבודה מגיעה לי שעת הנקה, נכון?
    אז אם היום אני עובדת משעה 9 עד 18, אני יכולה לקבוע שעות עבודה אחרות נניח מ - 8 עד 16?
    אני יכולה לעבוד פחות שעות? מהן השעות המקסימליות שאני חייבת לתת למעביד מהרגע שאני חוזרת עפ"י חוק? 7.5? 8 שעות?

תודה
    וסליחה על האריכות.

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

דליה שלום,
    שאלותייך מורכבות ארוכות מאוד, המצריכות פגישת ייעוץ לצורך מענה עליהן, אולם אשיב בכלליות.
    הזכאות לימי מחלה הינה על פי הצבירה (1.5 ימים לחודש) ולא לפי ימי ההעדרות חודש בחודשו.
    בביטוח לאומי - תוכלי לבקש כי ימי ההעדרות (אם הם בשל ההריון) לא יבואו בחשבון.

לעניין הפיטורים - האיסור הינו ל 60 ימים מאז התיקון לחוק. הודעה מוקדמת היא עבודה בפועל, אלא אם הצדדים מוותרים על כך. חופשת הלידה נכללת בותק לחישוב הפיצויים.
    שעת הנקה - זכאות לעובדת משרה מלאה לעבוד שעה פחות ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על התפטרות ללא הגשת מכתב
    יעל
    14/09/2010

שלום , ברצוני לברר את הנושא הבא:

במצב בו עובדת הודיעה למעסיק כי היא שוקלת לסיים את עבודתה. מדובר על ארגון שלא נותן פיצויים מלאים אלא רק במצב בו העובד מפוטר. העובדת היא ותיקה עם 12 שנים ולכן עניין הפיצויים המלאים הוא משמעותי מאד. כתוצאה ממאבקים על גובההפיצויים, היא החליטה בסופו של דבר להשאר. במידה והעובדת לא הגישה מכתב התפטרות פורמלי, האם המעסיק יכול לטעון שהיא התפטרה למרות שלא הגישה את המכתב?

הוספת תגובה

• התפטרות

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

יעל שלום,
    לטעון ניתן הכל, השאלה מה יתקבל.
    על פניו, ככל שלא היתה כוונה מלאה וממומשת להתפטר, הרי שללא מכתב יהיה קשה לייחס את הכוונה הזאת לעובד.
    יחד עם זאת, ולאור העובדה כי מדובר בתקופת עבודה ארוכה, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בשעות עבודה בשל בדיקות
    מיקה
    14/09/2010

אני מחוייבת לתת במקום העבודה שלי 186 שעות חודשיות. בשל בדיקות של ההיריון אני נאלצת לעיתים להיעדר מהעבודה ובשל כך יש לי חוסר בשעות החודשיות.
    הבנתי שמבחינת החוק מגיע לי 40 שעות החזר בכל תקופת ההיריון.
    כשהתחלתי את העבודה ב 21.07 הייתי כבר בהיריון אך לא ידעתי גיליתי אחרי שבועיים ועדכנתי את המנהלת שלי מיד.
    כשאמרתי לה על החזר השעות היא אמרה שלא בטוח מגיע לי מכיוון שהגעתי למקום העבודה ישר בהיריון.
    האם יש קשר ??
    ומה כן מגיע לי ?
    אשמח לתשובות
    תודה. מיקה

הוספת תגובה

• שעות בדיקה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

מיקה שלום,
    אין רלוונטיות לעובדת היותך בהריון בקבלתך לעבודה. הזכות מגיעה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    dor
    14/09/2010

שלום רב

אני עובדת במסגרת חינוך במשרה חלקית לפי שעות, ובחופשת הקיץ אני מקבלת דמי אבטלה עד שחוזרים לעבודה.

ברצוני לברר,האם במצב זה יש פגיעה בדמי חופשת הלידה? האם חודשי הקיץ לא נחשבים ברצף הנדרש לקבלת חופשת לידה בתשלום?

ושאלה נוספת - אם בתקופה שלפני ההריון /תחילת ההריון אני עוברת למקום עבודה אחר, האם מגיעה חופשת לידה במקרה זה? מדובר, כמובן, בשני מעסיקים שונים. השאלה אם זה קוטע את הרצף הנדרש.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• הפרשות לביטוח לאומי לצורך דמי לידה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

שלום לך,
    לא דמי האבטלה ולא מעבר לעבודה תחת מעסיק שונה קוטעים את הרצף. את המוסד לביטוח לאומי מעניין שהמשיכו להפריש בגינך דמי ביטוח, לא משנה איזה מעסיק הפריש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

dor
    15/09/2010

כאמור בהודעה הקודמת, שכרי הוא עפ"י שעה, ובתלוש המשכורת מופיע מס' השעות באותו חודש.
    ראיתי בטפסי הביטוח הלאומי אותם יש למלא לתביעת דמי לידה,שמבקשים לכתוב את מס' הימים בכל חודש.
    בררתי במקום עבודתי,ונאמר לי כי במסגרת העסקתי מצוין בתלוש רק מס' השעות.
    מה ניתן לעשות לפתירת העניין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שלום לך,
    זה לא משנה שבתלוש זה לא נכתב, כיוון שבטופס למוסד לביטוח לאומי, בחלק המעסיק, עליו למלא את מספר ימי העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה
    מור
    13/09/2010

שלום רב,
    חופשת הלידה שלי מסתיימת בחודש הבא והמעסיק הודיעה לי עוד בזמן ההריון שהוא מתכוון לפטר אותי לאחר הלידה.
    האם זה נחשב כהודעה מראש והוא חייב להחזיר אותי רק ל- 60 או שהוא צריך לתת לי גם את החודש הנוסף?
    והאם במקרה כזה אני זכאית להאריך את חופשת הלידה או חייבת לחזור לאחר 3 חודשים?

בתודה מראש
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

מור שלום,
    עצם הודעה שכזו מטעם המעסיק אינה חוקית.
    מכל מקום, הוא מחוייב לשלם לך בגין 60 ימים + 30 הודעה מוקדמת (ככל שמלאה לך שנה).
    אין הודעתו זו יכולה להחשב במקום חודש ההודעה המוקדמת.
    בכל מקרה אין בכח הדבר למנוע ממך יציאה לחל"ת, ככל שיש לך זכאות לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרה מלאה לאם
    לי
    13/09/2010

שלום לכם,

אמרו לי היום, שמשרה מלאה היא 9 שעות ביום (5 ימים בשבוע) , אבל אם זכאית לעבוד 7 שעות ביום, והדבר יחשב למשרה מלאה, כך ששכרה לא יופחת.

האם כך הדבר?

אודה אם תפנו אותי לדבר החקיקה הקובע זאת.

האם אהיה זכאית לכך גם אם היום אני עובדת יותר מתשע שעות ביום?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משרה מלאה לאם

הוספת תגובה

• משרת אם

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

לי שלום,
    אין כך הדבר, אם כי זה נשמע כמו פנטזיה של מרבית האימהות...
    ייתכן ומדובר בזכויות מכח הסכם קיבוצי מיוחד, או גוף ממשלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העסקת בייביסיטר בהריון
    אמא של ב
    13/09/2010

שלום, אני מצפה ללידה קרובה ומעוניינת לשכור שרותיה של בייביסיטר לגדולים לאחר הלידה.
    פנתה אלי מישהי בתחילת הריון שמעוניינת לעבוד אצלי.
    מכיוון שאני בן אדם פרטי, אני מעוניינת לדעת מה חובתי לשלם ומה לא.
    האם אפשר מראש לקבוע שהעבודה תהיה קצובה למשך חצי שנה (וגם היא תצא אז לחופשת לידה) ואז לא תהיה בעיה חוקית עם הפסקת עבודתה (או פיטורין למעשה)?
    אילו תשלומים נוספים חלים עלי כמעסיקה במשק בית במקרה של עובדת בהריון?
    האם עלי לשלם שמירת הריון או על שעות בהן היא נבדקת אצל רופא כאשר הגדרת המשרה היא מספר שעות בודד בשבוע?
    אשמח להבהרות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    העסקת בייביסיטר בהריון

הוספת תגובה

• העסקת עובדת בהריון

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

שלום לך,
    אין הדבר בין מעסיק פרטי לחברה בכל הנוגע לזכויות וחובות כלפי עובדת בהריון.
    להסכם לתקופה קצובה יש חוקים משלו.
    ככל שאת מעוניינת להבין לעומק למה את נכנסת טרם כניסתך למצב בלתי הפיך (ובחכמה, יש לומר), הרי שעלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה זמנית בהריון
    מיטל
    13/09/2010

ב-4 החודשים האחרונים אינני מועסקת וחותמת אבטלה, לאחר שנים של העסקה ברצף. במידה ואעבוד בעבודה המוגדרת מלכתחילה כזמנית עד הלידה, האם אהיה זכאית לדמי ומענק לידה ? אם כן, האם יחושבו לפי משכורתי ב- 6-7 החודשים הקודמים ללידה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה זמנית בהריון

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

מיטל שלום,
    הגדרת המשרה אינה רלוונטית כלל לעניין הזכאות לדמי הלידה.
    ככל שתעמדי בדרישות החוק לתקופת העסקה, הרי שדי בכך.
    חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושה חודשים מלאים אחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה