מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזיבת מקום עבודה לאחר לידהסיגי01/09/2010
שלום,
אני בהריון ובוחנת אפשרות לעבור למקום מגורים המרוחק כ 100-120 ק"מ ממקום מגורי הנוכחיים, וכ-140 ק"מ ממקום העבודה הנוכחי שלי.
אם הדבר יצא פועל, הוא יקרה מיד בסיום חופשת הלידה. אם אבצע את המעבר, בכוונתי לעזוב את מקום העבודה.
אני מעוניינת לדעת:
1. האם עזיבת מקום העבודה בנסיבות כאלה נחשבת כפיטורין, ומזכה אותי אוטומטית בפיצויי פיטורין?
2. האם קיימים חוקים או תקנות כלשהם המחייבים את המעביד להשאיר ברשותי את הרכב (המסופק לי על ידי המעביד) בזמן חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטר
עו``ד חן שטיין02/09/2010סיגי שלום,
1. לא. מלבד המרחק חייב להתקיים תנאי נוסף (ישנה רשימה של תנאים אופציונליים), אם כי ישנן עילות אחרות מלבד המעבר.
2. לא, הדבר תלוי בהסכם העבודה ובנוהג במקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לשם טיפול בילדרותי01/09/2010
שלום,
ילדתי לפני ארבעה חודשים וביקשתי מהמעסיק להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה והוא אישר.
כיום, לאחר שראיתי כי לא אוכל לעבוד בשעות בהן עבדתי לפני הלידה, החלטתי להתפטר ולהישאר בבית עם הילדה.
החל ממתי אני זכאית לדמי אבטלה?לאחר 90 יום מהיום שהתפטרתי (היום), או מהיום שהסתיימה חופשת הלידה לה אני זכאית כחוק (14 יום, כלומר, לפני חודש).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רותי01/09/2010תיקון - התכוונתי ל 14 שבועות (ולא יום) של חופשת לידה לה אני זכאי כחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
רותי01/09/2010והאם אכן מגיע לי דמי אבטלה, למרות שהתפטרתי לאחר ארבעה חודשים מתאריך הלידה ולא מיד לאחר שהסתיימה חופשת הלידה המגיעה לי על פי חוק, שזה לאחר 14 שבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה למתפטרת
עו``ד חן שטיין02/09/2010רותי שלום,
ככל שיתר תנאי הזכאות מתקיימים, הרי שתהיי זכאית לדמי אבטלה בתום 90 ימי המתנה (כאשר חשוב להדגיש שלצורך מניינם, עלייך לפנות בהקדם ולהרשם בלשכת התעסוקה). הימים יתחילו להימנות מיום ההתייצבות הראשון בלשכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מוקדמת לחופשת לידההריון 101/09/2010
שלום,
רציתי לדעת האם אני צריכה ליידע את המעסיק 30 יום לפני היציאה המוקדמת לחופשת לידה או שאין חובה כזאת?
האם יש פרק זמן מינימלי על-פיו עליי להודיע למעסיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מוקדמת לחופשת לידה
עו``ד אורנה שמריהו01/09/2010בעיקרון, מחובת ההגינות ליידע את המעסיק,ף אם ברצונך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, מה גם שעליך ליידע את ביטוח לאומי, לאור העובדה, כי תשלום דמי הלידה ישולם לך, עם יציאתך לחופשת הלידה המוקדמת.
במידה ואינך מבקשת לקבל את דמי הלידה בחופשת הלידה המוקדמת, עליך לבקש אישור מהמעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת..
הריון 101/09/2010המעסיק שלי מנסה לעשות הכל כדי שאתפטר ואני לא רוצה לאבד את זכויותיי...
הגינות מזמן הפסיקה לשחק את המשחק פה לצערי...
האם החוק מחייב אותי להודיע לו מראש על יציאתי המוקדמת לחופשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לחופשה
עו``ד אורנה שמריהו01/09/2010לא רק, עליך לקבל את אישורו לכך, היה ואינך מתכוונת לדרוש תשלום על יציאה לחופשת מוקדמת מהביטוח הלאומי.
השאלה - "מה זה הכל?", במידה והנך עובדת בסביבת עבודה עויית וזאת אך ורק בשל הריונך, ישנם דרכים על מנת למזער את הפגיעה בך, כגון: מכתב דרישה להפסקת ההתנהלות הפוגענית כנגדך; פנייה למשרד התמ"ת ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדמאיה01/09/2010
שלום,
אני אמורה לחזור לעבודה בקרוב, לאחר חופשת לידה+ הארכה של חודש וחצי. התקבלתי לעבודה במקום בו אני עובדת פחות שעות ואני מעוניינת להתפטר (לאחר 3 שנים).
האם בנוסח המכתב אני צריכה לציין שאני עוזבת למקום אחר?
האם אני מחוייבת בהודעה מראש?
האם תוקף המכתב הוא מיידי?
האם המעסיק צריך לשלם לי את 45 הימים בהם ע"פ חוק היה אמור להעסיק אותי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד חן שטיין01/09/2010מאיה שלום,
1. לא.
2. כן, בת 30 ימים, אלא אם יש ביניכם הסכם שקובע אחרת.
3. כן.
4. לא (וזה מזמן לא 45 אלא 60)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF וזכויות של אישהק.ג.01/09/2010
אנחנו חייבים לעבור IVF וכבר קיבלנו הפניה מרופא של בעלי.
אני גם לקחתי הפניות לכל הבדיקות ועשיתי אותם.
האם אני נחשבת כבר בטיפולי הפריה? והאם החוק שומר אלי נגד פיתוריםץ
ממתי בעצם אני נחשבת בטיפול ולפחות על עבודה לא צריך לדעוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
עו``ד חן שטיין01/09/2010שלום לך,
IVF נחשב לטיפולי פוריות בהחלט, אולם הבדיקות המקדימות לא בהכרח (יש לבחון זאת לעומק).
בטיפולי פוריות, בניגוד להריון, לא חלה דרישת הסף להעסקה בת שישה חודשים על מנת שהגנת החוק תחול, והיא חלה באופן מיידי.
אין חובה ליידע מעסיק על עובדת היותך בטיפולים טרם קבלת לעבודה, אולם מבחינה טקטית, נכון יהיה ליידע מעט לאחר מכן, כאשר כבר יש לך העדרות אחת לפחות (או מייד לאחריה) על מנת להינות מההגנה המוקנית בזמן טיפולי פוריות.
למידע רחב ונוסף בעניין זה תוכלי להיכנס לאתר האינטרנט שלי בו יש מאמר ספציפי על עניין טיפולי הפוריות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי מורה בחופשת לידה.ש.מ31/08/2010
שלום רב!
אני מורה שנתיים לחינוך מיוחד.
6 שבועות לאחר הלידה הודיע המנכל שהוא צריך לפטר.
שיבץ אחרות במקומי.
אני אמורה לחזור ב2 ל-9
מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אסורים
עו``ד חן שטיין01/09/2010שלום לך,
הפיטורים אינם חוקיים בעליל.
עלייך לפנות לייעוץ פרטני בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לפני חופשת לידהלילוש31/08/2010
עבדתי במקום העבודה כ-5 חודשים. אני צפויה ללדת בעוד חודשיים.
לשמחתי, היום פיטר אותי המעביד. כמה שאלות:
כמה זמן לפני הלידה ניתן לצאת לחופשת לידה?
אם אחליט לחתום אבטלה מהיום, כיצד יחושבו לי דמי הלידה (האם לפני המשכורות האחרונות או לפני דמי האבטלה)?
האם אוכל לחתום אבטלה לאחר חופשת הלידה, ואם כן ממתי ועל בסיס מה יחושבו לי דמי האבטלה?
בקצרה, ברצוני לדעת אם עוכל לתבוע דמי לידה כבר החל מהיום (כחודשיים לפני הלידה), ולקבל דמי אבטלה בתום שלושת החודשים של דמי הלידה בתשלום.
אודה לכם מאד על תשובתכם.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו``ד חן שטיין01/09/20101. עד 49 ימים לפני המועד המשוער על פי אישור רופא.
2. מאחר ופוטרת - כן (ובתנאי שאת עונה על יתר תנאי הזכאות), חישוב דמי הלידה אמור לניעשות לפי משכורות אחרונות ולא דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לדמי לידה כשהלידה בחו"לנגה31/08/2010
אני עובדת בישראל אולם מתכננת לקחת חופשה ללא תשלום בת 3 חודשים לפני מועד הלידה המתוכנן כדי לנסוע לחו"ל. ברור במקום העבודה שלי שמיד עם תום החל"ת אתחיל את חופשת הלידה, מספר שבועות לפני המועד המתוכנן, ולמעשה אשאר בחו"ל ואלד שם.
נאמר לי שלמרות שאני עובדת בישראל ואשאר עובדת כזו במהלך כל התקופה, אם אלד בחו"ל תישלל זכאותי לדמי לידה. מאחר וזה נשמע לי כל כך לא הגיוני (הרי אני אחזור לעבוד בארץ) בדקתי בחוק הביטוח הלאומי ולא מצאתי על כך אף מלה.
האם זה נכון? האם ישנם חריגים לכך? האם ניתן להפנות אותי למקור מידע מהימן ומפורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנגה
עו``ד חן שטיין01/09/2010נגה שלום,
עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי טלפונית (6050*) או לסניף על מנת לברר זאת לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאלט31/08/2010
שלום אני עובדת במכון הדמייה שם אני במשרה של 100% לפי 7 שעות ביום 5 פעמים בשבוע. כאשר משמרת בוקר זה 7 שעות, ומשמרת ערב אצלנו היא 5 שעות אך מחושב לפי 120% (כאילו עבדתי 6 שעות ) כלומר מראש אני כבר עובדת פחות מהתקן. האם במשמרת ערב אני לא זכאית לשעת הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד אורנה שמריהו31/08/2010שלום רב,
שעת הנקה מיועדת לעובדת שעובדת היקף משרה מלא, קרי, 100% משרה.
היות ומשרתך אינה מלאה, לא תהיי זכאית לשעת הנקה, אלא אם מעסיקך יאפשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה ומשרה מלאה בעבודה שלי...
אלט31/08/2010קודם כל,תודה רבה על התשובה המהירה!! הסכם העבודה שלי כמו גם כל העובדים במקום העבודה הוא 100% משרה שהיא תקן של 7 שעות עבודה יומיות 5 פעמים בשבוע. אך יוצא שבמשמרת ערב עובדים פחות מהתקן בגלל שזוהי משמרת קצרה של 7 שעות, ומשמרת בוקר היא 7 שעות לפי התקן, בסופו של דבר בחודש מגיעים למספר שעות של התקן בשל שעות נוספות וימי שישי.
ועוד שאלה, זה אומר שאסור להעביד שעות נוספות בגלל החוק של שעת ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
אלט31/08/2010זה אומר שכשאני עובדת בוקר מגיע לי שעת הנקה ובערב לא? האם אני יכולה להחליט אם אני לוקחת את השעת הנקה בתחילת יום העבודה או בסופו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה
עו``ד אורנה שמריהו01/09/2010לצערי, כפי שכתבתי, אינך זכאית לשעת הנקה, לאור העובדה כי אינך עובדת במשרה מלאה - 186 שעות שבועיות.
שעת הנקה ניתנת לעובדת שעובדת 8:36 שעות ביום, לא כולל הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה בחודש שמיניורד31/08/2010
שלום,
אני בתחילת חודש שמיני להריון
אני עובדת כרכזת באזור הצפון של חברה שמתמחה בטיפול בכ"א
עד היום מדי פעם היו מזמנים העובדים לשיחות צוות פעם בחודש ולהרמת כוסית לפני חגים במשרד הראשי באזור המרכז. כשעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון. ביומיום העבודה כרוכה בנסיעות של עד חצי שעה- שעה ביום לכל כיוון, ברכב העבודה.
נכון להיום מבחינה פיזית אני סובלת מנסיעות ארוכות: כאבי גב וטחורים.
אני אוהבת ומעריכה את מקום עבודתי, אך הוזמנתי לארוחה לקראת החגים במרכז לפני ראש השנה.
איך עלי לבקש/להודיע שאינני יכולה להגיע?
יש עיניין בריאותי- האם לבקש אישור מרופא משפחה על כך?
וגם עניין שהנסיעה לארוחה באותו יום תצריך אותי להגיע חזרה בשבע בערב- ואלו שעות עבודה נוספות שאינני מעוניינת בהם כמובן, ושמקשות עלי עוד יותר מבחינה בריאותית.
מודה לכם, ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010ורד שלום,
ככל שאת מרגישה כי בריאותית קשה לך לעמוד בכך, נראה כי הפתרון הפשוט ביותר הינו להוציא יום מחלה ביום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה ארוכה
ורד31/08/2010תודה על התשובה,
אבל לא נראה לי שארצה להפסיד יום עבודה מבחינת תשלום וגם עומס עבודה. האם יש רעיוןו אחר?
כמו לומר אולי שהרופא לא מאשר לי נסיעה ארוכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
עו``ד חן שטיין01/09/2010ורד שלום,
עלייך לבדוק זאת מול הרופא, שכן מדובר באישור חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר לידהיונית31/08/2010
שלום,
עבדתי 5.5 שנים ויצאתי לחופשת לידה בפברואר 2010.
הארכתי את החופשה ורציתי לחזור לעבודה לאחר החגים.
המעביד אמר שאין צורך במשרה שלי ולמעשה פיטר אותי.
האם הוא חייב בהודעה מוקדמת? אם כן, כמה זמן?
הוא אומר שמכיוון שסיימתי את חופשת הלידה הפורמלית מזמן, החוק שאסור לפטר אשה לאחר לידה כבר לא חל עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010יונית שלום,
מעסיקך טועה ומטעה.
לא רק שהוא חייב לך הודעה מוקדמת, הרי שהוא אף יהיה חייב בתשלום 60 ימי עבודה נוספים + פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ובהעדר שימוע.
עלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת להכשיר את הראיות המתאימות, ולפעול מולו באמצעות עו"ד על מנת לקבל את מלוא זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לאחר חופשת לידה מותר לפטר?
יונית02/09/2010תודה על התשובה.
האם אסור למעביד לפטר גם אם הארכתי את חופשת הלידה?
הארכת חופשת לידה לא נחשבת כחופשה ללא תשלום?
אני רוצה להבין מה אומר החוק כדי לדעת מה לטעון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסור פיטורים
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010כפי שכתבתי- מיום שובך לעבודה (גם מחופשת לידה ללא תשלום) חל איסור פיטורים ללא היתר משך 60 ימים, לאחריהם תחול תקופת ההודעה המוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי לידהאמא טרייה31/08/2010
שלום!
עבדתי שנה ו5 חודשים עד הלידה בחצי משרה וילדתי במאי את ילדי הראשון (לפני 4 חודשים).
ביקשתי להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה (שזו זכותי ע"פ החוק)
ובעבודה אמרו לי שכיוון שהתפקיד שלי חייב להיות מאוייש מה1/9 , אחרי ההארכה של חופשת הלידה הם יהיו חייבים לי 45 ימי עבודה (בפועל, לא בתשלום) ואח"כ כנראה אפוטר (אלא אם כן לא ימצאו מחליפה לתפקיד שלי.. שזה בחלט יכול להיות...)
הייתי שמחה לקבל קצת מידע בנושא הארכת חופשת לידה לחצי שנה ומה הזכויות שלי. כמו כן - מה העניין של 45 יום? לא נתקלתי בזה בשום מקום....
יש לציין שדיברתי עם המעסיק הישיר שלי וכנראה לא אחזור לעבוד לאחר הארכת החופשת לידה-מרצוני- כיוון שהעבודה היא בשעות לא שיגרתיות... (יומיים עבודת אחה"צ- ערב). אז בשורה תחתונה אני בסופו של דבר אתפטר... השאלה אם זה חוקי מה שהם מתכננים?
ואם אני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק מגיע לי פיצויי פיטורין? דמי אבטלה?
תודה על הכל מראש...
אמא של שחר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010שלום לך,
נראה כי את בנקודה קריטית נוכח הצהרות המעסיק, ורצונך להישאר בבית לטיפול בתינוק.
על פניו, התנהלות המעסיק אינה תקינה, ויש לך גם מה להרוויח מכך, אם תתנהלי נכון.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ שעותנטול30/08/2010
אני מורה במקצועי בתיכון.
שייכת לרשת אורט, הרשת ביקשה לקצץ את משרתי לחצי, פנתה למשרד התמת, הוזמנתי לשיחה אצלה, הצגתי לה את הטיעונים.
לבסוף, בביהס שיבצו אותי ליותר שעות, אך עדיין מספר השעות נמוך מהקביעות שיש לי ברשת.
המפקחת אישרה זאת, כלומר משרתי נפגעה, ואני שואלת מה עליי לעשות?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים והתפטרות בדין מפוטר
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010שלום לך,
המצב שאת מתארת הינו לכאורה הרעת תנאים.
במצב זה, יש לך אפשרות לקבל את ההרעה, או להתפטר בדין מפוטר תוך קבלת הפיצויים (אשר יהיו מבוססים על המשכורת הקודמת, הגבוהה יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן היריוןמיכל זכאי30/08/2010
אני עובדת כ-3 שנים במקום עבודה. במהלך חודש שישי קיבלתי מכתב פיטורים עתידי לתקופה שאחרי הלידה. זאת אומרת המכתב ניתן בזמן ההיריון - שאחרי הלידה אני מפוטרת. ואני בעצם עובדת עד הלידה. האם מגיע לי פיצויים בגלל שפוטרתי בזמן היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה עתידית על פיטורים
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010מיכל שלום,
גם אחרי הלידה לא ניתן לפטר אותך, אלא בתום 60 ימים, ומשכך ממילא פיטורים אלה אינם חוקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהרויטל30/08/2010
שלום,
הנני בת 31, עובדת שגרירות ישראל בחו"ל בתפקיד עמ"י ומסיימת את חוזה העבודה בסוף השנה.
אני ובעלי מתכננים הריון ומעוניינים בייעוץ לגבי זכאותי לדמי לידה, יש לציין כי לפני היציאה לחו"ל התפטרתי מעבודתי בישראל כך שלמעשה לא מחכה לי עבודה מסודרת בישראל ויתכן ואצטרך לחתום אבטלה (מה גם, שסביר להניח שאתקשה למצוא עבודה בזמן הריון) בנוסף אני עובדת כבר כ- 8 שנים ברצף, תמיד שילמתי ביטוח לאומי ומעולם לא חתמתי אבטלה.
השאלה היא במידה ואכנס להריון בתקופה הקרובה ואחזור לארץ בחודשי ההריון הראשונים אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? במידה ולא, האם בעת חזרתי לארץ באפשרותי לשלם ביטוח לאומי עד למציאת עבודה או עד סוף ההריון ובכך להבטיח את קבלת דמי הלידה המלאים?
במידה ותהיה לי אפשרות להאריך את החוזה בחו"ל ולחזור בחודש שביעי להריון (לא מעוניינת לחזור בחודש תשיעי) האם זה יבטיח את זכאותי למרות שכביכול לא יהיה לי אישור ליציאה לחופשה מוקדמת?
אשמח לייעוץ בנושא.
תודה, רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010רויטל שלום,
שאלתך מורכב וספציפית מאוד, שכן עובדי עמ"י כשלעצמם הינם סוגייה מורכבת, כל שכן בהריון.
משכך, לא ניתן ליתן מענה ראוי במסגרת הפורום, אלא בייעוץ פרטני (אפשרי אפילו טלפוני נוכח שהותך בחו"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)