פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף בבקשה
    מיכל
    26/08/2010

שלום
    בנוב' 09 ילדתי
    כאשר עד אז עבדתי כשנה במקום ציבורי
    הודעתי להם בתחילת מרץ 10 במייל על רצוני בחופשת לידה בת 12 חודשים המותרת ע"פ חוק אצלנו
    לא היו בקשר עמי מאז
    לפני כשבוע שלחו אלי "הודעת מעביד על פרישת עובד" המוגשת לר' המיסים
    בהודעה נאמר כי עבדתי 1.3 שנים, 477 ימים
    האם לאור כך אני זכאית להגיע היום למוסד לבטוח לאומי ולבקש דמי אבטלה
    האם אני במסגרת 9 החודשים (ילדתי ב7/11)
    האם אני זכאית לפיצויי פיטורין
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• לשני

עו``ד חן שטיין
    26/08/2010

שני שלום,
    עקרונית לא היתה לך הזכות הקנויה להאריך את חופשת הלידה ל 12 חודשים לאור ותקך, אלא אם הדבר נעשה בהסכמה.
    לא ברור מדברייך האם מדובר בפיטורים או התפטרות, ובאיזו עילה, ולדבר השלכה הן על פיצויי הפיטורים והן על דמי האבטלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    שי לי אטיאס
    25/08/2010

בהמשך לשאלה ששאלתי בנוגע לפיצויים: האם במהלך התקופה שעבדתי הייתי זכאית לפנסיה וקופת גמל? האם בשנה הראשונה מקבלים פנסיה או רק אחרי שנה? ומהי בכלל קופת גמל? אם ילדתי אחרי 11 חודש האם הייתי זכאית לדברים הללו למשך כחמישה חודשים (מעל שנה)? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד חן שטיין
    26/08/2010

שי לי,
    שאלותייך הולכות ומתחדדות, והופכות ספציפיות מידי למענה בפורום.
    תשובות לשאלות ספתיפיות אלה מצריכות פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה משותפת
    אני
    25/08/2010

בשבוע 38 בבדיקת אולטרסאונד שגרתית אובחן כי לעובר אין דופק. לאחר 24 שעות עם זירוז נולדה עוברית ללא רוח חיים. אשתי ואני נמצאים במצב נפשי "לא קל". אני לא מעוניין שבזמן חופשת הלידה אשתי תישאר בבית לבדה בעוד שהילד הראשון (בן שנתיים) הולך לפעוטון ואני בעבודה. ידוע לנו על אפשרות של חילוף בחופשת הלידה של האשה עם הבעל.
    האם ישנה אפשרות ששנינו ניקח חופשת לידה של 7 שבועות בו זמנית?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה משותפת

הוספת תגובה

• חופשת לידה לבעל

עו``ד חן שטיין
    26/08/2010

שלום לך,
    צר לי על אובדנכם.

התשובה לשאלתך שלילית - על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה" אבטלה
    אפרת
    25/08/2010

שלום, אני בחודש שני להריוני , ואני עובדת עד היום במקום עבודתי מזה 4 שנים ברציפות. אני מתחילה תואר שני באוקטובר-עוד חודש וחצי ואני רוצה להתפטר
    (נראה לי שהריון+לימודים+עבודה יהייה עמוס לי מדי).
    1. חשובי לי מאוד מאוד לדעת אם אהייה זכאית לדמי לידה?
    2. האם אוכל לחתום אבטלה? גם כסטודנטית לתואר שני וגם כהריונית.. והאם זה ישפיע בדרך כלשהיא על על דמי הלידה?
    3.האם יש הבדל אם אתפטר או אפוטר לגבי אבטלה/דמי לידה?

תודה רבה רבה... מחכה לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה" אבטלה

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

אפרת שלום,
    הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
    יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים, אם בכלל (עקב הלימודים).
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדרות בשל מעקב הריון
    שיר
    25/08/2010

שלום,

רציתי לברר לגבי עניין היעדרות מהעבודה בשל מעקב הריון.
    אני עובדת במקום עבודתי כ4 שנים, משרה מלאה וכעת אני בתקופת הריון.
    הבנתי שאני זכאית ל40 שעות היעדרות עבור מעקב הריון . ורציתי לדעת :
    1. האם זה נכון גם לגבי הריון בסיכון גבוה, בו תכיפות ההעדרות לצורך מעקב הוא גבוה יותר מהריון רגיל?
    2. הבנתי שחשבת השכר מפחיתה לי את שעות ההעידרות האלו משעות המחלה שהצטברו לזכותי במהלך תקופת עבודתי ורק אחרי שיגמרו ימי המחלה אני אקבל את ה40 שעות הללו? האם זה חוקי להפחית קודם מימי המחלה?
    3. במידה והנאמר ב-2 הוא תקין עפ"י חוק. מה קורה אם במידה ויסתיימו כל שעות המחלה שהיו לי לטובת המעקב ההריון וחלילה אזדקק לימי מחלה בהמשך ההריון או לקראת סוף ההריון ? מאין יופחתו ימי המחלה עבור כך???

תודה,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    העדרות בשל מעקב הריון

הוספת תגובה

• שעות בדיקה

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

1. בדיקות ההריון הריון נכללות בכך - משכך, מה שמהווה בדיקה - נכלל.
    2. לא, הזכאות הינה נפרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שיר
    25/08/2010

ראשית, תודה רבה לך על המענה .
    פניתי שוב לחשבת השכר והיא ממשיכה להתעקש שעפ"י חוק יש להחסיר קודם מימי המחלה ורק לאחר שאלו נסתיימו יש להחסיר מה40 שעות שנתווספו. נראה לי ממש לא הגיוני.היא אמרה שהיא תציג לי את החוק ואמרה לי אף לבדוק באתר חילן.
    כששאלתי אותה מה קורה אם במצב שאני חלילה חולה (מסיבה שלא קשורה להריון ) איך אקבל ימי מחלה אם מקזזים לי אותן. והיא רק עיקמה את פניה כמעין תשובה של :"אין מה לעשות".
    אז בדקתי באתר חילן וזה מה שמצאתי (מעתיקה רק את מה שרלוונטי):

7. זכות להיעדר מהעבודה

(ג) עובדת רשאית להיעדר מעבודתה:

(1) בחודשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות
    מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגמלה לשמירת היריון לפי
    סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995, בעבור
    תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההיעדרות מכוח דין אחר,
    הסכם קיבוצי או חוזה עבודה; היעדרות מכוח פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה;

(ה) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1), רשאית עובדת להיעדר
    מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי
    ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי
    רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד
    הבריאות (להלן - התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות
    מחוץ לתחנה על-פי הפניית התחנה.
    בפסקה זו, "רופא נשים" - רופא מורשה בעל תואר מומחה ביילוד
    ובגינקולוגיה שניתן לו על פי פקודת הרופאים (נוסח חדש), התשל"ז-1976 (להלן - הפקודה), או רופא מורשה המתמחה לקראת קבלת התואר האמור, במוסד מוכר לפי הפקודה, בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור.

(2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1) לא תעלה על אחת מאלה:
    (א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום - 40 שעות במשך חודשי הריונה;

אז מה המסקנה? אני נעדרת עפ"י הרשום בסעיף (ה)(1) , דהיינו, מעקב הריון. אבל עדיין לא ברור לי למה הכונה בסעיף זה "רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה" ומצד שני , רשום גם "בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1) " שבסעיף זה (ג)(1) מדובר על העדרות שדינה כדין מפאת מחלה.....

סליחה על המלל הארוך , אבל אני לא יודעת מה נכון ומה לעשות?
    איך עליי להוכיח לה שהיא טועה אם אכן היא טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-) והמשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

שיר שלום,
    כאמור, אלו הן הוראות החוק הרלוונטיות. בתרגום חופשי - בדיקות אלה על חשבון עבודה ולא על ימי מחלה (אחרת איך זה מסתדר מבלי לפגוע בשכר, שכן בעבור יום מחלה ראשון אין בכלל חובת תשלום על פי חוק...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכב חברה בחופשת לידה
    חנה
    25/08/2010

שלום,
    יש ברשותי רכב חברה בעבודה
    יורד לי במשכורת שווי מגולם במס עבור הרכב
    האם אני רשאית להשאירו במהלך החופשת לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    רכב חברה בחופשת לידה

הוספת תגובה

• רכב בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

שלום לך,
    העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוסק פטור +שכירה לקבלת אבטלה
    יעל
    24/08/2010

אני עובדת שכירה כבר 15 חודש ילדתי לפני חמישה חודשים והארכתי את חופשת הלידה עד לחצי שנה/ במקביל יש לי עוסק פטור בו אני מרויחה בממוצע לחודש בסביבות 850 שח אינני רוצה לחזור לעבודתי וע"כ שאלתי : האם אוכל לקבל אבטלה למרות שיש לי את העוסק זעיר ואני רשומה במס הכנסה, ובאבטלה יגידו לי שאני בעצם עובדת....

הוספת תגובה

• למה לא עונים? זה כזה מסובך?

יעל
    24/08/2010

למה לא עונים? זה כזה מסובך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

יעל שלום,
    זה לא כל כך מסובך כמו שזה ספציפי מאוד - לא ניתן להשיב באופן כזה, אלא לאחר בחינה מעמיקה של העובדות והנתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    דיקלה
    24/08/2010

אני אוטוטו אמורה ללדת (אפילו עברתי את התאריך המשוער) ועדיין עובדת..
    שאלתי היא - האם שכשאצא לחופשת לידה המעסיק אמור לתת לי מתנה לחג?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• מתנה לחג בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/08/2010

דיקלה שלום,
    עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
    יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך, על פניו אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים, אם כי אין חוק הקובע זאת. בזמן חל"ת הראציונל שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת פיצויים
    שי לי אטיאס
    24/08/2010

שלום רב,
    עבדתי במשך כשנה וחצי בפרויקט חינוכי, שעובד עפ"י חוזה לשנה וחידוש חוזה בתום השנה.
    תקופה זו כללה 11 חודשי עבודה, לידה וחופשת לידה כשבסופה החזירו אותי לעבוד במשך כחודשיים באותם התנאים. לאחר כחודשיים קיבלתי מכתב המודיע על סיום העסקתי, איתו אני זכאית לחתום אבטלה ואכן עושה זאת. שאלתי היא האם מגיעים לי פיצויים, או שמכוון והחזירו אותי לחודשיים כאילו "עשו לי טובה", כוון שבמידה ולא הייתי יולדת פשוט לא היו מחדשים איתי את החוזה, כוון שהתקן לתפקיד הספציפי בו עבדתי נסגר.
    תודה רבה,
    שי לי

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת פיצויים

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו``ד אורנה שמריהו
    24/08/2010

היות ועבדת מעל לשנה במקום העבודה, הנך זכאית למלוא תשלום פיצויי הפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחצית דמי לידה לעצמאית
    גלי פלד
    24/08/2010

שלום רב
    אני עובדת עצמאית.
    ילדתי לפני כ 4 חודשים וקיבלתי דמי לידה בעבור 49 יום בלבד.
    לזכותי יש 15 חודשי עבודה מתוך 22 שקדמו ללידה אך איחרתי בתשלום המקדמות בחודשיים האחרונים שלפני הלידה- כך שבביטוח לאומי מכירים רק ב- 13 חודשים מתוך 22.
    האם זו סיבהמספקת לשלם לי 50% (אציין ששילמתי את החוב בחודש איחור)
    או שמא מגיע לי תשלום יחסי כי אני עצמאית
    אודה לתשובתך
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    מחצית דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• איחור בהפרשות ביטוח לאומי לעצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    24/08/2010

גלי שלום,
    על פי המוסד לביטוח לאומי לא מדובר ב"איחור", אלא החודשים בהם לא בוצעה עבורך הפרשה, ומשכך אינם נמנים על פי החוק.
    להערכתי אין הרבה מה לעשות בעניין זה.

יחד עם זאת, ככל שעבדת ומוכרים לך 13 חודשים, נראה כי לא אמורה להיות בעיה ממילא עם דמי הלידה (שכן יש לך 10 מתוך 14) - עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין, שכן ייתכן ויש לך קייס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית
    שרית
    24/08/2010

שלום רב,
    גיליתי שאני בהריון ויש לי עסק עצמאי.. אני מחייבת כל חודש לקוחות באשראי
    כאשר אני יהיה בחופשת לידה, כן אני יפסיד ימי עבודה.. האם אני יכולה עדיין לחייב את הלקוחות?
    איך בדיוק מתבצעת הבקשה שלי לדמי לידה? או אולי אני לא יכולה לבקש

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    24/08/2010

רינה שלום,
    לשמחתך, בעניין זה דומים מאוד תנאי העובדת השכירה לתנאי העצמאית (בניגוד לתחומים אחרים).
    משכך, תהיי זכאית לשמירת הריון, אם תזדקקי, ולדמי לידה מלאים (בכפוף לזכאות על פי חוק) - דמי הלידה משולמים באמצע חופשת הלידה, בתשלום אחד, לחשבון הבנק של הזכאית להם.
    דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כאשר החישוב נעשה לפי שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר).
    אצל עצמאית, ייתכן ותילקח בחשבון השנה כולה (לפי הדוח).
    לעניין עבודה בתקופת חופשת הלידה - היא אסורה. יחד עם זאת, אם יש לך הכנסות מעבודה קודמת, לא אמורה להיות בעיה- עלייך לבדוק זאת ספציפית מול רו"ח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה
    גליה
    24/08/2010

שלום,

אני יצאתי לחופשת לידה בתחילת חודש פברואר. בחודש דצמבר 2009 יצאתי לחופשה ללא תשלום עקב חולשה שהרגשתי בהריון. מאחר ולא היו לי ימי מחלה בחברה, לא טרחתי לקבל אישור רופא אלא פשוט לקחתי חופשה ללא תשלום באישור המעסיק.

קיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי לפי 3 החודשים האחרונים, כלומר, שכר דצמבר הינו 0. הגשתי בקשה לחישוב דמי לידה מחדש וצירפתי אישור המעסיק בו צוין כי יצאתי לחופשה ללא תשלום עקב קשיי ההריון המתקדם.

כחצי שנה לאחר הגשת הבקשה כאמור ולאחר בירורים אינסופיים עם ב"ל בטלפון, קיבלתי מהם מכתב בו נתבקשתי בהמשך לבקשתי ובהמשך לאישור המעסיק, לצרף אישורים רפואיים. וזאת לאחר המכתב שלי, בו הסברתי למה אין לי אישור רופא.
    אציין כי מהמוקד לב"ל אמרו לי בטלפון לצרף אישור מעסיק במידה ואין לי אישואר רופא.

מה עליי לעשות? זה חוסק צדק מוחלט. עבדתי כל השנים האלו במשרה מלאה פלוס, ואינני יכולה לקבל דמי לידה מלאים רק בגלל שיצאתי לחופשה כי היה לי קשה בהריון?!
    תודה מראש,
    גליה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב דמי לידה

הוספת תגובה

• הכללת חודש מחלה בחישוב דמי הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/08/2010

גליה שלום,
    נראה כי אין להשלים עם תשובה זו של המוסד לביטוח לאומי, ויש להיאבק על זכויותייך.
    עלייך לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכת כושר בהריון
    הגר
    23/08/2010

שלום, אני כיום מדריכת חדר כושר ומאמנת אישית. אצלנו בסניף חלק מהמאמנים עושים משמרות בנוסף לאימונים האישיים.
    האם אוכל לבקש מהמעביד שלי פטור מהמשמרות עקב ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    מדריכת כושר בהריון

הוספת תגובה

• להגר

עו``ד חן שטיין
    23/08/2010

הגר שלום,
    לבקש - תוכלי.
    זכות לכך תהייה לך רק אם יהיה בידך אישור רפואי האוסר עלייך לבצע משמרות אלה.
    אם המשמרות הינן בשעות לילה או שעות נוספות, חל על המעסיק איסור לשבץ אותך בהן החל מחודש חמישי, אלא אם תבקשי אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור
    דניאלה יובל
    23/08/2010

היי
    עבדתי 3 וחצי שנים בפרויקט חינוכי כאשר כל שנה החתימו אותי מחדש על חוזה.
    עכשיו ניסגר הפרויקט והנה שאלותי:
    האם המעסיק חייב בזמן חופשת הלידה להפריש לי פנסיה וקופת גמל?
    האם הוא חייב להחזיר אותי לעוד 60 יום של עבודה באותם תנאים ושכר?
    האם בתום ה60 יום הוא צריך לתת לי מכתב פיטורים?
    והאם הוא מחוייב לתת לי פיצויים אחרי החודשיים שאני חוזרת לעבודה מתוקף החוק?או שבמידה והוא מציע לי משרה אחרת שאינני רוצה הוא לא חייב לי כלום?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    23/08/2010

דניאלה שלום,
    1. כן.
    2. כן.
    3. אם הוא מחליט לפטר - כן.
    4. אם הוא מחליט שלא להעסיקך עוד, מדובר בפיטורים המזכים בפיצויי פיטורים. אם מוצעת לך משרה דומה, בתנאים דומים, לא בהכרח מדובר בפיטורים - יש לבחון כל דבר לגופו. יחד עם זאת, שמורה לך הזכות להתפטר בדין מפוטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויים (עד ל 9 חודשים מיום הלידה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ופשת לידה
    ורד
    23/08/2010

כמה ימים מגיעים לי לחופשת לידה אם אני עובדת מלא באותה עבודה 7 שנים ברציפות.
    האם 84 יום או שלושה חודשים מלאים? לפי החוק החדש

לקביעת תור
    סגירה
    ופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה

ורד
    23/08/2010

כלומא אם ילדתי ב 18.6.2010 מתי עלי לחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חופשת הלידה

עו``ד חן שטיין
    23/08/2010

ורד שלום,
    כיום חופשת הלידה הינה 6 חודשים (26 שבועות במדוייק), מהם 14 שבועות בתשלום, והיתרה ללא תשלום.
    אם תרצי - תוכלי לקצר את התקופה שללא תשלום בהודעה מתאימה למעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכה של החופשת לידה

שני
    24/08/2010

לפי מה שהבנתי הארכה של חופשת לידה יכולה להיות כרבע מתקופת העבודה במקום
    ולא יותר מגיל שנה של הילד.
    כל זה בתוספת ל 26 שבועות שאני זכאית (14 בתשלום)??
    אשמח לתשובה,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2010

בתוספת - עד למקסימום שנה מיום הלידה, הכל כולל הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה