פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנאי העסקה במהלך הריון
    פיצית
    04/10/2010

היי...
    אני נמצאת בשבוע 29 להריוני ועובדת בתור טלפנית טלמרקטינג בחברה גדולה ומוכרת.
    ההריון שלי מוגדר כהריון בסיכון גבוה ועד לחודש חמישי (כולל) הייתי בשמירת הריון.
    עד היום המנהלת של המוקד התחשבה בי ולכן הייתי עובדת רק בשעות הבוקר (9.00-16.00) המשמרת השנייה היא מ 15.00-21.00. לפני כמה שבועות החליפו את הסגל המנהל וכמו כן את מנהלת המוקד. לפי האג'נדה של המנהל החדש כולם שווים ולכן אין שום סיבה שאני אעבוד רק משמרות בוקר... העניין הוא שבשעות הערב (החל מ 18.00) אני נהיית מאוד עייפה ובדרך כלל היום שלי מסתיים כבר ב 21.00 יתרה מכך כשאני התחלתי לעבוד בחברה חתמתי על חוזה שבו מצויין שהמשמרות הן מ 9.00-16.00 או מ 15.00- 22.00 אלה שבחודשיים האחרונים החתימו את כל העובדים על חוזה חדש שבו הורידו שעת עבודה ושינו את תנאי השכר ולא לטובה... נאמר לי שאני לא חייבת לחתום כי זה נחשב כהרעת תנאים ולא חתמתי על החוזה החדש למרות שהמנהל החדש לוחץ עליי בעניין הזה ויש לי הרגשה שבגלל זה הוא קצת מתנכל לי. בכל אופן, משמרת ערב שבה המוקד עובד אינה המשמרת שמצויינת לי בחוזה שכן חסרה בה שעת עבודה. רציתי לשאול (אחרי כל החפירה הזאת...) אם יש לי איזושהי דרך להתחמק מהמשמרות ערב הבלתי אפשריות האלה מבחינתי ואם כן אך? האם הוא עובד לפי החוזה או שזה נחשב לי הרעת תנאים? יש אישור רפואי כלשהו שאני יכולה להביר שיפתור אותי מזה? ועוד שאלה אחרונה... קראתי כי אסור למעביד להעסיק אישה הרה החל מחודש חמישי להריונה שעות נוספות ושבתות וחגים. גם שישי וערב חג נחשב?
    תודה רבה והמשך יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנאי העסקה במהלך הריון

הוספת תגובה

• תנאי העסקה במהלך הריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/10/2010

הדרך היחידה היא לערב רופא תעסוקתי אשר יקבע כי אינך יכולה לעבוד בשעות הערב ורק בשעות הבוקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי...

עדי
    05/10/2010

ומה בעניין החוזה? שעות העבודה של המוקד לא חופף לחוזה הישן שאני חתומה עליו
    והאיסור להעסיק בימי שבת וחג חל גם על שישי וערבי חג?
    תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה
    מיכאלה
    04/10/2010

שלום לכם,
    אני נמצאת בחודש שביעי להריוני .
    המעסיק שלי מתייחס אליי בזלזול כבר 4 חודשים, מרגע הודעתי על הריוני .
    יש לי בעיה רפואית הקשורה להריון, והבאתי לו מכתב מרופא כי עליי לשהות במשרד במצב של מנוחה רוב שעות היום .
    יש לציין כי רוב הזמן אני בהליכות ממקום למקום לצורך העברות טפסים, חתימות וכו'.
    המעסיק טוען כי אין בכוונתו לכבד את המלצת הרופא, והוא לא חייב לעשות כך .

שוחחתי על כך עם רופאי האישי, והנ"ל אמר לי כי עליי לומר לו כי כל נזק שייגרם לי הוא לוקח על אחריותו, ואם יקרה לי משהו כתוצאה מאי כיבוד המלצת הרופא, הוא צפוי לתביעת ענק .
    בנוסף, טען הרופא כי אם איני חשה בטוב, מיד להתקשר אליו והוא יוציא לי חופשת מחלה, כמה ימים שאצטרך.
    השאלה שלי : האם מותר לי לומר לו כזה דבר ?
    האם ימי חופשת המחלה יכולים לפגוע בפיצויים שאקבל ? ( איני מתכוונת לחזור למקום העבודה הנוכחי ).
    תודה מראש על תשובתכם !

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת מחלה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/10/2010

מעסיקך אכן יישא בתוצאות, אך ממליצה לך לפנות לרופא תעסוקתי עם מכתבו של הרופא על מנת שיקבל גושפנא למצבך, ואז בוודאות מעסיקך יצטרך/יהיה מחוייב לפעול על פי הוראות רופא התעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    קרן ב.
    04/10/2010

שלום,

אני עובדת במשרד מחודש מרץ 09 ויצאתי לחופשת לידה בחודש יוני 10,
    סיכמתי עם המעסיק כי אחזור לעבודה ב- 1.12.10, אולם כעת הוא מבקש כי אחזור לעבודה ב- 1.11.10 ואמר לי כי יפטר אותי אם לא אחזור בתאריך זה.
    אציין כי אני מאוד מרוצה במקום עבודתי ורוצה לחזור לעבוד אך בתאריך שסיכמנו.
    אבקש לדעת האם ישנו משהו שאוכל לעשות או שהמעסיק יכול להכריח אותי לחזור קודם ולפטר אותי?

תודה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/10/2010

הנך יכולה להאריך את חופשה הלידה, מה גם שמעסיקך אישר זאת.

מעסיקך על פי חוק, לא יוכל לפטרך לאחר חזרתך, אלא רק לאחר 60 ימי עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושבת חוזרת בהריון
    מורן
    04/10/2010

שלום
    אני תושבת חוזרת לאחר שהייה של שנתיים בחו"ל כאשר חזרתי לארץ לפני כחודשים וחצי היתי בחודש שביעי ונאמר לי ע"י משרד הקליטה וביטוח לאומי שאני לא זכאית לחתום בלשכה וכמובן שלא יהיה זכאית לדמי לידה האם זה נכון? למרות שכל הזמן שהינו בחו"ל בעלי שילם ביטוח לאומי עליו ועלי.

תודה מראש

מורן

לקביעת תור
    סגירה
    תושבת חוזרת בהריון

הוספת תגובה

• אם חסר אינפורמציה לתשובה אשמח לפרט

מורן
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושבת חוזרת בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שלום לך,
    שאלתך ספציפית מאוד.
    עלייך לבדוק זאת מול הרשויות, או לקבוע פגישת ייעוץ אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    may
    04/10/2010

שלום,
    מעסיקי הודיע לי מראש (עוד בהריון) על כוונתו לפטר אותי מיד לאחר תקופת ההגנה הקבועה בחוק.
    חופשת הלידה שלי הנה בת 26 שבועות בעקבות החוק החדש אך אני רוצה להאריך אותה בעוד חודש (חל"ת) על מנת לשמור זכויות במקום העבודה ולדחות את הפיטורין.
    2 שאלות -
    1. האם ההארכה נחשבת כחלק מחופשת הלידה? (אני זכאית כי עובדת שם 8+ שנים) או ששעון 60 היום תחיל לתקתק כבר בחל"ת?
    2. בטופס הבקשה כתוב שאם לא אשוב לעבודה בתום החל"ת המבוקש אני מתפטרת. בהתחשב בזה שהם כבר הודיעו לי שיפטרו, לא רוצה לחזור ל-60 יום האלו אבל גם לא שפתאום זה יהפוך להתפטרות שלי. מה הדבר הנכון לעשות? חשוב לי להאריך אבל לא במחיר היפוך תפקידים. האם מותר להם לכתוב את זה בכלל ולהחתים אותי במצב שלי?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שלום לך,
    1. שישים הימים לא חופפים את החל"ת.
    2. לא ניתן ללמוד על התפטרות בדרך זו. החל"ת היא זכות המוקנית לך מכח חוק. עקרונית, עלייך לשוב לתקופה זו, אם כי בנסיבות הספציפיות שלך ייתכן וחל חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנכלות מצד המעסיק- דחוף !!
    מיכאלה
    04/10/2010

שלום רב,

אני פונה אליכם שוב, לאחר שפניתי אליכם בעניין התנכלות מצד המעסיק בעבר לאחר שהודעתי על הריוני .
    ממש בקצרה : אני בחודש שישי, ומאז שהודעתי על הריוני לפני כ- 3 חודשים, המעסיק מתנכל לי, וכל פעם מאיים עליי שאעבוד לפי התנאים שלו, וכל דבר קטן הוא בודק אותי וצועק עליי שאני לא עובדת לפי הנהלים שלו ( דבר שכלל לא נכון, אני עובדת כרגיל ) .
    יש לי בעיית ורידים קשה מאוד ברגליים, והרופא רשם לי מכתב ובו כתוב במפורש כי על מנת למנוע קרישת דם, עליי לקום מידי שעה להליכה קצרה.
    המעסיק קרא לי שוב למשרדו, ובדיבור מאיים, אמר כי אינו מוכן לקבל את המכתב, והרופא שלי לא מבין כלום, וזו עבודה משרדית ועליי לשבת במשרד כל היום.
    אם קשה לי, עליי להוציא אישור מחלה, לפי דבריו .
    עוד טען כי יפנה לרופא תעשייתי בעניין.
    הדבר גורם לי לתסכול רב, בכל שיחה עימו אני יוצאת בוכה ולעתים עם כאבי בטן וראש מרוב הבכי.
    אין לי מושג מה עליי לעשות, אני מתוסכלת מהיחס, בוכה ללא הרף ומאוד קשה לי.
    יש לציין כי אני עובדת במקום זה כבר 5 שנים, וכמובן שאין בכוונתי לעזוב כרגע.

הוספת תגובה

• התנכלות מצד המעסיק- דחוף !! - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    05/10/2010

ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי בנושא, על מנת לשלוח מכתב למעסיק וליידע אותו שבמידה וימשיך בהתנכלות זו, הוא יישא בכל נזק אשר ייגרם לך, לרבות תשלום שכר עבודה לאור ניסיונתיו לגרום לך להתפטר מרצונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    מיכל
    04/10/2010

שלום,

אני מתחילה לעבוד החודש (לאחר שנה שבה לא עבדתי) במשרה של כ-12 שעות בשבוע (במערכת החינוך) ואמורה ללדת בסוף פברואר. שאלותיי הן:
    1. האם אהיה זכאית לחופשת לידה?
    2. בהתחשב בחלקיות המשרה- האם תהיה אפשרות שבעלי ייקח את חופשת הלידה (בעלי עובד במשרה מלאה), ואם לא- האם תהיה לו אפשרות לקחת חופשת לידה 'חלקית' (כדי שאני אוכל לחזור לעבודותי 6 שבועות לאחר הלידה)?

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

מיכל שלום,
    לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לעניין חופשת לידה לגבר - על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת ההיריון
    מיקה
    04/10/2010

שלום,
    אני נמצאת בשבוע ה 13.
    הבנתי שלאישה בהיריון מגיע ע"פ חוק 40 שעות במהלך תקופת ההיריון המשמשים
    לבדיקות של ההיריון.
    במשכורת האחרונה ירדו לי שעות בשל בדיקות שביצעתי.
    אני בעלת עבר רפואי ענף בכל הקשור לגסטרו ומטופלת עכשיו במכון להיריון בסיכון גבוה בתה"ש.

המנהלת שלי טוענת שהשעות שמגיעות לי הן אך ורק לבדיקות דם ובדיקות שמוכרות ע"י הקופה ולא כוללות בדיקות שאני מחליטה לבצע באופן פרטי כמו שקיפות עורפית, כמו ביקורת לרופא גסטרו בשל ההיריון וכו'.

האם 40 השעות שמגיעות לי ע"פ חוק הן כוללות גם ביקורים במרפאות כמו גסטרו, רופא זהומולוג, שקיפות עורפית ??

תודה רבה על המענה
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת ההיריון

הוספת תגובה

• תקופת ההיריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

מיקה שלום,
    התשלום מגיע בגין בדיקות, בין פרטיות ובין שלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת הלידה
    סיון
    03/10/2010

במהלך חופשת הלידה שלי שארכה 4 חודשים עקב לידת פג מקום העבודה שלי נסגר.
    כיוון שלא מצא לי מקום חלופי נאמר לי ע"י המעסיק שיש צורך בהיתר מיוחד של השר לפטר אותי. המעסיק הציע שבמקום לבקש היתר מיוחד לפיטורין הוא ישלם לי עבור 60 יום (שכביכול עבדתי לאחר חופשת הלידה) ואז יפטר אותי.
    ברצוני לדעת כמה פרטים:
    1. האם אני זכאית לפיצויים בנוסף ל60 יום שהוא משלם לי?
    2. האם אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה החל מהחודש הראשון לפיטורין (יש לי תקופה עבודה ארוכה לפני הפיטורין).

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת הלידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת הלידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

סיון שלום,
    מעסיך נוהג ביושר.
    1. כן, וגם הודעה מוקדמת, הפרשות לפנסיה, דמי הבראה ולשלם לך את פדיון ימי החופשה.
    2. עקרונית כן, היות ומדובר בפיטורים לכל דבר ועניין (דאגי לקבל מכתב פיטורים מתאים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בהיריון
    דקלה
    03/10/2010

שלום רב,

אני בתחילת היריון שבוע 8 אחרי טיפולים מעייפים של ivf.
    אני עובדת במשק בית כשכירה במס' בתיםאצל חלקם פעם בשבוע וחלקם פעם בשבועיים.
    רציתי לדעת מה זכויותי בהיריון מהמעסיקים שלי?
    ושאלה נוספת אחרי כמה חודשי עבודה אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מביטוח לאומי? ואם אצטרך שמירת היריון אחרי כמה חודשי עבודה אהיה זכאית לתשלום מהביטוח הלאומי תשלום מלא כמו שאני מוצהרת עליו בעבודתי?

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות בהיריון

הוספת תגובה

• זכויות בהיריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שקד שלום,
    שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    שירי
    03/10/2010

שלום רב,,,
    אני בשבוע ה-22 להריוני,,,עובדת כמקדמת מכירות במשך שנה שבאמצע השנה פוטרתי וחזרתי אחרי חודש לעבוד שוב באותה חברה.
    ניסיתי להוצי שמירת הריון בגלל סוג העבודה שלי אך ללא הצלחה אך קיבלתי חודשיים ימי מחלה שלא קיבלתי עליהם תשלום מרופא תעסוקתי.
    בעקבות כך נלקח ממני הרכב והפלאפון ולכן יש לי כמה שאלות.
    1.האם למעסיק יש זכות לחייב אותי לקבל את המלצת הרופא התעסוקתי לימי מחלה חודשיים, כי כך הוא עשה?
    2.אני אמורה לחזור לעבודה עכשיו האם הוא יכול לפטר אותי או להריע לי את התנאים?
    אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    03/10/2010

שירי שלום,
    1. אין חובה באישור של רופא תעסוקתי - די באישור של הרופא אשר נתן את ימי המחלה.
    2. לא ניתן לפגוע או להרע את תנאייך בהריון בנסיבות אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חופשת הלידה שבתשלום
    סיוון
    02/10/2010

שלום רב,
    ברצוני לדעת בבקשה כמה שבועות היא חופשת הלידה אשר בתשלום?

לקביעת תור
    סגירה
    אורך חופשת הלידה שבתשלום

הוספת תגובה

• חופשת לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/10/2010

14 שבועות חופשת הלידה המזכה בתשלום מביטוח לאומי - קרי דמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויי פיטורים
    שרון
    02/10/2010

הודעתי למעסיק על הארכת חופשת לידה וביקשתי שיודיעו לי עד מתי ע"פ חוק ההארכה חלה. השיבו לי כי מדובר ברבע מהותק ובמקרה שלי 9 חודשים של חופשה ללא תשלום.

שאלותיי:

אם אתפטר בעוד חודש, כלומר כל עוד אני בתוך החל"ת - האם עדיין אהיה זכאית לפיצויי פיטורין על אף שמגיעה לי חל"ת של 9 חודשים?

האם המעסיק משלם לי ביטוח לאומי ופנסיה בזמן החל"ת? במכתב כתבו לי שלא נצברות זכויות סוציאליות.

אם אהיה בחלת אצל המעסיק שלי ובמקביל אעבוד יום בשבוע בעבודה אחרת שהוצעה לי והיא נוחה יותר- האם אוכל להתפטר תוך 9 חודשים מהלידה מהמעסיק הראשי ולהיות זכאית לפ"פ למרות שכבר התחלתי לעבוד בעבודה אחרת לפני כן? האם עלי להודיע למעסיק שאני מתחילה בעבודה אחרת כל עוד אני בחל"ת אצלו?

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצויי פיטורים

הוספת תגובה

• לשרון

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שרון שלום,
    שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם תוכלי לפחות לענות לגבי הזכויות

שרון
    03/10/2010

במהלך החל"ת. האם המעסיק משלם או שעלי להעביר את הפנסיה על שמי ולשלם ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לשרון

עו``ד ליאת שטיין
    03/10/2010

שרון שלום,
    בחל"ת אין חובה על המעסיק להמשיך להפריש לקרנות.
    לגבי ביטוח לאומי - על פי חוק עליו לשלם בגין החודשיים הראשונים לחל"ת בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי העסקה /חופשה/מחלה טיפולי פוריו
    חרד
    01/10/2010

שלום,
    אני עוברת טיפולי פוריות אך אף פעם לא הסבירו לי במדוייק מהם תנאי העסקה שלי בזמן היעדרות לטיפולים.
    האם נכון כי מחשיבים את ימי חופשת המחלה של הטיפול כחופש מחלה רגילה?
    האם אני צריכה להשלים שעות עבודה כאשר מחסירה לבדיקות? אני צריכה לעבוד 9 שעות ביום .
    אם אני מאחרת בבוקר אני צריכה להשלים את השעה על מנת לקבל כסף או שמגיע לי על זה מבלי להשלים?
    אשמח לקבל פרטים או האם יש אתר המסביר על כך.
    תודה

הוספת תגובה

• היעדרות לצורך טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שלום לך,
    תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.

היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שישנה זכאות לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאות ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חל"ת
    Lיצן קטן אחד
    30/09/2010

במידה ואני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה שלי מעבר ל-14 שבועות שבתשלום,
    1)האם חובה עלי להודיע בכתב למעסיק?מה עלי לציין במכתב זה?
    2)האם המעסיק חייב להסכים?
    3)האם חייב המעסיק להחזיר אותי לעבודה בתום החל"תף ואינו יכול לפטר אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חל"ת

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שרי שלום,
    חסרים נתונים בשאלתך, אך אשיב באופן כללי, שראשית, חופשת הלידה הינה נכון להיום 26 שבועות, וכי ככל שיש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה עד הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
    אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה תקופה בה תהיי מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה