מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלהאלחנדרה21/09/2010
אם אני הופכת להיות עצמאית (פותחת משפחתון בבית) בחודשיים הקרובים ורוצה להיכנס להריון עוד פעם, כמה זמן לפחות אני צריכה לשלם לביטוח לאומי כדי לקבל דמי לידה, זאת אומרת מתי כדאי לי להיכנס להריון כדי להיות זכאית לדמי לידה אם אני עצמאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין21/09/2010ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטלהאלחנדרה21/09/2010
שלום אני עבדתי בגן ילדים כמטפלת כמעט שנתיים, במאי אחרון ילדתי ואז התפטרתי כי אחרי חופשת לידה רציתי לפתוח משפחתון בבית כדי להיות גם עם בני. אני רואה שהמצב מאוד קשה ולא נרשמים ילדים (עדיין לא פתחתי תיק) פשוט מחכה לפחות ל2 ילדים. ומידה וזה לא יקרה, מתי אני יכולה לקבל דמי הבטלה? מה הצעדים הבאים? אין לי כבר קשר עם הגן. למרות שעדיין לא קיבלתי פיצויים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה למתפטרת
עו``ד חן שטיין21/09/2010אלחנדרה שלום,
כמתפטרת, בניגוד למפוטרת, תהיי זכאית לקבל אבטלה רק לאחר תום 90 ימי המתנה, מיום התייצבותך לראשונה בלשכת התעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאור21/09/2010
שלום רב,
אני בשבוע 6, סיימתי ללמוד לפני חודשיים (סיימתי מבחנים עדיין לא קיבלתי תעודה).
כל התקופה הסטודנטיאלית של עבדתי בעבודות זמניות ולא לתקופות ארוכות.
התחלתי עם עניין חיפוש העבודה מהרגע שסיימתי מבחנים, ואפילו הלכתי ל. התעסוקה והפנו אותי למספר מקומות (שממש לא היו רלוונטיות).
הייתי ואני עדיין הולכת לראיונות עבודה שכמה מהם דווקא מצאו חן בעיניי, מה גם שאני בשלבים מתקדמים עם אחת מהחברות.
מה אני אמורה לעשות עם עניין העבודה, אם במידה ואתקבל סופית, האם הם יכולים לפטר אותי בעתיד מהסיבה להריון מתקדם שלא נאמר להם מראש בראיונות?
או שמא ואני צריכה ללכת שוב ללשכה מאחר ולא הייתי הרבה זמן שם, ולחתום?
אודה לכם על תשובה, מאחר ואני מאוד מבולבלת אשמח אם תעזרו לי עם סדר העדיפויות בעניין זה.
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יידוע על הריון - עבודה חדשה
עו``ד חן שטיין21/09/2010אור שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אם תתקבלי לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרתם לי
אור21/09/2010:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה וחג שמח :-)
עו``ד חן שטיין23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לחתום אבטלה אחרי לידהלירון שמעוני21/09/2010
אני אמורה לחזור לעבודה ב-11 לאוקטובר אחרי חופשת לידה ואני לא מעוניינת לחזור אני רוצה להתפטרר ולקחת את הפיצויים. אחרי כמה זמן משאני מתפטרת אני יכולה ללכת לחתום אבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו``ד חן שטיין21/09/2010לירון שלום,
כמתפטרת, בניגוד למפוטרת, תהיי זכאית לקבל אבטלה רק לאחר תום 90 ימי המתנה, אם כי יהיה עלייך להתייצב מייד בתום יחסי עובד - מעביד בלשכת התעסוקה על מנת שהמונה יתחיל "לרוץ".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייחסות מחפירה בעבודה בזמן הריוןאלמונית21/09/2010
שלום
ברצוני לדעת כיצד אוכל לנקוט כאשר מתעללים בי נפשית בעבודה בזמן הריון.
דבר זה משפיע עליי מאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס בעבודה
עו``ד אורנה שמריהו21/09/2010אינך אמורה לספוג יחס מעליב, לא כשהנך בהריון וגם אם אינך בהריון.
ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי, על מנת ליידע ולתזכר את מעסיקך בדבר זכויותייך כעובדת, ומהם יחסי עובד ומעביד נאותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות משפילה
אלמונית21/09/2010צר לי להטרידך.
אציין כי תפקידי חופף פחות או יותר למשהי בכירה יותר אשר איני מסתדרת איתה ומתנכלת לי וזוכה ליחס טוב מצד אחד המנהלים אשר משפיל אותי לעיני כל.
רוב תפקידי מאחר והתפתחתי לא עודכן בחוזה ואני עושה מעבר לתפקידי אך לא זוכה להערכה אלא השפלה.
דבר זה משפיע על בריאותי ולצערי כבר הייתי בבי"ח (אתמול).
האם אני יכולה לדרוש להפסיק לעסוק בתחום ולחזור לתפקיד המצוין בחוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לתפקיד קודם
עו``ד אורנה שמריהו21/09/2010אכן הנך יכולה, אך אינם חייבים להחזירך, לצערי. גם אם הדבר לא מצוין בחוזה, תפקידך תקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קצת דחופה.מיכל21/09/2010
אני בחל"ת ארוך מאוד לאחר ח. לידה שהסתיימה בינואר.
הגשתי התפטרות ב 1/8.
מתי עלי להתייצב בל. תעסוקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות בלשכת התעסוקה
עו``ד אורנה שמריהו21/09/2010כפי שמסרתי לך, בסיום יחסי עובד ומעביד, היות ואם לא תעשי כן, לא תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה בתום תקופת ההמתנה בת 90 הימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלהענת20/09/2010
שלום
אני בשמירת הריון מחודש מאי, הרופאה החליטה על שמירת הריון עד שבוע 32 (לא יודעת למה דווקא עד השבוע הזה). יוצא שעוד שבועיים מסתיימת שמירת ההריון ואני אהיה למעשה בתחילת חודש שמיני.
אני מורה במקצועי עדיין ללא קביעות, שנה שעברה עבדתי בבית ספר כמורה מחליפה למורה שיצאה לחופשת לידה ובמאי נאלצתי לצאת לשמירת הריון. בחופשת הקיץ לא חיפשתי בית ספר חדש כי לא ידעתי איך התפתח ההריון ובכל מקרה לא יכולתי להסתובב יותר מדי בגלל השמירה. נוצר מצב שאין לי עבודה לחזור אליה עם סיום שמירת ההריון, וסביר להניח שאני גם לא אמצא עבודה חדשה בחודש שמיני.
האם מגיעים לי דמי אבטלה או שהמצב נחשב כאילו התפטרתי, כי למעשה לא ניסיתי לחפש מקום חדש לשנת הלימודים הבאה (שהתחילה כבר)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין20/09/2010לינוי שלום,
יש לך טעות בתפיסה הבסיסית של מצבך.
לא התפטרת, ולא ניתן היה לפטר אותך, משמע - את עדיין עובדת.
נראה כי יהיה עדיף במצבך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להימנע מטעויות שישללו את זכויותייך עקב אי הבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידהדנה20/09/2010
היום חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה. רציתי לדעת מהי אורך התקופה שאני יכולה להתחרט ולהודיע שקשה לי ורוצה להתפטר ולהשאר עם הילד?ואיזה זכויות מגיעות לי. אני עובדת מעל שנה וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין20/09/2010דנה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, בין אם חזרת לעבודה ובין אם לא, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר חופשת לידהבטי19/09/2010
שלום,
חזרתי לאחר חופשת לידה:
1. ביקשתי לעבוד משרה מלאה בלי שעות נוספות, אמרו שבגלל שעשיתי שעות נוספות לפני יציאתי לחופשת לידה, זה מוכיח שזה אופי התפקיד ואני חייבת להמשיך לבצע שעות נוספות בגובה של 115 % משרה. האם חוקי ?
2. נאמר לי שמעתה אני כבר לא כפופה לאותה מנהלת שהיתה לי , אלא למישהי אחרת שהיתה חברתי בצוות. כעת המינוי שלה הוא לא רשמי, אני מבחינה רשמית מדווחת למנהלת שהיתה לי אבל בפועל אני צריכה לדווח על נושאים מקצועיים + שאלות לבחורה שהיתה חברתי לצוות. היא המנהלת המקצועית שלי, כך הגדירו. האם חוקי ?
זו שלילת סמכויות, לא?
3. מאחר ודורשים ממני שעות נוספות, התנדבתי להגיע לעבודה לפני שבע בבוקר, אך הם מכריחים אותי לבצע את השעות הנוספות אחרי 17:00. האם חוקי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בחזרה מחופשת הלידה
עו``ד חן שטיין19/09/2010בטי שלום,
1. עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה אותה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה.
2. תלוי - יש לבחון האם מדובר בהרעת תנאים עקב הכפפתך לגורם ניהולי נוסף ושלילת סמכויות או לא.
3. ראי את ס' 1 לתשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי אישה עצמאיתהדס19/09/2010
שלום,
אני עצמאית העוסקת בתחום הוראה מתקנת באופן פרטני. כאשר לקוחה שלי מזה 3 שנים, גילתה שאני עומדת ללדת בפברואר השנה ובכך לעצור לתקופה מסויימת את העזרה לבנות שלה, היא הודיעה לי שהיא מעבירה אותן למורה אחרת.
האם זה נחשב לפיטורין עקב הריון?
האם יש מה לעשות על אף שאני עצמאית ואין לי חוזה העסקה עם הלקוחה?
אשמח לתשובה,
תודה ויום טוב,
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום התקשרות עם עובדת עצמאית
עו``ד חן שטיין19/09/2010הדס שלום,
אין בינך ובין הלקוחה יחסי עובד-מעביד, ומשכך אין היא כפופה לדיני העבודה.
ההתקשרות ביניכן מבוססת על השוק החופשי, והיא רשאית לעשות כאוות נפשה, ככל שהיא עומדת בתנאי ההסכם ביניכן (אף אם אינו בכתב - הסכם בעל פה תוקפו יפה ככל הסכם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה/פשיטת רגלענת ימין19/09/2010
שלום רב,
הנני נימצאת בחופשת לידה וברצוני להתפטר ממקום העבודה ולקבל את הפיצועים,אך החברה נימצאת בהקפאת הליכים,אינני יכולהלעשות דבר,על דעת עצמי הגשתי מכתב הארכת חופשת לידה עד 3 חודשים...עד שיהיה התקדמות כול שהיא לגביי החברה (פשיטת רגל/מכירה),אייני יודעת מה לעשות,
אשמח לקבל תשובה,
בברכה,
ענת ימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה בסגירה
עו``ד חן שטיין19/09/2010ענת שלום,
אין רלוונטיות בין ההקפאה לבין פעולותייך בעניין ההתפטרות.
מה יעלה בגורל החברה ייקבע כיצד יהיה עלייך לפעול לצורך קבלת הפיצויים (ממי לדרוש את הכסף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי לידהדניאלה יובל19/09/2010
עבדתי בפרויקט שהתחדש כל שנה
בזמן חופשת הלידה שלי הפרויקט ניסגר
האם חייבים להחזיר אותי בכל זאת לחודשיים של עבודה או שזה פשוט פיטורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בסיום פרוייקט
עו``ד חן שטיין19/09/2010דניאלה שלום,
יש לבחון את הסכם ההעסקה שלך, והותק שלך.
על פניו, חובה להשיבך ל 60 הימים, אלא בהיתר מהממונה שלא לעשות כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים אחרי לידה
דניאלה יובל19/09/2010היי
הותק הוא 3.5 שנים
ומיהו הממונה שאמור לאשר/לא לאשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין19/09/2010אם כך, חובה להשיבך.
הממונה היא עובדת משרד התמ"ת - מכח חוק עבודת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהברטה18/09/2010
שלום רב,
אני נמצאת בחודש תשיעי+ להריון .
עבדתי כמנהלת מוקד במשך 4.5 שנים האחרונות .
יצאתי לחופשת לידה מוקדמת ב 1/9 .
איני מתכוונת לחזור לעבוד ,
מתי עליי להגיש מכתב פיטורים ?
האם אני זכאית לכל התנאים כ"מפוטרת"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד אורנה שמריהו19/09/2010בטי שלום,
מומלץ ליידע את המעסיק, רק בתום חופשת הלידה, היות והזמן חופשת הלידה הנך צוברת זכויות - לפיצויי פיטורים ודמי הבראה.
תהיי זכאית בהתפטרותך לטיפול בילד לפיצויי פיטורים. דמי אבטלה תוכלי לקבל רק לאחר 90 ימי המתנה, כשבימים אלו מומלץ לחתום בלשכה על מנת שיספרו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ...
ברטה19/09/2010תודה רבה על התשובה המהירה .
אז זה אומר שכדאי שאמתין עד לסיום ה 9 חודשים ואז להודיע על פיטורין ?
האם תיהיה לי אפשרות להציג את סיבת פיטוריי לטיפול בילד אך לעבוד בעבודה אחרת ?
שאלה נוספת היא ,
האם המעסיק בתקופה זו ממשיך להפריש לקרן השתלמות וביטוח מנהלים כספים ?
תודה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר לידה
עו``ד אורנה שמריהו21/09/2010אכן תוכלי, אך במידה ותעברי לעבוד בעבודה אחרת, באותן שעות עבודה, מעסיקך יוכל לדרוש את תשלום פיצויי הפיטורים אשר שולמו לך.
בחופשת הלידה על המעביד להפריש בגין קופת גמל, וכן גם עלי להעביר למעסיקך את סכום ההפרשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשהאילן17/09/2010
האם מגיע לי, כבעל לאישתי שצריכה ללדת בקרוב, ימי חופשה נוספים מעבר למה שסיכמתי עם המעסיק?
אני שואל כי לפי ההגיון אני יכול להיות במצב שבו אני "מבזבז" 3-4 ימים בבית חולים וכל זה עוד לפני שאישתי בכלל ילדה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה
עו``ד אורנה שמריהו19/09/2010הנך יכול לבקש, אך החוק אינו מחייב את המעסיק לאשר לך יציאה לחופשה. מי שקובע את זמני היציאה לחופשה הינו המעסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור אחרון
אילן19/09/2010אז לפי החוק לא מגיע לי, אפילו לא יום אחד נוסף בגין זה שאישתי יולדת?
(כמובן שבכל חופשת הלידה היא תהיה בבית ולא אני)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על אי המשך בתפקיד לפני חופשתקרין16/09/2010
שלום,
אני בחודש תשיעי להריוני, לפני (לאחר היכנסי לחודש שביעי) הודיע לי המנהל
שאני בתקופת ניסיון ועליי לשפר יחסי אנוש- דבר שלא הגיוני בהינתן לחץ נפשי נוסף על כך שזהו הריוני הראשון והמלא חששות.
לפני כשבוע, הודיע לי המנהל כי אינו חושב ששיפרתי משהו והוא מקבל תלונות (למרות שאני לא קיבלתי שום תלונה ולא ידעתע מה לשפר) והודיע בנוסף כי הוא מחפש מחליף קבוע ואינו יודע באיזה תפקיד אמשיך או מה יהיה לאחר חופשת הלידה.
לאחר שפניתי למנהל משאבי אנוש, שינה לפתע המנהל את גרסתו והחליט לתת לי עוד חודשיים ניסיון לאחר חופשת הלידה- מה שבין כה וכה מגיע לי לפי חוק.
איך אוכל להימנע מפיטורין בכל זאת??? לפי דעתי שינוי הגרסה בא כדי לגרור אותי שלא אתלונן על פיטורין בהריון.
איך אוכל בכל זאת להתלונן על הודעת פיטורין בהריון ולקבל פיצויי פיטורין שמגיעים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר הריון
עו``ד אורנה שמריהו19/09/2010אכן, לאחר 60 ימים, מיום חזרתך מחופשת הלידה, מעסיקך יכול לפטרך, וכנראה כיום הוא דואג לעילות לפיטוריך.
לא תוכלי לעשות הרבה, לאור העובדה כי חמעסיק נתונה הפריבליגיה לנהל את עסקו, ולאור התנהלותו בחודשים האחרונים נראה שהוא הולך לבסס את עילת פיטוריך.
ממליצה לך להתחיל להתכתב עם המעסיק, ולטעון כי פעולותיו נעשות אך ורק על מנת שיוכל לפטרך, והסיבות אותן מעלה אינם קשורות למציאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)