פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה חוזרים
    ליאורה
    30/08/2010

שלום רב!
    ברצוני לשאול שאלה אני עבדתי שנתיים וחצי וביולי 2009 ילדתי את בתי הראשונה, יצאתי לחופשת לידה ולאחר 3חודשיים התפטרתיי לצורך טיפול בילדה.
    לאחר הלידה לאחר 7 חודשים נכנסתי שוב להריון וכמו כך לא עבדתי בתקופה זו, ברצוני לדעת אם אני זכאית לדמי לידה

תודה רבהה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה חוזרים

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

ליאורה שלום,
    על פניו, נראה כי לא בהכרח קיימת לך הזכאות לדמי לידה.
    ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה שניה
    שרה
    30/08/2010

שלום רב ,

ילדתי בת לפני 8 חודשים הייתי בחל"ת ואני חוזרת לעבודה ב-1.9 .
    אני בהריון שני, עתידה ללדת ב-1.2.11 כלומר (5 חודשי עבודה)
    הוותק במקום עבודתי לפני הלידה הראשונה - 3 שנים (עם החופשת לידה קצת יותר) ..
    לגבי הארכה של חופשת לידה עתידית - מה הזמן המכסימלי שאוכל לקחת כולל חופשה ללא תש' ?
    (כלומר לפי איזה קריטריון מחשבים אורך חופשת לידה מכסימלי שמותר לקחת בלידה שניה...)

בברכת שנה טובה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה שניה

הוספת תגובה

• הריון שני

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

דנה שלום,
    מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ... אבל

שרה
    30/08/2010

שלום ,

לא ענית לי על כל השאלה : השאלה היא מהו הזמן המכיסמלי המגיע לי על פי חוק לליקחת חופשת לידה מכסימלית במקרה שלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

כאמור - כמו כל עובדת אחרת במשק - רבע מהותק ומקסימום שנה מיום הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה !!!

שרה
    30/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    31/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית
    גלי פלד
    29/08/2010

שלום רב
    לזכותי עומדים בביטוח לאומי 13 חודשים מתוך 22 שקדמו ללידה (ולא 15)
    האם בתור עובדת עצמאית אני זכאית לחלק היחסי 13 מתוך 15 חודשים או אוטומטית ל50% דמי לידה.

ע"פ הניסוח באתר הביטוח הלאומי :
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
    .....לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• לגלי

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

גלי שלום,
    כבר קיבלת תשובה על שאלתך זו - ביום 24.08.10 - נא ראי שם.
    כאמור, ככל שעבדת ומוכרים לך 13 חודשים, נראה כי לא אמורה להיות בעיה ממילא עם דמי הלידה (שכן יש לך 10 מתוך 14. החלופה של 15 מתוך 22 היא חלופה נוספת) - עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין, שכן ייתכן ויש לך קייס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    שון
    29/08/2010

שלום רב
    אחרי חודש בעבודה חדשה נכנסתי להריון כרגע אני בחודש שביעי
    רציתי לדעת אם מגיע לי חופשת לידה וכמה זמן?
    יש לי רצף של שילום לביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

שון שלום,
    מזל טוב.
    חופשת הלידה ודמי הלידה אינם תלויים בותק שלך במקום העבודה הנוכחי, אלא ברצף, כקבוע במוסד לביטוח לאומי:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכב עבודה + אבטלה אחרי הלידה
    נטלי
    29/08/2010

שלום!

יש לי 2 שאלות:

1. יש ברשותי רכב עבודה שמשמש ככלי עבודה ולכן אני משלמת עליו שווי מס בלבד. הרכב נמצא ברשותי באופן קבוע גם לצרכיי הפרטיים. בחוזה זה מוגדר כ"החברה תעמיד, על חשבונה, רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם." [לא רשום כלום על צרכי עבודה בלבד]
    יש לי הרגשה כי המעסיק מתכנן לקחת ממני את הרכב לתקופה של חופשת לידה ואני מבקשת לדעת מה החוק אומר בנושא?
    מה יקרה במידה ואאריך את חופשת הלידה?

2. התחלתי לעבוד במקום הנ"ל בספטמבר שנה שעברה. לפני זה חייתי בחו"ל, כך שאין לי וותק עבודה בארץ. בחודשיים האחרונים אני נמצאת בשמירת הריון . נוסיף לזה 3 חודשי חופשת לידה + 3 חודשי הארכת חופשת לידה, רק אז אגיע ל-1.5 שנות "עבודה ברצף". האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במידה ואתפטר/אפוטר אז? כלומר, האם שמירת הריון, חופשת לידה וחופשה ללא תשלום מחשבים לוותק מבחינת ביטוח לאומי?

המון תודה מראש,

הוספת תגובה

• רכב + זכויות

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

נטלי שלום,
    1. לגבי הרכב - העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
    יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.

2. לעניין התקופות - עקרונית שמירת הריון, חופשת לידה ואבטלה באות בחשבון, חל"ת לא (למעט 14 הימים הראשונים) - יש לבחון זאת ספציפית לגבייך ולאור התקופות המדוייקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האפ יש פה קייס?

נטלי
    31/08/2010

עו"ד שטיין, קודם כל, תודה רבה!

העדכון הוא כזה: בשיחה היום המנכ"ל אכן הודיע לי כי בכוונתם לקחת את הרכב לשם העסקת "מחליף" לתפקידי. בין השורות היה ברור כי מדובר בשיחת פיטורין, אומנם זה לא נאמר ישירות. כאשר שאלתי זאת ישירות, הוא אמר כי אני זאת שצריכה להחליט האם סוג זה של עבודה יתאים לי בכלל ובמידה וכן, אני צריכה להיות מוכנה לעבוד 10-12 שעות ביממה (!) ולהיות פנויה מכל מחוייבות למשפחה או לתינוק. או שימצאו עבורי תפקיד אחר בחברה שיתאים את כישוריי (אין כזה דבר ואם כן - זה לא יבוא בחשבון והוא יודע זאת טוב מאוד).

אז השאלה היא האם מדובר בהפרת חוזה ובהרעה בתנאים? (להלן שוב הציטוט מחוזה האישי: "החברה תעמיד, על חשבונה, רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם." )

במידה ויש פה קייס, אני אשמח להיפגש בארבע עיניים לפרטים נוספים. מהי עלות היעוץ? (כמובן, שניתן לפנוי ישירות למייל הפרטי שלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

נטלי
    31/08/2010

... שסעיף הרכב מופיע בתוך החוזה עצמו, לא בנספח. בין השכר לביטוח מנהלים. ההנחה שלי אומרת שזה אמור להיות חלק מתנאי העסקה... תקן אותי אם אני טועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

עו``ד חן שטיין
    01/09/2010

נטלי שלום,
    אכן, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת - מובן שלא אוכל למסור את הפרטים ששאלת במסגרת הפורום, אלא טלפונית - תוכלי ליצור עימנו קשר לפי פרטי המשרד המופיעים בחתימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי שמירת הריון
    yafit29
    28/08/2010

שלום, הייתי בשמירת הריון 29 ימים(ילדתי 23 ימים לפני התאריך המשוער), הגשתי בקשה לדמי שמירת הריון והבקשה נדחתה מכיוון שלא היו לי 30 יום.
    האם שווה/כדאי לי להגיש עירעור לביטוח לאומי, מה הסיכויים לקבל במצב כזה את הדמי שמירת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

שלום לך,
    חבל על המאמצים והאנרגיות - החוק קובע כתנאי סף שהות של 30 ימים בשמירת הריון כתנאי לגימלה. משלא צברת 30 ימים, הרי שאין לך עילת תביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    יוד
    28/08/2010

שלום, אני עובדת כשנה בשתי עבודות עבודה אחת מכניסה לי כ 4000 ש"ח ועבודה שנייה כ2000 ש"ח, (אני אם חד הורית ועד היום לא עשיתי תאום מס אך שתי העבודות הן עם תלוש משכורת ויורד מהם כמובן בטוח לאומי וקופ"ח) שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע דמי לידה על 2 העבודות? או האם אני צריכה לעשות תאום מס לצורך כך? האם כדי לעשות תאום מס? כי אני יודעת שכאם חד הורית אני לא משלמת מס סכומים כאלו...
    תודה על עזרתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• דמי לידה בגין שתי עבודות

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

שלום לך,
    ללא קשר לתיאום מס, תוכלי לקבל את דמי הלידה על שתי העבודות, ובתנאי שכל אחת מהן כשלעצמה עומדת בתנאי הסף לזכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה
    רומי
    28/08/2010

עבדתי כשנה וחצי במקום מסויים עד 08/07/10. התחלתי לעבוד במקום חדש מתאריך 21/07/10 וגיליתי כי אני בתחילת היריון. הודעתי כבר למעסיק אך אין סכנה לפיטורין במקום עבודתי החדש.במידה והמעסיק מסכים לרשום לי מכתב פיטורין אני זכאית לדמי אבטלה ? אני מעוניינת לעזוב למקום עבודה אחר אך שאלתי אם אהיה זכאית לדמי לידה גם אם עברתי 2 מקומות עבודה במהלך תקופת ההיריון.
    יש לציין כי יש תלושי משכורת סדירים וללא הפסקה לאורך כל התקופה.

עוד שאלה..
    יש כמה בנות שמתנכלות לי בעבודה ואני מעבירה איתן יום שלם במשרד.
    האווירה לא נעימה לי על אחת כמה וכמה שאני בתחילת ההיריון וימים מאוד רגישים עוברים עליי .
    סיפרתי למנהלת שלי על ההיריון ועל המצב הלא נעים במשרד והיא לא מתכוונת לשנות אותו.
    ממש קשה לי ואני אובדת עצות.
    בשל כך אני רוצה לעזוב למקום עבודה אחר אבל לאור מצבי אני לוקחת כאן סיכון גדול.

מה לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי לידה

הוספת תגובה

• בעיות בעבודה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

לעניין דמי הלידה - אין בעיה עם מעבר, כל עוד יש רצף.
    לעניין דמי האבטלה - גם כן לא צפויה להיות בעיה.
    לעניין השאלה השלישית - מדובר בשאלה מאוד ספציפית ואישית, וייתכן שיש לזה גם פתרונות יצירתיים, אך מובן שלא ניתן לטפל בזה במסגרת הפורום, ויש צורך בפגישת ייעוץ ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה במקום העבודה בהריון
    שני
    28/08/2010

שלום, אני עובדת במקום עבודתי כבר 4.5 שנים. זהו ארגון גדול אשר בימים אלה עושה שינויים שבהם אני והצוות שלי אמורים בעוד כחודש לעבור למיקום אחר אשר מרוחק יותר מביתי. בעבודה טוענים שהמקום החדש יהיה מרוחק רק לתקופה של כחודשיים (עד למועד הלידה שלי), ואח"כ עוברים שוב למקום קצת יותר קרוב, אך עדיין מרוחק יחסית למיקומי היום.אני לא ניידית ואצטרך לנסוע במספר אוטובוסים למקום החדש.

שאלתי היא, האם יש לי קייס להתנגדות למעבר? בחוק מצאתי טיעונים לגבי הרעת תנאים רק בהיבט של היקף המשרה ולא בשל המרחק.

אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• העתקת מקום העבודה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

שני שלום,
    שאלתך מורכבת וסבוכה, ואין לה תשובה אחת וחד משמעית.
    בעניין זה יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור שאלות ממש חשבות לי בבקשה
    אביבה
    27/08/2010

שלום אני עובדת במקום עבודה מסויים כ 3 חודשים ותאריך הלידה המשוער הוא באמצע אוקטובר.
    המשכורת שלי שם נעה בין 1500 ל1200 ש"ח ברוטו (זה לא המקום העבודה היחידי שלי ואני עובדת כבר עוד הרבה לפני ההריון במקומות אחרים כך שמגיע לי דמי לידה וביטח לאומי)
    בעלת העסק מנסה ללחוץ עלי לצאת לחופשת לידה כבר עכשיו מהסיבה שהיא רוצה להכניס עובדת אחרת כי היא דואגת שהיא לא תמצא משהי איכותית כמותה ושזהו עסק חדש שעובד רק כ3 חודשים. היא מוכנה לתת לי כפיצוי סך של 300 ש"ח עם תלוש כאילו שאני עובדת גם בתחילת חודש הבא. אני יודעת שאני לא מוגנת כ"כ כי אני לא עובדת שם 6 חודשים. אמרתי לה שהיא פוגעת בחוק שיוויון ההזדמניות והיא לטענתה אומרת שיכול להיות מצב שגם אם לא הייתי בהריון הי הייתה מכניסה את העובדת החדשה כי העסק כרגע לא זורם והיא מנסה ליעל אותו והיא חושבת שבעזרת היא תוכל לעשות זאת. אני טענתי ואמרתי לה שהיא בעצמה אמרה לי שהיא רוצה להכניס את הבחורה הזאת כבר עכשיו מהסיבה שאני יוצאת לחופשת לידה ושהיא תשאר בלי עובדת "איכותית" ואחרת היא לא הייתה פונה אלי בכלל.
    שאלתי אותה מה יקרה אחרי חופשת לידה אם אוכל לחזור לעבוד והיא אמרה שהיא תהיי איתי בקשר אחרי זה וזה תלוי אם העסק יצליח או לא כי זה עסק פרטי עצמאי והיא לא יודעת מה יהי . התשובה שלה הרגישה לי כמו התפטרות באוייר ולא חד משמעי.
    השאלה שלי היא כזאת :
    1)עד כמה היא פוגעת לי בזכיות של ביטוח לאומי ?
    2)האם מותר לה לאלץ אותי לצאת לחופשת לידה במועד שהיא רוצה?
    3)האם אני חייבת לתת לה תאריך שבו אני רוצה לצאת לחופשת לידה ? או שאני יכולהל המשיך לעבוד ממש עד רגע הלידה ולצאת באופן ספוטני?
    4)האם הפיצוי שהיארוצה לתת לי כ 300 ש"ח מספקת מבחינת החוק ( משכורת ממוצעת שלי שם בין 1200 ל1500 ש"ח או שעלי לדרוש יותר.
    5)האם אני יכולה לא להסכים לתנאים או לחייב אותה לתת לי מכתב פיטורים?

הוספת תגובה

• אני מקווה שתוכלו לענות לי היום

אביבה
    27/08/2010

הנושא ממש דחוף לי אני יודעת שזה יום שישי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יכול לעזורלי בבקשה אני ממש בלחץ!

אביבה
    29/08/2010

בבקשה שמשהו יענה לי לפחות על שהשאלה אם פיצוי של 300 ש"ח מספק במקרה שלי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

אביבה
    29/08/2010

דילגתם עלי :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לאביבה

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

אביבה שלום,
    המעסיקה לא יכולה לאלץ אותך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, את רשאית לעבוד ולצאת לחופשה ממועד הלידה - באופן ספונטני וטבעי.
    ה"פיצוי" לא נשמע הולם, אבל השיקול הוא שלך.
    את רשאית לא להסכים לתנאים, אך לאלץ אותה לתת מכתב פיטורים אינה זכות העומדת לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כן איזה פיצוי עלי לדרוש

אביבה
    29/08/2010

גם אני חשה שהפיצוי לא הולם יחסית לעוגמת נפש שנגרמת לי. איזה סכום היא צריכה לתת לי שנשמע הוגן, על פי חוק למשכורת כזו שבין 1200 ל1500 ש"ח לחודש. אם הותק שלי שם הוא רק 3 חודשים ? והאם אני יכולה פשוט להציב לה עובדה ולהמשיך להגיע למקום העבודה? מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביבה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

נא ראי את התשובה הקודמת שקיבלת - לא ניתן לכפות עלייך לקבל פיצוי זה, והשאלה מהו הפיצוי הראוי אינו קבוע בחוק, אלא נתון לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש עובדת עצות

אביבה
    31/08/2010

מה עלי לעשות ?א ני חושבת שהא צריכה להמשיך לשלם לי את המשוכרת לפחות עד הלידה גם היא היא מפסיקה להעביד אותי ולוקחת ת העובדת החדשה רק ככה אני לא ארגיש שהיא פגעה בזכיותי האם אני צודקת ? איך אני יכולהל דרוש ממנה לשלם לי את הסכום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

אביבה
    01/09/2010

מקפיצה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לעוסקת פטורה (עוסק זעיר)
    גיא
    26/08/2010

שלום,
    ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי חופשת הלידה הממשמשת ובאה של אישתי היקרה.
    1 - אישתי בעלת עסק עצמאי ורשומה כעוסק פטור החל מ-1.7.2009 ולכן מדווחת על הכנסות רק פעם בשנה. כיצד יחושבו דמי הלידה? באתר הביטוח הלאומי רשום שדמי הלידה מחושבים ע"פ השנה בה יצאה היולדת לחופשת לידה, אך שנה זו מסתיימת רק בסוף דצמבר. בשנה שעברה העסק עבד רק 5 חודשים ולכן ההכנסות נמוכות, אך השנה העסק עובד מתחילת השנה והוא רווחי.
    2 - במידה ותשלום הביטוח הלאומי משקף הכנסות קטנות משכר מינימום, מה יהיה גובה דמי הלידה?
    3 - במידה ונרצה לחלק את חופשת הלידה ביני לבין אישתי כך שאקח 3 שבועות חופשת לידה (מהשבוע השמיני שלאחר הלידה), נגיד בקשה מראש, אך נגלה מספר שבועות לאחר הלידה שזה בלתי אפשרי ואישתי צריכה להמשיך את החופשה. האם זה אפשרי? איך נקבל את שאר דמי הלידה?
    4 - כמה זמן לפני תאריך הלידה המשוער תוכל אישתי לצאת לחופשת לידה? ומה הפרוצדורה במקרה זה?
    תודה רבה, גיא

הוספת תגובה

• דמי לידה - זכויות

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

גיא שלום,
    1. אכן, התשלום הראשוני הוא לפי מקדמות לביטוח לאומי, ולאחר הגשת הדו"ח השנתי מתבצע עדכון.
    2. אין רלוונטיות לשכר מינימום.
    3. זה אפשרי, צריך לעדכן בזמן אמת.
    4. ניתן לצאת לחופשת לידה מוקדמת עד 49 ימים טרם המועד המשוער ללידה (על פי אישור רופא על המועד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מתבצע העדכון?

גיא
    29/08/2010

בהמשך לתשובתך לגבי העדכון שיתבצע לאחר הגשת הדו"ח השנתי. כיצד מתבצע העדכון? אם אישתי יוצאת לחופשת לידה בתחילת אוקטובר, ולכן היא לא עובדת בשלושת החודשים אחרונים בשנה, מה יהיה גובה דמי הלידה? ההכנסות השנתיות חלקי 12 כפול 3 או ההכנסות חלקי 9 כפול 3? הכוונה בשאלה היא, האם מתחשבים בזה שההכנסות קטנו בשל חופשת הלידה או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מאוד חשובה.

אפרת
    13/11/2015

אשמח לקבל עבורה מענה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לגיא

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

העדכון מתבצע אוטומטית ע"י המוסד לביטוח לאומי לאחר קבלת הדו"ח, ואם לא יבצוע - תוכל לפנות אליהם בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלת ילד במקביל לחופשת לידה
    אייל
    26/08/2010

האם אני זכאי לחופשת מחלת ילד כאשר אישתי נמצאת בחופשת לידה או בחל"ת או שאינה עובדת כלל?

הוספת תגובה

• מחלת ילד

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

אייל שלום,
    אין קשר בין הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב ותק
    מארו
    26/08/2010

שלום! אני עבדתי במקום עבודה שבו אני עדיין עובדת 14 חודשים לפני שיצאתי לשמירת הריון. הייתי 4 וחצי חודשים בשמירה ואחרי זה חופשת לידה, עד עכשיו מתכוונת להשתש רק ב14 שבועות בתשלום. האם כל החודשים האלו נחשבים לוטק לצורך חישוב בהטבות? כמו ימי חופש שלא השתמשתי, דמי הבראה ופיצויים במידה ואתפטר לצורך טיפול בילד.

ועוד משהו קטן... איפה אני יכולה למצוא נוסחאות פשוטות לחישוב כל הדברים האלה? תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב ותק

הוספת תגובה

• וותק לחישוב זכויות

עו``ד אורנה שמריהו
    26/08/2010

שלום,

לא כל התקופה בה שהית בשמירת הריון תחשב לך לקבלת זכויות. הנך זכאית בגין כל שנת עבודה להכרה בחודש אחד.

חופשת הלידה מזכה בוותק למעט חופשה.

הנך יכולה לאתר בגוגל נוסחאות חישוב, אין אתר ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתחילה לעבוד במקום חדש
    סיגלית
    26/08/2010

אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כ-4 חודשים ומחפשת מקום עבודה חדש. אנו מתכננים להכנס להריון בחודשים הקרובים, כלומר לאחר שאמצא מקום עבודה הולם. האם ניתן לפטר אותי אם נכנסתי להריון אחרי חודש או חודשיים עבודה במקום חדש. תודה רבה :)

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    26/08/2010

סיגלית שלום,

היה ותעבדי במשך 6 חודשים במקום העבודה, מקום העבודה לא יוכל לפטרך, אלא רק בקבלת אישור ממשרד התמ"ת.

במידה ותעבדי פחות מ - 6 חודשים, ופיטורייך ינבעו רק מסיבת הריונך, אזי מעסיקך פעל בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, ותוכלי לדרוש פיצוי על כך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זכויות לאחר הלידה
    תמי
    26/08/2010

שלום רב,
    אני עובדת בארגון פרטי קצת למעלה משנה ונמצאת בחודשי הריון מתקדמים.
    כאשר אלד - אסיים 14 חודשי עבודה.
    במהלך ההריון רצה המעסיק שלי לפטר אותי (הוא פיטר אותי בהודעה אישית ולא בכתב) ולאחר שהבין שאין לו סיכוי לקבל אישור ממשרד העבודה לפיטורין בגלל ההריון, הוא לחץ עלי באמצעים בלתי כשירים בעליל לגרום לי להתפטר.
    כמובן שלא הסכמתי למרות אי הנעימות ועוגמת הנפש שנגרמה לי, וזאת בגלל שלא רציתי לפגוע בזכויות שלי לדמי לידה ופיצויי פיטורין.
    מיותר לציין כי אין לי כוונה לחזור למקום העבודה לאחר הלידה.
    משתי סיבות: אי הנעימות, ובגלל הסיבה שמעסיקי ייפטר אותי ברגע שיוכל מבחינה חוקית (לאחר 60 יום) ואין לי סידור לילד שיוולד.

ולכן שאלתי:
    1. במידה ואני מתפטרת מרצוני - האם אני אכן זכאית לפיצויי פיטורין מהמעביד שלי (אעבוד שם 14 חודש עד הלידה, ו - 17 חודשים לאחר סיום חופשת הלידה).
    2. האם אני אכן זכאית לדמי לידה עפ"י חוק? כאשר אצא לחופשת הלידה אוטוטו אעבוד בארגון
    כ - 14 חודשים.
    3. ולשאלה החשובה ביותר - האם אני זכאית לדמי אבטלה?
    ברור לי שהמעביד יכול לפטר אותי עפ" חוק, רק במידה והחזיר אותי לעבוד וזאת לאחר 60 ימים.
    לאור הנסיבות שהיו ביני לבין המעסיק אין לי רצון וכוונה לחזור לעבודה ובוודאי שלא בידיעה כי תוך 60 יום אהיה מפוטרת ובמיוחד לאור כך שאין לי סידור לילד וודאי לא זמני לשישים ימים.

אני מבינה שאני זכאית ממנו לפיצוי פיטורין גם אם עזבתי מרצוני, אך השאלה היא האם אני זכאית לדמי אבטלה מביטוח לאומי מיד עם תום קבלת דמי הלידה ועם התפטרותי? גם אם אני התפטרתי?

למעשה - האם לאור הנסיבות שבהן המעביד רצה לפטר אותי במהלך הריוני ולא ביצע זאת בגלל המגבלות שהחוק הציב לו, אני יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולהיות זכאית לדמי אבטלה מביטוח לאומי?

אני לא אחזור לעבוד רק במידה ואכן אהיה זכאית לדמי אבטלה, אך במידה ולא זה ממש לא הוגן שהמעביד שלי מעמיד אותי בסיטואציה שאין לי כמעט אפשרות או כדאיות לחזור לעבוד אך מצד שני לא אהיה זכאית לדמי אבטלה...

מה את ממליצה לי לעשות?
    האם אני יכולה לבקש ממנו שייתן לי מכתב פיטורין מבלי להחזירי לעבודה ל 60 יום או שזה חסר טעם?

סליחה על האריכות, מאוד אודה לך על חוות דעתך.

הוספת תגובה

• קבלת דמי אבטלה לאחר חופשת לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    26/08/2010

תמי שלום,

ראשית - לאחר חופשת הלידה הנך זכאית להתפטר ולקבל את כל זכויותייך לרבות תשלום פיצויי פיטורין, כשהעילה להתפטרות הינה טיפול בילדך.

שנית - צר לי, אך במידה ותתפטרי לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, ותהיי מחוייבת בהמתנה בת 90 ימים, כשלאחריהם תהיי זכאית לדמי אבטלה.

שלישית - מעסיקך לא יוכל לפטרך במשך ה - 6ם ימים, וגם אפ יפטרך לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, לאור העובדה כי חל האיסור לפטרך במשך ה- 60 ימים.

בהצלחה בכל דרך אשר תבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה