מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזיבת מקום עבודה לאחר לידהבר03/07/2010
שלום רב, רציתי לדעת - במידה ואני מתפטרת ממקום עבודתי(עבודה במשמרות- בניהם גם משמרות לילה וערב)
, האם מגיע לי דמי אבטלה מיד עם עזיבתי ממקום העבודה? הרי ההתפטרות היא בגלל שלא אוכל להסתדר בעבודה מסוג זה , יחד עם טיפול בתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטר
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010בר שלום,
באופן עקרוני עילה זו הינה עילה טובה להיכנס במסגרת החריגים בגינם מבוטלת תקופת ההמתנה. עלייך לבדוק זאת מול המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותי להישאר עם ילדי בבית החוליםאתי03/07/2010
שלום! אני לדתי תינוק קטן-פג, בחודש תשעי. בית החולים רוצה לשחרר אותי היום-לאחר 3 ימים, אך להשאיר את התינוק.
אני מאוד לחוצה, דואגת ללא הרף!! הייתי שמחה אם תייעצו לי לגבי הזכויות שמגיעות לי- האם מותר לי לבקש להישאר , באיזה דרך זה נעשה ומה אני אמורה להגיד להם.
בבקשה זקוקה לעצתכם דחוףףףףף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010אתי שלום,
לצערי העלת את שאלתך בפורום שאינו מתאים, שכן נושא הפורום הינו זכויות בדיני עבודה של נשים בהריון ולאחר לידה.
תוכלי לפנות לפורום המתאים בפורטל BEOK.
הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה ...פיטורין בזמן הריוןתמר02/07/2010
שלום אני כבר למעלה משנה עובדת ברשת של חנויות נעליים..נכנסתי להריון לפני כחודשיים וסיפרתי על כך למנהל שלי..מאז משום מגיעות אליו תלונות כביכול על תפיקודי בעבודה ואפילו הביא עובדת חדשה בטענה שצריך 3 עובדות(האחראית שלי יצאה לחופשה ואני החלפתי)..וידוע שבחנות שלנו לא צריך..לפני כשבוע מת דודי היקר ממחלה קשה באותו היום התבקשתי להגיע לפתוח את החנות כי מנהל האזור התעלם מהטלפונים שלי ומההודעות שלחתי לו לגביי מות דודי ...כך גם העובדת השנייה.הגעתי לעבודה כולי בוכה ..ומחוץ לחנות הבחנתי בכמה לקוחות שמחכים (אחרתי בכמה דקות ..)לפתע שמעתי את אחד הלקוחות אומר "עכשיו אני מתאבד עליה"...שאלתי על מי? והוא ענה "עלייך"..ביקשתי ממנו שלא יכנס למתחם החנות אחרת אני יזמין לו משטרה..והוא ענה בתגובה "אני שם זין עלייך ועל המשטרה..ובכל זאת נכנס עם אשתו והילדה למתחם החנות ושם התלהט הויכוח בגלל שלא יכותי לתת להם זיכוי על הנעל ..(לפי הנחיות החברה)והוא התחיל לקלל אותי את דודי שמת וכששמע שאני בהריון אשתו אמרה"הלוואי ותהיה לך הפלה..אני בתגובה צרחתי ובקשתי שיעופו מהחנות והם לא היו מוכניםן(כבר קראתי לאבטחה)כשהרגשתי שיש סכנה לי העפתי בלהט הכע את הנעל שהייתה על שולחני.. הגיע האבטחה ובתגובה לבקשתי להוציא אותם החוצה טען האב שהנעל פגעה לילדה בראש..והזמין משטרה לאחר חצי שעה הגיעה המשטרה ולקחה אותם החוצה.. אני המשכתי כרגיל ..כמובן שהם הגישו עליי תלונה ..ואני גם עלהים ..אבל זה לא ענייני למחרת סיפרתי הכל למנהל האזור וגם למנהל הרשת..הם בתגובה אמרו שהם יטפלו בעניין ולי אין מה לדאוג ..ולא היה שום רמז לכוונתם להתפס על סיפור זה טרמפ כעילה לפיטוריי..שבוע שלם אני עובדת והמנהל אינו מזכיר את המקרה הכל רגיל ואל תדאגי יהיה בסדר ..פתאם יומיים לפני שהאחראית שלי חוזרת לעבודה היא מגיע לדבר עם המנהל על המשמרות ואיך נחלק משמרת של 12 שעות בין 3 בחורות והוא אמר לה" אל תדאגי אנחנו מעיפים את תמר ביום ראשון"היא שאלה אותו "איך אבל מה עם ההריון? והוא ענה אל תתדאגי נסתדר עם זה והסיבה תהיה מה שקרה עם אותו לקוח..עכשיו היא לא יכלה לשמור את זה לעצמה וסיפרה לי ..התקשרתי אליו והטחתי זאת בפניו ואמרתי לו שיביא לי מחליפה כי אני לא מרגישה טוב..והוא בתגובה ענה"נחשוב עלייך וניתק לי בפנים..התקשרתי לאחראית החנות ואמרתי לה שאני לא יגיע שישי שבת כי אני לא מרגישה טוב והיא אמרה שאין בעיה ושהיא תחליף אותי...למחרת הוא אמר לה שאני מושעת עד יום ראשון...איתי לא דיברו מאז מתעלמים בהנהלה מההודעות שלי וגירשו אותי כאילו הייתי כלבה ..האם זה חוקי האם הבאלגן שקרה עם אותו "לקוח"כביכול עלול להוות עילה לפיטורי?והאם אקבל את כל מה שמגיע לי ?<מחכה לתשובה תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אסורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010תמר שלום,
את מתארת התנהלות קשה וקיצונית, אשר על פניו נחזית להיות התנהלות חסרת תום לב ולא חוקית של המעסיק.
על מנת לגבש את טקטיקת הפעולה הנכונה והמתאימה, ועל מנת לשמור על מלוא זכויותייך (שכן די ברור מדברייך כי כוונת המעסיק לשלול ממך את שאת זכאית לו, ולשלוח אותך לדרכך בניגוד לחוק), עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית, ויפה שעה אחת קודם, נוכח הסיטואציה המתוארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדחיה01/07/2010
שלום רב
חזרתי מחופשת לידה והתפטרתי מהעבודה (לאחר תקופה של שנתיים באותו מקום עבודה ) כאשר הגשתי את התפטרותי לא פרטתי את סיבת עזיבתי
לאחר מכן עבדתי במקום עבודה חדש במשך שלושה חודשים ואני מעוניינת להתפטר עכשיו לצורך טיפול בילדתי , בתי בת 7 וחצי חודשים , האם עדיין אוכל לקבל את הפייצויים ופיטורים לצורך טיפול בילד?
מה עלי לעשות כדי לא להפסיד את מה שמגיע לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010חיה שלום,
חסרים נתוהים רבים בשאלתך על מנת לבחון אותה עניינית וליתן תשובה מקצועית.
על מנת לעשות כן, יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית ומסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חיה05/07/2010איך ניתן לקבוע פגישה , זה כרוך בתשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיה
עו``ד ליאת שטיין05/07/2010חיה שלום,
המספר של משרדי נמצא בתחתית כל תשובה.
פרטים ועלויות - יימסרו טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהמילה30/06/2010
שלום ליאת!אני בשבוע 30 להריון שלישי.כבר החלטת שאתפטר אחרי לידה.השאלה -מתי עדיף להודיע למעסיק.?חשוב לציין שיש לי ימי חופשה לא מנוצלים -מתי לנצל אותם.?אשמח לתשובה.תודה מראש מילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - המועד המומלץ
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010מילה שלום,
עלייך להודיע למעסיק 30 ימים קודם למועד הרצוי (תקופת ההודעה המוקדמת).
מומלץ שההתפטרות תיכנס לתוקף לאחר ניצול מקסימום התקופה המוכרת לפיצויי פיטורים - שבועיים לאחר תום חופשת הלידה שבתשלום (החלק של ה 14 השבועות הראשונים).
את ימי החופשה אינך חייבת עקרונית לממש בפועל, שכן תוכלי גם לפדות אותם בתשלום, בכפוף לתקופת ההתיישנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי חופשת לידה ומעבר עירמיקה30/06/2010
שלום רב
התפטרתי אחרי שהייתי בחופשת לידה 3.5 חודשים כדי לטפל בילד. בעוד כחודש אני עוברת דירה למקום מרוחק. שאלתי נוגעת לדמי אבטלה. ידוע לי שיש להירשם מייד בלשכת תעסוקה כדי לקבל דמי אבטלה בעוד 90 יום בלבד . ידוע גם כי אם עוברים לעיר רחוקה- מגיעים דמי אבטלה מייד. מה נכון לגבי המצב שלי (עוברת, אך לא מייד אחרי ההתפטרות) והאם עליי להירשם כבר עכשיו בכל מקרה בלשכת תעסוקה למשך החודש שאני פה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטר?
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010מיקה שלום,
קשה להשיב, שכן אף לא ציינת את המועדים, המרחקים, וכדומה.
יש לבחון את עניינך באופן ספציפי ופרטני - זאת ניתן יהיה לעשות בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מראש -דחוףשוש30/06/2010
שלום רב,ילדתי ב-20.4 ויש לי ותק של כמה שנים.
החל"ד -14 שבועות מסתיימת ב-26.7 .
במידה וברצוני להתפטר ע"מ לטפל בילד ולקבל את כל הפיצויים -
הבנתי שעלי להודיע 30 יום מראש וחסרים לי מס' ימים על תום החל"ד 14 שבועות.
מה עלי לעשות ע"מ שיחשב לי שהודעתי מראש?
האם ניתן להתייחס גם ל12 השבועות שללא תשלום ?
האם עלי להודיע לפני ההתפטרות שאני מאריכה את החל"ד ל26 שבועות ?
האם עלי להמתין 30 יום לפני תום ה-26 שבועות ע"מ להגיש את ההתפטרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהתאם לתיקון לחוק
עו``ד ליאת שטיין03/07/2010שיר שלום,
גם 12 השבועות יכולים לחפוף.
אינך זקוקה להודיע על הארכת החופשה על פי התיקון לחוק (מי שרוצה לקצר צריכה להודיע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק פיטורין בהריוןמיכאלה30/06/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים כתבתי לכם על התנכלות של המעסיק שלי אליי לאחר שהודעתי על הריוני.
לפני יומיים הוא קרא לי לשיחה, שדווקא הייתה ברוח טובה, ואמר לי שהוא אינו מתכוון לפטר אותי,
אבל רק שאני אדע שעדיין קיים חוק כתוב שאומר שאפשר לפטר אישה בהריון.
לא ידעתי איך לקחת את הדברים שלו, אם מתוך איום או סתם פליטה.
האם קיים באמת דבר כזה ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי אישה בהריון - אסורים
עו``ד חן שטיין03/07/2010רוית שלום,
החוק הוא הפוך - אסור לפטר אישה בהריון, אלא אם ניתן היתר לפיטורים אלה. אל תתרגשי מאיומי המעסיק, ואם המצב יחמיר, פני בשנית להמשך סיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאמא טריה29/06/2010
שלום רב ,
יש לי כמה שאלות
כרגע אני בחופשת לידה מ27/4/10
אני לא מעוניינת לחזור לעבודתי מזה כשנתיים
1. האם לפי חוק החדש אני זכאית להתפטר לאחר 5 חודש' (3 חופשה בתשלום +2חל"ת +חודש הודעה מוקדמת שהיא גם חל"ת = חצי שנה ) ולקבל אחרי חודש דמי אבטלה ?
2. האם 3 חודשי חל"ת לפי חוק החדש מצטרפים לוותק עבודה ?
או מה המועד הכי טוב להתפטר בו ע"מ לא לעבוד בהודעה מוקדמת ולקבל פיצויים מקסימליים?ומתי אני אוכל לחתום בלישכה ולקבל דמי אבטלה הכי מהר ?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחרי חופשת לידה
עו``ד חן שטיין03/07/2010שלום לך,
לאור מועד חופשת הלידה, הרי שהתיקון לחוק חל עלייך. על מנת להבין את השלכותיו לעומק - תוכלי לקרוא מאמר על כך באתר האינטרנט שלי. באופן עקרוני, החל"ת אינו חלק מהותק.
תוכלי להתפטר במועד שציינת, או כשבועיים טרם חופשת הלידה בתשלום, מבלי לפגוע בפיצויים.
מכל מקום, מיום סיום יחסי עובד מעביד תהיי חייבת בתקופת המתנה בת 90 ימים עד לזכאות לדמי אבטלה (למעט מקרים חריגים), כאשר חשוב להדגיש כי חובת ההתייצבות בלשכה הינה מיידית, על מנת להתחיל במניין ימי ההמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייעצתענת29/06/2010
אני מעסיקה אשה בהריון לתקופה של פחות מחצי שנה כמטפלת
רציתי לתת לה את כל הזכויות שמגיעות לה כמו ביטוח לאומי ופנסיה.
היא אינה מעוניינת שארשום אותה בביטוח לאומי משום שיש לה כבר תלוש שכר.
היא אף מציעה שאם יקרה לה משהו זה יהיה על אחריותה והיא מוכנה לחתום.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור על זכויות יסוד
עו``ד ליאת שטיין29/06/2010ענת שלום,
אי דיווח ואי מתן הזכויות הינה עבירה, שכן אף בהסכמת העובדת לא ניתן לוותר על זכויות אלה (הנקראות זכויות קוגנטיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת בונוס בזמן חופשת לידהלימית29/06/2010
שלום,
בתאריך ה-1.1.10 יצאתי לשמירת הריון, בהמשך, ב- 10.2.10 ילדתי את בני.
אני נמצאת כיום עדיין בחופשת הלידה (הארכתי אותה לחצי שנה כך שאשוב באוגוסט), שאלתי היא- האם אני זכאית לבונוס הנהוג במקום עבודתי? מדיי חציון במידה והעובדים מגיעים ליעד הקבוצתי מחולק בונוס, אני כאמור לא עבדתי בחצי שנה המדוברת אך המחלקה אלייה אני שייכת הגיעה ליעדיה.
בעבר הבנתי כי ניתן להעביר בקשה לביטוח הלאומי כדיי לקבל החזר מסוים, האם זה נכון?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונוס והפרשות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין29/06/2010ימית שלום,
עקרונית סביר להניח כי תהיי זכאית לבונוס, אולם יש לבחון את המקרה לגופו.
אם אכן ישולם לך בונוס זה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתימיה28/06/2010
עו'ד ליאת שלום,
בהמשך לשאלתי שבוע בעבר בנוגע לכך שלא עברתי מכרז בתק' חופשת הלידה ובכך שהמעסיק משאיר אותי באוויר...
רציתי לדעת מה ממולץ לעשות במצבי, להמתין לפיטורין? אין לי שום הוכחה בכתב שרוצים לפטר אותי, האם עליי לתבוע את המעסיק? האם לחכות לתום 60 הימים שלאחר חופשת הלידה ולראות מה יהיה?
כמו כן, האם לאחר שאפוטר אהיה זכאית לדמי אבטלה? מה זה אומר בדיוק דמי אבטלה?האם יהיה אסור עליי למצוא עבודה בתק' שאקבל דמי אבטלה? כמה זמן מקבלים דמי אבטלה ולפי מה הם נקבעים?
כמו כן, האם בחל'ת מותר לעבוד בעבודה נוספת?
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על התשובה
עו``ד ליאת שטיין29/06/2010שירלי שלום,
השבתי לך בתשובתי הקודמת ככל הניתן.
מעבר לכך, אם את חשה בלבול ורוצה לשפוך אור מעמיק יותר ולהבין את המצב ומה באפשרותך לעשות, ניתן יהיה לעשות זאת בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בזמן שמירת הריוןאורית28/06/2010
אני בשבוע 26 ויצאתי לשמירת הריון החל משבוע 17 בשל צירים מוקדמים היתי מבקשת לדעת האם במהלך תקופת שמירת הריון אני יכולה להירשם לקורס הקשור בלימודים שלי או שיש מניעה משפטית
אודה על התייחסותכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים בשמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין29/06/2010אורית שלום,
ייתכן ועניין זה יהיה בעוכרייך, שכן לא ייתכן שתהיי כשירה להשתתף בקורס, אך מנגל לא תהיי כשירה לעבוד. זה בהחלט סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשירי28/06/2010
שלום רב.
אני בהריון בחודש השני(הריון שני),עובדת בקידום מכירות.
התנהלות העבודה שלי היא כל היום בשטח עוברת מחנות לחנות,מאז שאני בהריון אני מאוד מאוד עייפה ולפעמים אני מרגישה שזה מסכן אותי במשך היום על הכביש.
יש לציין שאני עובדת באזור השרון וגרה באזור השפלה ולכן רק ההגעה לעבודה כרוכה בנסיעה ארוכה.
מה עליי לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור רפואי
עו``ד ליאת שטיין29/06/2010שירי שלום,
מבחינה משפטית - רק אישור מרופא על כי עלייך להימנע מכך הינו בעל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראהאולגה27/06/2010
שלום רב,
ב-1 ליולי במקום עבודתי משולמים דמי הבראה. אני כעת בחל"ד מחודש מאי. האם אני זכאית לתשלום דמי הבראה? אם כן, האם אקבל אותם בתאריך הרגיל, או לאחר חל"ד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אולגה
פנינה28/06/2010שאלתי את אותה שאלה זו התשובה שניתנה לי
עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).
אם אכן ישולמו לך דמי ההבראה לאחר הלידה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה, תודה רבה לך!
אולגה28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)