פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סגירת חברה במהלך הריון
    מיה
    12/06/2010

שלום, אני עובדת בסטרטאפ כ-5 שנים וחוששת שהוא עומד להיסגר בקרוב. רציתי לדעת מה זכויותי בחודשים שבין סגירת החברה ועד ללידה. האם אני אמורה להסתפק בדמי אבטלה או שהמשקיעים מחוייבים לשלם לי את המשכורות עד הלידה (שמעתי על סטרטאפ שנסגר לפני כמה שנים ושילם לעובדת בהריון את כל המשכורות קדימה - האם זה נהוג? האם זה החוק?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סגירת חברה במהלך הריון

הוספת תגובה

• סגירת חברה

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

מיה שלום,
    אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
    היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי תפטרות לצורך טיפול בילד
    ליז
    12/06/2010

שלום,

לפני כמה חודשים נולדה לנו בת. בעלי התפטר מעבודתו תחת הטיעון של התפטרות לצורך טיפול בילד. הוא קיבל פיצויים בסכום ששווה בערך לשליש הפיצויים שהיה צריך לקבל לפי החישובים שלנו. מהנהלת החשבונות בעבודתו נאמר לו שזה חלק מהסכום שהם משלמים ואת השאר הוא אמור לקבל מביטוי לאומי. זה נשמע לי חשוד. האם זה נכון? אם זה לא נכון, האם ניתן להגיש תלונה על החברה לבית הדין לעבודה?

בתודה, ליז

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים- התפטרות לטיפול בילד

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

ליז שלום,
    ביטוח לאומי אינו גוף שמשלם פיצויי פיטורים.
    את פיצויי הפיטורים היה עליכם לקבל במלואם מהמעסיק.
    ככל שלא קיבלתם - עליכם לפנות לטיפול משפטי נגד המעסיק בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מקום מגורים
    ניסים
    11/06/2010

שלום רב, אני עובד בתל אביב ולפני 3 חודשים העתקתי את מקקום מגוריי מת"א לירושלים. האם אני זכאי לקבל מן המעסיק החזר על הנסיעות הבינעירוניות, בנוסף להחזר שאני כבר מקבל על החופשי חודשי לנסיעות עירוניות? ואם כן מה גובה ההחזר שהוא אמור לתת לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מקום מגורים

הוספת תגובה

• החזר נסיעות מקסימלי

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

ניסים שלום,
    ככל שהעתקת את מקום מגורייך, הרי שעל המעסיק לשלם לך את נסיעותייך בפועל בהתאם למקום מגורייך החדשים, אך זאת עד למקסימום של 23.70 ש"ח ליום כקבוע בצו ההרחבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הזכויות לגבי הפסקת עבודה
    עידית
    10/06/2010

שלום
    ילדתי ב-6.4.2010, במזל טוב.
    לפני הלידה עבדתי כל מרץ.
    לפני כן הייתי מובטלת (בהסכמתי) וקבלתי קצבת אבטלה במשך 100 ימים (מתחילת ספטמבר עד סוף ינואר בערך - בפברואר לא עבדתי.
    לפני כן אני עבדתי רצוף, מאז הלידה הקודמת, למעלה מחמש שנים.
    כך שלמעשה לא עבדתי מתוך 22 חודשים שקדמו ללידה 5 חודשי אבטלה (עם קצבה) וחודש נוסף ללא כל שכר קצבה.
    באתר של ביטוח לאומי כתוב: דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    [10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע ."
    כמו כן לפני הנוהל כתוב ש:
    [תקופת הזכאות המרבית - הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.]

כמו כן כתוב בהודעה במידע האישי בפרטי התביעה, טרם נקבע הסכום לתשלום וגם ["בתאריך 06/05/2010 התקבלה תביעה לדמי לידה לרגל הלידה מיום 06/04/2010.
    זכאותך לתשלום דמי לידה נקבעה לתקופה של 49 ימים, מתאריך 06/04/2010 עד תאריך 24/05/2010 , בעבור לידה של ילד אחד."
    השאלה: כמה אני אקבל - 49 או 98 ? - זה לא ברור לי ואני חוששת שלא אקבל 98 יום...
    תודה מראש על התשובה וההבהרות.
    עידית

הוספת תגובה

• דמי לידה חלקיים או מלאים

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

עידית שלום,
    על פי נוסח ההודעת שהצגת, הרי שתהיי זכאית ל 49 ימים בלבד.
    ככל שאת חולקת על קביעת המוסד לביטוח לאומי, תוכלי להגיש תביעה מתאימה, כאשר מומלץ מאוד לפני הגשתה לבחון את זכאותך האמיתית בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת דמי הבראה לפני שנה לעבודה
    בערך מפוטרת
    10/06/2010

אני עובדת 10 חודשים במקום עבודתי הנוכחי
    אני יודעת שאני עדין לא זכאית לדמי הבראה, אלא רק בשנה הבאה אקבל על תקופה של יותר משנה.

רציתי לשאול האם יש לי אפשרות כן לקבל, כי הרי אחרי החל"ד אני כבר יהיה זכאית, ואם יתנו לי עכשיו זה גם יצטרף לדמי לידה מהב"ל, או שאני אצטרך שנה הבאה כשאקבל לבקש הפרשי לידה?

תודה

הוספת תגובה

• הפרשים

עו``ד חן שטיין
    10/06/2010

החלופה השניה שהצגת היא הנכונה - את דמי ההבראה תקבלי רק לאחר שתשלימי שנה בפועל, ולעניין עדכון דמי הלידה בהתאם - תגישי אח"כ בקשה להפרשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הייתי עובדת מעל שנה

בערך מפוטרת
    10/06/2010

הייתי מקבלת את כל הסכום של הדמי הבראה מב"ל, או רק את היחסיות של 3/12?
    אם את הכל יש הגיון לבקש את זה מהמעסיק? הוא הרי לא אמור להפסיד מזה, כי הרי בטוח אני ישלים שנה כולל החל"ד, יש לי סכוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

האופציה הזאת אינה עולה בקנה אחד עם המשפט.
    לכן, הכל נתון להסכמות בינך ובין המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול העסקה להתמחות עקב הריון
    גלית
    09/06/2010

שלום רב.
    סיימתי בשנה שעברה תואר ראשון במשפטים וניסיתי להתקבל להתמחות.
    עברתי ראיון (כשאינני בהריון) במשרד עו"ד והודיעו לי לאחר זמן על קבלתי.
    קיבלתי מכתב על תחילת התמחות ויום התחלתה.
    לאחר מס' חודשים הודעתי למשרד שנכנסתי להריון והלידה צפוייה באזור תחילת ההתמחות.
    יום לאחר מכן קיבלתי הודעה כי התמחותי מבוטלת והם אינם מעוניינים שאתמחה במשרדם משום שהם לא מוכנים שאתחיל התמחות שלא עם המתמחים האחרים (כלומר- 3 חודשים מאוחר יותר).
    רציתי לדעת האם הדבר חוקי והאם אני זכאית לאילו שהם פיצויים?
    [ראיתי את פס"ד פאוימקס שנוגע לפיטורין בעבודה ולאחר תחילת העבודה]
    האם הדבר בעייתי גם בהתמחות?
    אשמח מאוד לקבל תשובה
    תודה רבה
    גלית.

הוספת תגובה

• ביטול התמחות עקב הריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

גלית שלום,
    על פניו נראה כי המעסיק עבר על חוק עבודת נשים וחוק שיויון הזדמנויות, וכי יש עילה לתביעה.
    יחד עם זאת, על מנת להתעמק בפרטי המקרה הספציפי על מנת לקבל תמונה קונקרטית, נהיר כי יש לעשות זאת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהריון ורוצה לעבוד
    לידיה
    08/06/2010

שלום אני בהריון שבוע 14+3 ומעוניינת לעבוד לפי המקצועה שלי כמבקרת איכות האם אני יוכל להתקבל לעבודה עם אני בהריון???תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    אני בהריון ורוצה לעבוד

הוספת תגובה

• הריון ועבודה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

לידיה שלום,
    הריון אינו עילה לאי קבלה לעבודה.
    יחד עם זאת, במציאות מעסיקים רבים יתקשו לקבל עניין זה בשיויון נפש.
    לזכותך - על ההריון חובה ליידע רק החל מהחודש החמישי, וכן נפסק לאחרונה כהלכה ע"י בית הדין הארצי לעבודה כי אין חובה על עובדת ליידע על הריונה בראיון קבלתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לעובדת עונתית
    מירי
    08/06/2010

שלום,
    אני עובדת באוניברסיטה כבר 3 שנים במשרה עונתית- 8 חודשים בשנה אני עובדת, ובחופשה הגדולה- כארבעה חודשים אינני עובדת ואין לי עבורם תלושי שכר וכן לא משלמים לי ביטוח לאומי בחודשים אלו.
    אני בסוף החודש התשיעי ואני רוצה להגיש כבר עכשיו תביעה לדמי לידה.
    קיבלתי מהמעסיק שלי את הדיווח עבור 10 החודשים האחרונים אבל לפי דיווח זה, יוצא שרק 8 מתוך 10 חודשים עבדתי.
    בדקתי וראיתי שיש לי 16 חודשי עבודה מתוך 22 חודשים אחרונים. מה עלי לצרף לתביעה כך שביטוח לאומי יאשר לי דמי לידה עבור 14 שבועות ולא רק 7 שבועות?
    תודה רבה וסליחה על האריכות
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעובדת עונתית

הוספת תגובה

• דמי לידה - עובדת עונתית

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

מירי שלום,
    עלייך לצרף מכתב נלווה לתביעה ולהסביר זאת כפי שהסברת לי כאן, וכן לצרף את כל תלושי השכר של 16 החודשים שיש לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

מירי
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על חזרה/ אי חזרה לעבודה
    אילת
    08/06/2010

שלום רב.
    בסוף החודש יעברו 14 שבועות מהלידה שלי וחופשת הלידה הפורמלית תסתיים. עוד קודם ללידה שוחחתי עם המנהלת שלי ועדכנתי אותה כי אני לא מעוניינת לחזור מיד בתום 14 השבועות אלא לקחת יותר זמן. כרגע אני מתלבטת אם לחזור בכלל ולא יודעת דיין מה לעשות. האם אני מחויבת להודיע בסוך ה 14 שבועות למעביד על כוונותי לחזור או לא לחזור. האם הודעה זו מחייבת אותי - כלומר, במידה ואני מודיעה כי אני חוזרת אבל בהמשך משנה דעתי ומחליטה לא לחזור. האם זה אפשרי??

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

אילת שלום,
    קשה לי להשיב, מאחר ולא ציינת את מועד הלידה - כאשר מועד זה סמוך לתיקון שנעשה בחוק, המשנה את התשובה מקצה לקצה (ראי מאמר באתר האינטרנט שלי בעניין התיקון לחוק, וזכויות לאחר לידה).

מכל מקום, גם אם תחליטי לחזור ותתחרטי, תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד במידה ותרצי מבלי שהדבר יפגע בזכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי..

אילת
    09/06/2010

הי- ילדתי ב 20 למרץ . החל ממתי התיקון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון 46 לחוק

עו``ד חן שטיין
    10/06/2010

הוראות החוק החדשות חלות על אלה אשר יצאו לחופשת לידה לאחר יום פרסום התיקון לחוק ואילך (קרי: החל מיום 17.03.10)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    יסכה
    08/06/2010

שלום רב,
    אני עובדת במקום עבודתי מתאריך 3.12.06
    ילדתי ב-4.5.10 כמה שאלות:
    1.מתי עלי לחזור לעבודה?
    2.כמה זמן יש לי להחליט במידה ואני חוזרת/ לא חוזרת שאני יכולה לקבל את כל הפיצויים (אני מתלבטת אם לחזור.. וחושבת לחזור לתקופה ואז להחליט אך לא רוצה לפגוע בפיצויים..)
    3.למשך איזה פרק זמן מגיעה שעת הנקה ומאיזה זמן זה נספר מהרגע שחזרתי לעבודה? או מהרגע שילדתי? האם מגיעה לי שעת הנקה גם אם אני עובדת בהגדרה משעה 8.30-16.00?
    אשמח לתשובתך,

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• שאלות - לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

יסכה שלום,
    שאלות רבות בפיך, אשתדל להשיב לכולן-

1. בחלוף 26 שבועות מהלידה (אם תרצי, תוכלי לקצר זאת ל 14 השבועות שבתשלום בלבד).
    2. המועד להתפטרות לצורך טיפול בילד וקבלת הפיצויים הינו 9 חודשים בלבד מיום הלידה.
    3. לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה (עלייך לבדוק הגדרת משרתך בחברה), לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הוארכה החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    מיכל
    07/06/2010

שלום רב,

אני .5 חודשים לאחר לידה.
    לאחר שיחה עם הבוס הבנתי שאין משרה עבורי, ברצוני להתפטר ואני יודעת שמגיעים לי פיצויים בטווח של עד 9 חו' מהלידה, ברצוני לדעת מה בנוגע ל 45 יום?
    האם עליי לעבוד אותם או שהם אמורים לשלם לי עליהם בכל מקרה גם אם לא אעבוד אותם ואשאר לטפל בילדתי בבית

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

מיכל שלום,
    ראשית - החוק תוקן לפני כשנתיים והיום מדובר על 60 ימים ולא 45.
    שנית - ככל שאין עבורך עבודה - עדיף לא להתפטר אלא להיות מפוטרת - מכל הבחינות.
    את צריכה לנהוג בחכמה מול המעסיק, על מנת למצות זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה- דחוף
    מאיה
    07/06/2010

שלום רב

אני עובדת במשרה מלאה כ- 7 שנים וידוע לי שמגיע לי 4 חודשים שעת הנקה מסיום חופשת הלידה
    אבל בפועל אני הערכתי מ- 14 חודשים אשר מגיעים לי ל- 24 חודשים כלומר חצי שנה

אז האם למרות זאת מגיע לי עדיין 4 חודשים שעת הנקה או פחות, מכיוון שהארכתי את החופשה ?

זה מאוד חשוב לי לדעת בדיוק אם זה תופס

ממתינה לתשובה ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה- דחוף

הוספת תגובה

• תוקף שעת הנקה

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

מאיה שלום,
    לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם האריכה את החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממיואשת...
    דיקלה
    07/06/2010

שלום,
    אני מועסקת למעלה משנתיים במקום עבודתי (משרד עורכי דין) ואני בהריון בחודש השמיני.
    עקב היסטוריה רפואית במשפחה אני עוברת "אקסטרה" בדיקות בקופת חולים ובבית חולים.
    מעסיקיי חושבים שאני נעדרת יותר מידי (מה שכמובן לא נכון) וחושדים שההעדרויות לא קשורות להריון.
    נדרשתי ממעסיקיי להביא אישורים מבתי החולים הכוללים תאריך ושעה כהוכחה לכך שהייתי בבדיקות. השגתי אישורים עם תאריך הבדיקה אבל ללא שעת הבדיקה - זה מה שנתנו לי וזה לא סיפק את מעסיקיי. הבוסית שלי (עו"ד) איימה עלי שאם אני לא אביא לה אישור עם שעת הבדיקה היא תתקשר בעצמה לבית החולים על מנת לוודא שבאמת הייתי שם.
    האם היא יכולה לעשות זאת? האם עלי להגיש תלונה ללשכת עורכי הדין? אני לא יכולה להשיג אישור עם שעת הבדיקה כי עבר כבר יותר משבוע מיום ביצוע הבדיקה ובביה"ח לא נותנים אישור מיוחד עם שעה.
    בבקשה, עזרתכם...
    הלחץ בעבודה מזיק לי להריון ואני זקוקה לתשובה נואשות.
    תודה, לירון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ממיואשת...

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה.. אני חייבת עזרה

דיקלה
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישורים רפואיים המציינים שעת הטיפול

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

לירון שלום,
    על פניו נראה כי דרישת המעסיקה מחמירה, אם כי לא בהכרח לא חוקית.
    אם אכן אין לך אפשרות להשיג אישור מתאים, השיבי לה זאת בשיויון נפש, ואל לך להתרגש אם כך מדבריה. בחוק לא נדרשת הצגת אישור עם שעה, וכן לא בהכרח נהוג להנפיק אישורים ובהם מפורטות השעות בפועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלאות במשרורת
    יוליה
    07/06/2010

שלום!
    בחודש מאי כל המחלקה בה אני עובדת קיבלה עליה שנתית במשכורות ואני לא קיבלתי. הוסבר לי שזה קרה מסיבה שאני יוצאת לחופש לידה ולא ידוע האם אני חוזרת לאחר מכן (הוקצע סכום מסוים למחלקה, אותו חילקו בין העובדים ובמקרה בו אני לא חוזרת סכום שאני הייתי מקבלת לא חוזר למחלקה). האם זה חוקי? אני בשבוע 22 של הריון.

שאלה הנוספת לגבי נסיעות, אני עברתי לפני חודש מירושלים לאשדוד ומעסיק משלם לי 22.70 ש"ח ליום עבור נסעיות. סכום זה לא מחסה לי הוצאות עבור הנסעיות בפועל(יוצא יותר מ-50 ש"ח ליום) האם גם זה לפי חוק?

מודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עלאות במשרורת

הוספת תגובה

• הפלייה בשכר עקב הריון ונסיעות

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

יוליה שלום,
    במקרה בו כל העובדים קיבלו העלאה גורפת, אשר נמנעה ממך עקב הריונך, הרי שמדובר בהפלייה אסורה, שלא אך שעל המעסיק להשיב לך את הכספים שנמנעו ממך, אלא שאף ייתכן כי הוא יחוייב בפיצוי עקב הפלייה אסורה זו.

לעניין הנסיעות - המעסיק משלם כחוק, היות והחוק קובע את סכום המקסימום לתשלום (אם כי סכום זה התעדכן ועומד כיום על 23.70 ש"ח ליום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף- אנא עזרתכם
    ריטה
    07/06/2010

שלום לכולם, אשמח לברר מס' נושאים:
    1- פוטרתי ממקום עבודתי עקב קיצוצים כאשר הייתי שניה לפני תחילת טיפול פוריות הראשון. ז"א אני ובעלי ביצענו את כל הבדיקות הנדרשות, כולל הבדיקות המתקדמות וחודרניות הדרושות לתחילת הטיפול, והטיפול עצמו התחיל כשבועיים לאחרי פיטוריי, ולמרות שהמעסיק ידע זאת עדיין פוטרתי, בטענה שזה עדיין לא נחשב שאנו נמצאים בטיפול. האם זה תקין ?
    2- כעת מצאתי עבודה חדשה ונמצאת בטיפולים. האם חובה עלי להודיע למעסיק החדש על היותי בטיפול פוריות ?

המון תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף- אנא עזרתכם

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    09/06/2010

ריטה שלום,
    לעיתים הגבול בין בדיקה לטיפול אינו ברור דיו, ומומלץ לבחון זאת היטב טרם קבלת החלטה האם לעמוד על הזכויות או לא.
    לשאלתך השניה - אין חובה ליידע, אולם במקרה שלא תיידעי יהיה קשה מאוד לטעון אח"כ כי הפיטורים הם בגלל הטיפולים, וההגנה עלייך נשחקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה