מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הארכת חופשת לידה לחצי שנהגלי20/06/2010
שלום,
ברצוני לדעת האם אושרה הצעת החוק שהציעה את הארכת חופשת הלידה לחצי שנה ובאם כן כמה זמן מראש עלי להודיע למעביד על רצוני בהארכת חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין22/06/2010גלי שלום,
התיקון עבר ובתוקף לגבי מי שיצאה לחופשת לידה החל מיום 17.03.10.
כיום, בניגוד לפעם, הרי שיש לך הארכת חופשת לידה אוטומטית, בזכות תיקון 46 לחוק עבודת נשים (תוכלי לקרוא מאמר מפורט על התיקון באתר האינטרנט שלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאימא מירי20/06/2010
אני שנה ו-7 חודשים אחרי לידה, עדיין בבית עם הילד עד ספטמבר שייכנס ב"ה לגן.
אחרי הלידה החברה בה עבדתי התפרקה, והחלטתי להישארבבית.
כרגע אני בחודש הראשון להריון השני ב"ה.
אני רוצה להתחיל לעבוד כשבני ייכנס לגן בספטמבר, האם אני חייבת לדווח במעמד ראיון העבודה כי אני בהריון?
האם לפי חוק יש זמן מוגבל שבו אישה בהריון צריכה לעבוד במקום עבודה בכדי לקבל שלושה וחצי חודשים תשלום מביטוח לאומי אחרי הלידה?
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובתכם
אימא מירי21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה ומועד הודעה על הריון
עו``ד חן שטיין22/06/2010לילי שלום,
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה, אלא כקבוע בחוק - עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד.
לעניין הזכאות לדמי לידה - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת הלידהבתשבע20/06/2010
ליאת שלום ,
עבדתי במקום העבודה כשנתיים וחצי , יצאתי לחופשת לידה מוקדמת בתאריך 15.2.2010 במהלך חופשת הלידה הובא לידיעתי תיקון 46 לחוק עבודת הנשים בו אני זכאית לחופשת לידה במשך 26 שבועות ללא צורך בהודעה למעסיק בו אני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה.
בדיעבד הסתבר לי עקב שיחה עם המעסיק שבוע שעבר , שבמקרה שלי כן הייתי צריכה להודיע על כוונתי להאריך את חופשת הלידה מעבר ל-14 שבועות מכיוון שהחוק יצא ב-17.3.2010 .
בכל אופן, התכוונתי להודיע למעסיק בכתב כחודש לפני תום חופשת הלידה קרי ב 15.7.2010 ( חצי שנה יוצא בדיוק ב-15.8.2010 ) על כוונתי להתפטר ממקום העבודה עקב טיפול בבתי.
א. האם העובדה שלא הודעתי קודם עלולה לפגוע בזכויות שלי, הרי הדבר נעשה באמת מאי הבנה של החוק
ב. האם יש לי אפשרות להאריך את חופשת הלידה מעבר לחצי -שנה כיום ( אני יודעת שניתן להאריך עד 9 חודשים או שלא .. ) ועדיין להתפטר בדין מפוטר
המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה ..
בתשבע21/06/2010האם העובדה שילדתי בתאריך 25.3.2010 לאחר שיצא החוק משנה את הדברים או שעדיין מה שקובע זה מועד היציאה לחופשת לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין22/06/2010לא,
הקובע הוא מועד היציאה לחופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין22/06/2010בת שבע שלום,
הוראות החוק החדשות חלות רק על אלה אשר יצאו לחופשת לידה לאחר יום פרסום התיקון לחוק ואילך (קרי: החל מיום 17.03.10), משכך - אינן חלות עלייך.
יחד עם זאת, יש לך זכות ממילא לצאת לחל"ת, כך שאם אי חזרתך ואי הודעתך נבעה מטעות, הרי שלא אמורה להיות לכך השלכה מהותית.
לעניין ההארכה הנוספת - יש לבחון זאת באופן מדוייק לנסיבותייך.
על מנת לתקן את ה"טעות" ולהבטיח את הפיצויים, הייתי ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימה בלשכת אבטלה לפני סיום ח. לידהעדנה20/06/2010
אני חד הורית עם תאומים בני חודש.
מקום עבודתי הוא בבית שמש ואני גרה בקרית אונו.
אני מבינה שלא אוכל לחזור לעבודה מיד בסיום החופשה [4.5 חודשים], אך לא הייתי רוצה להתפטר עדיין , עם רצון להגיע בהמשך עם העבודה להסדר של עבודה שיתאים לי.
שאלתי היא
- האם לאור התנאים הללו אוכל לחתום בלשכה כבר עכשיו , כדי לצבור ותק של 3 חודשי חתימה -וזאת בלי להתפטר עדיין מהעבודה?
-האם אפשר לותר על תקופת ההמתנה הזו-לאור העובדה שמקום העבודה רחוק ממקום מגורי?
-האם יש אפשרות להתפטרות זמנית -כך שאוכל להיות זכאית לדמי אבטלה תקופה מסויימת, אך עם אפשרות לשמור על זכויותי בשמירה על מקום עבודתי.?
-כמה זמן אוכל להאריך את חופשת הלידה , כך שמקום העבודה יהיה מחויב להעסיקני שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדנה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010עדנה שלום,
מזל טוב :-)
1. לא
2. תלוי - יש לבחון זאת יותר לעומק.
3. לא, שכן נתק הקוטע רצף הינו כזה העולה על 90 ימים.
4. היות וילדת לאחר כניסת התיקון לחוק לתוקף, הרי שחופשת הלידה שלך הינה חצי שנה (מתוכם 17 שבועות בתשלום והיתרה חל"ת), בסיומה חובה על מעסיקך להמשיך ולהעסיקך 60 ימים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה בלימודי דוקטורטר20/06/2010
האם אקבל דמי אבטלה במהלך לימודי דוקטורט - שדורשים בעיקר עבודה בבית והשלמת קורסים בהיקף של כ8-12 שעות במשך שנתיים לערך (כלומר קורס אחד עד שניים בסמסטר)
האם צריך להצהיר על פניות לעבודה בתקופה הזו או להיפך?
להביא מסמכים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010שלום לך,
לצורך קבלת דמי אבטלה נדרשת ראשית תקופת אכשרה אותה יש לבחון אם יש לך, לפני הכל.
מעבר לכך, תוכלי לקבל דמי אבטלה רק אם את מצהירה כי את פנויה לעבודה.
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה: ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה''ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22.
בת זוג נחשבת לתלויה של המובטל אם היא עונה על כל התנאים האלה: א. היא אשתו של המובטל שנה לפחות או ילדה לו ילד ב. היא בת 45 ומעלה או שיש עמה ילד שלו ג. הכנסתה אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע
בן זוג נחשב לתלוי של המובטלת אם מלאו לו 70 שנים או שמלאו לו 50 שנים והכנסתו אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע
מובטל בן 45 ומעלה, או בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 ימים לכל היותר.
מובטל בן 35 ומעלה שאין עמו שלושה תלויים, או שהוא מתחת לגיל 35 ויש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
מובטל שמלאו לו 28 שנים ועדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר.
לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 125 ימים.
מובטל שמלאו לו 25 שנים ועדיין לא מלאו לו 28 שנים, ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 67 ימים.
לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 97 ימים.
מובטל מתחת לגיל 25 שאין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 50 ימים לכל היותר.
לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 65 ימים.
מובטל בן 20 ועדיין לא מלאו לו 35 שנים שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
מובטל בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 לכל היותר.
חייל משוחרר וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי - ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם משירות סדיר לתקופה של 70 ימים לכל היותר.
זכאי לדמי אבטלה, הלומד בהכשרה מקצועית, והשכלתו פחותה מ-12 שנות לימוד, יהיה זכאי לדמי אבטלה בזמן לימודיו גם בעד התקופה, שעולה על ימי האבטלה המרביים המגיעים לו, אך לא יותר מ-138 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה בתום חופשתלידה - תנאי התפטרותר20/06/2010
מה נחשבים תנאים סבירים להתפטרות מעבודה לאחר חופשת לידה?
אני עובדת בהוראה בשני מקומות עבודה (באחד מהם אין חוזה, למרות יחסי עובד מעביד רציפים)- לכאורה אני חייבת בזמן אכשרה - שעות השעורים מוגבלות והמרחק סביר. לאם כי הסדנאות הנלוות לקורס הן יום ארוך ובעיר מרוחקת, שלא מתאים לתינוק.
האם אוכל לטעון שיש קושי למצוא סידור לשעות הוראה: מעט שעות הוראה, שעות לא קבועות ביום (בוקר/צהריים/ערב), קשה לדעת אם קורס ייפתח מראש ולכן בלתי אפשרי לשריין מטפלת.
האם התפטרות תחשב כמוצדקת או שאדרש לתקופת אכשרה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010שלום לך,
ייתכן וניתן יהיה להתפטר בדין מפוטר בנסיבות, אך לא בטיעונים שהצגת, אשר שוללים לחלוטין את הזכאות. כנ"ל לגבי הזכאות לדמי אבטלה הנובעת מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחתום אבטלהענת20/06/2010
אני עבדתי במקום עבודתי שנתיים וחצי , יצאתי לחופשת לידה ובימים אלו סיימתי את ה3 וחצי חודשים , ביקשתי להאריך את חופשת הלידה . העבודה שלי במרכז ואני החלטתי לעבור להורים שלי הגרים בחיפה , השאלה שלי - אם אני מתפטרת לצורך טיפול בילד ועוברת לחיפה האם אני יכולה לחתום אבטלה מיד או שאני צריכה לחכות 3 חודשים ? שאלה נוספת האם להתפטר כבר עכשיו לצורך טיפול בילד או שכדי לי לחכות שהארכת חופשת הלידה שלי תסתיים ואז להתפתר ( האם זה משנה מבחינת הפיצויים שאני אמרוה לקבל) אשמח לקבל תשובה מהירה , הבוס שלי נושף לי בעורף לגבי עידכון על מעשי להמשך..
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה והתפטרות
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010ענת שלום,
עקרונית הדבר עשוי להחשב כהתפטרות המזכה בדמי אבטלה מידיים - תלוי מהו בדיוק המרחק בין מקום מגורייך לחיפה, מקום מגורייך החדש.
בנוסף, על פניו נראה כי אין טעם בחל"ת מעבר ל 14 ימים, שכן מעבר לכך אין הדבר נחשב לותק לצורך חישוב הפיצויים, וחבל על זמנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .. זכאות אבטלה לאחר חופשת לידה
ענת20/06/2010קודם כל תודה על התגובה המהירה . מה כוונתך 14 יום חל"ת , מעבר ל3 וחצי חודשים אני צריכה 14 ימי חל"ת ואז להתפטר? או שזה לא משנה בכלל מי בדיוק בחל"ת?
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת20/06/2010בנוסף במידה ואני לא עוברת ונשארת במרכז , במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בילד האם אני מיד יכולה לחתום אבטלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לצורך טיפול בילד ואבטלה
עו``ד חן שטיין22/06/2010לא, אין זכאות מיידית לחתום אבטלה במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד, אלא בנסיבות מיוחדות, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותק לחישוב פיצויים
עו``ד חן שטיין22/06/2010ענת שלום,
על מנת למצות את הזכויות במקסימום, כפי ששאלת, הרי שמוטב לנצל לפחות 14 ימי חל"ת, מאחר והם כן נחשבים בותק לחישוב פיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה תקף גם לחישוב דמי הבראה?
בני09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין10/08/2010זה מגדיר את הותק - ומכאן שזה חל על הכל, לרבות הבראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה מוקדמתצביה20/06/2010
שלום,
אני נימצאת בשבוע 31 מעוניינת לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
כיצד מנסחים מכתב למקום העבודה?
ובעצם איך מחשבים את סיום חופשת הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010צביה,
בהמשך לשאלתך הקודמת - אין נוסח קבוע, פשוט העלי זאת על הכתב.
אינך צריכה כרגע לחשב את מועד סיום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בהריוןענת18/06/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 22.
עברתי חודש וחצי לא קלים.לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש לא טוב והתחלתי בדיקות.לאחר בירור של כשלושה שבועות (כאשר כל יומיים אני מתייצבת במרפאה) הסתבר שמדובר בדלקת ריאות+מחלת הנשיקה...קיבלתי טיפול לדלקת כי למחלת הנשיקה מעבר למנוחה אין טיפול.לאחר שעברה לי הדלקת המשכתי בדיקות מעקב ומסתבר שההמוגלובין שלי ירד ל8.7 שזו אנמיה די רצינית. הרופא המליץ על מנוחה ומתן טיפול ברזל. מהון להון יצא שחודש וחצי לא הייתי בעבודה. מתוך החודש וחצי ניצלתי 14 ימי מחלה שהיו לי אצל המעסיק והיום ניתבשרתי שעל שאר הימים אין לי ממי לקבל משכורת.
הייתי בטוחה שזה הזוי, איך יתכן שמישהו חולה ומחוייב להיות במנוחה וזה הכל על חשבונו? התייעצתי עם הרופא שלי שהסכים לכתוב לי שמירה על החודש שעבר (אני אחזור לעבודה גם עם האנמיה הזו ועם מחלת הנשיקה כי אי אפשר לעמוד בזה כלכלית) אבל ברור לי שאף אחת מהמחלות לא "תופסות" כמשהו ש"מצדיק "שמירה לפי ההגדרה (ולא מדובר פה בדברים קלים) ולכן אני יודעת מראש שהתביעה לא תאושר.
מה אפשר לעשות במצב כזה? איך יכול להיות שאין אף גורם שמפצה אותך על אובדן הימים הללו? כל השנים משלמים ביטוח לאומי וכשבאמת צריך אז אין עם מי לדבר? זה הגיוני?
מה מצפים שנלך לעבודה חולים? שלא לדבר על מחלת הנשיקה שהיא מאוד מדבקת ומאוד מסוכנת לנשים בהריון שלא חלו בה עדיין ובמקום העבודה שלי יש כרגע 7 נשים בהריון.מי ישא באחריות אם אחת מהן תידבק ותדביק את העובר??? זה מצב שגורם להפסקת הריון. זה פשוט לא נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה בהריון
אני מבינה את חוסר האונים והמרמור, אולם זהו המצב המשפטי הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה בהריון-המשך
ענת22/06/2010תודה על התשובה.
שאלתי הנוספת היא בעצם למה אנמיה לא תופסת במצב של שמירת הריון? שהרי שמירה היא (לפי ההגדרה שלהם) מצב רפואי הנובע מההריון וגורם סיכון לאם ואו לעובר.
האנמיה שלי 8.7, היא אכן מצב רפואי שניגרם בגלל ההריון ואם לא תטופל תגרום נזק לאם (לא יודעת לגבי העובר).לא סתם הרופאים לחוצים שההמוגלובין יעלה ואני לא אגיע ככה ללידה.המצב הזה גורם לעייפות, לסחרחורות ואף התעלפויות ולכן ההמלצה היא על מנוחה עד שהטיפול יעזור והברזל יעלה.אז למה כל כך קשה לקבל על זה שמירה?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010ענת שלום,
דעתי אינה רלוונטית, שכן יש מצב קיים.
אנמיה הינה בקשר עקיף לעובר, ומשכך, הרי שכל מחלה או ליקוי של האם הינם בעקיפין גם של העובר.
על מנת לשנות את המצב הקיים, יש צורך בשינוי חקיקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק לידהרונית18/06/2010
שלום רב,
האם מענק לידה הוא 1650 ש"ח?
ילדתי לפני כחודש וקיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאני זכאית לקבל ס"כ של 484 ש"ח האים בגלל שאני לא עובדת נכון לעכשיו ? או בגלל שתבעתי תאונת עבודה וקיזזו לי?מה הסיבה שקיבלתי סכום כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענק לידה - לפי הלידה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010רונית שלום,
אין לי אלא להסיק כי זהו לפחות ילדך השלישי...
שיעורי המענק משתנים בהתאם ללידה, ראי להלן:
בעד הילד הראשון במשפחה 1,615 ש"ח
בעד הילד השני במשפחה 727 ש"ח
בעד הילד השלישי ובעד כל ילד נוסף באותה משפחה 484 ש"ח
ליולדת שילדה תאומים 8,047 ש"ח
ליולדת שילדה שלישיה 12,111 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים עקב רצון להיכנס להריון???אלמוג17/06/2010
שלום.
אישתי מועסקת כ- 5 שנים במסגרת חינוכית לגיל הרך בקיבוץ. לאחרונה ניסינו להיכנס להריון והיא הפילה טבעי.
היום היא ניצבת בפני חידוש חוזה לשנה החדשה ונודע לה באופן די חד משמעי מצד שלישי, שרכזת החינוך שוקלת אם להמשיך את החוזה עם אישתי עקב כוונתה להיכנס להריון בשנה הקרובה.
זה נכון שמדובר רק בהצהרת כוונות, אך האם יש חוק או כל דבר אחר אשר יכול להגן עליה מפני פיטורים רק כי היא רוצה להיכנס להריון??
יש לציין שאישתי קיבלה תשבוחות מכל מערכת החינוך לאורך כל שנות עבודתה, מוערכת ע"י ההורים ואהובה על הילדים. כמו כן לא נרשם ולו מקרה אחד במהלך השנה אשר יכול להוות עילה לפיטורים.
הכוונה היא די ברורה, והייתי שמח לשמוע האם יש הגנה מפני מקרים הזויים כאלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה ופיטורים אסורים
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010אלמוג שלום,
על פניו מדובר בהפלייה חמורה ואסורה, בניגוד לחוק עבודת נשים אשר אינו מתיר פיטורים מסוג זה.
אם תהיה בידכם הוכחה לטענות, הרי שמדובר בהפלייה אסורה הנושאת בכנפה סעדים של פיצוי כספי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראה + בטוח מנהלים בתק' חופשת הלידאושרת17/06/2010
בוקר טוב,
אני אמורה ללדת במהלך חודש יולי.
אצלינו משולמת ההבראה בספטמבר עבור משכורת אוגוסט- מתוך הנחה שלא "אסחוב" עד אוגוסט ולכן לא תהיה לי משכורת בחודש זה מה קורה לגבי תשלום ההבראה.
כמו כן במהלך חופש הלידה האם המעסיק אמור להפריש כל חודש כרגיל לבטוח המנהלים?
תודה מראש
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לפנסיה והבראה בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010אושרת שלום,
עקרונית בתקופה זו אינך מקבלת תשלומים מהמעסיק, אלא מייד לאחריה תוכלי לקבל זאת.
בחל"ד נשמר הותק להפרשות לפנסיה וכן להבראה, וככל שמתמלאים תנאי החוק (רצף העסקה מסויים, המשך הפרשות של העובדת, וכו), הרי שחובה על המעסיק להמשיך ולהפריש לקופה גם בתקופה זו.
לעניין ההבראה, אגב, לאחר קבלתה תוכלי להגיש תביעה להפרשים. ראי את הנחיות המוסד לביטוח לאומי:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות פנסיה+ הבראה
אושרת28/06/2010מה שלא הבנתי באם בכל מצב אני יכולה לבקש ממנו כן לקבל את ההבראה למרות שכחודש לפני אני יוצאת לחופשת לידה (כלומר תלוש שכר שהתייחס רק לזה ) או שרק כשאחזור מחופשת הלידה?
דבר שני לגבי ההפרשות לפנסיה - באם ברור שהוא לא מחזיר אותי לעבודה(מכוון שיש כאן כבר מחליף שלכולם ברור שהוא מחליף לצמיתות ולא זמני) האם בכל מצב אקבל את הוותק לתק' זו?
באם ברור שלא מחזיר אותי לאחר חופש הלידה האם יכול לדרוש ממני כן לבוא ל- 90 יום (60 שחייב + 30 יום מכתב פיטורין)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהאביגיל16/06/2010
בשבוע שבו התחלתי במקום עבודה חדש גיליתי שאני בהריון (לא מתוכנן ומשמח). מן הסתם אלד עם ותק של 8-9 חודשים. איך בכל זאת אוכל להאריך את חופשת הלידה? מקובל ואפשרי להגיע לסיכום עם המעסיק? מדובר בתפקיד שכרוך במידה של אמון בעובד, וחיזרו אחרי כדי שאקח אותו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון 46 לחוק עבודת נשים
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010אביגיל שלום,
כיום, בניגוד לפעם, הרי שיש לך הארכת חופשת לידה אוטומטית, בזכות תיקון 46 לחוק עבודת נשים (תוכלי לקרוא מאמר מפורט על התיקון באתר האינטרנט שלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גובה הפיצויים בהתפטרותאפרת16/06/2010
צהריים טובים. בני בן שמונה חודשים ולפני כחודש נגמרה שעת ההנקה לה הייתי זכאית. הגשתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בבני בתאריך 30/05/2010. הבנתי שאת גובה הפיצויים מחשבים עפ"י המשכורת האחרונה ששולמה לפני הגשת המכתב. במקרה שלי מדבור במשכורת ששולמה עבור חודש אפריל?...הבנתי נכון? תודה מראש ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הפיצויים
ככל שעבדת במשרה גלובלית, הרי שהחישוב ייערך לפי השכר החודשי המלא האחרון (ככל הנראה - אכן חודש אפריל לגבייך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבוע נפלא!
אפרת20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי זכויותיישני16/06/2010
שלום רב,
1) אני אמורה לצאת לחופשת לידה בתקופה הקרובה.
האם אני זכאית לחופשת לידה בת 26 שבועות (כאשר 12 מתוכן בתשלום) כבר עכשיו? או שהחוק החדש עדיין אינו בתוקף?
2) כעובדת מדינה, הבנתי שיש חוק שאומר שהמעביד מחוייב להחזיר אותי לתפקידי, במידה וחופשת הלידה שלי היא עד חצי שנה. אם החופשה מוארכת מעבר לחצי שנה ועד שנה (חל"ת), המעביד אינו מחוייב להחזיר אותי לאותו התפקיד, אלא לתפקיד כלשהו במשרד, גם אם הדבר כרוך במעבר למינהל אחר הנמצא בכתובת אחרת, אך הוא חלק מהמשרד כולו.
האם זה כך??? מה אומר החוק לגבי עובדי מדינה?
3) תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובת מומחי הפורום
שני18/06/2010טרם נעניתי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדי מדינה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010שני שלום,
1. התיקון לחוק תקף החל מיום 17.03.10, ולכן חל עלייך.
2. אינני יודעת מהיכן המידע, הוא נשמע לי שגוי. הפסיקה קבעה כי יש להשיב את העובדת לאותו התפקיד ואותם התנאים אשר היו לה ערב יציאתה לחופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)