מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין אחרי חופשת לידהדקלה23/06/2010
שלום וברכה,
אני מבינה שניתן להתפטר ממקום העבודה בתום חופשת הלידה וזאת על מנת לגדל את הילד אך יש לי שתי שאלות:
1.האם אחרי חופשת הלידה אני יכולה לחזור לחודש עבודה בלבד ואז להתפטר בטענה שאני רוצה לגדל את הילד ובכל זאת לקבל את של הפיצויים?
2.אם במהלך תשעת החודשים שבהם התפטרתי עלמנת לגדל את הילד מצאתי מקום עבודה אחר, האם מותר לי לפי חוק לעבוד שם?
זה דחוף לי מאד תודה רבה על כל תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010דקלה שלום,
1. כן
2. תלוי - אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצויים לאחר חופשת לידהשרית22/06/2010
שלום רב,
אני עבדתי כ 4 שנים,הארכתי את חופשת הלידה שלי על חשבוני והתפטרתי כשהתינוק היה בן 8 חודשים.אני ילדתי באמצע החודש.השאלות שלי:
א.האם לוקחים את הסכום של המשכורת האחרונה לצורך חישוב פיצויים למרות שהיא בעצם עבור חצי חודש?
ב.האם לוקחים לצורך חישוב פיצויים את התמריץ שכלול במשכורת וקיבלתי אותו כל חודש בהתאם להשגים שלי?
ג. האם תקופה חל"ת לאחר חופשת לידה ועד התפטרותי נחשבת לותק ומחושבת לפיצוייים?
תודה רבה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום עבודה לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010שרית שלום,
1. לא. את השכר המלא האחרון.
2. תלוי מהו אותו תמריץ - יש לבחון בחינה עננינית לגופו של עניין.
3. מהחל"ת באים בחשבון רק 14 ימים לותק ולחישוב פיצויי הפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני וחישוב דמי לידהשרה22/06/2010
שלום רב,
ילדתי אחרי הריון ראשון ב-29.12.09 , הארכתי חופשת לידה עד ל-1.9.10 (5 חודשים נוספים)
אני נמצאת בהריון נוסף ועתידה ללדת ב-7.2.11
מעיון שלי באתר של ביטוח לאומי כדי ליקבל דמי לידה מלאים על 14 שבועות צריכים לשלם עלי 10 מתוך 15 החודשים שלפני הלידה דמי ביטוח לאומי
האם אני סופרת נכון : 3 חודשים של חופשת לידה + חודשיים ראשונים של חל"ת (שהמעסיק היה חייב לשלם עלי) + 5 חודשים נוספים לאחר החזרה לעבודה (ספטמבר-ינואר)
תשובתך קריטית לשיקול הקדמת החזרה לעבודה.
ד.נ - ממה שהבנתי - גם אם עבדתי חלק מהחודש זה נחשב לחודש ששולם עלי ביטוח לאומי, כלומר
גם אם אלד לפני הזמן (לאור ההריון הקודם) - במהלך ינואר - זה עדיין יחשב 10 חודשים לצורך קבלת דמי לידה מלאים ?
בתןדה ענקית מראש !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010דנה שלום,
עקרונית זה נכון.
מומלץ מאוד לפנות למוסד לביטוח לאומי ולוודא מראש שההפרשות נעשו כמו שצריך, שכן מדובר בתקופות חל"ד וחל"ת, ולא כל המעסיקים מודעים לחובת ההפרשה בתקופות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חל"דאמא22/06/2010
שלום,
חזרתי מחופשת לידה באמצע דצמבר ובתחילת החודש פוטרתי מעבודתי.
מה הם החוקים לגבי אישה החוזרת מחל"ד ורוצים לפטרה?
האם יש לי זכויות שעלי לדעת לדרוש?
אנא עזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010שלום לך,
על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה, או לפחות לשלם לך לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.
במקרה שלך, ככל הנראה כבר תמה תקופה זו, ומשכך לא חלה עלייך עוד הגנה מיוחדת, ודינך ככל עובד אחר מן המניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםמיקה22/06/2010
מתנצלת מראש אם השאלה כבר נשאלה. לא מצאתי במדוייק
הבנתי כי לאחר התפטרות לשם טיפול בילד מגיעים פיצויים וכי זמן חופשת הלידה נספר כוותק לצורך פיצויים. מה שאני רוצה לחדד זה את החישוב- האם משולם עבור שנים שלמות או גם חלק מהשנה. למשל- אם עבדתי 5.5 שנים, האם מכפילים את השכר החודשי ב 5.5 או ב 5?
האם מגיע לי לקבל גם דמי הבראה יחסית לחודשים שעבדתי מאז שקיבלתי דמי הבראה בפעם הקודמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות יחסית לזכויות סוציאליות
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010לי שלום,
כלל התשלומים הינם יחסיים, ונעשים באופן מדוייק לתקופה אותה עבדת בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור דחוףשוש22/06/2010
שלום רב ,במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה ויוצאת לחל"ת ובסיום החל"ת מחליטה שברצוני להתפטר ע"מ לטפל בילד ,יש עם זה בעיה שהארכתי את החופשה ? כלומר המעסיק יכול לשאול למה הארכתי את החופשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד חן שטיין22/06/2010שירן שלום,
ממש לא, זוהי זכותך החוקית.
שימי לב שניתן להתפטר בעילה זו עד 9 חודשים מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מיקום עבודה במהלך חופש הלידהנועה22/06/2010
שלום רב
ילדתי ב12.2.10 ואני אמורה לחזור לעבודה ב1.7.10
כשלושה שבועות לפני סיום חופשת הלידה המעסיק הודיע לי על הכוונה להעביר את מיקום עבודתי למקום חדש.
במהלך חופשת הלידה עברתי דירה והתקרבתי למקום העבודה בו עבדתי לפני שילדתי ב16 ק"מ ומצאתי מטפלת באזור.
היום המרחק ממקום מגורי למיקום הקודם הוא 15.6 קילומטר זמן נסיעה משוער כ 17 דקות ולמיקום החדש הוא 41.8 ק"מ זמן נסיעה משוער כ 43 דקות .
ההודעה המאוחרת גורמת לי לבטל חוזה עם מטפלת שמצאתי באזור העבודה הקודם.
בנוסף אין ביכולתי לנסוע כל יום כמעט שעתיים במצטבר למקום העבודה.
ההודעה הפתיעה אותי מאוד כיוון שלא היה שום דבר שמרמז על זה טרם יציאתי לחופשת לידה לכן לא חשבתי שעלי להודיע שבכוונתי להתקרב למקום העבודה(שבו עבדתי מעל שנתיים)
לצערי לא נשארו לי הרבה ברירות אלה להתפטר.
האם הצעד שהם עושים חוקי?
האם אוכל לקבל דמי אבטלה?
בברכה
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים ומרחק - תפקיד
עו``ד חן שטיין22/06/2010נועה שלום
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, המרחק ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי עקב המרחק או לא - כל מקרה לגופו של עניין). כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת דמי אבטלה לאחר חופשת לידהליאור21/06/2010
שלום רב,
סיימתי את חופשת הלידה בתשלום, וביקשתי במהלכה להאריך את חופשת הלידה לעוד מספר חודשים ללא תשלום.
במהלך חופשת הלידה הודיעו לי כי הפרוייקט בו אני עובדת נסגר וכ-3 חודשים לאחר שובי לעבודה אעבור למקום עבודה שונה (אותו מעסיק) ורחוק כ-50 ק"מ ממקום מגורי. (כמו המקום הקודם).
שאלתי:
1. האם עקב ההודעה הנ"ל אני יכולה להתפטר כבר היום (בעקבות הרעה בתנאים - תפקיד אחר, שעות אחרות, וגם מקום פיזית בעיר אחרת לגמרי) במסגרת הרעה בתנאים או שעל ההרעה בתנאים להתרחש ואז אוכל להתפטר?
2 אם התשובה חיובית לשאלה הראשונה, האם יש השפעה לכך שאני היום בהארכת חופשת לידה?
תודה!
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד חן שטיין22/06/2010ליאור שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר חופשת לידהשרה21/06/2010
שלום !
הבנתי כי אם אני מתפטרת לאחר חופשת הלידה, אני זכאית לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום. מאיזה תאריך מתחילה הספירה? מיום הגשת מכתב ההתפטרות? מיום סיום חופשת הלידה לפי חוק? אם ילדתי בפברואר 2010- האם זה 3 חודשים או חצי שנה?
שאלה נוספת בנושא- אם לאחר ההתפטרות אני גם עוברת להתגורר בעיר מרוחקת ממקום עבודתי , האם אני זכאית לדמי אבטלה לפני שעברו 90 יום?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד לזכאות לדמי אבטלה - אכשרה
עו``ד חן שטיין22/06/2010שרה שלום,
1. מיום סיום יחסי עובד מעביד או מיום חתימתך בלשכה - לפי המאוחר
2. כן, בתנאי שמדובר במרחק העולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידה - דחוף!!אפרת21/06/2010
שלום. אני עובדת בחברה החל מינואר 2009 ועתידה לעזוב בסוף החודש. גיליתי שאני ממש בתחילת ההריון (עתידה ללדת בעז"ה בפברואר 2011). אני מעוניינת לבדוק את זכאותי לדמי לידה עפ"י חישוב של 15 חודשים מתוך 22 חודשים שלפני התל"מ. האם אני פשוט סופרת 15 חודשים מתוך ה - 22 שלפני פברואר? האם זה הגיוני שלא אעבוד בשבעת החודשים שלפני הלידה ובכל זאת אהיה זכאית לדמי לידה? בבקשה עיזרו לי!
תודה ויום טוב,אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי, דחוף...
אפרת22/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בהריוןמיקה21/06/2010
שלום רב.
עבדתי במקום עבודתי יותר מ 6 שנים. בכל התקופה הייתי בימי מחלה בודדים. בחודש השמיני להריון הייתי במחלה כ 30 יום (לא שמירת הריון) וקיבלתי משכורת מלאה עבור ימים אלה. בחודש התשיעי חזרתי לעבוד רגיל. יום וחצי לפני שילדתי הייתי גם כן במחלה. אך עבורם לא קיבלתי שכר ואף הורידו לי 3 ימי חופש מהזכאות. בתלוש הופיע יתרת מחלה במינוס.
האם זה יתכן? חשבתי שימי מחלה נצברים ובשש שנים היתה אמורה להיות מספיק יתרה. אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד חן שטיין22/06/2010דנה לום,
ימי חופשה נצברים למקסימום 90 ימים על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצוייםמיקה21/06/2010
שלום
התפטרתי לאחר חופשת לידה כדי לשמור על הילד. ראשית אני מעוניינת לדעת, כמה זמן מהגשת מכתב ההתפטרות על המעסיק לשלם לי את הפיצויים ואת פדיון החופש?
שנית, השכר שלי היה גלובאלי וקבוע , אך בתלוש המעסיק חילק לי אותו (לא ברור מאילו שיקולים) לשכר בסיס וכל מיני תוספות קבועות (שעות נוספות, כלכלה, תוספת הדרכה). האם גובה הפיצויים יחושב לפי שכר בסיס או השכר המלא כולל כל התוספות?
מה לגבי שווי רכב? היה לי רכב צמוד מטעם העבודה, שהופיע בתלוש : שווי רכב 2330 ש"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין22/06/2010דנה שלום,
על הפיצויים להיות משולמים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד - מעביד.
שכר הבסיס הינו האופן לפיו מחשבים את הפיצויים. יחד עם זאת, ככל שתוכלי להוכיח כי הפיצול היה פיקטיבי, הרי שניתן יהיה לדרוש את הכללת התוספות בשכר הבסיס.
שווי רכב לא נכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום ביטוח לאומימיקה21/06/2010
שלום רב. שאלתי היא אם לאחר סיום חופשת הלידה אני מחליטה לא לחזור לעבודה כדי לשמור על הילד, האם עליי לשלם ביטוח לאומי? אם כן , לאחר כמה שבועות?
נ.ב ילדתי בפברואר 2010- אז כמה זמן נחשב שאני בחופשת לידה? (למיטב ידיעתי החוק החדש לגבי הארכת החופשה נכנס במרץ).
ובהמשך לשאלה: האם במקום שאני אשלם, בעלי ישלם עליי כניכוי ממשכורתו? מתי עליו להודיע שאני לא עובדת?
תודה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת ביטוח לאומי
עו``ד חן שטיין22/06/2010דנה שלום,
עקרונית עלייך לשלם ביטוח לאומי כל עוד אין גורם אחר (כמעסיק) שישלם עבורך - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולבדוק את הדברים מולם מפורשות.
ילדת טרם נכנס לתוקף התיקון לחוק, ולכן חופשת הלידה שלך הינה רגילה, לפי החוק טרם התיקון (14 שבועות לילד אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה בתנאים אחרי חופשת לידהקרן21/06/2010
שלום רב
שמי קרן עובדת כבר 3 שנים בחברת אפלייד מטריאלס מטעם חברת נס (המעסיקה שלי ונותנת שירותי מיקור חוץ)
בתפקיד מהנדסת בדיקות,
אני צפויה לחזור מחופשת לידה ובנס טענו שאני לא אחזור לאפלייד (שנמצאת 5 דק' הליכה ממקום המגורים שלי כבר 3 שנים- עברתי לשם בכוונה), אלא אצטרך לנסוע לקריית עתידים בתל אביב (מרחק נסיעה בפקקים שעה וחצי לכל כיוון) ולעשות שם עבודות שאינן עבודות הנדסה , האם אני רשאית לטעון שכל עוד לא נותנים לי את התנאים שהיו לי או דומים להם ישנה הרעה במעמד ובמאמץ ואני דורשת להישאר בבית ולהמשיך לקבל משכורת ב- 60 יום שלאחר מכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים לאחר לידה - מרחק ותפקיד
עו``ד חן שטיין22/06/2010שלום לך,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני בתקופת עבודה של שנתייםלילך21/06/2010
בוקר טוב ליאת וכל הכבוד לך איזו סבלנות ותשובות לעניין!
אני עובדת במקום עבודתי הקיים כשנתיים +
ילדתי את הילד הראשון לפני שנה וחזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה +הארכה של חודשיים נוספים וכיום בהריון חודש חמישי ברוך השם.
1)אם אני החליט לא לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה והאם אני צריכה להזדרז להגיש לביטוח לאומי את הבקשה לקבלת דמי אבטלה?הרי שדמי אבטלה מגיעים רק אחרי 90 ימים לפי החוק.
2)פיצויי פיטורין-מתי הם מגיעים אם החליט לא לחזור בתום חופשת הלידה?
3)מתי להתחיל להחתים מייד בתום 3+ חודשי חופשת הלידה?
3)מתי להגיד למעסיק שאני לא חוזרת כמה ימים לפני שחופשת הלידה מסתיימת?
4)מה אני צריכה מהעבודה מבחינת טפסים על מנת להגיש לביטוח לאומי את הבקשה?
בברכה,
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני ופיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין22/06/2010לילך שלום,
תודה רבה על המחמאות...
ראשית חשוב שתדעי שגם בהריון השני את מוגנת על פי חוק מפיטורים, ואולי לא כדאי להזדרז ולהתפטר טרם תביני את משמעות הדברים והשלכות ההתפטרות גם על דמי לידה ואבטלה עתידיים, בטח ובטח אם את כבר בחודש חמישי.
מכל מקום, לשאלותייך:
1. כן, עלייך להתייצב בלשכה (ולא בביטוח לאומי) להתחלת חתימה.
2. תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
3. לפחות 30 ימים לפני.
4. שהמעסיק ימלא את חלקו במסמכי התביעה בטופס שניתן ע"י המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך לליאת
לילך23/06/2010ליאת שלום,
אני ב"ה יולדת והעבודה משלמת לי 3+ חודשי חופשת לידה,
חודש לפני סיום חופשת הלידה אני מודיעה להם שאני לא חוזרת
האם הם מחוייבים לשלם לי הכל או מקזזים חודש לטובתם?
מתי אני אמורה להתחיל להחתים בלשכה אם אני מודיעה חודש לפני על עזיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010לילך שלום,
ככל שחופשת הלידה חופפת את החל"ת, הרי שאין חובת תשלום לשום צד.
בלשכה את מתחילה לחתום עם סיום יחסי עובד-מעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)