פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי לידה לאחר חל"ת
    שרה
    15/06/2010

שלום רב, אודה מאוד לעזרתכם בצומת דרכים חשובה בחיי :

ביתי הראשונה בת 5.5 חודשים, היום גיליתי שאני בהריון נוסף, יצאתי לחופשת לידה ב-27.12.09 הארכתי את חופשת הלידה - חל"ת עד 1.9.10 (לסה"כ 8 חודשים מלאים) בנוגע לקבלת דמי לידה עתידיים - תאריך לידה משוער 7.2.11 - יש לציין הוותק במקום עבודתי עד ללידה 3 שנים בדיוק.

1. האם אהיה זכאית ? הבנתי שחייבים לעבוד לפחות 6 חודשים רצופים לפני לידה ....
    2. האם אקבל דמי לידה מלאים לאחר תקופה זאת?
    3. האם הוותק בעבודה נצבר בזמן חל"ת?

ועוד כמה שאלות קריטיות עבורי לצורך ההתלבטות להמשך עבודתי שם :
    במידה ואחליט להתפטר לצורך המשך טיפול בילדה שלי
    1. האם פיצויי הפיטורין שמגיעים לי הם מלאים כמו במצב של פיטורין מצד המעסיק ?
    2. ע"פ מה מחושבים פיצויים אלו ? אל אילו סכומים מדובר ?
    3. האם במצב זה אהיה זכאית לדמי לידה כשיגיע הזמן ?
    4. במידה ובהמשך אחליט לחזור שוב לעבודה ? לאחר כמה זמן זה נחשב סביר מבחינת שהפיצויים תופסים ואוכל לחפש עבודה ?

בתודה גדולה גדולב מראש !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי לידה לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• הריון שני וזכויות

עו``ד ליאת שטיין
    16/06/2010

שלום לך,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    לגבי דמי הלידה - אם תמשיכי לעבוד, ותעני על תנאי הסף - תהיי זכאית לדמי האבטלה (אין קשר בין ההריון הקודם להריון הזה - כל הריון ודמי הלידה שלו).
    הותק לא נצבר בזמן חל"ת.

בהתפטרות בדין מפוטר לצורך טיפול בילד - הפיצויים הם פיצויים מלאים, משכורת אחרונה כפול ותק (בהנחה שמדובר בשכר גלובלי קבוע), אולם אופציה זאת עלולה לפגוע במי הלידה העתידיים בגין הריון זה.

לייעוץ ספציפי ומעמיק יותר - יש לקיים פגישה פרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד נספרת תקופת העבודה הרלוונטית
    אלה
    15/06/2010

שלום
    מ ה13 בספטמבר אני עובדת במקום עבודה. למיטב הבנתי יש לעבוד כ 10 חודשים מתוך 15 חודשים על מנת לקבל דמי חופשת לידה מלאים או 15 חודשים מתוך 22 חודשים.
    לא עבדתי בטווח של 22 חודשים או 15 חודשים.
    כיצד ביטוח לאומי סופר את תקופת העבודה? האם הספירה היא קלנדרית הכוונה היא ספטמבר, אוקטובר, נובמבר וכו' או האם חודש נחשב מה 13 לספטמבר עד 13 לאוקטובר 13 לנובמבר...
    אני אמורה ללדת בסוף חודש יוני. אשמח למענה
    תודה
    אלה

הוספת תגובה

• אני אשמח לתגובה לגביי השאלה שלי גם

אלה
    16/06/2010

ביטוח לאומי עונה לי בצורה מאוד מבלבלת... ולא ברורה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה
    ע
    15/06/2010

ילדתי לפני שנה וחצי. לפני הלידה עבדתי במקום מסודר כמה שנים ולאחר הלידה התפטרתי.
    כרגע אני עם הילדה בבית ועובדת בתור מורה מחליפה ,מקבלת תלוש כל חודש, אני מתכננת להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה. שאלתי היא : האם אני אהיה זכאית לדמי לידה? יש לי תלושים של שנה . (יש תלושים מאוד נמוכים בחודשים שעבדתי פחות ) והאם יש מינימום שכר חודשי שמשכללים בדמי הלידה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תנאי זכאות

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

שלום,
    לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לפטר אותי?
    מיכאלה
    15/06/2010

מינואר התחלתי לעבוד כמורה במקום מורה שנאלצה לעזוב. אני נמצאת כעת בחודש השישי להריוני ואמורה ללדת בסוף ספטמבר.
    התקשרתי לשאול את משרד החינוך האם ניתן לפטר אותי והם ציינו שלא.
    התקשרתי למפקחת והיא טוענת שהיא לא חייבת למצוא לי עבודה, המשרד לא מחוייב לי ואני בסך הכל עובדת מחליפה וזמנית.
    השאלה מי צודק- האם ניתן לפטר אותי, האם מחוייבים למצוא לי משרה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מותר לפטר אותי?

הוספת תגובה

• פיטורי מורה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

יעל שלום,
    באופן עקרוני לא ניתן לפטר אותך בהיותך בהריון ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, ומומלץ מאוד לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון מהן הזכויות הקמות לך מכח זאת.
    זאת ועוד, הייתי ממליצה לך להקליט את המפקחת, שכן כבר בדבריה היא עוברת על החוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    14/06/2010

בת 28 בהריון חודש ראשון , פוטרתי מעבודתי לאחר 5 חודשיים ממקום עבודתי (לפני העבודה הזו עבדתי 5 שנים במקום אחר) והתחלתי לחתום בלשכה ושאלותי הם :
    1. כמה זמן אני זכאית לחתום?
    2. בגלל היותי בהריון אף מעסיק אינו מוכן לקבל אותי לעבודה, ביטוח לאומי אינו מתחשב בכך?
    3. האם מגיע לי מענק לידה כלשהו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פיטורים בחודש הראשון להריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

קרן שלום,
    דמי לידה ודמי אבטלה הינם נגזרת של תקופת אכשרה מתאימה. ככל שלא תעבדי בתקופת ההריון, סביר להניח שלא תהיי זכאית לכך.
    יחד עם זאת, את בתחילת הריונך, ולפי החוק עלייך לספר על ההריון רק בחודש חמישי, כך שלא אמורה להיות מניעה להתחלת עבודה במקום חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות במצב של עזיבה
    צביה
    14/06/2010

שלום רב,

אני עובדת 11 חודשים במקום עבודתי ואני נמצאת כרגע בשבוע 29 להריוני. תאריך לידה משוער 27.08 בתקופה האחרונה קשה לי להגיע לעבודה עקב כאבי גב, בחילות וחולשות. למרות מצבי הרופא טוען כי הכל תקין ונתן לי חופשת מחלה של שבועיים.

שאלתי היא מה ניתן לעשות בשלב זה בהריון ולא לפגוע בזכויותי?

מה הדרך האפשרית לעזוב בשלב זה את מקום עבודתי? יש לציין כי אני לא חושבת שארצה לחזור לאחר החופשת לידה כיוון שארצה להישאר בבית לפחות שנה מתי כדאי להודיע על כך למעסיק.

חופשת המחלה כבר ניגמרה ואני סופגת ימי העדרות על חשבוני ומפחדת שזה יפגע לי בחישוב של דמי הלידה. האם יש אפשרות לצאת לחופשת לידה מוקדמת בשלב זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות במצב של עזיבה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

צביה שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי:
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף

צביה
    15/06/2010

תודה על תשובתך,
    המצב נכון לעכשיו הוא כזה: מהתאריך 31.05 עד 11.06 קיבלתי חופשת מחלה.
    ביום ראשון האחרון חזרתי לעבודה ושם לקחו אותי לשיחה מאוד לא נעימה שבה נאמר פחות או יותר שלטובת כולנו תוציאי שמירת הריון...

נכון לעכשיו קיבלתי חופשת מחלה נוספת מהתאריך 14.06-20.06 ובעצם אני כבר אהיה בשבוע 30.

לפי מה שקראתי באתר ביטוח לאומי הוא שניתן להגיש את בקשת חופשת לידה המוקדמת בתנאי שנותרו פחות מ 9 שבועות ללידה ובעצם אני כמעט אהיהה בשבוע 31 לקראת סיום חופשת המחלה.

האם אני אקבל תשלום מלא על חופשות המחלה שבידי מהמעסיק? והאם בעצם חישבתי נכון את כל התהליך ואפשר להגיש תביעה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/06/2010

צביה שלום,
    ככל שיש לך ימי מחלה צבורים - הרי שתהיי זכאית לקבל עבורם תשלום כחוק.
    לעניין המועד לצאת לחופשת לידה מוקדמת - פירטתי באריכות כיצד נעשה החישוב, לא אוכל במסגרת הפורום לבצע עבורך חישוב פרטני, שכן במסגרת הפורום זה לא יהיה מקצועי דיו, ואינני עושה דברים כלאחר יד - חישוב כזה אוכל לעשות אך בפגישת ייעוץ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי

צביה
    16/06/2010

עד תל אביב רחוק להגיע לפגישת ייעוץ. האם יש סניפים באיזור הקריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

לא,
    אולם אופציה אחרת הינה פגישת ייעוץ טלפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בזמן הודעה מוקדמת של פיטורין
    מיכאלה
    14/06/2010

שלום רב
    פוטרתי מעבודתי לאחר 5 שנים, קיבלתי מכתב פיטורין ב13-5-10
    התבקשתי על ידי המעסיק להשאר עד סיום חפיפה עם מחליף מה שלקח חודש וחצי - סיימתי את עבודתי ב1-6-10 ורק עז קיבלתי עוד חודש להשאר בבית (אני אמורה לעשות טופס טיולים ב1-7-10)
    גיליתי שאני בהריון, גם ב1-6 כבר הייתי.
    האם הפיטורין עדיין תקופים?
    או שהם חייבים להחזיר אותי לעבודה?
    תודה מראש
    מיכאלה

הוספת תגובה

• גילוי הריון לאחר פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

מיכאלה שלום,
    ככל שהפיטורים נעשו בהיותך בהריון בפועל (אף אם לא ידעת זאת במועד), הרי שחל איסור על המעסיק לפטרך ללא היתר הממונה, ולמעשה הפיטורים לא יכולים להיכנס לתוקף. יחד עם זאת, עלייך ליידע אותו בדחיפות ולהתחיל לטפל בזכויותייך מולו, על מנת שלא ניתן יהיה לתלות את האשמה גם בך. מומלץ לפנות לפגישה פרטנית על מנת להתחיל בהליך משפטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בזמן הודעה מוקדמת של פיטורין

מיכאלה
    16/06/2010

תודה על התגובה המהירה ועל תשובתך, אבל ההריון הוא בזמן ההודעה המוקדמת שהמעסיק נתן,ולא מהיום השימוע וקבלת המכתב הפיטורין בפועל האם עדיין אסור למעסיק לפטר אותי?
    תודה מראש
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בזמן הודעה מוקדמת לפיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

מיכאלה שלום,
    אין רלוונטיות להבחנה שאת עושה. במועד זה הפיטורים לא יכולים להיכנס לתוקף ללא החלטת ממונה.
    יחד עם זאת, עלייך לפעול בדחיפות, כל יום שחולף ללא פעולה - משמש לרעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת זמן לבדיקות
    מיכאלה
    14/06/2010

לפי מיטב הבנתי מגיעה לאישה בהריון 40 שעות .
    אתמול אמרתי למעסיק שלי כי יש לי בדיקה שבוע הבא. הוא ביקש מימני שהרופא ירשום בדיוק ממתי עד מתי הבדיקה שרק את החלק הזה הם לא מורידים.
    האם ניתן לעשות כזה דבר ? אני יכולה להביא אישור על הבדיקה אבל לדרוש מימני שעות מדוייקות ומתי זה מסתיים נראה לי מוגזם.
    שאלה נוספת : מה קורה אם אחרי הבדיקה אני לא חשה בטוב ? אם הרופא נותן לי אישור זה נחשב ב- 40 שעות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת זמן לבדיקות

הוספת תגובה

• זמן בדיקות

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

רוית שלום,
    עלייך להציג למעסיק את האישור שתקבלי, ולאור העובדה כי מדובר בזמן בדיקות עליו משלם המעסיק, כן מצופה כי יירשם באיזה שעות מדובר.
    אם לאחר הבדיקה אינך חשה בטוב, והדבר מגובה באישור רפואי, הרי שמדובר כבר בחופשת מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    נטע
    13/06/2010

אני אימא לתאומים בני 5 חודשים אני אמורה לחזור לעבודה ב-1/7 לאחר שהאכרתי בחודש את החופשת לידה.
    ברצוני להתפטר בעקבות הצעה עבודה שבעלי קיבל בדרום הארץ (אנחנו עכשיו גרים בצפון הארץ) ,האם אני זכאית לפיצויים מלאים???

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• התפטרות בדין מפוטר

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

נטע שלום,
    לצורך קבלת פיצויים בהתפטרות, ישנן מספר עילות בדין.
    על מנת לבחון מי מהעילות מתאימות ביותר למקרה הפרטני שלך, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת על מנת לבחון את העילה המתאימה, על כל השלכותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה
    הריונית
    13/06/2010

שלום רב!
    אני כרגע בהריון והתחלתי לעבוד במקום הנוכחי ב- 09/02/2010 . עד למועד הלידה אשלים כ- 8 חודשים (מועד לידה משוער 03/10/2010). היות ולא עבדתי לפני כן כשנה אני אהיה זכאית רק למחצית מדמי הלידה.כמו כן אינני מתכוונת לחזור למקום זה לאחר הלידה
    שאלותי הן:
    האם יהיה באפשרותי לחתום דמי אבטלה אם אתפטר אחרי הלידה ואם כן מתי עלי להגיש את התפטרותי?
    2. אם אני אומרת בע"פ שאינני מתכוונת לחזור לעבוד לאחר הלידה האם זה נחשב כהודעת פיטורין? כי אני מתארת לעצמי שישאלו אותי....

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי אבטלה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

שלום לך,
    מבחינת ביטוח לאומי - מפוטר זכאי מיידית לדמי אבטלה, מתפטר - רק בתום תקופת המתנה של 90 ימים (אם כי חובת ההתייצבות היא מיידית).

לצורך קבלת דמי אבטלה יש צורך לעמוד בתנאים הנ"ל- להלן תקופת האכשרה הנדרשת כדי להיות זכאי לדמי אבטלה:

לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
    לעניין תקופת אכשרה, ימי העבודה בחודש עבודה מלא יהיו כמניין ימי הלוח לאותו החודש.
    לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
    בחודש שהעובד היומי עבד אצל מעסיק אחד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב, לצורך חישוב תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש.
    מי שהיה עובד בשכר חודשי ועובד בשכר יומי לסירוגין, ייחשב כעובד בשכר יומי, ויידרש להשלים 300 ימי עבודה. חודש עבודה מלא שבו עבד כעובד חודשי, ייחשב ל-25 ימי עבודה.
    עובד במשמרות - משמרת שהתחילה לפני חצות הלילה והסתיימה לאחר חצות הלילה תיחשב כשני ימי עבודה, ובלבד שהמשמרת הבאה לא התחילה באותו יום קלנדרי.
    למרות האמור, גם מי שצברו תקופת אכשרה קצרה יותר מהתקופות המפורטות למעלה, יוכלו להיות זכאים, בתנאים מסוימים, לדמי אבטלה למחצית התקופה.

התפטרות צריכה להיות ספציפית, ועדיף בכתב, ולרוב נכון לעשות זאת כחודש לפני המועד הרצוי לתום יחסי עובד-מעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבדתי עד החודש השלישי להריון
    בערך מפוטרת
    13/06/2010

בתור מורה לא קבועה, זאת אומרת שהיו לי תלושים אבל לא היו לי תלושים בחופשים
    בחודש השלישי היה לי סכסוך עם המנהלת וכיון שמספר השעות שלי לא קבוע היא פשוט הפסיקה לתת לי שעות בכלל. (או שהיא נתנה לי רק 10 שעות בעוד שלפני זה היא נתנה לי 24)
    עזבתיאת העבודה שם
    השאלות שלי
    1. אולי היא לא יכלה להוריד לי שעות (היא לא ידעה על כך שאני בהריון), ואם היא לא יכלה אם יש לי מה לעשות בקשר לזה עכשיו (חדשיים אחרי)
    2. האם אני זכאית לדמי אבטלה (אין לי מכתב פיטורים רשמי, כי אף פעם לא השעות לא היו קבועות.
    ומה בדיוק אני אמורה לומר בב"ל שהתפטרתי או שאני מחפשת עבודה?
    3. האם מגיעה לי חל"ד (יש לי 15 מתוך 22 חודשים של עבודה, אבל עכשיו אין לי עבודה), ואם כן איך בדיוק מחושבים הדמי לידה

תודה רבה מאד

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

שלום לך,
    שאלותייך ספציפיות, ומצריכות מענה מפורט אותו אוכל לתת אך במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    ליאת
    13/06/2010

שלום שאלתי היא -כרגע שבוע 6 מתחילה שמירה עקב הפלה בעבר שמירה כרע היא עד לסיום שבוע 12 האם כאשר אקבל שמירת הריון מביטוח לאומי זה יבטל את דמי הלידה שאקבל אחר הלידה או שיבוצע הפרשים???

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה ושמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

ליאת שלום,
    שמירת הריון אינה קשורה ואינה גורעת מדמי הלידה, היי רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור זכויות - אחרי חלת
    שאלה
    13/06/2010

שלום, אני מתפטרת ממקום העבודה (בו עבדתי ארבע שנים ) לצורך טיפול בילד.
    ילדתי לפני חמישה חודשים והארכתי את חופשת הלידה על חשבוני- חל"ת.
    1. האם אני זכאית לחתום ולקבל דמי אבטלה?
    2. חוץ מפיצויי פיטורין. האם מגיעים לי דברים נוספים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברור זכויות - אחרי חלת

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד ודמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

שלום לך,
    ככל שמדובר בהתפטרות לצורך טיפול בילד, שתעשה עד למלאות לו 9 חודשים, הרי שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים, אולם שונים הם פני הדברים לעניין דמי אבטלה - ככל שלא מדובר בהתפטרות מוצדקת מבחינת המוסד לביטוח לאומי (שעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו'), הרי שתאלצי להמתין 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה.
    פרט לפיצויים תהיי זכאית לגמר חשבון (יתרת הבראה וחופשה, ושחרור קרן הפנסיה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר חופשת לידה
    טלי
    12/06/2010

שלום רב,
    אני ילדתי לפני 8 חודשים. הארכתי את החופשה עד 9 חודשים של בני.
    באותו מקום עבודה אני עובדת מספטמבר 2008. מחודשי 5.2009 בשמירת הריון ולאחר מכן יצאתי לחופשת לידה.
    אני מעוניינת להתפטר לפני 9 חודשים מיום הלידה.
    הבנתי שאני זכאית לדמי פיצוים ואבטלה.
    לכמה חודשים של אבטלה אני זכאית?
    האם סכום מחושב לפי חודשים אחרונים של העבודה או פני סכום שקיבלתי בשמירת הריון?
    תודה מראש,
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי, זה מאוד חשוב ודחוף!!

טלי
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה - תקופת זכאות

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

אלה שלום,
    התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה: ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה''ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22.

בת זוג נחשבת לתלויה של המובטל אם היא עונה על כל התנאים האלה: א. היא אשתו של המובטל שנה לפחות או ילדה לו ילד ב. היא בת 45 ומעלה או שיש עמה ילד שלו ג. הכנסתה אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע

בן זוג נחשב לתלוי של המובטלת אם מלאו לו 70 שנים או שמלאו לו 50 שנים והכנסתו אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע

מובטל בן 45 ומעלה, או בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 ימים לכל היותר.
    מובטל בן 35 ומעלה שאין עמו שלושה תלויים, או שהוא מתחת לגיל 35 ויש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
    מובטל שמלאו לו 28 שנים ועדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 125 ימים.
    מובטל שמלאו לו 25 שנים ועדיין לא מלאו לו 28 שנים, ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 67 ימים.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 97 ימים.
    מובטל מתחת לגיל 25 שאין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 50 ימים לכל היותר.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 65 ימים.
    מובטל בן 20 ועדיין לא מלאו לו 35 שנים שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
    מובטל בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 לכל היותר.
    חייל משוחרר וכן בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי - ישולמו להם דמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם משירות סדיר לתקופה של 70 ימים לכל היותר.
    זכאי לדמי אבטלה, הלומד בהכשרה מקצועית, והשכלתו פחותה מ-12 שנות לימוד, יהיה זכאי לדמי אבטלה בזמן לימודיו גם בעד התקופה, שעולה על ימי האבטלה המרביים המגיעים לו, אך לא יותר מ-138 ימים.

על החישוב להיעשות משכרך בפועל, ולא לפי שמירת ההריון / דמי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום חוזה העסקה בעת חופשת לידה
    לילך
    12/06/2010

שלום,
    אני אומרה ללדת בחודש ספטמבר כאשר חוזה העסקה שלי מסתיים בחודש נובמבר. אני מעוניינת לדעת האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיד בתום סיום תאריך חוזה העסקה שלי לאור העובדה שהוא מסתיים או שעדיין אצטרך להמתין 90 ימי הקפאה למרות סיום חוזה העסקה...
    אם המעסיק רוצה להאריך לי את החוזה זה אומר שאני צריכה להתפטר ואז לתאריך סיום החוזה אין משמעות???
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

לילך שלום,
    סיום חוזה העסקה דינו כפיטורים - גם מבחינת דמי אבטלה.
    באם תבוצע הארכה ו/או חידוש של החוזה, הרי שכדי לסיים אותו, יהיה עלייך להתפטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה