פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה והתפטרות
    ענת
    27/06/2010

יצאתי לחופשת לידה כשבועיים לפני הולדת בתי.
    הודעתי מראש שאני יוצאת לחופשת לידה בת חצי שנה.
    עכשיו 4.5 חודשים אחרי, החלטתי שאיני רוצה לחזור לעבודה כי ברצוני לטפל בבתי.
    אם אתפטר עכשיו, (קצת יותר מ-30 יום לפני חזרתי המתוכננת), האם יחשב הדבר שהודעתי מראש (עפ"י חוק הודעה מוקדמת)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה והתפטרות

הוספת תגובה

• חפיפה בין חל"ת והודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

ענת שלום,
    אכן עלייך ליידע 30 ימים מראש. אין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון -אבטלה -דמי לידה
    יעל
    27/06/2010

היי,
    אני עובדת כ-3 שנים, פוטרתי בשבוע ה-13 להריון ויש למעסיק אישור תמ"ת לפיטוריי.
    1. האם אני זכאית לדמי לידה במידה ויש לי רצף 10 מתוך 14 נכון ליום סיום יחסי עובד-מעביד (ולא ליום הלידה).
    2. באם אחתום אבטלה עד הלידה - איך יחושבו דמי הלידה -האם לפי דמי האבטלה שקיבלתי או לפי השכר ב-3 החודשים האחרונים בהם עבדתי בפועל.
    3. האם ניתן להמשיך לנצל זכאות תקופת אבטלה לאחר תום חופשת הלידה מייד, או שצריך להמתין 90 ימים.

תודה מראש

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי.............

יעל
    29/06/2010

מחכה לתשובה כבר מס' ימים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

השאלה פרטנית מידי - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי בשאלות אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת
    רויטל
    27/06/2010

שלום
    אני עובדת בחב' כ"א כשלוש שנים וחצי
    מעוניינת לצאת לחופשת לידה מוקדמת
    מהן הזכויות שלי ??
    והאם זה פוגע בדמי לידה ??

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

רויטל שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי:
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    אירנה
    27/06/2010

שלום,
    אני מסיימת בימים הקרובים את חופשת הלידה שלי (14 שבועות) וברצוני להאריך את החופשה בחודש אחד נוסף. ע"פ החוק החדש הדבר אפשרי, אך שאלתי היא האם הארכת החופשה הזו לפי החוק החדש הינה ככל חל"ת? כלומר האם אני חייבת לנצל את ימי החופשה שיש לי טרם לקיחת החל"ת? או שאני יכולה להשאיר את ימי החופש שלי ולקחת חל"ת?
    אציין כי אני נגדת שח"א ושהמידע שקיבלתי הוא שטרם לקיחת חל"ת כהארכה לחופשת לידה אני צריכה לנצל את כל ימי החופש היחסיים עד כה.
    אודה לתשובתכם בהקדם, הנושא חשוב לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• ימי חופשה וזכאות לחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

אירנה שלום,
    אינך חייבת לנצל את ימי החופשה, ואין קשר בין הדברים.
    הזכאות לחל"ת הינה נפרדת מימי החופשה הצבורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לגבר-שאלה
    hila
    27/06/2010

שלום.
    אבקש את עזרתך המקצועית בסוגיה הבאה:
    אני נמצאת בשבוע 10 להריוני וצפויה ללדת בינואר 2011. ויש לי מספר שאלות בנוגע לחופשת הלידה ודמי הלידה:
    1. האם חישוב דמי הלידה הם מהברוטו או מהנטו? (סה"כ 3 משכורות ברוטו או נטו??)
    2. האם קיימת אפשרות כי חודש ראשון מחופשת הלידה בעלי יקח ויצהיר מול הרשויות ואילו אני יצהיר החל מחודש שני+שלישי? (כלומר חודש ראשון בעלי יקבל דמי הלידה עבור חודש 1 ואילו אני יקבל עובר ה 2 הנותרים סה"כ 3 חודשים)

תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לגבר-שאלה

הוספת תגובה

• מקפיצה

hila
    29/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לבעל

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

הילה שלום,
    1. לפי הברוטו, כאשר יורדים אותם המיסים (שכן מדובר בגמלה מחליפת שכר). כלומר - את כביכול ממשיכה להשתכר בתקופה זו.
    2. לא, התנאים לחופשת לידה לגבר הינם: על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת היריון
    דנה
    26/06/2010

לפני כחצי שנה איבדתי את בני (בהיותו בן שנה).
    בעיקבות הריון שלווה בשמירת הריון ארוכה, אני עוברת לאחרונה בדיקות רבות במחשבה להכנס שוב להריון (אין הכוונה לטיפולי פוריות-קרישת דם ועוד). האם יש לי זכויות מבחינת היעדרות מעבודה? האם עלי לדווח על כך לבוס שלי? והאם מותר לפטר אותי בשלב זה (אני עוד לא בהיריון)?.

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת היריון

הוספת תגובה

• העדרות בשל טיפולים רפואיים

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

דנה שלום,
    ראשית הרשי לי להשתתף בצערך.

נכון להיום, ההקלות וההגנות חלות על טיפולי פוריות בלבד, ולא טיפולים רפואיים אחרים.
    משכך, על פניו, אינני רואה תועלת משפטית רבה ממסירת הודעה למעסיק על כך, לפחות עד שתהיי בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על חבל דק-דחוף עזרה !!
    טובה
    26/06/2010

אני עובדת במקום עבודתי למעלה מ 5 שניםץ .עד עתה היחס של המנהלים כלפיי היה טוב
    מרוצים מעבודתי ולא העירו לי כמעט על כלום.
    לפני חודש הודעתי שאני בהריון ומאז אני מרגישה ש"מחפשים" אותי על כל דבר .
    אומרים לי לא לצאת מהמשרד אלא לשבת כל היום מול המחשב (דבר שאיני יכולה לעשות היום משום שעקב ההריון נוצרו לי דליות ברגליים הגורמות לכאבים ורק כאשר אני יוצאת למס' דקות מידי פעם זה נרגע ), אמרו לי לא להסתובב יותר מידי במטבח, ועוד.
    בנוסף לכל זה, הבוס שלי צועק עליי ( שוב מאז שהודעתי שאני בהריון ) "ומחפש" לתפוס אותי ולגרום לפיטוריי .
    לפני מס' ימים הדבר הגיע לכך שהוא קרא לי לחדרו והחל לצעוק עליי שאני לא עובדת כמו שצריך, ואני צריכה להבין מי המנהל כאן.
    יצאתי מחדרו והתחלתי לבכות בלי מעצורים. לא יכולתי לשלוט על עצמי, והדבר גרם לי לכאבי בטן שלאחר מס' דקות אמרתי שאני הולכת הביתה כי לא הרגשתי טוב.
    אני מרגישה שמאז ההודעה רק מתנכלים לי, ועושים הכל כדי לא לתת לי את הזכויות שלי
    אני ממש מיואשת ומרגישה רע מאוד במקום הזה, אשמח לעזרה דחופה ..

הוספת תגובה

• התנכלויות של המעסיק עקב ההריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

טובה שלום,
    אכן מצב בעייתי ולא נעים.
    יחד עם זאת, אין ספק שצריך להפוך את היוצרות, ולהבהיר לבוס שלך שעל התנהלות כזו אין לעבור לסדר היום.

עלייך לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת ופרטנית על מנת לגבש את הפתרון המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה בהריון
    אפרת
    25/06/2010

פוטרתי מעבותי לאחר חמש וחצי חודשי עבודה כשאני בחודש שישי,
    אציין כי במשל כל השנים האחרונות עבדתי בעבודה מסודת ורק החלפתי עבודות,
    האם אוכל לחתום אבטלה עד הלידה?
    האם זה יפגע בזכויותי לדמי לידה או חופשת לידה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה בהריון

הוספת תגובה

• אבטלה טרם הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

שלום לך,
    לצורך קבלת דמי אבטלה נדרשת ראשית תקופת אכשרה אותה יש לבחון אם יש לך, לפני הכל.
    מעבר לכך, תוכלי לקבל דמי אבטלה רק אם את מצהירה כי את פנויה לעבודה.

התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה.

מובטל בן 45 ומעלה, או בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 ימים לכל היותר.
    מובטל בן 35 ומעלה שאין עמו שלושה תלויים, או שהוא מתחת לגיל 35 ויש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
    מובטל שמלאו לו 28 שנים ועדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 125 ימים.
    מובטל שמלאו לו 25 שנים ועדיין לא מלאו לו 28 שנים, ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 67 ימים.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 97 ימים.
    מובטל מתחת לגיל 25 שאין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 50 ימים לכל היותר.
    לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 65 ימים.
    מובטל בן 20 ועדיין לא מלאו לו 35 שנים שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
    מובטל בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 לכל היותר.

עלייך לקחת בחשבון כי כבר היו לא מעט מקרים בהם המוסד לביטוח לאומי שלל דמי לידה עקב תקופת אבטלה טרם הלידה, אולם כל מקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוט שמתמשך כבר חודשיים
    חגית
    25/06/2010

ילדתי בסוף אוקטובר והייתי בחופשת לידה עד אמצע מרץ לקראת חזרתי לעבודה
    קראו לי לשיחה אצל המנהל והודיעו לי שהורידו לי תקן ומעבירים אותי תפקיד ובעוד חודשיים יקחו לי את הרכב שהיה דרוש לתפקיד הקודם והבהירו לי שכרגע לא יקחו לי את הרכב כי אסור להם
    התקבלתי לעבוד בחברה בתפקיד זמני ונשארתי שם שנתיים עלי לציין שמדובר בחברה גדולה
    כשחזרתי לעבודה לא הייתי מרוצה מהתפקיד החדש והם לא השאירו לי ברירה
    על פי מה שהם הסבירו לי אם אני מתפטרת זה כדין פוטרתי אך הם לא ציינו בפני שזה תופס אך ורק לגבי קבלת הפיצויים שלי והם לא אמרו לי שזה לא תופס בביטוח לאומי.
    התפטרתי, עדין לא קיבלתי פיצויים וביטוח לאומי מאשר לי קבלת אבטלה רק אחרי 3 חודשים.
    איך אפשר להוכיח בביטוח לאומי שהרעו לי את התנאים?
    איך אפשר להוכיח שהתפטרתי בעקבות הרעת תנאים לצורך טיפול בילד?
    אודה לכם על תשובתכם המהירה.
    המיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    סיוט שמתמשך כבר חודשיים

הוספת תגובה

• התפטרות בדין מפוטר

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

חגית שלום,
    ראשית, מדובר בהרעת תנאים אסורה של המעסיק, אשר עשויה אף לעמוד בניגוד לחוק עבודת נשים.
    מעבר לכך, ככל שאכן מדובר בהרעת תנאים מהותית, הרי שיש מקום לעמוד על צדקתך מול המוסד לביטוח לאומי בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי צריך להודיע למעסיק של הריון?
    רויטל
    25/06/2010

שלום, אני עובדת במקום קבוע כבר שנתיים,ונכנסתי להריון,ואני בחודש שלישי, האם אני צריכה להודיע למעסיק על כך רק אחרי חודש חמישי כדי שלא תהיה עילא לפיטורין?או שאני יכולה להודיע גם עכשיו? זה לא יסכן כרגע את מקום עבודתי?
    אשמח לתשובה, תודה

הוספת תגובה

• מועד יידוע על הריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

רויטל שלום,
    אינך צריכה לחשוש, שכן החוק מגן עלייך.
    על פי חוק עלייך למסור את ההודעה עד לחודש חמישי, אולם ייתכן כי הודעה מוקדמת יותר בנסיבותייך (שמלאו לך כבל למעלה משישה חודשים) דווקא ישרת את האינטרסים שלך ויעניק לך הגנה חזקה יותר.
    מאחר ומלאו לך מעל שישה חודשי עבודה, תוכלי לספר ואם המעסיק ירצה לפטר אותך, הוא יהיה חייב לפנות לממונה על עבודת נשים לצורך כך, על מנת לקבל היתר.
    יחד עם זאת, מומלץ כי ההודעה על ההריון תהיה בכתב בדואר רשום או מוקלטת.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון ודמי הבראה
    פנינה
    24/06/2010

שלום רב, באוגוסט 2010 משולמים דמי הבראה במקום עבודתי בו אני עובדת מזה כחמש שנים, החל מ- 16.03.10 אני נמצאת בשמירת הריון ומקבלת גימלה מביטוח לאומי. לציין שעד תאריך זה עבדתי במשרה מלאה. האם אני זכאית לקבל דמי הבראה בחודש אוגוסט? אודה לתשובתכם. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון ודמי הבראה

הוספת תגובה

• מועד לתשלום דמי הבראה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

דניאלה שלום,
    עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת באוגוסט, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).

אם אכן ישולמו לך דמי ההבראה לאחר הלידה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בחופשת לידה
    מיה
    24/06/2010

שלום רב,

בחודש פברואר 09', התחלתי לעבוד במחלקת הרווחה על תקן עובדת זמנית. דובר על להעביר אותי מכרז כדי שאהיה עובדת קבועה, אך לאחר שהודעתי להם שאני בהריון, אמרו לי שאעבור את המכרז רק לאחר הלידה. בסוף פברואר השנה, ילדתי בשעה טובה, ובמרץ (דהיינו בזמן חופשת לידה) העבירו אותי מכרז. נודע לי טלפונית ע'י המנהלת שלי שלא עברתי את המכרז וכנראה שלא אמשיך לעבוד לאחר חזרתי מהחופפשה.
    יש לי כמה שא':
    1. לא שלחו לי תשובה בכתב, ולמעשה דיי מתעלמים ממני בתוענה שאני עובדת זמנית ולכן לא מגיעות לי זכויות ואף לא מכתב פיטורין
    2. הודעתי בכתב למנהלת שברצוני לקחת חל'ת עד לסוף אוגוסט אך לא קיבלתי על כך אישור בכתב. האם אני בחל'ת בכל זאת??
    3. מה עליי לעשות במקרה זה? לחכות למכתב פיטורין? (שלא רוצים לשלוח לי) או להתפטר לבד? אני מאוד מבולבלת ומרגישה שמשטים בי. אשמח לעזרה והכוונה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בחופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

שירלי שלום,
    1. כל עובד, ולא רלוונטי קביעותו או זמניותו - זכאי לקבל מכתב פיטורים. זאת ועוד, אי השבתך לעבודה עלולה כשלעצמה להוות עבירה על חוק עבודת נשים.
    2. בתנאי שלפני הלידה מלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת רשאית לצאת לחל"ת שאינה תלויה בהסכמת המעסיק, כך שדי בהודעתך על כך.
    3. ממש לא מומלץ להתפטר.

אם את חשה בלבול ורוצה לשפוך אור מעמיק יותר ולהבין את המצב ומה באפשרותך לעשות, ניתן יהיה לעשות זאת בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות עצמאית לאחר לידה
    רינה
    24/06/2010

שלום
    אני בעלת עסק עצמאי, בהריון בחודש רביעי, רציתי לברר מה הזכויות שלי מביטוח לאומי לאחר הלידה ומה הפרוצדורה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות עצמאית לאחר לידה

הוספת תגובה

• עצמאית בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/06/2010

רינה שלום,
    לשמחתך, בעניין זה דומים מאוד תנאי העובדת השכירה לתנאי העצמאית (בניגוד לתחומים אחרים).
    משכך, תהיי זכאית לשמירת הריון, אם תזדקקי, ולדמי לידה מלאים (בכפוף לזכאות על פי חוק) - דמי הלידה משולמים באמצע חופשת הלידה, בתשלום אחד, לחשבון הבנק של הזכאית להם.
    דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כאשר החישוב נעשה לפי שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר).
    אצל עצמאית, ייתכן ותילקח בחשבון השנה כולה (לפי הדוח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום משרה בהריון
    ניבה
    23/06/2010

אם רופא אישר לי צמצום משרה בחודש שמיני , האם אהיה זכאית מידי המעביד לקבל שכר מלא בזמן צמצום המשרה, או ששכרי קטן עד ללידה אך דמי הלידה ישולמו לפי שלושת החודשים שקדמו לצמצום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום משרה בהריון

הוספת תגובה

• הוראה רפואית להפחית שעות

עו``ד ליאת שטיין
    24/06/2010

ניבה שלום,
    השכר יקטן בהתאם.
    לעניין דמי הלידה - דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה אחרי חופשת לידה
    עינב גואטה
    23/06/2010

אני עובדת בבנק במחלקת עסקים, רציתי לדעת אם יש חוק שלאחר הלידה אני אמורה לחזור לאותו תפקיד בדיוק שהייתי בו לפני היציאה לחופשה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/06/2010

עינב שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה