פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבטלה לאחר חופשת לידה
    טלטל
    02/06/2010

שלום רב,
    התפטרתי לצורך גידול ילדיי (תאומים)
    1.התפטרתי החל מ3.05.10 מתי אפשר לחתום?
    2. מה עליי להביא ללשכה?
    אשמח לדעת את זכויותיי
    תודה מראש
    טלטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

טלטל
    04/06/2010

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2010

שלום לך,
    עלייך להתייצב בלשכה מייד עם תום יחסי עובד-מעביד.
    אם ההתפטרות אינה מעבודה בתנאים קיצוניים (שעות נוספות ממושכות, מרחק רב בין העבודה לבית וכו'), הרי שתאלצי להמתין כ 90 ימים עד לתחילת הזכאות לדמי אבטלה (אם כי עלייך להגיע ללשכה לחתום על מנת שיתחיל מניין ימים אלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    גל
    02/06/2010

שלום
    אני נמצאת בשבוע 40- בשמירת הריון משבוע 32 עקב צירים מוקדמים- קודם לכן קיצרתי את יום העבודה (על חשבוני) באישור רופא תעסוקתי לשש שעות עבודה גם עקב צירים מוקדמים.
    יש לי כמה שאלות:
    האם דמי הלידה שלי ייחושבו לפי המשכורת המלאה טרם קיצור יום העבודה? איך מוודאים זאת? האם מספיק לצרף מכתב+אישורים רפואיים לטופס התביעה?
    במידה ואלד בשבוע 41-42 ושולמה לי קיצבת שמירת הריון רק עד שבע 40 (תאריך לידה משוער) האם ניתן לבקש השלמה על הימים הנוספים?
    במידה ואני חוזרת לעבודה אחרי חופשת הלידה ליום עבודה קצר יותר- האם אפשר עדיין לדרוש את שעת ההנקה למרות שגם קיצרתי את שעות העבודה (על חשבוני כמובן)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• תשובות

עו``ד ליאת שטיין
    03/06/2010

גל שלום,
    1. בעקרון המוסד לביטוח לאומי יכול לשקול השלמת שכר לאישה במצב כזה.
    ראה את הנוסח האמור על פי ביטוח לאומי:

יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.

2. שמירת הריון לא משולמת במועדים אלה, תוכלי לכל היותר לצאת לחופשת לידה מוקדמת על מנת ששכרה לא ייפגע.

3. לא, הנקה היא רק לעובדת משרה מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד ודחוף....
    בינה
    01/06/2010

שלום,
    אני עובדת בעבודה זמניתכ- שלושה חודשים דרך כח אדם, אני בהריון בשבוע 38 ולפני שבוע אישפזו אותי מ24.05-26.05 בסיכון גבוה. ולאחר שיחרור מהבי"ח הרופא לא מאשר לי לצאת לעבודה לכן, הוא נתן לי אישור מחלה עד התאריך 14.06 . ז"א ש24.05-14.06 אני נחשבת בחופשת מחלה השאלה היא האם כח אדם חייב לשלם לי זאת או שאני אמורה לפנות לביטוח לאומי.?
    אני צריכה דחוף תשובה כי כמו שאתם מבינים אני צריכה להגיש דיווח שעות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב מאוד ודחוף....

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד חן שטיין
    02/06/2010

בינה שלום,
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    באם כל התנאים יתמלאו - תהיי זכאית לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר לידה
    המתוסכלת...
    01/06/2010

הי. אני מועסדת בחברה גדולה וידועה כבר 3 שנים בתפקיד ניהולי. מהיום בו הודעתי למנהלי שאני בהריון, אני מרגישה כי מתנכלים לי ו"שמים לי רגליים".(יש לציין כי לפני ההודעה על ההריון הייתי מנהלת מוערכת מאוד, מועמדת לקימודם מהיר) הדבר החל בהעברה שלי לתפקיד ש"הומצא" עבורי "לטובתי, כדי להקל עליי בהריון", כאשר במהלך ההריון שלי לא היה למנהלי שום קשר עימי (לא טלפון, לא מיילים). אפילו במהלך חופשת הלידה לא נוצר עימו שום קשר, כאשר על היציאה לחופשת הלידה, מתנת הלידה של מקום עבודתי ואת מענק הלידה אני סידרתי לבדי. (מדור השכר כלל לא היה מודע לכך שיצאתי לחל"ד). לפני חזרתי מהחופשה הובהר לי כי לא אחזור תפקידי הקודם, וכי אאלץ למצוא לעצמי תפקיד אחר עצמאית ובינתיים "אמלא" חורים היכן שצריך. יש לציין כי אף אחד לא היה מודע כלל לכך שחזרתי מהחופשה, וגם כאשר הגשתי מועמדות לתפקידים מסוימים, אף אחד לא יצר עימי קשר (גם לא מנהלי) על מנת לוודא כי קיבלתי אותם/עברתי תהליך נכון. השיא היה בשיחה שקיבלתי ממנהלי הישיר בו הוא נוזף בי כי חזרתי "עצמאית" מהחל"ד ולא עידכנתי אותו!!!! . אני כרגע מחפשת לעצמי תפקיד ותוהה אם כלל להישאר בחברה בה אני עובדת. האם יחס שכזה הינו חוקי? האם מדובר בהרעת תנאים? מה אעשה אם לא אמצא תפקיד בזמן הקרוב?

אודה לעצה מקצועית - אני מעט מיואשת...
    זה כאילו שקיבלתי "עונש" כי ילדתי - איזה מסר מועבר פה לנשים ככלל ולי בפרט, אחרי 3 שנים של נתינה אינסופית למקום עבודתי?!

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה לאחר לידה

הוספת תגובה

• פגיעה לאחר לידה - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    02/06/2010

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי
    איילת
    01/06/2010

התחלתי לעבוד ב 8/2/2009 אני בשבוע 37 להריון
    חשוב לי לדעת :
    1) מתי אפשרי להתחיל לחתום על מנת לקבל דמי אבטלה במהירות האפשרית .
    במידה ואני מודיעה למעסיק שאיני חוזרת לעבוד ,האם ה90 יום זה מהרגע שהודעתי כולל החופשת לידה?
    2) ב 8/6 יש לי ותק של 16 חודשים לפי ביטוח לאומי הם רוצים 18 תלושים האם חופשת הלידה נחשבת לוותק ?
    3)האם אני צריכה להגיש לביטוח לאומי מסמך מהמעביד על סיום העסקה למרות שאני מודיעה על התפטרותי ,כדי לטפל בילד ?

תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• תשובות לאיילת

עו``ד חן שטיין
    02/06/2010

איילת שלום,
    1. לחתום בלשכת התעסוקה ניתן החל מהיום בו נפסקו יחסי עובד-מעביד.
    2. עקרונית חופשת הלידה (14 שבועות) נחשבת לותק.
    3. כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש חוק המגן עלי ללא קביעות?
    עינת
    01/06/2010

אני עובדת כתרפיסטית במשרד החינוך, שנה ראשונה. באחד מבתי הספר החלפתי עובדת שיצאה לשנת שבתון. אותה עובדת מבקשת לקחת שנה נוספת ללא תשלום. לאחרונה נקראתי להנהלה, שם התבשרתי כי למרות שביעות הרצון מעבודתי, לא ניתן להתחייב כי אמשיך בשנה הבאה, עקב קיצוץ שעות טיפול. טרם הודעתי על דבר הריוני, שכן אני בשבוע 9. האם כדאי להודיע לפני קבלת ההחלטה בדבר המשך העסקתי? האם יש בכך כדי להגן עלי מפני פיטורים? האם ישנן זכויות החלות עלי כמחליפה? האם העסקה במשרד החינוך ככלל עשויה להמנע ממני באם יוודע דבר ההריון ללא כל הגנה משפטית? תודה

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

עינת שלום,
    חסרים פרטים רבים בשאלתך (ותקך במקום העבודה, למשל), ומשכך קשה מאוד להשיב לך קונקרטית, מה גם שממילא, על מנת לקבל ייעוץ ספציפי ומקצועי בעניין זה, שאינו עניין של מה בכך, נראה כי מוטב יהיה לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלושי חג בחופשת לידה
    אביטל
    01/06/2010

אני בחופשת לידה שמסתיימת בעוד שבועיים ואני ממשיכה אותה כרגע לא יודעת עד מתי רציתי לדעת אם מגיע לי לקבל תלושי חג בזמן שאני בחופשה על חשבוני (הכוונה לראש השנה שיגיע) אני עובדת במקום עבודתי 12 שנה (יש לציין שבפסח הייתי בחופשת לידה על חשבון המדינה וקיבלתי תלושים)

לקביעת תור
    סגירה
    תלושי חג בחופשת לידה

הוספת תגובה

• מתנה בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

רחל שלום,
    עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
    יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים. בזמן חל"ת הראציונל שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד

אביטל
    01/06/2010

סליחה על הבורות אבל מה זה חל"ת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד חן שטיין
    02/06/2010

חופשה ללא תשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת דמי לידה עקב אישפוז
    לירן נחום
    01/06/2010

שלום.

עברתי ניתוח קיסרי ונוצר סיבוך במהלך הלידה והייתי מאושפזת 14 ימים

העברתי את הטפסים לביטוח לאומי ואחרי יומיים התקשרה אליי נציגת ביטוח לאומי ואמרה
    לי שאני לא זכאית לדמי לידה ולהארכה מכוון שהחוק אומר שרק מ-15 ימים ואילך זכאים.

השאלה האם זה נכון?

והאם ישנה וועדת חריגים בנושא?

תודה לירן נחום

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת דמי לידה עקב אישפוז

הוספת תגובה

• תקופה מינימאלית להארכת חופשת הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

לירן שלום,
    התשובה אכן נכונה.

להלן ההגדרות של המוסד לביטוח לאומי:
    אשפוז של הנולד או היולדת
    יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת דמי מחלה וחופשה על דמי הלידה
    גל שמש
    31/05/2010

שלום.
    בשלושת החודשים שלפני הלידה אשתי קיבלה תשלומים
    בנוסף לשכר הרגיל, עבור ימי חופשה וימי מחלה.
    האם התשלומים הנוספים נכללים בחישוב של דמי הלידה או שלא מתחשבים בהם?

הוספת תגובה

• השלמת שכר לצורך חישוב דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

גל שלום,
    בעקרון המוסד לביטוח לאומי יכול לשקול השלמת שכר לאישה במצב כזה.
    ראה את הנוסח האמור על פי ביטוח לאומי:

יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור זכויות שלי
    נטלי
    31/05/2010

שלום רב,

יש לי שאלה. אני עובדת באירגון מסויים מספטמבר 2006. ביולי 2009 סיימתי את תפקידי ולא רציתי להמשיך, כאשר פנו אלי מהאירגון בעקבות מישהי שיצאה לחופשת לידה (בתפקיד בכיר יותר משהייתי) וביקשו ממני להחליף אותה לתקופה של 4 חודשים עד שתחזור. הסכמתי להחליף אותה וסיימתי את העבודה בנובמבר 2009.
    בפברואר 2010 פנו אלי שוב מהאירגון וביקשו ממני להגיע להחליף שוב מישהי שיוצאת לחופשת לידה לתקופה של חצי שנה, וכך יצא שאני עכשיו עובדת באותו אירגון שוב ותקופת העסקתי מסתיימת בספטמבר 2010.
    השבוע גיליתי שאני בהריון, ורציתי לדעת אם יש לי זכויות שמגיעות לי מהאירגון הזה למרות שאני על חוזה קצוב (בחוזה כתוב שאני רק מחליפה מישהי עד ספטמבר).
    בתלושי משכורת שלי נספר לי הוותק עדיין מספטמבר 2006.

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור זכויות שלי

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר שישה חודשי ותק

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

נטלי שלום,
    עקרונית, לפני הנתונים שכתבת, הרי שלא ניתן יהיה לפטר אותך ללא היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, נוכח העובדה כי מלאו לך 6 חודשי עבודה במקום.
    מנגד, תעלה הטענה כי היית מוגדרת לתפיק מחליפה בלבד, אם כי ניתן יהיה להתמודד גם עם טענה זו.
    נראה כי עלייך לפנות לייעוץ משפטי בהקדם על מנת לטפל בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    שירה
    30/05/2010

אני כעת בתחילת החודש השני להריון. אם אני מתחילה עכשיו ז"א יהיו לי כ7 חודשי עבודה.

אני זכאית לקבל דמי לידה ? למשך כמה חודשים ומהו הסכום? אני מקבלת תלוש ע"ס 4000 ש"ח לחודש וככה אני מתכוונת לעבוד גם ב3 החודשים האחרונים . אשמח לעזרה.

לפי מה שהבנתי אני אקבל 6 שבועות מחצית מסכום המשכורת ז"א אני אקבל רק 2000 ש"ח לחודש ???

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה

שירה
    30/05/2010

האם באישור מרופאת הנשיםם שלי במקרה הצורך אוכל להאריך את חופשת הלידה ז"א לקבל עוד חודש דמי לידה? או שהמקסימום אם עובדים 6 חודשים זה רק 6 שבועות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה חלקיים

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

שירה שלום,
    לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

דמי הלידה הינם בגובה 100% מהשכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    עידית
    30/05/2010

שלום רב,
    נראה לי שקצת לא הבנתי את עניין ההתפטרות לאחר לידה לצורך טיפול בילד... ולכן שאלתי היא כזו: האם אני יכולה לקחת מראש (תוך כדי הודעה מראש למעביד) חופשת לידה בת 9 חודשים לצורך טיפול בילד ולאחר מכן להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין? , או שמא עליי להודיע למעביד על רצוני להאריך את חופשת הלידה, מיד בתום 26 שבועות שמגיעות לי כחוק?. אם מדובר בחל"ת לתקופה שלאחר 26 שבועות ועד 9 חודשים- האם אני צריכה אישור מהמעסיק בהנחה שאני עובדת במקום העבודה מעל שנה? והאם כל 9 החודשים מחושבים לי כחלק מתקופת ההעסקה לצורך פיצויי פיטורין?
    אודה על תשובתך,
    עידית.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר 9 חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

עידית שלום,
    את יכולה להודיע למעסיק על הארכת חופשת הלידה למשך 9 חודשים, אולם לא בהכרח יהיה זה נכון מבחינתך - את דווקא יכולה להפסיד מזה אם את ממילא מתכוונת להתפטר בתומם.
    את ההסבר המתאים וייעוץ כיצד נכון יהיה לפעול על פי הנתונים והנסיבות הספציפיות שלך, לא ניתן יהיה לפרוש כאן, אלא בפגישה מסודרת, מטבע הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה.
    שוש
    30/05/2010

שלום,

הפסקתי את עבודתי בהיותי בחודש שישי להריון וכנראה לא אעבוד עד לאחר הלידה. למרות שאני כרגע לא עובדת עבדתי לפני יציאתי לאבטלה 15 חודשים (לא רצופים) מתוך 22.

האם אני אהיה זכאית לדמי לידה לאחר שאלד ?

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי לידה.

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

שוש שלום,
    לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה.

שוש
    01/06/2010

תודה על תשובתך.

השאלה היא ממתי אני מחשבת את החודשים. מהלידה או מהפיטורין ? האם אפשר לקחת בחשבון חודשי אבטלה לפני ההריון ?

חודש עבודה חלקי (שיש בתלוש תשלום לביטוח לאומי) נחשב בחישוב לחודש מלא או כמו באבטלה צריך ממש לחשב את מספר ימי העבודה ?

העובדה שאני לא עובדת כרגע משפיעה על הזכאות ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור זכויות
    אושר
    30/05/2010

יש לי ותק מה-1.9.02 .
    ילדתי ב-20.4.10 .
    בתלוש שכר האחרון ,הצטברו לי 6.89 ימי חופשה ו-11 ימי מחלה .
    לפי החישוב ,חופשת הלידה מסתיימת ב-26.7 (14 שבועות).
    במידה ואני רוצה להתפטר ע"מ לטפל בילד, מה עלי לעשות ע"מ לא להפסיד את הוותק בשנה הנוכחית? (מבחינת פיצויים)
    האם חל"ת צוברת ותק מבחינת פיצויים ?חל"ת מותנית באישור המעסיק?
    האם מגיע לי דמי הבראה בשנה הנוכחית ?
    האים מגיע לי דמי אבטלה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בירור זכויות

הוספת תגובה

• בירור זכויות לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    31/05/2010

מעיין שלום,
    אינך מפסידה ותק - מדובר בותק יחסי (כל חלק מהשנה נחשב).
    לאור התיקון החדש (מאמר מפורט בעניינו תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי), הרי שהינך זכאית אוטומטית לחל"ת בת 12 שבועות, ולפי ותקך אף יכולה להאריכה עד לשנה מיום הלידה, ללא צורך באישור המעסיק.
    חל"ת אינה באה בחישוב הותק לפיצויי פיטורים (למעט השבועיים הראשונים שלה).
    הבראה - תהיי זכאית לחלק היחסי גם כן.
    לדמי אבטלה תהיי זכאית רק אם ההתפטרות תימצא מוצדקת ע"י המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ,תודה

אושר
    06/06/2010

במידה וברצוני להתפטר ע"מ לטפל בילד כמה זמן עלי להודיע מראש למעסיק?האם הודעה זו צריכה להיות בכתב?מה עליי לציין בהודעה זו?
    במידה וברצונ לצאת לחל"ת ,כמה זמן עלי להודיע מראש למעסיק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב התפטרות

אושר
    06/06/2010

האם ניתן לשלוח התפטרות בדואר אלקטרוני?
    האם ניתן להודיע למעסיק בטלפון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    07/06/2010

שלום לך,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעסיק המאיים לפטר
    תהל
    30/05/2010

שלום רב,
    אני עובדת כמזכירה במשך כ-5 חודשים במשרד קטן מאד, אני בחודש 6 להריוני הראשון.הבוקר המעסיק שלי אמר לי שהוא לא מרוצה מתפקודי לאחרונה (למרות שאני עובדת ומשתדלת לעמוד בכל המשימות בזמן) וכל יום עובדת בין 8:30 ל-17:00. במסגרת השיחה הבוקר המעסיק שלי אמר שהוא מאד לא מרוצה והוא שוקל להפסיק את עבודתי. רציתי לדעת מה זכויותיי מבחינה חוקית ומה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מעסיק המאיים לפטר

הוספת תגובה

• הריון טרם מלאו 6 חודשים

עו``ד חן שטיין
    31/05/2010

תהל שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה