פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום לידה
    ש. כהן
    06/07/2010

שלום רב
    קראתי בחוק תשלום דמי לידה שדמי הלידה מחושבים על פי שלושת החודשים האחרונים שקדמו ל-1 בחודש שבו הופסקה העבודה.
    השאלה שלי היא כזו: אם אלד ב-26 באוגוסט לדוגמא, האם לא יחשיבו לי את המשכורת של אותו החודש בתשלום דמי הלידה ויחשבו את המשכורת של מאי,יוני, יולי בלבד?
    הבעיה היא שדווקא בשלושת החודשים האחרונים (יוני, יולי, אוגוסט) השכר שלי היה גבוה יותר בהרבה מבחודש מאי כך שממש חבל לי שבשל 4 ימים (עד לתחילת החודש הבא) בלבד לא יחשיבו לי את חודש אוגוסט בחישוב. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון?
    האם על המעסיק למלא את תאריך הפסקת עבודתי כזהה לתאריך בו ילדתי? (אני מניחה שאסור לו לכתוב שהפסקתי את עבודתי כמה ימים לאחר הלידה. או שאני טועה?).

בתודה רבה

שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשלום לידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    06/07/2010

שני שלום,
    חוק זה חוק, ולא ניתן לעגל פינות בעניין זה - חלק מחודש לא יבוא בחישוב, כך על פי לשון החוק.
    נסי למשוך את ההריון עד לסוף החודש, ככל שתוכלי... :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויותיי במהלך ההריון
    sp106
    06/07/2010

שלום,

אני בהריון בשבוע 9, גיליתי שאני בהריון די בהתחלה ועדיין לא הודעתי במקום עבודתי.
    במקום שאני עובדת, אני לא כעובדת חברה אלא דרך חברת out sourcing. לפני כחודש פנתה אליי המנהלת שלי מטעם מקום עבודתי ואמרה לי שהיא אינה מעוניינת להמשיך את ה - outsourcing אחרי השנה ושהיא רוצה למשוך אותי לחברה ןשאלה לדעתי, כמובן שהסכמתי והיא אמרה שתתחיל בתהליך ושזה תהליך מאוד ארוך (כבר ידעתי שאני בהריון אך לא אמרתי לה כי זה היה ממש ההתחלה).
    עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי התהליך אבל מסיבות פנימיות די ברור לי שברגע שאני אספר לה שאני בהריון היא לא תמשיך בתהליך הקליטה לחברה ותחזיר אותי לחברת האם.

האם חברת האם שלי יכולה לקבל אישור ממשרד התמ"ת לפטר אותי בטוענה שהפרוייקט הסתיים ואין להם משהו אחר בשבילי?
    מה עליי לעשות?

אנא עזרתכם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויותיי במהלך ההריון

הוספת תגובה

• חשש מפיטורים עקב הודעה על הריון

עו``ד ליאת שטיין
    06/07/2010

שלום לך,
    טוב עשית שטרם הודעת.
    זאת ועוד, על מנת לאסוף ראיות מתאימות כדי שלא יתאפשרו פיטורים אלה, ככל שיש לך חשש כי אם יוודע דבר היותך בהריון יביא הדבר לפיטורים, המלצתי היא לא ליידע עדיין.
    את דרכי הפעולה הנדרשות על נת להכשיר את הקרקע ניתן יהיה לפרט במסגרת פגישת ייעוץ, בהתייחס לסיטואציה הספציפית ונתוניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    מירי
    06/07/2010

שלום רב. אני עובדת עצמאית ויצאתי לשמירת הריון לפני כחודשיים. יש בידי את כל האישורים. האם אני זכאית לגמלת שמירת הריון? במה זה תלוי? אם היו הכנסות לעסק בזמן השמירת הריון, האם זה ישלול זכאותי? שכן אני עובדת על בסיס מזומן ואני לרוב מקבלת תשלומים דחויים.
    שאלה נוספת: אם העסקתי עובד בזמן השמירת הריון, האם זה מראה שלא עבדתי ומבטיח זכאותי לשמירת הריון?
    אני אובדת עיצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• גמלת שמירת הריון לעצמאית

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

מירי שלום,
    אל תהיי אובדת עיצות - לכל דבר יש פיתרון...
    דווקא בעניין זה העצמאיות פחות מקופחות מכל תחום אחר, לשמחתך.
    בכפוף לתנאי הזכאות הרגילים (מס' חודשי עבודה והפרשות לביטוח הלאומי), תהיי זכאית לגמלת שמירת הריון מהמוסד לביטוח לאומי.
    תשלומים דחויים אינם שוללים את הזכאות לגימלה, ככל שאכן לא ייצרת הכנסה בתקופת שמירת ההריון עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונה בזמן הריון
    קרן
    06/07/2010

שלום, אתמול כשיצאתי מהעבודה רכב נכנס בי מאחור אני עליתי לבי"ח לבדיקה עקב כאב גב והקרנה לרגל , שוחררתי הביתה לאחר בדיקות מיון נשים ואורתופד למנוחה כיוון שמבחינת ההריון הכל היה תקין .
    שאלתי היא האם זה שיצאתי מהעבודה מהווה איזו שהוא פקטור לתאונת עבודה , יש לציין שבמכתב שחרור צוין תאונת דרכים , הודעתי למנהלת שלי ומה בעצם אני צריכה לעשות בנידון ?
    תודה מראש
    קרן .

לקביעת תור
    סגירה
    תאונה בזמן הריון

הוספת תגובה

• לקרן

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

קרן שלום,
    מבחינת דיני עבודה - אין לדבר רלוונטיות.
    אם את מכוונת לתאונת עבודה - שאלה זו יש להפנות לעו"ד המתמחה בתאונות עבודה, ולא לפורום זה. נסי למצוא את הפורום המתאים בפורטל BEOK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה (גבר)
    ירון
    06/07/2010

שלום רב.
    אשתי עבדה עד אמצע אוגוסט 2009 במשך 3 שנים ברצף ואז פוטרה מעבודתה עקב שינוי ארגוני.
    2 חודשים אחרי כן אשתי נכנסה להריון וילדה במזל טוב לפני 4 שבועות.
    למיטב הבנתי אשתי צברה תקופת עבודה המזכה אותה ב-98 ימים דמי לידה.
    כעת, אשתי אינה עובדת ומטפלת בתינוק.
    אני מבקש לדעת האם אני רשאי לצאת לחופשת לידה בתום 6 השבועות הראשונים אחרי הלידה, למרות שאשתי אינה עובדת אך זכאית לדמי לידה?
    (אני עובד כשכיר במוסד ציבורי מזה 6 שנים)

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה (גבר)

הוספת תגובה

• חופשת לידה לגבר

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

ירון שלום,
    על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה מהבית לאחר חופשת הלידה
    טיניל
    05/07/2010

אני מסיימת את חופשת הלידה שלי בסוף החודש , סיכמתי עם המעסיק שלי כי אחזור ב 01.10.10 , עד אז אעבוד מהבית מספר שעות ביום ( אושר לי 50% משרה ) .
    חודש ספטמבר הוא חודש של חגים , האם לפי חוק אני אמורה לקבל תשלום מלא על ימי החג ? האם אני יכולה לעבוד 50% משרה ואת שאר השעות החסרות להשלים כפדיון ימי חופש ( צברתי לא מעט ימי חופשה ) ?

הוספת תגובה

• מעבר לחצי משרה לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

טיניל שלום,
    הכל תלוי במה סיכמת עם המעסיק.
    ככל שלא סוכם דבר, הרי שהתשלום יהיה לפי השכר של חצי משרה, ללא התחשבות אם החגים נפלו על ימי / שעות עבודה בפועל או לא.
    ימי חופש עקרונית לא פודים בכסף, אלא מנצלים בפועל, למעט בסיום יחסי העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    שוש
    05/07/2010

ילדתי ב-20/4 ואני בחופשה של 26 שבועות .באיזה תאריך עלי לחזור לעבודה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• מועד חזרה לעבודה

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

עקרונית 26 שבועות מסתיימים ביום 19.10.10 (קל ונח לבדוק זאת מול לוח השנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שטיין שלום רב,
    רינת
    05/07/2010

עו"ד שטיין שלום רב.
    הנני מתמחה במשפטים (מסיימת את ההתמחות עוד 4 ימים..), הנני מצויה בחודש השביעי להריון.
    אינני ניגשת לבחינת הליכשכה במועד הקרוב, דהיינו מועד נובמבר, אלא בכוונתי לדחות את הבחינה למועד מאי 2011.
    ברצוני לברר מס' דברים:
    1. ככל הנראה והמאמן שלי ישאיר אותי להמשיך לעבוד במשרד עד למועד הלידה, אך במידה ולא ברצוני לדעת האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה בתקופת הריון ? (יודגש כי טרם התחלתי את ההתמחות, עבדתי משך 4 שנים ברציפות במשרד עו"ד אחר..)
    2. לאחר הלידה, ובתום הזכאות לדמי לידה - (ובהתחשב בעובדה כי אני ניגשת לבחינות במאי 2011..) האם אוכל לחתום אבטלה בתקופה הנ"ל ? (או שמא אאלץ להמתין 90 יום..?)

אשמח לקבל תשובותיך.. אני חוששת מאוד ממצב בו אוותר במצב בו למעשה ניצלתי את מלוא דמי הלידה מחד ומאידך - אאלץ להישאר בבית ללמוד לבחינות לישכה וללא כל אפשרות לקבל דמי אבטלה..

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    עו"ד שטיין שלום רב,

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - התמחות

עו``ד חן שטיין
    06/07/2010

שלום לך,
    1. ככל הנראה כן, אולם יש לבדוק את נתונייך הספציפיים מול המוסד לביטוח לאומי.
    2. הלידה תעצור את תקופת הזכאות לדמי אבטלה (במידה ותקבלי דמי לידה) ולאחר הלידה תמשיך - מדובר רק בהשהייה.

יחד עם זאת, מומלץ ביותר לבדוק את הנתונים הספציפיים לגבייך מול המוסד לביטוח לאומי טרם נקיטת צעד כלשהו, שכן כל מקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה
    קארין
    05/07/2010

שלום רב

התחלתי עבודה חדשה וכעבור חודש גיליתי שאני בהריון
    הודעתי למעסיק שלי לאחר כחודשיים .
    ילדתי השבוע חודש מוקדם מהצפויי
    המעסיק שלי מתעלם מהטלפונים שלי ודוחה אותי בכל פעם שאני מנסה ליזום שיחה עימו
    יש לציין שהעבודה שלי מצריכה מתן תשובות ללקוחות אשר נמצאים בטיפול שוטף.
    בטענה ששיקרתי לו על זמן הלידה הצפויי .
    שאלותיי הם :
    האם הוא יכול לפטר אותי מכוון שאני לא עובד'ת אצלו הרבה זמן ( 8 חודשים ) ונכנסתי להריון עוד לפני קבלתי לעבודה ?
    חתמתי דמי אבטלה כחודש וחצי עד מצית העבודה האם האני רשאית לקבלת דמי אבטלה שוב ??
    אשמח לתשובה מהירה

תודה קארין

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה

הוספת תגובה

• אי השבה לעבודה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    05/07/2010

קארין שלום,
    על המעסיק להשיבך בתום חופשת הלידה לעבודתך, לכל הפחות למשך 60 ימים, ובנוסף לשלם לך בגין תקופת ההודעה המוקדמת.
    ככל שהוא לא יעשה כן, יש לך עילת תביעה כנגדו, לרבות בעניין הפרת חוק עבודת נשים.

זאת ועוד, לאחר הכללת תקופת חופשת הלידה ו 60 הימים הללו, ככל הנראה שכבר תמלא לך שנה, ולא תהיה גם בעיה עם המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבראה בזמן חופשת לידה
    אליה
    05/07/2010

שלום

האם בזמן חופשת הלידה

אמורה להכנס לי "משכורת" המורכבת מדמי ההבראה בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    הבראה בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• מועד לתשלום דמי הבראה

עו``ד ליאת שטיין
    05/07/2010

אליה שלום,
    עקרונית על המעסיק לשלם לך זאת במועד, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).

אם אכן ישולמו לך דמי ההבראה לאחר הלידה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר שבתון
    אסתי
    04/07/2010

אני עובדת הוראה ,בשנה זו הייתי בשבתון ובמהלך השנה ילדתי.
    בתאריך 05\30 קבלתי מכתב פיטורין.
    האם זה חוקי?? האם אין צורך באישור משרד התמ"ת?
    בתודה,אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר שבתון

הוספת תגובה

• פיטורים אסורים

עו``ד חן שטיין
    05/07/2010

אסתי שלום,
    חסרים פרטים רבים בשאלתך (אפילו מועד הלידה).
    עקרונית, חלה עלייך הגנה למשך 60 ימים מיום סיום חופשת הלידה, בהם לא ניתן לפטר אותך.
    ככל שהפיטורים נעשו בתוך המועד, הרי שהם אסורים, וניתן לפעול כנגד המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה ואבטלה
    תמר יא
    04/07/2010

שלום, אני כרגע בחופשת לידה שמסתיימת ב2/9/10, לפני שיצאתי לחופשה סיכמתי עם בעל הבית שעקב זה שעבדתי עד הערב נשנה את שעות העבודה ונכון לעכשיו לא משתלם לי לחזור לעבוד עקב השכר הנמוך שאני אקבל ואני רוצה לשהות בבית יותר עם התינוקת שלי. רציתי לדעת אם אני אגיש מכתב פיטורים אני זכאית לחתום אבטלה מיד בתום ה3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה ואבטלה

הוספת תגובה

• התפטרות וזכאות לדמי אבטלה

עו``ד חן שטיין
    05/07/2010

תמר שלום,
    אכן אם תתפטרי, תהיי זכאית לדמי אבטלה בחלוף תקופת המתנה בת 90 ימים, אם כי שימי לב - על מנת שמניין הימים יתחיל - עלייך לגשת ולחתום בלשכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה בהריון
    ענת
    04/07/2010

שלום רב

לפני מספר חודשים התפטרתי מעבודתי במטרה להקים עסק עצמאי בתחום המזון. ניסיתי לחתום אבטלה בתחילת הדרך אולם שלחו אותו לכל מיני ראיונות עבודה מוזרים ומאוד לא מתאימים לרמתי המקצועית (הייתי שפית בתפקידי האחרון ושלחו אותי לראיון עבודה לתפקיד מבשלת בפנימיה למשל) ולכן ויתרתי על התענוג. במהלך שלבי תכנון העסק נכנסתי להריון ואני כעת בשבוע העשירי. במצב הנוכחי קשה לי מאוד לקדם את פתיחת העסק (כיוון שהעיסוק באוכל לא מסתדר כ"כ עם הבחילות והתחושה הרעה) ומצד שני אני מתקשה למצוא עבודה כשכירה בעקבות ההריון). האם אני זכאית לדמי אבטלה למרות שלא פוטרתי/ התפטרתי ממקום עבודתי בעקבות ההריון? האם יש סיבה לקוות לכך שאקבל את דמי האבטלה בצורה מכובדת ומכבדת וללא טרטורים מיותרים? במידה וכן- לכמה חודשי אבטלה אני זכאית? אודה לכם מאוד על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה בהריון

הוספת תגובה

• דמי אבטלה - עצמאי

עו``ד ליאת שטיין
    04/07/2010

שלום לך,
    בתור עצמאית ישנה בעיה לדרוש דמי אבטלה.
    להלן התנאים הרלוונטיים לגבייך, בנוסח המוסד לביטוח לאומי:
    שמירת הזכות לדמי אבטלה למובטל שפתח עסק עצמאי
    מובטל שהיה שכיר וצבר תקופת עבודה המזכה אותו בדמי אבטלה, ופתח עסק עצמאי לפני שניצל את מלוא תקופת הזכאות, זכותו לדמי אבטלה תישמר, אם העסק שפתח כשל ונסגר בתוך 24 חודשים.

הזכות לדמי אבטלה תישמר אם אתה עונה על כל התנאים האלה:

1. נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה ב- 1.05.2009 ואילך.

2. צברת תקופת עבודה מעבודתך כשכיר, המזכה אותך בדמי אבטלה.

3. פתחת עסק עצמאי החל ב- 1.08.2009 ואילך, והעסק כשל ונסגר בתוך 24 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    ענת
    04/07/2010

שלום רב,
    אני ילדתי ב 01.03.2010 חופשת לידה נגמרה ב05.06.2010 ואני מהאריכה חופשה עד 05.09.2010 אני עובדת במקום עבודה 3.5 שנים.מי 22.03.2010 הוארכה הזכאות לחובשת לידה מ 14 שבועות ל 26 שבועות ועובדת שהאריכה את חופשת לידה מעבר ל 26 שבועות תהיה זכאית לשעת הנקה מיום חזרתה ועד לתום 4 חודשים מסיום של 26 שבועות.עם החוק מכסה גם רטרואקטיבית נשים שיילדו לפני 22.03.2010.במקום עבודדתי טוענים כי הנני זכאית לשעת הנקה של 4 חושים כי ילדתי ב 01.03.2010.העם אני זכאית לתום 4 חודשים מסיום התקופה של 26 שבועות?

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת הנקה

עו``ד ליאת שטיין
    04/07/2010

ענת שלום,
    התיקון לחוק לא חל עלייך, ולפיכך הצדק עם המעסיק בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והודעה מקדימה לפיטורים
    מעין
    04/07/2010

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 7 וקיבלתי הודעה מקדימה לפיטורין עקב סיומו של חוזה עבודה מוגבל בזמן. הפיטורין אמורים להתחיל בסוף אוגוסט. מתי עלי להודיע למעביד שאני בהריון? האם אני יכולה לחכות לסיומו של הטרימסטר הראשון (בתחילת אוגוסט)?
    תודה
    מעין.

הוספת תגובה

• הודעה על הריון כאשר נעשו פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    04/07/2010

מעין שלום,
    את אומנם יכולה להמתין עם מתן ההודעה עד לחודש חמישי להריון, אולם ייתכן והדבר ייפגע באינטרסים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה