מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאות לדמי לידה - הבהרה.שוש07/06/2010
שלום,
פוטרתי מעבודתי בהיותי בהריון. ממתי אני מחשבת את החודשים שבגינם אהיה זכאית לדמי לידה, מהלידה או מהפיטורין ? האם אפשר לקחת בחשבון חודשי אבטלה לפני ההריון ?
חודש עבודה חלקי (שיש בתלוש תשלום לביטוח לאומי) נחשב בחישוב לחודש מלא או כמו באבטלה צריך ממש לחשב את מספר ימי העבודה ?
העובדה שאני לא עובדת כרגע משפיעה על הזכאות ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010שוש שלום,
באופן עקרוני לא ניתן לפטר אותך בהיותך בהריון ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, ומומלץ מאוד לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון מהן הזכויות הקמות לך מכח זאת.
באופן עקרוני, ככל שמדובר בפיטורים - הרי שקמה לך הזכות לחתום בלשכת התעסוקה, לדמי אבטלה תהיי זכאית רק אם יש לך את מלוא התקופת האכשרה הנדרשת.
לגבי דמי לידה - המצב יכול להיות סבוך יותר, וזה יושפע ממה יקרה מהלך אותם חודשים על ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זכויותיאור07/06/2010
שלום. אני נמצאת כרגע בשבוע ה34 להריוני, ועובדת עם ילדים בסיכון. העבודה כבר קשה עבורי כיוון שכוללת הרמת ילדים, התמודדות מול אלימות ילדים וכו', כיצד אני יכולה להוציא שמירת הריון? במידה ולא אצליח, יש לי 24 ימי מחלה כאשר במקום עבודתי משלמים 100% מהיום הראשון.האם שימוש בהם במקום שמירה יאפשר לי לקבל את אותם זכויות או שתמיד עדיף שמירה?
שאלה נוספת . אם אני מקבלת שמירה , ויולדת לפני 30 יום, האם אני לא יהיה זכאית לתשלום בכלל?
****לאחר הלידה אני מתכננת לסיים את תפקידי במקום עבודתי, בכל מקרה צריך לחתום 90 יום כדי להיות זכאי לאבטלה? או שזה תלוי בדיווח שלי מול מקום עבודתי על התפטרות?
**** מה הזכויות שלי ממקום העבודה: 40 שעות בדיקה? פיצוים וכו'? אני עובדת באותו מקום במשך שנתיים וחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור זכויות
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010אור שלום,
שאלותייך רבות ורחבות מאוד - מענה כולל ומקיף עליהן ניתן יהיה לתת בפגישת ייעוץ מסודרת, ולאחר בחינת הנסיבות הספציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה ושעת הנקהמאיה06/06/2010
שלום רב
אני עובדת כ-7 שנים במקום עבודתי וילדתי בתאריך 18.12.2009 וכעת אני בחופשת לידה מאז
כלומר הארכתי מהתאריך הנ"ל עד לחצי שנה כך שאני מתכוונת לחזור לעבודתי בתאריך 18.06.2010 שזה בדיוק חצי שנה.
אז האם אני יהיה זכאית לשעת הנקה במשך 4 חודשים מתאריך חזרתי לעבודה?
וכעת אני גיליתי שאני שוב בהריון כך שברגע שאני יחזור לעבודה אני יהיה בשבוע 12 ולשאלתי האם אני יהיה זכאית שוב לקבלת דמי לידה לאחר שאני יילד בפעם השנייה ? מכיוון שאני יעבוד בערך כ- חצי שנה עד שאני יילד
ושאלה נוספת ברגע שאני חוזרת לעבודה לאחר חצי שנה מהלידה הראשונה האם אני יהיה זכאית לשעת הנקה מכיוון שהארכתי את החופשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה והריון נוסף
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010מאיה שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
לגבי ההריון הנוסף - מומלץ מאוד להודיע מוקדם ככל הניתן על מנת שלא לפגוע בהגנה החלה. עצם שובך מחילה עלייך את אותן ההגבלות ככל הריון רגיל.
הזכאות לדמי לידה הינה בגין כל הריון והריון, וקבלה בגין הריון אחד אינה שוללת את הקבלה בגין ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תקופת צינון אחרי התפטרות?מיקי06/06/2010
שלום רב,
אני התפטרתי מעבודתי הקודמת לצורך גידול הילד לפני שמלאו לו 9 חודשים מאחר ולא הסתדר לי להמשיך מבחינת שעות.נשארתי בבית כחודש ואז קיבלתי הצעה לעבוד במקום אחר, שעה פחות כמו שרציתי מלכתחילה אבל הבוס הקודם לא אישר לי. בינתיים, קיבלתי פיצויים. האם יש למעביד זכות לתבוע אותי על כך שאני התחלתי לעבוד רק חודש אחרי שהתפטרתי לצורך גידול הילד?אציין שנודע לו שהתחלתי עבודה חדשה והוא אמר לי שלא מגיע לי לקבל פיצויים. האם יש תקופת צינון עד שאני אמורה להתחיל עבודה חדשה?
אנא מכם, תענו לי דחוף...אני אובדת עצות...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010מיקי שלום,
השבתי לך באריכות לפנייתך הטלפונית אלי.
עקרונית - במקרה שלך, על פניו נראה שאין בסיס לדרישת המעסיק בנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך חופשת לידהאושר06/06/2010
עובדת בחופשת לידה שמתכוונת להתפטר ממקום עבודתה -האם עדיף לה להמתין לתום 26 שבועות או שבתום 14 שבועות של חופשת הלידה ,עליה להודיע על סיום עבודתה ?
האם ה-12 שבועות של החל"ת נלקחים בחשבון בחישוב דמי הבראה ופדיון ימי חופשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות בחל"ת כותק
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010אושר שלום,
מתוך 12 השבועות, באים בחשבון 2 בלבד.
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהיעל06/06/2010
שלום, הנני עובדת משרה מלאה וצריכה לחזור למקום עבודתי לאחר חופשת הלידה המסתיימת בקרוב. שאלתי היא במידה ואיני מניקה האם אני עדיין זכאית לשעת הנקה במקום עבודתי במשך 4 חודשים מרגע חזרתי למקום העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה לאם שאינה מניקה בפועל
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010כן, ההקלה הינה גורפת ואינה תלויה בהנקה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה06/06/2010
שלום, אני בשבוע 29 בהריון בסיכון (אחרי 2 הפלות).
עקב הסיכון בהריון, יש לי בדיקות בבתי חולים (במקביל לקופת חולים).
עקב כך, מעסיקיי, אצלם אני עובדת זה למעלה משנתיים, דורשי ממני מסמכים מבתי החולים והמרפאות - "כהוכחה" להיעדרות עקב הריון.
האם הם יכולים ורשאים לדרוש זאת ממני?
האם אין חיסיון רפואי?
לתשובה דחופה אודה,
דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוכחת שמירת הריון למעסיק
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010דיקלה שלום,
עלייך להציג למעסיק אישור מרופא נשים הקובע כי עלייך להיות בשמירת הריון.
מעבר לכך, אינך נדרשת לחשוף את תיקך הרפואי בפני המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןחני05/06/2010
שלום
אני מורה בתחילת דרכה, עדיין אין לי קביעות וכרגע אני עובדת באופן זמני בבית ספר.
לפני שבוע יצאתי לשמירת הריון עד שבוע 32
אני אמורה ללדת בנובמבר ולכן לא אתחיל לעבוד בשנת הלימודים הבאה. כי אף מנהלת לא רוצה לקחת מורה חדשה שבנובמבר תצא לחופשת לידה.
השאלה היא האם ביטוח לאומי ישלם לי על שמירת ההריון גם לאחר שאסיים את עבודתי בבית הספר בתאריך 31.6?
לפי מה הוא יחשב את סכום המשכורת?
(עבדתי 6 חודשים במהלך 14 חודשים האחרונים במקומות שונים).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010לילך שלום,
כבר בנקודת המוצא שלך יש בעיה - את מוחלת על זכויות המוקנות לך בחוק. אין דבר כזה "אין אף בי"ס שירצה להעסיק אותי" - את עובדת לכל דבר ועניין.
לאור הדברים, נראה כי את זקוקה לייעוץ פרטני על מנת לעמוד על זכויותייך, שכן כל פגיעה עלולה להיות רוחבית ומשמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חני12/06/2010עדיין אין לי קביעות במערכת החינוך
ונכון לשנה הזו עבדתי לפי חוזיים זמניים בשני בתי ספר. כל פעם החלפתי מורה אחרת שיצאה לחופשה לידה. החוזה הנוכחי שלי מסתיים בסוף יוני.
כדי לעבוד שנה הבאה אני צריכה למצוא ביה"ס חדש. הבעיה היא כמו בכל מקום עבודה אחר שמנהלות לא רוצות לקחת עובדת חדשה בהריון.
השאלה היא האם ביטוח לאומי ישלם לי משכורת גם לאחר שהחוזה עבודה עם ביה"ס יסתיים בסוף יוני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין13/06/2010לילך שלום,
אין לי אלא לשוב על תשובתי הקודמת.
יש לך חוסר לעניין הידיעה מהי ההגנה שהחוק מקנה לך, ולכן אני סבורה שאת זקוקה לפגישת פרטנית, ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא וזרת לעבודה לשם טיפול בילדהויקי אלישע03/06/2010
שלום,
שמי ויקי ואני 4 חודשים לאחר לידה ראשונה.
החלטתי שלא לחזור לעבודה על מנת שאוכל להעניק לביתי את תשומת הלב המגיעה לה בשלה זה של גילה.
שאלתי היא האם אני יכולה לחתום בלישכה והאם מגיע לי תשלום חודשי מביטוח לאומי בגלל החלטתי להשאר בבית ולגדל את הילדה?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה למתפטרת
עו``ד חן שטיין05/06/2010ויקי שלום,
כן, אך לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (אשר לצורך תחילתה יש להתייצב בלשכת התעסוקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזכות לפיצוייםמיטל03/06/2010
שלום, שמי מיטל,
יש לי ילדה בת חצי שנה. חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה וחודשיים נוספים שהארכתי ללא תשלום. כעת אני עובדת מ 7:30 עד 14:30 (במקום 15:30 במסגרת שעת ההנקה) וברצוני לעזוב לפני שיעברו 9 חודשים ולקבל את הפיצויים, לטובת משרה אחרת עם 6 שעות עבודה( מ 08:30 עד 14:30 ). השאלה שלי היא האם מגיעים לי פיטורין ופיצויים בכלל? וכמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק שלי על העזיבה? (אני עובדת בחברה שנתיים ועשרה חודשים?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות והודעה מוקדמת
עו``ד חן שטיין05/06/2010מיטל שלום,
כל עוד המשרה החדשה תקל עלייך את הטיפול בבתך (תאפשר לך להוציא אותה יותר מוקדם מהגן, למשל), הרי שייתכן וניתן יהיה לראות בכך התפטרות מוצדקת, המקימה זכאות לפיצויי פיטורים.
הודעה מוקדמת הינה בת 30 ימים במקרה שלך, אלא אם קיים הסדר אחר במקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה, אם 3 חודשים ללא הכנסההילה03/06/2010
שלום,
אני עובדת בעבודה מסודרת כ 4 שנים.
נגמרו לי כל ימי המחלה והחופשה, ולקיתי בדלקת פרקים קשה שלא יכולה לעבוד., ביטוח לאומי דחה כרגע (אני בבירורים כרגע) את בקשתי לשמירת הריון, לטענתו מדובר :בבעיה שלא קשורה להריון,וכי עלי לנצל את כל ימי המחלה.
אני כבר חודש וחצי בבית ללא שכר וללא ימי מחלה \חופש, בנוסף יש לי עוד חודשיים עד הלידה.
ידוע לי כי דמי לידה מחושבים על פי 3 חודשים אחרונים, לצערי לא תהיה לי הכנסה, אני נאלצת לצאת לחל"ת עקב בעיה רפואית.
אני מזכירה כי עבדתי רצוף ב 3.5 שנים האחרונות עם הכנסה קבועה.
מה עושים? איך משלימים הכנסה? האם זה אובדן כושר עבודה? האם דמי לידה לא יכולים להתבסס על התקופה בה עבדתי רצוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שכר לחישוב דמי לידה בגלל מחלה
עו``ד חן שטיין05/06/2010הילה שלום,
1. בעקרון המוסד לביטוח לאומי יכול לשקול השלמת שכר לאישה במצב כזה.
ראה את הנוסח האמור על פי ביטוח לאומי:
יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הפרשי שכר (עקב חוסר הכנסה
הילה06/06/2010חן תודה.
רציתי לברר מה זה אומר "השלמת שכר"- האם רק לצורך חישוב דמי לידה או שיש השלמת שכר עד הלידה +דמי לידה.
מה פ רוש המונח?
ושוב תודה על המענה הקודם.
(תזכורת אני בבית כ 3.5 חודשים ללא שכר נגמרו לי ימי מחלה, אני בבית עקב דלקת פרקים קשה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
עו``ד ליאת שטיין07/06/2010ההשלמה היא פיקטיבית - רק לצורך החישוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקור הפיצווים אחרי לידהליהי03/06/2010
התפטרתי חצי שנה אחרי לידה,
ואני אמורה לקבל פיצויים
המעביד טוען שהפיצווים מגיעים לי מביטוח מנהלים, פנסיה קופת גמל וכו'
ז"א שלדוגמא הוא צריך לשלם לי 15,000
ובביטוח יש לי 13,000 אז הוא מוסיף מכיסו אלפיים.
שאלתי: האם זה נכון?
כי אני חשבתי לעניות דעתי שאני מקבלת את הפנסיה וקופת הגמל אלי,
והמעביד בנפרד צריך להוסיף לי את ה15000 פיצויים.
כי אם הוא צודק יוצא שאני מקבלת סה"כ 2000 שקל פיצויים
כי גם אם הייתי מתפטרת שלא אחרי לידה הייתי מקבלת את הביטוח אלי.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיב הפיצויים בקרנות הפנסיה
עו``ד חן שטיין05/06/2010ליהי שלום,
הקרנות עליהן מדובר מורכבות משלושה חלקים:
1. הפרשות מעביד לפנסיה
2.הפרשות עובד לפניסה
3. הפרשות מעביד לפיצויים.
רק אם ת החלק השלישי המעסיק רשאי לקזז מול הפיצויים, ולא את כל הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה03/06/2010
שלום,
אני בשבוע ה - 29 להריון, עובדת כבר שנתיים וחצי באותו מקום עבודה.
ניצלתי למעלה מ - 30 שעות בדיקות ואני מעוניינת להתחיל בקורס הכנה ללידה.
האם שעות הקורס הן חלק מ - 40 שעות הבדיקות שמגיעות לי?
או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות בדיקה - מה נכלל?
עו``ד חן שטיין05/06/2010דיקלה שלום,
קורס כזה אינו חלק מהשעות המוקנות לך על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודה זמניתנ02/06/2010
שלום רב,
אני נמצאת בתחילת הריון (שבוע 6-7). כרגע מקבלת אבטלה כחודש לאחר התפטרות. התקבלתי לעבודה זמנית ל4-6 חודשים. האם אהיה זכאית לחופשת לידה- אבטלה נוספת לאחר שתסתיים העבודה הזמנית (זה יהיה לקראת סוף הריון) או שכדאי להמשיך ולחפש עבודה קבועה- אפילו במישרה חלקית למשל במקום העבודה הזמנית?
תודה
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירה בין משרות
עו``ד חן שטיין05/06/2010שלום לך,
לא ניתן לדעת מה מומלץ עבורך בשלב זה מאחר ואין מספיק פרטים בשאלתך לא לגבי נתוני המשרות ולא לגבי העבר שלך אחורה, המשליך על הזכאויות.
מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה (אפילו המוסד לביטוח לאומי יכול לתת לך פרטים שיסייעו לך בהחלטה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמיכל02/06/2010
שלום
ברצוני לדעת האם ביטוח לאומי משלם את קצבת שמירת ההריון עד שבוע 36 -תחילת חודש תשיעי
(לידה בשבוע זה כבר אינה מהווה סיכון לאם או לעובר..)או במידה ואושרה שמירת הריון הקצבה משולמת עד הלידה?
בתודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד חן שטיין05/06/2010מיכל שלום,
עקרונית, עד שבוע 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)