מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח מנהליםמורן30/08/2009
שלום ליאת
אני כרגע בחופשת לידה ילדתי לפני חודש ולפני כן הייתי בשמירת הריון
לאחר שדרשתי הבוס שלי המשיך לשלם לי את הביטוחים כמה חודשים ונכון לעכשיו נודע לי שכבר חמישה חודשים הוא לא מעביר הפקדות האם הוא רשאי לעשות זאת?
אם אני בוחרת לא לחזור לעבודה מתי אני זכאית לקבל את ההבראה? ואם כן חזרתי לעבודה האם בתלוש הראשון אני יקבל את ההבראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לפנסיה
עו``ד ליאת שטיין03/09/2009מורן שלום,
ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, הרי שהמעסיק חייב להפריש עבורך כספים אלה, ככל שגם את ממשיכה להפריש את חלקך.
לגבי ההבראה - תזכי לקבל אותם כפי שמשלמים בחברה באופן רגיל, אלא אם תסיימי את העסתקך, ואז תקבלי במועד סיומך את החלק היחסי המגיע לך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאה כפויה לחופשת לידה בחודש תשיעיענת30/08/2009
שלום רב. אני מועסקת בחברה כתשעה חודשים במשרה מלאה וכעת מתברר לי שיש כוונה "להוציא" אותי לחופשת לידה מוקדם מהצפוי (שבועיים לפני התל"מ שלי), מאחר והמחליפה שלי דורשת ,כתנאי להעסקתה, להתחיל לעבוד בתחילת החודש .
האם רשאים לדרוש ממני לצאת לחופשה לידה לפני הלידה..ובניגוד לרצוני? ולחלופין, האם הם רשאים לפטר אותי בשלב זה של ההריון?
(יש לציין כי אני עובדת בחברה תשעה חודשים, נכנסתי להריון מיד בתחילת העסקתי. הודעתי על ההריון מייד כשנודע לי).
תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה מוקדמת כפויה
עו``ד חן שטיין01/09/2009ענת שלום,
המעסיק לא רשאי לכפות עלייך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, ודאי שלא לפטר אותך בנסיבות אלה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ארגוני וחזרה מחופשת לידהלילי28/08/2009
שלם, אני חוזרת ב1/9 לעבודה לאחר חל"ת של חודשיים לאחר סיום חופשת לידה. לפני שבוע עשו שינויים ארגוניים במחלקה בה אני עובדת והעזיבו 3 בנות (האופציה היחידה שלהן להישאר בעבודה היתה לעבור לתפקיד אחר בו השכר נמוך יותר, המשמרות קצרות יותר והעבודה גם בסופי שבוע ) שאלתי היא, האם בתור אם שחוזרת מחופשת לידה מותר להם לפטר אותי או להיפך לתת לי להישאר בחברה בתפקיד האחר? זאת אומרת בתפקיד בו יש הרעת תנאים מצידי?
מה הזכויות שלי במקרה כזה?
אציין שכרגע בתי בת 6 חודשים
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהריים טובים, האם אפשר לקבל תשובה?
לילי31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי לאחר חל"ת
עו``ד חן שטיין01/09/2009שלום לך,
חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום החל"ת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
נהיר כי יש לבחון אם אכן מדובר בהרעה בתנאים במקרה הספציפי שלך.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום לקרן פנסיה במהלך חופשת לידהבר28/08/2009
האם המעסיק מחויב להפריש לקרן פנסיה מבטחים +קה"ל במהלך חופשת הלידה בת 14 שבועות של האישה? גם אם לאישה אין משכורת מהמעסיק בתקופה זו ואין היא מפרישה בעצמה לקרן?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה לפנסיה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2009בר שלום,
על המעסיק להפריש בתקופה זו, בדיוק מהסיבה שלא רצה המחוקק כי אי הפרשה תפגע ברצף הזכויות, אולם גם עלייך להפריש בתקופה זו, כתנאי מקדים.
על מנת לברר כיצד מפרישים פיזית \ פרוצדוראלית- מומלץ לפנות לסוכן הביטוח, שאמור להדריך אתכם בכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
בר02/09/2009ליאת שלום ותודה,
אם כך, במידה ולא הפרשתי אני אזי המעסיק איננו מחויב להפריש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר
עו``ד ליאת שטיין03/09/2009נכון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וביטוח לאומיל.מ27/08/2009
שלום,
אני בשמירת הריון... לא בטוח שביטוח לאומי ישלם לי אם הלידה תהיה יותר משבוע לפני התל"מ כי אני לא אצבור 30 יום שמירה (אני בשבוע 36)
במקרה הזה אני גם לא אקבל משכורת בכלל... כי אני לא לוקחת ימי מחלה (אם לוקחים ימי מחלה אז זה מבטל את ההשתתפות של ביטוח לאומי על אותם ימים)
אם אני בסוף לא אקבל את הכסף מביטוח לאומי על השמירה כי לא אצבור 30 יום ולא אקבל משכורת (כי לא עבדתי) האם החודש הזה ייחשב במניין הממוצע של שלושת החודשים שמחושבים לצורך קבלת המענק לידה?
או שביטוח לאומי לא יחשיב אותו כי הייתי בשמירה אבל לא קיבלתי כסף עבורה אלה יקח חודש קודם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ל.מ27/08/2009אם לא אקבל כלל כסף עבור החודש הזה, האם ביטוח לאומי יחשב "0" בממוצע של דמי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2009שלום לך,
הסירי דאגה מליבך - החישוב נעשה על בסיס חודשי עבודה (ולא על תקופה בה לא עבדת), בכפוף למילוי תנאי הזכאות, כמובן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהמאיה27/08/2009
שלום,
רופא הנשים שלה החליט בשבוע 32 להריון להוציא אותי למנוחה בבית של 20 יום עקב דינמיקה צווארית והופעת צירים אשר היו לא סדירים. אורך הצוואר היה 20 והיו מצבים של גם 1.9 .
אני קיבלתי את המלצתו וישבתי בבית במנוחה אשר כמובן עזרה והאריכה את צוואר הרחם. בעייתי היא כזו: מקום העבודה שלי אינו מוכן לשלם את ימי המחלה בטענה כי אורך צוואר רחם של 20 ס"מ הינו תקין והמלצת הרופא שלי לשבת בבית אינה מוצדקת.
אני כמובן לא ישבתי בבית מבחירה אלא כי קיבלתי את המלצת הרופא המטפל אשר חשש ללידה מוקדמת. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת למצב זה , ולמי אני יכולה לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2009מאיה שלום,
עם כל הכבוד למעסיקך, הרי שהוא עדיין לא רופא הנשים שלך, ואין בסמכותו למתוח ביקורת ו/או להחליט אם ימי החופשה שניתנו לך ע"י רופאך מקובלים עליו או לא.
עליו לשלם לך כחוק בגין ימי מחלה אלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןלילך27/08/2009
שלוש שאלות בבקשה,
האם לאחר שמירת הריון עדיין מקבלים תשלום עבור חופשת הלידה?
האם אני מחוייבת לחזור לאותו מקום עבודה למשך זמן כלשהו בטרם ההתפטרות במידה ומקום העבודה/ביטוח לאומי שילמו לי על שמירת ההריון? (עבדתי במקום שנה בטרם הכניסה להריון)
האם המעביד יכול לפטר אותי בתום החופשת לידה מאחר והייתי בשמירת הריון מתחילתו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2009לילך שלום,
1.כן.
2. לא, אולם יהיה עלייך ליתן הודעה מוקדמת בת 30 ימים, אשר יכולים לחפוף את חופשת הלידה.
3. לא, אין זו סיבה מותרת לפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהאווה27/08/2009
שלום לעו"ד ליאת שטיין
יש לי שאלה
אני התחלתי לעבוד בחנות ילדים מתאריך 14/09/08 עד 25/01/09 בסה"כ 4 חודשים עזבתי את העבודה בחנות
והתחלתי יום למחרת לעבוד במפעל מתאריך 26/01/09 אני כבר עובדת שם 7 חודשים
ואני בהריון בשבוע 27 התאריך המשוער ללידה 29/11/09
האם אני זכאית בחופשת לידה מביטוח לאומי וכמה זמן ?
האם חופשת לידה מקבלים 100% או 70% ?
אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין31/08/2009אווה שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
שיעור דמי הלידה הינו 100% מהשכר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב ! האם פיצויי הפיטוריןmaia55527/08/2009
שמקבלים מחוייבים במס הכנסה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס על פיצויי פיטורים
פיצויי פיטורים פטורים ממס עד לתקרה שלכ 10,500 ש"ח לכל שנת עבודה. מעל לסכום זה - יחוייבו במס.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריה ועבודה חדשהליאת26/08/2009
שלום, בעוד כחודש וחצי אני עומדת להתחיל טיפולי הפריה. התחלתי לפני כחודש וחצי עבודה חדשה והודעתי למעסיק שאני עומדת לעבור טיפולי הפריה בקורב )(השיחה מוקלטת) האם הוא רשאי לפטר אותי לפני שאני מתחילה בטיפולים - מדובר בטיפול לילד ראשון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות והעדרות
עו``ד חן שטיין30/08/2009דנית שלום,
על המעסיק חל איסור לפטר אותך עקב הטיפולים, אולם תנאי ראשון לתחולת ההגנה הינו העדרות לצורך הטיפולים. כך, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
תוכלי לקרוא פרטים נוספים על נושא זה במאמר בעניין זה באתרי.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת שקשורה לעניין
ליאת31/08/2009כיום יש לי מחלה קיימת שאני מקבלת בגינה טיפול תרופתי. כדי להתחיל את טיפול ההפריה עלי להחליף את הטיפול התרופתי בטיפול אחר הדורש עירוי, מדובר בעירוי במשך 5 ימים ברציפות, בבית חולים, כל עירוי כחמש שעות. האם לקיחת חופשת מחלה לצורך טיפול זה נחשבת כבר כהעדרות לטיפולי הפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהות והגדרת הטיפול
עו``ד חן שטיין01/09/2009דנית שלום,
הגדרת הטיפול אינו עניין משפטי, אלא רפואי. אם הרופא המטפל יראה בו כחלק מטיפולי הפוריות, הרי שהאישור שלו מספק.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןשרית26/08/2009
שלום ותודה מראש.
אני עובדת למעלה משנה ופוטרתי למרות הריוני. הודעתי על הריוני כדין.
ההיתר מטעם התמ"ת התבקש והתקבל רק לאחר הפיטורין וגם השימו שנערך לי היה רק אחרי הלידה בפועל.
האם אני יכולה לתבוע, להתלונן או משהו אחר?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון לאור היתר
עו``ד חן שטיין30/08/2009שרית שלום,
בהחלט עומדת לך עילת תביעה טובה נגד המעסיק, שכן לא ניתן לפטר ללא היתר. מכאן, שלכל הפחות יהיה על המעסיק לשלם לך עד ליום שנקבע כיום המותר לפיטורים על פי ההיתר + 30 ימי הודעה מוקדמת בנוסף.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דמי לידה ועודחסויה26/08/2009
מבחינת ביטוח לאומי אני כבר זכאית לדמי לידה (יש לי 15 חודשים מתוך 22 שבהם שילמתי ביטוח לאומי). אני עכשיו ממתינה לתשובה מביטוח לאומי לגבי שמירת הריון (קרוב לחודשיים לא עובדת). אם שמירת ההריון לא תאושר לי אני בלית ברירה יצטרך לחזור לעבוד מבחינה כלכלית, ואני ירצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, כמה זמן לפני הלידה אני יכולה לצאת לחופשת לידה? מה זה אומר מבחינת התשלומים? מתי אני מקבלת את התשלומים של הדמי לידה? אם אני לא חוזרת לעבודה אחר כך ומתכוונת להתפטר האם אני יהיה זכאית לחתום? אם הבוס שלי אחרי הלידה יסכים לפטר אותי, האם הוא יכול לפטר אותי? האם אני יהיה זכאית לדמי אבטלה בלי תקופת המתנה? אשמח אם תוכלו לעזור לי עם זה.....
התחלתי לעבוד בדצמבר 2008, נמצאת בחודש שביעי וכמעט חודשיים בחופשת מחלה על חשבוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה זה חשוב
חסויה31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את ההשלכות של ההחלטות העומדות בפנייך, ורק לאחר מכן לקבל החלטה מתאימה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה01/09/2009תודה על התגובה אך אני לא מבינה מדוע זה מסובך כל כך? יש חוקים ברורים בנושא מתי אפשר לצאת לחופשת לידה. אני פשוט לא מודעת אליהם. אשמח מאוד אם תוכלו לפרט את מה שאתם יודעים ויכולים לפרט. ייעוץ פרטני אני כמובן יקח במידה וזה יהיה רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין03/09/2009שלום לך,
החוקים אכן ברורים, אולם המקרה שלך ספציפי ומורכב, על כל החלופות השונות שהעלת בו, ולכן אין לי אלא לשוב על התשובה הקודמת שקיבלת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהשיר25/08/2009
שלום,
אני מועסקת דרך חברת כח אדם מזה שנה וחודש, לאחר תום 9 חוד' חברת כח האדם קיבלה אישור ממשרד התמ"ת להמשיך להעסיק אותי חצי שנה נוספת דרכם בגלל היותי בזמנו בהריון- ילדתי לפני חודשיים וחצי) ונאמר לי שעם חזרתי מחופשת הלידה מקום עבודתי חייב לקלוט אותי כעובדת מהמנין.
אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה.
האם יש לי זכות לכך למרות שלא עבדתי שנה מלאה עד יציאתי לחופשת לידה?
ושאלה נוספת, אני יודעת שמגיעה שעת הנקה עד גיל 7 חוד'. במקום עבודתי עובדים פעמיים בשבוע עד השעה 18:00 (כלומר 10 שעות ביום) , האם זה אומר שיהיה עלי לעבוד עד 17:00, או שעד גיל 7 חוד' עובדים רק 7 שעות ביום?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת ושעת הנקה
עו``ד חן שטיין30/08/2009שיר שלום,
לאור העובדה כי עד ליום הלידה לא צברת ותק של שנה (חופשת הלידה אינה נחשבת כותק, שכן היא מאוחרת ללידה), הרי שאין לך זכות מוקנית לחל"ת, והדבר נתון לשיקול דעת המעסיק.
לעניין שעת הנקה - לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים אחרי פיטורין בתום חופשת לידויקי25/08/2009
שלום,
אחרי 3 שנות עבודה מפטרים אותי 60 יום אחרי חופשת הלידה. כשאר שאלתי מתי אקבל את הפיצויים אמרו לי שזה יקח עד 3 חודשים מיום כניסת הפיטורין לתוקף... כרגע קראתי כאן שזה אמור להיות עד 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד ושזו פרוצדורה ארוכה ומסובכת מול מס הכנסה... על מה הם מדברים?
בתודה
ויקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לתשלום פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין25/08/2009ויקי שלום,
על פי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו על פיו, חובה על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות, חל"ת, ותודה מראש על העזרה!יעל25/08/2009
שלום רב, ותודה מראש.
אני עתידה ללדת בסוף נובמבר, בעזרת השם. אני עובדת כמורה בתיכון בהיקף של שליש משרה. שתי שאלות לי: א. האם 40 השעות שמוכרות לצורך בדיקות הן רק למי שעובדת משרה מלאה. אם אני עובדת לשליש משרה, כמה שעות מגיעות לי, אם בכלל?
ב. ייתכן, אני עוד לא יודעת, שאחרי חופשת הלידה ארצה לקחת חל"ת (אני עובדת כבר שנתיים וחצי באותו מקו...), מתי אני אמורה להודיע על כך למעסיק?
תודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות בדיקה בהריון
עו``ד ליאת שטיין25/08/2009יעל שלום,
עובדת בהיקף שבוע עבודה מלא ומעל 4 שעות ביום זכאית להיעדר מהעבודה, ללא ניכוי משכרה, לצורך 40 שעות לצורך בדיקות, ועובדת העובדת בהיקף של 20 שעות אם היא עובדת שבוע עבודה מלא ועד 4 שעות ביום.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)