פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    מ.ל
    18/08/2009

היום הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שאני בהריון בסיכון וצריכה שמירת הריון...
    נשאר לי חודש ושבוע בערך... ואני יודעת ששמירה היא מינימום 30 יום כדי לקבל עליה תשלום.
    אם אני אלד לפני הזמן... נגיד בעוד שבועיים שלושה, עדיין אני אהיה זכאית לתשלום של ביטוח לאומי (כי אני אהיה בשמירה פחות משלושים יום)?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון -מינימום 30 ימים

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

שלום לך,

תנאי בסיסי וחשוב מכל - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה - ספק אם הדבר אפשרי לאור העובדה כי את בחודש מתקדם, ועלייך לקחת זאת בחשבון.

פתרון אפשרי אחר הינו לצאת לחופשת לידה מוקדמת (להתחיל לנצל את חופשת הלידה כבר מעכשיו), או במקרה הכי גרוע, אם לא תשלימי 30 ימים, להשתמש בימי המחלה שלך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מורכבת
    דיקלה
    18/08/2009

שלום,
    שאלתי קצת מורכבת ואני מקווה למענה..
    אני בהריון בשבוע 9, כמעט שנתיים עובדת כמזכירה והמעסיקים שלי יודעים על ההריון.
    שעות העבודה שלי הם 9:00-18:00 א'-ה'.
    כשאצא לחופשת לידה אני ארצה לעבוד חצי משרה על מנת לטפל בילד שלי.
    אני לא יודעת אם המעסיקים שלי יאשרו לי, אבל במידה ולא יאשרו לי - מה קורה?
    אני יודעת שלא יפטרו אותי כי אני מוגנת 60 יום לאחר חופשת הלידה..
    אם אני אחליט להתפטר מהם הזכויות שלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מורכבת

הוספת תגובה

• שינוי משרה לאחר לידה - התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

דיקלה שלום,
    על פי חוק עלייך לשוב למשרתך הקודמת, באותם התנאים ואותן השעות.
    ככל שלא תחפצי לעשות כן, ותבקשי לשנות את השעות, המעסיק רשאי להסכים או לסרב.
    באם יסרב, ולא תשובי למשרתך בתנאי הקודמים, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות לכל דבר ועניין.
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך..

דיקלה
    19/08/2009

תודה על התשובה המהירה,
    שאלתי היא כמה זמן אני יכולה לחתום בלישכה במידה וכן אתפטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

דיקלה שלום,
    התשובה לשאלתך נשענת רובה ככולה על נתונייך האישיים, לפיהם נגזרת זכאותך לקצבאות המוסד לביטוח לאומי.
    משכך, עלייך לפנות אליהם ולברר שאלות אלה על פי נתונייך הספציפיים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    דרורית
    17/08/2009

שלום,
    אני בחופשת לידה ומעוניינת לחזור למקום עבודתי.
    שעות העבודה ארוכות מדי למה שאוכל להשקיע כיוון שעליי לפזר ולאסוף את ילדיי מהגנים.
    חשבתי לדבר עם מעסיקתי על הנושא ולבקש לרדת בשעות.
    אם היא לא תסכים ובעקבות כך לא אחזור לעבודה ייחשב הדבר להתפטרות או פיטורים?
    בהתאם לכך האם אקבל את ה60 יום שאסור לפטר עובדת שחוזרת מחופשת לידה או לא?
    האם ה-60 יום תקפים גם אם לקחתי חל"ת של חודשיים?

תודה על העזרה.

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - שעות

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

ענת שלום,
    עלייך לשוב למשרתך הקודמת, ואם לא - הרי שאת מתפטרת לכל דבר ועניין.
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית. לעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר מכן, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    מריה
    17/08/2009

שלום רב,

אני כרגע בתאליך הטפתרות. קבלתי מהמעסיק תלוש גמר חשבון ולגבי זה יש לי 2 שאלות:

1. לא רשום שהיתי בחופשת לידה. ילדתי ב- 12 לאפריל ,זאת אומרת שתלוש אחרון היה באפריל.
    חייב ליות מתואד איפו היתי בחודשיים אחרונים, לא?
    2. דמי הבראה חושבו רק עד אפריל (2 מתוך 7). האם חופשת לידה לא נחשבת כוותק ועליה לא
    נצברים דמי הבראה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• צבירת זכויות בחופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

מריה שלום,
    בחופשת הלידה ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות כגון דמי הבראה.
    זאת ועוד, חובה על המעסיק לתת לך מכתב על סיום ההעסקה ומועדיה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה
    אמא ל - 2
    17/08/2009

שלום רב
    אני מסיימת את חופשת הלידה שלי בסוף אוגוסט.
    אני עובדת במקום העבודה מ - 02/2005, סה"כ אני עובדת שם יותר מ - 4 שנים.
    איינני מעוניינת לחזור. סגרנו על חצי שנה חופש (כך שאמורה לחזור באמצע נובמבר)
    שאלותיי:
    1. מהם זכוייותי מבחינת פיצויים? (עבדתי 4 שנים פחות חצי שנה שבה ילדתי את בני ה - 1)
    2. על מה אני צריכה לקבל כסף (אני יודעת על ימי חופש, משכורות לפי שנים, דמי הבראה) יש עוד משהו?
    3. אם אני אומרת להם שאני מחליטה להישאר בבית עם הילדים, האם הם חייבים לקבל זאת ולתת לי את הפיצויים?
    4. מתי עליי להודיע להם שאני לא חוזרת?
    5. תוך כמה זמן הם צריכים לתת לי את הפיצויים מרגע ההודעה שלי?
    עוד דבר:
    החברה בשל המיתון הורידה 10%-20% - לי לא הורידו בשל ההריון, הם ירצו לעשות זאת אני מניחה שאחזור, לפי החוק רק אחרי 60 יום, האם אני יכולה לאמר שלא מתאים לי הקיצוצים ובשל כך אינני מעוניינת להמשיך וזה תקין מבחינת הליך פיצויים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה

הוספת תגובה

• זכויות

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

שלום לך,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להודיע על טיפולי פוריות?
    אילת
    16/08/2009

שלום,

שאלות לגבי הדין לעובדת העוברת טיפולי פוריות:
    האם 16 ימי ההעדרות הם בתוספת לימי המחלה הניתנים לי בחוזה העבודה?
    במידה ולא מדובר בתוספת (כלומר, גם כך ניתנת לי האפשרות להעדר 12 ימים +4 ימי הצהרה) האם מיותר להצהיר?

שאלה נוספת- לגבי איסור פיטורים. האם גם במידה ולא יידעתי את המעסיק אני עדיין מוגנת בפני פיטורים בתקופה שצויינה בחוק?

תודה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - העדרות והודעה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

אילת שלום,
    א. כן - תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.

היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.

ב. מומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
    מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות.
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מורכב ובכל זאת...
    יפעת
    16/08/2009

אני מתנצלת מראש על האורך ומודה על הסבלנות.
    טרם לידתי עבדתי כשנה ו 3 חודשים בחברה.
    עבדתי המון שעות כל יום ושישי אחת ל 3. אפילו הגעתי לחדר לידה מהעבודה.
    ילדתי וטרם חזרתי ביררתי מה השעות שאצטרך לעבוד ןהבנתי שאותו הדבר פחות שעה . אמרתי שזה קצת קשה בתור אמא צעירה וביקשתי ממשאבי אנוש שיגידו לי מה האופציות . מנהלת משאבי אנוש של כל החברה (חברת תקשורת גדולה) אמרה לי כי היא מבינה את הבעיה ושכאמא צעירה זה אכן מאוד קשה שאצא לחל"ט עד מתי שמאושר לי (4 חודש ,קרי חוזרת באוגוסט) ועד אז יעזרו לי אם צריך ושאדבר עם המנהל הישיר שלי מה ברצוני לשנות ואם לא יאשר , היא תעזור לי. המנהל שלי לא אישר והועברתי למחלקת משאבי אנוש לשם יציאה לתפקיד אחר.
    מלבד מכרז אחד לפני מספר ימים - לא הוצע לי שום תפקיד.
    ההרגשה היא שרימו אותי.
    המנהל שלי אישר כיום למנהלת אחרת את השעות שאני רציתי (כשילדתי הייתי איתו רק חודשיים -הוא היה חדש).
    השבטע אמרתי למשאבי אנוש שזה ביזיון איך שחברה כזו מתנהלת ושאני ממש מצטערת שהייתי אצלם בהריון , כמו כן למה הטעו אותי שעד אוגוסט יהיה לי תפקיד אחר ? הייתי חוזרת לתפקיד הקודם ובמהלך הזמן מתאימה עצמי / עוזבת וכו' אבל הטעו אותי ועכשיו אוגוסט ואני בלי תפקיד או משכורת 4 חודש.
    האם הם מחוייבים לי ? מה אני יכולה לעשות ?
    סליחה על האורך ותודה על העזרה,
    יפעת.

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מורכב ובכל זאת...

הוספת תגובה

• אכן מורכב

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

יפעת שלום,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בפיטורים שאני עובדת דרך כ"א
    דיקלה
    16/08/2009

היי, אני עובדת דרך חברת כ"א ומשהתחלתי לעבוד נכנסתי להריון כרגע אני בחודש חמישי המנהלים שלי בחברה יודעים שאני בהריון אבל רציתי לדעת אם אין הבדל בזה שאני עובדת דרך כ"א ואם הם יכולים לפטר אותי ?

הוספת תגובה

• עבודה דרך כ"א

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

דיקלה שלום,
    החוק חל על כל מעסיק באשר הוא, וגם חברת כ"א מחוייבת להמשיך ולהעסיק אותך, ולא לפטר אותך עקב הריונך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות נוספות
    יעל
    16/08/2009

שלום,
    אני עובדת מ 14:00 עד 23:00 האם ניתן לדרוש בהריון מתקדם לעבור לעבוד בשעות הבוקר ללא אישור של רופא (אלה מבחינה חוקית).
    וגם, אם המשרה שלי מוגדת כמשרת ערב האם כאשר אחזור מחופשת לידה אהיה מחוייבת לחזור לעבוד בשעות אלו (שעות שאינן הגיוניות לאמא לטעמי).

מה החוק אומר לגבי עבודה בשישי שבת לנשים בהריון?

תודה על העזרה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נוספות

הוספת תגובה

• אשמח לקבל מענה לשאלתי

יעל
    17/08/2009

שיהיה יום טוב
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מותר למעסיק לפטר אותי י ?
    ורד
    16/08/2009

כידוע לי המעסיק מחוייב להחזיר אותי לעבודה ל 60 יום

אם הארכתי את חופשת הלידה בשבועיים ולקחתי חל"ת
    מתי מתחיל מיניין ה 60 ביום חזרתי ?
    או מיום תום חופשת הלידה

הוספת תגובה

• הגנה משך 60 ימים מתום החל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

ורד שלום,
    מניין 60 הימים מתחיל ביום חזרתך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    דיקלה
    16/08/2009

שלום,
    אני בהריון בשבוע 9, עובדת כשנתיים כמזכירה.
    מעסיקיי נוהגים להוריד כסף מהמשכורת על ימי מחלה.
    האם גם לאישה בהריון אפשר להוריד כסף?
    החסרתי יומיים כי לא הרגשתי טוב (עקב ההריון) ויש לי אישור מחלה מרופאת הנשים שלי.
    האם היומיים האלה ינוכו במשכורת הבאה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

דיקלה שלום,
    לעניין ימי מחלה - אין דין שונה בין עובדת בהריון לכל עובד אחר מן המניין.
    על היום הראשון אין תשלום כלל, על השני והשלישי 37.5%, והחל מהיום הרביעי ואילך 75%, עד לתקרת הימים הצבורה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ! האם במהלך שמירת הריון
    maia555
    16/08/2009

וחופשת לידה , המעסיק צריך להמשיך להפריש כסף
    לביטוח מנהלים שיש לי מטעם העבודה ?
    תודה

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה בשמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

מאיה שלום,
    ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, התשובה חיובית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה - המשך בירור

חסויה
    16/08/2009

באם יצאתי לימי מחלה ורק אחרי חודש וחצי קיבלתי אישור מביטוח לאומי שאני בשמירה?
    הבוס שלי העביר לביטוח מנהלים שלי סכום חלקי (הרבה פחות) לפי ימי המחלה שפדיתי.
    אשמח אם תוכלי לפרט האם הוא צריך להעביר את מלוא הסכום כאילו אני מקבלת משכורת?
    בדר"כ גם לי היה יורד מהשכר כסף לביטוח אבל עכשיו בשמירה אני יקבל את הכסף מביטוח לאומי, מי מפריש את הצד שלי לביטוח?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד חן שטיין
    17/08/2009

שלום לך,
    ככל שמלאו לך 6 חודשים הרי שעל המעסיק חובה להפריש לך לקרנות באופן מלא גם בתקופת שמירת ההריון.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון חדש ועבודה חדשה
    אופק
    16/08/2009

שלום רב,

השנה אהיה סטאז'רית (אני גננת) לפני כחודשיים התקבלתי לעבודה בגן פרטי בתור סטאז'רית. בראיון המנהלת אמרה שלא כדאי שאכנס כעת להריון כדי שלא אעזוב באמצע השנה, אני מצידי עניתי שכרגע איני בהריון (ואכן לא הייתי עדיין בהריון ולא רציתי גם) וכרגע איני מתכננת אבל אני לא יודעת מה יהיה הלאה. חתמנו על חוזה היו כבר פה ושם ישיבות וימים שהגעתי לגנן בגן ללא תשלום אלא כהסתגלות וכד'. בספטמבר התחלת העבודה הרישמית כפי שנחתם.
    החודש גיליתי שאני בהריון על אף שלא רציתי בכך ואני מרגישה כ"כ לא נעים בגלל זה וכ"כ מפוחדת בגלל מקום העבודה החדש.
    לא יודעת מה כדאי לעשות, לספר עכשיו? לנסות להסתיר עד חודש 5?
    מפחדת שיראו זאת לפני חודש 5 או לפני 6 חוד' עבודה ויפטרו אותי או יתנקמו בי ע"י יחס נוראי בעבודה, מה שגם זוהי שנת הסטאז' וחוות דעת הגן חשובה לי כולי מבולבלת וחרדה לעתידי.
    אני מוצאת עצמי עצובה כ"כ בגלל ההריון שאמור לשמח אותי.
    מה את מציעה לעשות?
    מודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הריון חדש ועבודה חדשה

הוספת תגובה

• הריון לפני 6 חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

אופק שלום,
    שאלתך, ברבדים רבים, כלל אינה משפטית, אולם אנסה להשיב היכן שאוכל-
    על ההריון אין חובה לספר עד חודש חמישי להריון (זה מבחינת החוק - השיקולים האישיים שלך זה משהו אחר), ומכל מקום, ככל שניתן להגיע ל6 חודשים ותק על מנת להינות מהגנת החוק - כדאי.
    למעסיק אסור להתנכל לך עקב הריונך, ואם יעשה כן, ישנן מספיק דרכים משפטיות להתמודד עימו בעניין זה, אל חשש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    יפית
    15/08/2009

אני עובדת של משרד החינוך וילדתי לפני ארבעה חודשים.
    שאלתי: האם אני זכאית לפיצויים רק לפני תום 9 החודשים?
    מה ההבדל בין פיצוים לאחר התפטרות לבין פיצויים לאחר פיטורים?
    אני מתלבטת האם לחזור לעבודה ואינני יודעת אם אני יתפטר לאחר שנה זאת האם עדיין אקבל פיצויים כחשהם ממשרד החינוך.
    אשמח לקבל תשובות בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

יפית שלום,
    ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד מהלך 9 חודשים מיום הלידה.
    לשאלתך - ההבדל בין התפטרות לפיטורים - פיטורים מזכים בדמי אבטלה, ואילו התפטרות רק לאחר תקופת ההמתנה כאמור.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    אירנה
    15/08/2009

שלום,
    חופשת הלידה שלי הסתיימה ב 10.07.09 וביקשתי להאריך לחופשה ללא תשלום עד 01.11.09
    קיבלתי מכתב ממעסיק שזה מאושר,אך יותר מזה הם לא מאשרים.
    הבנתי שאני זכאית לחופשה עד שנה כי עבדתי 24 חודשים רצופים במקום העבודה לפני חופשת הלידה.עקב סיבות אישיות אני רוצה לבקש להאריך חופשת לידה עד 01.03.10.
    1.אני מבקשת לדעת ,במקרה ולא מאשרים לי הארכת חופשה ומפטרים אותי האם אני יכולה לטבוע אותם?
    2.האם אני יכולה להתפטר מסיבה טיפול בילדה גם אם ביקשתי הארכת חופשת לידה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2009

אירנה שלום,
    ככל שמלאו לך 12 חודשים (בעבר היה זה 24) הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.
    כך, התשובה לשתי שאלותייך חיוביות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה