פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היתר רטרואקטיבי לצמצום היקף המשרה
    שרון
    25/08/2009

ליאת שלום,
    המעסיק שלי הגיש בקשה לצמצום היקף המשרה שליב-50% החל מה-30.6 ולסיים את העסקתי ב-30.9, בעוד אני עתידה ללדת בסוף נובמבר5.
    היום הגיעה ההחלטה ממשרד התמ"ת:
    1. "ליתן היתר לצמצום היקף משרתה של העובדת בשיעור של 50% החל מה-30.6.2009."
    2. "ליתן היתר לפיטורי העובדת החל מערב צאתה לחופשת הלידה".

לא ברורה לי ההחלטה - האם מדובר בהיתר רטרואקטיבי? הרי במהלך יולי ואוגוסט המשכתי לעבוד כרגיל במשרה מלאה, ועכשיו המעסיק מעוניין לקחת ממני חזרה 50% מהשכר.

האם ניתן לעשות דבר כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היתר רטרואקטיבי

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2009

שרון שלום,
    היתר הממונה הינו עקרוני בלבד - לו היית עובדת בחצי משרה, הרי שניתן היה לשלם לך מחצית משכרך, אולם מקום בו עבדת משרה מלאה, יהיה חייב המעסיק לשלם לך תשלום מלא בגין עבודתך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות דחופות!!!!
    לאה
    25/08/2009

שלום! קוראים לי לאה אני בהריון בחודש ה-5 עזבתי לפני חצי שנה עבודה בגלל שהתחתנתי ועברתי לעיר אחרת עכשיו חזרתי והמעסיק הסכים לקבל אותי בתנאי שאני חוזרת לעבוד בתור מחלפה של מישהי שצריכה ללדת כל יום ובתנאי שאני יחתום על טופס שאני מחליפה זמנית ושאני לא יתבע אותו או משהו כזה בעקבות מצבי...שאלתי היא אם מבחינת חוק זה בסדר???
    והאם יגיע לי חוץ ממענק לידה איזה פיצוי כספ אם אני יעבוד עד הלידה??? (רצוי לציין שבחצי שנה האחרונה עבדתי רק חודש וחצי ובעקבות כך שהמשה לא הייתה קבועה אז התפטרתי} אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבהה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות דחופות!!!!

הוספת תגובה

• זכויות עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    25/08/2009

לאה שלום,
    שאלתך מורכבת, אולם באופן כללי אשיב כי גם עובדת זמנית מוגנת על פי חוק, ובמידה וימלאו לך 6 חודשי עבודה לא יהיה במסמך כזה או אחר כדי לפגוע בזכויות, שכן מדובר בזכויות קוגנטיות, כלומר - שלא ניתן להתנות עליהן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ועבודה ללא חוזה
    אא
    24/08/2009

שלום,
    אני עובדת במקום עבודתי מזה שנה וללא חוזה עבודה חתום . כעת אני בהריון ורוצה לדעת האם ניתן לפטר אותי בידיעה שאני לא חתומה על חוזה, או שמא מספיק שיש לי תלושי שכר של שנה אחרונית מאותו מקום ע"מ להגן עליי מפיטורין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ועבודה ללא חוזה

הוספת תגובה

• איסור פיטורים בהריון

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

שלום לך,
    ככל שמלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון, ללא קשר לעובדה האם קיים הסכם בכתב אם לאו.
    חובה יהיה על המעסיק לפנות למשרד התמ"ת אם יהיה מעוניין לפטר, אחרת יהיה חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
    מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    הדס
    24/08/2009

אני אמורה לחזור לעבודה אך אני רוצה להמשיך ולטפל בבתי בבית ,אני עובדת שנה במקום עבודתי והשאלה שלי מה יגיע לי אם התפטר מרצוני , ואם זה כולל את ה-30 יום של ההודעה מוקדמת וה-60 יום אחרי חופשת לידה ,הבראה ,וכו' .בבקשה זה דחוף .

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד- סוציאליות

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

הדס שלום,

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (כל יתר הזכויות שציינת רלוונטיות למפוטרת ולא למתפטרת, למעט פדיון ימי החופשה והיתרה היחסית של דמי ההבראה). דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. (אינך זקוקה למכתב מהמעסיק, יספיק לך מכתב הפיטורים שלו).

לעניין הודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה).

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי היקף משרה דחוף!
    ליאת
    23/08/2009

לפני שיצאתי לחופשת לידה עבדנו בחברה 8.5 שעות ליום תמורת משכורת X.
    לאחר שחזרתי התברר כי המעביד שינה לכל עובדי החברה את שעות העבודה והוחלט כי עלינו לעבוד 9 שעות עבור אותה משכורת (בטענה כי חצי שעה של הפסקת אוכל היא על חשבוננו).
    חזרתי לעבודה של 7.5 שעות לאחר הלידה וכביכול חסר לי שעה וחצי כל יום ולא שעה .(והמשכורת יורדת בהתאם)
    האם מותר למעביד לשנות את היקף המשרה באופן חד צדדי כשלא הייתי ומבלי לשנות את המשכורת?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי היקף משרה דחוף!

הוספת תגובה

• הרעת תנאים לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

ליאת שלום,
    בתקופה בת את מוגנת (60 ימים מחזרתך לעבודתך) חל איסור לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה. בתום 60 ימים אלה יהיה רשאי המעסיק לשנות את תנאייך, אולם הדבר עשוי להחשב הרעת תנאים המקימה זכאות להתפטר בדין מפוטר (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת בעניין זה), תוך קבלת פיצויי הפיטורים.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן היריון
    סנא
    23/08/2009

שלום לך
    לימדתי השנה בהיקף של 10 שעות בביה"ס וזוהי השנה הראשונה שלי, לקראת סוף השנה קיבלתי ממשרד החינוך את מכתב הפיטורים, אבל בשיחות שלי עם המנהלת סוכם שאני ממשיכה ללמד בשנה הבאה כלומר השנה שתיפתח בעוד שבועיים בערך!! באמצע יולי גיליתי שאני בהיריון ורק לפני יומיים הודיעה לי המנהלת בחוסר וודאות שאינה יכולה לקבל אותי לשנה הבאה? המנהלת לא יודעת שאני בהיריון כי לא רציתי להודיע לה כרגע על מנת לא לפגוע בהיקף משרה שהייתי אמורה לקבל בשנת הלימודים החדשהץ ביום שני יש לנו שיחה והייתי רוצה לדעת מה זכויותיי והאם אני חייבת לספר לה שאני בהיריון, אשמח אם תעזרו לי ותכוונו אותי איך לפעול??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בזמן היריון

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

סנא שלום,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את ההשלכות של ההחלטות העומדות בפנייך, ורק לאחר מכן לקבל החלטה מתאימה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    צילה שבד
    22/08/2009

שלום רב,
    שמי צילה היום אני נמצאת בחודש 5 להריוני. במאי השנה פוטרתי מעבודתי עקב צימצומים לאחר שנתיים וחצי של עבודה.
    לאחר שבועיים גיליתי שאני בהריון בחודש שני.
    שאלתי היא כזאת אני יכולה לתבוע אותם על פיטוריי בעת ההריון?

אנא אודה לתשובתכם.
    צילה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון טרם הודעה למעסיק

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

צילה שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים, והם אינם יכולים להיכנס לתוקף, באופן עקרוני. אם ירצה להחיל את הפיטורים בכל זאת, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.

העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".
    מכל מקום, עלייך לפנות בהקדם לקבלת ייצוג משפטי מתאים על מנת ליידע את המעסיק על דבר ההריון.

תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה אשר נמצא באתר האינטרנט שלי.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר התמחות וחופשת לידה
    שרית זמיר
    20/08/2009

עבדתי במשרד עו"ד כ5 שנים כפקידה ועוד שנה נוספת כמתמחה שבמהלכה יצאתי לחופשת לידה,הובטח לי שאחזור למשרד כעו"ד לאחר שעברתי את בחינות הלשכה,בינתיים עבר זמן והודיעו לי שאין צורך בעו"ד נוסף,ביקשתי מכתב פיטורין/פיצויים אך נתקלתי בסירוב בנימוק שאין יחסי עובד מעביד לאחר ההתמחות,הדבר לא נראה לי הגיוני שכן מה עם כל השנים הקודמות ובנוסף יצאתי לחופשת לידה,האם מותר לפטר אותי?אודה לתשובה בהקדם.(אציין כי לאורך כל התקופה ביקשתי לחזור לעבודה הגם שלא עורכת דין ונידחתי

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר התמחות - הריון

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

שרית שלום,
    שאלתך מורכבת, ויש לבחון את העניין לעומק, שכן מחד קיימת הלכה כי סיום ההתמחות אין דינה כפיטורים. מנגד, מדובר במקרה שלך בנסיבות שונות וספציפיות, שכן עבדת במקום זמן רב קודם לכן, והבעת נכונותך לשוב גם לא בתפקיד עו"ד אלא לתפקידך הקודם, ולדברים אלה משמעות רבה, אשר ייתכן ותביא לזכאותך למלוא הזכויות על פי חוקץ

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות עבודה לנשים בהריון
    יעל
    20/08/2009

שלום,
    אני עובדת מ 14:00 עד 23:00 האם ניתן לדרוש בהריון מתקדם לעבור לעבוד בשעות הבוקר ללא אישור של רופא (אלה מבחינה חוקית).
    וגם, אם המשרה שלי מוגדת כמשרת ערב האם כאשר אחזור מחופשת לידה אהיה מחוייבת לחזור לעבוד בשעות אלו (שעות שאינן הגיוניות לאמא לטעמי).

מה החוק אומר לגבי עבודה בשישי שבת לנשים בהריון?

תודה על העזרה,
    יעל

הוספת תגובה

• עבודה בשעות נוספות בהריון

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

יעל שלום,
    מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות, וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי. לעניין שעות ערב - אין התייחסות לעניין זה בחוק, ועל אף שמדובר בשעות מאוחרות, הרי שאין הגבלה על כך כל עוד לא מדובר בעבודה בשעות נוספות כאמור.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מבנה ארגוני
    נילי
    20/08/2009

שלום רב,
    אני עובדת במקום עבודתי כשנתיים. כרגע אני נמצאת בחל"ת לאחר שהארכתי את 14 השבועות של חופשת הלידה. במהלך חופשת הלידה שלי (וגם טרם היציאה) נערכו שינויים מבנים בארגון. אחד השינוים המרכזים היה החלפת מנהל המחלקה לו היתי כפופה ומנוי מנהל חדש. הציעו לי לחזור לתפקיד אחר באותן מסגרת שעות היות והתפקיד אותו ביצעתי טרם היציאה לחופשת הלידה. כבר אוייש. עלי לציין שכאשר עוד הייתי בהריון המנהל החדש, חיפש לי מחליפה ואני יכולה להעיד על עצמי שממש אין לו קייס על כך "שלא ביצעתי את תפקידי כמצופה" זה נבע מחיכוכים פנימיים ואני גם שילמתי את המחיר בלידה מוקדמת כנראה בגלל הלחץ העצום שהיתי נתונה.
    האם בשל שינוי ארגוני יכולים לפטר אותי? נרמז לי שאכן רצו אך "חטפו" אותי למחלקה אחרת
    האם לפי החוק אני צריכה לחזור לתפקיד הקודם?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מבנה ארגוני

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים לאחר לידה - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

נילי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן הריון
    הדס
    19/08/2009

שלום
    הבעיה קצת מורכבת אך אנסה להסביר:
    החברה בה אני עובדת נמצאת כרגע בהקפאת הליכים - בתום תקופת ההקפאה כאשר הרוכש
    החדש יחל להפעיל את החברה, יקבלו כל העןבדים מכתבי פיטורין ויוכלו להחליט אם להישאר במקום העבודה בחוזה חדש או למצוא מקום אחר...
    גיליתי השבוע שאני בשבוע ה6 להריון ואינני יודעת מה לעשות....
    מה דיני מבחינת ביטוח לאומי? האם אוכל לחתום אבטלה?האם אהיה זכאית דמי לידה לאחר הלידה?
    אני מוטרדת מאוד מכיוון שמצבי יקשה עליי למצוא עבודה...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חברה בהקפאת הליכים

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

הדס שלום,
    על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור, בין אם מדובר במצב של הקפאת הליכים.
    מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהן ההשלכות?

הדס
    30/08/2009

האם תוכלי לפרט מהן ההשלכות על דמי הלידה ודמי אבטלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשלכות

עו``ד חן שטיין
    30/08/2009

הדס שלום,
    ההשלכות הן שייתכן ולא תהיי זכאית לקצבאות אלה לאור העובדה כי העסתקך הופסקה טרם עת, ולא בטוח שצברת את התקופות הנדרשות.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון במשרה זמנית
    גילי
    19/08/2009

שלום
    לפני חודשיים וחצי התחלתי לעבוד במשרה זמנית אשר לפי החוזה כל 3 חודשים יש לחדשו
    באותו זמן נכנסתי להריון (יש לציין כי לא ידעתי על כך בעת שהתקבלתי לעבודה)
    לפני מס' שבועות הודעתי למנהל שלי על ההריון

שתי שאלות:
    א. במידה ולא מאריכים לי את החוזה בעוד שבועיים (סיום 3 חודשים) האם זה נחשב לפיטורין? (מין הסתם המעסיק ייטען כי אין צורך במשרה יותר ולא עקב ההריון)
    ב. בעוד חודש וחצי אני נכנסת לשמירת הריון (המעסיק לא יודע על כך עדיין) לתקופה של 4 חודשים, האם זכות המעסיק לא לחדש את החוזה בזמן זה? במידה ואני עומדת בדרישות ביטוח לאומי האם תשולם לי גמלת הריון גם במקרה שהחוזה לא יחודש?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הריון במשרה זמנית

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חוזה לתקופה קצובה

עו``ד חן שטיין
    24/08/2009

גילי שלום,
    ככל שימלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים).חובה עליו לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין בהיתר לפיטורים אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.

אך אם לא ימלאו לך 6 חודשים, הרי שהמעסיק לא יהיה חייב בהיתר מהממונה.

מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

בברכה,
    חן שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצוים גם במידה וחזרתי לעבוד
    מירב
    19/08/2009

שלום אשמח אם תענו לי בהקדם
    אני עובדת בחברה כבר שנתיים , ילדתי לפני 6 וחצי חודשים וחזרתי לעבודה מיד בתום חופשת הלידה לאחר 14 שבועות .
    אני מעוניינת להתפטר מאחר ונוצרה לי בעיית סידור לילד ,רציתי לדעת אם אני עדיין זכאית ע"פ חוק לפיצויי פיטורין (כאילו פוטרתי ) ואם אני זכאית לדמי אבטלה
    תודה מירב

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

מירב שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה...?
    אירה
    18/08/2009

שלום
    אני כרגע בחופשת לידה וחוזרת ב1.9 אחרי 5 חודשים שישבתי עם בתי,
    השאלה שלי האם על התקופה הזאת שהייתי בחופשת לידה אני זכאית
    לימי חופשה שמגיע כל חודש?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ימי חופשה...?

הוספת תגובה

• ימי חופשה

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

אירה שלום,
    התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (פחות מיומיים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14, ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתנאי העסקה
    מיכאלה
    18/08/2009

אני בת 36,בחודש שביעי להריון עובדת במשרה גלובאלית במקום העבודה כבר שלוש שנים.
    לפניי כשבועיים הודיע המנכ"ל לכלל העובדים שמהיום עובד שלא יעבוד 180 שעות ,ינוקו השעות משכרו של העובד(אנו עובדים גלובאלית, אבל מחייבים לקוחות על פי שעות עבודה).
    יתרה מזאת, לא הוזכרשום פרט על כך שאם נעבוד מעל משרה של180 שעות נקבל תוספת של שעות נוספות.
    יש לי שתיי שאלות:
    1. האם הצעד שעשה המנכ"ל הינו חוקי בכלל בהנחה שיש לכולננו חוזים אישיים?
    2.האם יכולים להכיל את התנאים הללו גם עליי או שזה נחשב שינוי בתנאי העסקה של אישה בהריון וזה לא חוקי?
    אודהמאודמאוד לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתנאי העסקה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2009

מיקי שלום,
    על פניו מדובר בהרעת תנאים (אם כי יש לבחון היטב מה היו תנאי העבודה הקודמים).
    מכל מקום, לאור העובדה כיאת בהריון ומלאו לך 6 חודשים זה מכבר, הרי שלא ניתן להרע את תנאייך ללא היתר מהממונה על עבודת נשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה