מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקה במיגזר הפרטישרית09/08/2009
שלום רב
כמה זמן יש שעת הנקה במיגזר הפרטי?והאם היא ברגע שחוזרים לעבודה{הארכתי בחודש את החופשת לידה}.
ועוד שאלה אם קיצרתי את שעות העבודה אחרי הלידה מ9 שעות ל7.5 שעות עדיין יש לי את הזכות לשעת הנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009שרית שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרית11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה - תענו ** הארכת חופשת לידהטל09/08/2009
שלום , הארכתי את החופשת לידה בעוד חודשיים של פדיון חופש , האם אני זכאית לצבירת ימי חופש במהלך החודשיים האלו ? מה עם תנאים סוציאליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009
טל שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (פחות מיומיים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14, ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה08/08/2009
שלום במרץ פיטרו אותי מעבודה , קיבלתי חודשיים פיצויים עבדתי שנה ו חודשיים . במאי נכנסתי להריון ומאז אני לא מצליחה למצוא עבודה אני עכשיו בהתחלת חודש 4 וכשאני מגיעה לראיון עבודה רואים אצלי כנראה בטן ולא מקבלים אותי לשום מקום אני כבר התייאשתי גם את בעלי עכשיו פיטרו אני כבר לא יודעת מה לעשות. האם עכשיו כבר אף אחד לא יקבל אותי לעבודה בגלל ההריון? מה לעשות במצבים כאלו? האם יש לי זכות להבטחת הכנסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009דנה שלום,
אני מבינה לליבך, שכן מצב זה הינו נחלת רבות, אולם מבחינה משפטית אינך שונה מכל אדם אחר המחוסר עבודה.
בנסיבות אלה, עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת לבחון את זכאותך הספציפית לדמי אבטלה ו/או הבטחת הכנסה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בעבודהמירי08/08/2009
שלום,
אחרי שחזרתי מחופשת לידה בקשו ממני לעבוד חצי מהמשרה במחלקה אחרת לזמן בלתי ידוע מכיון שבמחלקה שלי יש פחות עבודה.
האם מותר למעסיק לנהוג כך?
תודה מראש,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009חגית שלום,
חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים. בתום תקופה זו דינך הלכה למעשה ככל עובד אחר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לתפקידדיאנה08/08/2009
הנני עובדת קבועה , מזה 12 שנים, בבנק דיסקונט. כ-10 שנים עבדתי במח 'שכר במשאבי אנוש, ילדתי שלושה ילדים וחזרתי למקום עבודתי ללא כל בעיה. לפני כשנתיים (קצת פחות) ביקשתי לעשות שינויי ועברתי בינואר 2008 לעבוד במח' השמה שבמשאבי האנוש של הבנק. ניכנסתי להריון וילדתי ב04/11/08 את ילדי הרביעי. במשך כל התקופה של ההריון ולאחר הודעתי שגם הפעם אני מתכננת לשבת עם ילדי בבית בחל"ת של כמה חודשים ולחזור בספטמבר 2009 בתחילת שנת הלימודים (ויעידו על כך רבים). לצערי לא חתמתי ולא החתימו אותי על אף מסמך, אולי מטעמי זלזול והעובדה שאני נמצאת כל כך הרבה שנים במערכת.
לפני יומיים זימנה אותי המנהלת הישירה שלי, מנהלת מח' השמה והודיעה לי כי ביקשו ממנה לצמצם בכ"א והיא בחרה לצמצם אותי מסיבות כאלה ואחרות (למרות שיש לה עובדות ארעיות במחלקה).
צמצום הכוונה שהיא מייד מציעה לי תפקידים אחרים בבנק הרחב ואני צריכה לגשת לבחון אותם אם נראים לי כשבמקביל צריכים גם לבחון אותי .להתחיל מחדש את הקריירה הבנקאית שלי.בין היתר הציעה גם את חזרתי לתפקידי הקודם במח' שכר, דבר שאיני רוצה בשום אופן.
שאלתי, האם מותר לה להזיז אותי מתפקידי ולספח אותי למקום אחר? האם אני יכולה להתנגד? החשש שלי שאם אתנגד היא תפגע בי בדרך עקיפין:בהצעות, בהשמות, שהרי היא מנהלת מח' השמה של משאבי אנוש בבנק. ואם לא ימצא לי עיניין בשום תפקיד, אני חייבת שהשכר שלי יתחדש בספטמבר שהרי התחייבתי לגנים וכו'... התרחיש הנוראי מכל שהיא תהפוך אותי מרפרנטית משאבי אנוש לתייקנית במידה ולא ימצא לי דבר .מראש ציינה שאין לה תפקיד במשאבי אנוש באף אחת מהחטיבות האחרות בבנק ואם אני מעוניינת להשאר במשאבי אנוש עליי לחזור לתפקיד הקודם במח' השכר. חייבת לציין שהיא הצליחה להוציא אותי משלוותי ולערער את ביטחוני.
מודה מראש לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה תנאים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009דיאנה שלום,
חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים. בתום תקופה זו דינך הלכה למעשה ככל עובד אחר.
יחד עם זאת, לאור המצב המיוחד שתיארת, נראה כי יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון דרך לתקוף מהלך זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן חופשת לידהדנה08/08/2009
שבועיים לאחר שילדתי, העסק שבו עבדתי (במהלך חמש השנים האחרונות) פשט את הרגל. העסק נמצא כרגע בפירוק.
עדין לא קיבלתי מכתב פיטורין בגלל שלא ניתן לפטר אותי בזמן חופשת לידה.
רציתי לדעת מהן זכויותיי כעת.
האם אוכל לתבוע תשלום עבור 60 יום לאחר חופשת לידה? ממי?
עם מי עליי לדבר עלך מנת לקבל מכתב פיטורין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוק חברה
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009דנה שלום,
עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול היה להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה, באם היו מגישים בקשה), וחלה הגנה על מפני פיטורים לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, ככל שאין היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים.
גם אם החברה לא תהיה עוד פעילה, ותיכנס להליכי פירוק, אפשרי יהיה להגיש תביעה למפרק באמצעות עו"ד לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לגבר וחל"תחופית08/08/2009
שלום רב
אנו מצפים ללידת תאומים בעוד מספר שבועות.
הייתי מעוניינת לדעת האם הבעל יכול לקחת חלק מחופשת הלידה שלי?
והאם יש לו אפשרות להמשיך לאחר חופשת הלידה להיות בחל"ת?
אין בכוונתו להמשיך לעבוד באותו מקום העבודה לאחר החל"ת והאם הוא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים בתום החל"ת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד גבר / בעל
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009חופית שלום,
בעלך יוכל לחלוק עימך את חופשת הלידה (כלומר - לא יכול להיות מצב בו שניכם בבית בעת ובעונה אחת).
נכון הדבר גם להתפטרות לצורך טיפול בילד, כאשר טרם נקיטת מעשה פזיז, מומלץ בחום לבחון אם כלל התנאים המחוייבים מתקיימים לגביכם ספציפית, וכן לבצע את ההתפטרות בכפוף לפרוצדורה הנדרשת על פי החוק והפסיקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרא...maia55507/08/2009
שלום !
אני כרגע בחופשת לידה עד 08.09.09 .
העבודה שלי (לפני השמירת הריון+חל"ד) הייתה במשמרות (בוקר/ערב עד 22:00 ) .
אני רוצה לחזור לעבודה שלי , אך לאחר שיחה עם המנהל שלי הובהר לי שאין
"משרת אם" , ז"א עבודה רק בבקרים , ואם אני רוצה לחזור זה יהיה אך ורק במשמרות .
אין לי עזרא וההורים שלי גרים רחוק , כך שאין מי שיאסוף את הילדה מהמעון/משפחתון .
לא מסתדר לי לעבוד במשמרות , על כן אני לא ממשיכה לעבוד שם .
השאלה היא : האם זה יחשב כהתפטרות מצידי (לטובת טיפול בילדה)
או שאלו הם פיטורין מצד מקום העבודה בגלל שלא הגיעו להסכמה איתי ?
תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009מיה שלום,
עקרונית נראה כי ניתן יהיה לבסס זאת כהתפטרות בדין מפוטר (ייתכן אף שניתן יהיה לבסס זאת גם אל מול המוסד לביטוח לאומי ובכך לקבל גם דמי אבטלה ללא תקופת המתנה), וזאת בכפוף לפרוצדורה הקבועה בחוק ובפסיקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
maia55509/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנכלות מצד המעסיק בזמן הריוןבת-אל07/08/2009
שלום,
האם המעסיק שלי יכול למנוע מימני לעשות בדיקות הריון כמו לדוגמא בדיקות דם או בדיקות מעקב בטיפת חלב.
המעסיק דרש מימני לעשות את הבדיקות אחרי שעות העבודה ולא הוא איים לתת לי שלושה, ארבעה חופשים בשבוע.
כשאמרתי לו שאני לא מסכימה לתנאים האלה הוא אכן מימש את האיום שלו, ובשבוע אחד קבלתי שלושה חופשים ובשבוע אחריו ארבעה.
הוא פוגע לי במשכורת וגם ככה אני עובדת במשרה חלקית.
האם יכול לעשות דבר כזה? להתנכל לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנכלות בזמן הריון
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009בת אל שלום,
התשובה לשאלתך הינה חד משמעית שלילית.
חל איסור על המעסיק להתנכל לך עקב הריונך, מה גם, באם מלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, הרי שחל עליו איסור לפגוע בתנאייך בכל מקרה, אלא אם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
נראה כי עלייך לפנות לפגישת ייעוץ ספציפית בהקדם, על מנת להגן על זכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריםניצן גלעם07/08/2009
התפטרתי לאחר לידת בתי (טיפול בילדה) משכורתי האחרונה הייתה מאוד נמוכה משאר המשכורות שלי קיבלתי היום את הפיצויים שלי ולאחר שבדקתי ראיתי שהם החשיבו את זה הם עשו ממוצע 3 חודשיים אחורנים של המשכורות שלי והחשיבו את המשכורת האחרונה וזה הוריד את הממוצע של הסכום
רציתי לדעת האם זה בסדר מה שהם עשו הוא שלא ואם לא אז מה עלי לעשות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009ניצן שלום,
נראה כי המעסיק לא חישב את הפיצויים כפי שהיה עליו לעשות, שכן לרוב השכר האחרון פוחת לאור העובדה כי אין מדובר בחודש מלא ו/או העדרות מסיבות רפואיות עקב ההריון. משכך, עקרונית, אין להכליל את החודש האחרון בחישוב, וממילא אין חישוב שנערך על בסיס 3 חודשים, אלא על פי שכר אחרון או על פי 12 משכורות אחרונות (כשהשכר אינו קבוע).
עלייך לפנות לקביעת פגישה ספציפית על מנת שניתן יהיה לערוך את החישובים ולדרוש את ההפרשים מהמעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות במקום העבודה בזמן הריוןקרן06/08/2009
שלום רב,
אני נמצאת די בתחילת ההריון ולא רוצה עדיין לשאול במקום העבודה מהם הזכויות שלי...
הייתי רוצה לדעת האם קבוע בחוק שחובה לתת לאישה בהריון X שעות ע"ח זמן העבודה לצורך קיום בדיקות וכו'.
האם קבוע בחוק, כלומר רלוונטי לכל החברות ? בכמה שעות הריון מדובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה...
קרן06/08/2009בהנחה שאכן מגיע שעות עבודה לבדיקות,
האם אני צריכה לציין רק את השעות הספציפיות בהן נערכת הבדיקה או שאפשר להוסיף זמן נסיעה.
דוגמא :
אני עובדת בת"א, מתחילה בדר"כ ב- 8:30. התור שלי הוא בכפר סבא בשעה 10:00. אני מניחה שאגיע לעבודה בחזרה בסביבות 12:00-12:30.
כמה שעות לדעתכם אני אמורה לרשום כשעות בדיקה ע"ח העבודה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדרות לצורך בדיקות בהריון
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009קרן שלום,
אין בחוק התייחסות כה ספציפית כפי שציינת, אולם נהוג להכיר במלוא שעות ההעדרות לצורך הבדיקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות לצורך בדיקות הריון
עו``ד ליאת שטיין09/08/2009קרן שלום,
החשש שלך מובן ואף מוצדק. יחד עם זאת, תוכלי לקבל פרטים רבים בעניין זכויותייך במאמר מפורט הנמצא באתר האינטרנט שלי, וכמובן שמהפורום (שאלות ותשובות, וכן שאלות נפוצות).
לשאלתך-
בחוק עבודת נשים נקבע כי לעובדת במשרה מלאה עומדות 40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הריון. חוק זה חל על כלל המעסיקים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתרות לאחר הלידהנטלי05/08/2009
שלום רב!
אני רוצה להפסיק לעבוד ולטפל בילד לאחר לידה ו לאחר 3 חודשים חופשת לידה
מה אני עמורה להגיד בעבודה ומה התהליך
מה אני צריכה לעשות ואיך להסביר הכל בעבודה
ואם הם אמורים לי לשלם הכל ו מה מגיע לי
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009נעמה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר למעסיקורד05/08/2009
חזרתי אחרי חופשת לידה כחודש עבדתי בתפקידי עכשיו הפרוייקט הסתיים
נותנים לי לעשות עבודות משרדיות של מיונים תיוקים חירורים וכד'
אני מוגדרת בחברה כמנהלת פרוייקטים בתחום של בדיקות תוכנה
האם זה חוקי האם אני יכולה לסרב
האם בעקבות סרובי הם יכולים לפטר אותי למרות ה 60 יום ?
אלוהים שונאת עבודות משרדיות עוד שניה יש לי הרגשה שהם יתנו לי גם לנקות את השרותים כאן
עד איפה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - שינוי תנאים
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009ורד שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות שינוי תפקידך.
על פי תאורך, הרי שמדובר בשינוי מהותי ומשמעותי, המעיד על הפלייתך. לא מזמן ניתן פסק דין במקרה דומה בו נפסק כי יש בכך להוות מעשה בניגוד לחוק, ופסק פיצויים יפים עקב כך.
על מנת להתחיל לפעול נגד המעביד בעניין זה, מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון ורלוונטי גם
ורד05/08/2009זה נכון ורלוונטי גם אם הם טוענים שזה רק זמני עד שימצאו לי פרוייקט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009חובה עליהם להשיבך לתפקידך. אם הדבר אכן זמני, הרי שימים יגידו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלת וחזרה לעבודהחגית05/08/2009
שלום רב,
עבדתי קצת מעל שנה לפני שיצאתי לחלד.
סיכמתי עם המעביד בע"פ על הארכת החופשה לחצי שנה(לא סגרנו על תאריך רשמי) - כעת אני רוצה לחזור שבועיים לאחר תום חצי השנה - והבנתי מחברה שאחרי חצי שנה של חלד+חלת המעסיק לא חייב להחזיר אותי לאותה המשרה - האם זה נכון? מה בדיוק אומר החוק לגבי זה והאם זה תופס גם אם נעשתה הסכרמה ביניינו על תאריך החזרה?
תודה,
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבה לתפקיד לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009חגית שלום,
כאישה לאחר לידה אשר ניצלה זכותה לחל"ת, עקרונית חלה חובה על המעסיק להשיבה לתפקידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חגית05/08/2009אז לא קיים בחוק שום דבר לגבי חזרה לפני או אחרי תום חצי השנה והשבה לתפקיד המקורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להודיע למעביד שאני בהריון?נועה04/08/2009
אני עובדת כפרילנסרית בלא יחסי עובד מעביד ולפני כחודשיים חתמתי על חוזה עבודה מאוקטובר הקרוב עד ליולי 2010. לפני כחודש נכנסתי להריון ואני אמורה ללדת בסוף פברואר-תחילת מרץ. מתי אני צריכה להודיע למעסיק כי אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על ההריון למעסיק
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009נועה שלום,
ללא רלוונטיות למועד תחילת העסקתך (שאף הוא לא לגמרי חד משמעי במקרה שלך), על אישה בהריון חובה להודיע רק בחודש חמישי להריון. במקרה שלך, על מנת ללכת "על בטוח", ייתכן ויהיה זה נכון להמתין למלאת 6 חודשים במקום העבודה, על אף שיש ייתרון להודיע גם קודם לכן במקרה בו צפויים פיטורים באופק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)