מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודת לילה החל מחודש חמישיאיילת21/09/2009
שלום,
למיטב הבנתי את החוק, אין להעסיקי בעבודת לילה ובשעות המנוחה השבועית מחודש 5 ואילך.
שאלתי היא איך מוגדרת עבודת לילה לפי החוק? החל מ-22:00 או מ-24:00?
מהם שעות המנוחה השבועית? מכניסת השבת עד צאת השבת?
מעסיקי טוען שאינו מכיר את החוק. איפה ניתן למצוא מסמך רשמי שמתאר אותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נשים בהריון
עו``ד ליאת שטיין29/09/2009איילת שלום,
הצדק עימך.
תוכלי למצוא תימוכין לכך באתר האינטרנט שלי - הן במאמר העוסק בעניינים אלה, והן בלשון החוק עצמו, אשר אף הוא מצוי באתר.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאים דמי לידהשירלי21/09/2009
בינואר פוטרתי מעבודה בה הרווחתי 6500 ברוטו, לאחר מכן חתמתי אבטלה במשך 5 חודשים, עכשיו אני נעה בין עבודות זמניות ולכן התלושים שלי הרבה יותר נמוכים, לפי מה יחשבו לי את דמי הלידה? האם ישנה אפשרות שיתעלמו מהתלושים האחרונים והנמוכים יותר? האם זה משנה שזה מגיע מכל מיני חברות כח אדם?
האם אני חייבת למעשה להגיש את כל התלושים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד חן שטיין22/09/2009שירלי שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש משכורותייך האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה.
המוסד לביטוח לאומי לא מתחשב בעובדה כי שכרך קטן עקב העובדה כי החלפת מקום עבודה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני מניחה
שירלי23/09/2009שאין אפשרות שאני פשוט לא אגיש את התלושים האחרונים כי הם בעצם מקבלים דיווח על הכל....
נניח ולא הייתי עובדת מאז שסיימתי את האבטלה ביולי עד הלידה האם בכל זאת הייתי זכאית לדמי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין29/09/2009שירלי שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
שיעור דמי הלידה הינו 100% מהשכר, וכמובן שיש חובה להציג תלושי שכר....
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות היעדרות מעבודה וחופשת לידהעייפה21/09/2009
שלום,
רציתי לדעת כמה שעות מותר לי להיעדר מהעבודה בתקופת הריון?
אני עובדת מעל שנה וחצי וביציאה לחופשת לידה אעבור את השנתיים.קראתי שמגיע 20 למי שעובדת חלקי ו- 40 ש' למי שעובדת שבוע מלא, אבל אני עובדת ב- 75% משרה, כלומר 4 ימים למשך 8.30 שעות ויום חופשי 1 מתוך 5 ימי עבודה.
בנוסף, רציתי לדעת האם המעסיקה יכולה לומר שהיא יכולה לתת לי רק חודש אחד נוסף מעבר לחופשת לידה המגיעה לי בכדי לחזור לעבודה? או שהיא מחויבת על פי חוק לאפשר לי לקחת חל"ת של עד שנה?
דבר נוסף, אם אני עובדת בשני מקומות עבודות במקביל ובשניהם משולמים לי דמי ביטוח לאומי, האם אני אקבל את ממוצע 3 משכורות אחרונות של גובה המשכורות משני מקומות העבודה יחד או רק המקום העיקרי?
מודה מראש על תשובותיכם
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הריון וחל"ת
עו``ד ליאת שטיין29/09/2009אורטל שלום,
עקרונית החלוקה נעשית לפי משרה חלקית או מלאה, ללא התחשבות בהיקף המשרה הספציפי, ולכן על פניו תהיי זכאית להיקף החלקי.
לעניין החל"ת - ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לגבררבקה20/09/2009
מהן זכויותיו, אם בכלל, של גבר אשר בת זוגו מקבלת מילגת קיום מהאוני'. בת הזוג נידרשה לוותר על עבודתה בתחילת שנת הלימודים, אוק' 2009 כדי שתוכ לקבל את המילגה לצורך כתיבת דוקטורט. המילגה משולמת מידי חודש.
כעת, כשילדה היא מבקשת להמשיך בעבודת הדוקטורט. לשם כך מבקש האב לממש את זכותו לחופשת לידה בתשלום. לאור העובדה שהאם איננהמקבלת משכורת אלא מילגה, מהן הזכויות המגיעות לו?
בברכה ותודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילגה - האם עומדת בתנאים?
עו``ד חן שטיין22/09/2009רבקה שלום,
על פניו נראה כי "מילגה" לא יענה על דרישות המוסד לביטוח לאומי, ולא ייחשב כעמידה בתנאי הסף לקבלת דמי לידה, אולם יהיה עליכם לבחון זאת אל מול המוסד לביטוח לאומי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהריוןMay20/09/2009
שלום,
התפטרתי מעבודתי לפני כשבועיים אך ללא הודעה בכתב וללא תאריך סיום עבודה רשמי עדיין. הסיכום בעל פה הנו שאני אקבל מכתב פיטורין ולא התפטרתי.
לאחר שבוע גיליתי כי אני בהריון. האם שמורה לי הזכות לחזור בי ומה יהיו זכויות המעסיק במצב כזה? סיום ההעסקה היה סוג של הסכם פשרה ביני לבין המנהל שלי עקב חילוקי דעות. כמובן שלא הייתי משתפת פעולה איתו לו ידעתי על ההריון...
אשמח לעיצה, בשיחה עם משאבי אנוש נאמר לי כי הודעה על הריון עכשיו כבר מאוחרת מדי אבל הבנתי את החוק שונה ואשמח לחוות דעת נוספת...
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי
עו``ד ליאת שטיין21/09/2009שלום לך,
לאור נסיבות המקרה הספציפיות, נראה כי עלייך לפנות לייעוץ פרטני, ויפה שעה אחת קודם...
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להגיע אליכם לייעוץ?
May04/10/2009מבקשים ממני כבר לחתום ולמרות שאני שלמה אם העזיבה בסך הכל, רוצה לוודא שלא מפספסת משהו גדול בזכויותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
עו``ד חן שטיין08/10/2009דרכי ההתקשרות מופיעים בחתימה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהג20/09/2009
שלום רב,
אני עובדת במקום מסוים מ-1/9/06
אחרי שנה שעבדתי במקום נפצעתי בעבודה
והייתי במשך שנה ו-4 חודשים בבית בגלל תאונת עבודה
בחודש דצמבר 2008 חזרתי לעבודה וגיליתי שאני בהריון
בסוף יוני2009 ילדתי את בני בשעה טובה
ב-סוף החודש (ספטמבר) אני אמורה לחזור לעבודה
מה הנוהל לגבי אם אני מאריכה את חופשת הלידה ?
וכמה חודשים אני זכאית להאריך? והאם ניתן לפטר אותי
כשאחזור לעבודה?
בתודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחל,ת
עו``ד ליאת שטיין21/09/2009שלום לך,
ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת שאם עבדתי שנה ועשרה
שלומית15/10/2009חודשים על השנה אני זכאית ל 3 חודשי חל"ת ועל העשרה חודשים יש זכאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות יחסית
עו``ד חן שטיין18/10/2009שלומית שלום,
כן, קיימת זכאות יחסית.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת דמי אבטלה בשמירת הריוןעליזה נחמיאס19/09/2009
פוטרתי מהעבודה וזכאית לקבל אבטלה חתמתי בלשכה חודש וקיבלתי אבטלה עתה אני בשמירת הריון ואין באפשרותי לחתום בלשכה לכן לא הפסיקו לשלם לי דמי אבטלה שאלתי היא מה עלי לעשות על מנת לקבל כסף עד לידתי והאם אהיה זכאית לקבל דמי לידה למרות שאיני עובדת אני החודש השישי ובשמירת הריון מהלשכה אמרו לי כי עד שלא אחתום לא אוכל לקבל שכר נשמע לי לא הגיוני מאחר וגם כשפניתי לביטוח לאומי אמרו לי שלא מגיעה לי גמלה לשמירת הריון מאחר וזה מדובר רק על אשה עובדת ואני מובטלת טריה מה עלי לעשות ולמי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון באבטלה
עליזה נחמיאס21/09/2009טעיתי בהודעה ביטוח לאומי הפסיק לשלם לי אבטלה כי איני מחתימ ה עקב שמירת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליזה
עו``ד חן שטיין22/09/2009אם כך, אני מניח כי הבעיה נפתרה...
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משלמים לי ביטוח לאומי מאחר ואני
עליזה נחמיאס23/09/2009טעיתי בגוף ההודעה וכתבתי שמשלמים לי תיקנתי את עצמי ביטוח לאומי אינו משלם לי מאחר ואין באפשרותי לחתום לכן מצפה לתשובתך בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי תשלום גימלת שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין29/09/2009עליזה שלום,
ככל ששמירת ההריון לא החלה עת היית עובדת, הרי שאינך זכאית לגימלה מהמוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, יש לבחון האם פיטורייך היו חוקיים או לא, שכן אם לא היו חוקיים, ייתכן והמעסיק יהיה חייב בתשלום בגין תקופה זו - יש לבחון זאת לעומק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת או התפטרותמיה17/09/2009
שלום רב
ילדתי לפני 6 שבועות ואני עדין בחופת לידה.
ברצוני להישאר בבית בתום החופשה ולטפל בתינוקת.
במקצועי אני מורה ולכן סיימתי לעבוד ביוני (למרות שקיבלתי משכורת על הקיץ ועד יום הלידה בסוף יולי) במקבילכחודש וחצי לפני הילדה עברתי מהמרכז לצפון (מרחק של מעל 60 ק"מ)- כמובן שבשל המעבר אין לי מקום עבודה לחזור אליו.
אשמח אם תוכל לענות לי על מס' שאלות:
1. האם אני יכולה לבקש ממשרד החינוך חל"ת ולא להתפטר וגם אז להיות זכאית לחתום אבטלה בשל המעבר .(והעובדה כי אין לי מקום עבודה בצפון כרגע כשהחלה כבר שנת הלימודים).
2. האם חובה עלי להתפטר (כלומר אין לי יכולת להצהיר על חל"ת)ע"מ לקבל אבטלה?
תודה על הקדשת הזמן
מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחל"ת
עו``ד ליאת שטיין21/09/2009מיה שלום,
ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצויי פיטורים אחרי לידהרחל17/09/2009
רציתי לברר מה קורה במצב שבו באמצע חופשת הלידה החלטתי לעבור דירה, הודעתי על כך למעביד חודש לפני חזרתי לעבודה מהחופשה (אני עובדת בחברה כמעט שנתיים), אני עובדת ברשת גדולה כך שיש חנויות של הרשת במקום החדש אליו עברתי אך למעביד אין מקום פנוי כרגע באותה עיר ולכן לא יכול להעסיק אותי שם.
מה קורה במצב כזה האם הוא חייב לפטר אותי והאם אני זכאית לפיצויים או שזה נחשב כהתפטרות שלי ואני לא זכאית כלל לפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד ליאת שטיין21/09/2009רחל שלום,
מאחר ואת זו שבחרת להעתיק את מקום מגורייך, הרי שלא ניתן לראות בכך פיטורים אלא התפטרות.
יחד עם זאת, ייתכן וניתן יהיה לבסס במקרה שלך התפטרות לצורך טיפול בילד - יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון סוגייה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בזמן חופשת לידהמסאלחה17/09/2009
אני עובדת שכריה בהיקף 3/4 משרה , בחוד אוקטובר אתחיל לעבוד במקום עבודה נוסף 3 שעות בכל שבוע , ( בנוסף לעבודתי במקום העבודה הראשון ) , בחודש פברואר אני עתידה ללדת , ממקום העבודה הראשון אני אעדר אך ממקום העבודה השני ( בן 3 שעות בשבוע ) אני רוצה לעבוד , האם אני יכולה לדרוש דמי לידה בגין מקום העבודה הראשון בלבד ולהמשיך לעבוד במקום העבודה השני ( 3 שעות בשבוע ) ? את התביעה לדמי לידה אני אגיש רק לגבי מקום העבודה הראשון בלבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין21/09/2009מסאלחה שלום,
התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאין לך הכנסות.
ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית - עלייך לקחת זאת בחשבון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לעבודה ודמי לידה
מיכל11/11/2009אני עצמאית ואני מצויה בעיצומה של חופשת הלידה. כבר קיבלתי את דמי הלידה ולא חזרתי לעבודה. אני שוקלת לחזור כשבועיים לפני תום חופשת הלידה.
האם יש אפשרות שאני אדווח לרשויות הביטוח הלאומי בדבר כוונתי לחזור לעבודה לפני המועד?
האם אני איאלץ להשיב לביטוח הלאומי כספים בסך של החישוב היומי X מספר הימים שעד לסוף חופשת הלידה או שאני איאלץ להשיב לביטוח הלאומי את הכספים שאני ארוויח (אם ארוויח) בתקופה שבה אני אחזור לעבודה קודם לכן.
האם ידרשו ממני את כל הכספים חזרה?
אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין15/11/2009מיכל שלום,
עלייך לבחון זאת במדוייק על פי נתונייך האישיים אל מול המוסד לביטוח לאומי. עקרונית, רשאי המוסד לביטוח לאומי לשלול ממך את הקצבה כולה או מקצתה בגין אותה תקופה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הודעה על התפטרותאורלי16/09/2009
אני מעוניינת להודיע במקום עבודתי |(בו עבדתי שנתיים) על התפטרות. ידעתי שניתן לעשות זאת עד 9 חודשים מיום הלידה. רק עכשיו קראתי שצריך גם לתת הודעה של חודש מראש. ילדתי לפני שמונה וחצי חודשים. האם פספסתי בשל כך את זכאותי לקבל פיצויים ממקום העבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הודעה על ההתפטרות
עו``ד חן שטיין17/09/2009אורלי שלום,
עלייך לפנות בדחיפות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לראות מה ניתן לעשות כדי להביטח את פיצויי פיטורייך חרף הנסיבות שתארת.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה נחשבת למניין חודשי עבודההדס16/09/2009
שאלתי היא האם זמן חופשת הלידה נספר לעניין 12 חודשי עבודה המזכים בפיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק לפיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין17/09/2009הדס שלום,
התשובה חיובית - חופשת הלידה הינה חלק מהותק לצורך פיצויי הפיטורים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - צבירת 30 ימיםכרמית16/09/2009
הי
בעקבות הנחית רופא אני יוצאת לשמירת הריון , לאחר שקראתי על הנושא כאן בפורום ובאתר ביטוח לאומי, אודה אם תוכלי לעזור לי במספר שאלות:
1.האם 30 הימים שיש לצבור כדי לקבל גמלת שמירת הריון כוללים שישי-שבת/ חג/ חול מועד?
2. האם אקבל גמלה גם על ימי חול המועד ? או שאקבל גמלה חלקית אשר לא כוללת ימים אלה?
תודה מראש וחג שמח!
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד חן שטיין17/09/2009כרמית שלום,
1. כן, זה כולל גם שישי שבת מאחר ומדובר על 30 ימים קלנדריים.
2. על פי חוק ימי חול המועד הינם ימי עבודה מלאים לכל דבר ועניין, ולכן עקרונית חלה חובת תשלום גם לגביהם, אולם עלייך לבדוק עניין זה מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שנה טובה
כרמית17/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, ושנה טובה גם לך!
עו``ד חן שטיין22/09/2009
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת לאחר חל"דאורחת15/09/2009
שלום רב.
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה ואמורה לחזור בעוד 5 שבועות לעבודה.
את העבודה הנ"ל התחלתי בתחילת החודש הרביעי להריון,ז"א עבדתי 5 וחצי חודשים לפני היציאה לחופשת הלידה.ברצוני להאריך את חופשת הלידה ב08 שבועות נוספים אך מתשובה שקיבלתי מהמנהלת שלי,הסתבר לי כי הם לא מקבלים את בקשתי,וכי עליי להתייצב לעבודה מייד בתום חופשת הלידה ולא-אפוטר.ברצוני לדעת מהם זכוייתי בסיטואציה הנ"ל והאם אכן יוכלו לפטר אותי.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחל"ת
עו``ד חן שטיין17/09/2009שלום לך,
מאחר ולא מלאה לך שנת עבודה מלאה טרם הלידה, הרי שאינך זכאית לצאת לחל"ת, אלא בהסכמת המעסיק.
משכך, ככל שלא תשובי לעבודתך בתום חופשת הלידה, הרי שהדבר עשוי להחשב כהתפטרות, על כל הנובע מכך.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת או התפטרותמיה15/09/2009
שלום רב
ילדתי לפני 6 שבועות ואני עדין בחופת לידה.
ברצוני להישאר בבית בתום החופשה ולטפל בתינוקת.
במקצועי אני מורה ולכן סיימתי לעבוד ביוני (למרות שקיבלתי משכורת על הקיץ ועד יום הלידה בסוף יולי) במקבילכחודש וחצי לפני הילדה עברתי מהמרכז לצפון (מרחק של מעל 60 ק"מ)- כמובן שבשל המעבר אין לי מקום עבודה לחזור אליו.
אשמח אם תוכל לענות לי על מס' שאלות:
1. האם אני יכולה לבקש ממשרד החינוך חל"ת ולא להתפטר וגם אז להיות זכאית לחתום אבטלה בשל המעבר .(והעובדה כי אין לי מקום עבודה בצפון כרגע כשהחלה כבר שנת הלימודים).
2. האם חובה עלי להתפטר (כלומר אין לי יכולת להצהיר על חל"ת)ע"מ לקבל אבטלה?
3. האם כאשר מתפטרים מאבדים את זכויות הותק (כלומר אם ארצה ללמדב שנה הבאה) אני מתחילה מבחינת ותק שנות הוראה ב-0 מכיוון שאני זו שבחרתי להתפטר?האם שנות הותק צברתי ממשיכות?
4. הבנתי כי בשל המעבר של מעל 60 ק"מ אני זכאית לחתום מייד עם סיום מועד חופשת הלידה. האם זה נכון?
תודה על הקדשת הזמן
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כמעט זהה
ליאור15/09/2009בימים אלו הסתיימה לה חופשת הלידה שלי. בטרם יצאתי לחופשת לידה עברתי מהצפון לדרום (מרחק של כ 200 ק"מ). עד הלידה עבדתי כעובדת סוציאלית בשירותי בריאות כללית מחוז צפון וכעת משנסתיימה החופשה יצאתי לחל"ת - כך במידה וארצה אוכל לחפש עבודה דומה למה עשיתי במחוז דרום (מאחר ויש לי קביעות במידה ויהיה תפקיד זהה מחוייבים לתת לי עדיפות על בנות אחרות אך לא מחוייבים למצוא לי עבודה במידה ואין תקן פנוי).
בחודשים הקרובים אני מעוניינת להשאר בבית לשם טיפול בתינוק.
האם במצב זה אני יכולה לחתום אבטלה וזכאית לדמי אבטלה ( שכן ברור שאינני יכולה כרגע לעבוד במקום עבודתי הקודם). האם יש תקנה ברורה בנושא או שהזכאות לדמי אבטלה תלויה בטוב ליבו של הפקיד? האם במצב זה חל חוק ה - 90 יום?
האם עדיף להתפטר לשם קבלת דמי אבטלה כבר מעכשיו?
תודה רבה על כל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פרטני
עו``ד ליאת שטיין29/09/2009מיה שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)