מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידהאידית14/08/2009
שלום,
אני עובדת בחברה גדולה.
התפקיד שלי לפני יציאתי לחופשת הלידה היה מנהלת מחלקה בת 2 עובדים, שאחראית על פעילות מסוימת של החברה.
בזמן חופשת הלידה שלי (אותה הארכתי ל-9 חודשים), אחת העובדות במחלקת החליפה אותי.
אני עתידה לחזור בעוד שבועיים מהחופשה.
בפגישה עם המנהל שלי, נאמר לי שלאור המצב, אחת העובדות במחלקה תפוטר, ואת העובדת השניה שתישאר, הוא רוצה להכפיף ישירות אליו, בטענה שכך הוא יוכל לשמר אותה.
המשמעות של הענין היא שאני עוברת ממנהלת מחלקה לעובדת (בשלב זה תנאי לא יפגעו). לגבי העובדת הראשונה שהמצב מחייב פיטורים, אני מניחה אין מה לעשות. לגבי העובדת השניה, המשמעות היא שתחום האחריות שלי מקוצץ ושאופי התפקיד שלי משתנה אחורנית בצורה משמעותית.
הבנתי שלאחר חופשת הלידה המנהל מחוייב להחזיר אותי לעבודה שלי, אבל מבחינתי הוא עושה זאת למראית עין בלבד, וכל מה שנעשה מסביב נעשה בכדי שאעזוב.
האם יש לי מה לעשות בענין?
מה המשמעות מבחינת החוק של מה שנעשה לי?
תודה,
אידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009אידית שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלייה אסורה
אידית22/08/2009לדעתי מדובר בשינוי מהותי בהיקף התפקיד.
בהנחה שמדובר בהפלייה אסורה? מהי המשמעות?
אני מנסה להבין כמה זמן אני יכולה להנות מהגנה שכזו?
לפי מה שאני מבינה את החוק, הוא מגן על נשים עד גבול מסוים.
בעוד חודשיים הוא יוכל לעשות את מה שהוא רצה, לא?
אני גם קוראת את מה שנשים אחרות כותבות כאן בפורום, וזה כל כך מעציב לראות כמה שכיחה ההפליה הזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלייה
עו``ד חן שטיין24/08/2009אידית שלום,
את אכן מבינה נכון, ואומנם זה עצוב לגלות עד כמה הפלייה מסוג זה נפוצה, אולם יש גם גבול לכמות ההגבלות והאיסורים אשר ניתן להחיל על המעסיק.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה דחוף!שושי13/08/2009
שלום,
עבדתי 5 שנים בשרות לקוחות בחברה מסויימת עכשיו אני עתידה לחזור המעביד הציע לי עבודה אחרת מכיוון שהמחלקה שבה עבדתי נסגרה הציע לי לעבוד בתור מוכרת בחנות או להגיע למשרדים של החברה שנמצאים רחוק ממקום מגוריי ושם ימצא לי תפקיד משרדי דומה לזה שעבדתי לפני הלידה יש לציין ששולם לי חודש לפני הלידה בהיותי יושבת בבית מכיוון שהמחלקה שבה עבדתי נסגרה וכל שאר הבנות פוטרו ואני שהייתי בסוף הריון לא פוטרתי ושילם לי עבור החודש הזה עד הלידה. האם זה אפשרי? האם זה מותר לו? בבקשה תשובה דחופה אני אמורה להחזיר תשובה ביום א'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009שושי שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חופשת לידה נחשבת כוותק???גלית13/08/2009
שלום,
התחלתי לעבוד בחברה ב19.5.08 ויצאתי לשמירת הריון ב22.10.08. ילדתי את בתי ב3.5.09 והייתי אמורה לחזור לעבודה ב9.8.09 בתום 14 שבועות.
החלטתי לממש את זכותי לחל"ת הודעתי זאת למעסיק. המעסיק החזיר לי תשובה כי למרות שאני לא עובדת שנה הוא מאשר לי את החל"ת שאלתי היא האם חופשת הלידה איננה נחשבת לותק??
בנוסף הודיע לי המעסיק כי לא אוכל לחזור לאותו תפקיד שמילאתי קודם. האם הוא יכול לפגוע לי בשכר ובתפקיד?
אשמח לקבלת תשובה.
תודה,
גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק לצורך חל"ת
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009גלית שלום,
לאור העובדה כי עד ליום הלידה לא צברת ותק של שנה (חופשת הלידה אינה נחשבת כותק, שכן היא מאוחרת ללידה), הרי שאין לך זכות מוקנית לחל"ת, והדבר נתון לשיקול דעת המעסיק.
כאישה לאחר לידה אשר ניצלה זכותה לחל"ת, עקרונית חלה חובה על המעסיק להשיבה לתפקידה
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהסיון12/08/2009
מהם התנאים לקבלת דמי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009סיוון שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה12/08/2009
שלום,
אני בשבוע 8 וקצת, שנתיים עובדת כמזכירה במשרד עורכי דין.
מעסיקיי יודעים שאני בהריון.
עד לפני חודש, הייתי מקבלת שכר של 4,800 ואחרי שביקשתי העלאה בשכר - אני מקבלת מחודש שעבר 5000 ש"ח.
לפני כשבוע בערך היה ויכוח ביני לבין מעסיקיי והם גרמו לי להבין שהם יכולים להחזיר לי את המשכורת ל - 4800 ש"ח כמו שקיבלתי בהתחלה..
האם הם רשאים לעשות זאת?
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה...
דיקלה13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעת תנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009סימה שלום,
עקרונית לא ניתן לפגוע בתנאי עובדת בהריון ללא היתר ממשרד התמ"ת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת מחלקה והרעת תנאיםלילי12/08/2009
היי
אני עובדת בחברה מעל 4 שנים, בתחילת השבוע החליטו לסגור את המחלקה בה אני עובדת והציעו עבודה בהיקף משרה שונה (משמרות לעומת התפקיד הנוכחי שהוא בקרים בלבד) וגם השכר לשעה נמוך יותר
אם אני בתחילת הריון עוד לפני שסיפרתי, אהיה זכאית להישאר באותו תפקיד עם אותן השעות? האם יכולים להכריח אותי לעבור לתפקיד אחר עם תנאים שונים ושעות עבודה מאוחרות יותר?
ושאלה נוספת, אם אני מחליטה לעזוב, יש לי את האופציה לקבל מכתב פיטורין ולכן לקבל פיצויים מלאים, האם אני אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? אני עובדת באותה חברה 4 שנים ו7 חודשים
במידה ולא אעבוד עד הלידה האם אני זכאית?
אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון - סגירת מחלקה
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009ליטל שלום,
כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור.
אי הידיעה של המעסיק על ההריון, וכן העובדה כי ההרעה הינה בשל סגירת מחלקה, עלולה להתקבל בהבנה אצל הממונה, אם כי תמיד ניתן יהיה לטעון כי קיימים די תפקידים מתאימים אחרים באותה רמת שכר קודמת.
מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).
חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.
אם תתפטרי - לא תהיי זכאית לדבר, שכן במעשה זה את מוותרת על זכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה משני מעסיקיםשלי11/08/2009
שלום,
אני בשבוע 24 להריון (יש ברשותי כ 300 ימי מחלה). אני נמצאת כבר שלושה שבועות בחופשת מחלה שתמשך ככל הנראה עוד חודש.
אני עובדת בבית חולים כאחות (מקום עבודה עיקרי) והמשכורת משולמת ע"י עיריית ת"א.
בנוסף אני עובדת באותו בית חולים בעבודה נוספת "ססיות" והשכר משולם ע"י "קרן מחקרים" שזה גם שייך לעיריית ת"א. כמובן אני מקבלת שני תלושי שכר כאשר משניהם מופרשים כל המיסים כחוק. במקום עבודה השני, אני מקבלת שכר לפי כמות הפעילויות שאני עושה, לרוב בכל חודש יש פעילות שמשתכרת בכ- 3000 ש"ח ברוטו.
שאלה1:
האם מגיע לי חופשת מחלה משני מקומות עבודה ?
הרי אני משלמת דמי ביטוח לאומי ושאר המיסים כחוק.
"בקרן מחקרים", טוענים שלא מגיע לי חופשת מחלה מטעמם אלא רק מעבודה עיקרית, כי גם הם שייכים לעיריית ת"א.
*למרות זאת השכר הזה כן נלקח בחשבון כאשר מחשבים דמי לידה.
שאלה2:
האם יש אפשרות להמשיך לקבל חופשת מחלה ממקום עיקרי ( כאחות) ולהמשיך לעבוד במקום השני (עהבודה שם הרבה יותר קלה, ללא מעמץ פיזי)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה
שלי12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עבודה בזמן הריוןאביגיל אינסלב11/08/2009
שלום, אני בתחילת השבוע ה16 להריוני ואני כרגע מחפשת עבודה.
יש לי שתי שאלות:
א. ממתי אני מחוייבת להודיע למי שמראיין אותי שאני בהריון והיה והתקבלתי לעבודה מסויימת הם יכולים בסוף להחליט לא לקבל אותי כשיגלו שאני בהריון?
ב. כמה זמן לפני הלידה אני צריכה לעבוד על מנת להיות זכאית למענק לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בהריון
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009מורן שלום,
ראשית מזל טוב.
א. אין מועד בו הכי "בטוח" לספר, אולם על פי חוק המועד המאוחר ביותר בו עלייך לספר הינו חודש חמישי. באם יחליטו שלא לקבל אותך בגלל שאת בהריון, הרי שמדובר בהפלייה אסורה, ומומלץ לשקול בחום הצטיידות במכשיר הקלטה בשיחת היידוע על ההריון.
ב. לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילד+הודעה מוקדשירה11/08/2009
שלום רב,
אני עובדת במשרד כבר כמה שנים. ב15/11/08 ילדתי את בני וב10/8/09 הגשתי למעביד שלי הודעת התפטרות בטענה כי התפטרתי לצורך טיפול בילד.
המעביד אמר לי כי אני לא זכאית לקבל דמי פיטורים בגלל שב9 חודשים שאפשר להגיש התפטרות לצורך טיפול בילד כלול גם הימים של ההודעה המוקדמת, כאילו 8 חודשים+30 יום (אם הבנתי נכון). ואם הגשתי את המכתב הפיטורים שלי עכשיו זה כאילו 9 חודשים+30 ובגלל זה אני לא זכאית לפיצוי פיטורים.
האם הוא צודק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת - 9 חודשים
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009מיכל שלום,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לעצמאיתנעמי11/08/2009
שלום,
אני עצמאית, והבנתי שדמי הלידה שלי מחושבים על פי ההכנסות שלי בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש בו אפסיק לעבוד. יש לי שתי שאלות בעניין:
1. למי וכיצד אני מדווחת על תאריך הפסקת העבודה שלי?
2. מה זה אומר הפסקת עבודה? האם עלי ממש להפסיק לעבוד כדי לקבל את דמי הלידה שלי? (יש לציין שאני זקוקה לכל שקל שאוכל להכניס גם אם זה אומר שאעבוד קצת בחודשים שלאחר הלידה)
תודה רבה.
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה שלי
נעמי11/08/2009הבנתי מהו חישוב דמי הלידה ל י ו ם .
אבל איך אני מקבלת אותם בעצם? ולכמה זמן?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד הפסקת עבודה
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009נעמי שלום,
תאריך הפסקת העבודה הינו לרוב מועד הלידה (או חלילה אשפוז / חופשת מחלה וכדומה), אלא אם החלטת לצאת לחופשת לידה מוקדמת, ואז עלייך לדווח על המועד למוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלונת
נעמי13/08/2009קודם כל תודה רבה על תשובתך.
אודה לך אם תוכלי להסביר לי מה זה אומר הפסקת עבודה? האם עלי ממש להפסיק לעבוד כדי לקבל את דמי הלידה שלי?
(אני שואלת זאת מהסיבה שאני זקוקה לכל שקל שאוכל להכניס גם אם זה אומר שאעבוד קצת בחודשים שלאחר הלידה)
שוב תודה מראש
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין15/08/2009נעמי שלום,
כן, הפסקת עבודה משמעותה ממש להפסיק לעבוד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעמי16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין16/08/2009
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה11/08/2009
שלום,
אני בשבוע 8 וקצת, שנתיים עובדת כמזכירה במשרד עורכי דין.
מעסיקיי יודעים שאני בהריון.
עד לפני חודש, הייתי מקבלת שכר של 4,800 ואחרי שביקשתי העלאה בשכר - אני מקבלת מחודש שעבר 5000 ש"ח.
לפני כשבוע בערך היה ויכוח ביני לבין מעסיקיי והם גרמו לי להבין שהם יכולים להחזיר לי את המשכורת ל - 4800 ש"ח כמו שקיבלתי בהתחלה..
האם הם רשאים לעשות זאת?
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
דיקלה12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הארכת חופשת הלידהיפעת10/08/2009
אני עובדת במקום עבודתי כ-4 שנים וילדתי השנה תאומים בחודש דצמבר.
הארכתי את חופשת הלידה שלי מעבר למה שניתן לי בחוק עד לחודש ספטמבר שהילדים ילכו לגן (כלומר אני בחופשת לידה כ-9 חודשים).
בשיחה עם הבוס לקראת חזרתי לעבודה הבנתי מבין דבריו שאין לו תפקיד להציע לי במשרד...
אני חוזרת ב-6.9 למשך 60 יום מכיוון שחובה עליו בחוק להחזיר אותי אבל רציתי לדעת אם אני מתפטרת מרצוני במשך ה-60 יום האלו האם אני זכאית לפיצויי פיטורין (אני אתפטר כדי לטפל בילדים) או מכיוון שעברו יותר מ-9 חודשים מיום הלידה אינני זכאית לפיצויים אם אני מתפטרת
אשמח לתשבוה דחופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009יפעת שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהני מהגנת החוק ותהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. במידה ותחרגי מהתקופה הנקובה בחוק, הרי שלא תהיי זכאית לפיצויים באם תתפטרי שלא מסיבה המוכרת כמקימה זכאות לפיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מובטלת בהריוןדיאנה10/08/2009
שלום.
פוטרתי בחודש מרץ השנה ובסוף אפריל נכנסתי להריון. אני מקבלת דמי אבטלה כרגע.
הלידה צפויה בינואר. מה עלי לעשות כדי להיות זכאית לדמי לידה? האם מספיקה תקופה של חודש-חודשיים עבודה כשכירה בעודי בהריון כדי להעניק לי זכויות? (טרם פיטורי עבדתי ברציפות מספר שנים).
תודה מראש דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - זכאות
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009דיאנה שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
גם בזמן שקיבלת דמי אבטלה, שולמו בעדך דמי ביטוח.
בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תנאי העסקה בזמן ההריוןיעל10/08/2009
היי, אני עובדת במקום עבודתי למעלה מ-4 שנים,בהיקף משרה של 100% לפני כחודשיים שינו לי את תנאי ההעסקה בלי להודיע לי ,אני היום בחודש שישי להריון.כשגיליתי את השינוי הייתי בחודש רביעי נאמר לי ע"י המעסיק שבגלל שאני בשלב מוקדם של ההריון ניתן לשנות לי את תנאי ההעסקה.השינוי הוא שמעובד גלובלי הפכתי לעובד שעתי מה שפוגע באחוז משרה,ומן הסתם פגע לי בהבראה השנתית ואני לא ממש יודעת אבל אולי אף יפגע בתנאים שלאחר הלידה.על מנת לקבל את אותו השכר עליי לעבוד מלא כל השבוע ויום שישי חופש אך לא מאשרים לי לקבל את יום שישי כחופש. כרגע אני בשמירת הריון וכנראה שגם בכסף שאקבל מביטוח לאומי זה יפגע.האם יש מקום להעלות טענות אלו למקום העבודה?אודה לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים בזמן הריון
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009יעל שלום,
אקדים אחרית לראשית - כן, עלייך לפעול מול המעסיק, ויפה שעה אחת קודם, שכן את עלולה לגלות (באיחור) שהיה לדבר השפעה רחבת היקף על שכרך וזכויותיך.
עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, ואין רלוונטיות לעובדה אם ההרעה ארעה בתחילת הריון או בסופו.
עלייך לפעול בעניין זה מול המעסיק על מנת שהתנהגותך לא תתפרש כהסכמה - יש לדבר השלכות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בהריוןהדס10/08/2009
אני בשבוע 24 להריוני השני. ההריון הראשון עבר ללא כל בעיות ושמחתי לעבוד כל ההריון כולו. בהריון הנוכחי אני סובלת מטחורים כבר שבועות באופן רציף ללא הפסקה. משתדלת להעדר מהעבודה כמה שפחות אבל לעיתים הכאבים עזים ואני נעדרת מידי שבוע, שבועיים, יום יומיים כל פעם. בשאר הימים אני סובלת אך ממשיכה לתפקד. בעבודה כמובן משתדלים להיות סבלניים אבל זה לא פשוט. האם ניתן לקבל שמירת הריון שכן ההחמרה חלה בעקבות ההריון. אומנם הכאבים הללו לא מסכנים את ההריון אך אני באמת מתקשה לתפקד. בהריון לא מנתחים ולכן אין לכך ממש פתרון.
אם לא הייתי זקוקה למשכורת, הייתי מתפטרת (למרות שאני אדם חרוץ שמאד אוהב לעבוד
) אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין10/08/2009לי שלום,
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי (ספק אם טחורים מהווים סיבה טובה לשמירת הריון).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)