מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר ל-4 ימי עבודהחסוי02/07/2009
בפגישה שכינסו את כל עובדי המשרד הודיע המנכ"ל כי בכוונתו לעבור ל-4 ימי עבודה לאור המצב הכלכלי.
אני עבודת בחברה כבר 3 שנים ובחודש שביעי.
באופן פרטני הודיע לי המנכ"ל כי הגיש בקשה לאישור במשרד התמ"ת על מנת שיאפשרו לו להוריד גם לי בהיקף המשרה.
רציתי לדעת מה הסיכוי שהוא יקבל אישור כזה? ואם יקבל האם אני עדיין יכולה לסרב?
בנוסף, אם הוא לא מקבל אישור מהתמ"ת ואני לא מסכימה מה זה אומר?
בנוסף, אם הוא לא מקבל אישור מהתמ"ת ואני כן מסכימה האם זה פוגע לי בחישוב דמי הלידה וההטבות שמגיעות לי לאחר הלידה (שכן המשגורת תהיה יותר נמוכה)?
אשמח לקבל אבהרות בנושא בדחיפות שכן במהלך שבוע הבא כבר יתקיימו אצלנו במשרד שיחות אישיות בנושא עם המנכ"ל.
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים בהריון- ללא היתר הממונה
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009טל שלום,
בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
יחד עם זאת, ככל שההפחתה היא רוחבית וגורפת, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
חסוי06/07/2009באם יקבל המעסיק אישור ממשרד התמת שבמסגרתו ארד ל-4 ימי עבודה (80% משרה) מה זה אומר על חישוב דמי הלידה שלי (אני בחודש שביעי)?
האם אפשר יהיה לבקש כי 3 החודשים שעל פיהם יחשבו את גובה דמי הלידה יהיה 3 החודשים הקודמים ל-3 החודשים האחרונים (בהם תהיה לי פגישה בשכר)?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009טל שלום,
1. עקרונית כן, היות וגם החודשים האחרונים באים בחשבון.
2. עקרונית לא, מאחר ואין מדובר בהפחתה עקב ההריון (ימי מחלה, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת
חסוי08/07/2009אז בעצם אם המעסיק יקבל אישור ממשרד התמ"ת לקיצוץ המשרה דמי הלידה שלי יחושבו לפי החודשים המופחתים (הבקשה הוגשה בתחילת יולי ואני בדיוק מתחילה חודש שביעי)?
אין מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטל
עו``ד ליאת שטיין09/07/2009טל שלום,
נכון הדבר אם המעסיק יקבל היתר, אולם אין להניח מראש שהוא יקבל את ההיתר, ויש להילחם על כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי09/07/2009מקוה שיקח לו הרבה זמן לקבל אישור אם בכלל ועד אז כבר אצא לחופשה ככה התלושים שלי יהיו לפי משכורת מלאה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים מיד לאחר חופשת לידה?אפרת שחר01/07/2009
אני עובדת בשגרירויות ישראל בעולם מזה 5 שנים, בזכות היותו של בעלי בשליחות משרד החוץ. משכורתי וכן הסדרי הפנסיה וכד' משולמים כמובן ע"י משה"ח. בראשית אוג' הקרוב תסתיים שליחות בעלי ואנו נשוב ארצה. ימים ספורים לאחר מכן אני אמורה ללדת. לטענת המשרד עם סיום חופשת הלידה שלי אני מפוטרת שכן אני עובדת שגרירות ולא עובדת משה"ח. היש ממש בהתנערות זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009אפרת שלום,
אין כל רלוונטיות למי את שייכת, שכן שני הגופים כפופים לחוקי מדינת ישראל, לפיהם עליהם להעסיקך ו\או לכל הפחות לשלם לך בגין 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת לפחות, אלא אם יקבלו היתר לפיטורים מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
באם הם מסרבים לשלם - עלייך לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על 60 ימים או 60 ימי עבודה?
ק11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
עו``ד ליאת שטיין12/08/2009אפרת שלום,
מדובר בימים קלנדררים - כחודשיים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עו"ד ליאת , שאלה חשובה לגבי חופשאלין01/07/2009
שלום עו"ד ליאת,
אניני מקבלת שום תשובה בפורם , לגבי זכאות צבירת חופש בחופשת לידה.
אני עבדתי במשך תקופה 11 חודשים מ 08.01.08 עד 02.12.08 ילדתי ולאחר מכן התפטרתי לשם טיפול בתינוק, המעביד טוען שלא מגיע לי צבירת חופש במהלך חופשת לידה, האם זה חוקי?
חופשת לידה הסתיימה ב 08.03.09 , בבקשה תוכלי לייעץ לי האם כדי לגשת לעו"ד.
תודה מראש
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת ימי חופשה בזמן חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין08/07/2009אלין שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
מאחר וימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה.
יחד עם זאת, אם באותה שנה בה יצאת לחופשת לידה עבדת בפועל 200 ימים לפחות, תהיי זכאית לימי החופשה בגין תקופה זו.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כ 2.5 ימים לערך), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14, ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה-איני יודעת כיצד להתנהגקטיה01/07/2009
שלום, אני כ-3 חודשים אחרי הלידה. הייתי אמורה לחזור לעבודה ב-24/05/09 ( יצאתי לחופשת לידה מוקדמת מאולצת בגלל ההתנכלויות של הבוס והרעת תנאים- הוגשה תלונה לתמ"ת). ב-24/04/09 הודעתי בכתב כי אני מתפטרת לשם טיפול בתינוקת. כלותר הפיטוריי נכנסים לתוקף ב-24/05/09 ואני נותנת התראה של 30 יום כחוק). מתי אני אמורה לקבל פיצויי פיטורין? מתי אפשר לתבוע ההלנה? כי אחרי מאוד טלפונים בעלי אסף אתמול שק ללא שום משמך ופירוט לא 161 ולא תלוש- ככה שאיני יודעת מה כולל הסכום, הבראה וכו', שק היה דחוי ל-18/07/09. צילם את שק והחזיר אותו עם פתק לחזור אליי.
האם זה הלנה ואליי לתבוע ? האם הוא חייב לתת לי פירוט של פיצויי פיטורין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009קטיה שלום,
שאלותך ספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב עליה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את ההשלכות של ההחלטות העומדות בפנייך, ורק לאחר מכן לקבל החלטה מתאימה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך חופשת לידהtol01/07/2009
שלום לכם,
הודעתי על התפטרות לצורך טיפול בילד חודש לפני סיום חופשת הלידה.
1. האם אני זכאית לפיצויים?
2. האם אהיה זכאית לפיצויים זמן מה לאחר מכן, כשמקום עבודתי יהיה קרוב יותר לבית ממקום עבודה הקודם ושעות העבודה יהיו נוחות יותר?
3. המעסיק מאיים למנוע ממני קבלת פיצועים מסיבה שלא נתתי לו חודש עבודה בזמן ההודעה המוקדמת. האם הוא יכול?
אודה על תשובתכם בהקדם,
Tol* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009שלום לך,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שעקרונית תהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
ככל שהמעסיק לא ישלם את הפיצויים, מומלץ לפנות לעו"ד על מנת לפעול מולו (הטענה בדבר ההודעה המוקדמת עקרונית נראית לא רצינית, אולם יש לבחון זאת כמובן).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לליאת
tol02/07/2009האם יכולים לדרוש ממני לעבוד לאחר סיום חופשת הלידה ולא להחשיב את החודש האחרון של חופשת הלידה כהודעה מוקדמת, ובכך להתנות את קבלת הפיצויים?
בתודה מראש,
Tol* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009שלום לך,
התשובה שלילית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהמורן01/07/2009
שלום,
מהי תקופת שעת ההנקה שמגיעה לי (עד כה עבדתי במשרה מלאה במגזר הפרטי, חברה פרטית)
ומתי זה מתחיל? מיום סיום חופשת הלידה? או מיום חזרתי בפועל לעבודה? (הארכתי את חופשת הלידה ללא תשלום למשך שבועיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009מורן שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות - האם יש זמן מוגבלמיי30/06/2009
שלום,
ראשית אני מקווה ששלום בנך השתפר...
שנית - אני שוקלת להתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילד.
ידוע לי שבמקרה כזה, אכן אקבל פיצויים ממקום עבודתי.
השאלה שלי היא:
האם יש מינימום "תקופת טיפול בילד", ז"א החוק מחייב אותי להיות בבית "בשביל הטיפול בילדי X חודשים?
מה קורה אם אחרי חודשיים שהייתי בבית בשביל לטפל בילד (אחרי תום חופשת לידה), אני חוזרת לעבודה במקום אחר מסיבה זו או אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לשם טיפול בילד- אורך התקופה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009מיי שלום,
תודה רבה על ההתעניינות בבני - אני מעריכה את זה מאוד.
בחוק ו/או בפסיקה אין קביעה ברורה מהו אותו פרק זמן בו עלייך להישאר בבית עם הילד על מנת להיות זכאית לפיצויים, אולם נהיר כי יש לעשות זאת זמן סביר (בית הדין ייאלץ להכריע בסוגיה זו אם וככל שתגיע לפתחו).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ במשכורת לאחר חזרה מחופשת לידהמיכל30/06/2009
שלום רב,
עד יציאתי לחופשת לידה לפני כחצי שנה עבדתי מסגרת מסויימת של שעות (כ- 80% משרה) ,בעבור משכורת x.
היום חזרתי לעבודה סדירה, ולהפתעתי הרבה ללא כל הודעה מראש הבוס הודיע לי כי "יש שינויים במשרד" וכי ייגרעו מעבודתי שעות, ובהתאם לכך משכורתי תקוצץ.
כל בקשותי ומחאותי לא עזרו.
לו היה מודיע לי על כך מראש ייתכן שהייתי נערכת אחרת מבחינת חזרתי לעבודה ומציאת סידור לביתי.
הבוס פטר אותי ב"זה המצב".
האם הוא יכול לעשות כן?
מה שאני יכולה לעשות בנדון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר חזרה מחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009מיכל שלום,
בתקופה בת את מוגנת (60 ימים מחזרתך לעבודתך) חל איסור לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה. בתום 60 ימים אלה יהיה רשאי המעסיק לשנות את תנאייך, אולם הדבר עשוי להחשב הרעת תנאים המקימה זכאות להתפטר בדין מפוטר (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת בעניין זה), תוך קבלת פיצויי הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חל"תאמא מאושרת30/06/2009
שלום רב,
אני נמצאת בחל"ת שלאחר חופשת הלידה ובמקום העבודה המצב לא טוב לכן הומלץ לי להאריך את החל"ת ולראות אולי המצב ישתפר כי אם אני חוזרת במצב הנתון יתנו לי את המגיע לי ע פי חוק (60 יום + 30 הודעה) ולאחר מכן יפטרו אותי (בלי קשר להיותי אמא).
מצד אחד אני מבינה את הצורך הארכה נוספת ומצד שני אני כבר צריכה לחזור לעבודה מבחינה כלכלית.
שאלתי היא: האם מקובל מבחינת החוק שאני אציע למעביד שלי לשלם לי את חודשי העבודה המגיעים לי מבלי שאחזור (כי אין לאן להחזיר אותי, סגרו את הצוות שלי) ושאז יפטר אותי, כלומר נסגור את הדברים בהסכם בינינו כך שהוא יצא בסדר מבחינה חוקית ואני אוכל להיות בבית עם התינוק שלי.
תודה מראש,
אמא מאושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009שלום לאמא המאושרת,
כל הסכמה שהצדדים יגיעו אליה ואינה סותרת את הוראות החוק תהיה מקובלת.
המעסיק שלך יהיה מוגן באם תעלו את הסיכום ביניכם על הכתב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד במהלך ההריוןשיר29/06/2009
שלום, אני בשבועות הראשונים להריוני, הודעתי למעסיק על ההריון יום לפני שרצה לפטר אותי.
הוא כרגע בודק לי תפקידים אחרים, לא התפקיד והעבודה שעשיתי עד כה.
רציתי לדעת האם הוא יכול לשנות לי את התפקיד וסוג העבודה ללא אישורי?? או שזה הרעה בתנאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד בהריון
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009שיר שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין).
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת חברה בזמן חל"תשיר29/06/2009
שלום רב, החברה בה עבדתי לפני הלידה כשנתיים נסגרת. הודעתי למעסיק לפני כן כי ברצוני לצאת לחל"ת ושאעדכן אותו כשאוכל לחזור. לפני כשבוע שזה כחודש לאחר שהסתיימה הח.לידה שלי התקשרתי להודיע למעסיק כי ברצוני לחזור והוא הודיע לי כי החברה נסגרת.. "מה לא ידעת?" שאלותיי הן:
1. האם צריך לתת לי תשלום בגין הוד' מוקדמת? ואם כן כמה ימים מגיעים לי?
2. האם אני זכאית לקבל גם את 45 הימים שבהן אסור לו לפטר אותי לאחר חל"ת?
אשמח לדעת מהן בפירוט זכויותיי במקרה זה ועד מתי אמור לתת לי אותם.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009שיר שלום,
עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה), וחלה הגנה על מפני פיטורים לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
גם אם החברה לא תהיה עוד פעילה, ותיכנס להליכי פירוק, אפשרי יהיה לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים)
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר לידהכרמל פיזואתי29/06/2009
התחלתי לעבוד בתאריך 12/09/08 ולדעתי בעל העסק לא יחזיר אותי לעבודה , רציתי לדעת מהן הזכויות שלי יצויין כי יש ביננו חוזה אישי שאומר שהוא צריך לתת לי הודעה מוקדמת של 60 יום , כמו כן הוא היה צריך להפריש לי לביטוח מנהלים והוא לא הפריש מה עליי לעשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009כרמל שלום,
על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה, או לפחות לשלם לך לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת (במקרה שלך 60 ימים נוספים).
כמו כן, על המעסיק חובה לשלם לך בגין הפנסיה, הבראה, ופיצויים על מלוא התקופה (בהנחה שתשלימי שנת עבודה).
באם לא יקיים את חובותיו - פני לעו"ד מייד.
אשמח לסייע גם בהמשך,
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין לאחר לידה
כרמל פיזואתי02/07/2009רציתי לומר תודה רבה על התשובה .
שאלה נוספת האם חופשת הלידה נחשבת כוותק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים אחרי לידה
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009כרמל שלום,
1. בשמחה.
2. כן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודמי אבטלהנטשה28/06/2009
שלום רב, אני ילדתי לפני 10 חודשים ולאחר חופשת לידה וחל"ת התפטרתי מהעודתי. כיום אני חותמת בלכשת העבודה ומקבלת דמי אבטלה. ייתכן שאני שוב בהריון ורציתי לדעת מה יהיה אתי, כיוון שלא יקבלו אותו בשום משרה בהיותי הרה. מה יקרה? האם יש לאן לגשת או מה לעשות? תודה רבה ומקווה שיהיה לזה פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנות לאישה בהריון שאינה עובדת
עו``ד ליאת שטיין01/07/2009נטשה שלום,
למרבה הצער, אין הגנה מיוחדת במקרה זה, שכן אינך עובדת ואין מעסיק אשר חלות עליו הגבלות כלשהן.
מכל מקום, תוכלי לנסות ולהתחיל לעבוד במקום חדש, כאשר מחובתך לספר על ההריון רק מחודש חמישי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לצבירת חופש בחופשת לידהאלין28/06/2009
שלום ליאת,
תוכלי בבקשה לענות לי , זה מאוד דחוף.
אני התחלתי לעבוד ב 08.01.08 וילדתי ב 2.12.08 , האם מגיע לי צבירת חופש במהלך חופשת לידה? אני התפטרתי לצורך טיפול בילד בטום חופשת לידה ב 10.03.09.
המעביד טוען שלא מגיע לי חופש בחופשת לידה בגלל שלא עבדתי אף יום בשנת 2009 , האם זה נכון?
מה הסיכויים שלי להגיש נגדו תביעה?
בכבוד רב
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זה מאוד דחוף -שאלה לגבי חופש
אלין01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חל"תבר28/06/2009
1. במידה והודעתי בכתב למעסיק על יציאה לחל"ת אחרי חל"ד אך לא ציינתי תאריך מדויק בו אני חוזרת לעבודה - האם זה בסדר?
2. במידה ואני אודיע בכתב למעסיק על תאריך מדויק בו חוזרת לעבודה - האם במהלך החל"ת אני יכולה להודיע על הארכה נוספת של החל"ת (ככל שניתן לי מבחינת משך הזמן המותר בחוק)? ומתי אני אמורה להודיע על הארכה כזו?
תודה רבה על התייחסותך לשאלות, זה פורום נהדר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת - קיצור, זכאות ואורך
עו``ד ליאת שטיין28/06/2009בר שלום,
עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.
ודאי שעלייך ליידע את המעסיק מהו מועד שובך מהחל"ת.
בכל מקרה שתחליטי לקצר את החופשה, על המעסיק יהיה לקבלך במועד החדש שתבחרי, בכפוף להודעה מוקדמת מטעמך של 4 שבועות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות חשובות
בר29/06/2009תודה רבה על התייחסותך, ושלוש שאלות נוספות בנושא:
1. כמה זמן לפני תום חל"ד יש להודיע למעסיק על חל"ת? והאם עלי להודיע בכתב?
2. האם המעסיק רשאי לסרב ליציאתי לחל"ת אחרי חל"ד? ומה עושים במידה והוא מסרב אם כי אני זכאית לפי חוק.
3. אם הוותק שלי הוא 35 חודשים כולל חופשת הלידה, האם אני זכאית למקסימום 8 חודשי חל"ת שמתחילים מתום החל"ד?
אשמח לקבל תשובה
ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)