פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטור אשה הרה עקב סגירת מקום העבודה
    לי
    21/07/2009

שלום, מהן הזכויות של אישה הרה בחודש השישי עקב פיטורים כתוצאה מסגירת מקום עבודה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - סגירת חברה

עו``ד ליאת שטיין
    27/07/2009

לי שלום,
    אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים מיוחדים לחברה, והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהריון ופיטרו אותו...
    נוי
    21/07/2009

שלום,
    לפני כמה ימים גילתי כי אני בהריון(יום שישי האחרון 17/7/09)
    היום תאריך 21/7/09 הגעתי למקום עבודתי בגן ילדים לאחר שהמנהלת הזמינה אותי לשיחה, בשיחה הודיעה לי המנהלת כי אני מפוטרת בעקבות זה ש"אנחנו לא יכולות להמשיך לעבוד ביחד" , היחסים שלי עם המנהלת בתקופה האחרונה לא כל כך טובים יחד עם זאת אף פעם לא זילזתי בעבודתי והגעתי בכל יום לעבודה.
    לאחר שאמרה לי בשיחה שהיא מפטרת אותי הודעתי לה כי אני בהריון והיא ציינה שזה לא מעניין אותה.
    מבחינתה אני מפוטרת , האם יש משהו לעשות בנידון ?
    דבר נוסף-אני עובדת במקום הנ"ל יותר משישה חודשים.

אשמח אם אקבל תשובה.
    יום מקסים,
    נוי

לקביעת תור
    סגירה
    אני בהריון ופיטרו אותו...

הוספת תגובה

• בבקשה זה באמת דחוף לי

נוי
    23/07/2009

אני רוצה להוסיף משהו, דיברתי איתה באותו יום של הפיטורים בטלפון כי היא רצתה שאני יגיד לה אם אני ימשיך לעבוד את התקופה של ההודעה המוקדמת, ורצתה להוריד לי שעות, הסברתי לה שהיא לא יכולה להוריד לי שעות מכפי שעבדתי עד עכשיו- ואמרה לי כי אני יעבור עד שעה 13:00 ותיתן לי עד 16:00 , אמרתי לה שאני יגיד לעבודה.
    הסברתי לה שהיא ידעה שאני בהריון שפיטרה אותי כי הודעתי לה לאחר שפיטרה אותי ישירות-היא התעצבנה ואמרה לי לא להגיע בכלל לעבודה.
    מצטערת שזה מסובך... אבל זה מאוד מאוד חשוב לי אני לא יודעת כיצד לפעול ומה לעשות
    תודה
    נוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת זקוקה לתשובה=/

נוי
    26/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/07/2009

נוי שלום,
    ככל שאכן מלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון, גם אם המעסיקה לא ידעה על היותך בהריון בשלב הפיטוירם.
    חובה עליה לפנות למשרד התמ"ת אם היא מעוניינת בהיתר לפיטורים אלה, אחרת היא חשובה לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
    מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות במהלך חופשת לידה
    ענת
    21/07/2009

שלום,
    אני עובדת במשרה מלאה על משכורת בסיס +אחוזים ויוצאת לחופשת לידה בקרוב.
    במהלך חופשת הלידה אני אמורה לקבל עוד אחוזים על עבודתי שיכנסו למשרד.
    שאלתי היא: האם אמורים לשלם לי את הכסף המגיע לי בזמן החופשת לידה למרות דמי הלידה שאני מקבלת, או שאני אמורה לחכות עד לסוף חופשת הלידה ולקבל את כל הסכומים יחד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות במהלך חופשת לידה

הוספת תגובה

• הכנסות - שאלה לרו"ח

עו``ד ליאת שטיין
    28/07/2009

שרון שלום,
    שאלה זו יש להפנות לרו"ח ולא לעו"ד, אולם באופן כללי ככל הידוע לי, הכנסות שאינן מקורן בעבודה בתקופה זו (אלא בתקופות קודמות) אינן מהוות הכנסה, ואין בעיה לקבלן, אולם עלייך להתייעץ עם רו"ח בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון, כאבי גב
    לי
    21/07/2009

שלום!
    אני בשבוע ה35 להריוני, כבר חודשיים אני סובלת מכאבי גב ובימים האחרונים הכאבים מקרינים לי לרגליים, לפני שהריתי סבלתי מכאבי גב לכן פניתי לרופא נשים שלי, הוא ביקש שהראה אורטופד, וכי ימליץ על שמירת הריון עד הלידה, שאלתי היא
    1. מתי עליי להעביר את הטפסים לביטוח לאומי? חייב רק לאחר 30 ימים ללא עבודה או אפשרת ליפני?
    2. אם במהלך השמירה ילדתי ולא עברו 30 ימים, האם יאשרו את שמירת ההריון וישולם לי עבור הימים?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון, כאבי גב

הוספת תגובה

• אני צריכה מענה בבקשה

לי
    24/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/07/2009

לי שלום,
    גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    הגוף שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי (ספק אם כאבי גב מהווים סיבה טובה לשמירת הריון).
    בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חל"ד
    אודי
    21/07/2009

שלום רב,
    התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב 7.9.08, כשהייתי בחודש השלישי להריוני(בהסכמה וביודעין, כמובן!). ילדתי בשבוע 34 ב 30.1.09. יצאתי לחל"ד והייתי אמורה לחזור ב 8.5.09 לעבודה. הארכתי את החופשה בהסכמתו של המנהל שלי עד ל 3.8. בנתיים המנהל התפטר וכעת יש מנהלת חדשה, ששמחה שאחזור לעבודה אבל לא מוכנה לתת לי יותר משעת הנקה ביום, ז"א עדיין לעבוד שישי אחת לשבועיים, ולעבוד 5-6 ימים בשבוע. אני גרה רחוק והעבודה בת"א, מה שיצריך אותי לצאת ב 5:45 בבוקר כי העבודה מתחילה ב 6:45, וכאמור- לעבוד חמישה או שישה ימים בשבוע. אני מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בילד, כיון שאני לא יכולה לעבוד כל כך הרבה ימים ושעות . שאלתי היא האם אני זכאית לפיצויים? שכן לא עברה שנה מיום העסקתי ( לפני כן לא עבדתי כמה חודשים) עבדתי שם בפועל 5 חודשים ולאחר מכן 3.5 חודשים חל"ד ועכשיו יהיו לי עוד כמעט 3 חודשים של חל"ת. האם חודשי החל"ת נחשבים לספירת הותק? ואם אחזור באוגוסט לחודש בלבד, עד לספטמבר - האם אז אוכל להתפטר לצורך טיפול בילד ותחושב לי שנת עבודה מלאה? למרות החל"ת?
    אשמח לתשובה מהירה, ובתודה מראש~!

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חל"ד

הוספת תגובה

• תקופות הנכללות בותק

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

שלום לך,
    רק 14 הימים הראשונים של החל"ת נכללים בותק, כל היתר לא.
    משכך, נראה כי טרם השלמת תקופה בת שנה, אולם נהיר כי יש לבחון זאת לעומק על פי תלושי שכרך וחישוב המועדים המדוייקים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים
    תשובה
    20/07/2009

אני גרה בגדרה ועבדתי עד הלידה 3 שנים בניהול אזור רמלה-לוד. כעת אני בחל"ת והודיעו לי שכשאחזור לעבודה אעבור לניהול אזור ת"א-אור עקיבא.
    האם זו הרעת תנאים?
    מה אני צריכה לעשות בנידון?
    ומה המעסיק יכול לעשות במידה ואני יכולה לא להסכים לשינוי?
    באילו תנאים אני יכולה לחתום על אבטלה ללא תקופת המתנה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאים

הוספת תגובה

• הרעת תנאים - תפקיד

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין, כאשר עקרונית נראה שבמקרה שלך מדובר בהרעה).
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכירה + עצמאית. האם זכאית לדמי לידה
    ענת
    20/07/2009

צהריים טובים. אני עובדת כמה חודשים כשכירה בחברת תוכנה והחל מהשבוע אני גם "בעלת" חברה...(בעלי פתח עסק עצמאי, ואת החברה פתחנו על שמי). האם ישנה איזשהי מגבלה בקבלת דמי הלידה? האם העובדה שאני גם שכירה וגם בעלת חברה אמורה להשפיע על המוסד לביטוח לאומי?
    תודה מראש,ענת

הוספת תגובה

• שינוי סטטוס לעצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

ענת שלום,
    שינוי הסטטוס עלול לשנות את זכאותך ו/או להשפיע עליה.
    מומלץ ביותר לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת לבחון את העניין באופן יסודי וספציפי לגבייך בטרם תנקטי בפעולות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענת
    21/07/2009

עו"ד ליאת, תודה רבה על תשובתך. יום טוב,ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    27/07/2009

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בחל"ת לאחר לידה
    רינת
    19/07/2009

במהלך חל"ת(15.3) שלאחר לידה הודעתי למעביד על התפטרותי לצורך טיפול בילד.
    במסגרת ההודעה ציינתי כי אני נותנת 30 ימי הודעה מראש (עד 15.4).
    המעביד קבל את הודעתי באופן שוויתר על ימי ההודעה (שלא היה להם משמעות בחל"ת), המעביד העביר לי כבר בתחילת אפריל את הפיצויים המגיעים לי.
    בטופסי הביטוח הלאומי לתביעת דמי אבטלה מילא המעביד את יום סיום עבודתי- 15.3.
    לאחר הגשת התביעה על ידי נשלחה בקשה מהביטוח הלאומי שהמעבד יאשר במכתב - מתי הופסקו יחסי עובד-מעביד. תשובת המעביד בכתב- 15.3.
    כעת קיבלתי תשובה מביטוח לאומי כי הם רואים את יום כניסת התפטרותי לתוקף ביום 15.4 וזאת עקב מכתב הפסקת העבודה הכולל הודעה של 30 יום.
    שאלתי- האם אין כאן טעות של הפקיד? לא קיבלתי שכר על חודש ההודעה המוקדמת.
    להודעה המוקדמת בתקופת חל"ת יש משמעות לעניין 90 ימי ההמתנה? הרי יוצא במקרה כזה שיש המתנה של 120 יום (כי אין בתקופת ההודעה קבלת שכר). האם הפסיקה התייחסה למצב כזה?
    במיוחד לאור זאת שהמעביד בעצם ויתר על ההודעה המוקדת ואף ציין מפורשות במכתבו לביטוח לאומי כי הפסקת יחסי עובד מעביד היתה ב- 15.3.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בחל"ת לאחר לידה

הוספת תגובה

• החלטת המוסד לביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

רינת שלום,
    תקופת ההודעה המוקדמת ניתנת לויתור הדדי, כפי שאכן היה במקרה שלך.
    עקרונית נראה כי התעקשות המוסד לביטוח לאומי אינה במקומה, ואין להסכים לה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי-שמירת הריון
    לבנדר
    19/07/2009

שלום לד"ר, האם תוכלו לעזור לי
    אני עובדת במשרד כשנתיים וחצי. לפני כשנה התחלתי בטיפולי הפריה בכדי להיכנס להריון, כיום אני בהריון בשבוע ה-22. מאז תחילת הטיפולים הייתה הרעה משמעותית ביחס אלי מצד המעבידים ומאז שהודעתי שאני בהריון היחס החמיר עוד יותר והגיע למצב ממש בלתי נסבל בו הם מנסים לגרום לי להתפטר כדי שלא ייצטרכו לשלם פיצויים, ( אלו אינן השערות אלא דברים שנאמרו לי פנים אל פנים). התגובות שלי ליחס המשפיל הולכות ומתדרדרות, הגעתי למצב שבו יש לי מיגרנה בכל יום, התקפי חרדה, הרגשה של כמעט עילפון ושלשולים בלתי פוסקים.
    שאלתי: האם יש אפשרות לשמירת הריון עקב מצב כזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי-שמירת הריון

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

שלום לך,
    עדיין אינני דוקטור :-)
    אוכל להשיב לך מהפן המשפטי, כי לרוב, בעיות בריאותיות כפי שתארת לא מוכרות כשמירת הריון ע"י המוסד לביטוח לאומי (גם אם רופא נשים יאשר זאת כשמירת הריון).
    יחד עם זאת, אני סבורה כי לבעייתך קיים פתרון משפטי, אותו ניתן יהיה להתאים לך בפגישת ייעוץ פרטנית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה חדשה לאחר תהליך הפריה
    ליאת
    19/07/2009

שלום, אני מתחילה בקרוב בטיפולי הפריה וכרגע אין לי עבודה. במידה ואמצא עבודה לאחר הטיפול (בתקווה שיעבור בשלום). האם אני אהיה מוגנת כמו מישהי שעברה טיפולי הפריה, או שדיני יהיה כדין אישה בהריון (כלומר יכולים לפטר אותי מיידית שיגלו שאני בהריון). כמו כן, במידה ואחתום אבטלה האם עלי לידע את ביטוח לאומי שאני מתחילה טיפולים? ובמידה ואכנס להריון האם אני זכאית לתקופת אבטלה ארוכה יותר מאשר 100 ימים. (מדובר בטיפולים לילד ראשון). אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות והריון

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

דלית שלום,
    ההבחנה היא מאוד ברורה - ככל שאת בטיפולים, הרי שההגנה החלה עלייך הינה הגנה של טיפולי פוריות.
    ברגע שתיכנסי להריון, ההגנה אשר תחול עלייך תהא של אישה בהריון, על כל המשתמע מכך, לטוב ולרע.

אין רלוונטיות לעובדת היותך בטיפולים בכל הנוגע למוסד לביטוח לאומי (אין זכויות מיוחדות בעניין זה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר התפטרותי
    חגית
    19/07/2009

שלום רב,
    לצורץ טיפול בילד התפטרתי לאחר חופשת לידה,
    אני עובדת בחברה כ - 3 שנים עם הפסקות בין פרויקטים.
    בפרויקט האחרון עבדתי ברצף 10 חודשים.
    כעצד מחשבים את כספי הפיצויים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר התפטרותי

הוספת תגובה

• חישוב פיצויי פיטורים לתקופות שונות

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

חגית שלום,
    שאלתך אינה פשוטה כלל וכלל, מאחר ויש לבחון את ההפסקות בין התקופות, את השכר, ואת היקפי המשרה בכל פעם ופעם.
    חישוב זה ניתן לערוך רק בפגישת ייעוץ פרטנית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    רויטל לביא
    19/07/2009

שלום רב,

אני מועסקת כמעט שנה בבית חולים לבריאות הנפש וחוזה העסקה שלי הוא עד ה - 1.9.09
    למעשה אני מחליפה מישהי שיצאה לחופשת לידה.
    ביררתי עם המנהלת שלי מה התוכניות לגביי, ונאמר לי כי היא מאמינה שאמשיך על תקן של מישהי שיצאה לחל"ת.
    במקביל הודעתי לה לפני כשבוע שאני בהריון עם 4 עוברים בשבוע שבע.
    לפני מספר ימים החלו לי דימומים וכאבים חזקים נשלחתי למיון ושם נאמר לי לשכב ולא ללכת לעבודה (שמירת הריון).
    רציתי לברר את זכויותיי והאם ניתן לפטר אותי לאחר שמירת ההריון (חוששת מאוד)?

בתודה,
    רויטל לביא

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

רויטל שלום,
    לאור העובדה כי מלאו לך 6 חודשי עבודה, על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה לאור הריונך, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    אין משמעות מבחינת איסור זה לעובדה כי מדובר בחוזה לתקופה קצובה אשר מועד פקיעתו קרוב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים
    רינה
    19/07/2009

שלום רב,

הודעתי על התפטרות לאחר הלידה לצורך טיפול בתינוק,
    נאמר לי כי על מנת לקבל את הפיצויים (לאחר 10 שנות עבודה) אני צריכה לגשת
    למס הכנסה על מנת לקבל את הפיצויים, ורק לאחר שאגיש למקום עבודתי את הפטור ממס
    אקבל את הפיצויים, אבקש לציין כי חצי מהסכום אני אמורה לקבל מהביטוח (יש לי ביטוח
    מנהלים) וחלק ממקום עבודתי, האם כך הדבר? מדוע הסרבול הזה? ומדוע עליי להגיש
    גם לביטוח "תמורה" את הטפסים ממס הכנסה וגם למקום עבודתי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורים

הוספת תגובה

• אישור פקיד שומה

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

רינה שלום,
    הדברים אינם מדוייקים - על המעסיק ליתן בידך טופס 161 חתום על ידו ובו מצויינים מלוא הסכומים העתידים להינתן לך.
    בנוסף, מול פקיד שומה ייתכן ותידרשי לחתום על טופס 161 א', ועל בסיס טפסים אלה ינפיק לך פקיד שומה אישור על גובה המס שיש לנכות לך, אם בכלל (שכן חלק מרכיב הפיצויים ממילא פטור ממס).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה מלאים/חלקיים
    ענת
    19/07/2009

בוקר טוב. התחלתי לעבוד בעבודה חדשה לאחר כחמישה חודשים שבהם לא עבדתי. למעשה, נכנסתי להריון בדיוק בחודש זה (לא מתוכנן...). שאלתי נוגעת לזכאות לדמי לידה מלאים או חלקיים:
    בעז"ה עד הלידה ייצא שאני אעבוד שמונה חודשים מלאים +כמה ימים מחודש ינואר (התחלתי לעבוד בסוף החודש, כך שעבדתי חמישה ימים בלבד בינואר) +כמה ימים מחודש אוקטובר (התל"מ שלי בעז"ה הוא באוקטובר, כך שאעבוד רק ימים ספורים בחודש זה). זאת אומרת שבסה"כ שולמו עבורי דמי ביטוח לאומי עבור 10 חודשי עבודה, אלא שבחודשיים מתוך העשרה חודשים עבדתי ימים ספורים מתוך החודש. האם במקרה זה אני זכאית לדמי לידה מלאים או חלקיים? האם הביטוח הלאומי דורשים עשרה חודשי עבודה מלאים ?
    אשמח לתשובה ותודה מראש,ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה מלאים/חלקיים

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/07/2009

ענת שלום,
    נוסח לשון החוק לא דורשת חודשי עבודה מלאים דווקא, אלא משתמע כי די בכך כי הופרשו דמי ביטוח.
    יחד עם זאת, עלייך לבדוק עניין ייחודי זה מול המוסד לביטוח לאומי (ניתן גם טלפונית במסמר 6050*).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה- התייעצות
    רום קינמון
    18/07/2009

שלום,

אני עובדת בחברה גדולה שמצבה הכלכלי הולך ומדרדר, השמועה אומרת כי עד סוף יולי הולכים לפטר 30 אחוזים ויש עוד גל בספמבר ונובמבר.

התפקיד שלי הוא מנהלת תיקי לקוחות שוק חו"ל, כלומר, יש לי מדינות שאני האחראית הבלעדית עליהן לייצוא המוצרים של החברה.

חודש לפני חופשת הלידה, החליפו לי ראש צוות, אני ילדתי במרץ, חזרתי לעבודה ב-08/07 וכעת הוא מסרב להחזיר לי את השווקים, ובמקביל הוא טוען כי אין לו עבודה אחרת בשבילי, בשיחה פרטית ו"חברית" הוא אמר שהמצב ממש לא טוב, הוא לא יודע להבטיח את מקומי בסוף תקופת החסינות ווידא איתי מתי מסתיימת תקופת החסינות וניתן יהיה לפטר אותי.

לאחר בדיקה ברשת מצאתי כי הוא חייב לשמור לי על השכר ועל היקף משרה(על שני הדברים הוא מקפיד) אבל הוא גם חייב להחזיר אותי לעבודה עמנ לתת לי אפשרות להוכיח את עצמי, לפי מה שנראה הוא מחזיר אותי למראית עין בלבד. האם מותר לו לעשות זאת עקב המצב הכלכלי של החברה? ואם הוא פונה למשרד התמת והנל מאשר את הפיטורים האם אני מקבלת פיצויים מוגדלים, קרי 60 יום + 45 יום הרתעה הודעה מוקדמת+30 יום הודעה מוקדמת?

אודה על תשובתך

הוספת תגובה

• הפלייה בתפקיד - לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    19/07/2009

שלום לך,
    מאחר וילדת במרץ, והמשכת לחל"ת, הרי שהתקופה בה חלה עלייך הגנה הינה 60 ימים בלבד (כאשר תקופת ההודעה המוקדמת יכולה לחפוף אותה).

יחד עם זאת, ככל שלא הושבת לתפקידך, הרי שעשוייה להיות בכך הפלייה אסורה, בניגוד לחוק עבודת נשים ובניגוד לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה