פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לאחר תאונת עבודה
    אלינור
    18/06/2009

שלום,

אני בשבוע ה- 33 להריון והחלקתי בעבודה.
    קיבלתי שבועיים מנוחה בבית והיות וזה תאונת עבודה, שבועיים אלו מחושבים לי כדמי פגיעה כלומר עבור שבועיים אלו אקבל 75% משכרי כך שהמשכורת החודשית שלי תהיה בסופו של דבר נמוכה מהרגיל.
    רציתי לדעת מה לגבי הדמי לידה ? ידוע לי שהם מחושבים לפי ממוצע 3 החודשים האחרונים לפני הלידה, האם זה אומר שגם הדמי לידה יפגעו לי כתוצאה מהדמי פגיעה ? או שהם יחושבו 3 חודשים לפני משכורת מלאה ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לאחר תאונת עבודה

הוספת תגובה

• דמי לידה - בגין חודשי עבודה מלאים

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

אלינור שלום,
    עקרונית החישוב נעשה על בסיס שלושת החודשים המלאים האחרונים, להוציא הפחתות חד פעמיות שנעשו עקב ההריון.
    מכל מקום, יש לבחון את העניין מול המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה
    איילת
    18/06/2009

ילדתי ב8/6/09 אולם הפסקתי לעבוד 21/5/09 עבור איזה חודשים יחושבו הדמי לידה? האם מאי אפריל מרץ או אפריל מרץ ופברואר?

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב דמי לידה

הוספת תגובה

• הבסיס לחישוב דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

איילת שלום,
    החודשים לצורך חישוב הבסיס הינם שלושת החודשים המלאים האחרונים בהם עבדת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה למשרה אחרת לאחר חופשת לידה
    מעין
    18/06/2009

לאחר חופשת לידה של חמישה חודשים, המעביד שלי הודיע לי שאני אחזור לעבודה, אך לתפקיד אחר.
    השינוי לא משפיע לי על השכר וגם לא על הדרגה.
    האם זכותי לחייב אותו על פי חוק להשיב לי את תפקידי הקודם?

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים - שינוי תפקיד

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

מעיין שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין).
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וטיפולי הפריה
    ליאת
    18/06/2009

שלום רב, במידה ואני מתחילה טיפולי הפריה בתקופה של הודעה מראש על פיטורים האם המעסיק יכול עדיין לפטר אותי או שבגלל טיפולי ההפריה הוא צריך אישור מיוחד כדי שהפיטורים יהיו קבילים?
    אני עומדת להתחיל טיפולי הפריה ממש בקרוב ובשל קשיים בחברה ידוע לי שבעוד כחודש יוציאו לי מכתב פיטורים עם חודש הודעה מוקדמת. כלומר- אני אמורה להתחיל טיפולים באמצע אוגוסט ואמורה לקבל הודעה מוקדמת על פיטורים בסוף יולי, יכנסו לתוקף בסוף אוגוסט.
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים וטיפולי הפריה

הוספת תגובה

• פיטורים לפני תחילת טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

שלי שלום,
    ככל שהפיטורים ייעשו לפני ההיעדרות הראשונה לצורך טיפולים, הרי שהפיטורים יהיו חוקיים ולפיכך בתוקף, אולם אם (ובתקווה) שהטיפולים ישאו פרי ותיכנסי להריון לפני שתסתיים תקופת ההודעה המוקדמת, הרי שתהייה לך הגנה נגדם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה ללא תשלום
    בר
    18/06/2009

שלום רב,

אני עובדת באותו מקום עבודה החל מ6/8/06
    יצאתי לחופשת לידה בתאריך 2/4/09
    לפי מיטב ידיעתי חופשת הלידה שלי אמורה להסתיים בתוך 14 שבועות.
    אני מעונינת להאריך את חופשת הלידה (חל"ת) - עד מתי אוכל להאריך את החופשה לפי החוק?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה ללא תשלום

הוספת תגובה

• חל"ת - זכאות ואורך

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

בר שלום,
    עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
    התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבהרה

בר
    24/06/2009

רבע מהוותק שלי - האם ההארכה הזו נספרת מתחילת חופשת הלידה או מסופה? כלומר נניח ורבע מהוותק שלי (ואני מבינה שהוותק כולל את שלושת חודשי הלידה?) הוא 8 חודשים, האם 8 החודשים האלה מתחילים מתחילת חופשת הלידה או ש-8 חודשים מלאים מגיעים לי כחל"ת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ל לאחר חופשת לידה

תמר
    25/06/2009

ידוע לי שהזכאות לחל"ת הינה לאחר 12 חודשי עבודה.
    האם החודשים שבהם הייתי בחופשת לידה נספרים כחלק מהותק לחל"ת?
    (התחלתי לעבודה ב-15.1.09 ואצא לחופשת לידה ב-15.9.09)
    כלומר עבדתי בפועל כ-9 ח' ועוד 3 ח' הם החופשת לידה- ביחד הם 12 ח'

מה נותן יציאה לחל"ת לעומת חופשה אחרת?
    אם המעביד ואני הגענו להסדר שאחזור לעבודה מאוחר יותר מ-12 השבועות, ללא התחשבות
    בזכאות לחל"ת, אז זה משנה איך קוראים לזה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכי השימוע
    עליזה נחמיאס
    18/06/2009

.הייתי בשימוע וגם מעבידי הוא הגיש חומר נוסף שנתבקש וגם אני כמה זמן להערכתך נמשך התהליך .האם יש סיכוי שינתן היתר למעביד רטרואקטיבי החברה במצב מצויין ואין סכנה לפשיטת רגל

לקביעת תור
    סגירה
    הליכי השימוע

הוספת תגובה

• שימוע במשרד התמ"ת - זמן למתן החלטה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

עליזה שלום,
    המקרים בהם ניתן היתר רטרואקטיבי הינם חריגים, ויש לבחון את נסיבות המקרה על מנת לבחון אפשרות זו.
    עקרונית, מתן ההחלטה יכול להארך בין שבועיים לשלושה חודשים, אולם אל לך לשכוח כי רוב הסיכויים שהזמן פועל לטובתך (ככל שהאישור לא יינתן רטרואקטיבית).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חתונה
    שני
    17/06/2009

ערב טוב,

התחתנתי לפני כשלושה שבועות והיום המעסיק פיטר אותי לאחר שנה וחצי בחברה.
    האם קיימות זכויות מיוחדות לנשים לאחר חתונה?

תודה רבה מראש על המענה!
    ערב טוב,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים לאחר חתונה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חתונה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

שני שלום,
    אין הגנה על פיטורי נשים לאחר חתונה :-)

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה
    שרון
    17/06/2009

שלום,

אני בחודש שמיני, עצמאית, עובדת בספא כמטפלת, מבוטחת בביטוח לאומי. בשלב זה של ההריון הבטן והמאמץ הפיזי מאוד מקשים על העבודה ואני מורידה יותר ויותר שעות עבודה וטיפולים. האם זה נכון שבאמצעות אישור רפואי אוכל לצאת לשמירת הריון מאחר ותחום העיסוק לא מאפשר לי להמשיך לעבוד כרגיל? האם יש איזו דרך להקטין את "הנזק" של הקיצוץ המשמעותי בשכר, אפילו מבחינת דמי הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

שרון שלום,
    לצורך הכרה בשמירת הריון יש צורך באישור מרופא גיניקולוג.
    זאת ועוד, עקב מאמץ בעבודה סביר להניח כי לא תינתן שמירת הריון, שכן אין הדבר קשור בהריון קשר ישיר (לדוג': צירים, מחיקת צוואר הרחם, וכדומה).
    חשוב מכל - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה - ספק אם הדבר אפשרי לאור העובדה כי את בחודש מתקדם.

פתרון אפשרי אחר הינו לצאת לחופשת לידה מוקדמת (להתחיל לנצל את חופשת הלידה כבר מעכשיו).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח מנהלים
    רינת
    17/06/2009

שלום רב,

אני נמצאת בחופשת לידה ללא תשלום (ילדתי לפני כחצי שנה),
    יש לי ביטוח מנהלים מטעם העבודה , האם אני יכולה לקבל כסף דרך הביטוח מנהלים
    בזמן הזה שאני לא עובדת?
    (נאמר לי כי ניתן במידה ואני לא עבודת כחצי שנה)
    עוד לא החלטתי האם אני ממשיכה לעבוד או מתפטרת לצורך טיפול בתינוק

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח מנהלים

הוספת תגובה

• קבלת כספים מקופת ביטוח מנהלים

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

רינת שלום,
    עלייך לפנות בעניין זה לסוכן הביטוח, על מנת לבחון את תנאי הקופה הספציפית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים
    גל
    17/06/2009

שלום ליאת,
    סיימתי חל"ד והודעתי על רצון לחל"ת.ברצוני להתפטר ולקבל פיצויים
    המעסיק הפריש לי לפיצויים ב ביטוח מנהלים .

אם אני אכתוב שההתפטרות לצורך גידול הילד,אז זה מזכה גם בפיצויים וגם בהעברת קרן הפיצויים לתוך קרן הפנסיה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצויים

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

גל שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. לדמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

הפיצויים וקרן הפיצויים הינם חופפים - הפיצויים משולמים כבסיס של שכר אחרון כפול מס' שנות העבודה במקום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב ליאת
    רונית
    17/06/2009

אני עובדת במקום עבודתי מה-26/09/08, ונכנסתי להריון ב-6/3/09.
    כרגע אני בחודש הרביעי, .ברצוני לדעת האם אני מוגנת בפני החוק מפיטורין למרות שנכנסתי להריון לפני שמלאו לי שישה חושים בדיוק אלא רק חמישה חודשים במקום העבודה.
    תודה רבה,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב ליאת

הוספת תגובה

• פיטורים טרם מלאו 6 חודשים בעבודה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

רונית שלום,

לעניין ההגנה - אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות חוזרת
    אורטל
    16/06/2009

שלום!

ילדתי לפני 7 חודשים וחצי. לאחר החופשת לידה הודעתי למנהלת שלי שאני מתפטרת כיוון שלא היה לי סידור לילד.
    חתמתי אבטלה (יום אחד ) וכשהילד היה בן חצי שנה מצאתי עבודה אחרת שהייתה אמורה להסתדר עם הטיפול הילד.
    לאחר שראיתי כי העבודה גוזלת ממני את כל זמני וכי אין לי מה לעשות עם הילד, רציתי לדעת אם אני מתפטרת שוב האם אני זכאית לדמי אבטלה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות חוזרת

הוספת תגובה

• תביעה חוזרת לדמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

אורטל שלום,
    עקרונית עלייך לברר סוגייה זו אל מול מהמוסד לביטוח לאומי, אולם באופן כללי, להלן עיקרי החוק:

תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
    על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים:

1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.

2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.

שונים הם פני הדברים אם רק חתמת בלישכת התעסוקה, ולא הגשת תביעה לדמי האבטלה למוסד לביטוח לאומי - אז בכלל לא צריכה להיות בעיה, שכן מדובר בתביעה ראשונה, ולא חוזרת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    16/06/2009

שלום
    אני עובדת מקום ציבורי כשנה ובשוע שעבר נתבשרתי שעומדים לפנות לתמת לבקש פיטוריי
    כי הסיבות שקריות לחלוטין
    מי יכול לסייע לי משפטית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בקשה למתן היתר - ההליך בפני הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    23/06/2009

מיכל שלום,
    מומלץ ביותר להיעזר בשרותי עו"ד ולפנות לייצוג מלא בהליך זה, מה גם שעו"ד יגיש תגובה מסודרת בכתב לבקשה שהגיש המעסיק, אותה מומלץ להגיש מספר ימים קודם לשימוע על מנת שהממונה תוכל לקרוא אותה לעומק טרם השימוע ולקבל תמונה מלאה, ולא רק את עמדת המעסיק, קל וחומר אם לטענתך הטענות נגדך שיקריות.

תפקיד העו"ד העיקרי הינו בהגשת תגובה מנומקת ומעמיקה הנכנסת לפרטי פרטים ותוקפת את בקשת המעסיק, בה בין היתר מובאים מקרים דומים מהפסיקה בהם לא ניתן היתר לפיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן היריון מעבודה זמנית
    אילנה
    16/06/2009

שלום
    אני עובדת בעבודה שנקבעה מראש זמנית,משרה חלקית.החודש יהיה חצי שנה לעבודתי והודיעו לי על הפסקת עבודה בגלל גמר פרויקט. אני בחודש שני להיריון והודעתי לאחר הפיטורים על ההיריון,האם עדיין מותר לפטר?
    בתודה מראש
    אילנה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון ללא היתר

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2009

אילנה שלום,
    אין רלוונטיות לעובדה כי את מחזיקה כרגע בתפקיד זמני, וזאת לאור העובדה כי מלאו לך למעלה מ 6חודשים במקום העבודה.
    בנסיבות אלה על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה לאור הריונך, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, על אף שההודעה על ההריון היתה לאחר הפיטורים (ובתנאי שבמועד הפיטורים כבר היית בהריון)

באם יתעוררו בעיות בעניין זה, אשמח להוסיף ולסייע.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשים לדמי לידה
    גל
    15/06/2009

הי ליאת,
    קיבלתי דמי לידה בחישוב של 3 החודשים האחרונים לפני הלידה.
    באחד מחודשים אלה,הייתה לי תוספת מכובדת,מעל 25% מסך המשכורת,עבור דמי הבראה של שנתיים.ראיתי שתוספת זו לא נכנסה לחישוב דמי הלידה.
    1.האם אני יכולה להגיש בקשה להפרשים?
    2.מה הכוונה של "11 חודשים מהיום הקובע"-בבקשה להפרשים.האם זה לפני תאריך הלידה או אחרי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשים לדמי לידה

הוספת תגובה

• הפרשים לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2009

גל שלום,
    על פי חוק חישוב דמי הלידה נעשה על בסיס השכר בשלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה. יחד עם זאת, ייתכן ותהיי זכאית להפרשים, במקרים אלה:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה