מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון-דחוףלבנדר09/07/2009
שלום לעו"ד.
האם תוכלו לעזור לי?
אני עובדת במשרד כשנתיים וחצי. לפני כשנה התחלתי בטיפולי הפריה בכדי להיכנס להריון, כיום אני בהריון בשבוע ה-22. מאז תחילת הטיפולים הייתה הרעה משמעותית ביחס אלי מצד המעבידים ומאז שהודעתי שאני בהריון היחס החמיר עוד יותר והגיע למצב ממש בלתי נסבל בו הם מנסים לגרום לי להתפטר כדי שלא ייצטרכו לשלם פיצויים, ( אלו אינן השערות אלא דברים שנאמרו לי פנים אל פנים). התגובות שלי ליחס המשפיל הולכות ומתדרדרות, הגעתי למצב שבו יש לי מיגרנה בכל יום, התקפי חרדה, הרגשה של כמעט עילפון ושלשולים בלתי פוסקים.
שאלתי: האם יש אפשרות לשמירת הריון עקב מצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנכלות לעובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין12/07/2009שלום לך,
הניסיון לפתור את המצב בדרך של שמירת הריון הינו יצירתי אומנם, אבל לא בהכרח יוכר ע"י רופא נשים, וחמור מכך - ע"י המוסד לביטוח לאומי.
הפתרון הנכון למצב זה הוא משלוח מכתב מסודר וברור מעו"ד, אשר מתרה במעסיק שבמידה ולא ייפסקו ההתנכלויות וההרעות, יינקטו נגדו הליכים מתאימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין הריון - שמירת הריוןאיריס09/07/2009
אני בת 40 ,שנה שלמה ניסיתי להרות ללא הצלחה. התחלתי בבדיקות פוריות ובקבלת תרופות. ב30 לנובמבר ללא הודעה מוקדמת נסגר המשרד שלי וכולם הלכו הביתה ואז גיליתי שאני בהריון. תאריך מחזור אחרון ה5 לדצמבר. חמישה חודשים קיבלתי אבטלה ואז התגלתה אצלי סכרת הריונית והרופא המטפל החליט שזה הריון בסיכון ואני צריכה להיכנס לשמירת הריון...
השאלות שלי:
האם להגיש תביעה לשמירת הריון למרות שכבר הייתי מפוטרת (5 ימים)?
האם משהו יתחשב במצבי שהיתי בטיפולי פוריות?
מה קורה עם דמי לידה? אשמח לשמוע עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין09/07/2009איריס שלום,
על פניו נראה כי יש פיתרון למקרה הבעייתי שהצגת (לפי התפיסה שלי כמעט לכל בעיה ומצב יש פתרון - צריך רק לחשוב בצורה יצירתית...), אולם להערכתי הגשת תביעה לשמירת הריון אינה הפתרון הנכון בשלב זה.
אני ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון מה ניתן לעשות ואיך, בייחוד לאור העובדה כי מדובר בלא מעט כסף שמגיע לך, בסך הכל.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין הריון
איריס09/07/2009ליאת שלום,
איזה כיף לקרוא שיש עוד תקווה....מאחר שכל זה חדש לי....מה הכוונה ליעוץ פרטני?
תודה איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
עו``ד ליאת שטיין13/07/2009איריס שלום,
תמיד יש תקווה...
ייעוץ פרטני הכוונה לפגישת ייעוץ ספציפית במשרד עו"ד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישה פרטנית
איריס17/07/2009הי ליאת,
כמה תעלה פגישה? והאם אפשר לפנות אליך?
תודה, איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאיריס
עו``ד ליאת שטיין17/07/2009איריס שלום,
התשובה חיובית - מספר הטלפון שלי מצויין בכל תשובה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להעברת יזומה לגננת בטיפוליחסוי08/07/2009
תודה לך "מלכת עורכי דין" רציתי לשאול האם גם על פי החוק אסור להם להעביר אותי עקב הקצוצים ממקום עבודתי (אני בטיפולי הפריה חוץ גופית לקראת ילד שני ) למקום אחר אני כל כך חושבת איפה יעבירו אותי ומה אם העבירו אותי לבית ספר חדש איך אוכל בתחלת השנה אם לא הצלחתי להכנס להריון להמשיך בטיפולים ולהעדר במוסד החדש מתחילת השנה אני לפני שבוע עשיתי טיפול וכל הפלגן הזה משגיע אותי ומאוד משפיע עלי נפשית אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על הדבר הזה בבקשה תעני לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין09/07/2009שלום לך, ותודה על המחמאות...
השבתי לך מה שניתן בנסיבות ובנתונים הכלליים שציינת.
ברור שבמקרה הזה חסרים עוד הרבה נתונים ספציפיים וייחודיים לסיטואציה, ומשכך, המסגרת המתאימה לקבל תשובות לכך הינה במסגרת ייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חזרה מחופשת לידההילה07/07/2009
אני עובדת בחנות מזה 3 שנים
לאחרונה חזרתי לעבודה ומעביד הודיע לי כי החליט לסגור את העסק ולפטר אותי
האם הוא צריך לשלם לי את ה 60 יום + חודש הודעה מוקדמת ?
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין08/07/2009הילה שלום,
עקרונית, החברה חבה לך את מלוא זכויותייך, ללא קשר למצבה (על אף שזה יכול להיות טיעון טוב מבחינתה בפני הממונה), וחלה הגנה על מפני פיטורים לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, ככל שאין היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים.
גם אם החברה לא תהיה עוד פעילה, ותיכנס להליכי פירוק, אפשרי יהיה לקבל את הכסף מהמוסד לביטוח לאומי (לרבות פיצויי הפיטורים)
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב העברת יזומה עקב צמצום בתקןחסוי07/07/2009
קיבלתי היום מכתב העברת יזומה אני בטיפולי הפריה חוץ גופית אני גננת משלימה דברתי עם המפקחת בקשר לערעור היא אמרה לי שלא כדאי לערער כי אם אין שעות נותנים לך מכתב פיטורים האם זה נכון ?האם לא הסכימו להחזיר אותי למקום עבודתי יתנו לי פיטורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים בטיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין08/07/2009שלום לך,
ככל שהינך עונה על כל תנאי החוק, הרי שתחול עליך הגנה החל מיום ההעדרות האחרון לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
באם תפוטרי ו/או יורעו תנאייך - יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לפעול מול המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי חופשת לידהרוני07/07/2009
שלום רב,
הנני מסימת שליש ראשון של הריון בקרוב וצפויה להיכנס לשמירת הריון בהמשך התקופה (ככל הנראה לא עוד הרבה זמן). יש לי אפשרות לקבל תשלומים של אובדן כושר עבודה מהביטוח מנהלים שלי. האם קבלת תשלומי א.כ.ע. מונעת קבלת תשלומים על שמירת הריון מביטוח לאומי? האם ניתן לקבל את שניהם בהנחה שמגיעים עד גובה מסוים?
ושאלה נוספת - בהנחה שאהיה בשמירת הריון עד הלידה (בין אם מתשלומי א.כ.ע. או ביטוח לאומי), האם אהיה זכאית לתשלום בחופשת לידה (שכן לא אעבוד בחודשים האחרונים) ואם כן, מהו הסכום שיקבע לצורך חישוב דמי לידה - המשכורות האחרונות לפני השמירה או התשלומים שקיבלתי במהלך השמירה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ותשלומי ביטוח פרטי
עו``ד ליאת שטיין08/07/2009רוני שלום,
אין מניעה לקבל שני סכומים אלה במקביל (א.כ ושמירת הריון).
לעניין דמי הלידה - הסכום הקובע הוא הסך הממוצע של שלושת החודשים טרם יציאתך לחופשת לידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת העו"ד
אורלי09/02/2010כפי שהבנתי דמי הלידה מחושבים עפ"י תלושי השכר שקודמים לשמירת ההריון ולא שקודמים ללידה עצמה
האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010אורלי,
לא ראיתי בשום מקום שכתבתי כי דמי לידה משולמים על פי גמלת שמירת ההריון - כדאי שתבדקי אם הבנת כראוי את התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה והגעה לעבודהחסויה07/07/2009
האם למעסיק מותר לחייב אותי או לדרוש ממני להגיע בזמן חופשת מחלה בהריון לחפוף עובדת אחרת?
האם מותר לי בחופשת מחלה להגיע בכלל למקום העבודה, לפי ידיעתי אין לי ביטוח בזמן חופשת המחלה במקום העבודה?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעה לעבודה בזמן מחלה
עו``ד ליאת שטיין08/07/2009שלום לך,
התשובה לשתי שאלותייך שליליות - אינך צריכה להגיע לעבודתך בזמן מחלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודה של בעליקרין06/07/2009
שלום רב,
בעלי בן 30, עבד כעצמאי בתחום השיפוצים, עבודה פיזית ומאומצת שגרמה עם הזמן לפריצת דיסק שלא טופלה. לפני מספר חודשים הוא נפל מסולם על הגב, הבעיה בגב החריפה עקב כך שיצרה לחץ על תעלת עמוד השדרה עם חשש לאיבוד שליטה על הסוגרים והוא נאלץ לעבור ניתוח מיידי. מאז הוא נמצא בחופשת מחלה ורופא תעסוקתי קבע שאין הוא כשיר לחזור לעבודה והרופאים טוענים שאים הוא מסוגל לעבוד כלל בעתיד הקרוב. הבעיה היא שבעלי לא ביטח את עצמו בשום ביטוח נוסף פרט לביטוח לאומי בו היה מחוייב. כעת, ביטוח לאומי לא קיבלו את התביעה לתאונת עבודה ומסרבים לשלם כל סכום שיעזור למחייתנו. בנוסף, מסתבר שהניתוח לא הצליח ובעלי מיועד לעבור ניתוח גב נוסף ומסובך יותר- עם שתלים ופלטינות. בעלי בבית, מיואש וסובל וחושש כיצד לפרנס אותנו (יש לנו תינוקת בת שנה) וחושב אף לחזור לעבוד- דבר שיגרום לנכותו. אני חוששת ומודאגת- מה עליי לעשות?
תודה רבה, קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009קורין שלום,
שאלתך אינה רלוונטית כלל לנושא הפורום ולדיני עבודה, אלא לעניין תחום הנזיקין - נכות אל מול המוסד לביטוח לאומי.
יחד עם זאת אשמח לסייע, ואם תרצי שאפנה אותך לעו"ד טוב העוסק בתחום זה תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בזמן הריוןנעמי06/07/2009
אני בשבוע 35 וקיבלתי ימי מחלה מהרופא נשים האם יש עדיפות מבחינת תשלום אם זה ימי מחלה (שלא מקלים שכר מלא) או שאפשר להגיש לביטוח לאומי בקשה לשמירה (כמובן עם אישור מהרופא) כמה זמן צריך בשביל שיחשב כשמירה? האם ימי המחלה יפגעו בדמי הלידה כי השכר יהיה נמוך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון אל מול ימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009נעמי שלום,
שלום לך,
גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
חשוב מכל - לצורך קבלת גימלה של שמירת הריון יהיה עלייך להשלים לפחות 30 ימים בשמירה - ספק אם הדבר אפשרי לאור העובדה כי את בחודש מתקדם.
באם לא תאושר לך השמירה, הרי שתקבלי תשלום על פי ימי המחלה הצבורים לך (ביום הראשון 0%, בשני ובשלישי 37.5%, והחל מהרביעי ואילך 75%).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לעו"ד ליאת לשינוי תנאי עבודהאורנה06/07/2009
ליאת שלום,
אני עובדת במשך 10 שנים ברציפות כמזכירה, ולאחר 3 חודשים של חופשת לידה שבתי לעבודה. המעביד מציע לי תפקיד אחר בפחות שעות עבודה אבל עם אותה משכורת ובתנאי עבודה די דומים לתנאים הקודמים שהיו לי מבחינת מקום ישיבה דומה וסוג עבודה דומה. אבל אני מעוניינת לחזור לתפקיד הקודם שלי שכיום מאוייש על ידי אחרת. האם אני יכולה לומר שזו הרעת תנאים ולדרוש מהמעביד להחזיר אותי לתפקיד הקודם שלי?
אשמח לקבל את תשובתך
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תנאי עבודה - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009אורנה שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, כאשר יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין. על פניו, נראה כי אין מדובר בהרעת תנאים, והתעקשות ריקה לשוב דווקא לאותו התפקיד לא תעזור.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-624558* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד סיום העבודה לאחר חופשת לידהנורית06/07/2009
שלום לך
עבדתי במקום עבודה 10 שנים ,וילדתי ב 20.12.08 .
הודעתי למעביד במהלך חופשת הלידה שאני לא אמשיך מכיוון שאני רוצה לטפל בילדי.
מה מועד סיום העבודה לצורך ותק הפיצויים והפרשות הגמל
האם זה 31.3.09- בתום 14 שבועות
או ב 15.5.09 - לאחר 45 ימי הודעה מוקדמת נוספים?
מבחינת המוסד לבטוח לאומי - הם אינם מוכנים להתחיל לשלם דמי אבטלה ,לפני שמסתיימים 45 יום מתום חופשת הלידה.
תודה מראש
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סיום העסקה
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009נורית שלום,
תאריך סיום יחסי עובד-מעביד הינו על פי ההודעה שמסרת למעסיק, ככל הנראה חודש ימים מיום הודעתך.
טענת המוסד לביטוח לאומי אינה נכונה בעליל, מאחר ולא מדובר בפיטורים, אלא בהתפטרות. מה שכן, מאחר והתפטרת, הרי שעלייך לעבור תקופת המתנה במוסד לביטוח לאומי, בת 90 ימים, בטרם תהיי זכאית לגימלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקחת פרוצדורת משרד התמ"ת?רינת06/07/2009
המעסיק שלי שלח בקשה למשרד התמ"ת בנוגע לפיטוריי (בהריון שבוע 31)
בשל סגירת החברה כבר לפני שבועיים. כל שאר העובדים כבר קיבלו מכתבי פיטורים ונשארו להם עוד שבועיים לעבוד (התרעה של חודש).
כמה זמן לוקחת הבירוקרטיה במשרד התמ"ת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן החלטה במשרד התמ"ת - זמן
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009רינת שלום,
לרוב הזמן עד למתן ההחלטה הינו ממושך (לרוב - מינימום חודשיים), אולם זהו אינטרס מובהק שלך למשוך את הזמן עד למתן ההחלטה כמה שיותר (בתנאי שאכן לא יינתן היתר רטרואקטיבי).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה לאחר חופשת לידהרונית05/07/2009
שלום
ילדתי בסוף חודש מרץ תאומים ואני אמורה לחזור לעבודה בתחילת אוגוסט. ראוי לציין שלפני כן הייתי בשמירהת הריון במשך שלושה חודשים.
1. האם שמירת הריון נחשבת לרצף חודשי עבודה לשם קבלת דמי הבראה? (לגבי חופשת לידה אני יודעת שכן).
2. מתי המעביד אמור לשלם לי את דמי ההבראה? במשכורת הקרובה או לאחר חזרתי לעבודה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - האם חלק מהותק?
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009רונית שלום,
1. כן.
2. לאחר חזרתך לעבודה
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון להאריך חופשת לידה ללא אשור המעענת05/07/2009
שלום רב,
אני אמורה ללדת בסוף החודש הקרוב. (אני מקווה שזה יקרה בקרוב מאד).
במקום עבודתי לא הביאו לי מחליפה בטענה שאין צורך בגלל המצב הכלכלי. וביקשו ממני לחזור מיד בתום 3.5 חודשי חופשת הלידה. אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה לפחות לחצי שנה.
במידה והבוסית שלי מסרבת לבקשתי להאריך א החופשה מה אומר החוק? בעצם אי רצוני לחזור לעבודה אחרי 12 שבועות אני נחשבת מתפטרת או שהבוסית שלי צריכה לפטר אותי כי מקון העבודה חייב להישמר לי 9 חודשים? מה עושים במקרה כזה?
כמו כן, אני רואה בפורומים שונים שמתייחסים ל-60 יום אחרי חזרה מחופשת לידה שאסור לפטר את העובדת +30 יום התראה על פיטורים. זהו חוק חדש? אני זוכרת מההריון הקודם שלאחריו פוטרתי וקיבלתי 45 יום +30 יום התראה. האם השתנה החוק?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009ענת שלום,
עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.
כמו כן, החוק אכן השתנה - בעבר היה זה 45 ימים, כיום 60 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ליאת-שאלת המשך
ענת06/07/2009שאלתי היא אם הבוסית שלי לא מסכימה או מעוניינת שאקח חל"ת- ונאמר לא אגיע לעבודה בסיום 3 חודשי חופשת הלידה, זה נחשב כאילו התפטרתי או שעליה לפטר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009ענת שלום בשנית,
הדבר לא ייחשב כהתפטרות ובתנאי שתקפידי היטב על תעוד מתאים להודעתך על יציאה לחל"ת כפי שמקנה לך החוק.
באם היא תרצה - יהיה עליה לפטר אותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו נלחצתי קצת.....
ענת08/07/2009הי ליאת,
תודה רבה על התשובות.
מה אומר החוק בנוגע להודעה שלי על יציאה לחל"ת?
אני צריכה להוציא מכתב רישמי? כמה זמן לפני היציאה לחופשת לידה?
בעיקרון הודעתי אתמול בעל פה טלפונית (כיוון שאנחנו לא עובדות באותו מתחם) על כוונתי להאריך את חופשת הלידה. אם צריך להוציא מכתב אני עדיין יכולה, נכון?
בנוסף, רציתי לשאול שאלה אחרת. אני עובדת על משכרות שמחושבת לפי בסיס ואחוזים מהצלחותיי בתפקיד.
האחוזים משולמים לי על פי תנאי התשלום השונים עם כל חברה. כלומר, במהלך החופשת לידה שלי יגיע לי לקבל סכומים שונים של אחוזים שבדר"כ משולמים דרך המשכורת.
שאלתי היא מה עושים במצב כזה? האם נהוג לשלם את האחוזים כרגיל (כלומר כל חודש אקבל צ'ק עם סכום האחוזים שמגיעים לי לאותו חודש) או שמחכים לסוף חופשת הלידה ומשלמים את כל הסכומים יחד? יש התיחסות לכך בחוק?
ושוב תודה רבה,
את עוזרת לי המון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
עו``ד ליאת שטיין09/07/2009ענת שלום,
אין צורך להילחץ...
מטבע הדברים יש לך שאלות רבות, אולם היות והשאלות הינן ספציפיות מאוד, ולאור אוכן ומורכבותן, הרי שאין באפשרותי להשיב עליהן במסגרת הפורום, ובאם תרצי תשובות לשאלות אלה ואחרות, תוכלי לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןדורית05/07/2009
שלום,
אני בשבוע ה14 להריון. בשבוע ה7 להריון פוטרתי מהעבודה.
במקום העבודה הנוכחי עבדתי כחודשים וחצי, פוטרתי בעקבות קיצוץ עובדים.
אני רוצה לדעת האם ע"פ חוק מותר לפטר אותי (ידוע לי שאסור לפטר אם הייתי מעוסקת במקום העבודה כ6 חודשים) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון ללא היתר
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009דורית שלום,
ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה, על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה לאור הריונך, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
משכך, כבר בשלב זה יש לפנות למעסיק (רצוי ע"י עו"ד) במכתב התראה מתאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)