פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לצורך טיפול בילד ודמי אבטלה
    בר
    28/06/2009

שלום,
    במידה ואני מתפטרת מעבודתי לצורך טיפול בילד בתוך טווח הזמן שבו זה אפשרי, האם על מנת לקבל דמי אבטלה 90 יום לאחר הפיטורין, האם עלי להתייצב ולחתום בלישכת התעסוקה מיד לאחר הפיטורין גם במשך 90 הימים שבהם אינני זכאית לדמי אבטלה או שאני יכולה להתחיל להתייצב בלשת התעסוקה אחרי שיעברו 90 ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מועד התייצבות בלשכה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

בר שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים לאחר לידה
    עינת
    27/06/2009

שלום קוראים לי עינת ולפני ארבע וחצי חודשים נולדה לי בת מקסימה.
    אני עובדת בגן ילדים מזה כארבע שנים במשרה מלאה בפברואר האחרון יצאתי לחופשת לידה

לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאים לאחר לידה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

עינת שלום,
    שאלתך נקטעה באמצע - תוכלי לשאול את שאלתך ואשמח להשיב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול ימי חופשה אחרי לידה והתפטרות
    לינוי
    27/06/2009

שלום רב!
    ילדתי ב-3 למאי 2009. ברצוני להתפטר ממקום העבודה שלי לאחר תום חופשת הלידה, לצורך טיפול בילד.
    התחלתי לעבוד במקום העבודה שלי ב-17 לאוגוסט 2003 (ז"א ב-17 לאוגוסט 2009 יהיה 6 שנים מלאות).
    חופשת הלידה שלי מסתיימת ב-9 לאוגוסט 2009.

1. האם לצורך חישוב הפיצויים אני מגיעה לשש שנים מלאות? או שהחישוב נעשה לפי יום ביומו ולא לפי חודשי עבודה?

2. אם החישוב נעשה לפי יום ביומו, האם אני יכולה לבקש לנצל את ימי החופשה שנותרו לי (14 -15) מיד אחרי תום חופשת הלידה ורק אחר-כך להתפטר?

3. האם במכתב התפטרות אני צריכה לציין "לנצל את יתרת ימי החופשה מיד לאחר תום חופשת הלידה ולאחר מכן להתפטר לצורך טיפול בילד"?
    מה צריך להיות תאריך ההתפטרות אם כך?

4. מתי אני צריכה להתייצב בלשכת התעסוקה פעם ראשונה כדי לקבל דמי אבטלה?

מקווה שתוכלו לעזור לי בהקדם.
    תודה מקרב לב,
    לינוי

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

לינוי שלום,
    פיצויי פיטורים מחושבים על פי תקופת העבודה בפועל (גם חלקיות שנה), ואין צורך להשלים שש שנים מלאות.
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לעניין הודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "תקופת העבודה בפועל"

לינוי
    27/06/2009

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
    "תקופת העבודה בפועל" לצורך חישוב פיצויי הפיתורים - הפירוש ליום האחרון בו הפסקתי לעבוד? הייתי בשמירת הריון כחודש וחצי לפני הלידה, או שהכוונה גם לתקופת חופשת הלידה עד לתאריך בו אני מבקשת להתפטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללינוי

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

לינוי שלום,

מדובר על היום האחרון בו עוד היו יחסי עובד - מעביד, כלומר: מיום תום ההודעה המוקדמת (תקופות שמירת ההריון וחופשת הלידה נכללות בותק).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התייצבות בשירות תעסוקה

בר
    28/06/2009

"עלייך להתייצב בשירות התעסוקה במיידי..." - הכוונה להתייצב פעם ראשונה אחרי הפיטורין פעם אחת ואז לחכות 90 יום בלי להתייצב או שעלי להתייצב פעם בשבוע כל שבוע משך 90 יום מיד אחרי הפיטורין?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד שאלה על הפלה וזכויות לידה
    יעל גולן
    27/06/2009

שלום-לגבי השאלה הקודמת שלי על זכויות אחרי הפלה בשבוע 34 של ההריון, האם יש הבדל מבחינת ביטוח לאומי אם מדובר בהפלה טבעית או מלאכותית?

הוספת תגובה

• המשך תשובה ליעל

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

יעל שלום,
    אינני מכירה הבחנה בין שני המצבים מבחינת החוק, אולם כאמור עלייך לבחון זאת בוודאות אל מול המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה אחרי הפלה שבוע 34
    יעל גולן
    27/06/2009

שלום, רציתי לדעת האם אני זכאית לדמי לידה של 3 חודשים וחופשה של 3 חודשים אחרי ביצוע הפלה בשבוע 34 של הריון? האם אני זכאית למענק דמי לידה ואילו זכויות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה אחרי הפלה שבוע 34

הוספת תגובה

• זכויות לאחר הפלה - שבוע 34

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

יעל שלום,
    הנני משתתפת בצערך.
    על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
    כך, יש הבדל בין אם מדובר על לידה או הפלה (אם כי ככל שידוע לי בשבוע כזה ממילא חייבת להתבצע לידה המכונה "לידה שקטה") ככל שילדת אחרי שבוע 26, ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה, אולם עליך לבחון זאת באופן ברור מול המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת שלום! יש לי שאלה חשובה מאד.
    מאיה
    27/06/2009

אני נמצאת כבר למעלה משנה בטיפולי פוריות. לפני קרוב לשנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, במהלך חודשי העבודה הראשונים, יצא והמנהלת ראתה אותי עם פנים נפולים (ימי האכזבה הידועים לשמצה), ובאחת הפעמים שאלה אותי אם הכל בסדר. לא יודעת מה עבר לי בראש כאשר שיתפתי אותה בקצרה במה שאני עוברת, אבל עד לאחרונה לא הרגשתי רע עם זה. חשוב לי לציין שלא היו לי כמעט העדרויות או איחורים בגין הטיפולים, ואני מקפידה ככל שניתן שזה לא יפגע בתפקודי בעבודה.
    לפני מספר ימים בעת שיחה איתה, היא אמרה לי שהיא מתלבטת בנוגע לפיטוריי. היא הדגישה שאין לה כל בעיה עם המקצועיות שלי ושבחה את הידע המקצועי הרב שיש לי בתחום בו אני עוסקת, אבל טענה לאי שילובי במערכת. כשניסיתי להבין למה כוונתה, התלוננה על כך שאני מסתובבת לעיתים עם "פרצוף חמוץ", או שנראה שאני שקועה בעצמי, ובעיקר לא מתייעצת איתה מספיק ועובדת לבד. בקיצור, איך שלא הסתכלתי על זה, היה לי ברור שהיא משתמשת בידע מוקדם שלה וברגעי החולשה שלי כדי לפגוע בי ממש. אוסיף עוד שלא אחת יצא לה לומר משפטים כמו "אני בבעייה שיש כל-כך הרבה עובדות בהריון" וכד'.
    אני מבינה שהחוק האוסר על פיטורין בהריון נובע מהעדרויות של העובדות, אך האם אוכל למצוא בו הגנה גם במקרה שלי?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• פיטורים בטיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

עדי שלום,
    ככל שהינך עונה על כל תנאי החוק, הרי שתחול עליך הגנה החל מיום ההעדרות האחרון לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    באם תפוטרי - יהיה עלייך לפנות לעו"ד על מנת לפעול מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה.

מאיה
    27/06/2009

תודה על תשובתך המרגיעה, אך אני עדיין תוהה מה קורה כאשר אין טענה בנוגע להעדרות שלי?(כשאני מביאה אישור מחלה, המנהלת אינה יודעת במה מדובר, וגם נעדרתי מעט מאד, הרבה פחות מכל עובדת שהיא אמא ונעדרת כשילדה חולה). אין כל טענה לגבי העדרויות מצידי. העילה לפיטורין כביכול לא קשורה לטיפולי הפוריות, "למעט" תלונתה של המנהלת על מצב רוחי הירוד בימים מסויימים...
    כיום אני נמצאת בטיפולי פוריות שאינם IVF, כלומר הזרקת הורמונים והזרעות תוך רחמיות, ומטופלת אצל רופא פרטי, כך שאני יכולה להגיע אליו שלא על חשבון שעות עבודה, ימי ההעדרות שלי כוללים בדיקות (צילום רחם וכד'), הנעשות בקופ"ח, ואיחורים לשם בדיקות דם ומעקב זקיקים סמוך לביוץ. האם העדרויות מסיבות אלה רלוונטיות כמו העדרות לצורך טיפולי פוריות מורכבים יותר?
    אני חוששת שאם אומר למנהלת שלי משהו בעניין החוק, זה רק יהיה לוחמני, ויעשה יותר רע מטוב.
    רוב תודות על הזמן שהקדשת בכדי לענות לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לעדי

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

עדי שלום,
    להערכתי את זקוקה לייעוץ פרטני במקרה זה על מנת לבחון את נתוני המקרה הספציפיים שלך ובניית אסטרטגיה מתאימה אל מול המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מאיה
    28/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2009

בברכה,
    ליאת שטיין,עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון
    דגנית עמית
    27/06/2009

שלום אני בהריון בשבוע 11 להריוני קבלתי מכתב פיטורים בשבוע השני להריוני האם אני רשאית להישאר במקום עבודתי בשל היותי בהריון או שאיני רשאית להמשיך לעבוד בשל מכתב הפיטורין .
    יש לציין עבודתי בגן ילדים במגזר הפרטי
    תודה דגנית עמית

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

דגנית שלום,
    ככל שההריון הינו מוקדם למועד הפיטורים (ללא קשר למועד גילויו על ידך), הרי שעקרונית תהיי מוגנת (ככל שמלאו לך 6 חודשים במקום העבודה).
    אם קיבלת הודעת פיטורים - מומלץ לפנות לעו"ד בהקדם על מנת לפעול נגד המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    הילה
    26/06/2009

שלום
    ברצוני לברר האם ניתן לפטר יולדת לאחר חופשת לידה ולשלם לעובדת מספר חודשים קדימה (כ60 יום, מספר הימים שכיביכול אסור לפטר)?
    תודה הילה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חל"ד

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

הילה שלום,
    עקרונית הראציונל עליו מושתת החוק הינו לא ליתן הודעה מוקדמת של כל התקופה, אלא לתת לעובדת ששבה מחופשת לידה הזדמנות אמיתית להשתלב חזרה בעבודתה.
    יחד עם זאת, בפועל אין אכיפה חזקה על עניין זה, וככל שהמעסיק משלם עבור תקופה זו, הרי שזה מתקבל בהבנה (למעט פיטורים בהם מציין המעסיק במפורש כי הפיטורים נובעים מהמצב החדש, ובמילים אחרות - הפלייה מחמת הורות).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה והמלצה לשמירת הריון
    חסויה
    26/06/2009

שלום רב
    אשמח לדעת את זכויותי במקרה הבא.
    קיבלתי 31 ימים של חופשת מחלה עם מכתב לרופא נשים שלי על המלצה לשמירת הריון מאורטופד.
    1. כמה משכורת אני מקבלת ב 31 ימי מחלה בתנאי שיאשרו לי שמירת הריון וכמה אם לא יאשרו לי - מבחינת אחוזים?
    2. אם רופא מומחה שולח אותי ל 31 ימי מחלה, ומבקש שמירת הריון, והרופא נשים שלי כותב לי מכתב לביטוח לאומי האם יכולים לא לאשר לי את השמירה?
    3. האם הבוס שלי יכול לפטר אותי לאחר חופשת מלה במידה ואני חוזרת? (אני עובדת שם מעל חצי שנה)

אשמח קצת להכוונה כי אני קצת מבולבלת מהמצב הבריאותי ושלא נאמר ממה שעלי לטפל בו בשביל הדבר הזה
    תודה ושבת שלום

הוספת תגובה

• שמירת הריון וחופשת מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

שלום לך,
    גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    הגוף שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    באם לא תאושר לך השמירה, הרי שתקבלי תשלום על פי ימי המחלה הצבורים לך (ביום הראשון 0%, בשני ובשלישי 37.5%, והחל מהרביעי ואילך 75%).
    לא ניתן לפטר אותך בשובך, לאור העובדה כי את נהנית מהגנת חוק עבודת נשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה כחלק מהותק בעבודה
    קרין ש
    24/06/2009

בחודש מרץ השנה התחלתי לעבוד במשרה חלקית של סטודנטים פעמיים בשבוע בהם אני מחוייבת ל-9 שעות בכל יום. כחלק מחוזה ההעסקה שלי אני מחוייבת ל8 חודשים אך מכיוון והוספתי יום עבודה נוסף תקופת ההתחייבות שלי תקוזז בחלק היחסי.
    אני בהריון ואמורה ללדת בחודש אוגוסט.
    האם תקופת חופשת הלידה היא חלק בלתי נפרד מתקופת ההעסקה שלי עפ"י חוק ותחשב לי כחלק מהזמן לו אני מחוייבת?

הוספת תגובה

• תשובה לקרין

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

קרין שלום,
    עקרונית - כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לעבוד בזמן שמירת הריון?
    ליאור
    24/06/2009

שלום,
    אני יושבת בבית 20 ימים רצופים וכעת אקבל עוד 10, כך שאוכל להיות זכאית עפ"י חוק לקבלת היתר שמירת הריון.

הבוס שלי נתן לי אופציה לעבוד מהבית ולהמשיך לקבל שכר ללא צורך הגעה פיזי למשרד.
    אם אעבוד אזי זה אומר שהשמירה לא תקפה בכלל?

תודה

הוספת תגובה

• שלילת שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

ליאור שלום,
    אכן, אם תעבדי עלולה להישלל ממך הזכאות לקצבה, לאור העובדה כי בעצם העובדה שאת עובדת את מעידה על עצמך כי אינך זקוקה לשמירת ההריון, וביכולתך לעבוד בפועל.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    דינה
    24/06/2009

שלום רב!

עבדתי חמש שנים באותו מקום עבודה. בדצמבר אשתקד ילדתי ובחודש מרץ, כשבועיים לפני תום חופשת הלידה הודעתי למעסיקי, כי אני מתפטרת לצורך טיפול בילד.
    מהו תאריך סיום העסקה שעל המעסיק לציין באישור העסקה שלי? האם זה התאריך בו יצאתי לחופשת לידה או התאריך בו הסתיימה חופשת הלידה שלי ולא שבתי כאמור לעבודה? הרי אם אני מבינה נכון, במידה ומצויין באישור העסקה תאריך סיום עבודה היום בו יצאתי לחופשת לידה, הרי זה לא מחשיב את תקופת חופשת הלידה לצבירת ותק, נכון?

עוד שאלה הנוגעת לדמי אבטלה: במידה ואני מעוניינת להגיש בקשה לקבלת דמי אבטלה (לאחר שהמתנתי 90 יום), האם אני יכולה לציין בלשכת תעסוקה שאני מחפשת עבודה עם פחות שעות, או שמא במקרה כזה אני לא אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה ולמעשה זה יחשב לי כסירוב?

תודה רבה על תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

דינה שלום,
    עקרונית מועד סיום ההעסקה הינו תום חופשת הלידה, והותק של חופשת הלידה נחשב לצורך חישוב פיצויי הפיטורים והזכויות הסוציאליות (הבראה, וכו).
    בלשכת התעסוקה עדיף שלא להצהיר הצהרות מיותרות מראש, על מנת שלא להחשב כמסרבת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון- אשמח לעזרה
    רינת
    24/06/2009

שלום
    קיבלתי השבוע מכתב פיטורין באישור משרד התמ"ת (החברה נסגרת)
    יש לי עוד חודש עבודה ובאוגוסט אני יהיה מובטלת
    אני צריכה ללדת ב-06/09/09
    כמובן שאף אחד לא יקבל אותי לעבודה לחודש
    מה האופציות שלי?
    לצאת לחופשת לידה מוקדמת?
    לחתום אבטלה חודש ולאחר חופשת הלידה להמשיך לחתום?
    דמי הלידה שלי יפגעו מכל הסיפור הזה?
    תודה
    רינת

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון בהיתר

עו``ד ליאת שטיין
    26/06/2009

רינת שלום,
    ככל הנראה הפתרון הטוב ביותר יהיה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, אולם יש לבחון מה יהיה הכי נכון עבורך בנתונייך הספציפיים.
    הדבר לא אמור להשפיע על דמי הלידה להם תהיי זכאית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון עקב סגירת החברה
    קרן
    24/06/2009

שלום.

אני נמצאת בחודש השמיני להריוני. עובדת במקום עבודתי כשנתיים וחצי.

היום הודיעונו כי הסניף של החברה בארץ עתיד להיסגר בספטמבר. כולנו קיבלנו מכתבי זימון לשימוע.

הבנתי כי החברה מעוניינת להגיע להסדר עם ה"הריוניות" ( כך נרמז גם במכתב הזימון לשימוע..)

לדעתי הם לא יצרו קשר עם משרד התמ"ת והם מודעים לבעיתיות שבכך.
    האם הם בכלל צריכים במידה והסניף בארץ נסגר? (הסניף ב UK נשאר עובד)

אשמח לדעת מהן זכויותי (האם לדוגמא ניתן לדרוש לקבל הפרשות לפנסיה, וקרן השתלמות עד תם חופשת הלידה, האם אני זכאית לפיצויים של X חודשים וכו'..)

בתודה, קרן

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - סגירת סניף

עו``ד ליאת שטיין
    26/06/2009

קרן שלום,
    אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת הסניף בארף מקנה פטורים מיוחדים לחברה, והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת ממעביד
    הדר
    23/06/2009

עו"ד שטיין ליאת שלום רב,

ראשית אני מקווה שבנך חש בטוב,
    שנית שאלתי היא-אני ממתינה לתשובה ממשרד התמ"ת בקשר לפיטוריי-אני נמצאת באמצע חודש 9במידה והתשובה הינה חיובית והמעביד רשאי לפטר אותי יום לפני הלידה,אני זכאית לחודש הודעה מוקדמת,אך אם אני יולדת אני אקבל דמי לידה מביטוח לאומי,האם עדיין אני זכאית ל30 יום הודעה ממעסיקי או שזה מתבטל בשל החפיפה בין השניים?

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מוקדמת ממעביד

הוספת תגובה

• חפיפה בין תשלומי שכר לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    26/06/2009

הדר שלום,
    תודה על הההתעניינות.
    לגבי שאלתך - מדובר אכן בסוגייה קשה, אולם על פניו נראה כי הכספים שתקבלי יקוזז מדמי הלידה להם תהיי זכאית - עלייך לבחון זאת לעומק עם המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת ממעביד

הדר
    26/06/2009

תודה רבה על עצתך,בהחלט אברר זאת מול המוסד לביטוח לאומי,
    האם בתשובתך התכוונת רק לגבי הודעה מוקדמת של 30 יום או גם לגבי תשלום פיצויים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפיפה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2009

הדר שלום,
    התייחסתי רק לתקופת ההודעה המוקדמת, שכן הפיצויים אינם עומדים בחפיפה לדבר, ותהיי זכאית להם ללא קשר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה