מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין, אבטלה ודמי לידההריונית29/07/2009
שלום רב,
ראשית, הקדמה לגבי הנסיבות: התמחתי במשך שנה (מסוף פברואר 2008 ועד סוף פברואר 2009) במשרד עו"ד לקראת קבלת רישיון עו"ד. כשבועיים לאחר סיום ההתמחות גיליתי שאני בהריון בחודש ראשון. למיטב הבנתי למעסיק היה אסור לפטר אותי בתקופה זו ללא היתר, אך כיוון שהייתי אמורה ללמוד לבחינות הלשכה והייתי זכאית לדמי אבטלה לא פעלתי בנידון ולא הודעתי למעסיק על היותי בהריון בזמן סיום ההתמחות כי לא רציתי לעבוד ממילא בתקופה זו...
עברתי את הבחינות הלשכה בהצלחה וקבלתי רישיון במאי 2009, כאשר הייתי כבר באמצע חודש 3 להריוני ולצערי לא מצאתי עבודה מאז. קבלתי דמי אבטלה עד לחודש יוני 2009, וכעת איני עובדת כלל (אמצע חודש שישי).
ולהלן שאלותיי:
האם אני זכאית לדמי לידה לאחר הלידה? מלשון החוק עולה שמי שהפסיקה עבודתה בזמן הריון שהסתיים בלידה (לא כתוב מאיזה חודש אפשר להפסיק את העבודה... ומכאן עולה השאלה שלי...) ושולמו עבורה דמי ביטוח לאומי בתקופות מסויימות, זכאית לדמי לידה. מבחינת תלושי השכר אני אמורה להיות זכאית (10 חודשים מתוך 14 לפני יום הפסקת העבודה בהריון שולמו עבורי דמי ביטוח לאומי), השאלה היא האם לאור העובדה שקבלתי דמי אבטלה בהריון בעקבות הפיטורין, נשללת זכאותי לדמי לידה לאחר הלידה?
ועוד: למיטב הבנתי, בעקבות הפיטורין בהריון אני זכאית לפיצויי ולמשכורות עד הלידה, האם הבנתי נכון והאם הדבר חל גם על מתמחה במשפטים? וכיצד משפיעה העובדה שלא הודעתי למעסיק שלי על ההריון (שכן כאמור הסתיימו יחסי עובד מעביד עוד בטרם אני ידעתי על ההריון...) על הפיצויים ודמי הלידה, וכן מה ניתן לעשות כעת? איני מעוניינת לתבוע את המעסיק שלי לשעבר, שכן סיימנו את יחסי העבודה בצורה טובה ומן הסתם אפגוש אותו ו/או עובדים ממשרדו גם בהמשך דרכי המקצועית ואיני מעוניינת להעכיר את היחסים...
סליחה על השאלה הארוכה, אודה לתשובותייך...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון מבלי ליידע את המעסיק
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009מירי שלום,
שאלתך ארוכה מאוד ובמגבלות הפורום נהיר כי לא אוכל להשיב בהיקף מתאים, אולם אנסה להשיב על קצה המזלג.
לעניין דמי הלידה - אין סיבה שלא תאושר לך הגימלה עקב קבלת דמי אבטלה בתקופה זו.
לעניין תביעה נגד המעסיק - העובדה כי בחרת לא ליידע אותו פועלת לרעתך באופן קיצוני, שכן למעשה שללת ממנו כל אפשרות להגיב ולפעול. בנסיבות אלה קשה לי להאמין שתהיי זכאית לדבר מה ממנו, ובנסיבות שתארת, קל וחומר לא מומלץ לצאת למלחמה נגדו, כאשר תוצאותיה אינן ידועות ובטוחות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
מירי05/08/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, ובכל עת :-)
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור יום עבודה בהריוןמיכל28/07/2009
שלום,
בהנחה שניתן לי אישור רפואי לקיצור יום העבודה (עובדת במשרה מלאה) האם אקבל שכר מלא ושעות ההעדרות יקוזזו מיתרת ימי המחלה שלי?
(זאת ללא קשר ל- 40 שעות בדיקות ההריון המגיעות לי).
האם זה תלוי במעסיק? יכול להחליט לא לקזז מיתרת ימי המחלה ולשלם רק עבור השעות
בהן עבדתי?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה ושמירת הריון חלקית
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009מיכל שלום,
ככל שיש הגבלה על שעות עבודתך, הרי שלא המעסיק צריך לספוג זאת על פי חוק.
עלייך לנסות ולהוציא אישור רפואי על שמירת הריון חלקית עקב ההפחתה, בגינה ישלם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת28/07/2009
שלום
מחר נקבע לי ראיון עבודה ואני בשבוע 25+5
עדיין לא נראית בטן.
האם עליי לספר בראיון העבודה על היותי בהריון?
אודה לתשובה מהירה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ענת28/07/2009המשך....לשאלה
או לחלופין מתי עליי לספר שאני בהיריון?
אודה לך...
נ.ב. לא קשור אליכם אך למטה יש להקליד איזה מספר שנותנים ולהקיש אישור אני מקישה את המספר וכל פעם הוא נותן המספר שהוקלד שגוי... האם יכולים לפתור את הבעיה הזו זה סתם מעכב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
ענת28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת סבלנות...
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009ענת שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון, וכבר נפסק שאי הודעה על הריון בראיון עבודה הינה תקינה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראהחסויה28/07/2009
היי,
אני נמצאת בעבודה שלי כשמונה חודשים ובהריון. האם מגיע לי דמי הבראה ממקום העבודה עפ"י הותק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה - זכאות
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009שלום לך,
הזכאות לדמי הבראה הינה רק במלאת שנה במקום העבודה. משכך, עלייך להמתין עד שתמלא לך שנה, ואין כל קשר להריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאיזה חודש משלמים דמי הבראה???
חסויה28/07/2009או שאין חודש קבוע וזה לפי החלטת המעביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד תשלום הבראה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009שלום לך,
המועד לתשלום דמי ההבראה יכול שיהיה בחודש ספציפי שנקבע ע"י המעביד לתשלום דמי הבראה לכלל העובדים, או ביום בו תמלא לך שנה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןכרמית25/07/2009
הי
בקרוב כנראה אצטרך לצאת לשמירת הריון.
לפי מה שקראתי עד כה , התשלום המקסימלי החודשי אשר ניתן לקבל מביטוח לאומי הוא 8000 ברוטו.
אני מקבלת שכר יותר גבוה וחשוב לי לדעת (בכדי ללדעת אם כדאי לי לנצל ראשית את ימי החופשה בתשלום שצברתי) אם:
1. האם דמי הלידה שאקבל לאחר הלידה יחושבו על פי 3 המשכורות האחרונות שקבלתי מביטוח לאומי או על פי 3 המשכורות האחרונות שקבלתי ממקום העבודה - טרם היציאה לשמירה.
2. במידה ואני נחה בבית ומנצלת את ימי החופשה בתשלום ולבסוף המנוחה צריכה להתארך יותר מ-30 יום ולכן תובעת מביטוח לאומי שמירת הריון , אני צריכה להחזיר את
כל ימי החפשה בתשלום שלמקום העבודה? מה קורה אם אני לא מחזירה ?
תודה מראש
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009מיכל שלום,
1. החישוב נעשה על פי 3 המשכורות האחרונות שקיבלת במקום העבודה.
2. כן, מאחר ולא ייתכן מצב בו תקבלי תשלום בכפל בגין אותה תקופה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במהלך חופשת הלידהנועה25/07/2009
האם אני יכולה לעבוד במהלך חופשת הלידה? האם אני זכאית לדמי הלידה ( עדיין לא שולמו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לעבודה מהבית בהיקף משרה קטן
נועה25/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלילת ו\או הפחתת דמי הלידה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009תמי שלום,
התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו..
ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית - עלייך לקחת זאת בחשבון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון עקב "סגירת העסק"אתי חכמון24/07/2009
אני בהריון באמצע חודש רבעי,עובדת בגן ילדים פרטי מזה כ4 שנים.
בעקבות קשיים כלכליים אליהם ניקלעה מעבידתי ועקב כך שאין לה היתר מין העירייה להמשיך במיבנה בו היא נימצאת,היא החליטה ליסגור את הגן והודיעה לכל הבנות כי היא הולכת לפטר אותן ולשלם להן פיצויים וכו.
היא הודיעה לי כי היא שלחה מיכתב לתמ"ת על בקשה לפיטוריי וכתבה כי זאת בעקבות סגירת העסק.
אני יודעת בוודאות כי להורים היא סיפרה כי היא הולכת להיתמזג עם גן אחר ומסרה או מכרה לגן האחר את רוב הציוד,וכן גם מנסה לשכנע את מרבית ההורים לעבור איתה לגן החדש.
לנו היא סיפרה שהיא הולכת להיות בגן החדש יועצת פדגוגית ומפעילת חוגי ספורט,ואף מילה על מיזוג.
מה עושים במיקרה כזה? כיוון שניראה לי תמוה שלי היא מספרת משהו ולהורים משהו אחר.
ומה בנוגע למישרד התמ"ת? האם הם בודקים את הנושא לעומק או מאשרים פיטורין בהינף יד?
ומה אני אמורה לעשות עד הלידה 5 חודשים? אני יודעת שאני יכולה לחתום אבטלה אבל את הפריבילגיה הזאת רציתי לישמור לאחרי הלידה וכך להיות עם התינוק מספר חודשים בבית.
מקווה לקבלת תשובה מהירה, רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך שימוע אצל הממונה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009אתי שלום,
אכן מקומם.
יחד עם זאת, בהליך אל מול הממונה יש לציין את כל הדברים הללו, אשר יבוע בחשבון במכלול שיקולי הממונה אם להתיר את הפיטורים או לא.
משכך, לאור העובדה כי המעסיקה הגישה בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראהשירי23/07/2009
שלום,
ברצוני לדעת האם אני זכאית לקבל דמי הבראה מלאים לאחר 4 וחצי חודשים של שמירת הריון וגם לאחר חופשת לידה?
תודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק שמירת הריון לדמי ההבראה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009שירי שלום,
כל התקופה (שמירת הריון + חופשת לידה) נחשבת לותק הן לעניין פיצויי הפיטורים, והן לעניין ההבראה והזכויות הסוציאליות.
באם המעסיק יסרב לשלם, יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזה לחצי שנה בהריוןאתי23/07/2009
הי,
בשעתו חתמתי על חוזה העסקה זמני ל- 6 חודשים אך זאת בטרם שידעתי שאני בהריון. היום אני בשבוע 28 (חודש שביעי וקצת). תאריך הלידה המשוער הוא 2/10/09. החוזה אמור להסתיים ב- 22/8/09, תקופה של כחודש וחצי עד הלידה. אני מקבלת איתותים מהמעסיק שאני אאלץ לסיים את תקופת עבודתי במקום בסוף החוזה. תפקידי הוא ניהול המקום ואני מחליפה מישהי שיצאה לחל"ת. המקום מונה 10 אנשי צוות (הבנתי שיש לכך חשיבות כאשר בוחנים את חוק שוויון הזדמנויות). שאלתי היא האם באמת ניתן לעצור את המשך עבודתי לפני הלידה (פוגע לי בזכויות מול ביטוח לאומי לאחר הלידה וכמובן לא מאפשר לי למצא עבודה חלופית לפרק זמן כה קצר) וכן, האם יש לי זכויות מול מקום העבודה בתום תקופת חופשת הלידה?
אודה מראש על תשובה.
אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - חוזה לתקופה קצובה
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009אתי שלום,
ככל שימלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריו (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים)ן, גם אם המעסיק לא ידע על היותך בהריון בשלב הפיטורים.
חובה עליו לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין בהיתר לפיטורים אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסיון22/07/2009
שלום
הנני עובדת חצי שנה בדיוק במקום עבודתי. התקבלתי לעבודה בתור מחליפה של בחורה אשר יצאה לחופשת לידה. אולם בראיון העבודה המנהל אמר שיש סיכוי מאוד גדול שאני אשאר גם אם היא תחזור.
בארבעת החודשים הראשונים עבדתי ב-50% משרה ובחודשיים האחרונים העלו אותי ל-75% משרה
היום המנהלת האישית שלי אמרה לי שיכול להיות שאני אלך הביתה
ובדיוק לפני יומיים גילתי שאני בהריון...............
מה הן זכויותיי?
האם ניתן לפטר אותי?
האם הם יכולים להגיד לי שאם אני רוצה להשאר זה יהיה בסניף אחר הרחוק יותר מביתי
?
מבקשת את עזרתך דחוף על מנת שאדע את זכויותי ואשתמש בהם, אחרת אין סיכוי שאמצא עבודה חדשה בזמן ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - טרם ידיעת המעסיק
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009סיון שלום,
על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, להימנע מהפיטורים, והם אינם יכולים להיכנס לתוקף, באופן עקרוני. ואם ירצה להחיל את הפיטורים בכל זאת, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.
העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו).
יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".
תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה אשר נמצא באתר האינטרנט שלי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים לאחר לידהראות22/07/2009
חזרתי לאחר חודשיים חל"ת (שהוספתי לחופשת הלידה)
האם מאחר שהארכתי בחודשיים את החופשה כעת ניתן להרע את תנאי העסקתי?
קודם לכן קיבלתי אחזקת רכב בדרגה הגבוהה ביותר וכעת עם חזרתי הורידו לי לדרגה הנמוכה ביותר.
הנני עובדת מדינה....
נאמר לי שבגגלל שחודשיים הייתי בחל"ת בנוסף לחופשת הלידה ניתן לשנות את דרגת אחזקת הרכב.
כאשר הארכתי את החופשה אף אחד לא יידע אותי בדבר 60 יום אלה העלולים לפגוע בתנאי העסקתי האם יש כאן עילה לדרישה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגעה בתנאים לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009ראות שלום,
עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך מהלך 60 הימים מיום שובך מהחל"ת.
יחד עם זאת,יש לבחון אם מדובר בהרעה מהותית (בעניין זה יש לבחון כל מקרה לגופו, כאשר לרוב המדד הוא פגיעה כספית).
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת אחרי הלידהשיר22/07/2009
בוקר טוב,
רציתי לברר לגבי הארכת חופשת לידה כאשר עבדתי בחברה X חלק מהזמן כעובדת קבלן וחלק מהזמן כעובדת מן המניין אצל החברה X.
במשך 10 חודשים עבדתי בחברת outsourcing (קבלן), חברת הקבלן שלחה אותי לעבוד אצל חברה X (ישבתי בחברה X ואת השכר קיבלתי מהקבלן), לאחר 10 חודשיים החברה X היתה מרוצה והתחילה להעסיק אותי כעובדת מן המניין (כלומר כיום אני עובדת של החברה X באותו תפקיד ומקבלת שכר מהחברה X)
עד הלידה יצא - שעבדתי 10 חודשים אצל הקבלן (וישבתי בחברה X) ושנה עובדת מן המניין של חברה X.
האם הארכת חופשת הלידה תיהיה לפי הותק של הזמן שאני עובדת מן המניין בחברה X (כלומר שנה) או יחשב גם הזמן מהקבלן (כי סה"כ ישבתי באותה חברה) כלומר שנה ו10 חודשיים?
כמה זמן אני יוכלה להאריך את חופשת הלידה (חל"ת)?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת עבודה דרך קבלן חיצוני
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009שיר שלום,
עקרונית, בותק שלך בחברה נמנית גם התקופה בה הועסקת דרך קבלן חיצוני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון- שבוע 30תמי22/07/2009
שלום,
לאחרונה עברתי הפסקת הריון בשבוע 30 (לידה מלאה).
אני מבינה שאני זכאית למענק לידה ודמי לידה.
מה קורה אם אינני מעוניינת להישאר בבית וכל מלוא חופשת הלידה (16 שב')- מה אם אני רוצה לשוב לעבודה אחרי שבועיים- נאם אקבל דמי לידה יחסיים?
האם דמי הלידה ומענק הלידה תלויים זה בזה? האם אני יכולה לוותר על דמי הלידה (כי לא רוצה להישאר בבית 16 שב') ובכל זאת להיות זכאית לקבלת מענק הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצוד חופשת הלידה וויתור עליה
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009תמי שלום,
התשובה באופן עקרונית חיובית, אולם עלייך לבחון זאת על פי נתונייך הספציפיים אל מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות העדרות בזמן טיפולי הפריהליאת22/07/2009
שלום ליאת, אני עובדת בחיפה ועוברת טיפולים בתל השומר. במהלך טיפולי הפוריות עלי להגיע פעם בשבוע לתל השומר בבוקר- מה שאומר שאני יכולה להגיע לעבודה רק בצהריים עקב המרחק. האם שעות אלה נחשבות לשעות מחלה או שעל המעסיק שלי פשוט להתעלם מהשעות האלה ולתת לי שכר רגיל עבורן? האם הן נכללות במסגרת 40 שעות המחלה שניתנים לאישה בזמן ההריון? שכן לא בטוח בכלל שרכנס להריון כתוצאה מהטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לטיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009דנית שלום,
אין הדבר רלוונטי ל 40 שעות הבדיקה המוקנות לנשים בהריון, שכן כפי שציינת בעצמך אינך בהריון עדיין, וכשתהיי- יעמדו לרשותך שעות אלה ללא קשר.
לשאלתך רלוונטי סעיף 7(ג)(4) לחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954, הקובע כי עובדת רשאית להיעדר מעבודתה בתקופה בה היא עוברת טיפולי פוריות,זאת אם אישר רופא בכתב כי הטיפול מחייב זאת ובתנאי שהודיעה על כך למעבידה מראש.
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.
היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה למורה במשרה חלקיתמאיה22/07/2009
שלום רב,
אני עובדת כמורה בתיכון, כרגע היקף המשרה שלי 15 שעות (משרה מלאה של מורה 24 שעות שבועיות ומשרת אם- 19 שעות, לכן המשרה שלי כ-75%), בינואר (בעזרת השם) אצא לחופשת לידה, האם אהיה זכאית לדמי לידה מביטוח הלאומי במהלך חופשת הלידה שלי?
תודה מראש,
מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - משרה חלקית
עו``ד ליאת שטיין28/07/2009מאיה שלום,
אין סיבה שלא תהיי זכאית לדמי לידה (במידה והינך עונה על תנאי הזכאות) אך בשל חלקיות משרתך.
חשוב לזכור כי דמי הלידה משולמים על פי ממוצע 3 החודשים האחרונים טרם הלידה, ומשכך אין משמעות מבחינת המוסד לביטוח לאומי לעניין היקף משרתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)