פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה לצמצום משרה למשרד התמ"ת
    חסוי
    13/07/2009

שלום,
    אני בחודש שביעי להריוני ועקב המצב כל החברה (למעט 2 עובדים) עברו ל-4 ימי עבודה.
    המעסיק שלי הודיע לי שהוא פנה למשרד התמ"ת לקבל עבורי אישור לקיצוץ משרה גם כן.
    יש לי מס' שאלות:

1. כמה זמן לוקח לקבל אישור (באם יקבל) ממשרד התמ"ת?
    2. האם אני גם צד בנושא? כלומר, יש הזמנה לשימוע או מבקשים את תגובתי?

3. באם יתקבל אישור כזה, האם ניתן יהיה להוריד לי רטרואקטיבית ממשכורות קודמות מרגע שהגיש את הבקשה או שההורדה היא מרגע שיש אישור? (זה מאוד משמעותי לי שכן חודשים אלו הם הבסיס לדמי לידה שלי).

4. כרגע לבקשתו אני עובדת 4 ימים במקום 5. באם לא יתקבל אישור ממשרד התמ"ת האם יוכל להוריד לי מהמשכורת או ימי החופשה שלי לאור העובדה שבפועל אני כבר עובדת רק 4 ימים?

סליחה על מקבץ השאלות הרב ותדה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צמצום משרה - שימוע בתמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

שלום לך,
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הצמצום.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

ברוב המקרים ההיתר ניתן ביום ההחלטה, וקיימים מקרים נדירים בהם ניתן היתר רטרואקטיבי, וזאת בנסיבות מיוחדות (מעסיק שפשט רגל, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי הבראה - חופשת לידה
    מיכל
    13/07/2009

שלום
    יצאתי לחופשת לידה בסוף מרץ ונארכתי עד ספטמבר.
    לא קיבלתי השבוע דמי הבראה והמעסיק שלי אמר שזה מכיוון שאני בחופשת לידה ואקבל רק לאחר שאחזור כלומר במשכורת של אוקטובר.
    האם הם יכולים לעשות זאת? היכן זה כתוב בחוק?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה - חופשת לידה

הוספת תגובה

• תשלום בחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

מיכל שלום,
    הצדק עם המעסיק.
    בחל"ת יש השהייה של יחסי העבודה, ואכן רק בחזרתך ישלם לך המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה ללא תשלום
    נועה
    13/07/2009

האם המעסיק חייב לתת לי חופשה ללא תשלום לאחר חופשת הלידה? ואם כן לכמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה ללא תשלום

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    17/07/2009

תמי שלום,
    ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעסיק שמתנהג בצורה ברוטלית
    מיכל
    13/07/2009

אני בהריון ועובדת למעלה משנה וחצי במקום עבודתי.
    השבוע סיפרתי למעסיק שלי שאני בהריון ומאז הוא לא מפסיק "להציק" לי.
    הוא תמיד התנהג בצורה ברוטלית וכל הזמן צורח ומקלל ומתנהג ממש מגעיל אבל מאז שסיפרתי לו הוא ממש מגזים כאילו בכוונה שאני יתייאש ויעזוב לפניי.
    הוא גם התחיל להוריד לי על כל שעה שאני מחסירה -מה שהוא לא היה נוהג לעשות לפני.
    והוא לא מסכים שאני יפדה ימי חופשה שמגיעים לי לפי חוק- אלא רוצה שיורידו לי בכסף על ימים שאני מחסירה ובאשר לימים המגיעים לי כחוק לטענתו בסוף שנה הוא ישלם לי אותם- מה שגם לא היה נהוג בעבר

הוספת תגובה

• מעסיק ברוטלי

עו``ד ליאת שטיין
    17/07/2009

שלום לך,
    כנגד מעסיקים "טורדניים" אלה, אני נוטה לנקוט בפנייה חריפה, אשר מבהירה למעסיק כי ניסיונותיו לייאש את העובדת בהריון על מנת שתתפטר ותותר על הזכויות המוקנות לה יעלו לו בסוף ביוקר, כי נתחיל לפעול נגדו בכל הדרכים האפשריות (החוקיות כמובן...).

הניסיון מלמד כי לרוב די בפנייה חריפה מעו"ד על מנת להרגיע את המעסיק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון- דחוף
    הילה
    13/07/2009

שלום- ראשית עלי לציין שאורך המכתב הוא כדי לתת לך תמונה ברורה ובהירה...
    אני בחודש תשיעי עם הריון תאומים ונמצאת בשמירת הריון כבר חודשיים בערך עקב לחצים.
    בחודש שביעי המליץ לי הרופא לצאת לשמירת הריון למרות שאין בעיה ממשית לי או לעוברים ( תודה לאל) אך זאת כדי לשמור על ההריון ולמנוע לידה מוקדמת.
    במהלך תקופה זו אושפזתי פעמיים בעקבות הלחצים שהתבררו כצירים ולכן השאירו אותי למעקבים.
    לפני כשלושה שבועות שלחתי את כל הטפסים לביטוח לאומי יחד עם טפסי אישפוז.
    שבוע שעבר נשלח אלי מכתב מביטוח לאומי כדי שהבהיר מספר נקודות, להלן הנוסח:
    1.האם הסיבה לשמירת הריון מסכנת את האישה או את עוברה?
    2.האם חופשת מחלה ומנוחה אינה מתאימה יותר למצבה הרפואי?
    3.האם הגברת נבדקה עך ידי רופא מקצועי? אם כן, איזה רופא?
    פניתי חזרה לרופא שענה להם, להלן הנוסח:
    1, בקשת שמירת ההריון הינה בכדי למנוע לידה מוקדמת שכן זהו הריון תאומים
    2.איני יודע אם חופשת מתאימה יותר, זה תלוי במעביד והקצבת הזמן המיועד לחופשה
    3. הגברת נבדקה על ידי רופאים גניקולוגיים מומחים במיילדות וגניקולוגיה.
    תגובתו של הרופא היתה קשה- הוא טען שהם לא ממש מבינים מה זה לסחוב 2 תינוקות... ( צודק).
    אני עובדת עם בני נוער בסיכון,עבודה שמצריכה התאמצות פיזית ונפשית לאורך כך שעות היום.
    בנוסף, שעות העבודה הם רבות ועד שעות הערב המאוחרות.
    את זה לא ציינו בפני הביטוח הלאומי.

והגעתי סופסוף לשאלות- מהם לדעתך הסיכויים שיאשרו לי שמירה לפי התיאור הנרחב הנ"ל?
    במידה ולא יאשרו לי שמירה האם ניתן לערער על החלטת ביטוח לאומי?
    האם עלי לעשות זאת דרך עו"ד?

תודה מראש
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון- דחוף

הוספת תגובה

• אי הכרה בתביעת שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

הילה שלום,
    אכן עניין מורכב...
    עקרונית, אינני מוצאת סביה מוצדקת לסירוב הביטוח הלאומי בנסיבות אלה, קל וחומר בהריון תאומים (מי כמוני יודעת... אמא לתאומים בעצמי...).
    במידה ולא תאושר תביעתך לגמלת שמירת הריון, ניתן לתקוף את ההחלטה באמצעות עו"ד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בתקופת ההריון
    גל
    12/07/2009

שמי גל ואני בשבוע ה-11 להריוני השני.אניעובדת במשך 5 השנים האחרונות במקום עבודה קבוע.מצבו של מעסיקי בכי רע.אין לו כסף לשלם משכורות-הוא בתביעה כספית מאוד גדולה עם חברות בחול.למרות המצב הקשה והאוירה הקשה הלא נעימה ולא סמפטית-הוא ממש על סף פשיטת רגל ו"נאחז בשיניים" כדי לא להגיע לכונס נכסים הוא נוקט באמצעים שיש לו של קיצוץ משכורות, אי תשלומי ביטוחי מנהלים ופיטורי עובדים. בשל מצבי ידוע וברור גם לי-ומסתבר שגם לו כי אותי הוא לא יכול לפטר.אך אני יודעת שאם הוא פונה לקבלת אישור מיוחד מהשר הנדרש ומקבל ממנו אישור מיוחד לפטר אותי = הוא אכן יכול לפטר אותי (מן הסתם בשל מצבו כל עוד הדבר לא יפגע בזכויותי אין לי שום התנגדות לכך).
    שאלתי היא: 1) אם אני מגיע איתו ליידי הסכמה של פיטורין והוא אכן יקבל אישור מיוחד לפטר אותי -שלא בגלל הריון, האם אני אמורה לקבל מכתב פיטורין ממנו, והאם כן אהייה זכאית לתשלום פיצויים ומשכורת בתקופת ההריון מביטוח לאומי וכמובן גם בתקופה של ה-3 חודשים שאחרי הלידה?
    2) אם אפנה אליו ואציע לו לפטר אותי הוא לא יקבל אישור על כך מהשר הנדרש - מה שאומר כי אצטרך להמשיך ולעבוד כרגיל, האם בעצם העובדה שפניתי אליו ונתקלתי בסרוב זה דבר שאמור לשחק לרעתי בזכויותי מאוחר יותר?
    3) האם כדאי מלכתחילה לוותר על העניין ולהמתין בשקט ולראות כיד העניינים יתפתחו ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בתקופת ההריון

הוספת תגובה

• בבקשה נא תשובתך זה די דחוף לי

גל
    13/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - הליך בפני הממונה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

גל שלום,
    ראשית - אל בהלה...
    אין שום סיבה שתסכימי מראש, חבל לוותר מראש על הזכויות.

חלה עלייך הגנה ולא ניתן לפטר אותך או לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
    במידה והמעסיק יגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר.
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את ההרעה.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה במצב של פשיטת רגל

גל
    22/07/2009

תודה רבה על תשובתך אלי, אך לפי תשובתך עלי לקחת עו"ד לפני ההליך בוררות אצל הממונה אך איך עלי לדעת אם הוא אכן הגיש את הבקשה הנל על מנת שבאמת אשכור עו"ד כפי שאת מייעצת לי???
    ועוד דבר מה קורה מבחינת זכויותיי כאישה בהריון אם בעוד תקופה מסויימת הוא יכריז על פשיטת רגל מה שאומר כי ייכנבס אלינו כונס נכסים???????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

עו``ד ליאת שטיין
    28/07/2009

גל שלום,
    כפי שהשבתי לך, יהיה נכון מבחינתך לפנות לייצוג משפטי רק באם יגיש המעסיק בקשה לפיטורים למשרד התמ"ת.
    באם תוגש בקשה - תקבלי מהממונה מכתב בדואר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאותו מקום עבודה בחצי משרה
    נועה
    12/07/2009

תיכננתי להתפטר לצורך טיפול בילד אך מעסיקי ביקש ממני לשקול לחזור לחצי משרה. במידה ואקח אותה, וזה לא יסתדר לי עם הטיפול בילד וארצה להתפטר, עדיין אהיה זכאית לפיצויים? האם חישוב הזכאות שלי לפיצויים ( ולדמי אבטלה לדוגמא) יעשה על פי היקף המשרה החדש?

הוספת תגובה

• מעבר לחצי משרה וההשלכות

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

תמי שלום,
    גם אם תעברי לעבוד בחצי משרה, תעמוד לך הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד, גם כן עד 9 חודשים בלבד מיום הלידה.
    חישוב הפיצויים ייעשה על פי התקופות בנפרד, לא בהרכח נכון הדבר לדמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עצמאית ושכירה זכאית לדמי אבטלה?
    מיקה
    12/07/2009

אני עצמאית ושכירה מ-2000 ובשלוש השנים האחרונות אני שכירה בלבד. האם אני זכאית לדמי אבטלה לאחר התפטרות מעבודה במשמרותבעקבות לידה?
    (יש לי אישורים ממס הכנסה על הכנסות של 2007 ו 2008 עדיין לא נקלט )

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

מיקה שלום,
    אין רלוונטיות לכל כך הרבה שנים אחורה, שכן מרגע שהשלמת את הזכאות (נכון להיום 9 חודשי עבודה כשכירה) ופוטרת, תהיי זכאית לדמי אבטלה (בכפוף ליתר תנאי הזכאות הכללים כמובן- גיל, מספר תלויים וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דיקלה
    12/07/2009

שלום, אני בתחילת הריון,
    רציתי לדעת האם מגיעות לי מס' שעות על מנת ללכת לבדיקות ע"ח שעות עבודה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• 40 שעות בדיקה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

דיקלה שלום,
    לצורך בדיקות הריון שריין המחוקק 40 שעות בדיקות על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    נעמה
    12/07/2009

שלום
    ילדתי לפני ארבעה חודשים את בתי השניה. אני עובדת מדינה מזה מספר שנים ומעוניינית כיום לעזוב את מקום עבודתי. מה עלי לעשות כדי להתפטר ולשמור על מירב זכויותי (ביטוח לאומי ופיצויים)?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

נעמה שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונוס
    נועה ברטלה
    10/07/2009

אני נמצאת בהריון מתקדם. למשכורתי מתווסף דרך קבע בונוס על מכירות. לפתע הודיע לי המעביד כי הוא מקטין את הבונוס שמגיע לי, ואף מבצע את הקיצוץ רטרואקטיבית. לאיש מהעובדים האחרים הוא לא הקטין את הבונוס. האם יש לו הזכות לעשות לי את זה?. מאחר וזה חלק ממרכיב השכר - זו הרעה משמעתית בהכנסתי.

תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בונוס

הוספת תגובה

• הרעת תנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

נועה שלום,
    כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה, וודאי שלא רטרואקטיבית.

ככל שמלאו לך 6 חודשים במקום העבודה, על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים תוך כדי חופשת הלידה
    הילה
    09/07/2009

היי,
    ילדתי בסוף ינואר והחלטתי להאריך את חופשת הלידה עד יולי . בפגישה שנערכה עם המנהלת שלי, בתום שלושת החודשים, ציינתי את רצוני להאריך את חופשת הלידה. היא שאלה לגבי הסידור לילד והסברתי שעד ספטמבר הוא יהיה אצל מטפלת ואחר כך יכנס למעון. היא ציינה בפני שאין בעיה מבחינתה שאני יאריך את חופשת הלידה עד ספטמבר(כמובן ללא תשלום) (כדיי לחסוך הוצאות המטפלת שהן כ"כ יקרות). חשבתי על זה והסכמתי. לפני כשלושה ימים זומנתי לפגישה נוספת ונאמר לי שבגלל המצב וחוסר התאוששות של השוק היא לא רואה מקום שאוכל לחזור ולהשתלב בו . מבחינתה אין טעם שאני אחזור חודשיים לעבודה ואח"כ שהיא תפטר אותי . היא מוכנה לשלם לי מראש את החודשיים הנ"ל. אני עובדת בחברה מזה שוש וחצי שנים.
    האם זה חוקי ?? ולמה אני עוד זכאית ? האם אני זכאית ל60 יום + 30 יום התראה ?
    איזה חודשים אני אמורה לקבל עליהם שכר - האם מספטמבר ?

תודה ויום נעים,
    הילה

הוספת תגובה

• פיטורים ללא מתן אפשרות לעבוד בפועל

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

הילה שלום,
    עקרונית הראציונל עליו מושתת החוק הינו לא ליתן הודעה מוקדמת של כל התקופה, אלא לתת לעובדת ששבה מחופשת לידה הזדמנות אמיתית להשתלב חזרה בעבודתה.
    יחד עם זאת, בפועל אין אכיפה חזקה על עניין זה, וככל שהמעסיק משלם עבור תקופה זו, הרי שזה מתקבל בהבנה (למעט פיטורים בהם מציין המעסיק במפורש כי הפיטורים נובעים מהמצב החדש, ובמילים אחרות - הפלייה מחמת הורות).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרת / פיטורין אחרי לידה
    לימור
    09/07/2009

אני בחודש 8 להריוני וברצוני לעזוב את מקום העבודה לאחר 11 שנות עבודה לצורך טיפול בילדה.
    שאלתי היא אם אני יבקש מהמעסיק שלי לפטר אותי על מנת שלא אצטרך להמתין 90 יום לקבלת דמי אבטלה האם הדבר יכול להשפיע עליו מבחינת תביעות של ביטוח לאומי או משרד העבודה במידה ואני איני מתלוננת כלל?

הוספת תגובה

• התפטרות / פיטורים אחרי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

לימור שלום,
    עקרונית החוק אוסר פיטורים מסוג זה, מאחר ועקרונית העובדת תוכל להגיש תביעה על פיטורים אסורים אלה, אלא הדרך שעומדת בפניה היא התפטרות.
    יחד עם זאת, רק למעסיק מקום לדאגה במקרה כזה, היות והוא זה שיהיה חשוף לתביעות כאלה ואחרות, ככל שיפטר עובדת בניגוד לחוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על יציאה לחל"ת לאחר לידה
    ענת
    09/07/2009

שלום,
    רציתי לברר מתי וכיצד עליי להודיע על יציאה לחל"ת לאחר לידה.
    האם יש להוציא מכתב למעסיק או שמספיקה הודעה בע"פ?
    תודה

הוספת תגובה

• הודעה על יציאה לחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    13/07/2009

אפרת שלום,
    על יציאה לחל"ת מומלץ להודיע ברגע שהחלטת סופית כי בכוונתך לצאת, וכמובן שתמיד עדיף להודיע בכתב ולא להסתפק בהודעה בעל פה, אותה קשה יהיה להוכיח במידת הצורך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה למרות שמירת הריון
    דנה
    09/07/2009

שלום
    הבנתי שכשבאים לבחון זכאות לדמי לידה, בודקים אם שולמו עבור היולדת 6 חודשים מתוך 14 חודשים שקדמו .
    אך אם אני בשמירתהריון, האם מחשיבים את חודשי שמירת ההריון בספירה? או שמחפשים לבדוק האם שולמו עבורי 6 חודשים מתוך 14 שקדמו לשמירה ?

תודה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה לאחר שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    12/07/2009

נעמה שלום,

ראשית, לעניין הזכאות ל דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

שמירת ההריון עקרונית נכללת בותק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה