פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה או שמירת הריון?
    חופית
    16/07/2009

שלום ליאת
    אני בשבוע 28 בהריון תאומים,הרופא מחייב אותי לשבת בבית עד לסיום ההריון למניעת לידת פגים.
    השכר שלי יותר גבוה מהשכר הממוצע במשק ויש ברשותי 90 ימי מחלה צבורים.
    האם יש לי זכות לבקש מחלה עבור התקופה הזו על מנת לא לפגוע בשכר שלי או שאני מחוייבת לעשות שמירת הריון?
    כי מבחינת הרופא שלי הוא רושם רק שאני צריכה מנוחה מוחלטת בבית ללא סיבה מפורטת,והמעביד מעדיף שאני אקח שמירת הריון על מנת שהוא לא יצטרך לשלם לי.
    אודה לך על תשובה מוקדמת.
    תודה חופית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה או שמירת הריון?

הוספת תגובה

• מחלה או שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

חופית שלום,
    ההחלטה היא שלך.
    את רשאית לנצל את ימי מחלתך ורק בתומם לתבוע גמלת שמירת הריון, אולם עלייך לקחת בחשבון כי גם תקופת המחלה אינה משולמת כ 100%.
    מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון זאת לעומק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי העסקה ותקופת צינון
    שירלי
    16/07/2009

אני נמצאת כרגע בחל"ת. הועסקתי כשכירה שנה ושלושה חודשים במשרה מלאה. לפני הלידה סיכמנו אני והמעסיק שאני אחזור בהיקף יותר נמוך, אך לא סיכמנו מתי. כעת שאני רוצה לחזור להיקף מצומצם של משרה, הוא טוען שלאחר התייעצות עם עו"ד שלו, הוא רוצה שנחתום על חוזה חדש ושלשם כך אני צריכה להתפטר. כאשר בין החוזה הישן לחדש יהיו 90 יום. אה, והוא מוכן שזה יהיה רטרואקטיבי מסוף חופשת הלידה (כרגע אני בחל"ת). כששאלתי אותו מה ההגיון בכך לא קיבלתי תשובה מספקת. נשמע לי תמוה, ולא נראה לי הגיוני בכלל - מה הרציונל בכך והאם זה בכלל חוקי לדרוש ממני להתפטר ע"מ לחדש חוזה? לתשובתכם אודה.

הוספת תגובה

• תקופת צינון - קטיעת רצף העסקה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

שירלי שלום,
    לכל דבר יש סיבה...
    המעסיק מנסה לנצל את אי ידיעתך, שכן ההפסקה ל 90 ימים נועדה על מנת לקטוע את רצף הותק שלך במקום, וכך תתחילי שוב מאפס.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרה זמנית+טיפולי הפריה
    ליאת
    16/07/2009

אני מתחילה בקרוב לעבוד במשרה המוגדרת זמנית- לשלושה עד חמישה חודשים. אני עומדת להתחיל בעוד כחודש טיפולי הפריה. האם מותר לפטר אותי לכשתסתיים המשרה?

לקביעת תור
    סגירה
    משרה זמנית+טיפולי הפריה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות וחוזה לתקופה קצובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

רוני שלום,
    ככל שתעדרי לצורך טיפולי פוריות, תיידעי את המעסיק על כך מראש + תציגי אישורים מתאימים, הרי שתהיי מוגנת, ובאם המעסיק ירצה לפטרך, תהיה עליו חובה לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת על מנת לקבל היתר לכך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588
    הנציב 14 ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת
    נועה
    16/07/2009

לכמה זמן של חופשה ללא תשלום אני זכאית בתום חופשת הלידה? (מועסקת במקום כארבע שנים) האם המעביד חייב להסכים?

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת

הוספת תגובה

• זכאות לחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

תמי שלום,
    ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה במהלך הריון
    עירית נבט סוי
    15/07/2009

נעים מאוד לי קוראים עירית אני עובדת בחברה תקשורת מוד גדולה במהלך ההריון העבירו אותי תפקיד ללא בקשתי . העבירו אותי למקום אחר ממוקד, למשרד . בעצם מעבר זה ביטלו לי את התמריץ החודשי שכל מוקדן מקבל פעם בחודש , בדקתי את העניין ולהפתעתי גם בנות שלא היו מוקדניות היו מקבלות תמריץ שהעלתי את זה מול מנהלת המוקד היא טענה כי היא בדקה זאת ובגלל שלא קיבלתי תמריץ ב3 חודשים לפני מעבר התפקיד אז לא מגיע לי בעוד חוק התמריץ היינו חודש בחודשו לפי יעדים שאין אני יכולה לעמוד בהם כי אין אני בטלפון. כמו כן את יעד המכירות שיש במידה ומוקדן מוכר דרך הטלפון גם ביטלו עצם זה שלא הייתי מוקדנית בוטלה לי האפשרות להלעת המשכורת.יתרה מזאת ישנו מענק שמקבלים בשנה הראשונה של 7000 ש"ח(כמובן שעומד בתנאים של של הגעה לעבודה וכן שיקול של ר"צ) בשיחה עם ר"צ שהיתה לי היא ביקשה ממני להשאר עוד 3 חודשים ואז לקבל 10 ש"ח אך העלתי בפניה כי אני בהריון ויכול להיות מאוד שאני אחסיר הרבה במידה והיו בעיות היא הבטיחה לי שזה לא יהיה תלוי בחיסורים . דאגתי כול הזמן לבדוק מולה את עניין המענק אך היא אמרה לי ושלחה לי בהודעה כי המענק מובטח (ההודעה שמורה).בשיחה חודש לאחר מכן עם מנהלת המוקד היא הודיעה לי בבטחון מלא כי מענק אני לא אקבל.אני רוצה לפנות עם זה הלאה אני יודעת כי הצדק איתי אנא כווני אותי

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה במהלך הריון

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

עירית שלום,
    שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
    נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לחיילת משוחררת
    חנה
    15/07/2009

השתחררתי משרות סדיר לפני 3 חודשים,והתחתנתי חודשיים לפני השיחרור,היום אני בהריון ורציתי לדעת אם אני לא עובדת עדיין ואני בהריון כמה זמן אני אמורה לעבוד בכדי לקבל דמי חופש לידהמה המינימום זמן עבודה למינימום דמי חופש לידה? ומה המקסימום ימי עבודה בכדי לקבל מקסימום דמי חופש לידה ?

תודה רבה בביטוח לאומי כל אחד נותן תשובה אחרת

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

חנה שלום,

לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההגדרה מלוא שכרה בתביעת דמי לידה
    רחל
    14/07/2009

אני עובדת בבנק, עד היום כשילדתי חשב השכר הגיש את התביעה כמו שכתוב בתלוש המשכורת ברוטו לביטוח לאומי עם כל התוספות שניתנו באותם 3חודשים ,עכשיו הגיע חשבת שכר חדשה וילדתי והיא הגישה תביעה לביטוח לאומי לא כמו הסכומים בתלוש המשכורת אלא סכומים נמוכים הרבה יותר ,היא טוענת שלא כותבים בתביעת דמי לידה את התוספות שנתנו באותם חודשים וכתוצאה מכך קיבלתי דמי לידה פחותים ממה שקיבלתי לפני 9 שנים אחורה, כ.40% פחות מ3 התלושים האחרונים השאלה היא,מי צודק החשב הראשון, או החשבת החדשה

ומה הכוונה שכתוב עפ"י מלוא שכרה בשלושת החודשים האחרונים שקדמו ליום הלידה?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• פירוט שכר למוסד לביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

יהודית שלום,
    קשה לדעת מה בדיוק היא הכלילה ומה לא, מאחר ולא פירטת, אולם באופן עקרוני מומלץ תמיד לכלול הכל על מנת שהתמונה המלאה תהיה בפני המוסד לביטוח לאומי, והוא יחליט לבד במה הוא מתחשב ובמה לא.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאי העסקה
    מיכל
    14/07/2009

לפני כחודשיים עברתי לתפקיד חדש במקום עבודתי (עובדת שם מעל ל-10 שנים), לאחר המעבר הודיעו לי הממונים כי בשל המצב בשוק ובשל כך שעברתי תפקיד תנאי המשכורת שלי צריכים להשתנות (משכורת פחותה ורכב יותר קטן). המעסיק טוען שהועברתי משרה במקום שיפטרו אותי, למרות שזה לא נאמר לי לפני המעבר (מעבר שרציתי בו).
    ערערתי על ההודעה הטענה שהדבר מפר את תנאי העסקתי ואחרי זמן מה חזרו אלי עם הצעה משופרת אם כי עדיין המשכורת יותר קטנה והרכב יותר קטן.
    בינתיים נכנסתי להריון, אני רק בתחילתו ולא הודעתי למעביד עדיין, כי הדבר טרי.
    מחר אני אמורה ללכת לחתום על החוזה החדש.
    אני מתלבטת אם להודיע על ההריון.
    שאלתי היא האם העובדה שנכנסתי להריון במהלך כל התהליך הזה יכולה להגן עליי המשינוי במשכורת או שהעובדה שהתהליך החל לפני כניסתי להריון אומרת שעליי להשלים עם רוע הגזירה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרעה בתנאי העסקה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

מיכל שלום,
    עצם העובדה כי הינך בהריון טרפה את כל הקלפים, והמציאות של המעסיק שונה כיום.
    כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.

על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתימת אבטלה
    דנה
    14/07/2009

המעסיק שלי פיטר אותי בעת טיפולי פוריות, יומיים אחרי הפיטורים גיליתי שאני בהריון, המעסיק שלי המשיך עם הפיטורים ובמקביל הגיש בקשה למשרד התמ"ת- יש לי שתי שאלות
    1. האם אני יכולה בנתיים לחתום אבטלה? אני מפוטרת, כולל מכתב פיטורים וקבלת פיצויים
    2. האם משרד התמ"מ יכול לתת למעסיק שלי אישור פיטורים ריטרואקטיבי מרגע הפיטורים?

לקביעת תור
    סגירה
    חתימת אבטלה

הוספת תגובה

• הריון לאחר פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

דנה שלום,
    ככל שהפיטורים נעשו בהיותך בהריון, הרי שחל איסור על המעסיק לפטרך ללא היתר הממונה, ולמעשה הפיטורים לא יכולים להיכנס לתוקף. יחד עם זאת, עלייך ליידע אותו בדחיפות ולהתחיל לטפל בזכויותייך מולו, על מנת שלא ניתן יהיה לתלות את האשמה גם בך.
    מומלץ לא להגיש תביעת אבטלה למוסד לביטוח לאומי (אבל כן לחתום בלכשת התעסוקה).

מומלץ ביותר לפנות לטיפול משפטי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון אחרי שבוע עבודה-דחוף
    מילי
    14/07/2009

שלום רב!
    אני בחודש חמישי להריוני ולפני כשבוע ימים התקבלתי לעבודה בטלמרקטינג לעבודה זמנית.
    אתמול האחראית שלי אמרה לי שהם לא מרוצים ממ"ס המכירות שאני עושה ונימקה לי בעדינות שאם זה לא ישתנה ביום יומיים הקרובים הם יפטרו אותי. ואפילו ניסתה להוביל אותי שאני יתפטר לבד.
    השאלה שלי האם לפי החוק הם יכולים לפטר אותי בהריון בגלל שאין לי וותק במקום? ולאור שזאת עבודה זמנית?
    אודה לתשובה מהירה.
    תודה.

הוספת תגובה

• פיטורים טרם מלאו 6 חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

מילי שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    שרון
    14/07/2009

חתמתי אבטלה במשך 100 ימים , לאחר תקופת האבטלה עבדתי כחודש

וחודש לאחר מכן לא עבדתי , לאחר החודש שלא עבדתי עבדתי במשך שישה חודשים

ברצף. כעת אני צריכה ללדת , האם אני זכאית לקבל חופשת לידה מלאה או חלקית ?

הבנתי שמי שזכאי הם אלו ששולמו עבורם דמי ביטוח לאומי במשך 10 חודשים ועבד כ 200 ימים

האם תקופת האבטלה נחשבת לתקופת עבודה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

רחל שלום,

לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

גם בזמן שקיבלת דמי אבטלה, שולמו בעדך דמי ביטוח.
    בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה חדשה וטיפולי הפריה
    ליאת
    14/07/2009

שלום רב, אני בת 32 , נשואה ללא ילדים. פוטרתי מעבודתי בשל המצב הכלכלי בחברה ובעוד כחודש וחצי אני עומדת להתחיל טיפולי פוריות. אני בעיצומה של חיפוש עבודה חדשה ובכל מקום שואלים אותי מתי אני מתכננת להרחיב את המשפחה ואני אומרת שלא בזמן הקרוב כי זה לא חוקי לשאול ולא עניינו של אף אחד. אבל בשורה התחתונה, לכשאמצא עבודה אני מתלבטת אם לספר למעסיק על הטיפולים וכיצד לעשות זאת. אשמח לדעת מה אומר החוק והאם בכל מקרה אסור לפטר אותי ברגע שאני מתחילה בטיפולים. אני נמצאת בנקודה בעייתית כי מאוד לא נעים לי ממעסיקים פוטנציאלים שאתחיל לעבוד ולאחר כחודש אודיע שאני מתחילה טיפולים. כמו כן, במידה ולא אמצא עבודה ואחליט לחתום אבטלה, מה קורה במקרה של טיפולי הפריה, במידה וזכאותי לאבטלה מסתיימת ואני בהריון מתקדם או בטיפולים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה חדשה וטיפולי הפריה

הוספת תגובה

• טיפולי הפריה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

רוני שלום,
    להגנה אין תקופת מינימום - החל מיומך הראשון בעבודה חלה עלייך ההגנה בכפוף לתנאים המפורטים:
    באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), ותיידעי את המעסיק על הטיפולים, ותעדרי לצורך הטיפולים בהעדרות המגובה באישור רפואי לצורך טיפול, הרי ככל שתעני על כל תנאי החוק, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    מומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
    מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות.
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים
    מאיה
    13/07/2009

שלום,
    חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה + הארכת החופשה עקב אשפוז הילד ל- 3 ימי עבודה בלבד.
    לפני כן עבדתי במשרה מלאה. כמו כן, יש לי אישור מהרופא המטפל כי הילד אינו כשיר, נכון להיום, להיכנס למסגרת.
    מעסיקתי (לאחר חודש ימי עבודה של 3 ימים בשבוע) הודיעה לי שאין מקום לחצי משרה ולכן עליי לעבוד במשרה מלאה ביודעה כי אין באפשרותי לעשות כך ואאלץ להתפטר.
    1. האם המעשה הזה הוא חוקי?
    2. אם אתפטר, האם אוכל לחתום אבטלה?
    3. האם מכתב מרופא על השארת הילד בבית מזכה באבטלה ללא קשר לפיטורים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים אחרי חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

מאיה שלום,
    ככל שעבדת כבר בחצי משרה (לדברייך עבדת כך בחודש האחרון לפחות), הרי שאם המעסיקה שלך לא מעוניינת בחצי משרה, עליה לפטר אותך (ולא שאת תתפטרי), מה גם שמבחינתה אין הבדל אם טרם חלפו 9 חודשים מיום הלידה (כי ממילא היא חייבת בפיצויים במקרה זה).
    כך או כך יהיה עלייך להתעקש מול המוסד לביטוח לאומי שיכירו בזכאותך המיידית לדמי אבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לחופשת לידה
    איילת
    13/07/2009

שלום, אני מתחילה בימים אלה לעבוד בעבודה חדשה. אני מעוניינת להיכנס להיריון בהקדם האפשרי אך חשוב לי להיות זכאית לחופשת לידה בתשלום. אני חשבתי שלאחר חודש בעבודה אוכל להיכנס להיריון וכך להגיע לעשרה חודשים של דמי ביטוח. האם זה נכון?
    יש לציין שבשנים האחרונות לא עבדתי בשל לימודים.
    ממתינה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לחופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים טרם מלאו 6 חודשים

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

איילת שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעו"ד ליאת
    בר
    13/07/2009

הי ליאת,

אם חופשת הלידה שלי הסתיימה ב-9/7 וכעת אני בחל"ת שעליו הודעתי למעסיק באמצע יוני 2009 ובהודעה ציינתי שאני מאריכה את חופשת הלידה (חל"ת) עד 1/10/09. אם ברצוני להתפטר כבר כעת לצורך טיפול בילד - איך עלי לעשות זאת? האם אני יכולה להתפטר כבר עכשיו? ומה הנוסח המתאים להודעה על התפטרות לצורך טיפול בילד?
    כמו כן, האם המעסיק צריך לספק לי מכתב הפסקת עבודה שבו מצוין שהתפטרתי לצורך טיפול בילד למקרה שארשם בלשכת תעסוקה?
    תודה על התייחסותך,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לעו"ד ליאת

הוספת תגובה

• התפטרות בחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2009

בר שלום,

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. (אינך זקוקה למכתב מהמעסיק, יספיק לך מכתב הפיטורים שלו).

לעניין הודעה המוקדמת - על פי חוק תהיי מחוייבת בהודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם המאריך את התקופה), ואין בעיה שהדבר יחפוף את החל"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה