מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה לא ענית לי??מירי23/06/2009
בסוף חודש זה אני מסיימת לעבוד עם תינוק בהסכמה משני הצדדים. אני צריכה ללדת ב16-8-09 בע"ה האם ישר אני צריכה ללכת ללשכת התעסוקה ולחתום ??אני יודעת שלגבי דמי לידה מסתכלים 3 חודשים אחרונים מרגע הלידה אז איך דמי הלידה יחשבו לי??האם מסוף חודש יוני אחורה?? התחלתי לעבוד מנובמבר 2008
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם המקרים שניתן היתר רטרואקטיבי
עליזה נחמיאס23/06/2009מנסיונך העתיר אם תוכלי לנמק עד כמה שניתן ,במגבלות זמנך בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליזה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009עליזה שלום,
היתר רטרואקטיבי ניתן במקרים חריגים, על פי שיקול דעת הממונה (אם בשל קריסת החברה, חוסר תום לב של העובדת, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהוו בבקשה??
מירי23/06/2009קראתי עכשיו משהו ולא כול כך הבנתי. מהמעסיק האחרון יהיו לי 8 תלושי משכורת..לפני כן לא עבדתי איזה 3 חודשים ולפני זה עבדתי אך לא רצוף למה הכוונה שצריך אישורים ממעסיקים קודמים האם אני צריכה אישור מכול מעסיק קודם??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009יהיה עלייך להציג את האישורים אשר מרכיבים את התקופה הנדרשת לזכאות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למירי
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009מירי שלום,
עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי העבודה.
דמי הלידה (בהנחה שאת זכאית להם) יחושבו על פי שלושת חודשי העבודה האחרונים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי חופשת לידהיפעת23/06/2009
שלום
אני אמורה לחזור לעבודה בקרוב מאד לאחר חופשת הלידה שלי ורציתי לדעת מה הן זכויות בכל התחומים ואיפה אני יכולה למצוא מסמך המפרט את זה? (לדוגמא: שעת הנקה, הורדה בשכר בעקבות קיצוץ שעות, פיטורים, וכו'...)
עלי לציין שאני מעוניינת להמשיך לעבוד במקום העבודה הנוכחי שלי רק הייתי רוצה לדעת מהן זכויותי המלאות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה רק אני לא קיבלתי תשובה? :(
יפעת24/06/2009אני אמורה לחזור בקרוב למקום עבודתי שבו אני עובדת כבר כ-4 שנים אחרי לידת תאומים.
בנוסף לחודשי חופשת הלידה שהגיעו לי על פי חוק בחרתי להאריך את חופשתי ללא תשלום עוד כ-3 חודשים נוספים.
רציתי לדעעת מהם זכויותי לגבי חזרה למקום העבודה? מהי התקופה שבה אסור על מעבידי לפטר אותי? מה בנוגע לשינוי בשכרי? שעת הנקה? משרת אם?
איפה אפשר למצוא תשובות? אולי תוכלי להפנות אותי לאתר ששם מפורטות כל הזכויות של נשים שחוזרות לעבודה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליפעת
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009יפעת שלום,
אכן, לנשים בהריון ולאחר לידה זכויות והגנות רבות, אשר ברובן מרוכזות באתר האינטרנט שלי, בעמוד ספציפי העוסק בכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקההילית23/06/2009
שלום רב,
להבנתי עובדת בשירות המדינה מקבלת שעת הנקה למשך שנה. בעלי עובד המדינה, האם אני יכולה לוותר על הזכות שלי לשעת הנקה (של 4 חודשים בלבד במגזר הפרטי) בכדי שהוא יוכל לנצל את הזכות הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה לגבר
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009הילית שלום,
הזכות לשעת הנקה נתונה לאישה בלבד, מטבע הדברים...
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים?רותם22/06/2009
אני עובדת בחברה כ- 3 שנים, ובתפקיד ניהולי בשנה האחרונה,אני נמצאת בחודש החמישי להריוני, המשרד שלנו לא עובד באופן קבוע (בתקופות שיש עבודה עובדים יותר וכשאין עובדים פחות) כרגע אני מקבלת את הפריבילגייה לשעות כי אני המנהלת (יש תקופות שרק אני נמצאת במשרד בגלל מחסור בעבודה). הבוס שלי החליט כי אני לא יוכל לתפקד כאמא לאחר חופשת הלידה בתפקיד שלי ומתכוון להעביר אותי תפקיד, כמובן שאני לא מסכימה איתו, ואמר כי הוא לא יפגע בשכר (אני מקבלת לפי שעה) ובתנאים, אך אוטומטית כאשר תהייה מנהלת משרד חדשה היא תקבל עדיפות על שעות על פניי, בתקופות שיש פחות עבודה, ומיותר לציין שדבר זה פוגע ומשפיל.
האם זה הרעת תנאים וניתן לעשות עם זה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - שינוי בתפקיד
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009רותם שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין).
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעת תנאים
רותם24/06/2009אך איך אני אמורה להמשיך לעבוד במידה ופניתי לעו"ד (מבחינת אי נעימות מול המעסיק)?
תודה רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעת תנאים והתייצבות נגד המעסיק
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009רותם שלום,
אי הנעימות מתחילה ביום הרעת התנאים.
פנייתך לעו"ד הינה רק כתגובה מתבקשת למעשי המעסיק, אם כי כמובן העניין נתון לשיקולך אם להיאבק על זכותך אם לאו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי לידהתיתה22/06/2009
אני בשבוע 24 להריוני,התחלתי לעבוד כשכירה בספט' 08 ז"א כ9 חודשים: 5 ימים בשבוע 5 שעות ביום משכורת 2300 ש"ח ..מהיום ניתנה לי שמירת הריון (חתום ע"י רופא מומחה)
שאלתי היא מהן זכויותי? האם ביטוח לאומי אכן ישלם לי? וכמה?
ואחרי הלידה? אני אקבל גם דמי לידה או שזה "על חשבון" שמירת ההריון..הבנתי שאני צריכה להגיש את הטפסים לביטוח לאומי חתום ע"י הרופא+המעסיק בעוד 30 ימים, אז ממתי ישלמו לי? האם ביטוח לאומי יכול שלא לאשר ולא לשלם לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - הסבר מורחב
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009תיתה שלום,
גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
הגוף שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מורן25/10/2010אני לא מבינה את הנושא של ימי המחלה- בהנחה שאין מדובר בשמירת הריון, גם לא חלקית.
כיצד ההפחתה בימי מחלה- ע"ח השעות שאני לא עובדת משפיעים על השכר? אם בכלל וכיצד זה יחושב אחכ בדמי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודה בהריוןמיכל21/06/2009
שלום רב,
לפני כמה ימים קיבלתי אישור בכתב מרופא הנשים להוריד את שעות העבודה לחמש שעות ביום, אני לא עובדת לפי שעות ולפי מה שידוע לי ביטוח לאומי אמור לשלם על השעות שבהן אני לא עובדת.
האם החוק נכון גם כיום?
היכן אוכל לקבל את החוק בכתב? יש אותו באינטרנט?
תודה וערב נעים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009מיכל שלום,
עקרונית קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך להתעקש ולפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.
בימי המחלה תוכלי להשתמש במידה וזה לא יוכר לבסוף כשמירת הריון חלקית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל24/06/2009תודה על המענה, האמת שדיברתי עם ביטוח לאומי ואכן הם מתעקשים שאין להם דבר כזה שנקרא שמירת הריוןל חלקית, אם בכל זאת אבחר לעבוד פחות שעות האם למעסיק מותר לגוע לי בשכר?
למיטב הבנתי רק במידה והייתי עובדת לפי שעות הוא היה יכול לגוע בשכר מכיוון שאני לא עובדת לפי שעות אין הוא יכול להפחית לי במשכורת.
האם זה נכון?
שאלתי גם את הרואה חשבון שלי במקום העבודה והוא אמר שאין דבר כזה שמירת הריון חלקית, הבנתי שעל מנת לקבל מביטוח לאומי שמירת הריון חלקית אני צריכה שמקום העבודה שלי ימלא טופס עבור השעות שאני לא עובדת, רואה החשבון אומר שהוא לא יודע על מה אני מדברת
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלה בעבודה לעובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין27/06/2009מיכל שלום,
ככל שיש לך הגבלה בריאותית לעבוד באופן מלא על פי משרתך, הרי שעל המעסיק לאפשר לך לא לעבוד, אולם אין לו חובה לשאת בהפסד השכר הנגרם לך מכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרו אותי בהריון באישור התמתאודי21/06/2009
שלום
מקום העבודה שלי נסגר, והם קיבלו אישור מהתמ"ת לפטר אותי. אני בחודש חמישי ועבדתי במקום כבר למעלה משנתיים.
א. האם אקבל דמי לידה לפי דמי אבטלה או לפי המשכורות האחרונות שלי?
ב. בחוזה העבודה ניתן לי רכב ליסינג ופלאפון בנוסף למשכורת. האם אהיה זכאית לקבל רכב זה מהחברה? כי הרי אמור להשאר לי אותם תנאים בחופשת ההריון!
ג. לגבי דמי אבטלה - אם נשאר לי עכשיו 4 חודשים לקבל דמי אבטלה, האם אקבל עוד שני חודשים לאחר החזרה מהחופשת לידה או שזה "נבלע" בדמי הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים על פי היתר
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009שלום,
במצב דברים זה פיטורייך הינם כפיטורי כל עובד אחר.
לא תהיי זכאית לרכב ו/או פלאפון, ויחסי העבודה עם החברה יסתיימו מייד בתום תקופת ההודעה המוקדמת (אלא אם נקבע אחרת בהיתר).
מבחינת דמי האבטלה -עקרונית הם יוקפאו לתקופת חופשת הלידה, אולם עלייך לברר זאת אל מול המוסד לביטוח לאומי בנסיבותייך הספציפיות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת ימי חופשה בתקופת חופשת לידהאלין20/06/2009
שלום,
אני ילדתי לפני חצי שנה והתפטרתי בשביל לטפל בתינוק, עבדתי בחברה מ08.01.08 עד 02.12.08 ולאחר מכן ילדתי, המעביד טוען שאין לי זכויות לצבירת חופשה בזמן חופשת לידה , האם הדבר נכון, הרי שלפי החוק החופשת לידה נחשבת כותק . אני עבדתי בחברה 11 חודשים זה יותר מ-200 שעות. האם למעביד יש זכות לא לשלם לי חופשה בזמן חופשת לידה, האם יש איזה אתר שרשומים שם חוקים לגבי הנושא הזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי
אלין22/06/2009מה אני יכולה לעשות כאשר מעביד מסרב לשלם חופש בזמן חופשת לידה?
תודה
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעביד טוען שלא מגיע צבירת חופש -עזר
אלין23/06/2009שלום בבקשה תעזרו לי,
עבדתי מ08.01.08-02.12.08 בתאריך 02.12 ילדתי , המעביד טוען שאם לא עבדתי אף יום אחד בשנת 2009 ןלא מגיע לי צבירת חופש בחופשת לידה. החופשת לידה הסתימה ב10.03.09 .
אני חושבת להגיש תביע נגדו.
תודה
אלינ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים, בבקשה
אלין24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצויים עקב התפטרות לאחר לידאופיר20/06/2009
שלום,
יתכן שאאלץ להתפטר מהעבודה בכדי לטפל בתינוק.
בכוונתי לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה (5 חודשים) בכדי לבדוק האם אוכל להסתדר.
במידה ואתפטר לאחר חזרתי לעבודה אך לפני שחלפו תשעה חודשים מהלידה האם עדיין אהיה זכאית לקבל את מלוא הזכויות (פיצויי הפיטורין) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לפיצויים - טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009אופיר שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותק לצורך קבלת פיצויי פיטורין
תמר25/06/2009האם אני צריכה ותק מסוים בעבודה כדי לקבל זכאות לפיצויי פיטורין לצורך טיפול בילד?
האם הזכויות של פיצויי הפיטורין שונות אם המצב נוצר עקב טיפול בילד או עקב הרעה בתנאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה וותק
תמר25/06/2009האם חופשת הלידה נספרת כותק במקום העבודה?
למשל אם חזרתי לעבוד אחרי חופשת הלידה והחלטתי להתפטר אח"כ לצורך טיפול בילד
(בטרם 9 חודשים), אז יספרו לי במנין חודשי העבודה גם את חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמיכל20/06/2009
שלום,רציתי לדעת אם יש לי יתר קרישת דם אני זכאית לשמירת הריון למרות שממבי הבריאותי הוא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - רופא גניקולוג
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009מיכל שלום,
הגורם המוסמך לקבלת החלטה זו הינו רופא גניקולוג.
באופן כללי, שמירת הריון ניתנת עקב בעיות גניקולוגיות (המסכנות את העובר ו/או האם), ורופא מתאים יכול להעריך זו מבחינה רפואית ולשקול מתן שמירת הריון או לא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם אני מתפטרת מעבודתי מהם הפיצויים...19/06/2009
עם אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי וכרגע אני בחופשת לידה שממנה אני אמורה לחזור בתחילת יולי ואני מתפטרת אני מקבלת פיצויים, אך ברצוני לדעת עם בחודשים האחרונים של ההריון עבדתי במשרה מאוד מצומצמת מכיוון שלא הרגשתי טוב.
בחודשים רגילים הייתי מקבלת בין 4500 ל5500 ש"ח ובשלושת החודשים האחרונים קיבלתי בסביבות ה-2000 -3000 ש"ח.
לפי מה מחשבים לי את הפיטורין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009שלום לך,
עקרונית מחשבים את הפיצויים על פי משכורת אחרונה X ותק (אלא אם היה שינוי בהיקף המשרה, ואז מבצעים חישוב נפרד לכל תקופה).
בכל מקרה, שינוי ארעי לא ילקח בחשבון, ויש לבחון את הנתונים הספציפיים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות לבדיקות רפואיות בהריון...19/06/2009
במידה ורק עכשיו ראיתי אצלכם בפורום שישנו חוק הקובע שמגיע לאישה הרה 40 שעות בדיקות בתשלום.
וכעט אני חודשיים וחצי לאחר הלידה העם ישנה איזו שהיא דרך לקבל את הכסף הזה או מכיוון שאני כבר לא בהריון אז פספסתי את ההזדמנות?
ועם אפשר לדעת מה בדיוק החוק אומר.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הריון - 40 שעות
40 השעות המוקנות בחוק, מטרתן הינה לאפשר לך העדרות נדרשת ללא פגיעה כספית. ככל שהופחת משכרך בגין בדיקות, הרי שבהצגת אישורים רפואיים מתאימים, תוכלי לדרוש השבה של ההפחתות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שככתי לצייןאנסטסיה19/06/2009
שככתי לציין שהסכום המדובר (לפי 16) חודשים הוא 8229 ש"ח (המשכורת שלי היתה 4500 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנסטסיה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009נא ראי תשובתי הקודמת אלייך בעניין זה
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאת-צריכה ייעוץ דחוף!אנסטסיה19/06/2009
ליאת שלום! ייעצת לי לפני 3 ימים בקשר לזכאותי לדמי הבראה ופיצויים גם על תקופת שמירת ההריון. כתזכורת: עבדתי במשרד 6 חודשים ואח"כ יצאתי ל 7 חודשים שמירת הריון עד הלידה ולאחר החופשת לידה (3 חודשים נוספים) התפטרתי. המעסיק טען שלא מגיע לי לא פיצויים ולא הבראה. כי עבדתי בפועל רק 6 חודשים. כתגובה על המכתב ששלחתי לו שוב, עם ציון הסעיף בחוק, הוא ביקש להיפגש ובפגישה הציע לי 2000 ש"ח בטענה שאף שופט לא יפסוק לטובתי וביכלל שזו חוצפה לתבוע 16 חודשים כשעבדתי בפועל רק חצי שנה. קבענו שאני אחשוב ואחזיר לו תשובה ביום א'. בבקשה תצרי איתי קשר כי ניסיתי לתפוס אותך ביום ה' ללא הצלחה. אני ממש לא יודעת מה לעשות לה הסיכויים שלי נגדו
המון תודה שוב
אנסטסיה והפעוט (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבתי לך בפנייתך הטלפונית אלי
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009לאנסטסיה והפעוט שלום :-)
השבתי לך טלפונית בשיחה שיזמת אלי - מקווה שזה נפתר, אם לא - אשמח להמשיך ולסייע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטערת על כל השאלות ועל אורך ההודעה...19/06/2009
שלום רב, ותודה על הפורום המספק ידע רב,
ילדתי במרץ 2009 ואני צריכה לחזור לעבודה בתחילת יולי.
לאחר חופשת הלידה אהיה במקום עבודתי שנה וחצי ואני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך שם.
על כן יש לי כמה שאלות שעם תוכלו לענות לי עליהם אודה לכם מאודד!!
1.עם המעסיק מפטר אותי מהם הפיצויים שאני מקבלת.?
על השנה וחצי ובנוסף 60+30?
2. האם אני הייה רשאית לחתום בלשכת התעסוקה ישר לאחר קבלת מכתב הפיטורין או רק לאחר 90 יום מכיוון שקיבלתי פיצויים?
3.אם אני מתפטרת ומקום עבודתי מוציא לי מכתב פיטורין כדי שאוכל לחתום בלשכת התעסוקה האם זה קביל? או שישנה בעיה עם זה?
4.עם בתחילת עבודתי הייתי עובדת שעות רבות ו7 ימים בשבוע במשמרות, אך מתחילת ההריון (שזהו זמן שבו התחלפו המנהלים) עבדתי 5 ימים בשבוע (ללא שישי שבת) וכ-6-7 שעות ביום רק במשמרות בוקר. כשאחזור לעבודתי לפי מה העבוד לפי התחלת עבודתי או לפי שעות עבודתי בהיותי בהריון?
5. הייתי אחראית משמרת בחנות בגדים בפרסיה ארצית אך בסניף בו עבדתי התחלפו המנהלים שוב כשהייתי בחופשת לידה העם מותר למנהלת החדשה להעסיק אותי בתור עובדת רגילה מכיוון שאינה מכירה אותי?
6. עם העלו לכל עובדי הרשת את השכר יותר מהשכר אותו אני הייתי מקבלת בתור מנהלת משמרת האם יש חוק כלשהו שמחייב אותם להעלות גם לי את השכר?
בתודה מראש ושוב סליחה על כל השאלות.(זה פשוט חדש לי.)
אודה לכם עם תענו במהרה בעוד שבועיים הינני אמורה לחזור לעבודתי ואיני יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו שוב אני..בבקשה תענו דחוף.!
...21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי - הודעה אישית מעו"ד ליאת שטיין!
tuly8222/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
1. כן.
2. בהתפטרות - לאחר 90 ימים, בפיטורים - עם סיום יחסי עובד מעביד.
3. קביל (אם כי בעייתי מבחינת המעסיק).
4. עקרונית - לתנאי העסקת ערב יציאתך לחופשת לידה.
5. לא, עלייך לשוב לתפקיד אותו ביצעת.
6. אם זה נעשה בצורה גורפת התשובה חיובית, אחרת זה עלול להחב הפלייה אסורה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)