פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה לאחר התפטרות
    אודליה
    29/12/2011

אני בחודש השביעי להריון ואני איני מתכוונת לחזור לעבודתי לאחר חופשת הלידה, כלומר מתכוונת להתפטר.
    האם אני יכולה להתפטר כבר בתחילת חופשת הלידה ואז ייחשבו לי ימים אלו במניין 90 היום עד לקבלת דמי אבטלה מביטוח לאומי? או שזה אפשרי רק לאחר 14 שבועות חופשת הלידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה לאחר התפטרות

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר התפטרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/01/2012

אודליה שלום,
    חבל לך להתפטר במועד זה, שכן תחילת מניין ה 90 ימים לא תעשה במקביל לקבלת דמי לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה- פיצויים
    נטלי
    29/12/2011

במידה והנני מתפטרת ממקום עבודה שעבדתי בו קרוב לשנתיים, על מנת לטפל בתינוק, האם אורך השהות בבית עם התינוק, למטרה זו, משפיע על קבלת פיצויים מהמעסיק?
    אם אני אשאר בבית חצי שנה, בנוסף לחופשת הלידה, האם הנני זכאית לפיצויים מהמעסיק בגין סיבת ההתפטרות (טיפול בתינוק)?

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה- פיצויים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/12/2011

נטלי שלום,
    בחוק לא כתובה התקופה בה יש לשהות עם התינוק בבית על מנת שהתפטרות כזאת תהיה מוצדקת.
    יחד עם זאת, אני סבורה כי לכל הדיעות תקופה בת חצי שנה מצדיקה בהחלט את הזכאות לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ועבודה
    לנה
    28/12/2011

שלום אני אמא טרייה הבת שלי היא בת 5 חודשים....
    אני הערכתי את חופשת הלידה שלי ל- 6 חודשים אבל אני מעוניינת להישאר אם הילדה עד גיל שנה.
    עכשיו לפני שיצאתי לחופשת לידה עבדתי שנה שלמה באותו מקום. והייתי מעוניינת לחזור לאותו מקום
    השאלה שלי כמה זמן המעסיק מחויב ואם הוא מחויב בכלל לשמור לי על מקום העבודה .
    אשמח לקבל תשובה בהקדם.
    תודה לנה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ועבודה

הוספת תגובה

• הריון ועבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/12/2011

לנה שלום,
    אם מלאה לך שנה - את זכאית לחל"ת באורך רבע מהותק שלך נכון ליום הלידה, ועד שנה מיום הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לנה
    29/12/2011

זאת אומרת שאם אני אגש למעסיק שלי , ואבקש ממנו שישמור לי את המקום העבודה עד שנה יש לי את הזכות הזאת ...
    פשוט אמא שלי תחזור מחול ואז היא תוכל לטפל בתינוקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוצים במקום העבודה בזמן הריון
    קטי
    28/12/2011

שלום רב,
    אני בחודש 5. עובדת בחברה כבר קרוב לשנתיים.אני עובדת בחברת קבלן שנותנת לחברת הייטק ובגלל סיום החוזים בין החברות והפסד החברה שלי במכרז החליטו לפטר חלק מהעובדים בחברת הקבלן שלי.
    השאלה שלי היא האם ניתן להעביר אותי לתפקיד אחר בחברה למרות שאיני רוצה בו? האם סירוב לקבלת ההצעה החלופית במקום פיטורין משמע התפטרות ואז אני לא אהיה זכאית לקבל את התשלום ?
    אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם ולהסביר מה האלטרנטיבות שלי במצב הנוכחי בו יש קיצוצים בחברה ופיטורים של עובדים רבים.
    תודה,

הוספת תגובה

• קיצוצים במקום העבודה בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/12/2011

קטי שלום,
    בנסיבות אותן את מתארת, העברתך לתפקיד אחר היא בהחלט התנהלות לגיטימית, ככל שלא נפגע מעמדך ושכרך. אי הסכמה מצידך, ככל שיתר התנאים לא ישתנו, עלולה לשמש לרעתך בסופו של דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת בהריון מהבית
    חן
    28/12/2011

אני עובדת כשכירה מהבית בתחום כתיבת תכנים לאינטרט. אני בתחילת הריון ולאחרונה היקפי העבודה ירדו בצורה משמעותית . משמעות הדבר- ירידה דרסטית בשכר החודשי. השכר שלי נגזר מכמות המאמרים שאני מגישה , כאשר הממוצע החודשי ירד מכמות של כ-100 מאמרים ל-25 מאמרים בחודש. הסבר המעסיק לכך הוא שאין כרגע מאמרים רבים לכתיבה. האם זה לא נחשב להרעת תנאים?יש לציין שלא נחתם בינינו הסכם לגבי כמות המאמרים החודשית.

לקביעת תור
    סגירה
    עובדת בהריון מהבית

הוספת תגובה

• עובדת בהריון מהבית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/12/2011

חן שלום,
    במידה ולא נקבעה כמות מאמרים חודשית, והיא השתנתה לאורך התקופה, הרי שיש לך בעיה לטעון להרעת תנאים, ככל שהתמחור לפי מאמר לא נפגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת מהבית

חן
    29/12/2011

תודה על המענה המהיר. האם ממוצע של רמת שכר ב-12 החודשים האחרונים אינו מספיק כדי להוכיח את ההפחתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לימי חופשה למרות חל"ד
    רוני
    27/12/2011

שלום,
    בשנת 2011 הייתי בחל"ד 4 חודשים, אך לא זוכתי בימי חופשה על חודשים אלו (למרות שבחל"ד קודמת שנתיים וחצי קודם לכן כן זוכתי בימי חופשה ) ,
    בררתי את הנושא עם המעסיק והוא אמר לי שאינו מחויב לזכות אותי בימי חופשה עבור חודשים אלו ,ובסוף השנה יחשב את מס' ימי החופשה להם אני זכאית לפי החוק הקובע תחשיב עבור מי שעבד פחות משנה:
    זכאות למס' ימי חופשה המלא היא בשנה בה אני עובדת למעלה מ200 ימים ובאם עובדת פחות: 200/ מס' ימי עבודה בשנה * מס' ימי החופשה המגיעים לי.

שאלתי-
    האם ימי חופשה בתשלום , ימי מחלה בתשלום וימי חג בתשלום נכללים במס' ימי עבודתי לצורך חישוב ימי העבודה הנ"ל ?

תודה מראש!
    רוני

הוספת תגובה

• זכאות לימי חופשה למרות חל"ד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/12/2011

רוני שלום,
    עקרונית לפי חוק חופשה שנתית ימים אלה מהווים שכר לכל דבר, אך אינם ימי עבודה בפועל, ומשכך עקרונית אינם צריכים להחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

רוני
    27/12/2011

ז"א שסופרים רק את ימי העבודה בפועל?
    מה עם חצאי ימים?
    ציינת בתשובתך "עקרונית" , יש אפשרות אחרת?

שוב תודה רבה!
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין, דמי אבטלה ולדה
    מיטל
    26/12/2011

שלום רב!
    אני עובדת 3.5 שנים רצופות במקום עבודתי,
    במשרה של 5 שעות ביום, שכר ממוצע 6500 ש"ח .

אני בחודש השישי להריון והמעסיק פיטר אותי (מול משרד התמ"ת -לפי החוק).
    אני מתכוונת לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה,
    ומעוניינת לדעת מספר דברים:

1. כיוון שלא עבדתי במשרה מלאה באיזה שיעור אקבל את דמי האבטלה?

2.האם ובאיזה תנאים אהיה זכאית לתשלום דמי לידה (והאם יהיו חלקיים או מלאים)?

האם דמי האבטלה יפגעו בגובה דמי הלידה שאקבל (כיוון שדמי האבטלה יהיו
    נמוכים משמעותית מהשכר הממוצע שלי)?

תודה רבה,
    מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין, דמי אבטלה ולדה

הוספת תגובה

• פיטורין, דמי אבטלה ולדה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/12/2011

מיטל שלום,
    דמי האבטלה ישקפו את השכר שלך בהתאם למדרגות הקבועות בחוק, ללא קשר לחלקיות המשרה.
    הזכאות לדמי הלידה קבועה בחוק כך:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

עקרונית דמי הלידה משולמים לפי השכר שהיה לך בפועל ולא לפי דמי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אורטל
    27/12/2011

תודה עלת תשובתך המהירה, כמובן שלפני שפניתי לפורום חיפשתי בעצמי ומצאתי את החוק, אבל הוא סינית בשבילי, אשמח לתשובה מבוססת על המקרה שלי.
    תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס הכנסה מדמי לידה
    ליאת
    22/12/2011

שלום רב

ילדתי את ילדתי השלישית ב- 1 בדצמבר . אני עובדת כשכירה ונוכחתי במקום העבודה עד ה- 30 בנובמבר.

במהלך דצמבר קיבלתי דמי לידה עבור כל תקופת חופשת הלידה (כ- 3 חודשים).

האם לצורך חישוב המס לשנת 2011 כל דמי הלידה (גם אלו המשוייכים לתקפת ינואר פברואר 2012), נחשבים שהתקבלו ב- 2011 ? אם כן יש כאן פגיעה בעובדת בשל עודף חישוב מס ב- 2011.

ב- 2012 אני מתכננת לחזור לעבודה רק ביוני.

תודה על תשובתכם.

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    מס הכנסה מדמי לידה

הוספת תגובה

• מס הכנסה מדמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/12/2011

ליאת שלום,
    עלייך להפנות שאלה זו לרו"ח, בהיותה עוסקת בתחום המיסוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס מדמי לידה

יוני
    25/12/2011

ב"ל מנכה מס מדמי הלידה בחישוב יומי - משמע בדרך כלל מס נמוך יותר ממה שצריך לשלם בפועל (תלוי כמה חודשים לא קיבלת שכר מהמעסיק חל"ד+חל"ת).
    דמי הלידה משויכים לשנת המס בה שולמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר ימי מחלה
    איריס
    21/12/2011

שלום רב,
    שאלתי היא:
    בשלושה וחצי החודשים אשר קדמו ללידה הייתי בחופש מחלה אשר שולם ע"י המעסיק תרומת ימי המחלה אשר נצברו לי במהלך כמה שנים. העדפתי לא להגיש תביעה לביטוח לאומי לגמלת שמירת הריון משום שלא יכולתי להישאר ללא פרנסה במידה ולא יכירו בשמירה. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה וברצוני להגיש תביעה כעת. פניתי למעסיק על מנת שימלא את הטפסים הרלוונטיים. מנהלת משאבי אנוש של המקום התקשרה היום ואמרה שעד שלא אחזיר את הכסף הם לא ימלאו את הטפסים. לפי מה שידוע לי אני יכולה להגיש את התביעה גם אם המעסיק שילם עבור הימים שלא נוכחתי בעבודה,
    ובמידה והמוסד לביטוח לאומי יכיר בשמירה עליי יהיה להחזיר את הכסף למקום העבודה ומקום העבודה בתורו יחזיר לי את ימי המחלה אשר נוצלו. מי צודק?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    החזר ימי מחלה

הוספת תגובה

• החזר ימי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/12/2011

איריס שלום,
    עקרונית שניכם צודקים, היות ולא ברור מה יוחלט בסוף ע"י המוסד לביטוח לאומי.
    אולם, היות ושולמו לך כספים בגין תקופה זו, הרי שהביטוח הלאומי, גם אם יכיר בזכאות שלך מבחינה רפואית עלול למצוא שאינך זכאית לגמלה מאחר וקיבלת כספים בגין תקופה זו כימי מחלה.
    לכן, גם מבחינתך זה חשוב להשיב את הכספים, ורק אם לא יכירו בשמירת ההריון, לדרוש זאת מהמעסיק כימי מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה לאחר ניתוח אפנדציט בהריו
    רווית
    21/12/2011

שלום רב,

אני בהריון שבוע 15 לאחר ניתוח אפנדציט (פתוח) בשבוע 12.
    עוד לפני הניתוח חשתי ברע מזה שלושה שבועות והייתי בחופשת מחלה.
    כעת אני בחופשת מחלה כשלושה שבועות לאחר הניתוח ועפ"י הוראתה של רופאת המשפחה עליי להישאר עוד שבוע.

אין ביכולתי להתייעץ עם רופא הנשים שלי מאחר והוא בחו"ל ויחזור לקראת תחילת החודש.. ביקרתי אצל רופאת נשים שהסבירה ליכי עליו לכתוב סיכום מחלה ולהפנות אותי למרפאה בסיכון גבוה.

האם אני זכאית לזכויות כלשהן מביטוח לאומי? האם ניתן לייחס חופשת מחלה זו לשמירת הריון שהרי הוסבר לי שאני נמצאת תחת קטגוריית "סיכון בהריון גבוה"?

תודה מראש על התשובה, רווית

הוספת תגובה

• חופשת מחלה לאחר ניתוח אפנדציט בהריו - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/12/2011

רווית שלום,
    רק באם רופא נשים ייקבע כי את בשמירת הריון - זה יצמיח לך זכויות.
    אין חובה שזה היהי דווקא רופא הנשים הקבוע שלך - את יכולה לפנות לכל רופא נשים אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון
    רחל
    19/12/2011

אני בחודש רביעי עובדת בעבודה פיסית, כמבשלת בפעוטון,התקשיתי לתפקד בעבודה וסבלתי ממיגרנות קשות- לא קיבלתי שמירת הריון אלא מנוחה של שבוע,רופאת הנשים שלי החליטה שצריך לקבל חוות דעת מנוירולוג. מייאוש בסופו של דבר התפטרתי מהעבודה, שאלתי- האם אחרי שנה וחצי של עבודה מגיע לי לקבל דמי לידה? התנאים לא כ"כ ברורים לי כי אכן יש לי 14 חודשי עבודה ואם אכן מגיע לי מתי מגישים את הטפסים? ושאלה נוספת אם אני עובדת לדוגמא פעמיים בשבוע בעבודה אחרת עד הלידה לפי איזה עבודה אקבל את דמי הלידה לפי העבודה הקודמת או לפי הזמנית- חלקית? תודה.....

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בהריון

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/12/2011

רחל שלום,
    מצער מאוד לשמוע שהתפטרת - הדבר בהחלט מסכן את דמי הלידה, וזכויות נוספות.
    כדי לקבל תשובות מוסמכות בעניין בנסיבות הספציפיות שלך - עלייך לבדוק זכאות לדמי לידה מול המוסד לביטוח לאומי.
    דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע 90 הימים שקדמו ללידה, ולכן אם תמצאי עבודה אחרת, יהיה לזה השפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה למורה
    אמא
    19/12/2011

אני מורה המועסקת ע"י עמותה בהיקף של 93.9% משרה (25 שעות). האם אני זכאית לשעת הנקה? ואם כן, כמה?
    בנוסף, כמה זמן לפני סוף חופשת הלידה צריך להודיע על הארכה (שבועייים וחצי)?

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה למורה

הוספת תגובה

• שעת הנקה למורה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/12/2011

שלום לך,
    לשעת הנקה זכאית אך מי שעובדת משרה מלאה, למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.
    אם את עובדת מעל שנה (נכון ליום הלידה), הרי שאינך צריכה להודיע על הארכה, שכן זה נעשה אוטומטית, אלא להודיע על קיצור אם תהיי חפצה בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה שקטה - מתי ניתן לחזור לעבודה
    מיכל
    19/12/2011

שלום,

לצערי, עברתי לידה שקטה (לידת נפל) בשבוע 29, לפיכך אני זכאית מהמוסד לביטוח לאומי לחופשת לידה (בדרך של חופשת מחלה). האם ניתן לחזור לעבודה לפני סיום חופשת הלידה מבלי לפגוע בזכויותיי?

הוספת תגובה

• לידה שקטה - מתי ניתן לחזור לעבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/12/2011

מיכל שלום,
    אני יכולה אך לתת לך את התשובה החוקית לשאלתך - על פי חוק חל איסור להעסיק עובדת בתקופת חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת משמרות לילה בהריון
    אורי
    19/12/2011

שלום,
    אני עובדת כשנה בחברת שמירה במשמרות לילה משעה 23-07. כעת נכנסת לחודש שישי.
    עדיין לא הודעתי למעסיק שאני בהריון.
    במידה ואני מודיעה כי אני בהריון הבנתי שלפי החוק אני יכולה לבקש להפסיק לעבוד במשמרות לילה. בשעות היום יש חברה קבלנית אחרת כך שלמיטב ידיעתי לא יימצא תחליף לעבודתי.
    האם יש לראות בכך הפסקת עבודה? התפטרות.? או פיטורים?
    האם כדאי לי ליידע את המעסיק ולדרוש פיצויים רק לאחר הלידה?
    כמה זמן עלי להודיע מראש על בקשתי להפסיק לעבוד משמרות לילה?
    מה החוק קובע לגבי הזכויות שלי בזמן ההמתנה עד הלידה? בהנחה שאפסיק לעבוד מיוזמתי

על כל תשובה אודה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    עבודת משמרות לילה בהריון

הוספת תגובה

• עבודת משמרות לילה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/12/2011

אורי שלום,
    היות ועבודתך רובה ככולה הינה במשמרות לילה, הרי שהדבר מורכב וייחודי, ויש לבחון את הדבר באופן ספציפי, במסגרת ייעוץ פרטני.
    ואגב, את רשאית לעבוד לילה אם את חפצה בכך, ומצויידת באישור רפואי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד בזמן חופשת הלידה
    פלג
    18/12/2011

היי,
    אני עובדת במקום העבודה שלי כ- 4 שנים. התחלתי כמנהלת משרד, וכעבור שנתיים קודמתי לתפקיד אליו שאפתי. בחודש האחרון אני בחופשת לידה, נותרו לי עוד חודשיים וחצי עד לחזרתי לעבודה, וזומנתי לשיחה עם הבוס בה הוא ביסר לי על כוונותיו להחזיר אותי להיות מנהלת משרד כי הוא חושב שזה התפקיד המתאים לי ביותר (למרות שאני יודעת שהוא פשוט לא מוצא מחליפה מתאימה כבר שנתיים ולא קיבלתי שום פידבק שלילי או רמז לאי שביעות רצונו מתיפקודי במשך שנתיים!). בכל מקרה, הוא הציג את הדברים כאילו "או מנהלת משרד או כלום". האם יש לו הזכות לעשות זאת? הוא לא פוגע לי במשכורת ובשעות מחד ומאידך הוא "מוריד" אותי דרגה. הוא מחזיר אותי אחורה לתפקיד "טוב פחות". האם העובדה שהוא מציג לי אופציה חלופית לפיטורין מונעת ממני לתבוע אותו על פגיעה בזכויות במהלך חופשת לידה? נכון לעכשיו אני ממתינה לתשובה ממנו מאחר ואמרתי לו שאני לא מוכנה לחזור לתפקיד הקודם. אם הוא יחזיר אותי לעבודה אחרי חופשת הלידה למרות שאני יודעת שזה לחודשיים בלבד עד שזאת תהיה זכותו לפטר אותי יש לי מה לעשות עם זה? אשמח מאוד לכל תגובה.. :) אובדת אצות!
    תודה!

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד בזמן חופשת הלידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/12/2011

פלג שלום,
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
    כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה