מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החזר על ימי מחלהנאם03/04/2012
שלום,
1. אני עובדת חצי משרה במקום בו אני נחשבת סוג של "פריסלנסרית", כלומר, מקבלת שכר לפי שעה, מקבלת תלוש מכורת ומנוכים לי תשלומים של ביטוח לאומי ומס בריאות. יחד עם זאת, אין לי תנאים סוציאליים בכלל ולכן אין לי גם ימי מחלה.
בשל אשפוז במהלך ההריון ניתנו לי כ-3 שבועות של ימי מחלה. כיצד אני מקבלת החזר על ימים אלו?
2.אני עובדת בשתי עבודות שונות, האם אני יכולה לצאת לחופשת לידה בעבודה אחת חודש לפני העבודה השנייה? האם הזכויות שלי יפגעו מכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר על ימי מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/04/2012שלום לך,
כפרילאנסרית, עקרונית אינך נחשבת כעובדת אלא כעצמאית, ומשכך אינך זכאית לתשלום בגין ימי מחלה. אין מי שנושא בתשלום של מועדים אלה מלבדך.
עקרונית, יציאה לחופשת לידה היא הגדרה כוללת, שכן לא יכול להיות שתהיי בחופשת לידה, ובכל זאת תעבדי, אחרת עלולות להיות מנוכות הכנסותייך מדמי הלידה הצפויים, ואף להישלל כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר חופשת לידהעדי02/04/2012
שלום רב,
סיימתי 14 שבועות של חופשת לידה וברצוני להאריך את תקופת השהייה בבית בחודש/ חודשיים נוספים זאת על ידי זכאותי לימי חופשה מצטברים (כלומר חופשה בתשלום ולא חל"ת)
האם זכויותיי כיולדת יפגעו :
שעת הנקה ודמי פיצויים מלאים במידה ואבקש להתפטר תוך 9 חודשיים ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/04/2012שלום עדי,
על מנת לבקש ימי חופשה, על המעביד לאשר לך זאת, ותהיי זכאית לתשלום שכר, ולכן זכויותיךך לתשלום פיצויי פיטורים לא יפגעו.
שעת הנקה, כל עובדת זכאית עד ל - 7 חודשים מיום הלידה, ולכן, זכאותך לשעת הנקה תתקצר.
אציין, כי גם אם תבקש חל"ת, זכויותיך לפיצויי פיטורים לא יפגעו, תלוי בוותקך בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהb30/03/2012
אני בהריון בחודש השלישי, מרגע שסיפרתי למעסיק שלי על דבר הריוני הוא מתעלל בי נפשית
הוא עושה כל שביכולתו להוציא אותי לא מתפקדת בעבודה ואחת שלא עובדת טוב. עדי כדי המצאת שקרים.
יש לציין שלפני ההריון יחסינו היו מצויינים והוא העריך את העבודה שלי ולא פקפק בנאמנותי ותיפקודי.
מה עליי לעשות ? קשה לי מאוד להתנהל תחת המתח והלחץ שהוא מפעיל עליי. ואני מוצאת את עצמי מדוכדכת מאוד בלי רצון להמשיך מצד אחד.
מצד שני, אני לא רוצה להתפטר- רק רוצה שהוא יפסיק עם ההתעללות הזאת..
בבקשה שמישהו יעזור לי. האם יש חוק נגד התנהגות כזאת ?
האם הוא יכול לפטר אותי מאחר ואני עובדת שם ארבעה חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/04/2012שלום לך,
ממליצה לך לפנות ליעוץ פרטני בנושא ובדחיפות, היות ומעסיקך פועל בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, ומפלה אותך אך ורק בשל הריונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית29/03/2012
שלום,
אני לאחר לידה גרה באשקלון ועובדת בקרית מלאכי
אני חושבת לעבור לגור בראשל"צ והבנתי שכדי לקבל דמי אבטלה אני צריכה שהמרחק יהיה מעל 40 ק"מ . השאלה מאיפה מחשבים את המרחק מהבית באשקלון או ממקום העבודה שלי ?(ק.מלאכי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/04/2012שרית שלום, שאלה זו עליך לשאול בביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנה לפסחנטע28/03/2012
שלום
ילדתי לפני 5 חודשים אני בחל"ת שאחרי חל"ד, האם אני זכאית למתנת פסח.
האם זה נתון לשיקולו של המעסיק או שזה חובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנה לפסח - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/04/2012נטע שלום,
חל"ת מנתק את יחסי עובד ומעביד, ולכן היה ואין הסכם קיבוצי ואו צו הרחבה המחייב מתן מתנה לחג, הדבר נטול לשיקול המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר חופשת לידהשושה28/03/2012
בקר טוב.
אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים כולל חופשת לידה וחזרה . חזרתי שהקטן היה בן 4 חודשים , אני מבקשת לעזוב כשיהיה בן 8 חודשים לצורך טיפול בילד . אני מבקשת לדעת
האם אוכל לבקש מהמעסיק (פרטי) מכתב פיטורין לצורך חתימה בלשכה שהרי בלאו הכי
צריך לשלם לי פיצויים . במידה ויהיה לי מכתב פיטורין אוכל באופן מיידי לחתום בלשכה?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/04/2012שושה שלום,
החוק מאפשר התפטרות לצורך טיפול בילד, וזאת עד 9 חודשים מיום הלידה.
היה ומעסיקך יתן בידך מכתב פיטורים, מה טוב, אך עליו להסכים לכך היות ואין הוא מחויב בכך.
במידה ויסכים, אכן, תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה, במידה והנך עומדת בקרטריונים של המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אישה בגין התפטרותאולה27/03/2012
שלום רב
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה..במכתב שקיבלתי ממעסיק צוין כי תקופת עבודתי תוארך עד 60 יום לאחר חזרתי מחופשת לידה.( לפי חישוב של 14 שבועות אני אמורה לחזור לעבודה ב16.06.2012).
שאלה 1 : האם לפי חוק מעסיק מחויב לתת מעבר ל60 יום הודעה מוקדמת של חודש ימים בנוסף או לא בהכרח?
שאלה 2 : לפי בירור מול ביטוח לאומי אהיה זכאית ל138 יום דמי אבטלה וזאת בתנאי שאגיע לגיל 35 ( אגיע בספטמבר) ,האם זה נכון,כי שמעתי שאקדמיים מובטלים זכאים לתשלום לתקופה של חצי שנה????
שאלה 3 : במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיידיים ,לאיזה תקופה אם כן ומה גובה תשלום
פרטים נוספים: אני אמא ל2 ילדים,.בעל עובד כשכיר.וותק שלי בעבודה 5 שנים.ברוטו כ11000 ש"ח
בברכה אולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות אישה בגין התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/03/2012אולה שלום,
1. כן.
2. מדובר בקביעות שמשתנות מעת לעת - עלייך לברר במדוייק מול המוסד לביטוח לאומי נכון להיום, אם כי סביר שמה שכתוב במכתבם מעודכן.
3. במידה ותתפטרי - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי חזרה ל-60 יום לאחר סיום חופשת ליעדן26/03/2012
שלום רב..
ברצוני לא לחזור ל-60 יום לאחר סיום חופשת לידה ...אלא להתפטר ...
האם אזכה לקבל פיצויים ?? ואוכל מיד לחתום או שאאלץ לחכןת 60 יום ??
אודה על תשובתכם ..
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי חזרה ל-60 יום לאחר סיום חופשת לי - תגובה
עו``ד חן שטיין27/03/2012עדן שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שעות בהריוןנטע26/03/2012
שלום וברכה,
אני עובדת במקום עבודה מזה כשלוש שנים במשרה מלאה.
אני בשבוע 13,
במידה ואני יורדת באחוזי משרה,
האם הדמי לידה שלי יפגעו? האם אוכל לקבל דמי לידה בגובה של משרה מלאה.
במידה ואני מפוטרת או מתפטרת אחרי לידה לפי מה מחושבים הדמי אבטלה לפי משכורת מלאה או חלקית.
במידה ואני מצרפת מסמכים רפואיים האם התמונה משתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שעות בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין27/03/2012נטע שלום,
הפחתת העבודה תפגע ישירות בשכרך, אלא אם המעסיק מנדיבותו יחליט שלא לפגוע לך בשכר.
לעניין זה גם פגיעה רוחבית - באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה. אם יופחת השכר, ייפגעו כמובן גם דמי הלידה. החריג - לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (מחלה או קושי לעבוד יותר), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך. דמי האבטלה סביר להניח כן ייפגעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נופששושה24/03/2012
שלום
ברצוני לשאול אני נמצאת בחופשת לידה בחודש יוני מקום עבודתי יוצא לנופש .
אחת לשנתיים חוץ מתשלום של דמי הבראה האם אני זכאית לפיצוי על כך שאינני יוצאת לנופש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופש - תגובה
עו``ד חן שטיין25/03/2012שושה שלום,
בדיוק באותה מידה כמו שהיית במילואים או בחופשת מחלה, הרי שהיה נמנע ממך לצאת לחופש, כך גם כעת, שלא באשמת המעסיק.
על "הפסד" זה אין פיצוי או תמורה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדשרון21/03/2012
שלום רב לעו"ד-
שתי שאלות-
1. אני חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה לפני חודשיים (בני בן 5 חודשים), וכעת הוצעה לי משרה נוחה מהמשרה בה אני כעת (אני עובדת בבי"ח- עם משמרות בוקר-ערב-לילה-שבתות-חגים, 30 שעות שבועיות כולל כוננויות שמשתמשים בי לא מעט, ואני מתעתדת לעבור לעבודה במרפאה ל30 שעות שבועיות ללא משמרות באותו שכר ותנאים סוציאליים בלי שבתות לילות וכו'- לכל הדעות עבודה נוחה יותר לגידול ילד, בגלל העבודה הנוכחית שלי והשעות הלא שגרתיות- נורא קשה לי למצוא מסגרת מתאימה לילד- גם בעלי עובד משמרות וזה ממש בלתי אפשרי),
וקיבלתי את ההצעה- אני נקלטתי במרפאה ואמורה להתחיל שם עוד חודש וחצי, אני אמורה להתפטר אוטוטו.
השאלה שלי היא האם העבודה יכולה לשלול את זכותי לפיצויים מאחר ואני עוברת לעבודה אחרת? (על אף שאני עוברת לעבודה נוחה בהרבה?)
האם מחובתי לספר שאני עוברת עבודה? האם אני יכולה פשוט להצהיר על התפטרות לצורך טיפול בילד מבלי לשתף את הממונה שאני עוברת מקום?
2. אני עובדת שנה וחצי במקום העבודה הנוכחי, המשכורת מוגדרת כמשכורת חודש (לא גלובאלי), כמה ימי התראה לפני פיטורים עליי לתת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין21/03/2012שרון שלום,
על פניו מדובר בעבודה המאפשרת יותר טיפול בילד, ולכן עקרונית ההתפטרות שלך תהיה מוצדקת ומזכה בפיצויי פיטורים.
את לא מחוייבת לדווח למעסיק על העבודה החדשה מראש, וממילא לשון הדיווח היא "התפטרות לצורך טיפול בילד" שהיא זהה לשני המקרים.
לגבי ההודעה המוקדמת - קשה להבין את מסגרת ההעסקה שלך, אולם באופן עקרוני מדובר בחודש הודעה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת הלידה מתי אפשראלינור20/03/2012
שלום רב
אני כרגע בחופשת לידה שהיא מסתימת ב14.4.12 ואני רוצה להתפטר מהעבודה הייתי רוצה לדעת עם אני יכולה כבר עכשיו להתפטר על מנת לתת להם גם ימי הודעה מוקדמת וללכת ללשכה בשביל שה90 ימי המתנה יחלו
האם זה בעיה להתפטר לפני שסימתי את חופשת הלידה שלי?
וכמה זמן לוקח לקבל פיצויים מהיום שאני מודיע על התפטרותי?
ומה אני אמורה להביא ללכת התעסוקה על מנת שההמתנה של ה90 ימים יתחילו
אשמח אם תענו לי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת הלידה מתי אפשר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/03/2012אלינור שלום,
בזמן חופשת הלידה אין הגיון להתפטר, שכן ממילא בתקופה זו לא יחלו להימנות 90 ימי ההמתנה, וזאת לאור העובדה כי אינך עונה על ההגדרה של "דורשת עבודה" בתקופה זו, אלא את מצויה בחופשת לידה וזוכה לקבלת גמלה על כך.
לגבי מועד תשלום הפיצויים - על פי חוק יש לשלם פיצויי פיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי העבודה.
עקרונית, יהיה עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה ביום שיסתיימו יחסי העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחל"ת בזמן הריוןטל18/03/2012
אני נמצאת בשבוע שביעי להריון, עובדת כבודקת תוכנה של מכשירים שפולטים קרינה סלולרית גבוהה, בפולסים, כלומר - לא באופן רציף.
מכיון שההנהלה מסרבת לחשוף תוצאות של בדיקות קרינה שנעשו, וטוענת ש"הכל בסדר", מדדתי בעצמי את הקרינה בעזרת מכשיר שמדדתי ומצאתי שהיא גבוהה.
אני מעוניינת לעבור מקום (היות ואני ממוקמת ליד חדר מחשבים ובקירבה להרבה מכשירים שנפלטת מהם קרינה).
הבעייה היא שאין תקנות עדכניות בארץ לגבי רמת קרינה מותרת בהריון, או בכלל.
אני יודעת מראש שההנהלה תתנגד ותציע לי להתפטר באם לא נראה לי.
שאלותיי הן:
אם אבחר לצאת לחל"ת במהלך ההריון, האם המעסיק יכול להתנגד? או שהוא חייב לציית לדרישתי לצאת לחל"ת? (אני עובדת כאן כמעט שנתיים)
במידה ומאשרים לי חל"ת, האם יכולים לפטר אותי במהלך החל"ת או שאסור לפטר אותי במשך 60 יום לאחר החזרה לעבודה לאחר הלידה (כרגיל)?
האם אני יכולה להודיע להם שאינני מגיעה עד שלא מעבירים אותי מקום? האם זה ייחשב לעילה חוקית לפיטורי אישה בהריון?
חוקית הם מוגנים לגמרי, ובודאי מפחדים מתקדים, ולכן יתנגדו לבקשתי לעבור מקום.
כל מה שאני מעוניינת הוא לעבור לעבוד בקומה אחרת. האם יש דרך בה ניתן "להכריח" את המעביד להתחשב בי עקב ההריון, או שבאין תקנות מוסדרות יהיה עליי להתפטר באם לא יסכימו לבקשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחל"ת בזמן הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין19/03/2012טל שלום,
יש לבחון את התקיימות תקנות עבודת נשים (עבודות אסורות, עבודות מוגבלות ועבודות מסוכנות), התשס"א-2001 בכל הנוגע למקרה שלך.
תוכלי אף להבהיר למעסיק כי באם לא יעביר אותך מיקום, תאלצי לערב את משרד הבריאות בעניין (יש להניח שהוא מאוד לא יחפוץ בכך), ואם זה לא יעזור - ייתכן והפנייה למשרד הבריאות לפחות תבהיר את מצבך - האם הקרינה תקינה או מסכנת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בסכנת קרינה - תיקון טעות
טל19/03/2012תודה עבור תשובתך
הבעייה שלי נובעת מעצם העניין שבארץ אין תקנות מוסדרות לענייני קרינה בלתי-מיינננת שלה אני חשופה.
התקן המותר לפי משרד הבריאות לכלל האוכלוסייה הוא גבוה בהרבה ממה שגורם נזק לעובר. לכן אין לי קייס.
מבחינה משפטית מקום העבודה שלי מכוסה לחלוטין. מסיבה זו אני שואלת מהם הזכויות שלי באם לא יהיה מוצא, ואהיה חייבת לבקש חל"ת.
באין תקן קובע (במשרד הבריאות), המעסיק לא יהיה חייב לשעות לטענותיי, ואהיה חייבת להתפטר.האם במצב זה, עדיין אוכל לדרוש חל"ת במקום להתפטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בסכנת קרינה - תגובה
עו``ד חן שטיין20/03/2012טל שלום,
אין לך זכות מוקנית לצאת לחל"ת בזמן ההריון, אלא באישור המעסיק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןהריונית15/03/2012
שלום רב,
אני מורה במשרד החינוך,
קבלתי שמירת הריון מרופא הנשים שלי.
הוא ביקש ממני למלא טפסים עבור ביטוח לאומי כנדרש.
ובעת שהודעתי למנהלת שלי על שמירת ההריון.
הסתבר לי כי בפועל לא אגיע ל30 ימים של שמירה.
מכיוון שיורדים לי היום החופשי בו אני לא עובדת עפ"י המערכת.
וכן חופשת פורים ופסח הקרבה ובאה.
הבנתי שהמזכירה תתדווח על ימים אלו ובגזברות משרד החינוך יורידו לי את מס' הימים מימי המחלה שנותרו לי השנה וכן משנים קודמות.
אני מבולבלת....
האם זה חוקי?
האם בכל זאת עליי למלא טפסים לביטוח לאומי?
היכןא וכל לברר את הסוגיה כדי שאקבל את זכויותי הכספיות כנדרש.
בתודה מראש,
הריונית מודאגת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2012שלום לך,
עקרונית ספירת 30 הימים של המוסד לביטוח לאומי היא קלנדארית (ימים ביומן) ולא ימי עבודה, כך שלא בהכרח קיבלת מידע נכון.
מומלץ לנסות בכל זאת להגיש את התביעה לביטוח לאומי ואם היא תאושר – מה טוב, אם לא – תמיד עומדת לך האפשרות לקבל זאת כימי מחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות על תשובתך המהירה.
הריונית15/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין19/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהרויטל09/03/2012
שלום רב
יש לי 2 שאלות:
1. אם אני עובדת במשרה גלובלית האם מגיעה לי שעת הנקה ?
2. חופשת הלידה שלי הייתה אמורה להסתיים ב 1/2 כאשר לאחר מכן לקחתי שבועיים ללא תשלום ולאחר מכן בתשלום עבור ימי חופש. האם ימים אלו נחשבים גם כחלק מחופשת הלידה או בגלל שאני מקבלת עליהם שכר אז לא ? ולגבי שעת הנקה האם זה 4 חודשים מהחזרה לעבודה או 4 חודשים לאחר סיום חופשת הלידה הפורמלית קרי 1/2 ? תודה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/03/2012רוטל שלום,
שעת ההנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת משרה מלאה.
התקופה בה היית בימי חופשה בתשלום אינה חלק מחופשת הלידה, ושעת ההנקה מתחילה מתום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)