מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעללות בהריוןאיילה24/04/2012
אשתי עובדת במוסד ציבורי, מאז שהיא נכנסה להריון בילד השני הבוס שלה כל הזמן מחפש אותה, זורק לה מילים, מקניט אותה, כל היום היא בוכה בעבודה, בערב היא לא מתפקדת עם הילדה הגדולה, וכל הזמן היא בעצבים ובמתח מהעבודה, אני מפחד שהמתח והלחץ ישפיע לרעה על אשתי ועל ההריון, מה אפשר לעשות ע"מ שהתעללות הנפשית באשתי תפסיק.
הבעל המוטרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/04/2012לבעל המוטרד,
חל איסור על המעסיק להתנכל לאישתך עקב הריונה, וסביר להניח כי הפתרון הנכון למצב זה הוא משלוח מכתב מסודר וברור מעו"ד, אשר מתרה במעסיק שבמידה ולא ייפסקו ההתנכלויות וההרעות, יינקטו נגדו הליכים מתאימים.
זאת ניתן לבחון כמובן במסגרת פגישת ייעוץ מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה תושב חוזרמיקה23/04/2012
שלום,
חזרתי לארץ ביוני שנה שעברה אחרי כמה שנים שלא חייתי פה.
אני כרגע בהריון ונמצאת בעבודה קבועה מחודש אוקטובר.
רציתי לדעת אם מגיע לי דמי לידה, (אני עתידה ללדת בחודש נובמבר) למרות שלא עבדתי באופן קבוע\רציף בשנה האחרונה.
אם לא, מה כן מגיע לי?
תודה מראש על העזרה!
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה תושב חוזר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/04/2012מיקה שלום,
ראי את נוסח החוק בעניין:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל..
מיקה23/04/2012הי ליאת,
תודה על התשובה אבל עדיין לא הבנתי אם מגיע לי או לא...
סורי על הטיפשות אני פשוט לא מבינה מה זה אומר 10 מתוך 14 או 15 מתוך 22..
את יכולה בבקשה להסביר לי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל.. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/04/2012זו ממש לא טיפשות - החוקים מאוד מורכבים ולא ברורים.
המשמעות היא שאם עבדת 10 חודשים, אפילו לא רצופים - אלא מתוך 14 האחרונים, אז תהיי זכאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה מחופשת הלידהמיטל22/04/2012
שלום רב, ילדתי תאומים בתאריך 10.1.12. כידוע חופשת לידה בתשלום לתאומים הינה 17 שבועות. ברצוני לדעת :
1. האם בלידת תאומים אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חצי שנה (10.7.12)?
2. לאחר הלידה הילדים אושפזו שבועיים (בטוח לאומי העביר תשלום בגין האשפוז). האם אני זכאית להארכת חופשת הלידה ללא תשלום בשבועיים נוספים ואמורה לחזור לעבודה ב 1.8.12 ?
אודה לעדכון תודה רבה מראש, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה מחופשת הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/04/2012מיטל שלום ומזל טוב,
1. חופשת הלידה לתאומים הינה 17 שבועות בתשלום (במקום 14), ואם יש זכאות לחל"ת (עבודה מעל שנה), הרי שהיא 12 שבועות נוספים.
2. במקרה כזה, אם ההארכה אושרה, הרי שחופשת הלידה שבתשלום הינה 19 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעביד רשאי לסרב לאשר חופשת לגבר?דניאל21/04/2012
בהנחה שכל התנאים בחוק מתקיימים על מנת שהגבר יוכל לצאת לחופשת לידה במקום אשתו,
האם המעביד יכול שלא לאשר חופשה כזו?
האם מותר למעביד להפעיל לחץ על העובד על מנת שיוותר על כוונתו לצאת לחופשה כזו?
אני שואל כי הודעתי על כך שבוע שעבר, (חודש וחצי לפני מועד החופשה)
ומאז לא עובר יום מבלי שהמעביד לוקח אותי לשיחה של כמה דקות בצד ומבהיר לי עד כמה הוא לא מרוצה מהרעיון והוא ממש כועס ואיננו יודע אם יחכה לי מקום עבודה לאחר החופשה
מה גם שהוא אומר לי לא להודיע כלום בינתיים במקום העבודה של אשתי כי הוא עושה בירורים וממש לא בטוח שהוא יאשר לי את החופשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעביד רשאי לסרב לאשר חופשת לגבר? - תגובה
עו``ד חן שטיין22/04/2012אלעד שלום,
ככל שכל התנאים מתמלאים, הרי שזו בחירה שלך ושל אישתך, ולמעסיק אין סמכות שלא לאשר זאת.
לאור התנהלותו, אני מציע לך בח ו ם להתחיל להקליט את השיחות איתו עניין, ואת האמירה כי יבדוק אם יאשר לך, ולא בטוח שתהיה לך עבודה כשתחזור, היות וכל אלה בכוחם להוכיח הפלייה אסורה.
להעמקה וייעוץ פרטני בעניין, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מותר לפטר אותי.מיקי20/04/2012
חזרתי היום מחופשת לידה לאחר 14 שבועות מתוך בחירה. לאחר שחזרתי שמעתי שמועות שהמעביד שלי מתכנן לפטר אותי.
1.האם התקופה המוגנת שלי כוללת את הזמן של חופשת לידה של 26 שבועות?
כלומר, אני יודעת שאני מוגנת לזמן חופשת הלידה ועוד 60 יום ועוד הודעה מוקדמת, השאלה אם אני מוגנת -26 שבועות חופשת לידה אפילו שבחרתי לחזור מוקדם יותר?
2. האם אני יכולה לחזור להמשיך את חופשת הלידה שלי כדיי למנוע ממנו לפטר אותיכ עת?
בחרתי לחזור כדיי לעבוד ולסייע ופתאום מתגלה לי שעושים ניצול ציני של החוק כדיי לפגוע בי.
אודה לעזרתכם.
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מותר לפטר אותי. - תגובה
עו``ד חן שטיין22/04/2012מיקי שלום,
ההגנה נמנית מיום חזרתך בפועל - ממועד החזרה נמנים 60 ימים מוגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשתלידהנטע17/04/2012
שלום,
עבדתי כמנהלת סניף שנה בדיוק לפני שיצאתי לחופשת לידה. ניבלתי שני סניפים הקרובים למקום מגורי.
לאחר 14 שבועות נאמר לי שאם אאריך את חופשת הלידה, סניף אחד יילקח ממני (זה שהיה הכי קרוב למקום מגורי) וישאר לי רק השני, זה שנמצא כחצי שעה נסיעה ממקום מגורי. זה הכעיס אותי אבל הבנתי שאין לי ברירה, כי רציתי להשאר עם בני בבית 26 שבועות כפי שמתיר לי החוק. לאחר 24 שבועות הודיעו לי שגם הסניף השני נלקח ממני. מה שמציעים לי הוא - סניף רחוק כשעה וחצי ממקום מגורי, או להיות בסניף המרוחק 45 דקות ממקום מגורי אבל שם לא אנהל אלא אהיה תחת מנהלת הסניף שהיום בדרגה שלי ואהיה רק אחראית על אזור קטן.
האם מה שעשו הוא חוקי ? לפי האינטואציה שלי הם עומדים לפטר אותי לאחר מה שהם חייבים עפ"י חוק. האם הם חייבים לשמור לי את התפקיד שלי 26 שבועות ?
כמה זמן הם חייבים להעסיק אותי לפני שיפטרו אותי? האם מותר לי לסרב ל 2 ההמעות הלא הגיוניות הללו ובכל זאת לקבל מכתב פיטורים? יש לי בעיה כלכלית, לכן אני חייבת להיות מועסקת אך אני רוצה לעבוד בסניף שעבדתי בו לפני חופשת הלידה. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין17/04/2012נטע שלום,
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
על פניו, מהנתונים שמסרת, נראה כי מדובר בהרעת תנאים אסורה, אך יש לבחון את הדברים באופן מעמיק יותר, זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה לדמי אבטלה בהתפטרות אחרי חל"דנגה16/04/2012
שלום, הסתימה לי החופשת לידה.עבדתי לפני הלידה במקום מרוחק מהבית ואין באפשרותי לחזור לעבוד במקום זה כעת בשל שעות הנסיעה הרבות והמשרה המלאה. האם עלי להתפטר לצורך טיפול בילד או התפטרות רגילה? האם ישתקופת המתנה עד שמתחילים לקבל דמי אבטלה בשני המקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה לדמי אבטלה בהתפטרות אחרי חל"ד - תגובה
עו``ד חן שטיין16/04/2012נגה שלום,
על מנת להיות זכאית לפיצויי הפיטורים - עלייך להתפטר לצורך טיפול בילד, וזאת עד שמילאו לו 9 חודשים לכל המאוחר.
כמתפטרת - חלה עלייך תקופת המתנה בת 90 ימים עד שתהיי זכאית לדמי אבטלה, אם כי עלייך לפנות מיידית ללשכת התעסוקה לחתום, כדי שהתקופה תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי חופשת לידהכ16/04/2012
היי,
אני עובדת במקום עבודתי (מגזר ציבורי)מזה כארבע וחצי שנים. משמשת כמנהלת תחום. לפני חצי שנה ילדתי. היום שבתי מחופשת לידה ( לאחר הארכה של חודש חל"ת + חודש ימי חפשה שלי). מקום העבודה שלי נקלע לקשיים כספיים בשנתיים האחרונות. בזמן שהייתי בחופשת לידה הוחלט על תוכנית הבראה שכוללת פיטורי 6-7 עובדים. שערוריה גדולה הייתה סביב נושא הפיטורים בעיר ( עיר קטנה) וההצהרות היו כי מדובר בפיטורים בשיטת אחרון נכנס- ראשון יוצא. חמישה פוטרו עד כה והם אכן עומדים בקריטריון זה. היום הודיעה לי מ"מ מנהל הארגון בשיחה לכאורה לא פורמלית שגם אני בתוכנית ושבעצם עוד חודש אוזמן לשימוע לקראת פיטורים. היא הדגישה שאין מדובר בכל בעיה בתפקוד שלי או בהתנהלות ( מה שאני יודעת שנכון כי אני עובדת מעולה שאין עוררין על תרומתה למערכת)אלא שפשוט מדובר בצמצום המשרה שלי והוחלט על כך בוועדה שגיבשה את תוכנית ההבראה. אציין כי אותה מ"מ ואנוכי ביחסים לא מי יודע מה טובים מאז ומתמיד. היא מונתה למ"מ מנהל על רקע פוליטי בעוד שאני עברתי את מבחני וסדנאות ההערכה לניהול הארגון ( היחידה בעיר) ובעצם אני מהווה גם קצת איום עליה.
האמת היא שאני לא באמת רוצה להישאר במערכת אבל אני לא חושבת שזה הוגן להגיש לה את פיטוריי על מגש של כסף ( מה גם שלדעתי זה לא חוקי מכיוון שיש עוד לפחות 8 אנשים במערכת חדשים ממני- מה שסותר את העקרון המוצהר של אחרון נכנס- ראשון יוצא).
מה ניתן לעשות? האם מדובר בהפרה חוקית שנותנת לי עילה לתביעה?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין16/04/2012שלום לך,
את מתארת מצב מאוד ספציפי ופרטני, ועל מנת לבחון האם יש עילה לתביעה, יש צורך בפגישת ייעוץ לצורך העמקה בפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - התפטרות אחרי לידהמורן15/04/2012
תודה על המענה המהיר,
רק לשם חידוד, עצם היותי בחופשת לידה פוטר אותי מחובתי להודעה מוקדמת?
אציין כי חופשת הלידה שלי עתידה להסתיים ב- 8/5 ולצערי ילדתי עובר מת, כך שלא אוכל להשתמש בנימוק כי אני עוזבת את מקום עבודתי לצורך טיפול בתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - התפטרות אחרי לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/04/2012היות והעילה לפיטוריך אינה יכולה להיות לצערי טיפול בילד, הנך אמורה לחזור לעבודה במשך ההודעה המוקדמת, אלא אם המעסיק יוותר לך על הודעה זו.
אדגיש, כי התפטרותך, לא תזכה אותך בפיצויי פיטורים.
הנני מאחלת לך בשמי ובשם חבריי לפורום והנהלת האתר - בריאות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן15/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמת - התפטרות אחר לידהמורן15/04/2012
שלום,
מבקשת לדעת כמה זמן עלי להודיע מראש על התפטרותי ממקום עבודתי. ע"פ החוזה עלי להודיע על התפטרותי בהתאם לחוק הודעה מוקדמת לפיטורין ולהתפטרות התשס"א -2001. אולם לא ברור לי ע"פ החוק אם עלי למנות במניין חודשי עבודתי את החודשים בהם הייתי בשמירת הריון ובחופשת לידה או רק את החודשים בהם עבדתי הלכה למעשה במקום העבודה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת - התפטרות אחר לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו15/04/2012מורן שלום,
היה וחזרת לעבודה, והנך מועסקת מעל לשנה, ושכרך הינו שכר חודשי, עליך ליתן הודעה מוקדמת בת חודש ימים.
היה ולא חזרת לעבודתך, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - הודעה מוקדמת - התפטרות לאחר
מורן15/04/2012תודה על המענה המהיר,
רק לשם חידוד, עצם היותי בחופשת לידה פוטר אותי מחובתי להודעה מוקדמת?
אציין כי חופשת הלידה שלי עתידה להסתיים ב- 8/5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי פניה לביטוח לאומיהריונית14/04/2012
שלום רב!
יצאתי לשמירת הריון ב-21/2 ואני חוזרת לעבודה ב-15/4
במשכורת האחרונה היה כתוב לי כי שמירת ההריון הורדה לי ע"י ימי מחלה.
וכמובן שלא הורידו לי כסף, המשכורת נשארה כפי שהיא.
רופא הנשים שליי יעץ לי לשלוח פניה לביטוח לאומי כדי לקבל את הכסף המגיע לי מתקופה זו.
זה נראה לי מיותר לחלוטין, אם השתמשו בימי מחלה מהשנים האחרונות ולא נפגעה לי המשכורת,
האם בכל זאת יש צורך בפנייה לביטוח לאומי?
אני מבולבלת....
אשמח לכל תשובה,
בברכה,
הריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי פניה לביטוח לאומי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/04/2012שלום לך,
ככל שתרצי לנצל ימי מחלה - ישולם לך על פי צבירת ימי המחלה העומדת לך.
ככל שתרצי לנצל שמירת הריון - עלייך להמציא אישור מרופא נשים, והמוסד לביטוח לאומי, באם יכיר בכך, ישלם לך את שכרך עד למקסימום כ 8,500 ש"ח לחודש.
הבחירה כיצד לנהוג היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי פניה לביטוח לאומי
הריונית15/04/2012שלום רב,
תודה על הסבר לגבי האפשרויות.
מה שלא ברור לי הוא מה השיקולים בבחירה בין החלופות ?
האם אני בתור עובדת בהריון אדישה לשתי החלופות?
שוב תודה
הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי פניה לביטוח לאומי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/04/2012אם את מרוויחה פחות מסכום הגמלה, הרי שאת רק מרוויחה מזה, היות ואת לא "מבזבזת" ימי מחלה.
אם את מרוויחה יותר מסכום הגימלה, את עלולה להיפגע מזה כספית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לפני שמלאו שישה חודשיםאלונה13/04/2012
התחלתי לעבוד כמורה בספטמבר 2011, בינואר נכנסתי להריון, דהיינו כמעט חמישה חודשים, אני עדין עובדת באותו מקום ונמצאת בחודש השלישי.
האם, לאור האמור מטה, ע"פ החוק, מותר למנהל ביה"ס לפטר אותי, כי לא חלפו שישה חודשים מתחילת עבודתי ועד שנכנסתי להריון?
או שסופרים שישה חודשים עד הלידה?
החוק קובע כי "לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון, הוראות סעיף קטן זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית ובלבד שהעובדת עבדה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה שישה חודשים לפחות, לעניין סעיף קטן זה רואים סיום חוזה עבודה לתקופה קצובה, כפיטורים".
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לפני שמלאו שישה חודשים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/04/2012אלונה שלום,
עקרונית - ההגנה שחוק הגנת נשים חלה רק לאחר החודש השישי לעבודה. לאור המועדים שציינת, נראה כי את כבר בתוך ההגנה של החוק. זאת ועוד, היות ואת מורה, חלות בעניינך גם הוראות חוזר מנכ"ל, לרבות החוזר בעניין מועד הפסקת העבודה, כך שההגנה הקיימת לך הינה רחבה יותר. אם המעסיק לא יודע על ההריון, כדאי לשקול לספר לו זאת בדרך שתהיה לך גם ראיה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהאתי10/04/2012
שלום רב , סיימתי כרגע 3 וחצי חודשים של חל"ד ובכל אופן לקחתי חודשיים וחצי נוספים ללא תשלום, אני שוקלת להתפטר לאחר 3.5 שנים לצורך טיפול בילד יש לי בבקשה מס' שאלות:
1. ממתיי מתייצבים בלשכת התעסוקה וכמה זמן מקבלים דמי אבטלה??( האם עד שהילד בן שנה?)
2. מה סכום דמי האבטלה ביחס לתלוש השכר שברשותי ? ממוצע של כמה תלושים??
3. האם אני יכולה לחזור לעבודה ואז להחליט ?
תודה רבה מראש :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/04/2012אתי שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים בין אם חזרת לעבודה בפועל בחודשים אלה ובין אם לא. בכל מקרה, אם תחליטי להתפטר יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת), ומרבית הנשים מוצאות לנכון לחפוף אותה עם חופשת הלידה או החל"ת, ומודיעות חודש טרם המועד בו רוצות לסיים את תקופת ההעסקה בפועל.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
תקופת הזכאות לחתום אבטלה - משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים - מספר תלוים, האם בן הזוג עובד, גיל, וכדומה - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדוק זאת באופן ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
אתי15/04/2012במידה והמעסיק יהיה מוכן לתת לי מכתב פיטורין האם אוכל להחתים באופן מיידי ומב זה אומר מצד המעסיק האם יכול להתבע ע"י ביטוח לאומי שכן אסור לפטר בחופשת לידה???אודה למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה - תגובה
עו``ד חן שטיין16/04/2012אתי שלום,
כן וכן.
תוכלי לחתום מיידית עם מכתב פיטורים, והמעסיק יהיה חשוף לתביעה מביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריון בעקבות רכישת החברהמיטלי04/04/2012
שלום רב,
אני עובדת כ-5 שנים בחברה שנמצאת בבעלות גוף גדול.
הוחלט למכור את החברה למנהל הישיר שלי יחד עם עוד חברה קיימת.
המטרה היא בעצם למזג את הפעילות שלנו יחד עם הפעילות של החברה הרוכשת וכתוצאה מכך לפטר את עובדי החברה הנרכשת.
אני נמצאת כרגע בשבוע 10 להריון.
שאלותיי הן:
1. האם ניתן לפטר אותי במקרה כזה של רכישה?
2. אם אכן אפוטר, ואקבל חודש הודעה מראש כנדרש- ייצא שלא אעבוד 6 חודשים לפני מועד הלידה המשוער. במקרה כזאת מגיע לי מענק לידה? והאם הוא יהיה לפי המשכורות האחרונות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיטלי05/04/2012אשמח לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בהריון בעקבות רכישת החברה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/04/2012מיטל שלום,
אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין במכירת החברה כדי להקנות פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת. היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות. ישנן טענות שיהיה נכון לטעון אותן לגבייך - נראה כי יש צורך בפגישה פרטנית לייעוץ מעמיק ומתאים.
לגבי דמי הלידה - לכך עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהפנות שאלתך אליהם, שכן הזכאות משתנה ממקרה למקרה, ויש מקרים לא מעטים בפסיקה לכאן ולכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטלי08/04/2012במידה ואכן אקבל את הודעת הפיטורים אקבע מייד פגישה.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין15/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הוצאת שמירת הריוןמורן03/04/2012
שלום אני בתחילת הריוני השני אני עובדת במסוף מכולות, מסוף שמאחסן ומוציא חומרים מסוכנים כמו למשל ( ברום , חומצה זרחתית, חומצה לבנה וכדומה) אינני עוסקת בחומרים הנ"לאבל אני יושבת ליד המכולות הנ"ל ועוד דבר אני יושבת בתוך מכולה עם עוד 3 אנשים בחודשי הקיץ נורא חם במכולה מה שמקשה עליי לתפקד שאלתי היא האם יגיע לי להוציא שמירת הריון בהתבסס בנתונים שרשמתי לך
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הוצאת שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/04/2012מורן שלום,
אישור שמירת הריון אינו הגדרה משפטית, אלא רפואית - עלייך לבחון זאת מול רופא נשים.
אם רופא נשים יקבע כי אכן יש מניעה לעבודה זו, יהיה על המעסיק למצוא לך עבודה אחרת שאינה מסכנת אותך, ואם לא יימצא, וההעדרות תעלה על 30 ימים, תוכלי להגיש תביעה לשמירת הריון למוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)