פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות מהעבודה לאחר הלידה
    נטלי
    22/02/2012

שלום

יש לי מספר שאלות:

1. אני שוקלת להתפטר מהעבודה. בתי תהיה כבר בת 8 חודשים בסוף פברואר. אני יודעת שאם אני מתפטרת עד גיל 9 חודשים של בתי, אני זכאית לפיצויים. כשאני מודיעה על התפטרות, אני צריכה לעבוד חודש נוסף ובמקרה הזה יכול להיות שאני אגלוש מעבר לגיל 9 חודשים. האם 9 חודשים נספרים מרגי ההודעה על ההתפטרות או מהרגע שאני עוזבת פיסית את העבודה?

2. האם אהיה זכאית לדמי האבטלה לאחר ההתפטרות?

3. שמעתי כבר ממספר אנשים שכיום כשעובד מתפטר (בלי קשר לחוק 9 חודשים לאחר הלידה) יהיה העובד זכאי לפיצויים. האם זה נכון?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף שאני כבר חזרתי לעבודה

נטלי
    22/02/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מהעבודה לאחר הלידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    23/02/2012

נטלי שלום,
    1. המועד אינו מוגדר באופן חד משמעי, כך שתמיד כדאי ללכת בדרך הבטוחה ולא לקחת סיכון - אפשר לשקול פשוט לנסות להגיע עם המעסיק לויתור הדדי על תקופת ההודעה המוקדמת, או במקרה שלא יסכים - יש לשקול לא לתת אותה בפועל חרף הפן הכספי הכרוך בכך, על מנת שלא להעמיד בסיכון את פיצויי הפיטורים.

2. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

3. זה ממש לא נכון - אין חוק המחייב תשלום פיצויי פיטורים למתפטר - היה מדובר בהצעת חוק שלא התקבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית
    מיכל
    20/02/2012

שלום רב,
    אני מועסקת כחודשיים וחצי במקום העבודה.
    בשבוע 24 וצריכה לקבל טיפולים באשפוז יומי (טיפול בהריון) פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע עד הלידה.
    נאמר לי בביטוח לאומי שאין מצב של שמירת הריון חלקית.
    שכרי ייפגע עקב כך, מה עליי לעשות? אוכל לקבל מרופא הנשים שמירת הריון מלאה, אך איני מעוניינת בכך.

אודה לתשובתך.

בברכה,
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון חלקית

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    20/02/2012

אכן שכרך יפגע, וגם לצערי לא בטוח שהמעסיק ימשיך להעסיקך לאור המצב... כך שאת נמצאת במצב לא פשוט.... אך ממליצה לל לשמור על בריאותך יותר מכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות
    תהל
    15/02/2012

שלום רב

התחלתי טיפולי פוריות בפעם השנייה.

אין לי ימי חופש צבורים- בהריון וטיפולים קודמים נצלתי את כולם.
    בכל פעם שאני נעדרת מורידים לי כסף מהשכר.
    האם קיים החזר או מכסה נוסף במקרים כאלה.

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    15/02/2012

תהל שלום,
    ככל שלא צבורים לך עוד ימי מחלה, הרי שהמעסיק רשאי לקזז העדרויות אלה מהשכר.
    אין החזר או כיסוי נוסף לימים אלה ממקור אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך

דליה
    16/02/2012

עד היום לא היה מי שיסדר- כל אחד שהזמין חדר סידר לעצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות עבודה בהריון
    דליה
    14/02/2012

שלום רב,

המעביד שלי מבקש ממני לסדר את חדר הישיבות (אני עובדת כמזכירה)

להזיז כיסאות,לפתוח/לסגור חלונות ,לשים מים על השולחן ולנקות במידת הצורך.

האם מותר לי על פי החוק לסרב??

אני בחודש 8 ודי קשה לי לבצע זאת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות עבודה בהריון

הוספת תגובה

• זכויות עבודה בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

דליה שלום,

אם הפעולות אותן התבקשת לעשות כיום, נעשו גם לפני הריונך, אין אני רואה סיבה להימנעותך לסידור חדר הישיבות גם כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דליה
    15/02/2012

לא עשיתי זאת לפני ההריון האם אני עדיין צריכה לבצע זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

עוד שאלה טרם מתן תשובה - מי סידר את חדר ישיבות עד ליום זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקיד זמני בהריון
    LGR
    14/02/2012

שלום,
    אני עובדת בחברת תקשורת גדולה 3.5 שנים, עברתי לתפקיד זמני של -9 חודשים אשר מסתיים חודש אחרי הלידה.
    מה קורה איתי במצב כזה? אני נשארת עובדת חברה ללא תפקיד?
    וכשארצה לחזור האם החברה מחוייבת למצוא לי תפקיד אחר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקיד זמני בהריון

הוספת תגובה

• תפקיד זמני בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

שלום לך,

החברה מחוייבת להחזירך לאותו התפקיד אותו ביצעת בפעל טרם הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקיד זמני והריון

הילה
    12/01/2014

שלום רב,

נכון להיום אינני עובדת ומחפשת עבודה בתחום שלי.
    הציעו לי כבר כמה משרות אשר מוגדרות כ"תפקיד זמני ל-9 חודשים/שנה".

מה קורה אם לאחר 6 חודשי עבודה, אני נכנסת להריון?
    האם ניתן לפטר אותי כי מראש הגדירו שהתפקיד הוא זמני?
    האם חל עליי החוק שלאחר 6 חודשים צריך לבקש היתר פיטורין ממשרד התמ"ת?

אודה לתשובתכם.

בברכה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרד התמת מעונות יום.
    דיקלה
    12/02/2012

במהלך השנה עבדתי בשתי משרות ואז עזבתי משרה אחת לטובת הגדלה של המשרה השניה ל100 אחוז, שבה עבדתי כחודשיים ולאחר מכן נפגעתי בתאונת דרכים ומאז אני בבית ל90 יום שמסתיימים בסוף שבוע זה. ברצוני להגיש לקבלת דרגה למעונות היום של משרד התמת והם דורשים רצף של שלושה חודשים במשרה מלאה שבה יש לי חודשיים רצופים ובחודש השלישי התרחשה התאונה ומאז אני בבית כאמור. האם הם יכולים להחליט כי לא יתנו לי דרגה? תמיד עבדתי במשרה מלאה וזה מאוד מתסכל שמפאת התאונה תישלל ממני הזכות להנחה במעונות. הנציגה הסבירה לי שהעניין הוא שהם לא יודעים אם אחזור לעבוד או לא, על אף שהסברתי כי אני חוזרת בסוף שבוע זה. עליי לציין כי אני בחודש השביעי להריוני וכי עוד חודשיים בעז"ה ממילא אצא לחופשת לידה.(אך לא ציינתי נתון זה בפניהם)
    האם אתם מבינים בזה? אשמח לסיוע , תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משרד התמת מעונות יום.

הוספת תגובה

• משרד התמת מעונות יום. - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

דיקלה שלום,

לטעמי, הנך יכולה לבקש בקשה לקבלת דרגת ההנחה, ואולי יתחשבו בנושא לאור הנסיבות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בהריון
    דיקלה
    12/02/2012

שלום רב!
    אני עובדת סוציאלית במיקצועי העוסקת בביקורי בית אצל מטופלים שונים כמאה בחודש. בשבוע ה17 להריוני עברתי תאונת דרכים כאשר הייתי בדרך לעבודה ומאז אני בבית ב90 הימים שבטל"א מתיר לתאונות עבודה. בסוף השבוע הזה מסתיימים ימים אלו ואני חוזרת לעבודתי בשבוע 31 להריוני. שאלותי הן- אני עדיין סובלת מכאבי גב עזים בשל התאונה (אך לא כאלה המצדיקים נכות) וכן מפוסט טראומה מנהיגה בה אני מטפלת ע"י פסיכולוג אך עדיין חוששת מאוד לנהוג , עיקר עבודתי כאמור על ההגה האם אני יכולה לחזור אך לומר להם שאינני מסוגלת לנהוג (יש לי אסמכתא מרופא תעסוקה) כמו כן רופא המשפ' שלי אמר שיכול לכתוב לי שאני יכולה לעבוד רק חצי יום האם השעות החסרות יכולות לרדת לי מימי המחלה שלי (30 לשנה)?
    האם ניתן לפטר אותי על אף היותי בהריון?
    תודה רבה לכם על הסיוע.
    עופרה

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה בהריון

הוספת תגובה

• תאונת עבודה בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

דיקלה שלום,

ראשית ממליצה לך לפנות לעו"ד המתמחים בנושא תביעות לביטוח לאומי לאור תאונות עבודה.

שנית, המעסיק לא יכול לפטרך אלא רק אם יקבל אישור מהממונה לחוק עבודת נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה.

דיקלה
    15/02/2012

אורנה תודה רבה על התגובות.
    הודעתי למנהלת שלי כי אחזור בתחילת שבוע הבא לעבודה בעז"ה באותו היקף משרה(עוד חודשיים עד הלידה בעז"ה) והיא ענתה כי משום שהיא התחילה להעסיק עוד עו"ס באותו התפקיד היא לא בטוחה שאני אוכל לחזור להיקף המשרה שהייתי אלא לפחות. האם זה חוקי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה. - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/02/2012

בבקשה.

על מקום העבודה להחזירך לאותו מקום העבודה ולאותו התפקיד. היה ולא פועליתה יא בניגוד לחוק עבודת נשים, וזאת במידה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים.

היה ומקום העבודה לא יחזירך לעבודה, ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי על מנת לשמור על זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענק לידה - שאלה עבור עו"ד ליאת
    סיגל
    07/02/2012

לליאת שלום
    אני נמצאת בחודש חמישי להריוני.
    כבר למעלה מעשר שנים אני עובדת במשמרות ערב ושבת - 4 משמרות בשבוע.
    השכר החודשי - שכר גלובלי לחודש.

1. מרצוני החופשי, מעבר לשכר הגלובלי, אני מעוניינת לעבוד משמרות נוספות, בתקופת ההריון מחודש שישי עד לחודש תשיעי, האם מותר לי חוקית לאור המצב שזה מבחירת רצוני?

2. מטרת המשמרות הנוספות היא להגדיל את משכורת הברוטו בשלושת החודשים בסוף ההריון עד ללידה, בכדי לקבל מענק לידה גבוהה יותר.
    האם מענק הלידה - החישוב נעשה ע"פ משכורת הברוטו כולל משמרות הנוספות שאעשה? או החישוב יעשה ע"פ שכר הבסיס בלבד?

אשמח לקבל תשובה מפורטת, והנחייה נכונה לקראת חודשי ההריון המתקרבים.

בתודה מראש: סיגל

הוספת תגובה

• מענק לידה - שאלה עבור עו"ד ליאת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/02/2012

סיגל שלום,
    1. כן, אך סביר מאוד שהמעסיק יבקש אישור רפואי שאין מניעה לכך.
    2. תלוי כיצד נראה התלוש שלך. בכל אופן, גם משמרות נוספות אמורות להגדיל קודם כל את שכר הבסיס.

הרבה הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי 14 שבועות, דחוף
    נטע
    02/02/2012

שלום,

לפני חופשת הלידה, עבדתי בעבודתי שנה. ניהלתי 2 חנויות קטנות. 14 שבועות מסתיימים עוד מעט ותיכננתי להאריך ל 26 כפי שהחוק מאפשר לי.
    אך השבוע נאמר לי ע"י הבוסים שהחליטו לעשות שינויים, אחת מהחנויות שלי גדלה מבחינת הנכס והצוות, ולכן מפרידים את שתי החנויות ואנהל רק חנות אחת. זה בסדר מבחינתי כי החנות שגדלה ונבחרתי לנהל אותה היא החנות שרציתי. אך הם העמידו אותי בפני אולטימטום, אני חייבת לחזור כשמסתיימים 14 שבועות. ניסיתי להבין מה יקרה אם לא אחזור אלא אאריך, אמרו שלא יוכלו לחכות לי ויחפשו מנהלת אחרת לחנות האמורה. שאלתי מה יעשו איתי, אמרו ש"לא רוצים לאבד אותי" אז יחשבו כבר על משהו. מה עושים? האם זה חוקי מה שהם עושים? האם החוק החדש לא אומר שהם חייבים להחזיר אותי לתפקיד שלי תוך 26 שבועות. האם כשאחזור הם יוכלים להציב אותי בכל חנות אחרת? ומה יהיה אם לא תהיה אף חנות ללא מנהלת, מה הם יכולים לעשות איתי ?
    אני ממש בהתלבטות, לא רוצה לאבד את מקום העבודה לי אך לא רוצה לחזור כשהתינוק עוד ממש קטן, ויונק !!!

תודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי 14 שבועות, דחוף - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/02/2012

נטע שלום,
    ראשית - ככל שמלאה לך שנת עבודה טרם הלידה, הרי לא ניתן לאלץ אותך לשוב לאחר 14שבועות.
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
    כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות לבדיקות במהלך הריון
    אורית
    02/02/2012

שלום,

אני עובדת במשרה של 9 שעות 4 ימים בשבוע. (80% משרה)

בעבודתי טוענים כי איני זכאית להעדר לצורך בדיקות בהריון (40 השעות במהלך ההריון.) בגלל שאני עובדת רק 4 ימים בשבוע ולא 5 כמו כולם.
    האם אכן הם צודקים? או שאני זכאית לשעות אלו?

בברכה,
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    שעות לבדיקות במהלך הריון

הוספת תגובה

• שעות לבדיקות במהלך הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/02/2012

המעביד צודק.
    רק מי שעובדת שבוע מלא זכאית לשעות בדיקה אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה דחוףףףף
    לאחר לידה
    01/02/2012

שלום רב, אני עובדת כ3 וחצי שנים בחברה בתור מעצבת גרפית, יום בשבוע עבודתי מסתיימת עד 1-2 בלילה, ושאר הימים עד 3 וחצי, ילדתי את ילדי השני ב14.11.11, אני אמורה לחזור אמצע חודש הזה לעבודה, אך אני לא מוכנה לחזור לתנאים אלו כיוון שיש לי תינוק קטן לטפל והיום בשבוע הזה לא מאפשר לי לחזור לעבודתי. האם אני יכולה לדרוש מהמעסיק לא לעבוד עד השעה הזאת ולעבוד כל השבוע עד השעה 3 וחצי? ובמידה ולא יסכים התן לו מכתב פיטורים בשל טיפול בילדי? האם מותר לי להציב לו את תנאי חזרתי ההגיוניים בשל מצבי?
    וכמו כן האם אני יכולה לצרף לתנאי החזרה גם את זה שאני רוצה שישנה לי את השכר?
    ובמידה ולא ירצה לשנות אשלח לו מכתב פיטוריןו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה דחוףףףף

הוספת תגובה

• עבודת לילה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/02/2012

שלום לך,
    לשון חוק עבודת נשים קובעת כך: מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א 1951- , במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב, למעט סוגי מקומות עבודה חריגים.
    לגבי השכר - מאוד לא מומלץ לפתוח דיון זה אם תרצי לעזוב בסוף, היות וזה עלול לשלול את הטענה להתפטרות לצורך טיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה

לאחר לידה
    12/02/2012

שלום רב, ילדתי בתאריך 12.11.11 את בני השני ב"ה, אני כרגע מועסקת אצל חברה ועובדת בתור מעצבת גרפית. קיבלתי כמה הצעות בזמן חופשתי לעבוד בתנאים הרבה יותר נוחים הן מבחינת שעות והן מבחינת שכר. הבעיה היא שאני גרה בעיר קטנה והעבודה היא תחרות אחד מול השני. התחום הוא תחום העיתונות המקומית.
    כמו כן יש לציין שאני עובדת בחברה כבר 3 וחצי שנים. ואני חתומה בחוזה על סעיף: אי תחרות,"העובד מתחייב כי במשך 150 ימים ממועד סיום הקשר שבין הצדדים להסכם זה, מכל סיבה שהיא, יימנע מלעסוק בתחום שיווק, פרסום בענף העיתונות והמדיה כלל, אצל לקוחות החברה וספקיה וכן בכל עיסוק או גוף שיש בו משום תחרות בתחומי העיסוק של החברה"...
    אני יודעת שבמידה ואני מתפטרת לשם טיפול בילדי מגיע לי פיצויים לפי החוק.
    האם אני רשאית לעבוד מול מתחרה היות וזה מקצועי והסעיף הזה פוגע בחופש העיסוק. על אף שחתמתי עליו בחוזה.
    והאם המעסיק שלי יכול לתבוע אותי בעניין זה שאני יעבוד מול מתחרה? ולא ישלם לי פיצויים ואת מה שמגיע לי ע"פ חוק?
    בנוסף, אני חתומה גם על הודעה מוקדמת של 60 יום זהו סעיף הדדי.
    אני אמורה לחזור 19.2.12 אבל כרגע מאריכה את החופשה בחודש עד שאחליט בנוגע להמשך העסקתי,
    ברגע שהחליט על התפטרותי אני צריכה לחזור ל60 יום לעבוד אצלו? והאם בזמן ההודעה מוקדמת אני יכולה לעבוד מול המתחרים...?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    15/02/2012

שלום לך,
    לגבי תניית איסור התחרות שבהסכם העבודה, הרי שיש לבחון זאת לעומק ולא ניתן להשיב באופן מקצועי על כך טרם ייבחן העניין והמסמכים הרלוונטיים.
    לגבי התקופה המוקדמת - באופן עקרוני עלייך לתת למעסיר תקופה זו, אך ניתן גם לחפוף אותה לחל"ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??.

לאחר לידה
    05/02/2012

תודה על התגובה המהירה,
    הבעיה כרגע היא, שביקשתי שישנה לי את השכר ובמידה ולא אני לא אחזור כי אני מעדיפה לטפל בילד שלי כי זה לא משתלם לי השכר וגם השעות לצורך טיפול בילדי. האם הוא יכול לטעון נגדי בזמן שאבקש את הפיצויים המגיעים לי?
    הבוס אמר שיחזור אליי, מה היית ממליצה לי לעשות? במידה ויתקשר שוב? איך הסביר את דבריי ככה שלא יוכל לטעון נגדי שזו סיבתי בין הייתר?
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??. - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/02/2012

שלום לך,
    את מה שנאמר לא ניתן למחוק כמובן, אבל תנסי להתמקד בעניין הטיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה
    שיר
    31/01/2012

שלום,
    במקום העבודה שלי נהוג לחלק בונוס שנתי לעובדים המבוסס על הערכת עובדים.
    השנה הוחלט כי מי שנעדר יותר מאחוז מסויים מהימים, סכום הבונוס שלו הוא זכאי ירד.
    למשל: אם לפי החישוב המשקלל את הערכת העובדים ואת משכורת הבסיס מגיע לי בונוס של 10,000 ש"ח ונעדרתי 60% מהזמן, אקבל רק 4,000 ש"ח.
    מכיוון שנכנסתי השנה להריון שהושג חאחר טיפולי פוריות, נעדרתי רוב השנה.
    בתחילת השנה - בגלל טיפולים, אח"כ מעקב הריון - חופשת שמירת הריון ולבסוף חופשת לידה. האם מותר למעביד לגרוע מהבונוס שלי מסיבות אלו?
    כמו כן, בחלק מהזמן שבו הייתי בחופשה עבדתי מהבית, אך לא רשמתי בשום מקום כמה עבדתי או מתי. האם זה משנה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/01/2012

שיר שלום,
    לאור העובדה כי מדובר בבונוס שאינו מחוייב על פי חוק, הרי שהמעסיק רשאי להגדיר את הקריטריונים לקבלתו.
    יחד עם זאת, נראה כי מדובר בתנאי מפלה, ככל שהעדרות עקב טיפולים והריון משפיעים עליו, וייתכן כי תצליחי להוכיח הפלייה כאמור, אך הדבר יגזול ממך משאבים שלא בהכרח יצדיקו את ההתעסקות עם הדבר - לשיקולך כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת הכשרה כעצמאית לפני לידה- בל"ל
    נועה
    31/01/2012

שלום,

הינני שכירה באופן רציף כשנה וחצי בהן משולם ביטוח לאומי במלואו. אני עתידה ללדת ביולי. באפריל תיכננתי להחליף את מחצית שעות עבודתי כשכירה בעבודה כעצמאית.
    זהו מהלך מתוכנן מראש ולא יתאפשר לי להתחיל לעבוד כעצמאית מוקדם יותר מתחילת אפריל.
    כלומר, לכל היותר אצבור שלושה חודשי עבודה כעצמאית לפני מועד הלידה.

ממש בתמימות הרמתי טלפון למוקד בל"ל רק כדי לוודא שאכן אהיה זכאית לקבלת דמי לידה מלאים שכן לא יהיה רגע אחד בו אינני משלמת בל"ל. התחוור לי כי אהיה זכאית לדמי לידה רק עבור עבודתי כשכירה, בחצי המשרה שאותיר לי. עבור חצי המשרה הנוספת כעצמאית- לא אהיה זכאית לדמי לידה.

שאלתי- האם הבנתי נכון? ואם כן, הרי שיש כאן פגיעה בחופש העסוק וכן הפליה כנגד נשים- שכן גבר לא נאלץ להתעסק בזוטות שכאלה כשהוא מתעתד התפתחות מקצועית. אם הדבר נכון, הרי שאין ביכולתי לעשות את הצעד הבא בהתפתחותי המקצועית- הוא מעבר לסטטוס עצמאי.

ואם הבנתי נכון, האם יעזור לו אפתח כבר עכשיו תיק עצמאי ואשלם דמי ביטוח לאומי החל מינואר? למרות שעדיין אין לי הכנסות? ואז, אהיה זכאית רק למחצית דמי הלידה, אם הבנתי נכון?

תודה על הסבלנות,
    נועה

הוספת תגובה

• תקופת הכשרה כעצמאית לפני לידה- בל"ל - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/01/2012

נועה שלום,
    הבנת נכון.
    בגין כל אחד מהסטטוסים יהיה עלייך לעמוד בהוראות החוק לעניין התקופה הנדרשת.
    בהחלט ייתכן כי פתרון טוב יהיה להיות עצמאית כבר מינואר, אם כי לתשומת ליבך - לעצמאית לרוב נעשה החישוב על פי הדו"ח השנתי, ולא שלושה חודשים קודם ללידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמצע הריון וכבר מחפשים לי מחליף..
    אורטל
    30/01/2012

בוקר טוב,
    אני בחודש חמישי כבר 3 חודשים לא נמצאת בעבודה,ברשותי אישור מחלה מרופא נשים המורה לי להיות בבית מושבתת מפעילות (לא שמירה).
    אני עובדת בחברת הייטק ובתפקידי אין לי כרגע מי שמחליף אותי (לא בוצעה חפיפה לאף עובד אחר).
    התגלה לי כי מקום העבודה פירסם כי הוא מחפש מישהו למשרה שלי (להדגיש כי במשרה שלי רק אני החזקתי בחברה שלי כבר 5 שנים,וזה תפקיד לאדם אחד בלבד).
    כיצד עליי להתייחס לזה?
    נראה לי לפי המצב שלאחר שאחזור מחופשת לידה,ולאחר פרק הזמן ע"פ חוק- יפטרו אותי.
    לי זה ברור כי זה יהיה כי מצאו מחליף למרות שבוודאי ינמקו זאת בצורה אחרת.
    האם זה חוקי? מה האפשרויות שלי בכלל,אם קיימות.
    המון תודה ויישר כוח על המקצועיות והעזרה!

הוספת תגובה

• באמצע הריון וכבר מחפשים לי מחליף.. - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    31/01/2012

אורטל שלום,

היות והנך נמצאת בבית, אין פסול בעובדה שמקום העבודה מאתר מחליף לתפקידך.

היה ותחזרי לעבודתך, על מעסיקך להחזירך לאאותו התפקיד בפועל, במידה ולא יעשה כן, יפעל הוא בניגוד לחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה5688
    גלי
    29/01/2012

שלום רב!

אני עתידה לחזור לעבוד בעוד יומיים לאחר חופשת לידה.

החברה בה עבדתי עברה לעיר אחרת מאחר ונרכשה ע"י מתחרה שלה.

בעבר עבדתי פעמיים בשבוע עד 19:00 וכעת לא אוכל לחזור לעבוד בשעות אלה כי הפעוטון של הבת שלי לא עובד בשעות אלה.

משיחות עם מערך כ"א בחברה קיבלתי את הרושם שאין להם תפקיד מוגדר בשבילי עכשיו בשל הבעיתיות בשעות העבודה ושבשל המעבר נדרשת הרבה עבודה כללית של מעבר בין התוכנה הקודמת איתה עבדו לתוכנה חדשה ולכן אין להם מה להציע לי.

האם הם חייבים להציע לי "משרת אם" מעצם היותי אם טריה?..

האם מותר להם לשבץ אותי בתפקידים מוזרים וחסרי הגדרה, להפוך אותי לכלבויניקית ? התפקיד הקודם שלי דורש עבדה עד 19:00..

האם עקב הנסיבות אהיה זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום?? הבנתי שיש מקרים חריגים אך לא ברור לי מה הם..

האם אוכל להגיע לסיכום עם המעסיק שלי בו מאחר ולא מוצאים לי תפקיד שמקובל עלי ישולמו לי חודשיים של עבודה + חודש הודעה מוקדמת ויוציאו לי בתוך חודשיים מכתב פיטורין??

אני לא מעוניינת לחזור למקום עבודה זה ונראה שמנסים לייאש אותי ולגרום לי להתפטר

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה מחופשת לידה5688

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה5688 - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    31/01/2012

גלי שלום,

על מקום העבודה להחזירך לאותו התפקיד בו עבדת בפועל ובאותם שעות עבוד, היה ולא, מעסיקך יפעל בניגוד לחוק.

הנך זכאית, במידה ועבדת משרה מלאה, לעבודה שעת פחות, וזאת עד 7 חודשים מיום הלידה.

הנך זכאית להתפטר בגין טיפול בילד, אך לא תוכלי לקבל דמי אבטלה, במשך 90 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה