פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי הבראה בזמן חופשת לידה
    חגית
    05/03/2012

שלום רב,
    במקום עבודתי אני מקבלת תשלום דמי הבראה בחודש יולי,
    השנה אהיה בחופשת לידה בחודש זה,
    האם עדיין אהיה זכאית לקבל דמי הבראה?
    במידה וכן, כיצד אקבלם, ממקום עבודתי או מביטוח לאומי?
    תודה רבה,
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• דמי הבראה בזמן חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/03/2012

חגית שלום,
    עקרונית קיימת לך הזכאות לדמי ההבראה בגין תקופת החל"ד, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת עם יתר העובדים, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר שובך (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי שמירת הריון
    עדי
    05/03/2012

שלום,

אני בשבוע 36 וארבעה ימים.

לפני כשבועיים הילד שלי (בן שנה וחצי) חלה בשפעת והדביק גם אותי - חוץ מחום גבוה שהיה לי לא הרגשתי את העובר והרופא נשים שבדק אותי שלח אותי למיון.
    במיון הייתי מאושפזת ללילה אחד ואח"כ שוחררתי לבית עם שבוע מנוחה.
    בזמן אותו השבוע ומאז אני פשוט מרותקת למיטה מכאבים ומקושי מהותי לזוז (בלי קשר לחום שהיה לי - פשוט כאבים).
    ביום ראשון לאחר השבוע שנחתי ניסיתי ללכת לעבודה ותוך חצי שעה חזרתי הביתה מרוב כאבים שהיו לי באזור התחתון של הגוף. מאז כל יומיים שלושה אני מגיעה לרופא משפחה שנותן לי יומיים/שלושה מנוחה.
    סה"כ 11 ימי מחלה.
    היום הרופא אמר לי ללכת לרופא נשים כי הוא לא יכול להמשיך ולתת ימי מחלה (קבעתי תור לחמישי) ולבדוק לגבי שמירת הריון.
    לא תארתי לעצמי שארגיש במצב כאבים פיזיים כל כך משמעותי שימנע ממני ללכת לעבודה.
    מצד אחד אולי אני אלד כל יום ומצד שני אני יכולה ללדת גם עוד חודש.
    השאלה שלי היא : מה אני אמורה לעשות במצבי בהקשר של שמירת הריון בשבוע כל כך מתקדם ?
    מה הנוהל במקרה הזה ?
    האם אני זכאית בכלל ?
    אשמח לעזרה בנושא כדי שאדע מה לעשות,

תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי שמירת הריון

הוספת תגובה

• שאלה לגביי שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/03/2012

עדי שלום,
    שמירת הריון ניתנת לפי המלצה של רופא הנשים, ולפי מספר הימים שהוא ציין במסמך הרפואי וככל שאושר ע"י המוסד לביטוח לאומי.
    גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 8500 ש"ח ברוטו), לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
    הגוף שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    אם לא תעמדי בתנאים אלה, הרי שתוכלי לקבל ימי מחלה עבור הימים שתהיי במחלה או בשמירה, ככל שיש לךם ימי מחלה צבורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חופש
    ליה
    04/03/2012

שלום

רציתי לדעת האם בשמירת הריון נצברים ימי חופשה לצורך חישוב ותק

אני נמצאת בסיום יחסי עובד מעביד.

תודה רבה

ליה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון חופש

הוספת תגובה

• שמירת הריון חופש - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/03/2012

ליה שלום,
    לעניין ימי החופשה - מדובר בעניין מורכב, שכן ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בשמירת הריון לקביעת הזכאות לחופשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים של עובדת מיקור חוץ חלד
    תמי
    03/03/2012

הי

איפה אני יכולה למצוא את התנאים שמגיע לעובדת מיקור חוץ בחופשת הלידה? בעקרון אני יודעת שהם שווים לעובד מן המנין אבל חברה שלי בפחד נורא שיתפסו לה את המקום על ידי המחליפה ותמצא ללא עבודה
    איפה אפשר להתייעץ?

הוספת תגובה

• פיטורים של עובדת מיקור חוץ חלד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/03/2012

תמי שלום,
    עובדת מיקור חוץ הינה שוות זכויות לכל עובדת אחרת בהריון, אלא אם היא חתומה על הסכם לתקופה קצובה.
    על זכויות העובדת בהריון באופן כללי - תוכלי לקרוא ברחבי האינטנרנט, בין היתר גם באתר האינטרנט שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות נוספות
    טל
    02/03/2012

שלום
    אני עובדת באותו מקום עבודה כבר מעל ל 14 שנים
    הנני בהסכם של 5 ימים בשבוע 8 שעות ביום 40 שעות שבועיות
    אני נמצאת בחודש השמיני והמעביד החליט כי רוצה שאני יעבוד ביום שישי
    לאחר בדיקה נאמר לי כי משמרת ביום שישי זה לא נחשב שעות נוספות כי לא חורג 8 שעות
    ביום אך שעות אללו משולמות כנוספות
    לטענתי אם זה משולם כנוספות זה שעות נוספות ולכן אני לא רוצה לעבוד
    האם המעביד יכול להכריח אותי ?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נוספות

הוספת תגובה

• שעות נוספות - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    02/03/2012

שלום טל,

שעות נוספות יכולות להחשב הן באופן יומי או שבועי או חודשי ואסביר,

מעל ל - 8:36 שעות עבודה לא כולל הפסקה, על המעסיק לשלם שעות נוספות בגין אותו היום.

בשבוע שעות העבודה הן 43 שעות שבועיות מעל על המעסיק לשלם שעות נוספות.

מעל ל - 186 שעות חודשיות על המעסיק לשלם שעות נוספות.

אציין, כי המעסיק לא יכול לחייבך כיום לעבוד בימי שישי, ואם הנך העובדת היחידה אותה הינו מחייב ניתן לראות בכך הפלייה בגין הורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שעות לבדיקות מקבלים מעבודה
    ויקי
    01/03/2012

שלום!

שמעתי שלאישה בהריון מגיעות 40 שעות מעבודה לבצע בדיקות רפואיות.
    הריון שלי מוגדר רישמית עם סיכון גבוה כי מדובר בתאומים זהים.

האם במקרה הזה מגיע לי יותר שעות?

תודה!

הוספת תגובה

• כמה שעות לבדיקות מקבלים מעבודה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    02/03/2012

שלום רב,

לצערי אין רלוונטיות, החוק מקנה 40 שעות לבדיקות רפואיות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות, חייבת תשובות
    רינת
    28/02/2012

שלום,
    עבדתי במקום העבודה שנה וחצי ואז ילדתי, התפטרתי אחרי חצי שנה של חופשת לידה לצורך טיפול בילדי.
    אני כבר שנה אחרי, לפי סוכנת הביטוח אם אני רוצה לקבל את הפיצויים אני צריכה לשלם את חלקי (תשלום של שלושה חודשי חופשת לידה היות והקופה הופסקה והמעסיק את חלקו או שגם הם וגם אני לא נשלם כלל) על מנת לקבל את הפיצויים והסכום שאומרים לי הוא 4248. שכר היסוד שלי היה 4600 ולפי החישוב אני אמורה לקבל פיצויים על שנה ותשעה חודשים (כולל שלושה חודשים של חופשת הלידה) כלומר משהו בסביבות 7900. מי אמור לתת לי את היתרה? ישירות ממקום העבודה? לפי מה שהם אומרים מה שיש בחברת הביטוח זה מה שאקבל.
    אודה לכם על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות, חייבת תשובות

הוספת תגובה

• אובדת עצות, חייבת תשובות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/02/2012

רינת שלום,
    באופן עקרוני, בעת פיטורים, על המעסיק להשלים את הסכום אשר נמצא בקופת הפנסיה (רכיב הפיצויים) בשיק שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקי כניסה להיריון בעבודה חדשה
    איימי
    27/02/2012

היי,
    שבוע הבא אני מתחילה עבודה חדשה ואני כבר נשואה ורוצה בשנה הקרובה להיכמנס להיריון.
    האם יש חוקים אחרי כמה זמן בעבודה מותר להיכנס להיריון כדי להיות זכאית לכל התנאים של אישה בהיריון? האם זה נכון שכניסה להיריון בחצי שנה הראשונה לעבודה יכולה לגרור פיטורים ללא פיצויים?

אשמח לתשובתך המלאה.

הוספת תגובה

• חוקי כניסה להיריון בעבודה חדשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/02/2012

איימי שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמחות במשפטים בזמן חופשת לידה
    יפעת
    26/02/2012

שלום רב

אני אמורה להתחיל התמחות (ארגון ציבורי) בחודש ספטמבר השנה ובעזרת השם אני אמורה ללדת בחודש אוגוסט .שאלתי היא האם רשאים לפסול את ההתמחות ,האם חופשת לידה נחשבת כזמן התמחות ומה הזמן המינימלי שאשה מחויבת להיות בחופשת לידה.
    אשמח אם תפנו לסימוכין בחוק או נוהל כדי שאוכל להציג.

תודה רבה

הוספת תגובה

• התמחות במשפטים בזמן חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/03/2012

יפעת שלום,
    בכל הנוגע לחופשה כזמן התמחות - פני ללשכה ובררי זאת.
    באופן עקרוני, לא ניתן להעסיק אישה הנמצאת בחופשת לידה באורך מינימאלי של 14 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והיריון
    נועה
    26/02/2012

שלום,
    אני חוזרת לעבודה עוד חודש בערך אחרי חופשת לידה (הילד יהיה בן חצי שנה)
    וכנראה אני בהיריון (מחר אני אדע תשובה סופית).
    יש חובה לספר למעביר כבר עכשיו!? בגלל שכביכול אני חוזרת מחופשה או לא...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה והיריון

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והיריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/03/2012

נועה שלום,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת העלאה במשכורת לפני חזרה מחל"ד
    יעל
    26/02/2012

שלום,
    אני עכשיו בחופשת לידה, צריכה לחזור בעוד כחודשיים.
    עקב התשלום הנוסף הצפוי למטפלת לתינוקת, לא יהיה לי משתלם לחזור לעבודה ללא העלאה במשכורת. (העלאה שלה אני זכאית כבר הרבה זמן לדעתי, אבל טרם ביקשתי בפועל בגלל שהייתי בהריון)

כשתגמר החל"ד בע"ה, אני רוצה לבקש העלאה. ואם לא אקבל אותה אעדיף להתפטר ולקבל את הפיצויים שיהוו לי הכנסה לכחודשיים שבהם אשאר עם התינוקת עוד קצת בבית ואחפש עבודה חדשה. (אני עובדת בעבודה הנוכחית מאפריל 2010- שזה יהיה בדיוק שנתיים וחודש בסוף של חופשת הלידה)

הבנתי מתשובות אחרות שלכן שלא כדאי להזכיר את הנושא של ההעלאה לפני ההתפטרות מכיוון שזה סותר את הטיעון שאני מעוניינת להישאר עם התינוקת עוד קצת בבית. האם זה נכון? אם כן אז איך כדאי לפעול?
    (וגם- אולי במקרה שלי זה לא בהכרח סותר מכיוון שאני אצטרך את ההעלאה כדי שאוכל להכניס את התינוקת למסגרת כלשהי.ואם לא אקבל אותה זה לא יהיה לי משתלם לחזור לעבודה)

תודה מראש על תשובתכן
    יעל

הוספת תגובה

• בקשת העלאה במשכורת לפני חזרה מחל"ד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/02/2012

יעל שלום,
    שיחות על העלאת שכר הינן בעייתיות, ועלולות לסכל את זכאותך לפיצויי פיטורים. אין רלוונטיות לעובדה כי את זקוקה לזה לצורך התשלום למסגרת של הילד.
    מומלץ מאוד לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת לבחון את דרך הפעולה הנכונה במצב הדברים הקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאחר חופשת לידה- עובדת זמנית
    EVE
    26/02/2012

שלום רב
    עבדתי 8 חודשים במקום עבודה בתפקיד מגסיית כ"א
    למרות שהגשתי ביחד עם המעסיק בקשה לתמ"ת לפטר אותי- התמ"ת סירב לתת למעביר היתר לפיטורים
    החברה התקשרה אלי ונתנה לי אפשרות או להתפטר מרצוני או לחזור לתפקיד אחר- כנראה אדמיניסטרטיבי
    האם זה חוקי לבקש ממני להתפטר לבד? האם אפשר לעשות לי הרעת תנאים ולהוריד אותי מבחינה "מקצועית" בתפקיד ??
    מה עלי לעשות ?
    אני אמורה לחזור תוך חודש לעבודה והחברה עדיין לא נתנה לי תשובה לאיזה תפקיד אני מועברת אליו
    אשמח לתגובתך

הוספת תגובה

• חזרה לאחר חופשת לידה- עובדת זמנית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/02/2012

שלום לך,
    באם החברה לא קיבלה היתר לפיטורים, הרי שהיא חייבת להשיב אותך לאותו התפקיד.
    אם החברה תרצה לשנות את תנאייך - היא מחוייב לפנות שוב לממונה ולבקש היתר לשינוי התנאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת

EVE
    27/02/2012

האם עלי ליצור עם המעביד קשר לגבי תיאום חזרה לעבודה לאחר חל"ד? שלחתי להם 2 אימיילים ומתעלמים ממני-- האם זה לטובתי?
    או להמשיך ולנסות ליצור קשר?
    מתי עלי לשלוח מכתב רשום יותר סמכותי מעו"ד למשל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/03/2012

הי,

עקרונית, עלייך ליצור קשר עם המעסיק טרם חזרתך ולהודיע על חזרתך. אם יערים קשיים אז - זה המועד לערב עו"ד.

אם המעסיק מבקש כעת את הסכמתך לשינוי תפקיד ברור שלא כדאי לתת הסכמה שכזו, אלא להבהיר שאת עומדת על זכותך לשוב לתפקידך כפי שהיה ערב הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים אחרי מישרה זמנית

EVE
    26/02/2012

שלום רב
    עבדתי 8 חודשים במקום עבודה בתפקיד מגסיית כ"א
    למרות שהגשתי ביחד עם המעסיק בקשה לתמ"ת לפטר אותי- התמ"ת סירב לתת למעביר היתר לפיטורים
    החברה התקשרה אלי ונתנה לי אפשרות או להתפטר מרצוני או לחזור לתפקיד אחר- כנראה אדמיניסטרטיבי
    האם זה חוקי לבקש ממני להתפטר לבד? האם אפשר לעשות לי הרעת תנאים ולהוריד אותי מבחינה "מקצועית" בתפקיד ??
    מה עלי לעשות ?
    אני אמורה לחזור תוך חודש לעבודה והחברה עדיין לא נתנה לי תשובה לאיזה תפקיד אני מועברת אליו
    אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת ניסיון כקבלה לעבודה
    רעות
    26/02/2012

שלום,
    אני נמצאת בתחילתו של הריון (שבוע רביעי) וקיבלתי חוזה עבודה בחברת הייטק בו מצוין כי חצי השנה הראשונה בעבודה מוגדרת כתקופת ניסיון וכי בסופו כל אחד מהצדדים יהא זכאי לסיים ההתקשורת.

במידה וההריון אכן יתפתח כמו שצריך, אהיה מחויבת לדווח עליו באמצע תקופת הניסיון ואני חוששת שהחברה תשתמש בו כעילה לפיטורין.

אודה להמלצתך בנושא,
    הראל

הוספת תגובה

• תקופת ניסיון כקבלה לעבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/02/2012

רעות שלום,
    בסיטואציה כזאת, כדאי להקפיד ולאסוף ראיות לגבי שביעות רצון ממך לוארך כל הדרך - מיילים, מכתבים, ואפילו הקלטות עם המנהלים, למקרה שאכן יקרה מה שאת חוששת ממנו, כדי שתהיה לך הוכחה לטענתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכיויות המגיעות עקב הפלה טבעית??
    רינה
    24/02/2012

אנשי ומנהלי הפורום שלום
    אינני יודעת אם זה הוא הפורום המתאים אשמח להפנייה המידה ולא.
    לצערי הייתי בחודש השלישי להריוני וגיליתי כי העובר נמצא במצב של בצקת בראש אי לכך נקבע לי גרידה, לא אעלה אותכם פרטים נוספים אבל מרגע ההודעה מצבי הורע ובערב ההודעה כבר התבצעה הפלה טבעית.
    לאחר אישפוז של יום בבית החולים קיבלתי שבועיים ימים של חופש מחלה ברצוני לדעת מה הם זכויותיי מעבר לימי המחלה המגיעים לי ממקום תעסוקתי האם יש זכויות נוספות שמגיעות מהביטוח לאומי ודומייהם
    אשמח לעזרה
    בברכת סוף שבוע רגוע ושקט
    רינה

הוספת תגובה

• זכיויות המגיעות עקב הפלה טבעית?? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/02/2012

רינה שלום,
    ראשית אני משתתפת בצערך.

התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע הלידה, שכן על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
    כך, ככל שילדת לפני שבוע 26 הרי שלא תוכר לך לידת הולד שנפטר כלידה ולה זכויות נלוות, אולם אם ילדת לאחר שבוע 26,ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה בעניין מענק לידה ואורך חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רינה
    26/02/2012

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    01/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת קידום עקב הריון
    יעל
    22/02/2012

הייתי בטיפולי פוריות והצלחתי להרות. בעבודה היו מודעים לכך. לאחרונה המנהלת פנתה אלי ורצתה להמליץ עלי לקידום לתפקיד ייחודי. בשל יציאה לשמירה קצרה בהתחלה (חודש ראשון) נאלצתי לדווח לה שאני בהריון. לדבריה עובדה זו משנה את ההמלצה שלה. ביקשתי ממנה שלא תקח בחשבון עובדה זו. לאחר תקופה הבנתי שהיא לא המליצה עלי לשאלתי אמרה שזה בשל מצבי ובשל העובדה ששמעה שהתפקיד "תפור". האם התנהלותה הינה חוקית? האם עובדת היותי בהריון יכולה להוות שיקול שלא להמליץ על קידום?

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת קידום עקב הריון

הוספת תגובה

• מניעת קידום עקב הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    23/02/2012

יעל שלום,
    רק אם תהיה בידך הוכחה או ראיה להפלייה עקב ההריון יהיה לך מה לטעון בעניין זה. לא ניתן להעלות טענה כללית להפלייה ללא ראיה, שכן ברור כי המנהלת תטען שזו לא היתה הסיבה להמלצה, ולכן כדאי מאוד לאסוף ראיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה