מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הארכת חל"דשיר17/12/2011
אני עוד מעט מסיימת 14 שבועות של חל"ד ומעוניינת להאריך ב12 שבועות נוספים, כש 4 שבועות מהם ללא תשלום ועוד 8 שבועות בתשלום על חשבון ימי חופשה שצברתי (בכוח אדם אמרו לי שכדי שאוכל לנצל ימי חופשה אצטרך לקחת תחילה חופשה ללא תשלום למשך חודש) - מתי אני אמורה להודיע למעסיק על הארכת החופשה? ולמי להודיע ? למעסיק או לכוח אדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2011טל שלום,
מאחר וההארכה אינה חל"ת רגילה, אלא ניצול ימי חופשה, מומלץ כי תוציאי על כך הודעה מסודרת בכתב מראש, מוקדם ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעביד על יציאה לחופשת לידהאבי15/12/2011
שלום רב,
אשתי ילדה לפני כחודש וחצי, ועל פי חוק חופשת לידה אני מתכנן להחליף אותה בחופשה לאחר 8 שבועות לכל השבועות הנותרים בחופשה. על פי התקנות שקראתי באתר הביטוח הלאומי אני עומד בכל הקריטריונים לקבלת דמי לידה. בפורום זה נתקלתי הפעם הראשונה בכך שיש צורך שאודיע בכתב יחד עם חתימה של בת-זוגי למעביד 30 יום מראש כל כוונתי לצאת לחופשת לידה. לא הייתי מודע לדרישה זו קודם לכן, למיטב ידיעתי היא לא מופיעה באתר הביטוח הלאומי ולכן לא עשיתי זאת אלא רק הודעתי לו על כך בע"פ וקיבלתי את הסכמתו.
שאלתי היא, האם אי-הודעה כזו מראש בכתב יכולה למנוע ממני קבלת דמי לידה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעביד על יציאה לחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2011אבי שלום,
גם אם לא החתמת, אך קיבלת הסכמה זה בסדר, אך נסה לעגן אותה בכתב על מנת שלא ניתן יהיה לטעון נגדך משהו בעניין בעתיד.
אפילו מייל ובו תעלה את ההסכמות על הכתב זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בהריוןשירה14/12/2011
שלום,
הבוס שלי עד עכשיו היה משלם לי תשלום מלא על ימי מחלה שנעדרתי ואף פעם לא ביקש ממני להציג אישור על הימים הללו. עכשיו קבלתי 8 ימי מחלה בחודש נובמבר והמעסיק שלי ביקש ממני שאציג את האישור (והצגתי אותו) .וכמו"כ הוריד לי במשכורת ובתלוש. אני מבינה שאני אמורה להנזק מבחינת דמי לידה.(אמורה ללדת במהלך דצמבר) האם זה לא בגדר הרעת תנאים? אשמח לתשובה מהירה כי גם בחודש הנוכחי יש לי ימי מחלה שנצלתי. תודה, שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין19/12/2011שירה שלום,
יש לבחון מה מוגדר בתנאי ההעסקה שלך, שכן על פניו המעסיק נוהג כחוק אלא אם הוסכם ביניכם אחרת, או שהיה זה נוהג קיים.
נסי לשוחח עימו על העניין ולהסביר לו את השלכות הדבר לגבייך, בתקווה שיתקן את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלה לאחר חופשת לידהשגית13/12/2011
היי
הודעתי שבועיים מראש למנהלת שלי שאני חוזרת לעבודה מחופשת לידה ב 4/12
עדיין לא חזרתי לעבודה בגלל שחליתי וקיבלתי חופש מחלה מהרופאה
האם מגיע לי תשלום מהמעסיק על ימי המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש מחלה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011שגית שלום,
ככל שימי המחלה הם לתקופה בה היית אמורה לחזור, הרי שמדובר בתקופת עבודה לכל דבר ועניין, ובאופן עקרוני את זכאית לתשלום ימי המחלה כחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"דלי13/12/2011
שלום, אני עובדת כשנה וחצי במשרה זמנית במקום עבודה מרוחק מהבית (כשעה וחצי נסיעה לכיוון). כיום אני בחודש תשיעי, ולא אוכל לחזור לעבודה בשל המרחק וגם בשל העובדה שהתפקיד הזמני הסתיים. במידה ואתפטר לצורך טיפול בילד האם עלי להמתין 3 חודשים עד שאוכל להתחיל לקבל דמי אבטלה? האם יש דרך כלשהי שבה המעסיק יכול לפטר אותי מבלי שאאלץ להתפטר ומבלי שיאלץ לעבור על החוק (מדובר בתפקיד זמני שהסתיים וידוע כי לא אוכל לחזור לעבוד כל כך רחוק מהבית). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו13/12/2011שלום רב,
לאחר החל"ד תוכלי להתפטר בגין טיפול בילד, ולקבל את כל זכויותייך, לרבות תשלום פיצויי פיטורים.
בנושא דמי אבטלה, יהיה עליך להמתים 90 ימים על מנת להתחיל לקבל את דמי אבטלה. הגישי בקשה, ואולי יתחשבו בעילות שהעלית כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה - אופן חישובאיריס13/12/2011
שלום,
האם בחישוב דמי לידה ביטוח לאומי מוריד מס בריאות ודמי ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - אופן חישוב - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011איריס שלום,
כן, כפי שיורד גם משכרך כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהגלית13/12/2011
שלום ילדתי לפני 4 חודשים והארכתי את חופשת הלידה ל - 6 חודשים. נמסר לי מהמעסיק כי המשרה שלי נשמרת עד חצי שנה מהלידה. לא מזמן גיליתי ששוב אני בהריון ולכן שואל מה הזכויות שלי בחזרתי לעבודה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011גלית שלום,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופש במהלך חופשת לידהרוית13/12/2011
שלום
אני עובדת בחברה 6 שנים, כרגע במהלך חופשת לידה ולא חוזרת לעבוד
יש לי 2 שאלות:
1. האם במהלך חופשת הלידה נצברים עדיין ימי חופש?
2. בחברה בה אני עובדת לא מקובל להעביר ימי חופש משנה לשנה, אם לא ניצלת אותם בשנה אחת, לא תוכל להעבירם לשנה הבאה. האם מכיוון שאני בחופשת לידה זכותי לבקש להעביר לשנה הבאה ואז בעת גמר החשבון מולם, לפדות אותם בכסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופש במהלך חופשת לידה - תגובה
בחופשת הלידה, אינך צוברת ימי חופשה, לאור העובדה כי הנך נמצאת בחופשה.
היות והנך נמצאת בחופשת לידה, ולא יכולת לנצל את ימי החופשה, על מקום העבודה להתחשב בנושא ולהעביר את ימי החופשה לשנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריוןהלל12/12/2011
שלום רב.
אני רופאה מתמחה.
עד שבוע 20 להריוני מצבי היה:
שכר בסיס על משרה מלאה (6 ימי עבודה שבועיים)-4700 ש"ח ברוטו.
שכר ממוצע על תורנויות לילה\סופ"ש\חגים- בממוצע 7000 ש"ח ברוטו בחודש.
משבוע 20, הפסקתי לעשות תורנויות כחוק.
בשל אבדן שכר התורנויות אני מקבלת "פיצוי" על סך 2000 ש"ח מבית החולים (הם מחשבים זאת לפי 42% משכר הבסיס).
זוהי פגיעה משמעותית בהשתכרות שלי.
זה גם לא כל כך הגיוני בעיני, שכן את המשרה המלאה עליה אני משתכרת 4700 ש"ח אני ממשיכה לבצע גם אחרי שבוע 20, אז אין מה לפצות אותי עליה. דווקא התורנויות הן אלו שנבצר ממני לבצע בשל ההריון המתקדם-וה"פיצוי" אינו מחושב מהן משום מה.
שאלתי היא האם המצב הזה חוקי?
לציין כי אני מועסקת על ידי קרן מחקרים ("עובדי בקבלן" של בית החולים) במשרה המלאה ועל ידי המדינה בתורנויות, ומי שמשלם לי משבוע 20 זה רק קרן מחקרים.
לציין כי ידוע לי שבחלק מבתי החולים נותנים 2000 שח הנ"ל, בעוד בבתי חולים אחרים נותנים את הסכום המדוייק של ממוצע התורנויות שהרופאה ביצעה ב3 חודשים או חצי שנה טרם שבוע 20 להריונה (כלומר סביב 7000-8000 ש"ח).
אני מוטרדת מאוד שכן מסכומים אלו נגזרת השתכרותי גם במחצית שניה של ההריון וגם בחופשת הלידה-זהו זמן ארוך מאוד לפגיעה כה קשה בשכר.
אנא השיבי לי האם חוקי, ובאם יש לי עילה לתלונה למי עלי לפנות.
תודה רבה
דוקטורית מרוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בהשתכרות לרופאה בהריון - תגובה
לאור העובדה שאינך מבצעת תורנויות מקום העבודה לא אמור לשלם לך את אותו השכר, ולכן אין אני רואה בעיה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוצה לעבוד16/12/2011מצער שאילוץ רפואי (הרי רופאים מוממחים מסרבים לאשר לנו תורנויות של 30 שעות התרוצצות ובלי אישורם אסור לעבוד בתורנויות ) לפגיעה במעל 50% מהשכר אינו מקבל מענה הולם בחוק. אבל אני מניחה שיש עוולות גדולים מאלו במדינתנו ...
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעסיק על שמירת הריוןשמירת הריון12/12/2011
שלום,
הרופא המטפל שלי במח' הריון בסיכון גבוה קבעשעליי לצאת לשמירת הריון בשל הסכנה לעובר. הייתי מאושפזת ובמכתב אישפוז יש המלצה ל-7 ימי מנוחה. הודעתי למעסיק שקיבלתי ימי מחלה לשבוע הקרוב, אך לא הודעתי לו שכוונות הרופא הן יציאה לשמירת הריון. שאלותיי הן: איך מודיעים למעסיק? האם יש נוסח בכתב שצריך להעביר לו ולמשאבי האנוש? האם צריך להעביר לו את טפסי הביטוח לאומי עם כל הפרטים הרפואיים שלי(אני לא כל כך מעוניינת שהמעסיק הישיר שלי יידע את פרטיי הרפואיים הרי יש חסיון רפואי לכך)?
אשמח לקבל יותר פרטים לגבי הצעדים שעליי להמשיך מרגע היציאה לשמירת הריון.
תודה מרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעסיק על שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011שלום לך,
את יכולה להודיע לו גם בעל פה, או במכתב ממך על כי קיימת המלצת רופא לכך, ואין חובה למסירת מידע רפואי מוצנע למעסיק בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שמירת הריון14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין19/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לפטר אישה בהריון?נטלי12/12/2011
שלום רב,
פוטרתי ממקום עבודתי ולאחר 4 ימים גיליתי כי אני בהריון.
האם זה חוקי הפיטורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לפטר אישה בהריון? - תגובה
עליך לידע את מעסיקך כי הינך בהריון ועליו להקפיא את נושא הפיטורים ולבקש היתר לפיטוריך, וזאת אם הנך עובדת במקום העבודה מעל ל - 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לאחר 5 חודשי עבודהטלי12/12/2011
שלום רב,
בתחילת מרץ האחרון עזבתי את מקום עבודתי (שעבדתי בו מעל שנתיים וחצי) בגלל שרציתי להיות בבית עם בני הקטן וגם בגלל שנסענו לשליחות בחול מהעבודה של בעלי (זה נחשב התפטרות, קיבלתי פיצויים).
בינתיים חזרנו לארץ ולאחר תקופה גיליתי שאני בהיריון.
כיום אני בשבוע 14 וב1.1 אני אמורה להתחיל עבודה חדשה (הם יודעים שאני בהיריון). לפי תאריך הלידה המשוער שלי אני אמורה לעבוד כ-5 חודשים עד הלידה.
בלי קשר אני כבר כ-3 חודשים חותמת אבטלה בלשכת התעסוקה.
האם תהיה לי איזושהי בעיה עם דמי הלידה מביטוח לאומי?
אני ירוויח בעבודה הזו משהו כמו 4.5 אלף (חצי משרה), האם אני יקבל בהתאם לסכום הזה, או שלא אקבל כלל?
אשמח לתשובה,
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לאחר 5 חודשי עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011טלי שלום,
זהו נוסח החוק בעניין:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
ככל שתעמדי בתנאים אלה, ולא משנה מאיזה מקור, תהיי זכאית לדמי הלידה.
החישוב ייעשה לפי שכרך בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי התשובה
טלי14/12/2011תודה על התשובה אבל הנוסח הזה לא ברור בכלל...
האם העובדה ששילמתי ביטוח לאומי לפני שהתחלתי לעבוד (בלשכה או עצמאית) נחשבת לפי חוק זה? האם לפי מהשרשמתי לך אני יקבל או לא?? (או אולי יקבל חלק?)
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהאביבה12/12/2011
שלום
נמצאת בחודש שמיני להריון. (תאריך משוער 03.02.12)
כשאלד ימלאו לי 4 שנים ושמונה חודשי וותק במקום העבודה.
מתכננת להאריך את חופשת הלידה שלי ל7 חודשים .
חברות אמרו שאסור לי לקחת יותר מ6 חודשים ושאם אאריך ב7 חודשים
החברה לא חייבת לשמור לי את מקום העבודה.ועלולים לפטר אותי.
רציתי לדעת מה החוק לגבי הארכת חופשת לידה (כמובן ידוע לי שזה ללא תשלום) ?
שנית רציתי לדעת כמה זמן לאחר לידה החברה מחוייבת לשמור על מקומי,
ומחוייבים להחזירי לתפקידי?!
ובכלל אם יש איזשהו אתרא שאתם יכולים להפנות אותי לקרוא יותר אשמח מאוד
תודה על תשומת הלב
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/12/2011אביבה שלום,
היות ומלאו לך למעלה מארבע שנות ותק, הרי שעל פניו יש לך זכאות להאריך את חופשת הלידה לשנה מיום הלידה (שכן לשון החוק הינה רבע מהותק, ועד שנה).
בשובך, ולמשך 60 ימים לפחות, המעסיק מחוייב להשיבך למשרתך ומנוע מפיטורייך או הרעת תנאים.
מידע נוסף בעניין תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןשרית11/12/2011
שלום,
אני עובדת 13 חודשים במשרד, בתקופה האחרונה יש לי עייפות לא נורמלית, אני ישנה משהו כמו 12 שעות ביום ובקושי מגיעה לעבודה, אני בחודש 3 להריון, הודעתי על כך למעביד, אבל מבחינת שעות עבודה הוא לגמרי לא מרוצה, במקום לעשות 9 שעות ביום אני מגיעה בין 5 ל8 שעות... יש לי חשש שיפטרו אותי על אף שאני בהריון בגלל זה שאני לא עושה את השעות שאני צריכה.
האם יש לי סיבה לחשוש או שאסור למעסיק לפטר אותי בכל מקרה מהסיבה הזאת?
היה ומותר לו, יש לי אופציה לקבל דמי אבטלה כל תקופה ההריון- כי מאוד קשה למצוא עבודה במצב הזה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2011שרית שלום,
באופן עקרוני על המעסיק חל איסור לפטר אותך בנסיבות אלה, אלא אם יקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת לפטר. אי ביצוע עבודתך כנדרש עלולה להיות גורם מכשיל עבורך, ולכן, בנסיבות שלך, מומלץ לפנות לרופא על מנת שייקבע כי במצבך אינך יכולה לבצע יותר מ 6 שעות ביום, לצורך העניין (או כמה שייקבע). במידה ויהיה לך אישור רפואי בעניין, הרי שלא יוכלו לראות בהתנהגותך דבר פסול או בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העיצה
שרית12/12/2011תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון קשה.חסויה11/12/2011
שלום. אני כרגע בשבוע 10 להריון.. ואני עובדת בטור אחות. וממש קשה לי כרגע לעבוד בשליש הראשון ואולי השני להריון. כי אני כל הזמן תשושה עייפה וחלשה. מקיאה רוב הזמן. מיובשת כל שני וחמישי הולכת לקבל עירוי נוזלים . וגם יש לי כאבי גב שקשה לי לנוע ולעבוד. ואני גם אחרי הפלה 1 לפני חצי שנה ואני יודעת שאני נמצאת בסיכון. ורציתי לדעת אם אני יכולה לצאת לחופשת מחלה עד שתופעות יחלשו והיה במצב שאני כן יכולה לעבוד. רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל כסף מביטוח לאומי בחופשת מחלה עקב מצבי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון קשה. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2011שלום לך,
ככל שתהייה החלטת רופא על ימי מחלה, ברור שתהיי זכאית לקבל על כך תשלום כחוק.
מביטוח לאומי תהיי זכאית לקבל גמלה רק באם תהיי בשמירת הריון מוצדקת, בהתאם להמלצת רופא נשים מוסמך, לתקופה שתעלה על 30 ימים רצופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)