מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקהטל3022/05/2011
עובדת במשרה מלאה.
בהנחה שאאריך את חופשת הלידה בעוד כשלושה חודשים(עד חצי שנה מהלידה.
לכמה חודשי שעת הנקה אהיה זכאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/05/2011שלום לך,
שעת הנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת משרה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
טל3022/05/2011השאלה אם מתום 26 שבועות או מתום 14?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות בדיקהטלי22/05/2011
שלום,
אני עובדת ב-2 מקומות, באחד 4 ימים בשבוע במשך 8 שעות ובשני יום אחד רבע משרה. כמה שעות בדיקה מגיעות לי ואיך מחשבים את היחס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות בדיקה - תגובה
עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
לגבי החלוקה בין מקומות העבודה - צריך להעשות באופן יחסי, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות בשל טיפוליםאלונה21/05/2011
האם יש הגבלה לגבי מספר ימי העדרות מעבודה בשל טפולי פוריות?
האם יש הגבלה לגבי איחורים לעבודה בשל בדיקות פוריות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות בשל טיפולים - תגובה
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבלת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהטלי21/05/2011
שלום רב
אני מעונינת להתפטר ממקום עבודתי לאחר לידה. ידוע לי שאוכל לעשות זאת במשך 9 חודשים שלאחר לידה . אני רוצה להתפטר ולקבלת את דמי הפיצויים לאחר 6 חודשים שלאחר לידה . כמה זמן מראש עליי להודיע למעסיק על כך שאינני חוזרת למקום העבודה על פי חוק הודע מוקדמת ?
בתודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/05/2011טלי שלום,
לפי החוק, ככל שמלאה לך שנת עבודה, הרי שמדובר בתקופה בת 30 ימים. חשוב לבדוק האם לא הוסכם על תקופה ארוכה יותר במסגרת הסכם כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבת מקום עבודה בעקבות לידהגלית21/05/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע ה-25 להיריוני. מאחר ואני לא מתכוונת לחזור למקום העובדה שלי לאחר הלידה ויש צורך להתחיל בחיפוש מחליף קבוע, אני רוצה להודיע למעסיקי כבר עכשיו על כוונתי. אולם אני חוששת שאם אעשה זאת לא אהיה זכאית לפיצויים כמו אישה המודיעה על עזיבה במהלך חופשת הלידה. או שהותק שלי לצורך פיצויים לא יחשב מרגע ההודעה. האם חששותי מוצדקים, יש בעיה להודיע מראש על כוונה לעזוב? הייתי שמחה גם לדעת מה עלי לכתוב במכתב פורמלי למעסיק כדי שזכויותי לא יפגעו? האם לכתוב עזיבה לצורך גידול ילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזיבת מקום עבודה בעקבות לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/05/2011גלית שלום,
עקרונית, מאוד לא מומלץ להודיע כבר עכשיו על התפטרות, גם אם עתידית.
המועד הנכון יהיה לפחות לאחר הלידה (אם לא כחודש טרם תום חופשת הלידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מחשבים דמי לידה לעצמאימור19/05/2011
בבעלותי עסק פטור ואני אמורה ללדת באוגוסט. שאלתי היא:
א. האם בזכויות הביטוח לאומי יש הבדל בין עצמאי לעוסק פטור?
ב. ממתי מחשבים את דמי הלידה לעצמאי האם משלושת החודשים שלפני הלידה (כמו לשכירה) או מתחילת השנה? דהיינו האם משקללים את הסכום אותו הרווחתי בשלושת החודשים שלפני הלידה או שמשקללים את הסכום שהרווחתי מתחילת השנה. במקרה שלי זהו הפרש משמעותי מאחר ותקופה זו של השנה היא ריווחית בהרבה מאשר תחילת השנה והזכאות לדמי לידה תהיה בהתאם.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי מחשבים דמי לידה לעצמאי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/05/2011מור שלום,
לשמחתך, בעניין זה דומים מאוד תנאי העובדת השכירה לתנאי העצמאית (בניגוד לתחומים אחרים).
דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כאשר החישוב נעשה לפי שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר, עד למקסימום הקבוע בחוק).
אצל עצמאית, לפי הפסיקה נלקחת בחשבון השנה כולה (לפי הדוח), למעט מקרים חריגים ביותר המצדיקים סטייה מהכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט שלא הבנתי
מור27/05/2011תודה על המידע אבל אם הבינותי נכון על אף שהחוק אומר שגם לגבי עצמאית יש לשלם לפי שלושת החודשים שקדמו ללידה ביטוח לאומי מפרש זאת באופן שבפועל נערך חישוב על פי הכנסה שנתית ממוצעת, לטענתם זו ההכנסה שמשקפת את ההכנסה באותם שולשה חודשים ובית הדין לעבודה אישר זאת, וא"כ בסופו של דבר החישוב הוא לפי הכנסה שנתית ולא כשכירה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט שלא הבנתי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011זה בדיוק מה שכתבתי לך בתשובתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת התפטרות לאחר לידה +פיצוייםנטוש19/05/2011
שלום,
אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה,
נדרשתי לעלות בכתב את בקשתי ולהפנותה להנהלת החברה בה אני עובדת.
ברצוני לשאול, היות ואני נמצאת כרגע בתהליך של מציאת מסגרת לתינוקת ואינני מוצאת כרגע משהו הולם במידה ובסוף אחליט להתפטר האם אני יכולה להתחרט ולקבל את הפיצויים שמגיעים לי, למרות שרשמתי מכתב בו אני מבקשת להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה(כלומר מצהירה כי יש בכוונתי לחזור),
אודה להתיחחסות,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה?.
נטוש19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת התפטרות לאחר לידה +פיצויים - תגובה
גם אם תחזרי בפועל לעבודה וגם אם לא, ממילא עומדת לך הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד על לתשעה חודשים מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין אחרי סגירה מפעלגלית18/05/2011
אני עבדתי 8 שנים במפעל והוא נסגר והועתק לדרום מחדרה לבאר שבע האם מותר לפטר אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין אחרי סגירה מפעל - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011גלית שלום,
גם מקום עבודה שנסגר מחויב באישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת, היה ותפוטרי ללא אישור הממונה, תוכלי לתבוע את מקום העבודה על כל הפסדי השכר בגין התנהלותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידה בהריוןחגית פטריק18/05/2011
לאחר 6 חודשים של חופשת לידה אני חזרתי לעבודה ב-4/5 וזאת לאחר שהצהרתי בפני מנהלת משאבי אנוש שאני בשבוע ה-9 להריון. עד היום ה- 18/5 אין לי מקום קבוע לחזור אליו. אני בעלת וותק של 4.3 שנים בעבודה, עובדת מוערכת ומצטיינת.
כשביקשתי לחזור למקום עבודתי לפני צאתי לחופשת לידה נאמר לי שאישה אחרי חופשת לידה לא חוזרת למקום שהייתה בו. האם זה נכון? האם כל יום הם יכולים להגיד לי ללכת למקום אחר? להוריד אותי בתפקיד? לתת לי עבודות שלא ראויות למעמדי?
ההסבר היחיד שלהם שהם עובדים לפי צרכי המערכת, ושאני בשום אופן לא אוכל לחזור למקומי הקודם.
האם הם נוהגים כשורה? והם זה לא נחשב כהרעת תנאים?
אשמח אם תענו בהקדם מחר יש לי שיחה עם מנהל המרחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה מחופשת לידה בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011חגית שלום,
מקום העבודה מחוייב להחזרך לאותו תפקיד בו בדת, ובמיוחד ב - 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה.
לאור העבודה שהנך בהריון, מעסיקך מפר בבוטות את חוק עבודת נשים.
ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי לידהמורן18/05/2011
שלום אני התפטרתי בעקבות לידה ואני חותמת בלשכה ומקבלת כסף
שלחו אותי ליועצת תעסוקה ואני לא יכולה לעבוד אין מי שישמור לי על הילד
זה נקרא סירוב ולא ישלמו לי יותר ?
כי הפקיד אמר שלא מעניין אותו שיש לי ילד ואני שומרת עליו זה לא בעיה שלו
אשמח לקבל תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחרי לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011מורן שלום,
אכן לשכת התעסוקה יכולה לשלוח אותך לעבודות והיה ותסרבי לא תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מוקדמת לחופשת לידהמירי18/05/2011
שלום,
ברצוני לצאת לחופשת לידה כשבוע וחצי לפני תאריך הלידה המשוער.
כמה זמן לפני היציאה לחופשה אני צריכה להודיע למעסיק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מוקדמת לחופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011אין בחוק זמן קבוע, אך ממליצה ליתן לו זמן בכדי להתארגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק לגביי שעת הנקהטופז17/05/2011
רציתי לדעת בבקשה האם כל מעסיק חייב לתת שעת הנקה? עד איזה גיל של התינוק זכאית האם לקבל שעת הנקה? והאם גם עובדת זמנית במקום עבודה רשאית לצאת ולקבל את שעת ההנקה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק לגביי שעת הנקה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011מירב שלום,
על פי החוק עד 7 חודשים מיום הלידה, כל עובדת אשר עובדת משרה מלאה, זכאית לשעת הנקה, קרי לעבודה שעה פחות.
גם עובדת זמנית זכאית לשעת הנקה כקבוע בחוק, מלבש שעובדת את במשרה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהחגית17/05/2011
שלום ,
אני נמצאת בחופשת לידה שמסתיימת בסוף מאי ( 14 שבועות ) , אני עובדת 10 שנים במקום עבודתי כך שאין לי בעיה להאריך .
שוחחתי עם הבוס שלי לפני מספר ימים טלפונית והודעתי לו שאני מתכוונת לחזור בתחילת חודש יולי .
כעת אני מתחרטת ואין ברצוני לחזור למקום העבודה אלא להתפטר ולהישאר עם התינוקת בבית .
האם בגלל שהודעתי שאני חוזרת לעבודה וחזרתי בי יש למקום העבודה איזשהי עילה נגדי בעניין הפיצויים ?
האם אני עדיין אהיה זכאית לקבל את כל הפיצויים , דמי הבראה וכד' ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011חגית שלום,
עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר ולהיות זכאית לתשלום מלוא פיצויי הפיטורים, כאשר עילת ההתפטרות הינה טיפול בילד.
גם אם הודעת על חזרתך, הנך יכולה לשנות את דעתך ולהתפטר בגין עילת טיפול הילד, ותהיי זכאית לכל הזכויות לרבות פיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים?סימה17/05/2011
בס"ד
מועסקת בעיריה מספטמבר 2009. יצאתי לשמירת הריון וחופשת לידה. במהלך שמירת ההריון קיבלתי מתנה לחג(ראש השנה). בפסח בדיוק שהייתי בחופשת לידה טענו כי אני לא זכאית מאחר ולא הפרשתי תשלומי ועד במשך 8 חודשים. האם מדובר בהרעת תנאים? (אף אחד לא ביקש ממני להפריש ועד במשך תקופה זאת)
תודה ,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים? - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו19/05/2011אין כאן הרעה מוחשית בתנאי העבודה. אין חובה לתשלום דמי חג, אלא זו הטבה של ועד העובדים. יכולה את להגיע עימם לסיכום לתשלום רטרטאקטיבי של דמי הועד ואז אולי, במידה ותהיה הסכמה תהיי זכאית לשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים עקב צמצומים לאחר חופשת לידהזויה16/05/2011
שלום רב.
אני עובדת כבר קרוב ל5 שנים באותו מקום ורציתי לדעת.
מהן הזכויות שלי??
האם יכולים לפטר אותי?
ובמידה ואני מבקשת מכתב פיטורים מה מגיע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עקב צמצומים לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין19/05/2011זויה שלום,
אם את בהריון, הרי שלא ניתן לפגוע בתנאי העסקתך, או לפטר אותך, ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
מאוד לא מומלץ לבקש מכתב פיטורים בהריון, שכן את יכולה להפסיד הרבה מאוד זכויות - בפגישת ייעוץ פרטנית תוכלי לקבל את מלוא המידע על כך, על מנת לקבל החלטה מושכלת בעניינך, או למצוא פתרונות אלטרנטיביים שיקלו עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)