מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לעוד ליאתאילי05/06/2011
רציתי לשאול אני בשבוע 15לא עובדת לפני שנה ילדתי ונישארתי בבית מאז
כרגע מתקשה למצוא עבודה רציתי לשאול עם אני יכולה לחתום בלשכה ולקבל עבור 3חודשיים גם אם בשנה האחרונה לא עבדתי ואם בכלל יקבלו אותי לעבודה בשבוע זה
במידה ואשאר בבית ואלד שזה בערך עוד חצי 5חודשיים האם בעלי יכול לקבל מהעבודה חופשת לידה גם אם אני בבית לא עובדת או שכר עבור 3חודשיים ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לעוד ליאת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/06/2011אילי שלום,
לצערי התשובה לשתי שאלותייך - שליליות.
לגבי דמי האבטלה - עלייך לצבור תקופת אכשרה על פי חוק. אם לא עבדת שנה, הרי שאינך עומדת בתקופה הנדרשת.
לגבי חופשת הלידה לבעל - אחד מתנאי הסף לזכאות הינם כי לאם זכאות, והיא לא מנצלת אותה. לכן, עקרונית בעלך לא יהיה זכאי לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהאיה05/06/2011
שלום,
ילדתי ב1.3.11 ואני אמורה לחזור לעבודתי השבוע. אני מתכננת להאריך את חופשת הלידה, כרגע בחודש אולם ייתכן וארצה להאריך ביותר.
כששוחחתי עם המעסיק הוא אמר לי שאני יכולה להאריך רק פעם אחת ולכן עליי לחשוב טוב בכמה אני רוצה להאריך את חופשת הלידה, שכן אם אחליט בחודש לא אוכל אח"כ להאריך שוב.
רציתי לדעת אם זה נכון?? לא נשמע לי כ"כ...
יש לציין שאני עובדת באותו מקום מעל שנה (יחד עם חופשת הלידה אני עובדת שם שנה ו5 חודשים).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?? זה ממש דחוף.
איה05/06/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, זה ממש דחוף.
איה15/06/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהנוי04/06/2011
שלום, ותודה רבה על התשובות המהירות...
אני מתפטרת מעבודתי לאחר שנה וחצי, רציתי לדעת כמה זמן מותר לי לחתום? והאם מותר לי לקבל השלמת הכנסה אם אני לא עובדת ונישארת עם הילדה בבית..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/06/2011נוי שלום,
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לעניין תקופת הזכאות לדמי לידה והבטחת הכנסה - הדבר תלוי בנתונייך האישיים (גיל, מס' ילדים, תעסוקת הבעל, וכדומה) - זאת תוכלי לברר ישירות במוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה ארוכה בהריוןketi03/06/2011
שלום רב!אני בת 25 נשואה+1.עובדת במקום עבודתי 6 שנים.יש לי שאילה אני כרגע בשבוע 22 להריוני.לפני שנה וחצי היה לי סיפור של סרטן בלוטת התריס.לא מרגישה טוב רופאת נשים לא הסכימה לשמירת הריון בטענה שבעיה היא לא הריון אלה מחלה.הלכתי לרופא תעסוקתית שנתנה לי חופשת מחלה כרגע לחודשיים ובהמשך אם יצטרך עד הלידה.שאלתי היא כזאת.אם אני יצא לחופשת מחלה על חשבון ימי מחלה שצברתי בעבודה עד הלידה, האם זה היפגע בדמי לידה? זאת אומרת האם ביטוח לאומי ישלם לי דמי לידה גם אם אני נמצאת בחופשת מחלה בארבע חודשים הקרובים?לא מדובר בהתפטרות.תודה על המענה.סוף שבוע נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה ארוכה בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011שלום לך,
לעניין דמי הלידה - דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
keti05/06/2011תודה רבה לך על המענה.השאילה שלי היא אחרת אם לא תהיה ירידת שכר, אבל אני יהיה בחופשת מחלה איך זה יחושב?הרי בפועל אני לא יעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד חן שטיין05/06/2011קטי שלום,
טעות בידך, שכן בימי המחלה אין מדובר בתשלום מלא, אלא חלקי, כקבוע בחוק.
אם במקום העבודה שלך משלמים באופן מלא על ימי מחלה, הרי שדין היותך בימי מחלה כדין עבודה רגילה - אין שום משמעות או הבדל לעניין דמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה ופיצוייםנוי03/06/2011
שלום,
אני עובדת בגן ילדים שנה וחצי (כולל שלושת החודשים של חופשת לידה) אני אמורה לחזור באמצע יולי, והודעתי התחילת יוני שאני לא ממשיכה, האם פגעתי בזכויותיי לפיצויים או כל דבר הקשור בזה?
ברצוני לדעת איך יחושבו הפיצויים?
כמה אקבל דמי הבראה על שנה וחצי?
וכמה זמן מותר לי לחתום בלשכה וממתי?
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה ופיצויים - תגובה
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי חישוב הפיצויים - ככל שהשכר קבוע, הרי שמחשבים את המשכורת המלאה האחרונה וכופלים בותק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזה זמני ואישור משרד התמ"תחוזה זמני02/06/2011
שלום,
אני עובדת בחוזה זמני מאוקטובר 2010 ז"א 8 חודשים.
החוזה הוא לשנה - עד אוקטובר 2011. אני בשבוע 9 להריון.
מהודעות קודמות אני מבינה ש"שחרור" מהחוזה דינו כפיטורין ועל המעסיק לקבל היתר מיוחד.
אך שאלתי מהו ה"סיכוי" שמעסיקי יקבל אישור ממשרד התמ"ת?
תודה מראש!
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזה זמני ואישור משרד התמ"ת - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011יסמין שלום,
היות ואת עובדת בהתאם לחוזה לתקופה קצובה, הרי שהמקרה מורכב יותר, ותוכלי לקבל תשובה מעמיקה יותר במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ח"לתarp02/06/2011
שלום חזרתי לעבודה לאחר חצי שנה של חופשת לידה .התחלתי לעבוד באמצע החודש .המעסיק לא שילם לי את התנאים הסוצאילים בזמן חופשת הלידה ולכן שחזרתי ביקשתי שילמו לי רטרו את 3 החודשים של חופשת הלידה בתשלום אחד . השאלה היא לפי מה המעסיק צריך לחשב את הההפרשות של התנאים הסוצאלים .?האם המעסיק עבר על החוק בכך שלא שילם לי בזמן חופשת הלידה למרות בקשתי(יש לצין שבמקום עבודה זה נחתם הסכם קיבוצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ח"לת - תגובה
עקרונית, התשלום עם חזרתך - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחזרה לעבודהדנה02/06/2011
שלום. בני בן 3 חודשים ז"א שאני כבר אמורה לחזור למקום העבודה שלי. מאחר ועברתי לידה קשה, לא אוכל לחזור למשרתי הנוכחית (והפיזית) בשל בעיות בריאות. לאחר שיחה עם הבוס שלי, הוסבר לי שאין לו עבודה אחרת בשבילי ולפי החוק הוא אינו יכול לפטר אותי והציע שאני יעזוב מיוזמתי. שאלותי הן - האם הדבר נכון? האם אין באפשרותו לפטר אותי ולשלם לי הודעה מוקדמת של 60 יום? ובכלל איך אני אמורה לפעול במצב זה? הרי שלא אוכל לדרוש אבטלה מיד. מה לעשות? אם הדבר היה תלוי בי כן הייתי רוצה לחזור לעבודתי הנוכחית, אני פשוט לא יכולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בחזרה לעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011דנה שלום,
הצדק עם המעסיק - הוא אינו רשאי לפטר אותך.
אם אינך מסוגלת לעבוד, הרי שעומדות לך אפשרויות להתפטר ולהיות זכאית מיידית לאבטלה - זאת ניתן לברר במסגרת פגישת יעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שכר בזמן הריוןאסתי2302/06/2011
שלום
שמי אסתי אני בת 23 הריון ראשון חודש 5 ועובדת בחברה גדולה ומוכרת כ3 וחצי שנים בתפקיד של מנהלת תיקי לקוחות.
השכר שלי מורכב מבסיס+עמלות.
בגלל שאני עובדת בתפקיד של 6 ימים בשבוע הבסיס שלי הוא 3900 ועמלות משתנות.
כרגע ביקשתי לעבור תפקיד עקב ההריון עקב השעות המרובות החיסורים שלי והאחריות הגדולה שיש לי (כלומר באתי במוך הוגנה ויושר כי אני יודעת שאני מחסירה הרבה ואני רוצה להקל על החברה)
התפקיד החדש שהוצע לי הוא תפקיד של 5 ימים בשבוע.ללא ימי שישי.
בעקבות כך הביאו לי הסכם העסקה חדש שאומר שהבסיס שלי יורד ל- 3600 ועמלה קבועה של 1500 ש"ח. יש לציין שעד עכשיו ממוצע העמלות שלי הינו 2000 ש"ח ומעלה.
כמובן שלא חתמתי על כלום.. האם מותר להם לעשות דבר כזה?? גם להוריד לי בשכר בסיס וגם להוריד לי בעמלות בעבקות שאני עוברת תפקיד? תודה מראש לעונים מיואשת.. :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אסתי2304/06/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת שכר בזמן הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011אסתי שלום,
המצב אותו תארת - מורכב, וניתן יהיה לבחון פתרונות מתאימים במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן טיפולי פוריותמטופלת02/06/2011
שאלה על פיטורין בזמן טיפולי פוריות:
אני עוברת טיפולי פוריות, אשר עליהן יודעת מנהלת משאבי האנוש בחברה בלבד, אך מעולם לא הצגתי טפסים ואישורים מהרופא.
עליי לציין שמנהליי הישירים אינם יודעים על הטיפולים שאני עוברת, והם מעוניינים לפטר אותי משום שאינם מרוצים מביצועיי בעבודה. הביצועים שלי הורעו מאז שהתחלתי בטיפולי הפוריות, עקב הלחץ הנפשי החריף שממנו אני סובלת בעקבות הטיפולים.
עדיין לא פוטרתי באופן רשמי, אך הוזהרתי ע"י המנהל שלי, כי אם לא אשתפר, אפוטר. לא השתפרתי, וגם לא שיתפתי אותו בעצם העובדה שאני עוברת טיפולים.
כמו כן, את היעדרויותיי המעטות לצורך הטיפולים, תירצתי בתירוץ של מחלה, ואף הבאתי אישור מחלה לשם כך.
שאלותיי:
אם המנהלים הישירים שלי לא יודעים שאני עוברת טיפולים, אך אינם מרוצים מביצועיי, האם עליי ליידע אותם, כדי שאם יחליטו לממש את איום הפיטורין תהיה לי הגנה? (אם יחליטו לממש את האיום בקרוב, זה יהיה סמוך מאוד להודעה שלי על הטיפולים, וזה ייראה כחוסר תום לב מצדם)
הלחץ הנפשי בגין כשלונות הטיפולים גרם לי לנסיגה בביצועים. כלומר, חוסר שביעות הרצון מביצועיי נובע ישירות מהטיפולים. האם זוי סיבה שיכולה להגן עליי? אין לי איך להוכיח שהלחץ שנגרם לי בגין הכשלונות בטיפול גרם לביצועים נמוכים, מלבד להצהיר על כך
תודה מראש עבור התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בטיפולי פוריות-תודה מראש
וסטיבולקטומי04/06/2011שאלה נוספת:
כפי שאני מבינה את המצב, יש שתי אפשרויות:
1. רוצים לפטר בגלל הטיפולים שאני עוברת ואז חייבים לפי החוק לחכות מאה וחמישים ימים מתום (או תחילת - לא ברור) הטיפול האחרון, ואם מחכים את חמשת החודשים, הפיטורים חוקיים
2. רוצים לפטר כי לא מרוצים מהביצועים, ולא בגלל הטפולים (כי הם לא יודעים שאני בטיפולים), ואז חייבים אישור מהתמ"ת.
האם במקרה זה - שרוצים לפטר כי לא מרוצים מהביצועים, עדיין פיטורים אחרי חמישה חודשים הם חוקיים? או שבמקרה זה, הם חייבים אישור ממשרד התמ"ת, גם אם קבלת אישור כזה אורכת הרבה יותר זמן מאשר חמישה חודשים?
מה משני המקרים האלה נכון לגביי?
איך אני יכולה להיעזר בחוק בצורה המיטבית? אני זקוקה מאוד למשכורת שלי, כי אני מממנת בעזרתה את טיפולי הפוריות, ולאיבוד המשכורת יש השלכות ישירות על הסיכויים שלי להגיע לאימהות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בטיפולי פוריות-תודה מראש - תגובה
המצב אותו תארת - מורכב, וניתן יהיה לבחון פתרונות מתאימים במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהשוקי02/06/2011
האם יש היתר למעביד לחייב אותי לנצל את שעת ההנקה בבוקר בתחילת יום העבודה ולא בסופה כמו שאני רוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עקרונית כן, היות ואין הגדרה למועד בו תינתן שעת ההנקה במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול חופשה לצורך חופשת לידהטל3001/06/2011
רציתי לדעת האם אני יכולה לנצל את החופשה השנתית שצברתי לצורך הארכת חופשת הלידה של 14 שבועות. ז"א שב - 12 שבועות האחרונים אני אקבל פדיון חופשה ולא חופשה ללא תשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול חופשה לצורך חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011טל שלום,
זו אינה זכות המוקנית לך, אלא עניין שנתון להסכמת המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול 40 שעות רטרואקטיביטל3001/06/2011
שלום
אני בחודש חמישי להריוני ורק כעת סיפרתי במקום העבודה על ההריון. כתוצאה מכך שעות שנעדרתי בבוקר לצורך בדיקות נוצלו על חשבון ימי מחלה. האם אני זכאית לבקש רטרואקטיבי להחזיר לי את ימי המחלה ולחשב זאת כ40 שעות הריון? מדובר ב 20 שעות לפחות וחבל לי עליהם. מצד שני - לא רציתי לספר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טל3005/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצול 40 שעות רטרואקטיבי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו05/06/2011טל שלום,
40 שעות ניתנות לצורך בדיקות בתקופת הריון, ולא ניתן לנצל אותם כימי מחלה מלאים.
היה ובידך אישורים רפואיים מטיפת חלב, הנך יכולה לדרוש לקבלם - אך אציין, כי שעות אלו, ממילא מנוכות מימי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל3010/06/2011יכול להיות שאת טועה?
בכל מקום שקראתי כתוב ש 40 שעות נחשבות כימי עבודה ולא יורדות ממכסת ימי המחלה אלא מדווחות כשעות עבודה.
בילבלת אותי לגמרי!
יכול להיות שיש לך טעות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/06/2011מתנצלת על השהות בתשובתי.
40 שעות לבדיקות במהלך ההריון, הינן על חשבון ימי מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחר לידהנוי01/06/2011
שלום, ילדתי לפני חודשיים והודעתי למעסיק שאני מתפטרת, (אני עובדת שנה וחצי) מה מגיע לי?
מה קורה לגבי חתימת אבטלה הם ישר מותר לי לחתום? ולכמה זמן מותר לחתום ולקבל משכורת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011נוי שלום,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות האישה לאחר לידה כסטודנטיתאירית31/05/2011
שלום רב,
אני ילדתי לידה מוקדמת בשבוע 31 ולכן ביתי בפגייה. לפיכך יצאתי לחופשת לידה מוקדם מהצפוי. במכללה שבה אני לומדת מכירים רק בחודש חופשת לידה, אך מכיוון שביתי כבר יותר מחודש באשפוז איני יכולה לחזור ללימודים. כאשר דיברתי איתם הם לא היו מוכנים להכיר לי בקורסים שלמדתי בסמסטר הזה (מה שנשאר לי להשלים בעצם היה רק חודש וחצי ללימודים, מה שאומר שחודש נחשב לחופשת לידה ושבועיים אחרי החופשת לידה) ולכן לא היו מוכנים להכיר לי בקורסים שכבר למדתי. כמובן שהשקעתי ממיטב כספי וזמני בכל הסמסטר הזה בלימודים ופחות עבדתי בעקבות הלימודים. בעקבות הלידה המוקדמת, מה שאינו בשליטתי, "נדפקתי" ולכן אני צריכה לעשות את הקורסים הללו מהתחלה ללא הקלות עם נוכחות חובה מה שמקשה עליי ביותר כאמא לפגית שאני צריכה לטפל בה יותר מהרגיל. תמיד מדברים על זכויות במקום עבודה, אך האם יש זכויות של אישה אחרי לידה במקום לימודים? האם אפשר לעשות משהו בנידון שכן מצב זה אינו היה בשליטתי ולכן נגרם לי עוגמת נפש...
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות האישה לאחר לידה כסטודנטית - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011אירית שלום,
עלייך לבחון את התקנות של המכללה על מנת להבין יותר טוב את זכויותייך, ולדעת האם המכללה פועלת כראוי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)