מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן הודעה מוקדמתאניטה בניטטי05/05/2011
אני אמורה לחזור מחופשת לידה בתאריך 15.5.2011 ולהתפטר באוגוסט.
מתי(באיזה תאריך) עלי להודיע למעסיק שברצוני להתפטר (מתן הודעה מוקדמת?
אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה-הודעה מוקדמת
אניטה בניטטי12/05/2011שלום,
מדוע טרם קיבלתי תשובה?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן הודעה מוקדמת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/05/2011שלום לך,
ככל שמלאה לך שנת עבודה, את ההודעה למעסיק יש למסור 30 ימים טרם המועד בו את רוצה את ניתוק היחסים, אלא אם יש הסכם ביניכם המאריך את התקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכיות מובטלת בהריוןמירי ליבוביץ05/05/2011
שלום,
בסוף חודש מרץ פוטרתי מעבודתי עקב העדרות ממושכת בעקבות מחלה.
התחלתי לחתום בלשכת העבודה בתחילת אפריל .
לפני כשלושה שבועות גיליתי שאני הרה.
ברצוני לדעת האם לאחר תום 100 ימי הזכאות לאבטלה אני אמשיך לחתום?
והאם אני זכאית לקבלת דמי לידה לאחר הלידה? וכיצד הם מחושבים?
במקום עבודתי הקודם עבדתי 7 שנים ברציפות למעט חופשות לידה.
אשמח לתשובה בהקדם
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכיות מובטלת בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/05/2011מירי שלום,
למרבה הצער, ההריון אינו משנה את זכויותייך מול המוסד לביטוח לאומי, ודינך, עקרונית, זהה לדינו של כל מובטל אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהאילנה05/05/2011
שלום,
אני נמצאת חודש לפני סיום חופשת הלידה שלי, עבדתי במקום העבודה הקודם כ-3 וחצי שנים לפני הלידה.
אני שוקלת לעזוב את מקום העבודה ולקבל פיצויים, ויש לי כמה שאלות:
1. לפי מה שהבנתי, קבלת הפיצויים מותנת בהישארות בבית לצורך טיפול בילד, כמה זמן אני צריכה להישאר בבית ולא לצאת לעבודה במקום אחר בשביל לקבל את הפיצויים?
2. האם אני יכולה לחזור למקום העבודה הקודם למספר חודשים, ואז להודיע למעביד שאני רוצה לעזוב? (האם אני אהיה זכאית לפיצויים?)
3. מקום העבודה הקודם שלי נמצא כ50 קמ מהבית, האם אני יכולה לחפש עבודה יותר קרובה לבית, ועדיין להיות זכאית לפיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין05/05/2011אילנה שלום,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. לגבי תחילת עבודה במקום אחר - עלייך להמתין "זמן סביר" - אין הגדרה מדוייקת לכך, אך תוכלי להתחיל לעבוד מייד במקום אחר אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), והמעסיק הנוכחי לא יכול היה לאפשר לך תנאים אלה. יש לבחון כל מקרה לגופו.
מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעם אני שואלת בתור המעסיקהסיון04/05/2011
שלום,
גייסתי מישהי לעבודה לפני כחודש, היום שמעתי אותה במקרה מדברת עם חברה ואומרת שהיא בחודש שישי. היא לא יודעת ששמעתי אותה. אני מבינה שאסור לי לשאול אותה אם היא בהריון.
היא לא אמורה עפ"י חוק לספר לי שהיא בהריון בחודש חמישי?
מה אני יכלה לעשות עם המידע הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעם אני שואלת בתור המעסיקה - תגובה
עו``ד חן שטיין05/05/2011סיון שלום,
על פניו ההריון כשלעצמו אינה עילה לפיטורים.
יחד עם זאת, ככל שאינך מרוצה מהעובדת, יש לנסות ולמצוא פתרונות למצב.
נראה כי פגישה פרטנית תוכל להועיל לך לברר את הדברים ולפזר את הערפל, על מנת לפעול בדרך מושכלת ונבונה, ולהימנע מטעויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין אחרי לידהרוזה פארקס04/05/2011
החוזה שלי מסתיים בסוף אוגוסט כאשר אהיה בחופשת לידה. המעסיק שלי הודיעה לי זה עתה שיתכן ולא אוכל לשוב לעבודה מאחר שהחלפתי עובדת בשנת שבתון (דבר שלא ידעתי עד כה). יש לי שתי שאלות: האם לאור נסיונכם משרד העבודה נוטה לאשר פיטורין במצב כזה ? ואם אכן אפוטר, כיצד יחשבו את פיצויי הפיטורין, בתום החוזה יהיה לי ותק של שנה אני מבינה שיש פיצויים מיוחדים לנשים אחרי לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין אחרי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין05/05/2011רוזה שלום,
אין כללים לגבי החלטת הממונה, הכל תלוי בנסיבות המקרה הספציפי.
פיצויי פיטורים משולמים רק למי שמלאה לה לפחות שנת עבודה אחת מלאה, אין רלוונטיות לעובדת היותך לאחר לידה לעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מקום עבודה לאחר לידהמ.04/05/2011
אני שישה וחצי חודשים אחרי לידה, עבדתי טרם ללידה בשני חלקיות משרה. (60%+25%)
התפטרתי מהמשרה הקטנה לפני חודש, וחזרתי לעבוד 60% ובמהלך הזמן אני מחפשת משרה אחת בהיקף של כ-75% ובמקום קרוב יותר למקום מגוריי.
במקום העבודה שאני כרגע אני עובדת 8.5 שנים, וסך כל הוותק המקצועי שלי הוא 13 שנה + 2 שירות צבאי. בסך הכל אני אוהבת את מקום העבודה הנ"ל, אך אין לי שם אפשרות קידום ו/או הרחבת משרה בעתיד כך שאני מחפשת חלופות כפי שכתבתי למעלה. מצד שני, אני חוששת לעזוב מקום שטוב לי בו. האם, במידה ואמצא מקום עבודה חדש תהיה לי זכות לבקש חל"ת ממקום העבודה הנוכחי כדי לנסות מקום חדש ולראות אם אני מרוצה? ואם כן, מה אורך החל"ת שאני זכאית לו? וגם, מה לעניים פיצויי פיטורין שמגיעים לי לאחר לידה? האם במקרה בו אני לוקחת חל"ת אני מפסידה את האופציה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מקום עבודה לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/05/2011שלום לך,
החל"ת אותה באפשרותך לקחת הינה לצורך השהות עם הילד, ולא לבחינת עבודה חלופית.
לגבי פיצויי פיטורים - ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. גם אם תעברי לעבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
מ.04/05/2011באופן כללי , בלי קשר ללידה הבנתי שאחרי X וותק מקצועי ניתן לקחת חל"ת ממקום העבודה. (למשל לצורך בדיקת עבודה חלופית. למעשה, כך התקבלתי למקום העבודה הנוכחי שלי... נכנסתי במקום מישהי שעברה מקום עבודה ולקחה חל"ת ובסוף לא חזרה) השאלה שלי היתה מהם התנאים לחל"ת שכזה? והאם, במידה ואני בוחרת באופציה כזו אני לא אהיה זכאית במידה ולא אחזור מהחל"ת לפיצויי הפיטורין שלאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה מחופשת לידהאניטה בניטטי03/05/2011
ברצוני לחזור מחופשת לידה בתום 14 שבועות(בתאריך 15/5/11) ולהתפטר ביולי,מכיוון שבאוגוסט אמורה להתחיל לעבוד במקום אחר,
האם מותר לי לטעון שאני רוצה להתפטר מכיוון שאני מעוניינת לטפל בילדי,בלי לציין את העובדה שהתקבלתי לעבודה אחרת ולהיות זכאית לפיצויים?
יש לציין גם שבעבודה החדשה השעות הן יותר גמישות מאשר בעבודה הקודמת.
האם אצטרך להודיע כבר ביוני (מתן הודעה מוקדמת)על כוונתי להתפטר?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/05/2011שלום לך,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
לעניין העבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.
מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות...
אניטה בניטטי04/05/2011תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sדמי אבטלה אחרי חופשת לידהחני03/05/2011
לום רב!
אני התפטרתי מעבודה אחרי חופשת לידה והינני זכאית לאבטלה.
אני חותמת בלשכת תעסוקה במדור אקדמאים לצורך קבלת דמי אבטלה.
1. מאמר לי שאחרי חודשיים של החתמות שולחים אותי לכל עבודה שקיימת בלי להיתחשב בהשכלה כיוון שגילי 30 ואני מתחת לגיל 35.האם זה נכון?
2.יש לי תינוק בן 6 חודשים.במידה ואשלח לעבודה האם יש חוק כלשהוא שמתחשב בכך שאין לי עם מי להשאיר את התינוק מבכינת משמרות ערב/שעות נוספות/ מרחק מבית לעבודה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sדמי אבטלה אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/05/2011חני שלום,
1. כן - לפי החוק.
2. לא, דינך ככל עובד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! בהמשך לשאלתי...
חני03/05/2011התחלתי לחתום בלישכה בטווך של 90 יום עבורם אינני מקבלת דמי אבטלה.
לטענת פקידה חודשיים (אחריהם אני נשלחת לכל עבודה) נספרים מרגע שהתחלתי לחתום ולא מחודש שאתחיל לקבל דמי אבטלה. האם זה נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, והמשך תשובה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/05/2011הצדק עם הפקידה - להם רלוונטי רק מועד החתימה, ולא מועד התשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! העדרות מהעבודה לבדיקות הריוןאודליה03/05/2011
בוקר טוב,
האם 40 שעות ההעדרות בשכר שמגיעות לי לצורך בדיקות מעקב הריון הן חלק מימי המחלה הצבורים שלי, או בנוסף ליתרת ימי המחלה?
צריכה תשובה דחוף!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! העדרות מהעבודה לבדיקות הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין03/05/2011שלום לך,
עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
שעות אלה אינן נגרעות מימי המחלה, אלא הן תוספת ייחודית לעובדת בהריון.
שעות אלה לא מקוזזות משום מקום, אלא רק נרשמות, כשעות עבודה רגילות, ואת זכאית לקבל שכר בגינן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
אודליה03/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין04/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה לתינוק פגליזי03/05/2011
שלום רב,
שאלתי היא בנושא שעת הנקה.
התינוק שלי נולד בחודש ה6 להריוני, היות כך הוא היה מאושפז שלושה חודשים. לאחר מכן חופשת הלידה שלי התארכה בעוד חודשיים ומיד לאחר מכן חזרתי לעבודה.
החוק היבש אומר כי שעת ההנקה מגיעה לאחר חופשת הלידה (3 חודשים) במשך 4 חודשים.
השאלה שלי היא: האם במצב הזה שהילד היה מאושפז מגיע לי כרגע שעת הנקה במשך חודשיים? או במשך 4 חודשים?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה לתינוק פג - תגובה
עו``ד חן שטיין03/05/2011ליזי שלום,
יש לך טעות בפרשנות, שתפתור לך את הבעיה...
שעת ההנקה מתחילה להימנות מ -תום- חופשת הלידה.
ככל שחופשת הלידה שלך התארכה על פי חוק, הרי שזה לא מהווה כל פגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותאודל02/05/2011
שלום
אני מעוניינת להתפטר בתום חופשת הלידה בתשלום (14 שב') .ב30 למאי מסתיימת החופשה וטרם הגשתי את המכתב.האם המעסיק יכול לשלול ממני את פיצויי הפיטורין בעקבות איחור בהגשת המכתב?
עוד אציין כי למעשה יש לי הארכה נוספת של 5 שבועות בתשלום עקב לידת פג.המעסיק יודע שילדתי חודשיים לפני המועד, אך האם זה אמור להיות ברור לו שבעקבות כך החופשה מתארכת(כך שבעצם יש לי עוד זמן להגיש את מכתב)או שהייתי אמורה לידע על כך?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011אודל שלום,
עקרונית על המעסיק לחשב בעצמו את חופשת הלידה, אך מובן כי תמיד נכון יותר ליידע בדיוק לגבי המועדים, בייחוד כשזה לטובתך.
לגבי מועד המכתב - זה לא יכול להביא לשלילת הפיצויים, אולם זה יכול להוביל בחיוב בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
היות ואת עדיין בחופשת לידה, יידעי את המעסיק ותודיעי כי ההתפטרות הינה במועד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חופשת לידהעובדת חברה פר02/05/2011
צהרים טובים
שבועיים לפני חזרתי לעבודה הודיעו לי בשיחה אישית כי משרדי נמסר לטובת בעל תפקיד אחר ומעבירים אותו לתא קטן בבנין. מלבד זאת גם הורידו לי את אחד מסעיפי העבודה בהם עסקתי (שמילא הרבה מתפקידי).
כאשר התלוננתי וביקשתי למצוא לי תפקיד הולם יותר נאלצתי להמתין שבועיים ויום לפני החזרה עוד רשמתי מייל למעסיקי שאני ממתינה לתשובה לגבי התפקיד. הוא הדף את טענותי במיילים מאוד מחוכמים ומנוסחים היטב על ידי עורכי דין על כך שהתפקיד לא שונה רק הוסר ממנו סעיף וכדומה.
איני מעונינת לשוב לשם, נפגעתי עד מאוד מהזלזול והתכמנות וכעת אני רוצה להשאר לטפל בילדי. הבנתי שאני מחויבת ל-30 יום התראה מראש לפני החזרה ואם לא אני לא זכאית לפיצויים. האם זה נכון? איך ניתן לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011שלום לך,
ניתן לנסות ולמצוא פתרון לתקופה זו - יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית על מנת להעמיק בפרטי המקרה הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
עובדת חברה פר02/05/2011האם הפגישה תעלה לי כסף? היא נעשית איתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011ניתן לקבוע פגישת ייעוץ עימי, לגבי עלויות - ניתן למסור פרטים בשיחה טלפונית ולא על גבי הפורום, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר לידהמיכל02/05/2011
שלום רב,
אני לקראת סיום חופשת הלידה שלי. התפקיד שאותו עזבתי לא מתאים לי מבחינת השעות הרבות, מרחק מהבית , הלחץ והאינטנסיביות כאמא לתינוקת.
מה אומר החוק במקרה כזה? האם המעביד מחויב למצא לי עבודה מתאימה יותר ואם לא- האם זה נחשב לפיטורין? היחסים שלי עם מקום העבודה נהדרים והייתי חוזרת בשמחה אם היה נמצא לי תפקיד הולם יותר אך כרגע איני יודעת אם יש כזה והמצב הכלכלי מלחיץ.
בחינת דמי אבטלה אני מבינה שרק לאחר 90 יום אוכל לדרוש, אלא אם המעביד מפטר אותי- מה שלא יקרה.ידוע לי שאני זכאית לפיצויים.
האם ישנה דרך שבה ניתן לקבל דמי אבטלה מיד אחרי החזרה ?
אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011מיכל שלום,
עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה בה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה, והמעסיק לא חייב לבצע התאמות.
אם תבחרי שלא לשוב, הרי שמדובר בהתפטרות ולא פיטורים.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
יחד עם זאת במקרים חריגים ניתן לבטל תקופה זו (אם ניתן להוכיח שההתפטרות היתה עקב עבודה בשעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת אכשרה
מיכל03/05/2011הי ליאת,
תודה על התשובה המהירה והמפורטת,
למי עליי לפנות ע"מ לבטל תק' אכשרה זו? לביטוח לאומי? האם הם מערימים קשיים בעניין ?
מדובר בחזרה לעבודה אינטנסיבית של 9-10 שעות ביום, במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון- מה שאומר להיות מחוץ לבית 13 שעות -מה שלגמרי לא אפשרי עכשיו כשאני אימא
כמו כן, האם מאחר ואני אמורה להודיע למקום העב' 30 יום- משמעותו שהם יכולים לעכב לי את הפיצויים בשל כך? או שזה ניתן לשיקול דעתם?אני לא מאמינה שזה משמעותי עבורם כי לאורך כל חופשת ההריון הייתי איתם בקשר והם יודעים שלא אחזור לתפקיד אותו עזבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת אכשרה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/05/2011מיכל שלום,
את כל הטיעונים שהעלת - תציגי בפני ביטוח לאומי (וכן, הם מערימים קשיים בעניין...).
את הפיצויים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד מעביד (כאשר 30 הימים כלולים בתקופה זו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות
מיכל04/05/2011ועל התגובה המהירה! אכן אפעל בנושא מול ביטוח לאומי,מקווה לטוב:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהגלי02/05/2011
אני מרצה באוניברסיטה. עובדת על מינוי של 8 חודשים, עד יוני. בדרך כלל מלמדת גם קורס קיץ בחודשים יולי- אוקטובר.
צפויה ללדת בנובמבר.
התשלום בקיץ נמוך מאוד יחסית לתשלום חודשי השנה.
האם אפשר לפנות לביטוח הלאומי ולבקש חישוב משכורת שנתית לדמי לידה ולא רק על סמך 3 חודשים אחרונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011גלי שלום,
החישוב נעשה לפי שלושת החודשים האחרונים, כאשר אם יש שינוי משמעותי, ניתן לבקש כי לא יתחשבו באותם חודשים ייחודיים, אולם לרוב אין המוסד לביטוח לאומי מתחשב בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור עבור הפחתת שעות בהריוןהריונית02/05/2011
שלום,
רציתי לדעת האם על אישור להפחתת שעות בהריון להיות חתום דווקא ע"י רופא נשים או שחתימת רופא משפחה מספיקה?
במיוחד לצורך חישוב דמי לידה שלא בחודשי ההפחתה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור עבור הפחתת שעות בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/05/2011שלום לך,
עקרונית האישור צריך להיות של רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)