מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך שאלהג'31/05/2011
מקום העבודה נמצא הרבה יותר רחוק והתפקיד בודאי שלא אותו התפקיד
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011שאלתך אינה ברורה, ואינה מקושרת לשאלה קודמת כלשהי.
נא פרטי על מנת לקבל תשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לשמירת הריון וחופשת לידהא31/05/2011
שלום,
אני בשבוע ה15 להריוני השני בהריון קודם ילדתי לפני הזמן כן שיש סיכוי אם יופיעו סימנים בהריון הזה אני אזדקק לשמירת הריון בשל צירים מוקדמים. בערך משבוע 20+
אני עובדת במקום עבודתי 10 חודשים ולאור המצב הכלכלי שסורר שם אני נאלצת לעזוב בעוד חודשיים 30-7-11 ואח"כ אמשיך במקום אחר שכבר עכשיו התחלתי לעבוד שם בימי שישי החופשים שלי שאלתי היא
האם במקרה ואזדקק לשמירת הריון עפ"י המלצת הרופאה שלי אהיה זכאית גימלה מהביטוח הלאומי?ואתן דוגמא:
אם אצא לשמירה ב30-7-11 בעוד שבתאריך זה אני מפוטרת מעבודתי העיקרית 4000ש"ח. אך עובדת עדיין בעבודה השנייה שלי 500ש"ח לחודש האם אני ניקראת עובדת ובגלל זה זכאית לגימלה מחליפה שכר ולפי איזה סכום 4000ש"ח או 500 ש"ח
סליחה על האורך ומחכה לתשובתם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לשמירת הריון וחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/06/2011שלום לך,
רק אם היציאה לשמירת הריון תהיה בזמן עבודתך בפועל, תהיי זכאית לגימלה בגין עבודה זו.
יחד עם זאת, חשוב לי להבהיר כי עקרונית חל איסור לפטר אותך בסיטואציה המדוברת, וייתכן כי כדאי לך לשקול ייעוץ בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה וחל"תדליה30/05/2011
שלום,
אני מורה והלידה צריכה להתרחש לקראת סוף חודש אוקטובר.
החל מ1/9/11 אני יוצאת לשנת שבתון (חל"ת) ללימודים ואקבל מענק מקרן ההשלמות.
שאלתי האם אני אהה זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי, המשכורת האחרונה שלי תהיה עבור חודש אוגוסט.
ואם כן כיצד ניתן לחשב? האם אפשר לבקש מביטוח לאומי לחשב את החודשים יוני עד אוגוסט ולא יולי עד ספטמבר (הבנתי שמחשבים 3 חודשים אחרונים)
אשמח לקבל תשובה בהקדם
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה וחל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011דליה שלום,
על פניו, נראה כי תהיה לך זכאות לדמי לידה - ראי את נוסח החוק:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הריון ועבודהנגי30/05/2011
שלום!
אני מסיימת חודש שלישי בסוף השבוע הזה. התקבלתי לעבודה חדשה.
לא עדכנתי אותם שאני בהריון.
האם עליי לעדכנם עכשיו שאני בהריון? או שאני יכולה להמתין לחודש חמישי?
הכוונה היא לפי חוק, היות ואני עובדת של כוח-אדם - איני מרגישה מחוייבות לציין שאני בהריון לפני המועד ההכרחי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הריון ועבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011שלום לך,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק מחודש חמישי להריון.
חשוב שתדעי כי אומנם מדובר בעבודה חדשה, ואינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד שמילאו לך שישה חודשי העסקה שם, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בשכר במעמד ההריוןשני30/05/2011
שלום!
אני עובדת במפעל אלומיניום כבר 10 חודשיים ולפני כחודש עדכנתי את המנהל שלי כי אני בהריון
עד לאותו רגע הייתי מקבלת משכורת גולבלית כל חודש.
לאחר שקיבל את הודעתי החליט כי אני לא רשאית לקבל גלובלי לטענתו לפי החוק.
וכי הוא רוצה לשנות לי את השכר לפי שעה.
לאחר שישבנו לדבר וסוכם על תנאי שכר חדשים החליט אחרי יומיים כי גם זה לא מתאים לו
וכי רוצה להוריד בשכר.
ברצוני לברר אם לפי החוק מותר לו לשחק לי בשכר כל חודש מחדש ?
אני בשבוע 14 של ההריון, והוא אומר שכל דבר שעושה הוא מתייעץ עם הרואה חשבון שלו וזה קביל בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בשכר במעמד ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011שני שלום,
עקרנוית בנסיבות אלה, למעסיק אסור להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
באם יבצע המעסיק הרעת תנאים באופן חד צדדי בכל זאת, ללא היתר, אין עלייך חובה להסכים לכך, וניתן לפעול מולו משפטית בעניין זה (מכתב התראה מעו"ד, למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מעבודהאורלי30/05/2011
לפני כשבועיים ילדתי תינוק מת בשבוע 38 להריון .כרגע אני עובדת בחברה כשנתיים וחצי אך אינני מעוניינת לחזור . האם אוכל להתפטר ועדיין לקבל פיצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות מעבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011אורלי שלום,
לעניין פיצויי הפיטורים - אין דינך שונה מדין כל עובד אחר, שכן העילה של התפטרות לצורך טיפול בילד אינה רלוונטית אלייך.
ייתכן ונסיבות העסקתך יכולות להקים לך זכאות להתפטרות בדין מפוטר במישור שונה - זאת ניתן לבדוק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפייה שלי ימי חופשה לאחר חופשת לידהאוראל30/05/2011
שלום רב,
אשמח אם תוכלי לעזור לי בסוגיה הבאה:
ילדתי לפני 4 וחצי חודשים והודעתי שאני חוזרת לעבודה בתחילת יוני (סך הכל 5 חודשים חופשת לידה)
אני עובדת בחברת מחשבים גדולה דרך חברת קבלן שבעצם משמשים המעסיק שלי, שבוע שעבר הודיע לי המעסיק שהפעילות עם החברה שבה עבדתי נסגרה ואין לי למה לחזור בתחילת יוני לשם, עוד נאמר לי שהם יחפשו לי פרוייקט אחר בחברה אחרת אך שאשאר בבית עד שימצא לי משהו ובנוסף שאתחיל לנצל את ימי החופשה שלי (צברתי 20 ימים עד כה), השאלה שלי האם הם יכולים להכריח אותי לנצל את ימי החופשה, אני רוצה מאוד לחזור לעבודה אך לא מספיק שאין להם משהו בשבילי עכשיו הם מחייבים אותי להתחיל לפדות את ימי החופשה שלי.
האם מותר להם??
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייה שלי ימי חופשה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011אוראל שלום,
לא רק שהמעסיק חייב להשיב אותך בפועל לעבודה, הרי שעקרונית גם אינו רשאי לדרוש ממך לשבת בבית על חשבון מלוא ימי החופשה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאי עבודהגל29/05/2011
שלום,
בסוף הריון נפלתי ושברתי כתף (עברתי ניתוח בהיותי בהריון שגרם ללידה מוקדמת) עדין לא יצאתי לעבודה כתוצאה מהפציעה.
עובדת דרך קבלן בארגון גדול כשנתיים.
כבור 3 חודי חופשת לידה הקבלן הודיע לי על כך שהארגון הגדול מעונין להשאיר את המחליפה שלי ואני צריכה לעבוד במשרדי הקבלן בתקופה שאסור להם לפטר אותי על פי החוק ואז הם ימצאו לי "מקום אחר"- יפטרו אותי.
האם אני יכולה להתפטר בשל הרעת תנאי עבודה או מצב רפואי
מה עדיף ואיך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאי עבודה - תגובה
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי ההעסקה, לרבות התפקיד, שעות העבודה ומקום העבודה, משך 60 ימים מיום החזרה מהחופשה (יש לבחון במקרה הספציפי אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי מעין זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.
יחד עם זאת, ככל שהדבר נובע מקליטת מחליפה תחתייך, והוצאתך כליל מהחברה, הרי שנראה כי יש בזה טעם לפגם (ראי באתר האינטרנט שלי מאמר בסוגייה זו בדיוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשים לפני...שרון29/05/2011
אני אמורה ללדת בע"ה בתחילת אוגוסט על פי מה שהבנתי גובה חופשת הלידה מחושב ע"פ ממוצע של שלושה חודשים לאחור- האם הכוונה לתלושי המשכורת של החודשים מאי,יוני ויולי? ואם הממוצע בחודשים אלו יעמוד על כ500 ש"ח בלבד, זה יהיה סכום חופשת הלידה שלי לשלושת החודשים שלאחר הלידה?
ושאלה נוספת, עבדתי רצוף בשלוש שנים האחרונות מלבד חודש אפריל האחרון בו לא עבדתי ואין תלוש משכורת, האם הדבר יכול לפגוע בי?
מקווה שהבנת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה חודשים לפני... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011שרון שלום,
1. עקרונית כן - כך יבוצע החישוב.
2. החסרה של חודש אחד לא אמורה להביא לפגיעה בזכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היון והודעה מוקדמתישראלה29/05/2011
אישתי מנסה להכנס להריון מספר חודשים. היום 29.5.2011 קיבלה מכתב פיטורין לאחר שעבדה כשנה וחצי עובדת במשכורת חודשית. במכתב הפיטורין נכתב כי יחסי העובד מעביד מסתיימים ב 30.5.2011
המעביד אמר כי ישלם פיצוי על אי מתן הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורין. במידה ונגלה כי אישתי בהריון בימים הקרובים האם יחשב הדבר כהריון בתקופת יחסי עובד מעביד ויבטל את הפיטורין? או שמדובר על סיום יחסי עובד מעביד לאלתר עליו משולם פיצוי ואין מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היון והודעה מוקדמת - תגובה
ככל שההריון הינו קודם לפיטורים (לא מבחינת הגילוי, אלא מיום ההריון בפועל) הרי שחל איסור על המעסיק לפטר, והפיטורים נטולי תוקף. יחד עם זאת, לעובדה כי הגילוי היה לאחר הפיטורים יש גם כן משמעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין לאחר לידההדסה29/05/2011
שלום, בני בן 5 חודשים, הודעתי לפני כחודש על התפטרות ממקום העבודה, יש לי שם ותק של שנתיים ו-7 חודשים (כולל חופשת הלידה שבתשלום).
קילבתי כעת המחאה עם פיצויי פיטורין. לפי מה שאני קוראת מגיע לי את השכר החודשי האחרון שלי כפול הותק. כלומר במידה והרווחתי 7000 ש"ח במשכורת האחרונה, החישוב הוא 7000 כפול 2.7?
קיבלתי סכום של כ- 8000 ש"ח בלבד, ולפני שאפנה אליהן אשמח לדעת מה באמת מגיע לךי לפי חוק.
תודה,
הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011הדסה שלום,
עקרונית, ככל שלא היו שינויים בהיקף העסקתך, ואת מרוויחה שכר חודשי גלובאלי (ולא לפי שעות), הרי שזהו החישוב הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב ...חופשת לידהמור29/05/2011
בוקר טוב לכם ,
ניסיתי לעיין כאן בשאלות ובתשובות שדומות לשאלתי אבל האמת שלא כל כך הבנתי.
אני בת 27 שבוע 38 להריוני. .
עובדת בעבודתי מ- 13/08/07- מאוד לא מרוצה בעבודתי (וגם מהמרחק )
בערך ביוני (עוד שבועיים) בעזרת השם אני צפויה ללדת ואינני בטוחה שברצוני לחזור, אם זאת אני מתכננת חופשת לידה בת חצי שנה (אבל אין לי ימי מחלה ולא ימי חופשה) ...
מה הפרוצדורה למקרה שאני נשארת למשך השלושה חודשים שאני מעריכה בנוסף לחופשת לידה ???
או למקרה שאני עוזבת מתי אני מודיעה על התפטרות והאם כדאי בסוף החצי שנה או בסוף חופשת הלידה ???
ובכל חודש ספטמבר נכנס לי הבראה ...מה לגביו ? האם ממשיך כרגיל או מתמעט בגלל חוסר הגעה לעבודה ?
אשמח אם תענו לי בצורה פשוטה ומובנת .
תודה מראש יום טוב ושבוע מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב ...חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011מור שלום,
עקרונית, חופשת הלידה הוארכה ממילא ל 6 חודשים, כך שאינך זקוקה לחסדי המעסיק בעניין (כמובן שמדובר על חופשה ללא תשלום בכל הנוגע ל 12 השבועות האחרונים של החל"ד).
לגבי מועד ההתפטרות - רוב הנשים בוחרות את המועד הנכון כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת שתהא חפיפה מלאה לתקופת ההודעה המוקדמת. לשיקולך.
הבראה תהיי זכאית ביחס לתקופת עבודתך בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד ליאת שטיין
מור31/05/2011קודם כל תודה רבה רבה על התשובה .
ובכלל תודה לכם שאתם כאן בישביל כולם!
רק כדי לוודא שהבנתי נכון את תשובתך בכדי שאני אוכל לפעול:
חופשת לידה - הוארכה לשישה חודשים אבל רק השלושה הראשונים בתשלום והשלושה האחרונים ללא תשלום (והמעסיק מאשר את השלושה האחרונים למרות שאין לי ימי מחלה או חופשה )??ואם יש לי ..אז אני יכולה לנצלם ..ואז לקבל עליהם תשלום??
לגביי התפטרות - אם לצורך העניין ילדתי ביוני אני אמורה לחזור בדצמבר במידה ולקחתי שישיה חודשים של חופשת לידה ..אני אני מודיעה על התפטרות בנובמבר???
תודה מראש ..מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד ליאת שטיין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/06/2011מור שלום,
ראשית - בשמחה :-)
1. לגבי חופשת הלידה - עקרונית, ככל שמלאה לך למעלה משנה בעבודה טרם הלידה, 14 שבועות בתשלום, 12 כחל"ת (אין צורך בימי מחלה \ חופשה \ אישור מעסיק).
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קידום שהובטח לפני ההריוןחן29/05/2011
שלום,
אני עובדת כשנה , סטודנטית במשרה זמנית בחברת הייטק.
לפני שגיליתי שאני בהריון יזמתי שיחה עם הבוס שלי לגבי משרה קבועה כאשר אסיים את לימודיי.
הובטח לי שכאשר אסיים את לימודיי אקבל משרה מלאה קבועה כולל העלאה משמעותית בשכר(לא נאמר מספרית).
כיום אני בהריון בחודש שלישי, אני אמורה לדרוש את הקידום עוד חודשיים(עפ"י הבטחת הבוס0-לא בכתב!), האם המעסיק יכול לבטל זאת באם אומר לו כעת שאני בהריון ולדחות את הקידום רק לאחר חזרתי מחופשת לידה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קידום שהובטח לפני ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011חן שלום,
ככל שאין התחייבות מפורשת בכתב או מגובה בראייה, ואין התייחסות מספרית, הרי שהמעסיק תמיד יוכל לומר שהבנת לא נכון את כוונתו.
נסי לנהל עימו מו"מ על העניין, ומובן כי אם יטען שזה נמנע ממך עקב ההריון, הרי שהוא עובר בכך על החוק, וניתן יהיה לפעול נגדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשמרית29/05/2011
שלום ברצוני לדעת האם שמירת הריון נחשבת וותק בעבודה לצורך קבלת פיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011שמרית שלום,
עקרונית כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריון- דחוףסיון29/05/2011
שלום,
אני עובדת במקום עבודה כשבעה חודשים, נכנסתי להריון לפני 3 חודשים.
אני מנהלת היום 10 עובדים, רוצים להעביר אותי לנהל צוות של 2 עובדים, זו ממש ירידה בסמכויות. הענין הוא שהם אומרים שהם החליטו על זה לפני שידעו שאני בהריון. המנהלת אמרה לי את זה באותה שיחה שאני אמרתי לה שאני גבהריון, לאחר שאמרתי לה שאני בהריון, אך ציינה בפירוש שהיא החליטה על זה לפני שסיפרתי לה שאני בהריון.
כמה שאלות:
1. האם מותר להם לעשות את זה ?
2. אני מאד לא רוצה ל"רדת" ככה, השאלה היא האם הם יכלים לפטר אותי אם לא אסכים...מבחינת מקצועיות- אני לא עמדתי ביעדים שהציבו לי ככה שהם יכלים לתת סיבה לתמת, אם זה מה שהם צריכים...
3. אם יפטרו אותי, אני אהיה זכאית לחתום אבטלה? אף אחד לא יקבל אותי עכשיו לעבודה חדשה בהריון חודש רביעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון- דחוף - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/05/2011סיון שלום,
עקרונית, לא ניתן לפטר אותך במצב דברים זה, אלא בהיתר של הממונה על חוק עבודת נשים.
לגבי ההרעה, יש לבחון את העניין לעומק, כמו גם האם היא מלווה בהרעת תנאים בשכר. מכל מקום, על מנת לבחון כיצד לנהוג בסיטואציה, נראה כי יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)